Dear Esther | ABCgames.sk

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21160
5455
5063
1438
1600
7336
6031
12903
1687

Online 15806 užívateľov

Dear Esther


Žáner:Adventúra
Dátum vydania:14. Február 2012
Stránky hry:dear-esther.com
Výrobca:The Chinese Room
Kúpiť hru Dear Esther
Kúpiť hru

Dear Esther je jedinečný experiment, ktorý možno najlepšie opísať ako audiovizuálnu videohernú báseň, ktorá rozpráva príbeh o osamelom mužovi a jeho spomienkach, ktoré hráč odkrýva, keď preskúmava opustený ostrov. Avšak medze možnej interpretácie nie sú nijako zviazané.




HW požiadavky Dear Esther
Minimálne požiadavky
  • Windows XP / Vista
  • Pentium 4, 3 GHz
  • 1 GB RAM
  • 2 GB miesta na disku
  • 128 MB grafická karta s podporou Shader model 2.0
  • DirectX 9.0c kompatibilná zvuková karta
  • DirectX 9.0c
Odporúčané požiadavky
  • Windows XP / Vista
  • Intel core 2 duo, 2.4 GHz
  • 1 GB RAM
  • 2 GB miesta na disku
  • DirectX 9 kompatibilná grafická karta s podporou Shader model 3.0 (NVidia 7600 / ATI X1600)
  • DirectX 9.0c kompatibilná zvuková karta
  • DirectX 9.0c

Ďalšie videá »


Dear Esther - screenshot
screenshoty »



Hodnotenie hry
79%

Recenzie
Tiscali Games---
Dear Esther je atmosférická a zároveň minimalistická cesta do nitra každého z vás. Je to odvážný projekt, který z minima těží maximum a dělá to tak, že ho za to budete buď milovat... nebo nenávidět.
Sector.sk80%
Čítať knihu sluchom, počúvať očami, sledovať ústami. Dear Esther je tak trochu na zlom mieste v správny čas. Umelecky pojaté interaktívne diela pravidelne zaplavujú herné systémy a nemožno hovoriť o revolúcii, len sa ich na trhu objavilo niekoľko. Na rozdiel od Journey však používa jazyk blízky poézii. Je ľahké odraziť sa od jej povrchu a ťažké dostať sa pod kožu. Dear Esther vás zastihne nepripravených, pretože tam vás chce mať. Ukojí prevažne náročných, ktorí majú literatúru v malíčku a nie je im cudzí gotický horor. Tak trochu snobistická interaktívna avantgarda.


Moje hodnotenie
Ohodnotiť


Užívatelia
1magda1193%
Hru som sa začala hrať na podnet kamaráta a už od prvej chvíle ma nepustila a celú som ju prešla na jedno posedenie. Moja zvedavosť bola takmer neznesiteľná. Rada by som sa dozvedela, čo sa vlastne stalo, no každý si môže útržky z príbehu poskladať po svojom, takže asi mi zostáva len o nej donekonečna premýšľať. Každopádne nie je to ani tak hra ako skôr umelecké dielo, ktoré si ma úplne podrobilo. Hodnotím na jedničku :))
Wolf7Warrior95%
Bravo! Interaktivna novela bez akcie a moznosti vyberu, skvelo podana.

Prostredie 10
Zaner 10 (na experementalnu hru velmi podarene)
Pribeh 9 (ale je mozne ze nieco mi uslo z pribehu; osobne odporucam vypnut titulky a snazit sa do neho vzit)
Dlzka prechadzania (nechcem to nazvat gameplay-om) 9
hugo2580100%
Skvelý a jedinečný zážitok od thechineseroom a teraz ešte aj s českým dabingom alebo českými titulkami. No neber to !
lusiak2541100%
Dear Esther je zaujímavá hra s perfektným rozprávaním príbehu . Má neobyčajnú atmosféru a celkovo hra dokáže uchvátiť . Nie je to len chodenie po ostrove ale aj silný zážitok .
jaro247895%
No tato hra je akoze so good . Ta atmosfera tam je husta a vlastne celkovo sa mi ta hra lubila . Klobuk dolu pred tvorcami dobra praca . Doporucujem stiahnut :)
pato96100%
tuto hru som vyhral uz asi 3 krat a vobec ma to neomrzelo je to taka hra pre lovcov zahad . objavite sa na ostrove a vasou úlohou bude sa dostat k vysielacu ktorý vidite už od zaciatku . je to skvela adventura odporucam kupit alebo stiahnut .
+ grafika
+ hudba
+ zvuky
+ preskumavanie chatrci , jaskyne , havarovanej lode

- ziadne
God96398%
Dear Esther je zaujímavý hororový zážitok ktorý vás pohltí . Upúta vás svojou mystickou atmosférou a hudbou . Klobúk dole thechinesteroom je to vážne good hra . Lutujem ludí ktorý túto hru nechápu .
makak32100%
žiadna kampaň
žiadna AI
žiadne bojovanie
žiadne ďalšie znaky

a pritom jeden z najlepších herných zážitkov čo som kedy mal .
Infinity90%
Unikátna hra, najprv som nechápal o čo ide, všetko je na začiatku zahalené, no prieskumom a vnútorným monológom sa dozvedáte viac (alebo skôr si domýšľate). Grafika je super, nikde som ešte nevidel taký krásny obraz prírody, v jaskyniach sa odráža voda. Audio je tiež vynikajúce, dotvára atmosféru. Len to mohlo byť trocha dlhšie, dá sa to prejsť za 2-3 hodinky, aj keď istá znovuhratelnosť tu je, pretože postava vždy rozpráva príbeh trocha inak.
Sintarandir95%
Velice extrémny počin, ktorý sa klasickou hrou ťažko dá nazvať. Jedná sa o retrospektívne spomínanie, akýsi "limbo" návrat do spomienok podaný formou vizualizovanej novely. Dielo samotné má skutočne dychberúcu atmosféru, ktorá je podtrhovaná momentami, keď sa postava dostane na miesto, kde sa "objaví" ďalší fragment rozprávania. Môžete ostrovom donekonečna blúdiť, "zabúdať" a spomínať a celý ten príbeh aj tak proste nezložíte v správnom poradí. Je rozkúskovaný tak unikátne, že je naprosto nemožné ho skompletizovať celý a nie to ešte v "správnom" poradí. GENIÁLNE!

Zrodil sa nový herný štýl : "TÚLAČKA" ;) :D

Klobúk dole pre The Chinese Room studio...
NORD_KING90%
-: hracia doba, neinteraktivita prostredia, potreba znalosti anglického jazyka
+: grafika, soundtrack, audio, efekty, príbeh, rozprávač, atmosféra, zábava, prechádzka, prostredie, zážitok, koniec, dizajn, jaskyne, cena
Verdikt: Nie je to hra, ale umelecké dielo a toto je potrebné si uvedomiť hneď na začiatku, respektíve ešte pred samotnou kúpou hry. Po materiálnej stránke by sa dalo povedať, že ponúka málo vzhľadom na krátku hernú dobu, ktorá sa pohybuje okolo dvoch až troch hodín. Naopak po nemateriálnej stránke toho ponúka veľa. Hra v sebe nesie veľmi peknú a silnú myšlienku, ktorá postupne zvyšuje atmosféru. Tá sa ale odvíja od potrebnej znalosti angličtiny na pokročilej úrovni. Bez tejto schopnosti si Dear Esther vôbec neužijete. Príbeh je prekrásne podaný postupom po ostrove. Každá časť ostrova odkrýva ďalšiu kapitolu príbehu. Samotný ostrov je po stránke grafiky a dizajnu pastvou pre oči. Najkrajšie lokácie sú jednotlivé jaskyne a večerná prechádzka po pláži. Dear Esther nie je Counter Strike alebo Call of Duty, ale skutočné umelecké dielo. Kto čaká dlhodobú akciu, nech to nekupuje. Dear Esther štylizovaná skôr filozoficky a na jej pochopenie músí mať človek určité schopnosti a životné skúsenosti.
BongRa80%
Nádherná grafika , nádherná atmosféra ... Táto hra , vlastne nieje ani tak hra ... Ale skôr ukážka peknej grafiky ... Mohli na tom viac zapracovať a dotvoriť tam jemnú akciu ... ako bola napríklad v Amnesia: The Dark Descent ... Bola by to hra , ktorá by určite zabodovala ... Ostrov na ktorom sú nejaké temné zrúdy a tak podobne ... Každopádne pekné umelecké dielo ... 80%
BixS80%
+ Hudba
+ Prostředí
+ Filmový příběh
+ Atmosféra
----
- Krátkost

VERDIKT: Hra, tedy spíše film, která má úžasnou atmosféru a vypráví velice originálně zpracovaný příběh, který si každý může přebrat podle svého. Určitě stojí za povšimnutí, způsob vyprávění je zde naprosto úžasný a ten závěr!
trancentraal60%
Dear Esther není hra, ale levná alternativa pro horské turisty, amatérské speleology a vyznavače canyonyngu, kteří namají dost finančních prostředků na svůj koníček. Možná uspokojí nihilisty a řešitele záhad, ale pro nepoetické duše, kterým nestačí toulat se skoro dvě hodiny pěkně renderovanou krajinou bez jakýchkoliv interaktivních prvků to bude nekonečná trýzeň a nuda.
+ v Landmark Edition vylepšená grafika na enginu Unity a komentář autorů (který vám ale do příběhu moc světla nevnese)
+ atmosféra liduprázdného ostova na pomezí reality a snu
+ při dalším průchodu hrou se některé věci a vize změní
+ "příběh" si může každý interpretovat po svém
- krátké a těžko uchopitelné/pochopitelné
- na Landmark Edition nefunguje český dabing a titulky od studia Fenix ProDabing
- pro naprostou většinu hráčů nonartových her jen ztráta času
- jen málokdo si bude chtít ostrov kvůli pár změnám projít znovu
Mark940%
vobec ma to nebavilo bolo to nudne a nezazivne cakal som od toho viac som sklamany mohlo to byt aj ovela lepsie celkovo nema tato hra vobec ziadny zmysel asi by bolo lepsie keby taketo hry ani nevychadzali ..


všetky (32) »


Diskusia o hre Dear Esther Pridať príspevok
15.07.2014 20:32 - Zdravím ľudkovia. Rád by som si zahral nejakú dobrú R...
11.07.2014 20:48 - http://cestiny.idnes.cz/dear-esther-cx0-/Hry.aspx?c=A140709_204831_bw-cestiny-...
27.12.2013 11:37 - Kto chce funkčnú češtinu do hry Dear Esther nech mi nap...
20.05.2012 23:38 - http://www.spite.cz/paneltop/dear-esther-cestina-ke-stazeni
19.05.2012 14:30 - Neviete kde sa da staihnut čestina ?
...
Zobraziť všetky príspevky (26) »

| Hry |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |