HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21164
5455
5063
1438
1600
7336
6038
12912
1687

Online 3247 užívateľov

Hry > Tomb Raider > hodnotenie


Tomb Raider
85%

Moje hodnotenie - Tomb Raider





Recenzie - Tomb Raider

Povedený návrat nejpopulárnější herní hrdinky. Tomb Raider je příjemná, odpočinková záležitost, která vás nebude nudit. Zároveň ale nejde o hru, na kterou byste si za pár měsíců vzpomněli jako na něco výjimečného.
Tomb Raider je jeden z najlepších reštartov dlhotrvajúcej série vôbec a ostatní vývojári sa môžu inšpirovať. Zároveň ukazuje, že aj 12 a viac hodinová kampaň sa dá zvládnuť bez toho, aby nastúpil stereotyp. Takže odteraz, ak chcete dobrodružstvo, chcete Tomb Raider.


Video recenzie - Tomb Raider

Videorecenzia - Sector.sk




Užívateľské hodnotenia - Tomb Raider

Nova protagonistka Lara Croft na styl survivor akcie typu Uncharted aj na PC - KRASA-NADHERA! Asi jedina seria na PC platformu, ktora prinasala kvalitnu davku dobruzstva a napetia, ako to zvuklo byt v Indiana Jones filmoch, tentokrat a krajsou zaroven divokejsou slecnou Croftovou, ktora musi prejst neskutocnym utrpenim za dosiahnutim spasy a slobody!
+Grafika
+Technicke spracovanie
+Animacie
+Prostredie
+Viac moznosti postupu
+Survivor prvku
+Nasilie
+Dlzka hratelnosti a znovuhratelnost
+Lara Croft

-miestami mozno kliche pribeh
-multiplayer nemusi sadnut kazdemu

+12 Dobré Zlé
Tomb Raider je jedna za desiatky najlepších hier aké som kedy hral. Začnem teda príbehom, zo začiatku som myslel, že sa bude jednať o ďalšiu hru typu - nejaká partia uviazla na ostrove, všetkých postrieľajú, opravia loď a ide sa domov... Aj keď koncept hlavnej dejovej línie je presne taký, tvorcom sa podarilo príbeh obohatiť tak, že ho môžeme nazývať, minimálne, kvalitný. Grafika, zvuky, optimalizácia a podobne, tu sa hre naozaj nedá nič vytýkať a Crystal Dynamic ukázal, že aj menší výrobca to dokáže s technickou stránkou hry pekne natrieť ostrieľaným veľkým výrobcom. Vyzdvihnúť treba aj možnosť nelineárne prechádzať prostredím, vedľajšie úlohy a podobne. Azda jediná vec, ktorá by sa dala novému Tomb Raideru vytknúť je miestami dosť výrazné klišé a otrepané frázy, katastrofa, ten vnútorný hlas čo Lare niečo vraví :) nad tým sa dá asi len pousmiať a tváriť sa, že to tam výrobcovia dali len z recesie. Niekomu ešte môžu vadiť prehnané Larine akrobatické výkony, ale po Assassin's Creed či predošlých dieloch Tomb Raideru som už zvyknutý na všetko.


+4 Dobré Zlé
Vynikajúca hra... Nič nepokazili že pridali novú hrdinku, práve naopak. Dej veľmi dobrý,grafika,hratelnosť,takýchto hier by mali vytvárať oveľa viac...

+2 Dobré Zlé
Ehm, no kde by som začal.Asi veľmi zlou recenziou na Tiscali Games.To hodnotenie z ich strany je z mojho pohľadu nepochopiteľné.Len preto lebo Lara nemá 2 "magnumky" a neskáče saltá to musí zožať toľko kritiky?TO NEMYSLIA VÁŽNE !! Ja som na TR vyrastal!!
Doba ide dopredu a herný priemysel sa tiež musí obmieňať a vymýšlať v ňom niečo nové.A všetci dobre vieme že je to REBOOT pôvodnej série.To staré "dobré" otrepané skákanie bolo načase vymeniť za niečo nové,svieže.U mňa s týmto zabodovali.Od grafiky cez hrateľnosť po príbeh je to bravúrne dielo.Prešiel som skoro všetky TR no chýbalo tomu toto.Takú silu aká je cítiť v tejto hre len tak niekde neuvdíte.AI mohli viacej doladiť ale s prižmúrením očka to riešiť nebudete a o to si to viacej užijete.Lara je krásna ,mladá neskúsená no o to práve ide.Postupom času sa z nej stane LARA akú ju poznáme z predošlej série.Tvrdá no pritom citlivá žena.
PS: Pri zapnutých vlasoch TressFX je pohľad na laru neskutočný.Normálne tým akoby ožije.
Toto je ta správna cesta. BRAVO!! ;-)

+2 Dobré Zlé
Velmi dobra hratelnost,grafika,pribeh,takychto hier by mohlo byt utcite viac.
Bravooo
Multiplayer ma nebavil

+1 Dobré Zlé
Takže Tomb Raider, konečne po neúspešných dieloch vyšlo niečo čo stojí zato, hra má naozaj čo ponúknuť, nechce sa mi tu všetko vypisovať to by som tu bol asi do rána :D

+Grafické spracovanie
+Atmosféra
+Príbeh
+Hracia doba
+Dabing Lary
+Možnosť vylepšovať sa

-Som ani nenašiel :D

Takže hru vám skutočne odporúčam ;)

+1 Dobré Zlé
100%Craigs
Adept hry roka 2013 :) V hre avšak chýba jedna chybička krásy, a to je moment, keď musíte stláčať na rýchlo tlačítka, a keď to nestihnete musíte sa vratit na Jackpoint.

+1 Dobré Zlé
skvela hra scela jine jak predchozi dili ale nejlepsi podle me libi se mi to a bavi me to je to skvele odvedena prace

+1 Dobré Zlé
perfektne efekty perfektna kvalita nemam co dodat :D a na tej hra je to vsetko na ostrove a to ja mam najradsej :D hry v takom style

+1 Dobré Zlé
Výborná hra. Na túto hru som sa strašne tešil už od júna minulého roka a hra vôbec nesklamala. Je výborná takmer po všetkých stránkach. Jediné čo ma prekvapilo sú HW nároky. Môj pc neni šunka ale s tuto hru ma občas problem.

+výborná atmosféra
+voľnosť, objavovanie
+chovanie Lary, emocie
+dej
+AI nepriateľov
+veľa vylepšení
+luk

-HW nároky

vážne, táto hra je výborná, vrelo odporúčam. Takáto hra vyjde len raz za čas a bola by škoda keby to niekto prešvihol :)

+1 Dobré Zlé
100%jb1101
Asi tejto hre nemám čo vytknúť pretože som čakal úplne inú hru a skutočne ma prekvapila ... ako graficky tak aj hratelnosťou ... je to No.1 a kľudne by som ju dal ako hru roka 2013. Animácie sú super a ani neotravujú ... upgradovanie zbraní je vychytané tak ako aj hladanie tých súčiastok na vylepšovanie a aj vylepšovanie postavy ... no jedine dlžku hry by som vytkol ale ináč dávam jednoznačne 100% Recenzie nejakej redakcie nie sú podstatné ide o hráčov a ako ja čo som mal každú jednú TombRaiderovku od začiatku tak toto je jednoznačne nový rozmer a nový začiatok pre túto hru.

0 Dobré Zlé
Nová tvár Tomb Raideru ma prekvapila, aj napriek tomu že som výraznu zmenu čakal. Hra nadobudla na reálnosti, výrazne sa zlepšilo technické prevedenie (grafika, stereo, pohyby, živé prostredie a pod.) a tým vlastne aj samotný základ hry. Jednoducho treba to vidieť a kto hral predošlé diely pochopí, že toto nie je Tomb Raider ale skôr úplne nový titul, veľká pochvala pre Crystal Dynamics, na takého malého výrobcu je to niečo neskutočné.

0 Dobré Zlé
V skratke Tomb Raider je asi najlepší tomb raider aký vyšiel. Restart určite neuškodil naopak zlepšil atmosféru ako to všetko naša Pani Croftová prežíva ako normalne súciti a nie je Terminátor ako v minulých dieloch ; ) Inak schematické hodnotie je tu :

plusy [+]
grafika
pribeh
prezivanie
je to tomb raider
napatie
strach

minusy [-] pár bugov v texturách ale to je fuk

0 Dobré Zlé
100% hodnotenie je nerealne, ludia co tomu tolko dali su asi zaslepeni uzasom tej hry :D
Hra je to skvela, paradna. Perfektne sa to ovlada, Lara vyzera ako normalne dievca konecne, ale je to nerealne. Tym nemyslim tie nadprirodzene javy v hre, ale hlavne AI a ine malickosti.
+hratelnost
+ovladanie
+Lara (vyzor, mozno charakter)
+dabing
+luk (milujem hry s lukom, ale najlepsi bol aj tak v RE 5 - tam bola zapracovana aj gravitacia sipu, tu v TR nie je, co je skoda, trapny bol v AC 3)
+Nicenie Larinho oblecenia :)
+vlky

-Larine pohyby, je nerealne, ze pri tych zraneniach skace ako olympijska sampionka
-linearna cesta (hlavne sa mi nepacilo ako v neskorsej faze hry Lara bezi po streche a kamera sa sama nataca tam kde treba bezat)
-ostatne postavy - konaju a spravaju sa hlupo
-vela municie - v hre I AM ALIVE to bolo paradne spravene, tam mal clovek maximalne 4 naboje a trebalo s nimi hospodarit, tu je strasne vela nabojov vsade, to nie je potom uz survival
-strasne vela nepriatelov a dost casto, vtedy to je strielacka klasicka a nie to, co to malo byt

0 Dobré Zlé
+Grafika
+Technicke spracovanie
+Animacie
+Prostredie
+Viac moznosti postupu
+Survivor prvku
+Nasilie
+Dlzka hratelnosti a znovuhratelnost
+Lara Croft

-miestami mozno kliche pribeh
-multiplayer nemusi sadnut kazdemu

0 Dobré Zlé
Nový Tomb Raider je kvalitná hra ktorú si určite zahrajte :)
+Grafika
+Prostredie (nádhera veľké plus)
+Zmena počasia
+Fyzika (konečne sa vlasy krásne rozfúkajú, keď Lara spadne do vody tak sa umyje)
+Survivor prvky (lovenie zveri)
+AI (otvorím truhlicu a oni po mne hneď pálili aj keď vedeli hneď kde som -_-)
+Dej
+Žiadna lineárnosť , voľnosť v hre
+Tajné katakomby , žiadne logické hádanky
+Nová Lara Crosft je Cica Mica :P
+Zbrane , využitie ohňa na zapálenie benzínu pod nepriateľmi , alebo zničiť lampičku nad nepriateľom a on zhorí
+Dej , ktorý mohol byť trošku lepší
+Dĺžka hry a MP
+Veľa akcie (Obrovké plus)
+Cover systém , možnosť STEALTH akcie

-Miestami mi Lara prišla ako nesmrteľná , myslím tým obrovským počtom zranení
-Škoda že celú hru ste si prešli samy bez priateľov na blízku , troška mi to tam chýbalo
-Hlúpa optimalizácia

0 Dobré Zlé
moje hodnotenie:

táto hra je vynikajúca odporúčam vám ju zamna 100
táto hra je dobrá oplati sa vam ju stiahnut ak tak kupit na tom ostrove to je vynikajúce a hlavne tie pastičky



0 Dobré Zlé
Keď vidím tie max. hodnotenia tak kukám že čo? Ale tak budiš. Je to niečo nové a nové je aj super. Zmenila sa totiž celá koncepcia Lary lebo vykrádanie hrobiek je už len druhotná a v tejto hre aj trochu odveci záležitosť. Vašim priateľom ide o život a vy si hľadáte poklady, ktoré aj tak neukážu. Celý princíp sa točí okolo šialenstva, ktorý Lara musí prežiť a zachrániť pri tom ostatných. Dobrou novinkou sú skilly a vylepšenie zbraní, ale škoda, že výber je len v poradí a nie podľa dôležitosti či sympatií. Sprostosť je munícia takmer všade, veď je to Survival mód a pri tom treba 1000x zomrieť než to prejdete a trochu by som pridal na šialenstve a hudbe, aj keď zase, hudba je celkom fajn. Tiež aj hádanky v hrobkách mohli dať ťažšie, ináč je to len otázka pár minút. A najväčšia blbosť sú HW nároky, ale čo už. Tak to zhrnúť, no...je fajn, že je tu nový Tomb Raider v totálne zmenenej podobe, hádam len že s tým aj budú pokračovať, však Tomb Raider je už legenda, no nie?

0 Dobré Zlé
tato hra zo vsetkych Tomb Raiderov najlepsia myslim si ze tato hra bude patrit medzi najlepsie tochto roku.

je to super hra moja naj
+super grafika
+vyborna hratelnost
+proste nema chibu
-nic som nenasiel
-pri zapnuti realistickych vlasov velmo klesa fps proste to tam nemuselo byt

0 Dobré Zlé
Takze som fanusik serije tomb raider a musim povedat ze som s tymto tomb raider survivor is born nadmieru spokojny cakal som nato od chvile ako prisli dake info o vyvoji a musim povedat oplatilo sa cakat rozhodne davam 100% Crystal Dynamics bravoo :D

+grafika
+dej
+hratelnost
+otvoreny svet:daju sa dokoncit vedlajsie misije po ukonceni kampani
+casta akcija slusne spracovana
+vela hernych animaciji
+cz dabing (titulky)

-Tress FX velmy vysoka na HW naroky.

0 Dobré Zlé
takze hodnotenie

grafika +
hratelnost +
zvuky+
lara+
+ DX9
+Dx10

-bugy (padak, monastery)
- miznuca grafika ( monastery )
-prestrihove sceny
- pribeh
- posl. kolo nic moc
-pribeh

Je potrebne aby eidos /square enix vydali konecne poriadny patch aby to slo ok aj tomu kto ma napr int. grafiku pripadne aj slabsie stroje i ked hra blbne aj tym co maju Nvidie a ATi Radeon !!

inak hra OK Dufam ze aj dalsia seria bude takeho razu a najma dabing lary.



0 Dobré Zlé
Jednoznačne skvelá hra na začiatku roka: grafika na ultimate nastavení nemá chybu,vylepšenia zbraní,neustála nutná snaha ak chcel mať človek všetko,na normal síce jednoduche ale na hard verím,že to ide lepšie ...dej je skvelý aj celkový priebeh a zvrat je užasný...ODPORUCAM!! :)

0 Dobré Zlé
Tento tomb raider je asi najlepší čo zatiaľ vyšiel. Príbeh je síce krátky ,ale u dnešných hier sme na to už zvyknutý.Všetkým vám ju odporúčam kúpiť.
+hratelnosť
+príbeh
+grafika
+je to cz takže sa dá porozumieť príbehu
+vylepšenia zbraní

-málo zbraní
-nič som už nenasiel

0 Dobré Zlé
Nový Tomb Raider je síce reštartom, ale je to naozaj kvalitná hra, ktorá vďaka svojej grafike, atmosfére, výbornej hrateľnosti a kvalitnému dabingu zaujme každého hráča, či už je fanúšikom alebo nie.

0 Dobré Zlé
Staré dobré časy, keď som hral TR3 na PS1...môžem len dodať,že od Eidosu som čakal viac.
Ale...netvrdím,že hra je zlá! Môj názor:
++Graficky...divím sa,že mi nezhorel PC
+Dej
++Animacie (to je epicky prepracovane)
+Lara Croft...
+Perky
+Úprava zbraní
++"Krev! Je VŠUDE!!" Aj v SAW je menej krvi!
+MULTIPLAYER
++Interakčný dej
++Veľmi chytré NPC
+++Dlhý storyplay

Zápory (sú dosť podstatné,ale hra je veľmi dobrá aj tak.)
-žiadne plávanie...to mi strašne chýbalo,a to bolo snaď vo všetkých TR
--Veľmi ľahké (hra sa ukladá kažých 30 sekund)
--Málo zbraní
-Iba jedna oblasť
-dosť zlý terén (nemôžete skočit,kam chcete,bude vás blokovať Volume)
-"Hrobky" sú extrémne jednoduché vylúpiť.
--hra je viac TPS hra,ako klasický tomb raider (viac skákania,lezenia apod.)

Celkovo:
Hra je úžasná, ale nie dokonalá. Takže moje hodnotenie na Tomb Raider Reborn je 93%
Doporučujem si zahrať.


0 Dobré Zlé
Perfektná hra zo zaujímavým príbehom plná záhad, symbolov a riešení. Podla mňa to najlepšie, čo nám kedy značka Tomb Raider ponúkla, vrelo odporúčam.

0 Dobré Zlé
Tomb Raider je už legenda. Kto by tušil, že nastúpi "ako to začalo"? Zrodenie Lary ako nezastaviteľného stroja, dokonalú hunterku vo všetkých smeroch? Jediná slabina je jej ľudskosť. Príbeh bol super, každú sekundu sa niečo stalo, vykrádanie hrobiek a logické hádanky len doostrili jeden z najlepších titulov, aké som z tohto žánru hral. Originálnosť, účelovosť, dynamika jej určite nechýbajú. Až na mierne chybičky v grafike a stucky pri súbojoch je táto hra dokonalá a budem očakávať aspoň rovnako dobré pokračovanie.

Plusy:
- najlepšia grafika posledného obdobia
- hrateľnosť/možnosti
- príbeh
- dĺžka
- logické hádanky

Mínusy:
- grafické chybičky (ale zanedbateľné)
- malá otvorenosť ostrova

Tomb Raider zanechala vo mne niečo, čo ma donúti pokračovať v sérii. Vrelo odporúčam.

0 Dobré Zlé
Dnes som konečne dohral Tomb Raidera a som nadšený za posledné mesiace jedna z najlepších hier čo som hral skvelá "Darksiderovka" (kto nehral nepochopí) proste búrliva akcia všade kde sa pozriete nezastavíte sa sem tam si musúte potrápiť aj kôru mozgovú ale určite to stojí za to. Kampaň ktorá prináša až nadpriemernú dlžku a ostrov ktorý vás neprivíta ako dovolenkárov. Proste skvelý reštart série teším sa na ďalšiu časť ;)

+Grafika (vlasy) atd..
+Skvelý reštart série
+Systém vylepšení
+Dlhá kampaň
+Multiplayer ktorý poteší
+Počúvanie rozhovorov

-no mínus ma veru ani nenapadá asi že musíme čakať cca 2 roky na další diel :)

0 Dobré Zlé
100%dyw
perfektná hra po dlhom čase prvá hra ktorá ma naozaj bavila a zaujala či už dejom alebo super grafikou (našiel som síce aj pár bugov) ale aj tak vrelo odporúčam !

0 Dobré Zlé
Vynikajúci reštart série TR prináša gigantickú dávku adrenalínového a miestami až dramaticky realistického survivalu. Hneď od úvodnej scény je hráč vtiahnutý do sveta, ktorý je krásny ako raj, na každom kroku smrdí peklom a je dokonalým väzením. Tých pár príjemných momentov behom okamihu vystrieda číri survival, kedy jediná chybička znamená smrť. Akčné sekvencie, hrateľné medzisekvencie, in-game cutscény filmovej kvality a na mojej zostave hra beží (letí) aj na vysokých detailoch. Nejaké drobné aj zásadné chyby v DLC určite "ocením" za -5, inak by to bolo za plných 100%.
Veľmi kvalitne navrhnutý systém levelovania a RPG prvky dávajú hre silné "korenie" a zvukový doprovod je proste lahodný až nervydrásajúci v dokonalej závislosti od toho, čo sa práve deje na obrazovke. Pár vecí neriešim - je to predsa TR a to sú napríklad skoky, šplhanie, lezenie a iné akrobaticko-strelecké finesy aj pri zranení nad 90%, tak typické pre pôvodný TR, že vynechať by to bol prekliatiahodný ťah. Ani troška viac "pribrzdené" NPC obyvateľstvo ostrova, taktiež dosť typický TR jav. Človek by miestami Laru ľutoval a miestami jej závidí... JE TO LEN HRA! Ale fakt sa im tá realistickosť podarila nastaviť neuveriteľne vysoko!
Tak-nejak interaktívny "dokumentárny film" na tému BOJ O PREŽITIE... :D

0 Dobré Zlé
+Grafika
+Príbeh
+Hrateľnosť
+Vylepšenia zbraní, survival schopností a pod.

-Dĺžka hry
-Pár technických chýb



0 Dobré Zlé
+ grafika
+ prostredi
+ bojovy, zbranovy a vylepsovaci system
+ zmeny kamer, hodne ukazek a interaktivnich sekci ala film
+ silny pribeh
+ spineni obleceni, viditelna zraneni atd
+ delka
+ postupne ziskavani zbrani a skillu
+ celkova kvalita

zaver: Podle me jedna z nej her roku, vyborne zpracovana, promyslena, u ktere se nikdo nebude nudit.

0 Dobré Zlé
Nový Tom Raider ma ma viac prekvapil ako sklamal, grafika je na dobrej úrovni, prostredie je tiež fajn a Lara je Lara :) , príbehovo je hra tiež pútavá ( chvíľu som sa mal že tam nič mytologické nebude ) , ale čo ma najviac na tejto hre sklamalo bolo to že to už nieje klasický Tom raider, ale sa to viacej podobá na Far Cry, keby tam nebolo aspoň trocha toho lezenia a hrdinka by vyzerala inak, v živote by som si to nespájal s Tom raiderom, ale inak zbieranie relikvii a aj dokumentov pekne dokresľuje príbeh a je tam aj znovuhratelnosť, ale ostrov stále pôsobí stiesnene a nedá sa tam až tak voľno pohybovať. Keďže je ale toto prvý diel novej série tak sa to hre dá odpustiť a snáď to do ďalšieho dielu vylepšia. Tress FX nieje dokonalé ale je to dobrý krok dopredu

0 Dobré Zlé
+Grafika
+Lara Croft
+Dĺžka hry a hrateľnosť
+Survivor
+Príbeh

-Multiplayer

Super hra. Tiscali games že 70%,podla mňa nevedia vobec hodnotiť hry. Mne sa na tejto hre páčilo všetko okrem multiplayeru ktorí podla mňa ani nemusel byť.


0 Dobré Zlé
100%Zaerp
Nikdy som nebol fanusikom serie Tomb Raider. Kozata archeologicka s dvoma pistolami.. trocha trapne klise pre uchylov :) Ale tato hra je proste masaker, a hlavne sa do Lary takmer zamilujete :) Mier

0 Dobré Zlé
neoblubujem velmi Tomb Raider ale tento nema chybu parkrat mi aj fajne stislo :D :D parada 100%...urcite odporucam nieje to strata casu oplati sa mna pobavila urcite

0 Dobré Zlé
100%icetox
Vynikajuca hra, nemam jej co vytknut, aj ked si mohli odpustit tie vysoke naroky na grafiku, ale co uz... Hra roku jednoznacne.

0 Dobré Zlé
Dokonalosť. Neviem sa dočkať ďalších pokračovaní. :) Lara Croft je moja najobľúbenejšia ženská postava čo sa hier týka a veľmi sa mi páčila táto hra. Ten náhľad na to, keď bola Lara ešte obyčajné ustrašené dievča a nebola taká drsňačka. Dúfam, že aj v pokračovaniach bude ešte taká nie moc bezcitná Lara ako vo filmoch a starých hrách :D

0 Dobré Zlé
+ príbeh
+ Lara
+ treba pri niektorých úlohách používat logiku
+ prostredie
+ grafika
+ nasilie
+ rozchodil som to aj na NTB: intel i5 2,68 GHz, 4GB ram, geforce 310m 1gb

- obmedzeny pohyb po ostrove

Inak jedna z naj hier tohto roku. Rozhodne odporúčam zahrať.

0 Dobré Zlé
Kvalitne prevedenie s krasnou grafikou, takmer bez bugov a vyborne hardwerovo optimalizovane. Engine dost blizky AC. 5% dole za slabsi vyvoj postavy (zbrane OK), ale inak vrele odporucam.

0 Dobré Zlé
Nový start je znát. Zbylo logických hádanek a nahradily je jednohubky pro hloupé děti, které neumí přemýšlet. Lara byla vždy o přemýšlení a řešení hlavolamů a sem tam dorazila akce, tady je tomu naopak Drsná a brutální akce je hádankami jen doplnovaná. Největší nedostatkem je stupidní trend "zmáčkni F". Nový Tomb Raider je obyčejná koridorovka s absencí potřeby přemýšlet.

+ Parádní grafika
+ Fyzika
+ Prostředí
+ Luk
+ Hrobky

- Přímočarost
- Herní doba
- Zmáááááááááááčkni to F !
- Skilly k ničemu

0 Dobré Zlé
Nova Lara je proste pecka ... survivor prostredie famozny pribeh ktory vas nuti dalej pokracovat.

+grafika
+survivor momenty
+prostredie
+pribeh
+zbrane
+zbieranie predmetov
+tajne jaskyne
+temne prostredie
+velkolepe finale
+postupne odomikanie upgrad zbrani a schopnosti

- niektorych pasiazach pomala chodza lary hlavne jaskyniach trosku otravne
- upgrad zbrani mohol byt rosirenejsi

Ale inak ako som uz na zaciatku vravel proste skvely restart Tomb Raidra ak budu pokracovat v tomto tempe aj dalsie pokracovania tak to bude skvele. Dufam ze pokracovanie bude trosku viac zelene a niekde v dzungli tak to bude bomba :D

0 Dobré Zlé
Nemám slov. Celý príbeh som držal jeden dych, Lara sa stala mojou láskou a Tomb Raider zanechal ešte dlhotrvajúci pekný pocit. 110 % !

0 Dobré Zlé
Jediná hra ktorú som prešiel z pocitom že ju hrať budem aj po prejdení ! Teším sa na pokračovanie :-)

0 Dobré Zlé
Strhujúci príbeh mladej študentky, organizátorky univerzitnej expedície, ktorá sa vydáva do Dračieho trojuholníka - menej známeho brata toho Bermudského. Ničnetušiac sa však vrhá priamo do náruče dravého ostrova plného ostrých skál, jedovatého plynu, pascí, okultistov a monštier - strážcov tajomstiev prastarej civilizácie Yamatai. Máte dve možnosti - sadnúť si do kúta jaskyne a ticho čakať vo vlastnej krvi, moči a slzách, alebo prejsť 25 hodinovú krvavú a traumatizujúcu cestu za slobodou. Prvá možnosť je tá ľahšia, no Lara si vybrala tú druhú a postupom času sa z neskúseného dievčaťa mení na skýtsku amazonku.

Začínate s trstinovým lukom a pár šípmi, musíte uloviť zver, preskúmať okolie tábora. So súmrakom prichádzajú vlci, ktorým sa musíte ubrániť, čoskoro nachádzate prvých preživších. Dostávate prvé skúsenostné body, nádych RPG prvkov, ktoré investujete do nových schopností. Postupne trstinový luk meníte za reflexný laminovaný a s prvým zabitým okultistom máte aj modernú a účinnejšiu strelnú zbraň - pištoľ ráže 9mm.
Neskôr samopal T100 a pumpovacia brokovnica. Vrcholom sú už kladkový luk, AK47 a SPAS12 a taktická pištoľ. Zbrane si vylepšujete podľa svojho gusta za použitia súčiastok, ktoré nachádzate po celom ostrove.

[pokračovanie recenzie nižšie]

0 Dobré Zlé

Postupom času odkrývate tajomstvá ostrova, skladáte príbehovú mozaiku, preskúmavate hrobky, plníte rôzne bonusové eventy a zbierate kamienky do mozaiky príbehu samotného ostrova - zápisky okultistov, dávnych kňažiek a vyslancov ale aj samotných preživších. Slovo má však aj samotná Lara.

Celou hrou vás sprevádzajú aj quicktime klikačky, ktoré sú celkom osviežujúce - niežeby hra upadala do stereotypu, ale je fajn, že tvorcovia sa nebáli takejto veci. Dobrá vec je aj systém táborísk, ktoré nachádzate počas svojej cesty a taktická mapa, vďaka ktorej máte ostrov ako na dlani a máte prehľad, kde ste boli, ktoré hrobky ste ešte nepreskúmali, môžete si prečítať zápisky, či bližšie preštudovať predmet, ktoré ste našli.

Celá hra je sprevádzaná aj zaujímavými intermezzo ukážkami a filmami, ktoré doplňujú dej a celkom plynule prechádzajú do hry. Občas neviete, či ešte beží film, alebo už hráte a garantujem Vám, že ich nebudete preskakovať. Hltať budete každé jedno slovo z úžasného príbehu, ktorý Vám hra predostrie. Jednoznačne Vám odporúčam hru si kúpiť, už len preto, aby sa Vám na polici vynímal tento herný skvost hneď pomedzi zaprášenými pozlátenými pohármi á-la socialistický funkcionalizmus a fotografiami dávno mŕtvych príbuzných, ktorých mená si už dávno nikto nepamätá.

0 Dobré Zlé
Táto hra sa mi veľmi páči je omnoho lepšia než predošlé diely je tam výborný a premyslený príbeh veľmi rád hrávam túto hru takže preto ju hodnotím číslom 100% XD.

HRA: + Grafika
+ Dej
+ Atmosféra
+ Príbeh
+ Napätie
+ Adrenalín
+ No je to proste ako ju poznáme Lara Croft XD. Prajem vám veľa úspechov a zábavy pri hraní a trochu menej toho strachu :-D.

0 Dobré Zlé
Výborná hra, kde ale konec trochu nudí. Taky musím uznat, že pro zaryté fanoušky Tomb Rider to možná může být zklamáním, kvůli tendenci hry vodění za ručičku. Já si ale naplno užil filmové zpracování hry plné akce. Nebýt toho konce, dávám o pár procent i víc.

0 Dobré Zlé
+grafika
+prostredie
+zvuky
+dej
+zbrane
+vylepšovania schopností a zbraní
+hrateľnosť
+oheň
+cz titulky

-nemožne meniť dej hry...robiť rozhodnutia atď
-často a veľakrát na vás utočia nepriatelia, po čase vas to začne nudiť
-takmer nesmrtľná Lara, ktorá po určite smrteľných pádoch a nehodách ďalej skáče ako laň

+- Hra mi občas pripomína assassins creed, ktorý je podľa mňa omnoho lepšia hra



0 Dobré Zlé
Všetko perfektné ta grafika pohyby všetko :) samozrejme nejaké bugi sa našli ale príbeh je perfektný :)

0 Dobré Zlé
Nadšení! Nikdy jsem se s herním hrdinou neztotožňoval tolik jako v této hře. Bylo mi Lary upřímně líto čím vším si musí projít. Jediné co by se této hře dálo vytknout je lineárnost, ale ani ta mi osobně přiliž nevadila. Jinak vše na jedničku: postavy, příběh, atmosféra, hratelnost. Doporučuju!

0 Dobré Zlé
Hry hrám už nejakých desať rokov. Pod rukami mi už prešlo kopec dobrých a kvalitných titulov a to z rôznych žánrov, no napriek tomu množstvu si spomeniem, len na zopár z nich. Nie preto žeby som mal zlú pamäť, ale preto lebo len pár z nich vo mne zanechalo, ten neopísateľný pocit úžasu, krásy z dobre odvedenej práce vývojárov. Preto im ďakujem a zároveň týmto vyjadrujem nesúhlas s hodnotením Tiscali Games, pretože ak by mi niekto položil otázku, aký titul mi najviac utkvela v pamäti, tak medzi prvými piatimi by určite s hrdosťou rezonoval aj titul Tomb Raider..

0 Dobré Zlé
95 %
Plusy:
- Výborná grafika
-Príbeh
-Lara
-Akčnosť a prepracovanosť jednotlivých úsekov v hre
-Soundtracks
Mínusy
-Chýbajú hádanky ťažšieho kalibru.

Proste je toho veľa, nevedel som sa tejto hry nabažiť. Prešiel som ju zhruba 4 krát. Čo sa mi pri novších hrách nestáva veľmi často :) Teším sa na pokračovanie :))

0 Dobré Zlé
-: quicktime eventy, nevyužitá celá plocha ostrova, menšie bugy, emo chvíľky, občas krytie, občas UI a kamera, multiplayer
+: grafika a audio, príbeh, herná doba, postavy, ostrov, lokácie, efekty, akčnosť hry, naturálne scény, boj a jeho možnosti, RPG prvky, hlavolamy, dabing, atmosféra, multiplayer, umelá inteligencia, zbrane a možnosti ich úpravy, dizajn, menu, videá a animácie, priaznivé HW nároky, nepriatelia
Verdikt: Ešte nemá veľké prsia a ani dve pištole, ale kto to je? Je to Lara Croft, tentokrát ako tínedžerka, ktorá ešte nikoho a nič nezabila. Z tohto faktu plynú určité paradoxy kedy Lara plače pri prvom zabitom jeleňovi alebo človeku, ale pri najbližšom ohnisku, ktoré slúži ako herný záchytný bod, si môže vylepšiť lov zvierat alebo možnosti zneškodnenia nepriateľov a zabíjať ich zaradom bez výčitiek. Nový Tomb Raider však ponúka epické dobrodružstvo v nádhernom audiovizuálnom spracovaní. Herná doba je oproti predchodcom kratšia, ale o to hutnejšia je atmosféra hry. Príbeh hry je zaujímavý a hráča dokáže úplne pohltiť. Prekvapením je multiplayer, ale ten je pozitívom a negatívom súčasne. Umožňuje hru viacerých hráčov, ale neprináša nič nové a originálne. Miestami dokážu poriadne vytočiť quicktime eventy a niekoľkonásobné opakovanie určitých pasáži hry. Obávaný reštart série Tomb Raider s mladou Larou Croft sa nakoniec podaril a už teraz očakávame jej ďalšie výpravy.

0 Dobré Zlé
Absolútne nemám tejto hre čo vyčítať. Dáva všetko, čo chceme! Táto videohra sa podarila na plnej čiare. Súboje, príbeh, a tá grafika. Jednoducho táto hra, je pre mňa najlepšiou z roku 2013. Nemám jej čo vyčítať. 100%

0 Dobré Zlé
Výborná hra s krásnou grafikou aj keď málo obtiažna oproti svojim predchodcom. Tomb Raider je jednoducho značka a každý diel má niečo do seba. Nový diel (Rise of the Tomb Raider) je ešte vymakanejší ale horšie zoptimalizovaný.

0 Dobré Zlé
vsetko na poriadku, nemam co vytknut ;)
hrdinka je riadna kocka a jej pixely veru stoja za to :D
momentalne hram pokracovanie Rise of Tomb Raider a to ide v dobre vyslapanych stopach z tohoto dielu a dobre spravili ;) urcite odporucam

0 Dobré Zlé
Vynikající adventura. Příběh, postavy ptostředí, nápad, hratelnost no zkrátka je toho hodně. Myslím si že se tento díl povedl více než Rise Of Tomb Raider...Rise je výborná hra ale tohle mi přišlo poněkud záživnější. Každopádně jsem se začal o sérii Tomb Raider zajímat. Lituji že jsem tuhle sérii nehrával dříve. Těším se na pokračování. Řekl bych že se určitě dalšího dílu dočkáme, podle konce Rise Of Tomb Raider. Lara se jim povedla v obou dílech, sympatická holka za kterou je radost hrát. Nebýval jsem fanouškem Tomb Raider...vlastně jsem to spíš přehlížel a teď vím, že jsem udělal chybu. Na film si už nevzpomínám, protože jsem ho viděl hodně dávno a asi mně nějak výrazně nenadchl. Proto jsem se asi o Tomb Raider nezajímal. Ale jako herní série je to vážně povedený titul!

0 Dobré Zlé
+skoro všetko (grafika, story, prostredie...atď.)
-asi len to že tie vedľajšie challenge vám okrem XP veľa neponúknu (okrem truhlíc samozrejme)

Rozhodne zahrajte. Každému sa to bude páčiť, aj keď nie ste veľmi na adventúry ako Uncharted toto vás isto chytí. Na konci keď už išli titulky my až slza ukápla, keď som videl fotky s vývojárskym tímom, doslova sa vám poďakujú žs ste si hru kúpili a zahrali až do konca (presne takýchto ľudí treba v hernom priemysle!! Týmto si u mňa zaslúžili miesto v srdci spolu s CDPR. Nech sa im darí aj pri ďalších dobrodružstvách Lary Croft!



0 Dobré Zlé
Zatial prvá hra s Larou Croft a musim priznať že som spokojni. Hra bola vyborne spravena čo sa týče pribehu a veľmi by som si zahral dalšie pokračovanie zo serie Tomb Raider. Vyvojari písali že sa na tej hre nadreli a nie nadarmo, podarilo sa im urobiť skutočne hru ktorá ma GRADI. Vrelo odporúčam si zahrať tento ,,zázrak".

0 Dobré Zlé
Z počátku hra zajímavě zaujme no po 50% hry přichází stereotyp
+Parádní grafika! (mnoho detailů,kvalita textur,prostředí,Lara,TreesFX Hair,cut scény)
+Možnosti (Zkrátka Croftovka climbing všude možně,stealth,možnost krytí,skill tree,zbraně+upgrady)
hra má kvalitní atmosféru pocit bezmocné Lary je opravdu znát prostředí taky dává najevo své.
Víc mně ke hře nenapadá hra mi přišla spíš jako na oddech když člověk nemá co hrát
-Po čase přichází stereotyp
-Otravné Collectibles
Na rok 2013 trhák bohužel dnes hru nemá cenu ani hrát. stojí za stažení bohužel ne za koupi.



0 Dobré Zlé
Klobúk dolu pred tvorcami, priniesli kus kvalitného obsahu. Negatívne stránky by som na tejto hre hľadal márne pretože žiadne nemá.

0 Dobré Zlé
Tomb Raider 2013 se da zhodnotit jen jedinym slovem - DOKONALOST. Navzdory nekolika chybkam v rozhrani, se Tomb Raider zapsal do historie nejzazivnejsich her EVER.Jako jedna z mala her ma real damage, kdy rana do hlavy znamena smrt, a je to kurva propracovany.Otevreny svet, skilling, zbrane, bojovy system, animace a celkova optimalizace hry je neco neuveritelneho.Jedna z mala her, ktere stoji za to si zahrat znovu po letech a mit z toho temer rovnoceny zazitek.

0 Dobré Zlé
Dlhé roky som si myslel že nová séria Tomb Raider nebude nič pre mňa. Hoc som pozeral hodnotenia tak som tej hre nejak neveril. Teraz v 2019-tom som sa rozhodol že jej šancu dám, aspoň prvú hodinu a stalo sa to že ma chytila tak ako už dlho žiadna iná. Perfektne prepracované či už dejovo, gamedesign alebo grafika a bola to neskutočná jazda. Zapochyboval som len pred koncom hry, kedy mi na 5 minut prišla zdĺhavá, kôli tomu že som stále musel zachraňovať SAM :D tá mala strašnú smolu :D ale zhrniem to:

+prepracovanosť
+dej (veľké plus že čerpali z realych záznamov, HIMIKO a JAMATAI naozaj existovali)
+grafika (hrané vo FHD na Ultra)
+skvelý reštart série, a už sa teším na na dokončenie inštalácie Rise of The TR
+gamedesign, skvelý výber lokácie
+soundtrack (NESKUTOČNÝ GAME ENDING)

-chcelo by to viac ako 15hodin zábavy :) ale to je len subjektivný názor :)
-inak nič :)

0 Dobré Zlé
Pokiaľ si dobre spomínam, autori sľubovali revolúciu v ságe Tomb Raider survival prístupom. Aj keby sa nejaké tie prvky nájsť dali, nie je to survival, ako ho poznáme napr. z hier Dead Space. Netvrdím, že autori mali teraz vykrádať jeden survival titul za druhým. Tvrdím len to, že proste mohli trošku viac pritvrdiť. Dĺžka hry je síce dostačujúca a vedľajšie úlohy len potešia, aj keď ich tu veľa nie je (čakal som napr. viac špeciálnych lokácií na preskúmanie). RPG prvky sú len skutočným spestrením, navyše dosť vykrádajúcim Far Cry 3. Grafika je výborná, bezbugová, Larine vlasy v TressFX úplne úžasné. :) Ak ste fanúšik, určite siahnite aj po tomto Tomb Raiderovi.

0 Dobré Zlé
Vynikajúca hra... Nič nepokazili že pridali novú hrdinku, práve naopak. Dej veľmi dobrý,grafika,hratelnosť,takýchto hier by mali vytvárať oveľa viac...


0 Dobré Zlé
Človek by neveril čo všetko dokáže prežiť slečna Croftová :-) Zaujímavý príbeh, ktorý Vás vtiahne do deja postupne. Zo začiatku si musíte zvyknúť na nie vždy ľahké ovládanie. No keď Vám to príde do prstov, tak si už užívate hranie a prechádzate príbehom, ktorý sa odohráva na ostrove, ktorý ovláda zvláštna skupina ľudí. Lara je nezmar, prežije zrejme všetko a má životov asi ako mačka :-) Grafika a krajina, kde sa odohráva príbeh je pekná, no niekedy až nechutná...mám na mysli niektoré pasáže hry, kde sa napríklad predierate pomedzi hŕbu mŕtvych tiel, alebo plávate vo veľkých kalužiach z krvy. Máte k dispozícii množstvo munície a streliva, no musím vyzdvihnúť tiché zabíjanie lukom, ktoré má niečo do seba. Celkový dojem z hry som mal dobrý, odporúčam.

0 Dobré Zlé
Důstojný restart dobrodružství s omlazenou vykradačkou hrobek Larou Croft.
+ Skoro nezletilá Lara je hezčí, než kdy dřív (kameran je navíc úchyl a tak obraz často sklouzává Laře k výstřihu...)
+ zajímavý neokoukaný příběh v atraktivním prostředí pacifického ostrova posetého troskami vesnic, chrámů, vojenských základen a vraky lodí a letadel
+ začátek hry je obzváště drsný a naturalistický, Lařiny smrti taktéž
+ pěkná grafika
+ skvělé ovládání a hratelnost vč. možnosti volby obtížnosti
+ odladěná hra bez bugů (s výjimkou kratičkého zabugovaného DLC Tomb of the Lost Adventurer)
+ vylepšování zbraní a komb
+ netradiční využití větru
+ různé druhy využití luku (lano, oheň, přitahování, rozhoupávání a vyrhávání překážek, výbušné šípy)
+ volný pohyb po ostrově skrze tábořiště
+ i tam, kde už jste byli, se opět objevují roztroušené hlídky nepřátel
- znatelný odklon od hopsačky směrem ke střílečce
- málo hrobek, málo nástrah (nijak nepotrápí vaše mozkové závity, stačí hbité prsty)
- hledání součástek a plnění výzev jen uměle natahuje hrací dobu a zbytečně odvádí pozornost od příběhu, navíc po čase nudí
- parťáci jsou jen do počtu, aby bylo koho masakrovat
- ke konci je to zbytečně frenetická střílečka

0 Dobré Zlé
Dokonalý herný zážitok, plný akcie a zvratov. Takýto restart séria potrebovala

+ Grafika, príbeh, atmosféra, ovladanie, hudba a Lara
- nič ma nenapadá

0 Dobré Zlé
skvela hra celkom iné ako predchádzajúce diely ale najlepšie podľa mňa páči sa mi to a baví ma to je to skvele odvedená práca

0 Dobré Zlé
50%prek
Veľa ľudí si myslí, že Lara Croft sa vrátila vo veľmi dobrom svetle... Ja som hru po prvý krát zapínal s veľkým entuziazmom a tešil som sa, lebo ma predchádzajúce diely (okrem Underworld, ten som po pár minútach vypol, lebo ma nebavil) veľmi páčili a pohľad na Laru som vždy zbožňoval. Začal som hrať a SUPER! To bol zábava! Hra ma prvé 2 hodiny naozaj bavila... No potom, ako som pokračoval, som sa sám seba každú minútu pýtal: "Koľko to ešte bude trvať do konca?" Naozaj, hra ma po asi 2 hodinách prestala baviť a nemal som ju prečo hrať. V každom prípade ju skúste, ale neručím za zábavu...
Osobne je pre mňa hra čistý priemer, nič som si z nej neodniesol a ani som ju nedohral...
Plusy:+ grafika
+ Lara
+ dabing
Mínusy:- príbeh je veľmi slabý a ja som už po hodine začal preskakovať príbehové CUT-scény
- upgrady sú v skutočnosti zbytočné
- AI je retardovaná (nie, nemal som to na Easy)
- srali ma mini-hry, keď som po dlhšej dobe nehrania nevedel, čo mám stlačiť, lebo mi to hra neukazovala
- hra je úplne lineárna aj keď sa môže zdať, že nie
- logické hádanky neboli ničím zaujímavým a vlastne neboli ani logické
- V HRE SA OD ZAČIATKU VYSKYTUJE LEN MÁLO NOVÝCH VECÍ A PO CHVÍLI HRANIA NASTANE NUDA!

-1 Dobré Zlé
Nový Tomb Raider sa celkom vydaril, je zmodernizovaný, ale nieje to niečo čo by mi vyrazilo dych. Prvý dojem bol hrozný. Lara je urobená pekne už nevyzerá ako cyborg, ale zvyšok čim myslím prostredie mi zo začiatku prišlo strašne oklieštené, viac ako bežné tuneloidy, ani v otvorených prostrediach som nemal pocit volnosti, skrátka nič pre klaustrofobikov. Zdalo sa mi že hrám hru ktorá má naozaj desať rokov. Prvé tri hodiny mi prišli dosť nudné, optimizmus sa však vyplatil pretože približne v druhej tretine sa hra z nezáživného pomalého postupovania zmenila na dynamickejšiu akciu, čo je základ aj do budúcnosti. Prostredia sú zaujímavejšie, tak isto aj grafika je v druhej časti hry lepšia. Príbeh je hrozný, je podávaný bez šťavy, ničím nevyniká, možno len svojou otrepanosťou, hudba a zvuky sa dajú, atmosféra mi neprišla nijako výrazná, situáciu mnoho krát zachraňuje grafika. Hre jednoducho niečo chýba. Netreba ju hodnotiť len ako pokračovanie, ktoré rozhodne krokom vpred je, ale z globálu. Osud Lary Croft zachraňuje táto hra a osud tejto hry zachraňuje Lara Croft. Sami bez saba by nič neznamenali.

-1 Dobré Zlé
Pekne vyzerajúca hra, ktorá po hernej stránke až tak veľa neopnúka. Hra sa tvári ako open world, ale všetky oblasti sú pekne uzavreté. Far cry 3 je lepší, volnejší, farebnejší a teda aj zábavnejší.
Veľké mínus je za zbytočne veľa Quck time eventov.

-2 Dobré Zlé
Gameplay bol skvelý. Lenže s príbehovej stránky to bola jedna z naväčších blbostí čo kedy Eidos vypustil.
+ ako bonus museli za spraviť zlých Rusov a dosrať Japonskú mytológiu...

Ako dlhoročný fanúšik Tomb Rider sérií je to pre mňa veľké sklamanie.

-4 Dobré Zlé




100%dodush

100%Samjo


100%vajcas


100%tirid

90%SABS






90%susy





100%Ben


100%m.pet



90%dobo









85%Enoo



96%Fedo


100%stage6

86%Lyra







100%MTR23










100%Tomy77





100%miki07












90%J0ZQ




























70%Pens


80%puck


100%Kosot


90%Najt

98%3PO



80%Crew
















| Späť |


| Hry |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |