HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 42919 užívateľov

Návody > BioShock


Zobrazení:282639
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Život a Eve
Dva základné ukazovatele, ktoré máte od začiatku sú život a zdravie. Život je klasika, stav vašej životnej energie. Keď vás však zabijú, tak nekončíte, len sa objavíte vo Vita Chamber, čo je komora umiestnená v každom leveli a v nej sa po zabití znova zhmotníte. EVE je energia, ktorú využívajú plazmidy (bojové super schopnosti). Je to niečo ako mana vo fantasy hrách. Dopĺňať si ich môžete základnými doplňovátkami, čo sú lekárničky (First Aid Kit) pre život a injekcie s EVE (EVE Hypo). Tieto predmety môžete aj zbierať, ale so sebou môžete mať len deväť kusov z každého. Ak zoberiete iné predmety, ktoré vám dopĺňajú tieto energie, tak sú automaticky použité, pokiaľ nemáte danú energiu na maxime.
Život si ešte môžete dopĺňať z automatu na život (Health Station), no samozrejme, len za peniaze. Je množstvo ďalších rozličných predmetov, čo vám dopĺňajú život a EVE, rôzne potraviny, nápoje, či obväzy. Vždy si však skontrolujte plusy aj mínusy predmetu. Niektoré sú bezpečné, napríklad káva zvýši EVE a chlieb zvýši zdravie, no napríklad Alkohol zvýši zdravie, no zníži EVE a cigarety zas zvýšia EVE, ale znížia zdravie.

Predmety
Mimo predmetov, ktoré vám dopĺňajú zdravie a EVE, nachádzate samozrejme zbrane a muníciu a v neskorších leveloch aj predmety, ktoré nemajú samostatné využitie (tuby, batérie a podobne), ale môžete ich použiť na výrobu konkrétnych predmetov a munície v strojoch U-Invent. Kvôli predmetom prehľadávajte všetko, čo sa dá. Neraz ležia len tak pohodené niekde na zemi, ale aj tam sú občas ukryté (za krabicou, pod stolom) a niekedy sú na nedostupných (ťažko si všimnuteľných) miestach (na trámoch, rímsach), kam sa k nim nedostanete, no ak si ich všimnete, môžete si ich pritiahnuť pomocou telekinézy. Taktiež prezerajte všetko, čo sa dá. Predmety nemajú u seba len mŕtvoly (obete aj nepriatelia, ktorých ste zabili), ale nájdete ich aj v skrinkách, stoloch, kufroch, krabiciach, smetných košoch, malých krabičkách, či trezoroch (trezory musíte vypáčiť, respektíve hacknúť, aby ste ich otvorili).

Zbrane
Takto môžete na rôznych miestach nájsť aj zbrane, alebo ich môžete vziať zabitým nepriateľom. Zbraní máte celkovo šesť typov (pištoľ, samopal, brokovnica, granátomet, chemická zbraň a kuša), ak nerátame hasák a fotoaparát (ktorý máte tiež medzi zbraňami). Využitie majú všetky, aj taká pištoľ, hoci sa zdá slabá, je na bežných nepriateľov účinná - rana do hlavy nepriateľa odrovná. Do zbraní môžete používať rôzne druhy munície (meníte si v menu, kam sa dostanete klávesou „shift“), ktorú môžete správne využiť na konkrétne druhy nepriateľov (napríklad bežná munícia na bežných nepriateľov, na obrnených skôr prierazná munícia, elektro munícia na stroje a podobne). Zbrane si môžete tiež vylepšovať. V niektorých leveloch nájdete vylepšovací stroj zbraní (Weapon Upgrade Station), ktorý vám zdarma poskytne jedno vylepšenie pre zbraň (rozličné, väčší zásobník, rýchlejšia streľba, atď). Každá zbraň má dve vylepšenia a celkovo nájdete dvanásť strojov, takže si do konca hry môžete vylepšiť všetky zbrane. Vylepšenia sú trvalé, takže ich máte nastálo.

Nahrávky
Ďalšími predmetmi, ktoré môžete zbierať, sú nahrávky, takzvané audiodenníky, no je to len pár viet, čo má ďaleko od denníka. Sú to záznamníky, ktoré sú umiestnené na rôznych miestach, niekedy vám rovno bijú do očí uprostred miestnosti, niekedy sú ukryté ako secret. Pre hru nie sú podstatné (občas obsahujú napríklad kód k dverám, no zámka sa dá aj hacknúť), je len na vás, či ich chcete zbierať. Sú na nich nahraté útržky, ktoré dotvárajú príbeh a odhaľujú, čo sa kde stalo.

Peniaze
Ďalším predmetom na zbieranie sú peniaze. Tie nájdete kdekoľvek, tak ako aj ostatné spomínané predmety, no najčastejšie u ľudí, v trezoroch, registračných pokladniciach a v slušných množstvách aj u Veľkých tatkov. Peniaze slúžia na nákup rozličných predmetov z automatov (munícia, doplňovátka, zdravie) z automatov.

Plazmidy
Plazmidy sú vaše genetické vylepšenia, ale v podstate sa dá povedať, že sú to magické útoky. Keď si ich prepnete (pravým tlačidlom myši), tak ich používate normálne miesto zbraní. Vyberáte si jednotlivé aktívne plazmidy a útočíte nimi, no samozrejme sa dajú využiť aj inak.
Plazmidy sú rôznorodé elektrošoky - - útok elektrickými bleskami, mimo útoku nimi môžete ochromiť elektrické zariadenia (kamery, droidov, vežičky a tie potom hacknúť), alebo ich použiť na poškodené ovládanie dverí, ktoré sa vám otvoria; pyrokinéza - - útok ohňom, inak nimi môžete topiť ľady, či zapaľovať ohne na správnych miestach; telekinéza - - pohybovanie predmetmi na diaľku. Môžete hádzať predmety do nepriateľov, zachytiť po vás vrhnuté granáty a hodiť ich naspäť, no zároveň si tiež priťahovať predmety z nedosiahnuteľných miest. Plazmidov máte samozrejme viac, toto sú len prvé, základné.
Využívať pri priamom hraní môžete len šesť plazmidov, ktoré máte nastavené medzi aktívnymi slotmi a prepínate si ich tak, ako si prepínate medzi zbraňami. Celkovo však môžete získať viac plazmidov a tie si potom môžete v aktívnych slotoch meniť, ale len pri získaní nového plazmidu, alebo v automate Gene Bank. Inak aktívnych slotov na začiatku hry nemáte šesť, ale len dva. Ďalšie voľné sloty si môžete za ADAM kúpiť v automate Gatherer´s Garden.
Pár plazmidov nájdete priamo v hernom prostredí, no je ich len minimum, skôr ich môžete kúpiť v automate Gatherer´s Garden.

Upgrady (Gene Tonics)
Upgrady sú podobné ako plazmidy, no plazmidy sú aktívne (používate ich priamo) a upgrady zas pasívne, len tým, že ich máte v aktívnych slotoch, trvalo z nich získavate úžitok. Celkovo sú rozdelené do troch kategórií: fyzické (týkajú sa vášho tela, zvyšovania života a EVE, rýchlosti, viditeľnosti a podobne), inžinierske (technického zamerania, uľahčujú hackovanie, ovplyvňujú poplachy kamier, či uľahčujú prácu pri tvorbe predmetov) a bojové (samozrejme na boj, zvyšujú poškodenie, ktoré spôsobíte, alebo znižujú poškodenie, ktoré utrpíte). Každá z týchto kategórií môže mať šesť aktívnych slotov, teda celkovo dvanásť upgradov, ktorých efekty môžete čerpať naraz. No upgradov samozrejme nájdete viac a meniť si upgrady v aktívnych slotoch môžete ako plazmidy jedine pri získaní nového, alebo v automate Gene Bank. Taktiež rovnako ako pri plazmidoch, ani tu nemáte prístupné všetky sloty naraz, ale len po dva a zvyšné si musíte dokúpiť za ADAM v automate Gatherer´s Garden.
Niektoré upgrady nájdete priamo v hernom prostredí, vyzerajú ako malé farebné fľaštičky (omnoho viac, než plazmidov). Niektoré môžete kúpiť v automate Gatherer´s Garden a niektoré získate za výskum niektorých nepriateľov pomocou fotoaparátu.

ADAM a Malé sestry
ADAM je látka, ktorú využijete jedine pri nákupe v automate Gatherer´s Garden, kde nakupujete nové upgrady, plazmidy a voľné sloty pre ugprady a plazmidy. ADAM ťažia z mŕtvych tiel Malé sestry, tiež nejak zmutované dievčatká. Tie sú nezraniteľné, ADAM, ktorý majú, im regeneruje telá, takže ich zbraňami, či plazmidmi nezraníte. No keď chytíte Malú sestru, môžete sa rozhodnúť, či z nej vyťažíte všetok ADAM čo má, alebo len časť a darujete jej život. Vyťaženie vám dodá 160 ADAM, no zabije ju, a keď jej darujete život, tak získate len 80 ADAM. Za niekoľko sestier, ktorým darujete život, vás odmení ich ochrankyňa, doktorka Tenenbaum a dostanete pár darčekov do výbavy a aj 200 ADAM. Takže sa rozhodnite pre jednu z možností.
Aby ste však mohli chytiť Malú sestru, musíte sa zbaviť najprv Veľkého tatka. Každú sestru chráni jeden tatko, obrovský, silný a odolný típek. Veľký takto nie je voči vám nepriateľský, pokým nezaútočíte, takže si môžete vybrať sami vhodný moment na útok. Podľa tatka vždy spoznáte miesto, kde sa vyskytuje Malá sestra. Sestra sa schováva v špeciálnych dierach v stenách a takto chodí po istom úseku, zvyčajne medzi dvoma, troma takýmito dierami a ak s ním nie je sestra, tak ho len sledujte a on z niektorej z dier sestru vyvolá von. Tatkovia sa inak obnovujú, takže aj keď jedného zabijete, objaví sa ďalší. Ak ste už zabili/ zachránili Malú sestru v jeho oblasti, tak vám to môže byť jedno, pokiaľ nemáte záujem zabiť aj ďalších (mávajú u seba dosť peňazí, no zas vás stojí veľa munície zabiť jedného), alebo ich využiť (pomocou špeciálnych plazmidov, alebo ako živý štíť a Tatko potom napadne nepriateľa, ktorý na neho zaútočil).

Automaty
V hre nájdete rozličné typy automatov, je ich až zbytočne veľa a každý má iné funkcie. V automatoch používate peniaze, okrem Gatherer´s Garden, kde platíte pomocou ADAMu. Niektoré z automatov môžete hacknúť, čím získate nižšie ceny, alebo dodatočné položky v ponuke na predaj.
  • Vending Machine: v tomto automate si môžete nakupovať rozličné doplnky ako lekárničky, injekcie pre EVE, poraviny, náboje, filmy do foťáku.
  • Ammo Vending Machine: v tomto automate kupujete jedine muníciu do zbraní, no je tu širšia ponuka, než vo Vending Machine.
  • Health Station: v tomto automate si jednoducho za peniaze priamo dopĺňate život. Môžete ho tiež rozbiť a získať tak lekárničku, ale automat je tým vyradený.
  • Gene Bank: v tomto automate si môžete meniť upgrady a plazmidy v aktívnych slotoch.
  • Gatherer´s Garden: v tomto automate môžete za ADAM nakupovať nové plazmidy, upgrady, nové aktívne sloty pre plazmidy a upgrady a vylepšenia pre zvýšenie maximu vášho zdravia a EVE.
  • Weapon Upgrade Station: pomerne vzácne sa vyskytujúci automat, ktorý môžete jednorázovo použiť na vylepšenie niektorej z vašich zbraní.
  • Bot Shutdown Panel: toto ani tak nie je automat, ako bezpečnostné zariadenie. Keď vyvoláte poplach, môžete ho použiť a za istú sumu peňazí poplach zrušiť.
Fotografovanie
V treťom leveli získate fotoaparát. Môžete ním fotografovať nepriateľov (aj kamery, droidov a vežičky), no nejde len o robenie fotiek, ale o výskum. Za každú fotografiu vám v dolnom ukazovateli pri fotografiách pokročí výskum daného nepriateľa a za každý level preskúmania nepriateľa získate nejaký bonus (spôsobíte nepriateľovi pri zásahu väčšie poškodenie, získate konkrétny upgrade). Každého nepriateľa môžete preskúmať až po piaty level. Každá fotka, ktorú spravíte, je oznámkovaná písmenom a čím lepšia známka, tým viac pokročí výskum, takže záleží od toho, ako sa vám podarí nepriateľa odfotiť. Jedného konkrétneho nepriateľa môžete odfotiť aj viackrát, no zakaždým s penále (za menšie hodnotenie), ale vždy každého nového nepriateľa, aj keď rovnakého druhu, fotíte znova bez penále. Do fotoaparátu samozrejme potrebujete filmy, ktoré môžete nájsť tak ako aj muníciu, alebo kúpiť v automatoch – sú lacné, tak sa oplatí kúpiť, ak máte záujem o fotenie.

Bezpečnostný systém a hackovanie
Bezpečnostný systém tvoria kamery, droidy a automatické vežičky. Vežičky sú voči vám hneď nepriateľské. Môžete ich normálne zničiť zbraňami a plazmidmi. No môžete ich na chvíľu vyradiť elektrobleskom plazmidu a kým sa jej funkcie obnovia, môžete ju buď bezpečne zničiť, alebo hacknúť. Hacknutá vežička potom pracuje pre vás a útočí na vašich nepriateľov. Zo zničených vežičiek môžete získať nejakú tú muníciu.
Droidi zväčša vylietajú, keď je vyvolaný poplach, ale občas narazíte aj na nejakých voľne sa objavujúcich. Platí pri nich v podstate to isté, čo s vežičkami. Zničiť, alebo hacknúť. Hacknutý droid vás sprevádza, pokým ho nezničia a útočí na vašich nepriateľov.
Kamery samozrejme sledujú priestor, na ktorý dovidia. Majú namontované svetlo, takže môžete podľa toho zistiť, ktorým smerom sa dívajú. Keď vás kamera zbadá, vyvolá poplach a počas doby trvania poplachu budú vylietať droidi, ktorí na vás budú útočiť. Kameru môžete zničiť (ak vás nezbadá, tak jej ničenie nevyvolá poplach), alebo tiež hacknúť. Pokiaľ vás kamera nezbadá a dostanete sa nepozorovane až k nej, tak ju môžete hacknúť priamo, bez elektriny, ak vás zbadá a je vyvolaný poplach, tak ju musíte vyradiť elektrobleskom, ako aj vežičky a droidov, aby ste ju mohli hacknúť. Hacknutá kamera potom sleduje priestor pre vás a ak zbadá vášho nepriateľa, tak vyvolá poplach a počas poplachu budú teraz vylietať droidi, ktorí budú útočiť na vašich nepriateľov. Zo zničených kamier môžete získať filmy do fotoaparátu.
Okrem bezpečnostného systému môžete hackovať ešte aj trezory, ktoré obsahujú rozličné vybavenie a peniaze. Keď spustíte hackovanie, tak sa vám zobrazí ukazovateľ náročnosti hacku. Pod ním máte možnosti spustiť hackovanie, zrušiť, zaplatiť za hacknutie, alebo použiť automatické hacknutie, čím rovno hacknete úspešne, no na to potrebujete nájsť predmet Auto-hack tool, ktoré nájdete rôzne po leveloch, ale so sebou môžete mať tiež len obmedzený počet týchto nástrojov.
Hackovanie tvorí minihra, v ktorej sa vám zobrazí pole ukrytých štvorčekov. Na jednej strane vychádza z potrubia voda a vy ju musíte doviesť do cieľového potrubia umiestneného niekde na inej stane. Odkrývajte postupne jednotlivé štvorčeky a za nimi nájdete rozličné typy potrubia rôznych tvarov (ale aj prekážky, ktoré bránia prietoku vody). Musíte nimi pospájať štartovacie potrubie s finálnym a musíte to robiť rýchlo, lebo voda stále vyteká a neúprosne postupuje, takže kombinujte vhodne kusy potrubia. Neúspešné hacknutie môže vyvolať poplach, alebo vám zníži zdravie elektro výbojom.



1. Welcome to Rapture

Maják
Na začiatku vás čaká pád lietadla priamo do oceánu. Keď sa dostanete na hladinu, tak plávajte smerom vpred k majáku a dávajte si pozor na plamene okolo vás. Priestoru však máte dosť, tak len doplávajte k majáku, vybehnite po schodoch k hlavnej bráne a vstúpte. Brána sa zatvorí a rozsvietia sa svetlá. Pokračujte krátkym úsekom k ponorke, do ktorej nastúpte a potiahnite páku. Už len sledujte cestu do podvodného mesta Rapture.

Vstupná časť
Keď ponorka pristane, uvidíte, že v meste budúcnosti, nie je všetko v poriadku. Po chvíli sa vám ozve Atlas. Vezmite si vysielačku z ľavej steny ponorky a vyjdite von. Vyjdite z ponorky, prejdite plošinou a zahnite dvakrát doľava. Dostanete sa do haly, kde zlikvidujú prvého splicera. Preskočte napadané veci a na konci si pri zavalených dverách vezmite francúzák (Wrench). Rozbite ním prekážky vo dverách, zohnite sa a prejdite nimi.
Vydajte sa hore schodmi, no dajte si pozor na padajúci horiaci gauč. Keď je mimo vás, vybehnite hore schodmi. V miestnosti nad nimi vás čaká váš prvý splicer, zabite ho hasákom. Vybehnite hore schodmi na balkón nad vami. Tam je automat Gatherer´s Garden, z ktorého si vezmite prvé plazmické vylepšenie Electro Bolt. Pravým tlačidlom myši si môžete prepínať medzi zbraňami a plazmickými schopnosťami a táto schopnosť vám umožní strieľať elektrické výboje.
Keď sa preberiete, vyrabujete miestnosť, prezrite stoly, odpadkové koše, aj mŕtveho splicera. Potom vystreľte elektrický šok na poškodený zámok pri dverách oproti schodom. Tým ich otvoríte. Vstúpte do tunela, do ktorého však tiež narazí časť lietadla a začne sem natekať voda. Preskáčte cez trosky na druhú stranu a pokračujte tunelom na koniec.
Prejdite dverami do časti s dvoma bočnými miestnosťami. Prezrite si ich, poberte veci pri mŕtvole a zabite splicera, ktorý sa objaví. Splicerov môžete omráčiť elektrošokom a potom doraziť hasákom. Ďalší príde z dvier označených „Airlock Active“. Zabite ho, prejdite týmito dverami a schodmi až do haly pri výťahu. Prejdite do výťahu a keď sa poveziete hore, Atlas vám povie, že od vás chce, aby ste mu pomohli zachrániť jeho rodinu, ktorá je v Neptune´s Bounty.

Kashmirova reštaurácia
Keď vyjdete z výťahu, choďte napravo do Kashmirovej reštaurácie. Pri vstupe zabite splicerku a vezmite si z kočíka pištoľ. Zatiaľ máte málo nábojov, aj keď rana do hlavy spraví svoje. Vojdite do reštaurácie.
Na prízemie reštaurácie nepotrebujete ísť. Ak tam zídete, tak pod schodmi zabite splicera, ktorý sa dobýja do kuchyne. Z nej potom vyjde splicerka s pištoľou zistiť, čo sa deje, tak zložte aj ju. V kuchyni aj pri pulte v pokladnici nájdete už aj prvé peniaze, ktoré samozrejme zbierajte. Keď vyjdete von z kuchyne, tak sa oproti vám vo vode objavia dvaja spliceri. Vystreľte do vody elektroblesk, tak ako vám poradí Atlas. Tým zabijete oboch naraz. Vo vode na stole nájdete tiež prvú nahrávku (New Year´s Eve Alone). Keď skončíte s prieskumom, vráťte sa na poschodie.
Na poschodí choďte popri schodoch na záchody. Na dámskych nájdete nahrávku (Hole in the Bathroom Wall) o diere v stene. Cestou späť vyskočí zo zavretej kabínky splicer. Prejdite na pánske záchody a na ich konci je v stene diera, ktorou prejdite.

Divadlo a prechodová časť
V ďalšej časti nemáte k dispozícii na chvíľu zbrane, ale nevadí. Máte len sledovať pod vami Malú sestru (Little Sister). Malé sestry sú zmutované dievčatká, ktoré vyťahujú z mŕtvych ľudí ADAM. Ste na balkóne, tak skočte na kovovú konštrukciu uprostred a prejdite na balkón na druhej strane. Zbehnite dole schodmi a uvidíte, ako Malú sestru napadne splicer a objaví sa Veľký tatko (Big Daddy), ktorý Malú sestru ochraňuje. Zabije splicera a obaja odídu. Dole máte dvere s kovovým zámkom na reťazi, tak zámok rozbite a prejdite dverami.
Pokračujte napravo a dole schodmi do haly. V nej choďte k dverám s nápisom Neptune´s Bounty, kam smerujete, ale tesne pred vami sa zavrú a spustí sa poplach. Rýchlo ustúpte od dverí, lebo sa objaví plameňomet, ktorý ich chráni. Taktiež k vám začnú zoskakovať spliceri. Zabíjajte ich, môžete využiť elektroblesky na vodu, do ktorej skáču. Po chvíli vám Atlas otvorí dvere do Medical Pavilon.
Vstúpte do chodby, preskočte pár trosiek a na konci vstúpte do miestnosti, ktorá sa uzavrie. Prihovorí sa vám Andrew Ryan, zakladateľ a tyranský vládca Rapture. Potom sa k vám budú chcieť dobyť spliceri, no Atlas vám včas otvorí dvere. Prejdite nimi.

Nahrávky:
  • New Year´s Eve Alone (Diane McClintock). V Kashmirovej reštaurácii, v spodnej časti na stole vo vode.
  • Hole in the Bathroom Wall (Steve Barker). V Kashmirovej reštaurácii, na dámskych záchodoch na zemi.


2. Medical Pavilion

Vstupná časť (Foyer)
Vyjdite na chodbu a choďte doprava do vstupnej časti pavilónu. Naľavo máte Vending machine automat, kde si môžete za získané peniaze dokúpiť nejaké veci, čo potrebujete. Choďte k recepčnému pultu, na ktorom je nahrávka (Released Today) a za ktorým je pár dobrôt. V dverách pri automate je zaseknutý malý strážny droid. Na ňom si môžete vyskúšať hackovanie. Ide o jednoduchú minihru, v ktorej musíte pospájať jednotlivé druhy potrubia, aby tvorili jednoliaty celok a doviedli vodu vytekajúcu z jednej strany na druhú. Hra by to teda bola jednoduchá, keby voda nevytekala od začiatku, takže tým vám vlastne plynie čas. Rýchlosť tečenia vody záleží od druhu stroja, ktorý hackujete (môžete hackovať aj automaty, či kamery). Stačí byť pozorný a rýchly zároveň a mať aj trochu šťastia. Keď hacknete droida, môžete ho zapnúť a potom vás bude sprevádzať a bojovať proti vašim nepriateľom. Tiež ho môžete aj deaktivovať. Keď ho teraz aktivujete, otvoria sa vám dvere, v ktorých bol zaseknutý. Vstúpte nimi ďalej do Emergency Access.
Postupujte a oproti vám na malom pracovnom stolíku je nahrávka (Adam´s Changes). Ďalej v miestnosti zabite splicerov a vyjdite hore schodmi. Tam je ovládač dverí núdzového prechodu do Neptune´s Bounty. Použite ho, no zistíte, že nefunguje, pretože potrebujete kľúč doktora Steinmana. No aspoň sa otvorili dvere za vami (pozor, čakajú tam spliceri). Prejdite nimi do chodby a na jej konci do pozorovateľne nad vstupnou časťou, kde ste level začali. Nájdete tu mimo iného aj samopal. Použite tu páku na obnovenie prívodu energie. Nielenže sa vráti energia do vstupnej časti, ale tiež sa v nej otvoria dvere nad schodmi (momentálne oproti vám). Z tých dvier sa vyrúti skupina splicerov. Pobite ich, vráťte sa do vstupnej časti, vybehnite hore schodmi a prejdite tými dverami do Medical Pavilion.

Centrálna časť pavilónu
Za dverami prejdite chodbou a ďalšími dverami do centrálnej časti pavilónu. Na stene pri plagátoch, hneď oproti dverám, ktorými ste vošli, je nahrávka (Higher Standards). Za touto stenou, uprostred centrálnej časti je pred pultom automatická vežička. Môžete ju zničiť, ale lepšie je ochromiť ju elektrobleskom a hacknúť ju, čím sa stane vašou a bude likvidovať vašich nepriateľov. Napravo od nej je za dierou v stene druhá vežička, ktorú tiež môžete hacknúť (aj cez dieru). Cez dieru k nej neprejdete, ale dverami sa k nej dostanete, stráži tam malý sklad.
Na pulte oproti automatickej vežičke je nahrávka (Parasite Expectations). Naľavo od pultu je pri popísanej stene svietiaci stĺp s menami doktorov. Pri ňom je na stene ďalšia nahrávka (Limits of Imagination). Za stenou oproti pultu je malá kvázi miestnosť a v jej pravom výklenku na kufri pod plagátom (Evolution in a Bottle) je nahrávka (Love for Science). Štvrtá nahrávka v tejto oblasti je na pravej strane. Na pravej stene, poniže skladu s vežičkou sú dvere vedúce do zatopenej miestnosti. V nej nájdete dva automaty Ammo Vending Machine (na muníciu) a Vending Machine. Pri tomto automate je na kresle nahrávka (Vandalism).

Spaľovňa
Po zbieraní vecí sa pohnime ďalej. V ľavej časti je spaľovňa tiel „Večný plameň“ (Eternal Flame). Pred vstupom je splicerka, ktorú odpáli nitro splicer spoza dverí. Hádže po vás granáty, tak pozor. Zbavte sa ho a vstúpte do kancelárie. Naľavo pod obrazom je nahrávka (Surgery´s Picasso). V ďalšej miestnosti je už samotná spaľovňa s pecou uprostred. Za pecou je kamera, ktorá sleduje obe strany po bokoch pece. Ktorým smerom sa kamera díva, viete podľa svetla, ktoré je na nej. Prebehnite pod ňu a môžete ju zničiť, alebo pokojne hacknúť. Choďte k peci a aktivujte ju tlačidlom pri otvorených dverách. Počkajte si, kým bude spálená mŕtvola a keď sa dvere znova otvoria, získate Hacker´s Delight, vylepšenie, voliteľný upgrade pre vaše telo. Potom vyjdite na poschodie. Tam zabite splicerku a pri zamknutých dverách si všimnite pri zemi šachtu. Zohnite sa a prelezte ňou do zamknutej miestnosti, kde získate plazmid Incincerate – tak ako vám predošlý umožnil strieľať z ruky blesky, tento vám umožní chŕliť z ruky oheň. Keď ho získate, tak sa objaví niekoľko splicerov, takže si hneď môžete novú schopnosť otestovať.

Pohrebníctvo a márnica
Vráťte sa naspäť do centrálnej časti a choďte k dverám pokrytým kusom ľadu, ktoré vedú do pohrebníctva „Twilight Fields“ (je to kúsok od spaľovne Eternal Flame). Vystreľte z ruky oheň na ľad a ten sa rozpustí. Môžete tak vstúpiť do pohrebníctva. Na začiatku máte vstupnú halu a dve bočné miestnosti. V tej naľavo je splicer a tiež automatická vežička. V miestnosti napravo je ďalší splicer a dvere do skladu s číselným zámkom. Pri rakve, pri ktorej splicerka stála, je na skrinke papier s kódom 0451. Týmto kódom môžete otvoriť dvere do skladu a vyrabovať ho. Potom vstúpte z vstupnej časti pohrebníctva do zadnej časti, kde je márnica. Prejdite do zadnej časti márnice a tam na stolíku nájdete upgrade Security Expert. Cestou späť na vás v márnici skočí splicer. Vráťte sa von.

Dolné podlažie
Vráťte sa naspäť do centrálnej časti pavilónu a choďte k dverám s veľkým nápisom „Dr. Steinman´s Aesthetic Ideals“. Zbehnite dolu schodmi pod tieto dvere. Oproti schodom je kopa ľadu. Na ľade je nahrávka (Freezing Pipes). V rohu je sklad, no dvere sú poškodené. Ak chcete, môžete streliť do poškodenej zámky elektroblesk, čím dvere otvoríte a môžete vyrabovať obsah skladu. Inak sa vráťte ku kope ľadu oproti schodom a roztopte ju ohňom z vašej ruky. Prejdite chodbou a zabite splicera.
Naľavo máte oddelenie „Kure-All“. Vstúpte tam. Napravo je automatická vežička (pozor s bazukou), ktorú zničte, alebo hacknite. Naľavo sú zamknuté dvere, za ktorými vidíte upgrade. Hneď sa k nemu dostaneme. Prejdite dverami napravo, pri vežičke. V miestnosti, do ktorej vstúpite, choďte doprava a v rohu za stĺpom si všimnite kameru. Keď sa bude dívať vľavo, zbehnite k nej po schodoch sprava a hacknite ju, aby vás neotravovala. Pod kamerou je trezor, ktorý môžete hacknúť a otvoriť. Vráťte sa k dverám, ktorými ste sem vošli a napravo od nich je v stene ventilačný otvor. Rozbite mriežku a prelezte ním do tej zamknutej miestnosti, kde vás čaká upgrade Wrench Jockey. Vráťte sa ventilačnou šachtou do predošlej miestnosti a naľavo si ešte nezabudnete pri mŕtvole vziať nahrávku (Enrage Trial).
Vráťte sa na hlavnú chodbu a choďte doprava (teraz oproti). Tam v hale na zemi nájdete brokovnicu. Keď ju vezmete, zhasne svetlo, zavrú sa mreže a rozbehne sa na vás malá skupina splicerov. Nábojov by ste mali mať dosť, tak im ukážte, že ste si brokovnicu nebrali zbytočne. Potom prejdite k časti „Dandy Dental“ a pred dverami nájdete nahrávku (Useless Experiments).

Zubárske oddelenia
Vstúpte do časti Dandy Dental. Z prijímacej čakárne prejdite do druhej haly a z nej do chodby naľavo, kde sú vystavené športové trofeje. Pri spínači je na zemi položená nahrávka (Testing Telekinesis). Naľavo v rozbitom automate je tretí plazmid Telekinesis, čiže telekinéza, ktorá vám umožní pohybovať predmetmi. Ak chcete, môžete stlačiť tlačidlo na pulte, o ktorý bola opretá nahrávka. Stroj začne po vás vrhať tenisové loptičky, ktoré môžete telekineticky zachytiť. Ak máte záujem, tak v predošlej miestnosti je ešte trezor, inak sa len vráťte na chodbu.
Choďte k časti „Painless Dental“. Dvere sú zamknuté, tak choďte sprava za roh k oknám. Pozor, vnútri je automatická vežička. Vyraďte ju bleskom, skočte dnu cez okno a zničte ju, alebo hacknite. Zvnútra si tlačidlom na stene môžete otvoriť dvere, aby ste nemuseli behať cez okno. V ordinácii je v rohu na stolíku nahrávka (Plasmids are the Paint) a upgrade Speedy Hacker. Za zubárskym kreslom si všimnite v stene ventilačnú šachtu. Rozbite mriežku a prelezte do miestnosti so splicerkou. Je to malý sklad, ktorý môžete vyrabovať a zvnútra otvoriť dvere. Je to sklad susediaci s „Dandy Dental“a zvonku z chodby ste sa doň nemohli dostať.
Keď ste opäť na chodbe, choďte na jej koniec k „Chompers Dental“. Dvere sú zamknuté. Nazrite cez rozbité okno, v ktorom je mŕtvola. Na stĺpe oproti vám visí kľúč. Pritiahnite si ho telekinézou a kľúčom si otvorte dvere. Vnútri pozor, je tam splicer a hneď naľavo je kamera. Najprv je vhodné ju hacknúť a jeho zlikvidovať potom. V zadnej miestnosti je tiež kamera, ktorú vyraďte a pod ňou je trezor čakajúci na hacknuntie. V tejto tretej ordinácii nie je nič významné, len pre doplnenie vecí.

Chirurgia
Vráťte sa naspäť do centrálnej časti pavilónu a choďte k dverám, ktoré sú rovno nad schodami, ktorými ste sa sem vrátili. Sú označené Surgical Savings smerom na chirurgiu (Surgery). Prejdite chodbou a v miestnosti na konci vám cestu zatarasí výbuch. Na balkóne je splicer, ktorý po vás hádže granáty. Zachyťte takto granát telekinézou a hoďte ho napravo na dvere, ktorými kvôli troskám nemôžete prejsť. Keď tam hodíte granát, trosky vybuchnú a môžete prejsť.
Za dverami je na stene pri mŕtvole na vozíčku nahrávka (Symmetry). Prejdite do chodby. V chodbe vás čaká automatická vežička a droid, tak pozor na nich. Pri mŕtvole na zemi pred vežičkou je upgrade Static Discharge. Napravo je ešte dvoje dverí vedúcich do sály, v ktorej si dajte pozor na kameru nad oknom. Inak tu máte len možnosť doplniť výbavu a hacknúť trezor. Na skrinke uprostred si ešte nezabudnite vziať nahrávku (Aphrodite Walking).
Vráťte sa na chodbu a pokračujte do poslednej miestnosti na konci. Tam vás čaká Dr. Steinman, ktorého zabite. Keď ho zabijete, nezabudnite si z jeho tela vziať bezpečnostný kľúč. Z tela mŕtvej ženy na operačnom stole si zas vezmite nahrávku (Not What She Wanted). Tu ste skončili. Ešte môžete zbehnúť dole schodmi do zatopenej miestnosti, kde je pár vecí na stole a trezor na hacknutie. Inak sa vráťte do centra.

Návrat na začiatok
Vracajte sa dlhou chodbou a na jej konci dôjde ku kolapsu a nemôžete prejsť. No otvoria sa dvere naľavo do miestnosti, do ktorej ste sa doteraz nemohli dostať. Vstúpte tam a nájdete prvú Malú sestru. Tu zistíte, že máte na výber, môžete ju vyťažiť, teda získať z nej všetko ADAM, čo ju zabije, alebo ju môžete nechať žiť. Ak ju zabijete, získate 160 ADAM, ak ju necháte žiť, tak len 80 ADAM (ale doktorka Tenenbaum, vám sľúbi, že ak nebudete Malé sestry zabíjať, tak sa vám odmení. Po čase dostanete od nej 200 ADAM a nejaké veci naviac. No stále je to menej, ako keby ste ich zabíjali.). Či už sestru zabijete, alebo nie, môžete potom zájsť k neďalekému automatu, pri ktorom je aj nahrávka (Gatherer Vulnerability). Automat je Gatherer´s Garden, v ktorom si môžete kupovať (jedine za ADAM, nie za peniaze) upgrady a plazmidy.
Pokračujte ďalej dverami a chodbou sa dostanete naspäť do centrálnej časti pavilónu. Tu sa teraz objaví druhá Malá sestra a pri nej je už aj jej ochranca Bouncer (vždy je pri sestre jeden, len prvá bola sama, aby ste sa s tým oboznámili). Ak chcete jej ADAM, tak musíte zabiť Bouncera (čo je dosť fuška). Potom sa opäť rozhodnite, či ju zabijete, alebo necháte žiť. Vráťte sa naspäť na začiatok levelu, do vstupnej časti pavilónu (Foyer) a tam choďte do Emergency Access, kde ste predtým skúšali otvoriť prechod, ale nešlo to. Na poschodí teraz s kľúčom od Dr. Steinmana použite spínač a otvoríte prechod do Neptune´s Bounty. Prejdite dole otvorenými dverami do ponorky, potiahnite páku a odvezte sa ďalej.

Nahrávky:
  • Released Today (Diane McClintock). Vo vstupnej hale, na recepčnom stole.
  • Adam´s Changes (Dr. Steiman). Na malom pracovnom stolíku oproti vstupu do Emergency Access.
  • Higher Standards (Dr. Steinman). Na stene s plagátmi oproti dverám, pred ktorými ste videli ducha. Pri vstupe do centrálnej časti pavilónu.
  • Parasite Expectations (Andrew Ryan). Na pulte oproti prvej automatickej vežičke v hlavnej časti pavilónu.
  • Limits of Imagination (Dr. Steinman). V centrálnej časti pavilónu, naľavo od pultu (kde bola nahrávka Parasite Expectations) je pri popísanej stene svietiaci stĺp s menami doktorov. Nahrávka je pri ňom na stene.
  • Love for Science (Tenenbaum). V centrálnej časti pavilónu, za stenou oproti pultu (na ktorom bola nahrávka Parasite Expectations) je malá kvázi miestnosť a v jej pravom výklenku na kufri pod plagátom (Evolution in a Bottle) je nahrávka.
  • Vandalism (Andrew Rayan). V zatopenej miestnosti na pravej strane v centrálnej časti pavilónu, poniže malého skladu s automatickou vežičkou. Na kresle pri automate.
  • Surgery´s Picasso (Dr. Steinman). V prvej miestnosti spaľovne „Eternal Flame“.
  • Freezing Pipes (McDonagh). Na kuse ľadu oproti schodom, ktorý budete musieť roztopiť ohňom, aby ste sa dostali do zubárskej časti v prízemí.
  • Enrage Trial (Suchong). V časti „Kure-All“, v rohu pri mŕtvole. Je to v prízemnej časti pod prechodom na chirurgiu.
  • Useless Experiments (Tenenbaum). V spodnom podlaží, pred dverami vedúcimi do „Dandy Dental“.
  • Testing Telekinesis (Suchong). V spodnom podlaží, v časti „Dandy Dental“.
  • Plasmids are the Paint (Suchong). V spodnom podlaží, v ordinácii v „Painless Dental“.
  • Symmetry (Dr. Steinman). Za dverami, ktoré uvoľníte granátom. Na stene pri mŕtvole na vozíčku.
  • Aphrodite Walking (Dr. Steinman). V bočnej miestnosti v chodbe, ktorá vedie k Steinmanovi. Na skrinke uprostred miestnosti.
  • Not What She Wanted (Dr. Steinman). V tele ženy ležiacej na operačnom stole v miestnosti, kde stretnete Dr. Steinmana.
  • Gatherer Vulnerability (Dr. Steinman). Pri automate Gatherer´s Garde, ktorý nájdete po stretnutí s prvou Malou sestrou.
Upgrady:
  • Hacker´s Delight (Fyzický upgrade). V spaľovni „Eternal Flame“ aktivujte spínačom pri dvierkach pec a počkajte si, kým bude spálená mŕtvola. Keď sa dvierka opäť otvoria, získate upgrade.
    Keď je aktívny, pri každom úspešnom hacknutí sa vám o trocha zvýši život a EVA.
  • Security Expert (Inžiniersky upgrade). V márnici v pohrebníctve „Twilight Fields“. Vstup je za kusom ľadu neďaleko spaľovne „Eternal Flame“.
    Keď je aktívny, znižuje náročnosť hackovania vežičiek, botov a kamier.
  • Wrench Jockey (Bojový upgrade). V spodnej časti pri zubárskom oddelení. V časti „Kure-All“, kam sa dostanete po rozmrazení chodby s ľadom. V zamknutej miestnosti, kam prelezte ventilačným otvorom.
    Keď je aktívny, zvyšuje poškodenie, ktoré spôsobujete hasákom (Wrench).
  • Speedy Hacker (Inžiniersky upgrade). V Spodnom podlaží, v rohu na stolíku v ordinácii v „Painless Dental“.
    Keď je aktívny, znižuje rýchlosť prúdenia vody v potrubí v minihrách pri hackovaní. Pri hackovaní čohokoľvek.
  • Static Discharge (Bojový upgrade). V chodbe s automatickou vežičkou na chirurgii, pred miestnosťou so Steinmanom.
    Keď je aktívny, tak keď dostanete zásah, objaví sa vo vašej blízkosti elektrický výboj, ktorý každého zraní.
Malé sestry:
  1. V miestnosti, cez ktorú sa budete vracať po stretnutí so Steinmanom.
  2. V centrálnej časti pavilónu, objaví sa tam, až keď sa stretnete s prvou Malou sestrou.


3. Neptune´s Bunty

Spodné mólo (Lower Wharf)
Na začiatku sú pred vami dva automaty. Už známy Vending a novinku, Gene Bank – v ňom si môžete meniť upgrady a plazmidy v aktívnych slotoch. Napravo prelezte po lavičke za automaty, prejdite dverami a chodbou na koniec. Vstúpite do obrovskej haly. Na jej začiatku nájdete Malú sestru s tatkom. Zabite ho a z nej získajte ADAM (ak ju nezabijete a nezabili ste ani tie predtým, ozve sa vám doktorka Tenenbaum a oznámi vám, že vám jej dievčatá nechali malý darček. Zanedlho narazíte na automat Gatherer´s Garden a pri ňom bude medvedík v ktorom budete mať 200 ADAM a ďalšie dva darčeky, napr. plazmid Hypnotický medvedík, ktorým z Veľkého tatka spravíte svojho ochrancu).
Pokračujte vpred. Poniže vás je pri malom jazierku upgrade Medical Expert. (Môžete preskúmať aj priestory pod mólami, povaľuje sa tam pár kusov výbavy). Pokračujte po zemi k mólu oproti. Pod ním je automatická vežička, ktorú si hacknite (hodí sa to) a za ňou je nahrávka (Batysphere Keys). Z celej tejto veľkej haly vedie dvojo dverí, jedny na začiatku a druhé na konci haly – oboje dvere vás dovedú na plošinu, za ktorou je veľký svetelný nápis Fontaine Fisheries. Pod nápisom je automatická vežička s bazukou, tak sa o ňu rýchlo postarajte.

Fontaine
Na plošine, kam vás dovedú oboje dvere z Lower Wharf, máte dva automaty. Gene Bank a Gatherer´s Garden, v ktorom máte po každom prejdenom leveli nové veci v ponuke. Osobne som ocenil, že sa tu dajú dokúpiť voľné sloty na plazmidy (a neskôr aj na upgrady), takže môžete mať v rýchlej ponuke viac vecí bez nutnosti behať do Gene Bank.
Môžete si odskočiť po výbavu. Za automatom Gene Bank si všimnite (smerom od nápisu Fontaine) otvor, pod ktorým je voda. Skočte dole. V prechode napravo si dajte pozor na kameru a v susednej časti je mŕtvola, výbava a droid na hacknutie (môžete tie veci vidieť zhora spoza mreží a priamo sa k nim nedá dostať).
Choďte k vežičke pod nápisom Fontaine a po brvne vybehnite hore na striešku naľavo a za nápis k dverám. Prejdite nimi k ďalším zamknutým dverám a zaklopte na ne. Ohlási sa vám Peach Wilkins, ktorý chce, aby ste získali kameru a až potom vás pustí ďalej. Keď dohovoríte, napadne vás splicerka. Bojujte s ňou chvíľu, až kým neutečie. Od Wilkinsa tiež dostanete granátomet a otvorí vám prechod do hornej časti. Vráťte sa teda tak, ako ste prišli, pred nápis Fontaine, až na plošinu s dvoma automatmi. Oproti automatu Gene Bank je otvorený prechod vedúci do hornej časti.

Upper Wharf
Vnútri je chodba a schody vedúce do hornej časti. Po pár krokoch v chodbe, pred schodmi, si napravo všimnite otvor v podlahe. Dostanete sa ním pod mreže, po ktorých ste doteraz kráčali. Preskúmate spodok pod podlahou a nájdete pár vecí do výbavy a aj nahrávku (Fontaine Must Go). Potom vybehnite hore schodmi do hornej časti. Tu okrem splicerov nájdete aj Tatka s Malou sestrou. Zabiť, alebo ju zachrániť.
Prehľadajte to tu. Na stole oproti dverám, ktorými ste vošli, je nahrávka (Finding the Sea Slug). Jedno telo (ktoré prehľadávala Malá sestra) má nahrávku (Picked Up Timmy H.). Oproti tomuto telu tečie pri stene zo stropu voda (je tam diera, do akých lozia Malé sestry) a na zemi tam nájdete tretiu nahrávaku (Masha Come Home). Z nahrávky Timmy H. ste zistili kód 5380. S ním môžete zbehnúť dole do Fontaine a pod nápis Fontaine, až dole do vody a tam nájdete krátky tunel, ktorý vás dovedie k zamknutým mrežiam. Týmto kódom ich otvoríte a za nimi pri umučenom tele nájdete okrem výbavy aj ďalšiu nahrávku (Timmy H. Interrogation). Vráťte sa naspäť hore, kde bola druhá Malá sestra a choďte k dverám s nápisom Wharfmaster´s Office. Rozbite zámku a prejdite nimi.

Wharfmaster´s Office
Naľavo pri automate je nahrávka (Watch Fontaine). Pokračujte hore schodmi. Pozor, nad schodmi je kamera a nad druhým radom schodov je druhá kamera. Pokračujte chodbou k ďalším mrežiam, na ktorých odrazte zámku. Za nimi je hala, v ktorej je pár kamier a automatických vežičiek. Pred vstupom ste narazili na Bot Shutdown Panel, ten vám za poplatok umožní deaktivovať poplach a droidov. Keď si halu zabezpečíte, tak na ľavej strane, pri zavretých dverách je ventilačná šachta, ktorou môžete preliezť za zamknuté dvere. Pozor, za nimi je ďalšia kamera. Nájdete tu trezor, pár vecí do výbavy aj ďalšiu nahrávku (Have My Badge). Vráťte sa do haly, kde boli (sú) automatické vežičky. V jej zadnej časti je v stene diera, prelezte ňou.
Prejdite miestnosťou k dverám vypočúvacej miestnosti (Interrogation Room). Za nimi konečne získate fotoaparát, ktorým môžete robiť fotografie nepriateľov a tým o nich aj zisťujete informácie, ktoré vám môžu pomôcť odhaliť ich slabiny. Musíte urobiť tri fotky spider splicerov. Jeden je za oknom pri vás. Odfoťte ho. Ešte treba nájsť dvoch. Vráťte sa do predošlej miestnosti, kde došlo k výbuchu a okno je rozbité. Vylezte ním von a na rímse pod vami si všimnite plazmid Security Bullseye. Pozoskakujte dole po rímsach a krabiciach. Dole pozor na kameru a splicera. Pri mrežiach nájdete na krabici aj nahrávku (Adam Discovers). Prejdite dverami do časti označenej Fighting Mcdonagh´s. Hneď za dverami je oproti nim, pri potrubí nahrávka (Eden Leaking).

Taverna Fighting Mcdonagh´s
Prejdite ďalšími dverami do podmorského tunela. Ten sa po chvíli rozdvojuje, na rázcestí je aj kamera, tak pozor. Na lavičke pod kamerou je nahrávka (Fontaine´s Smugglers). Najprv choďte doprava a prejdite dverami. V prvej miestnosti je naľavo na stole pri Vending automate nahrávka (Death Penalty in Rapture). Vo Vending automate si môžete nakúpiť okrem munície teraz už aj filmy do fotoaparátu, aby ste mohli fotiť, čo sa dá. V druhej miestnosti je váš druhý spider splicer. V zadnej časti je aj kamera, ale nemusíte tam chodiť, keď sa ukážete, spider si k vám dobehne. Odfoťte ho a už treba len jedného.
Vráťte sa na rázcestie, choďte na druhú stranu a vstúpte do taverny. Zo vstupnej časti môžete prejsť schodmi hore priamo k baru, ale najprv zbehnite napravo pod schody k diere v stene. V diere je hneď napravo pri vstupe do nej nahrávka (Meeting Ryan). Prelezte ňou do skladu taverny. Tam je kamera a pár splicerov. Dorazíte k dvojo dverám. Tie naľavo môžete otvoriť elektrobleskom a dostanete sa tak priamo do baru (alebo sa potom môžete vrátiť naspäť ako ste prišli), prejdite tými napravo. V rohu miestnosti je na stole nahrávka (Rapture Changing). Tiež je tu ešte malá zabarikádovaná miestnostička. Odhádžte krabice spred otvoru v stene a môžete tam vliezť. Je tam nejaká výbava, trezor a automatická vežička. Potom zájdite už priamo do baru.
Na stoloch v bare môžete nájsť dve nahrávky (Smuggling Ring a Working Late Again). Prejdite do zadnej časti. Na záchodoch môžete otvoriť kabínku za päť dolárov a v diere v stene nájdete nejakú výbavu. Inak prejdite hore schodmi. Hore sú spliceri a konečne aj váš tretí spider splicer, tak ho odfotografujte a zabite. Potom ešte môžete preskúmať izby na poschodí. Izba č. 5 má len trezor a nejakú výbavu. Izba č. 7 je zamknutá, ale môžete zámok hacknúť, alebo otvoriť kódom 7533 (ktorý zistíte z nahrávky Masha Come Home). Vnútri nájdete nahrávku (Saw Masha Today) a po jej vypočutí odpadne časť steny a za ňou nájdete upgrade Shorten Alarms. Izbu č. 6 môžete otvoriť elektrobleskom streleným do poškodeného ovládania pri dverách. Vnútri okrem splicerov a nejakej výbavy nájdete aj nahrávku (Arresting Fontaine).
Vráťte sa dole do baru a objaví sa tu Tatko a o chvíľu vyvolá aj Malú sestru. Zabite ju, alebo jej darujte život a získajte ďalší ADAM. Teraz sa vráťte do spodnej časti (Cestou sa vráťte najprv do miesta, kde ste vyskočili z okna z Wharfmaster´s Office. Brána dole, čo bola zamknutá, je už otvorená.), k svetelnému nápisu Fontaine, kde máte dva automaty. Tu ste to už predtým prezreli a vyrabovali, no na zábradlí pri automatoch (Gene Bank a Gatherer´s Garden) sa teraz objavil upgrade Wrench Lurker. Potom prelezte krabice pod nápisom Fontaine a prejdite za ním k dverám, ktoré vám predtým nechcel Peach Wilkins otvoriť.

Fontaine Fisheries
Zaklopte na dvere a Peach Wilkins vám ich otvorí. Za ním nájdete v ľade naľavo upgrade Focused Hacker. Napravo pri dverách je schránka (Pneumatic Tube) do ktorej vložte všetky vaše zbrane, keďže vás nechcú vpustiť ozbrojeného. Zostane vám len hasák, fotoaparát a samozrejme plazmidy. Prejdite dverami do spodnej haly.
Zamknú vás tu a napadne vás pár nepriateľov. V miestnosti sú tiež nepriateľská vežička, kamera a droidi, takže celkom dusno. Pobite nepriateľov a po boji sa otvorí cesta ďalej (aj naspäť). Než pôjdete ďalej, všimnite si po bokoch štyri kontajnery. Dva majú vchody zamrznuté. Ľad môžete rozpustiť ohňom a tak sa dostaň dnu. Vnútri aj ďalej nižšie, kam pôjdete, sú tiež kopy ľadu a niektoré ukrývajú zamrznutú výbavu. Ten ľad môžete všetok rozpustiť ohňom a dostať sa tak k výbave. V týchto štyroch kontajneroch je pár splicerov a výbava (v jednom sa nedostanete za police, tak si výbavu pritiahnite telekinézou.).
Potom pokračujte ďalej. V chodbe bude opäť schránka z ktorej si vezmite naspäť svoje zbrane. Zbehnite dole, kde je pár kôp ľadu a Zbraňové vylepšenie. V kontajneri naľavo nájdete nahrávku (Putting the Screws On). Potom vstúpte do kontajnera napravo od zbraňového vylepšenia. Na konci rozmrazte kopu ľadu a vstúpte do chodby, ktorá vás dovedie do ďalšieho levelu.

Nahrávky:
  • Batysphere Keys (Sullivan). V prvej veľkej hale (Lower Wharf), na jej konci pod mólom, pri automatickej vežičke.
  • Fontaine Must Go (Andrew Ryan). Pri vstupe do hornej časti (ktorý vám otvorí Peach Wilkins) si pred schodmi všimnite napravo otvor, ktorým sa dostanete pod podlahu, po ktorej ste prišli. V chodbe pod podlahou je nahrávka.
  • Finding the Sea Slug (Tenenbaum). V hornej časti Wharfu, na stole v miestnosti, kde ste stretli druhú Malú sestru.
  • Picked Up Timmy H. (Sullivan). Túto nahrávku má pri sebe mŕtvola, ktorú prehľadávala druhá Malá sestra, ktorú ste stretli v hornej časti Wharfu.
  • Masha Come Home (Mariska Lutz). V časti, kde nájdete druhú Malú sestru, oproti telu, kde ste našli predošlú nahrávku, pri stene, kde zo stropu tečie voda.
  • Timmy H. Interrogation (Sullivan). Pod svetelným nápisom Fontaine zbehnite až dolu do vody a nájdete pod schodmi krátku chodbu. Dvere na jej konci hacknite, alebo otvorte kódom 5380 a za nimi je nahrávka.
  • Watch Fontaine (Andrew Ryan). Naľavo pri automate po vstupe do časti Wharfmaster´s Office.
  • Have My Badge (Sullivan). Keď vstúpite v časti Wharfmaster´s Office do haly plnej automatických vežičiek, tak naľavo je pri zamknutých dverách ventilačná šachta, ktorou prelezte do zavretej miestnosti k nahrávke.
  • Adam Discovers (Tenenbaum). Na krabici pri mrežiach v hale pod oknom, ktorým vyskočíte, keď získate fotoaparát.
  • Eden Leaking (McDonagh). Keď vyjdete z haly, do ktorej skočíte cez okno po získaní fotoaparátu, tak hneď oproti dverám pri potrubí.
  • Fontaine´s Smugglers (Tenenbaum). Na lavičke pod kamerou v podmorskej chodbe vedúcej do taverny Fighting Mcdonagh´s.
  • Death Penalty in Rapture (Andrew Ryan). Po zobratí nahrávky „Fontaine´s Smugglers“ choďte na rázcestí doprava a za dverami naľavo na stole je táto nahrávka.
  • Meeting Ryan (McDonagh). V taverne Fighting Mcdonagh, v tuneli, ktorým sa dá preliezť do skladu taverny.
  • Rapture Changing (McDonagh). V taverne Fighting Mcdonagh, v jej sklade.
  • Smuggling Ring (Sullivan). Na stole v bare v taverne Fighting Mcdonagh.
  • Working Late Again (Andrew Ryan). Na stole v bare v taverne Fighting Mcdonagh.
  • Saw Masha Today (Mariska Lutz). Na poschodí v taverne Fighting Mcdonagh, v izbe č. 7.
  • Arresting Fontaine (McDonagh). Na poschodí v taverne Fighting Mcdonagh, v izbe č. 6.
  • Putting the Srews On (Peach Wilkins). V kontajneri naľavo od zbraňového vylepšenia, v poslednej časti levelu.
Upgrady:
  • Medical Expert (fyzický upgrade). Prvá veľká hala (Lower Wharf), pod mólom, na ktorom začínate pri malom jazierku.
    Lekárničky vám poskytujú viac zdravia.
  • Security Bullseye (plazmid). Na rímse pod rozbitým okno, ktorým budete vychádzať, keď získate fotoaparát.
    Na nepriateľov, ktorých ním označíte, budú útočiť kamery a droidi.
  • Shorten Alarms (inžiniersky upgrade). Na poschodí v taverne Fighting Mcdonagh, po zobratí nahrávky v izbe č. 7.
    Znižuje dobu trvania poplachov vyvolaných potom, čo vás zahliadne kamera.
  • Wrench Lurker (bojový upgrade). V dolnej časti, pri svetelnom nápise Fontaine Fisheries, na plošine, kde sú aj dva automaty (Gene Bank a Gatherer´s Garden). Objaví sa tam až, keď sa budete vracať z Fighting Mcdonagh po odfotografovaní všetkých troch Spider Splicerov.
    Zvyšuje poškodenie, ktoré spôsobíte nepriateľom úderom hasákom, pokiaľ o vás nevedia (čiže ich ovalíte zozadu).
  • Focused Hacker (inžiniersky upgrade). Keď prejdete dverami, ktoré vám otvorí Peach Wilkins do Fontaine Fisheries (keď získate fotografie troch splicerov), tak hneď za tými dverami naľavo je upgrade v kuse ľadu.
    Znižuje počet slepých bodov v minihre pri hackovaní.
Malé sestry:
  1. Na začiatku prvej haly (Lower Wharf).
  2. V hale nad schodmi pri vstupe do hornej časti (Upper Wharf).
  3. V taverne Fighting Mcdonagh, objaví sa, keď budete opúšťať tavernu po odfotografovaní tretieho spider slicera.
Bonusy:
  • Scrounger (fyzický upgrade). Získate ho za dosiahnutie levelu dva pri fotografovaní Leadhead Splicerov.
    Umožní vám preskúmať druhýkrát telá, alebo kontajnery (skrinky, trezory, atď) a nájsť niečo v nich inú korisť.
  • Static Discharge 2 (bojový upgrade). Získate ho za dosiahnutie levelu štyri pri fotografovaní Leadhead Splicerov.
    Spôsobuje elektro poškodenie nepriateľov, ktorí sa vás dotknú. Vyššia verzia upgradu Static Discharge.
  • Security Expert 2 (inžiniersky ugprade. Získate ho za dosiahnutie levelu 3 pri fotografovaní bezpečnostných droidov.
    Znižuje náročnosť hackovania vežičiek, droidov a kamier. Vyššia verzia upgradu Security Expert.
  • Hypnotize Big Daddy (plazmid). Získate ho, ak ste v predošlom leveli aj v tomto darovali Malým sestrám život. Dostanete ho ako darček od doktorky Tenenbaum.
    Použitie tohto plazmidu pri Veľkom tatkovi spôsobí, že si bude myslieť, že vy ste Malá sestra a chvíľu bude chodiť s vami a ochraňovať vás.
  • Extra Nutrition 3 (fyzický upgrade). Získate ho za dosiahnutie levelu štyri pri fotografovaní Spider Splicerov.
    Získavate väčšie množstvo života z jedla a obväzov.
  • Weapon Ugrade Station. Keď zbehnete dole schodmi v mraziarenskej časti, úplne na konci levelu.
    Automat na jedno použitie, ktorý vám vylepší vami zvolenú zbraň.


4. Smuggler´s Hideout

Jaskyne pašerákov
Postupujte vpred jaskyňami a chodbami. V jednej jaskyni je automatická vežička. V nej je pri krabiciach aj nahrávka (Meeting With Fontaine). Pokračujte ďalej chodbami, preskáčte cez pár trosiek, rozrazte zámku na mrežiach a dôjdite až do kontrolnej miestnosti, kde použite ovládací panel. Potom už len sledujte, čo sa bude diať pri ponorke. Keď sa vám otvoria dvere, pokračujte ďalej. Tu vás už čakajú nepriatelia. Pobite ich a zbehnite dole schodmi. Napravo pôjdete popri zavretej miestnosti. Odrazte na nej zámku a vnútri si môžete vziať výbavu a nahrávku (Kraut Scientist). Pokračujte až k ponorke, ktorá vybuchne. Popri troskách choďte doľava a prechodom do Arcadie. Hneď sa dverami je naľavo nahrávka (Offered a Deal). Potom už len pokračujte chodbou do ďalšej časti.

Nahrávky:
  • Meeting With Fontaine (Peach Wilkins). V jaskyni, v ktorej je aj automatická vežička.
  • Kraut Scientist (Frank Fontaine). Keď pôjdete z kontrolnej miestnosti, tak poniže schodov napravo je zamknutá miestnosť. Odrazte zámku na mrežiach a vnútri je nahrávka.
  • Offered a Deal (Peach Wilkins). Za dverami s nápisom „Arcadia“, naľavo od ponorky.


5. Arcadia

Tea Garden (vstupné záhrady a cesta do Arcadia Glens)
Postupujte chodbou do prvej záhrady Arcadie. Tu je uprostred zničená hrobka a za ňou pri stene ešte jedna s veľkými dverami, po bokoch ktorých sú fakle. Ľavá horí, pravá nie. Zapáľte pravú ohňom, dvere sa otvoria a vnútri nájdete veci do výbavy. Vráťte sa do záhrady a prejdite do jej susednej časti. Naľavo za riečkou je v rohu pri stoličkách nahrávka (Seeing Ghost). Potom prejdite za dvere označené Arcadia Glens. Za nimi je len jedna hala, no v nej nájdete pri lavičke nahrávku (Big Night Out). Na druhej strane je pri stoličke a pár skalách ďalšia nahrávka (Mass Production Adam). Vráťte sa von z tejto časti Arcadia Glens a prejdite do susedných dverí označených Arcadia Metro. Tu vás čaká prvý Houdini Splicer, ktorý má schopnosť sa zneviditeľňovať.
Na prízemí je nejaká výbava a potom vybehnite na poschodie. Napravo je na stole nahrávka (Arcadia Closed). Naľavo od vstupu sú malé dvierka v stene, ktoré keď otvoríte, nájdete malý skladový priestor s výbavou (to len pre zaujímavosť, takých ešte pár v hre nájdete). Prejdite dverami naľavo a pokračujte mostom na druhú stranu. Tam vstúpte do miestnosti.
Po vstupe si dajte pozor napravo na automatickú vežičku. Naľavo sú dvere, ktoré môžete otvoriť elektrobleskom do poškodeného ovládania a za nimi je nejaká výbava. Napravo od Health Station sú opäť dvere v stene, ktoré vedú do skladového priestoru s výbavou a trezorom a dá sa tadiaľ dostať aj do susednej miestnosti so splicerom a ďalšou výbavou. Keď to tu prezriete, zbehnite dole schodmi a chodbou napravo pokračujte k dverám s nápisom Arcadia Glens.

Arcadia Glens
Za dverami máte napravo konečne prvý stroj U-Invent, v ktorom môžete zužitkovať všetky haraburdy, čo ste zbierali cestou (baterky, lepidlá, roztoky) a vyrobiť si v nich nejaké konkrétne predmety a druhy munície. Naľavo máte normálne cestu chodbou a aj vodný tunel. Vodný tunel vedie na koniec chodby pred vami (s ňou ho spájajú schody) a dá sa ním ísť aj ďalej, až k skladu (Storage Room). Pre orientáciu budem popisovať cestu klasickou chodbou.
Pokračujte teda doľava chodbou, až k Gatherer´s Garden automatu. Tu nájdete aj Malú sestru, o ktorú sa postarajte. Pokračujte chodbou ďalej na rázcestie. Cesta rovno vedie do Rolling Hills. Choďte naľavo (pozor na kameru na stene) k ďalším dverám označeným „Arcadia Glens“. Za nimi je jedna voľná miestnosť a na konci za ňou je sklad (Storage Room). V tejto oblasti sa objaví aj druhá Malá sestra. V sklade je ďalší automat U-Invent aj Gene Bank. Po prezretí oblasti sa vráťte na miesto, kde ste našli prvú Malú sestru, pri automate Gatherer´s Garden a prejdite dverami do Waterfall Grotto.

Waterfall Grotto
V prvej miestnosti je na lavičke nahrávka (The Market Is Patient). Tiež je tu nejaká výbava a U-Invent automat. Zbehnite dole schodmi a cestou si dajte pozor na kameru a dve automatické vežičky. Dole je na kameni vo vode, pri mŕtvole nahrávka (Offer A Better Product). Vo vode dole je tiež na krabici druhá nahrávka (Early Tests Promising). Tretia nahrávka (Heroes and Criminals) je za dverami s poškodeným ovládaním pri schodoch, otvoríte ich samozrejme elektrobleskom. Keď to tu vyrabujete, vráťte sa hore a prejdite do Rolling Hills.

Rolling Hills
Po vstupe je poniže automatická vežička, tak pozor na ňu. Prejdite schodmi dole. Na schodoch je na skale pri lavičke nahrávka (Shouldn´t Have Come). Keď vstúpite do dolnej časti, vypustí Ryan plyn, ktorým chce otráviť stromy. Tento plyn tiež spôsobí úhyn popínavých rastlín, ktoré vám bránili v niektorých prechodoch. Takže sa môžete teraz dostať do dvoch tajných oblastí a aj do časti Tree Farm. Jedna tajná oblasť je hneď pri schodoch, ktorými ste prišli. Pri vstupe do nej je nahrávka (The Saturnine) a vnútri je Houdini Splicer a nejaká výbava. Druhá takáto oblasť je nad schodmi, ktorými ste prišli v Upper Rolling Hills, kde je len výbava a Houdini Splicer.
Inak vstúpte do dverí s nápisom Research Laboratories (labáky profesorky Julie Langfordovej). Napravo si dajte pozor na kameru. Prejdite ďalej a osloví vás profesorka Langfordová prostredníctvom obrazovky. Chce, aby ste jej priniesli vzorku istej ruže. Vráťte sa jednoducho do oblasti Waterfall Grotto. Sú tu noví nepriatelia a vo vstupnej časti tejto oblasti aj upgrade Security Evasion. Zbehnite v nej až dole a na veľkom točiacom sa kolese rastie popínavá ruža. Vezmite si z nej vzorku a vráťte sa k dverám profesorky Langfordovej. Vložte vzorku do tuby naľavo a otvorí vám dvere.
V jej kancelárii si zo stola môžete vziať upgrade Hacking Expert a zo zeme nahrávku What Won´t They Steal?). V druhej miestnosti je na stole druhá nahrávka (Teaching An Old Hound). Pokračujte ďalej a vybehnite hore schodmi ku kancelárii Langfordovej. Uvidíte, ako ju Ryan zabije. Vstúpte dovnútra a vezmite si chemickú zbraň (Chemical Thrower). Z tela Julie si vezmite nahrávku (The Lazarus Vector). Na stene potom odkryte obraz s kvetom (Botanical Illustration) a za ním je trezor. Otvorte ho kódom 9457, ktorý Julia napísala na sklo pred smrťou. Vnútri nájdete nahrávku (Lazarus Vector Formula) a kľúč od trhu (Market Key).
Teraz sa vráťte naspäť k miestu, kde ste stretli prvú Malú sestru (pri Gatherer´s Garden automate) a tam vstúpte do časti Tree Farm. Vo vstupnej časti je pri horných dverách na krabici nahrávka (Arcadia and Oxygene). Potom už len pokračujte do Farmer´s Market.

Nahrávky:
  • Seeing Ghost (McDonagh). V ľavom rohu druhej časti prvej záhrady, do ktorej v Arcadii vstúpite.
  • Big Night Out (Dieter Sonnekalb). Za dverami „Arcadia Glens“, ktoré sú hneď na začiatku v druhej časti vstupnej záhrady.
  • Mass Production Adam (Tenenbaum). V rovnakej miestnosti ako nahrávka „Big Night Out“.
  • Arcadia Closed (Tenenbaum). Na stole hneď napravo od vstupu na poschodí po prechode dverami smerom k Arcadia Metro zo vstupnej záhrady.
  • The Market Is Patient (Andrew Ryan). V prvej miestnosti v časti Waterfall Grotto.
  • Offer a Better Product (Andrew Ryan). Na prízemí vo Waterfall Grotto, na skale vo vode pri mŕtvole.
  • Early Tests Promising (LangFord). Na prízemí vo Waterfall Grotto, na krabici dole vo vode.
  • Heroes and Criminals (Diane McClintock). Za dverami s poškodeným zámkom pri schodoch smerujúcich dole v časti Waterfall Grotto.
  • Shouldn´t Have Come (Mariska Lutz). Na skale pri lavičke, ktorá je na schodoch vedúcich z Upper Rolling Hills do Lower Rolling Hills.
  • The Saturnine (LangFord). Keď vstúpite do Lower Rolling Hills, bude vypustený plyn, ktorý zabije rastlina pri schodoch, ktorými ste sem prišli, sa otvorí prechod do tajnej miestnosti. Pri vstupe do nej je nahrávka.
  • What Won´t They Steal? (LangFord). Na zemi pri stole vo vstupnej časti pracovne profesorky Langfordovej.
  • Teaching An Old Hound (LangFord). V druhej miestnosti pracovne profesorky Langfordovej.
  • The Lazarus Vector (Julie Langford). Z tela profesorky Langfordovej.
  • Lazarus Vector Formula (Julie Langford). Z trezoru v kancelárii profesorky Langfordovej.
  • Arcadia and Oxygen (Julie Langford). Vo vstupnej hale v časti Tree Farm.
  • Maternal Istinct (Tenenbaum). V časti Tree Farm, na schodoch vedúcich do Farmer´s Market.
Upgrady:
  • Security Evasion (fyzický upgrade). Nájdete ho vo vstupnej časti Waterfall Grotto, ale až po rozhovore s profesorkou Langfordovou v Rolling Hills.
    Kamerám a vežičkám trvá dlhšie, než vás zachytia.
  • Hacking Expert (inžiniersky upgrade). Vo vstupnej časti pracovne profesorky Langfordovej v Rolling Hills.
    Uľahčuje minihru pri hackovaní.
Malé sestry:
  1. V chodbe po vstupe do oblasti Arcadia Glens, pri automate Gatherer´s Garden.
  2. V oblasti medzi prechodom do Rolling Hills a medzi skladom Storage Room.
Bonusy:
  • Photographer´s Eye 2 (bojový upgrade). Získate ho za dosiahnutie levelu dva pri fotografovaní Veľkého tatka – Rosie.
    Zvyšuje zisk (body, percentá, či ako to nazvať) za každú fotku.
  • SportBoost (fyzický upgrade). Získate ho za dosiahnutie levelu dva pri fotografovaní Thougish Splicerov.
    Zvyšuje rýchlosť udierania hasákom.
  • SportBoost 2 (fyzický upgrade). Získate ho za dosiahnutie levelu štyri pri fotografovaní Thougish Splicerov.
    Vyššia verzia upgradu SportBoost.
  • Safecracker (inžiniersky upgrade). Získate ho v rámci darčeka od Tenenbaumovej po darovaní života prvej Malej sestre, ktorú tu stretnete (ak ste doteraz nechali nažive všetky malé sestry).
    Uľahčuje hackovanie trezorov.
  • Natural Camouflage (fyzický upgrade). Získate ho za dosiahnutie levelu dva pri fotografovaní Houdiny Splicerov.
    Keď sa pár sekúnd nebudete hýbať, stanete sa neviditeľnými.
  • Weapon Ugrade Station. V časti Tree Farm v chodbe vedúcej k Farmer´s Market.
    Automat na jedno použitie, ktorý vám vylepší vami zvolenú zbraň.


6. Farmer´s Market

Trh
Vašim cieľom je nájsť sedem vzoriek enzýmu a sedem fliaš destilovanej vody, aby ste obnovili vyčistili vzduch v Arcadii.
Hneď na začiatku nájdete mŕtvolu, u ktorej je prvá vzorka enzýmu. Pri mŕtvole je aj nahrávka (Bee Enzyme). Vstúpte na trh. Okrem pár Splicerov je napravo vežička a naľavo kamera a druhá vežička (pri nej je aj trezor). Na pulte oproti kamere je nahrávka (Pulling Together). Prejdite naľavo do susednej časti. V tejto časti sa objavuje Malá sestra. V tejto časti je poniže aj kamera (a pod ňou trezor). Pod kamerou sú dvierka do skladovej oblasti a na druhej strane, za pultom oproti kamere sú druhé dvierka do druhej skladovej oblasti, kde je aj nahrávka (Desperate Times). Povyše v tejto istej časti, pri dverách s nápisom Silverwing Apiary je na zemi pred dverami ďalšia nahrávka (Water in Wine).
Vráťte sa na začiatok k raketometnej vežičke. Zbehnite pod ňou dolu schodmi k automatom (U-Invent a Vending Machine). Tam je pri mŕtvole upgrade Eve Link 2. Pokračujte chodbou do dolnej časti trhu. Za pultom sú tu dve miestnosti. V tej naľavo sú dve nahrávky (First Encounter a Hatred). V tej napravo je Destilovaná voda, ktorú si tiež vezmite. Oproti pultu sú tiež zamknuté dvere, ktoré otvoríte kódom 0512 (ten normálne objavíte v hre až omnoho neskôr, v leveli Hephaestus). Vráťte sa do hornej časti trhu, choďte k dverám, pri ktorých je nápis "Silverwing Apiary" a prejdite nimi.

Včelín
Pokračujte chodbou na rázcestie. Choďte najprv doľava. Prejdite dverami do miestnosti, kde je na pulte nahrávka (Adam Explained). Za touto miestnosťou je veľká hala plná včelích úľov. Pred sklom sú dva stroje, ktoré vypúšťajú dym. Použite ich, miestnosť sa zaplní dymom a včely sa stiahnu do úľov. To je fajn, pretože ani nebudú vychádzať, kým je tam dym, pretože za normálnych okolností, ak strčíte ruky do úľa (pokúsite sa ho prezrieť), tak vyletia včely von a chvíľu na vás útočia. Prehľadajte všetky úle a nájdite v niektorých zvyšné enzýmy, ktoré potrebujete. Ak to nestihnete a dym sa rozplynie, tak ho len jednoducho znova pustite. Je tu inak aj trezor, ktorý keď som hackol, našiel som v ňom viacero enzýmov naraz, v úľoch je len po jednom. Keď máte sedem enzýmov, môžete odísť.

Vináreň
Vráťte sa na chodbu a choďte doľava k dverám, nad ktorými svieti nápis "Worley Winery". Prejdite do hlavnej časti vinárne a tam si za pultom dajte pozor na kameru a vežičku. Na stole napravo tu máte nahrávku (Functional Children). V trezore je destilovaná voda a nejaká sa povaľuje aj na zemi. Potom prejdite zadnými dverami do pivničných priestorov vinárne. Tu nájdete aj Malú sestru. Nemá zmysel vypisovať, kde sa fľašky s destilovanou vodou nachádzajú, je ich tu fakt dosť, takže stačí sa prechádzať a pozbierať ich. V pivnici vás okrem nepriateľov čaká len jediná kamera a tiež tam nájdete Weapon Upgrade Station a aj upgrade Photographer´s Eye. Keď máte sedem kusov destilovanej vody, vráťte sa naspäť. Celkovo sa vráťte naspäť do Arcadie.

Nahrávky:
  • Bee Enzyme (Tasha Denu). Na začiatku levelu, pri mŕtvole.
  • Pulling Together (Andrew Ryan). Vo vstupnej časti trhu, na pulte oproti kamere.
  • Desperate Times (Andrew Ryan). V časti trhoviska za pultom, oproti ktorému je kamera, sú dvierka vedúce do skladovej oblasti, kde je nahrávka. Z druhej strany vedú k tomuto pultu dvere s nápisom "Employees Only".
  • Water in Wine (Pierre Gobbl). V časti trhoviska, kde sa môžete dostať aj k nahrávke Desperate Times, ale na opačnom konci chodby, pri dverách s nápisom "Silverwing Apiary".
  • First Encounter (Andrew Ryan). V dolnej časti trhu, v ľavej miestnosti za pultom.
  • Hatred (Tenenbaum). V dolnej časti trhu, v ľavej miestnosti za putlom.
  • Adam Explained (Tenenbaum). V miestnosti pred veľkou halou so včelími úľmi.
  • Functional Children (Tenenbaum). Na stole vo vinárni Worley Winery.
Upgrady:
  • Eve Link 2 (fyzický upgrade). Vo vstupnej časti trhu, napravo pod raketometnou vežičkou, pod schodmi, pri mŕtvole pred automatmi.
    Po použití lekárničky získavate aj časť EVE (vyššiu než u EVE Link 1).
  • Photographer´s Eye (bojový upgrade). V pivničných priestoroch vinárne Worley Winery.
    Zvyšuje zisk (body, percentá, či ako to nazvať) za každú fotku.
Malé sestry:
  1. V centrálnej časti trhoviska.
  2. Vo vinárni Worley Winery.
Bonusy:
  • Weapon Ugrade Station. V pivničných priestoroch pod vinárňou Worley Winery. Automat na jedno použitie, ktorý vám vylepší vami zvolenú zbraň.


7. Arcadia 2

Laboratória profesorky Langfordovej
Hneď po návrate do Arcadie vyhlási Ryan poplach a napadne vás pár droidov, tak ich zničte, alebo utečte, kým poplach neskončí. Potom sa vráťte naspäť do pracovne profesorky Langfordovej. Tam použite U-Invent a vyrobte Lazarus Vector. Ten potom vložte do stroja pod oknom. Atlas sa vám ozve, že Ryan poslal svoje potvory, aby stroj zničili. Zbehnite dole, do vstupnej časti pracovní a tlačidlom pri stolíku uzamknite dvere. Po chvíli sa k vám však prebúrajú aj tak, takže musíte bojovať s množstvom splicerov. Môžete hacknúť kameru v miestnosti pod schodmi a využiť aj Veľkého tatka, ako živý štít, ktorý ich v prípade, že ho zasiahnu napadne. Bojujte s nepriateľmi, kým nebude proces ukončený. Keď bude proces ukončený, útoky prestanú a vy sa vráťte naspäť do pracovne Langfordovej a použite znova stroj. Tentokrát jeho druhú stranu. Tým vyčistíte vzduch a zachránite stromy, ktoré produkujú pre podmorské mesto kyslík. Vráťte sa dole, pred laboratóriá a choďte naľavo k metru. Teraz, keď už vzduch nie je zamorený, dvere sa dajú otvoriť. Prejdite nimi do metra. Po vstupe máte napravo na lavičke nahrávku (The Great Chain). Potom prejdite do ponorky a odvezte sa do Fort Frolic.

Nahrávky:
  • The Great Chain (Andrew Ryan). V metre, na lavičke napravo od vstupu do metra.


8. Fort Frolic

Átrium
Postupujte rovno vpred až k dverám na konci chodby. Naľavo od nich je lekáreň, ktorá má vo výkladoch pár doplnovátok, no rozbitie výkladu vyvolá poplach (vandalizmus je trestný). Inak prejdite dverami do metra a zbehnite až k ponorke, ktorá sa uzavrie. Vráťte sa do vstupnej haly. Tu vás napadne niekoľko vĺn Spider Splicerov. Ničte ich, kým sa vám znova neozve Sander Cohen. Otvorí vám vstup do Fort Frolic, vstúpte do Átria.
V Átriu na vás opäť prehovorí Cohen. Za stenou pod schodmi je Vending Machine a nad ním aj kamera. Prejdite prechodom oproti kamere. Tam je na stoličke nahrávka (Come to the Record Store). Naľavo sú záchody. Len na ženských je trocha výbavy a aj vežička. Pokračujte chodbou do obchodnej časti. Napravo je obchod s odevmi (Sophia Saloon). V jeho zadnej miestnosti je nahrávka (The Wild Bunny) a v prednej za obrazom je trezor. Vráťte sa na chodbu a pokračujte ďalej. V bufete Cocktail Lounge je nad automatom U-Invent kamera, na pulte pri pokladni nahrávka (Artists´ Feud) a pod pultom trezor. Pokračujte chodbou do posledného obchodu s cigaretami a tabakom (Le Marquis D´Epoque). V jeho spodnej časti nájdete Weapon Upgrade Station a nahrávku (Fancy Cigarettes). Pri mŕtvole je aj na lístku napísaný kód 7774.
Vráťte sa do Átria, do hlavnej časti a vybehnite hore schodmi. Nad schodmi je pri prevrátenom odpadkovom koši nahrávka (Stood Up Again). Vstúpte do dverí označených "Cohen´s Collection Fine Art". Na bočnom stolíku za zmrazenou rodinkou je nahrávka (The Doubters). Ešte môžete vybehnúť hore schodmi, kde sú okrem vežičky aj tri trezory. Potom sa vráťte von do Átria a vstúpte do Fleet Hall.

Divadlo
Vstúpte do sály a pozor na kameru pred pultom. Napravo môžete vybehnúť hore schodmi a v miestnosti s hudobnými nástrojmi nájdete nahrávku (Musical Insult). Vráťte sa dole do haly a choďte oproti k výťahu. Privolajte si ho a vyvezte sa ním hore. Hore prejdite do divadla a sledujte pianistu Kylea Fitzpatricka, kým nevybuchne. Cohen chce, aby ste ho odfotografovali, tak to spravte. Ešte si môžete prezrieť divadlo. Naľavo je na poslednom balkóne upgrade Alarm Expert. Dvere na ten balkón sú zamknuté, ale môžete naň doskočiť zo susedného balkóna.
Potom sa vráťte do centrálneho Átria, na prízemie. Tam vám Cohen odhalí svoje "majstrovské dielo". Prezrite si ho a pripevnite naň fotografiu Fitzpatricka. Teraz od vás chce, aby ste zabili ešte troch ďalších ľudí a ich fotky sem umiestnili. Za umiestnenie získate ako odmenu Kušu.

Martin Finnegan
Vybehnite naspäť na poschodie v Átriu a k dverám označeným Poseidon Plaza, ktoré vám teraz Cohen otvoril. V chodbe je naľavo na kuse ľadu nahrávka (The Iceman Cometh). Prejdite do miestnosti so zmrazenými Splicermi. Tu je aj Finnegan. Bojujte s ním a zabite ho. Odfotografujte ho a prezrite, má u seba upgrade Frozen Field. V kope ľadu je tu aj kuša, ktorú si môže vziať, ak ho rozmrazíte. Vráťte sa do Átria a umiestnite Finneganovu fotku na Cohenovo dielo. Dostanete ďalší darček v podobe predmetov do výbavy. Teraz by sa mala v Átriu objaviť aj Malá sestra a Bouncer - jedna na prízemí a jedna na poschodí.

Hector Rodriguez (Poseidon Plaza prízemie)
Vráťte sa naspäť do Poseidon Plaza a roztopte ľad, ktorý blokuje dvere vedúce ďalej. Napadne vás tu skupina splicerov. V tejto vstupnej časti je aj tretia Malá sestra. Choďte na koniec chodby a vstúpte do dverí s nápisom Sinclair Spirits. Vo vstupnej miestnosti je kamera. V zadnej časti sú zamknuté dvere. Otvorte ich tlačidlom ukrytým na zadnej strane barového pultu a prejdite nimi dole. Dole nájdete trezor a Weapon Upgrade Station. Keď použijete Weapon Upgrade Station, otvorí sa vám v hale pred vstupom do Sinclair Spirits vstup do podzemnej miestnosti (nad ním svieti nápis: More Items! Downstairs.). Zbehnite dole (pozor, sochy sú Spider Spliceri) a v rohu nájdete upgrade Extra Nutrition 2.
Z haly choďte popri Sinclair Spirits doľava do chodby a v nej do dverí naľavo (Robertson´s Tobaccoria). Vnútri nájdete nahrávku (Guns Blazing) a tiež dvere s číselným zámkom. Otvoríte ho kódom 7774 (ktorý ste našli v obchode Le Marquis D´Epoque) a vnútri vás čaká kamera a nejaká korisť. Vráťte sa na chodbu a pokračujte do klubu Eve´s Garden.
Vyskočte na pódium a prejdite chodbou za ním do miestnosti, kde nájdete na posteli mŕtvolu, pod posteľou nahrávku (Pregnancy) a v rohu trezor. Vráťte sa na pódium a napravo pri bare zbadáte sedieť Hectora Rodrigueza. Na pulte má tiež položenú nahrávku (It´s All Grift). Napadnite ho. Začne pred vami utekať, tak ho stačí sledovať, útočiť na neho a vyhýbať sa výbušninám, ktoré po vás hádže. Keď ho zabijete, tak ho odfoťte a jeho fotku dajte znova na Cohenovo dielo. Cohen vás v Átriu uzavrie a musíte zlikvidovať niekoľko vĺn splicerov, než vás pustí ďalej. Keď ich zvládnete, dostanete od neho opäť aj ďalší darček.

Silas Cobb (Poseidon Plaza poschodie)
Vráťte sa naspäť do Poseidon Plaza a vybehnite na poschodie (môžete aj z baru Eve´s Garden, čím sa dostanete odzadu k dvom vežičkám, čo vás hore čakajú). Hore skočte do kasína Pharaoh´s Fortune. Na prízemí je v ňom napravo trezor a na poschodí kamera a na stole nahrávka (Bump Culpepper). Vyjdite z kasína a ešte môžete skočiť do druhého kasína Sir Prize. V ňom na prízemí nájdete nahrávku (Fontaine´s Army), za pultom trezor a na poschodí kušu. Opäť sa vráťte von a choďte do posledného miesta, čo zostáva, do Rapture Records.
Naľavo od vstupu je za pultom nahrávka (Ryan´s Stableboy). Zoskočte do dolnej časti a choďte k mŕtvole na stoličke. Keď začujete tikanie, stiahnite sa, pretože telo vybuchne. Naskáče k vám pár splicerov. Zabite ich a vlezte v rohu do šachty, ktorou sa dostanete opäť hore, keďže schody sú zničené. Hore vás už čaká Cobb. Zabite ho a odfoťte. Jeho fotku umiestnite v Átriu na Cohenovo dielo. Ak je to už vaša štvrtá fotka, dielo je dokončené.
Objaví sa samotný Sander Cohen. Za odmenu vám otvorí schránku, kde je upgrade Medical Expert 2. Môžete ho napadnúť a zabiť, ale nerobte to, stretnete ho aj neskôr. Než odídete, vráťte sa ešte do Fleet Hall (haly pred divadlom) a choďte napravo hore do miestnosti s hudobnými nástrojmi, kde ste mohli vziať nahrávku Musical Insult. Teraz je otvorená ešte premietacia miestnosť za touto miestnosťou a v nej nájdete nahrávku (Requiem for Andrew Ryan) a upgrade Electric Flesh. Napokon sa vráťte do začiatočnej oblasti levelu a prejdite do stanice metra, nastúpte do ponorky a odvezte sa do ďalšieho levelu.

Nahrávky:
  • Come to the Record Store (Cobb). V Átriu, na stolčeku pred záchodmi (oproti kamere), pri vstupe do časti s obchodmi.
  • The Wild Bunny (Sander Cohen). V obchodnej časti za Átriom, v zadnej miestnosti obchodu s odevmi (Sophia Saloon), pri zmrazenom chlapíkovi.
  • Artist´s Feud (Sullivan). V obchodnej časti za Átriom, v bufete Cocktail Lounge.
  • Fancy Cigarettes (Albert Milonakis). V spodnej časti obchodu s cigaretami (Le Marquis D´Epoque) v obchodnej časti za Átriom.
  • Stood Up Again (Diane McClintock). V Átriu, v centrálnej časti, nad schodmi pri prevrátenom odpadkovom koši.
  • The Doubters (Sander Cohen). Na poschodí Átria, v miestnosti "Cohen´s Collection Fine Art", na stolíku pri zmrazenej rodinke.
  • Musical Insult (Sander Cohen). Po vstupe do Fleet Hall z Átria choďte napravo hore schodmi do miestnosti s hudobnými nástrojmi.
  • The Iceman Cometh (Martin Finnegan). Na kuse ľadu v chodbe za dverami s nápisom Poseidon Plaza.
  • Guns Blazing (McDonagh). V oblasti Poseidon Plaza, v miestnosti sa dverami s nápisom Robertson´s Tobaccoria.
  • Pregnancy (Jasmine Jolene). V izbe za pódiom v klube Eve´s Garden v časti Poseidno Plaza.
  • It´s All Grift (Hector Rodriguez). Na barovom pulte v klube Eve´s Garden, potom, čo sa tam objaví Rodriguez.
  • Bump Culpepper? (Sullivan). Na stole v kasíne Pharaon´s Fortune, ktoré je na poschodí v časti Poseidon Plaza.
  • Fontaine´s Army (McDonagh). Na krabici v spodnej časti kasína Sir Prize v oblasti Poseidon Plaza.
  • Ryan´s Stableboy (Anna Culpepper). Za pultom v Rapture Records, na poschodí v časti Poseidon Plaza.
  • Requiem for Andrew Ryan (Sander Cohen). V premietacej miestnosti, ktorá je zavretá až kým nedokončíte dielo Sandera Cohena. Je za miestnosťou s hudobnými nástrojmi, kde ste vzali nahrávku Musical Insult.
Upgrady:
  • Security Expert (inžiniersky upgrade). Na balkóne v divadle, na ľavej strane od pódia, treba naň preskočiť zo susedného balkóna.
    Menej alarmov pri hackovaní.
  • Frozen Field (bojový upgrade). Má ho u seba Martin Finnegan.
    Zvyšuje vašu odolnosť voči mrazu a pridáva hasáku mrazivé poškodenie a šancu na zmrazenie.
  • Extra Nutrition 2 (fyzický upgrade). Keď nájdete v Poseidon Plaza Weapon Upgrade Station, tak ho použite a v hlavnej, vstupnej hale Poseidon Plaza sa vám otvoria dvere do podzemnej miestnosti (nad ním svieti nápis: More Items! Downstairs.).
    Získavate väčšie množstvo života z jedla a obväzov.
  • Medical Expert 2 (fyzický upgrade). Na prízemí v hlavnej časti Átria. Sprístupní vám ho Sander Cohen, keď pre neho dokončíte jeho dielo.
    Získavate väčšie množstvo života z použitia lekárničiek.
  • Electric Flesh (bojový upgrade). V premietacej miestnosti, ktorá je zavretá až kým nedokončíte dielo Sandera Cohena. Je za miestnosťou s hudobnými nástrojmi, kde ste vzali nahrávku Musical Insult.
    Zvyšuje poškodenie elektrinou, ktoré spôsobujete a znižuje poškodenie elektrinou, ktoré utrpíte.
Malé sestry:
  1. V centrálnej časti Átria, na prízemí (po splnení časti úloh pre Cohena).
  2. V centrálnej časti Átria na poschodí (po splnení časti úloh pre Cohena).
  3. Vo vstupnej časti oblasti Poseidon Plazza (po zabití Finnagana).
Bonusy:
  • Weapon Ugrade Station. V dolnej časti obchodu s cigaretami (Le Marquis D´Epouqe), v obchodnej časti za Átriom.
    Automat na jedno použitie, ktorý vám vylepší vami zvolenú zbraň.
  • Wrench Jockey 2 (bojový upgrade). Získate ho za dosiahnutie levelu dva pri fotografovaní Veľkého Tatka - Bouncer.
    Zvyšuje poškodenie, ktoré spôsobujete hasákom (vyššia verzia Wrench Jockey). Spolu s Frozen Field sa z hasáku stáva fakt silná zbraň.
  • Hypnotize Big Daddy 2 (plazmid). Ak Malým sestrám daruvávate životy a spravíte to aj tu, dostanete ho ako darček od Tenenbaumovej.
    Vyššia verzia staršieho darčeku od Tenenbaumovej, plazmidu Hypnotize Big Daddy.
  • Weapon Ugrade Station. V často Poseidon Plaza, v miestnosti Sinclair Spirits stlačte tlačidlo na barovom pulte a otvoríte si dvere do podzemia, kde je automat.
    Automat na jedno použitie, ktorý vám vylepší vami zvolenú zbraň.


9. Hephaestus

Vstúpte do chodby pred vami. Rozdvojuje sa, no oba smery vedú na rovnaké miesto, stretávajú sa pri spliceroch, ktorí sú pri nejakej mŕtvole. Zabite ich a obďaleč prejdite dverami, dole schodmi a ďalšími dverami do haly. V jej zadnej časti je vežička a v krabici v rohu aj nahrávka (Ryan Takes F Futuristics). Prejdite do susednej miestnosti. Pri Vita-Chamber a Vending Machine je nahrávka (Scoping the Gate). V centre je na stole granátomet. Za skalami je v zadnej časti kamera. Prejdite dverami pod kamerou a chodbou až do haly pred kanceláriou Andrewa Ryana. Tu visia mŕtvoly jeho nepriateľov. Prezrite si ich a nájdete dve nahrávky (Going to Heat Loss a Stopping Ryan). Prejdite do bočnej miestnosti, kde nájdete trezor, nahrávku (A Man or a Parasite) a upgrade Frozen Field 2. Potom prejdite do dverí s nápisom Hephaestus Core. V chodbe môžete použiť na nepriateľov vo vode elektroblesk. Prejdite do Hephaestus Core. Je to viacpodlažný komplex plný nepriateľov, takže do toho.

Hephaestus Core
Prejdite dverami ku schodom. V tejto oblasti je aj Malá sestra. Pri stoličke oproti Vita-Chamber je nahrávka (Fontaine´s Legacy). Zbehnite schodmi o podlažie nižšie. Tu je kamera a pod ňou na stole ďalšia nahrávka (Running Short on R-34s). Sú oproti vstupu do časti Workshop. Obďaleč je ešte mŕtvola s kušou a trezor. Z tejto časti vedie dole dvojo schodov. Obe sa stretávajú na prízemí a popri nich sú prechody do Heat Loss Monitoring a Geothermal Control. Medzi prechodmi do týchto oblastí je automat Gatnerer´s Garden, pri ktorom je aj nahrávka (Assassin) a oproti nim je Weapon Upgrade Station. Potom môžete zbehnúť do najnižšej časti, schodmi pri prechode do Heat Loss Monitoring a dole na stole si vezmite ešte jednu nahrávku (Impossible Anywhere Else). Napokon prejdite do Heat Loss Monitoring.

Heat Loss Monitoring
Prejdite chodbou plnou mŕtvol. Posledné tri na vás vyskočia. Vstúpte do haly. Napravo je pri stene nahrávka (Kyburz Door Code) a naľavo Vending Machine. Z tej nahrávky inak zistíte, že kód je Deň Austrálie, čo je 0126 (26.1. 1788 dorazila do Sydney flotila a založila kolóniu Nového Južného Walesu). Obe cesty vedú ku schodom, ktorými zbehnite do nižšej časti tejto oblasti.
Tu nájdete druhú Malú sestru. Keď s ňou skončíte choďte naľavo. Je tam znížená časť s vodou, ktorá je však zelektrizovaná. Ak nechcete riskovať, tak na ľavej stene môžete hacknúť ovládací panel, ktorým vypnete prúd a môžete spokojne zbehnúť dole, kde je nahrávka (Genetic Arms Race). Na opačnej strane tejto časti, napravo v rovnako zatopenej časti je upgrade Security Evasion 2 a druhá nahrávka (Getting a Break).
Teraz sa vráťte naspäť do Hephaestus Core a prejdite do časti Workshop.

Workshop
V tejto časti nájdete tretiu Malú sestru. V hornej časti je len pár nepriateľov, nejaká korisť, trezor a plagát s dátumom Dňa Austrálie. Zbehnite schodmi do spodnej časti. Naľavo od schodov je Kyburzova pracovňa, ktorú strážia dve vežičky. Oproti schodom je malá miestnosť, kde nájdete nahrávku (Device Almost Finished). Pod ľavou automatickou vežičkou sú v stene malé dvierka. Otvorte ich a vlezte pod schody, kde nájdete nahrávku (Market Maintenance Code), z ktorej zistíte kód (0512) k dverám v oblasti Farmer´s Market (kam sa môžete kedykoľvek vrátiť). Choďte preskúmať zvyšok tejto časti. U jednej mŕtvoly nájdete nahrávku (The Dream). Prejdite na koniec oblasti a za skrinkami nájdete ďalšie dvierka v stene. Otvorte ich, prelezte a za nimi nájdete nahrávku (Assembling the Bomb), upgrade Damage Research) a upgrade Damage Research.
Tiež tu nájdete aj EMP bombu. Musíte ju dokončiť. Potrebujete na to pár komponentov Nitroglycerínové rozbušky, 2 kanistre iónového gélu a 4 káble R-34. Káble nájdete u Veľkých Tatkov. Môžete prezrieť aj tých, čo ste už zabili, objavia sa im v inventári. Ak vám náhodou chýbajú, zabite ďalších. Iónový gél nájdete na rôznych miestach, je ho plno v celej oblasti, vyzerá ako malá fľaštička s modrou tekutinou. Dva napríklad nájdete aj v Hephaestus Core pri prechodoch do iných oblastí. Takže tieto veci máme. Rozbuška je v Kyburzovej pracovne.
Otvorte si jeho pracovňu kódom 0126. Na stole v pracovni nájdete nahrávku (Great Chain Moves Slowly) a tiež tu nájdete Weapon Upgrade Station. Napokon stlačte tlačidlo na stole s nahrávkou a otvorí sa vám v stene priestor, kde je nitroglycerín. Vezmite si ho a vráťte sa k bombe. Trikrát ju použite a vmontujete do nej všetky súčiastky. Zmontovanú bombu si potom vezmite. Musíte ju zaniesť do Geothermal Control, tak sa vráťte naspäť do Hephaestus Core a zájdite tam.

Geothermal Control
Prvá hala je prázdna. Vstúpte do druhej, kde sú dve automatické vežičky. Radšej ich hacknite, hodí sa to. Potom sa pripravte, ak chcete, nastražte nejaké pasce a napokon medzi vežičkami otočte ventilom. Vtedy vás napadne skupina splicerov. Pasce a vežičky by ich mali zdržať, aby ste mali čas na ventil. Držte tlačidlo, aby ste ventilom točili stále. Až keď otočíte prostrednou časťou pred vami, začne doprostred vtekať láva. Tým ste uspeli a otvorí sa vám výťah za vami. Nastúpte doň a zvezte sa dole.
Dole postupujte priamou cestou vpred. Pred poslednými dverami nájdete mŕtvolu a pri nej upgrade Shorten Alarms 2. Prejdite dverami a na konci použite ovládanie výťahu. Vyvezie vás priamo k centrálnemu jadru. Tam na jadro umiestnite EMP bombu, čím ho zničíte. Otvoria sa vám dvere s priamym prístupom do Hephaestus Core.
Už sa len máte dostať do pracovne Andrewa Ryana, tak sa vráťte naspäť hore a celou cestou, ako ste prišli. Sťažuje vám to vyvolaný poplach a novo sa objaviaci nepriatelia. Keď sa prebijete až k dverám do jeho pracovne, tak použite páku, ktorá dvere otvorí. Za nimi už len prejdite do Rapture Controle.

Nahrávky:
  • Ryan Takes F Futuristics (McDonagh). V prvej hale, do ktorej vstúpite, v krabici v rohu v časti s vežičkou.
  • Scoping the Gate (Kyburz). V druhej hale, pri Vending Machine a Vita-Chamber.
  • Stopping Ryan (McDonagh). U jednej z visiacich mŕtvol pred kanceláriou Andrewa Ryana.
  • Going to Heat Loss (Anya Andersdotter). U jednej z visiacich mŕtvol pred kanceláriou Andrewa Ryana.
  • A Man or a Parasite (Andrew Ryan). V bočnej miestnosti vedľa haly s visiacimi mŕtvolami.
  • Fontaine´s Legacy (McDonagh). Vo vstupnej časti Hephaestus Core, pri stoličke oproti Vita-Chamber.
  • Running Short on R-34s (Pablo Navarro). V časti Hephaestus Core, na stole pod kamerou, ktoré sú oproti vchodu do Workshop.
  • Assassin (Anya Andersdotter). V Hephaestus Core, v nižšej časti pri automate Gatherer´s Garden.
  • Impossible Anywhere Else (Andrew Ryan). Na stole v najnižšej časti Hephaestus Core.
  • Kyburz Door Code (Pablo Navarro). V časti Upper Heat Loss Monitoring, napravo od vstupu, neďaleko schodov.
  • Genetic Arms Race (McDonagh). V spodnej časti Upper Heat Loss Monitoring, na ľavej strane, kde je (bola) zelektrizovaná voda, na stole.
  • Getting a Break (Pablo Navarro). V spodnej časti Upper Heat Loss Monitoring, na pravej strane, na stole v zatopenej časti.
  • Device Almost Finished (Kyburz). V spodnej časti oblasti Workshop, v malej miestnosti oproti schodom, na stole.
  • Market Maintenance Code (Pablo Navarro). V spodnej časti oblasti Workshop, pod schodmi, kam sa dostanete malými dvierkami pri vežičke naľavo.
  • >The Dream (Kyburz). V spodnej časti oblasti Workshop, u mŕtvoly.
  • Assembling the Bomb (Kyburz). V spodnej časti oblasti Workshop choďte na koniec a za malými dvierkami, za skrinkami nájdete prechod do úkrytu s bombou.
  • Great Chain Moves Slowly (Andrew Ryan). Na stole v pracovni Kyburza, v časti Workshop.
Upgrady:
  • Frozen Field 2 (bojový upgrade). V bočnej miestnosti vedľa haly s visiacimi mŕtvolami.
    Zvyšuje vašu odolnosť voči mrazu a pridáva hasáku mrazivé poškodenie a šancu na zmrazenie.
  • Security Evasion 2 (fyzický upgrade). V spodnej časti Upper Heat Loss Monitoring, na pravej strane, na stole v zatopenej časti.
    Kamerám a vežičkám trvá dlhšie než vás zachytia.
  • Damage Research (bojový upgrade). V spodnej časti oblasti Workshop choďte na koniec a za malými dvierkami, za skrinkami nájdete prechod do úkrytu s bombou.
    Zvyšuje bonusy poškodenia získané z výskumov pomocou fotoaparátu.
  • Shorten Alarms 2 (inžiniersky upgrade). V spodnej časti oblasti Geothermal Control, kam sa dostanete až ku koncu levelu.
    Znižuje dĺžku poplachu vyvolaného pri kamerách.
Malé sestry:
  1. V oblasti Hephaestus Core.
  2. V časti Heat Loss Monitoring.
  3. V časti Workshop.
Bonusy:
  • Weapon Ugrade Station. V časti Hephaestus Core, medzi prechodmi do Heat Loss Monitoring a Geothermal Control, oproti automatu Gatnerer´s Garden.
    Automat na jedno použitie, ktorý vám vylepší vami zvolenú zbraň.
  • Weapon Ugrade Station. V Kyburzovej pracovni v časti Workshop.
    Automat na jedno použitie, ktorý vám vylepší vami zvolenú zbraň.


10. Rapture Central Control

Ryanova pracovňa
Vstúpte do haly pred vami, kde k vám prehovorí Ryan. Naľavo pri Vita-Chamber je na stole nahrávka (The Vita Chamber). Napravo máte dvojo schodov. Tými ľavými vybehnite hore a hore vlezte do ventilačnej šachty. Prejdite ňou na koniec a po potrubiach pozoskakujte do miestnosti pod vami. Tu máte dve nahrávky (Mind Control Test a Baby Status). Prejdite do susednej miestnosti, kde sa vám postaví zoči-voči Andrew Ryan. Poukáže na to, že muž si volí a otrok poslúcha. On si zvolí smrť. Potom zájdite k stroju za jeho pracovňou a pokúste sa zrušiť samozničenie. Ozve sa Atlas a predstaví vám Franka Fontainea - konečne vieme príbehovo o čosi viac. Pokúsi sa vás zabiť tým, že na vás vyvolá poplach. Keď sa to stane, vybehnite von a uvidíte tam Malú sestru, ktorá vás volá. Bežte za ňou a dovedie vás k ventilačnej šachte. Vlezte do nej a pokračujte ňou ďalej.

Nahrávky:
  • The Vita Chamber (Suchong). Na stole naľavo pri Vita-Camber v prvej hale.
  • Mind Control Test (Suchong). V miestnosti, do ktorej preleziete ventilačnou šachtou.
  • Baby Status (Suchong). V miestnosti, do ktorej preleziete ventilačnou šachtou.


11. Olympus Heights

Vstupná oblasť
Ste v úkryte doktorky Tenenbaumovej, ktorá sa tu stará o svoje dievčatká. Prejdite ďalej a nasledujte jednu z nich, ktorá vás volá. Dovedie vás k dverám, ktorými prejdite keď sa otvoria a dostanete sa von z ich úkrytu, kde už opäť môžete používať zbrane. Ozve sa vám inak aj Fontaine a použije na vás kódové slovo, po ktorom vám začne ubúdať maximum vášho života. Musíte nájsť protijed. Choďte chodbou popri zavretých dverách. Na konci chodby v rohu je pri mŕtvole na zemi ventil (Gate Crank). Vezmite si ho a použite ho na otvárací mechanizmus pri dverách. Otvorte ich a prejdite nimi.
Oproti vám je cesta uzavretá, ale vo vraku vozidla tam nájdete trezor. Na opačnej strane pokračujte ďalej. Tu vás čakajú dve vežičky, kamera a nájdete tu aj Malú sestru. V stredovej časti, kde je aj automat na muníciu nájdete nahrávku (Mozart of Genetics). Pokračujte ďalej a mala by sa tu objaviť aj druhá Malá sestra.
Pokračujte do Mercury Suites. Cestou vás čaká pár nepriateľov a nejaká výbava. Na konci prejdite do haly s výťahom uprostred a s trojo dverami, ktoré vedú do izieb troch postáv. Zo zadnej strany výťahu, oproti dverám Culpeppera je Weapon Upgrade Station.

Apartmán Sandera Cohena a Anny Culpepper
Najprv choďte napravo do izby Sandera Cohena. Ak ste ho vo Fort Frolic nezabili, tak u neho teraz tancujú dvaja tanečníci pri gramofóne. Dotknite sa ho a gramofón spadne. Tanečníci vás napadnú, tak ich zabite. Napokon na vás vybehne aj sám Cohen. Zabite ho a z jeho mŕtvoly si môžete vziať kľúč. Choďte na poschodie jeho bytu, ktoré je teraz odomknuté. Tu nájdete Weapon Upgrade Station. Vráťte sa von do haly Mercury Suites.
Teraz choďte do dverí označených A.Culpepper. Vo vstupnej miestnosti je nahrávka (Artist Woman). Inak je tu už len kamera za rohom a nejaká výbava. Môžete to tu preskúmať a potom sa vráťte von do haly Mercury Suites. Prejdite do posledných dverí, naľavo od výťahu, kde má byť Suchong.

Suchongov apartmán, poschodia a apartmán Tenenbaumovej
V miestnosti naľavo nájdete nahrávku (Fontaine´s Human Jukebox). V miestnosti oproti vstupu a tam nájdete upgrade Clever Inventor a druhú nahrávku (Mind Control Antidote). Vráťte sa do haly Mercury Suites a vybehnite schodmi hore na poschodie. Pri schodoch je apartmán Tenenbaumovej, no je zamknutý. V apartmáne na druhej strane nájdete len nejakú výbavu a trezor za posteľou. Vybehnite ešte o poschodie vyššie. Pri schodoch vás čaká kamera. Choďte terasou dookola. Pôjdete popri dverách, ktoré vedú do dvojposchodového apartmánu, v ktorom je však len výbava a nejakí nepriatelia. Môžete to tam preskúmať a potom pokračujte po terase. Obďaleč, neďaleko automatu U-Invent, pri zábradlí je pri fotoaparáte nahrávka (Fontaine´s Breakup), z ktorej získate kód 5744.
Pokračujte ďalej k diere v stene. Ňou sa dostanete do hornej časti apartmánu Tenenbaumovej. Dostanete správu od nej aj od Fontaina. Zbehnite dole k zamknutým dverám. Môžete odraziť zámku a dostať sa opäť do haly. Napravo je ešte jedna vežička a trezor. Napokon sa vráťte do haly a naspäť na prízemie k výťahu. Použite na výťah kód 5744 a vyvezte sa ním hore.

Fotaineov apartmán
Vo vstupnej časti Frankovho apartmánu vás čaká pár nepriateľov, vežička a kamera. Keď sa o nich postaráte, môžete prejsť dverami ďalej. Za dverami máte v izbe napravo nahrávku (Sad Saps). Inak vybehnite hore schodmi oproti dverám. Od medveďa choďte naľavo a prejdite do pracovne, kde nájdete upgrade Electric Flesh 2 a tiež protijed Lot 192, ktorý v tomto leveli zúfalo hľadáte. Tým sa vám obnoví váš život a už vám neubúda. Ste zachránený. No vedľajším efektom protijedu je to, že sa vaše plazmidy stanú nestabilné. Po chvíli sa vám bude meniť aktívny plazmid (aj za také, ktoré nemáte) a nemôžete si vybrať, ktorý chcete použiť. Na odstránenie toho efektu musíte nájsť ďalší protijed.
Vráťte sa do počiatočnej oblasti, teda dolu výťahom a tunelom z Mercury Suites do Central Bistro Square. Tam prejdite bočným prechodom do časti Apollo Square.

Nahrávky:
  • Mozart of Genetics (Suchong). Nájdete ho na pulte v bistre uprostred počiatočnej oblasti, kam sa dostanete po prejdení dverami, ktoré otvoríte ventilom (Central Bistro Square).
  • Artist Woman (Sullivan). Vo vstupnej miestnosti apartmánu Anny Culpepperovej, kam sa dostanete z hlavnej haly v Mercury Suites.
  • Fontaine´s Human Jukebox (Suchong). V apartmáne Suchonga, v miestnosti naľavo od vstupu.
  • Mind Control Antidote (Suchong). V apartmáne Suchonga, v miestnosti oproti vstupu, pri upgrade.
  • Fontaine´s Breakup (Paparazzi). Na treťom poschodí haly v Mercury Suites pri zábradlí, neďaleko automatu U-Invent.
  • Sad Saps (Frank Fontaine). V miestnosti napravo, za dverami za vstupnou halou apartmánu Franka Fontainea.
Upgrady:
  • Clever Inventor (inžiniersky upgrade). Na stole pri nahrávke v apartmáne Suchonga, kam prejdete z hlavnej haly Mercury Suites.
    Znižuje o jeden kus počet surovín potrebných na tvorbu predmetov v automatoch U-Invent.
  • Electric Flesh 2 (bojový upgrade). V pracovni na poschodí v apartmáne Franka Fontainea.
    Zvyšuje poškodenie elektrinou, ktoré spôsobujete a znižuje poškodenie elektrinou, ktoré utrpíte.
Malé sestry:
  1. V začiatočnej oblasti, po prechode dverami, ktoré otvoríte nájdeným ventilom.
  2. Krátko za začiatočnou oblasťou, neďaleko prvej Malej Sestry.
Bonusy:
  • Armored Shell 2 (bojový upgrade). Ak malým sestrám daruvávate životy a spravíte to aj tu, dostanete ho ako darček od Tenenbaumovej.
    Znižuje poškodenie, ktoré utrpíte v boji.
  • Weapon Upgrade Station. V centrálnej časti Mercury Suites, zo zadnej strany výťahu, oproti dverám Culpeppera.
    Automat na jedno použitie, ktorý vám vylepší vami zvolenú zbraň.
  • Weapon Upgrade Station. Na poschodí v izbe Sandera Cohena, kam vstúpite z Mercury Suites.
    Automat na jedno použitie, ktorý vám vylepší vami zvolenú zbraň.


12. Apollo Square

Apollo Square
Vo vstupnej časti je nahrávka (What´s Happening Here). Pokračujte ďalej. V chodbe pred vami je Malá sestra. Prejdite na rázcestie, kde je popravisko a obesenec. Napravo je pár automatov a pri Gatherer´s Garden je nahrávka (Atlas Lives). Tu choďte naľavo, na západ smerom k Artemis Suites. V chodbe pred vami je hneď vežička a za stĺpom za ňou je kamera.

Artemis Suites
Prejdite na koniec do Artemis Suites, kde je oproti vám jedna kamera.
Vybehnite schodmi naľavo na poschodie a vstúpte tam do kliniky (Free Clinic). Pozor, hneď naľavo je kamera. Choďte do miestnosti naľavo za stenou s kamerou (v centrálnej časti je vežička) a tam pri Suchongovej mŕtvole nájdete nahrávku (Protection Bond) a aj hľadanú látku Lot 192. Ňou sa vyliečite a konečne prestanú vaše zmeny plazmidov a môžete ich slobodne používať ako predtým. Tým ste sa vymanili s Fontaineovej moci, môžete opustiť tento level a pokračovať ďalej.
No ešte to tu môžete ďalej preskúmať. Na druhej strane kliniky, v miestnosti napravo je upgrade Medical Expert 3. Vráťte sa von na chodbu. Môžete ešte vybehnúť o poschodie vyššie, kde je vežička a v miestnostiach za ňou pár nepriateľov, trezor a nejaká výbava. Výbava a nepriatelia vás čakajú aj v jednej miestnosti na prízemí. Keď skončíte s ich prieskumom, vráťte sa naspäť na rázcestie, kde je šibenica a obesenec. Pokračujte druhým smerom a postupujte chodbou. V chodbe je vstup do metra, takže ak chcete, môžete rovno pokračovať do ďalšieho levelu. V rámci prieskumu však pokračujte ďalej.

Fontaine´s Center for the Poor
Dorazíte do Fontaineovho centra pre chudobných (Fontaine´s Center for the Poor). Tu nájdete aj druhú Malú sestru. Napravo od vstupu je v kufri nahrávka (Meeting Atlas). Nad schodmi je raketometná vežička. V miestnostiach na jednotlivých poschodiach nájdete nejakú výbavu a nepriateľov, ale nič podstatného. Môžete vybehnúť na posledné poschodie a ísť napravo. Vstúpite do Atlasovej pracovne. V nej je napravo kamera a naľavo zbrojnica, do ktorej sa však nedá dostať, tak veci môžete získať len pomocou telekinézi. Tiež tu máte Weapon Upgrade Station. Zbehnite dole schodmi pod kamerou a dole nájdete trezor, telo Diane McClintockovej a v ňom nahrávku (Today´s Raid), na stole druhú nahrávku (The Longest Con) a aj upgrade Focused Hacker 2.
Teraz, keď ste level preskúmali sa už len vráťte do chodby pred touto budovou, zájdite naspäť k vstupu do metra, zvezte sa dole výťahom, vbehnite priamo do metra a odvezte sa do ďalšieho levelu.

Nahrávky:
  • What´s Happening Here (Diane McClintock). Vo vstupnej časti.
  • Atlas Lives (Diane McClintock). Pri automate Gatherer´s Garden, napravo od popraviska s obesencom.
  • Protection Bond (Suchong). V klinike doktora Suchonga, v miestnosti, kde nájdete aj látku Lot 192.
  • Meeting Atlas (Diane McClintock). V kufri napravo od vstupu do Fontaine´s Center for the Poor.
  • Today´s Raid (Diane McClintock). U mŕtvoly v Atlasovej pracovni, na najvyššom poschodí vo Fontaine´s Center for the Poor.
  • The Longest Con (Frank Fontaine). Na stole v Atlasovej pracovni, na najvyššom poschodí vo Fontaine´s Center for the Poor.
Upgrady:
  • Medical Expert 3 (fyzický upgrade). Na klinike doktora Suchonga v časti Artemis Suites, v kúpeľni v klinike.
    Získavate väčšie množstvo života z použitia lekárničiek.
  • Focused Hacker 2 (inžiniersky upgrade). Na stole v Atlasovej pracovni, na najvyššom poschodí vo Fontaine´s Center for the Poor.
    Znižuje počet slepých bodov v minihre pri hackovaní.
Malé sestry:
  1. V chodbe vedúcej na námestie, začiatočná oblasť levelu.
  2. V časti za vstupom do metra, vo Fontaineovom centre (Fontaine´s Center for Poor).
Bonusy:
  • Profilic Inventor (inžiniersky upgrade). Ak malým sestrám daruvávate životy a spravíte to aj tu, dostanete ho ako darček od Tenenbaumovej.
    Zdvojnásobí množstvo vecí, ktoré získate pri tvorbe predmetov v automate U-Invent.
  • Weapon Upgrade Station. V Atlasovej pracovni, na najvyššom poschodí vo Fontaine´s Center for the Poor.
    Automat na jedno použitie, ktorý vám vylepší vami zvolenú zbraň.


13. Point Prometheus

Átrium
Keď dorazíte, čaká vás tu Fontaine, no uteká pred vami a zapaľuje za sebou oheň. Stačí si počkať, kým dohorí. Sledujte ho až do haly, kde utečie za dvere, ktoré nemôžete otvoriť. Ozve sa vám Tenenbaumová. Máte preskúmať mŕtvolu Veľkého tatka. Jedna je rovno tu a pri nej aj Weapon Upgrade Station. Vezmite si z mŕtvoly kontrolný systém jej obleku. Aby ste si mohli otvoriť dvere k Fontaineovi, potrebujete na to Malú sestru a aby vám pomáhala, musíte byť sami Veľkým tatkom. Prejdite dverami oproti tým, ktorými utiekol Fontaine a pokračujte chodbou do časti Little Wonders.

Little Wonders
Po vstupe máte za oknami napravo vežičku. Zničte ju a prelezte rozbitým oknom k nej. V tejto časti je aj Malá sestra. Prezrite si jednotlivé miestnosti, kde nájdete aj nejakú výbavu. Tu boli ubytované a vychovávané Malé sestry. V miestnosti číslo 5 nájdete prvú vzorku feromónov Veľkého tatka. Druhá vzorka je v pitevni na konci tejto časti. Oproti vstupu sa pripravte na kameru a vzadu nájdete na stole vzorku aj upgrade Safecracker 2. Vráťte sa na začiatok tejto oblasti a po bokoch vstupu, ktorým ste sem vošli (vliezli cez okno), je dvojo schodov, ktoré vedú na poschodie. Vybehnite hore a poschodie je rozdelené na dve časti spojené chodbou s dverami, ktoré vedú na druhú časť poschodia nad vstupnou halou (átriom). Tu v jednej časti je na stole tretia vzorka a v druhej je na stole štvrtá (stačia vám len tri) a nahrávka (Why Just Girls?). Taktiež môžete odtiaľto zhora pozoskakovať do ciel dievčatiek (niektoré dvere sa nedali zdola otvoriť).
Prejdite na susednú časť poschodia, nad átriom. Dvojo dverí oproti vám vedie opäť dole do Átria. Po bokoch sú prechody do dvoch častí do Optimized Eugenics a do Failsafe Armored Escorts.

Optimized Eugenics
Na poschodí nad Átriom choďte k dverám vedúcim do Optimized Eugenics. Ešte pred nimi sú jedny zamrznuté dvere. Ľad môžete rozpustiť a za dverami nájdete nejakú výbavu a v koši nahrávku (Changing Employers). Potom prejdite dverami do Optimized Eugenics.
Tu nájdete aj druhú Malú sestru. Opäť ako pri Little Wonders máte centrálnu chodbu a bočné miestnosti. V bočnej hale označenej Test Subject Storage nájdete na jednom z ovládacích panelov nahrávku (Marketing Gold). V miestnosti označenej Eugenics Analysis nájdete za dvoma raketometnými vežičkami trezor a posledný Weapon Upgrade Station. V časti označenej Plasmid Prototyping je pri raketometnej vežičke nahrávka (Extra Munitions), z ktorej získate kód 1921. Potom je tu miestnosť označená Backup Generator, v ktorej je pod kamerou trezor a nejaká výbava. Aby ste vypli generátor, vstúpte do malej miestnosti označenej Security Monitoring Room, do ktorej sa dostanete vystrelením elektroblesku do ovládacieho mechanizmu dverí. Tam môžete vypnúť generátor a ísť potom vypáčiť trezor.
Napokon choďte do miestnosti označenej Live Subject Testing. Tu, v kontrolnej miestnosti, nájdete upgrade Alarm Expert 2 a tiež aj hlasový modulátor, ktorý použite a upravíte si tým hlas, aby znel ako u Veľkého tatka. Vráťte sa vonku na poschodie a choďte do dverí oproti vedúcich do Failsafe Armored Escort.

Failsafe Armored Escort
Na pravej strane vstúpte do dverí s nápisom Candidate Conversion. Tu mimo dvoch vežičiek nájdete aj trezor a nahrávku (Missing Boots). Potom prejdite do zadnej časti tejto oblasti označenej Suit Assembly. Tu nájdete aj tretiu Malú sestru. Táto hala je rozdelená na dve časti, pravú a ľavú na prízemí aj na poschodí. V tejto časti toho veľa nie je, len na prízemí zamrznuté dvere, ktoré ak rozmrazíte, tak za nimi nájdete nahrávku (Cheap Son of a Bitch). Inak len vybehnite na poschodie. V hornej miestnosti nájdete na jednom z ovládacích pultov nahrávku (Protector Smell). Prejdite z miestnosti po moste do spojovacej malej miestnosti, kde na ovládacom pulte nájdete druhú nahrávku (Mistakes). Odtiaľto po moste prejdite do druhej časti a tam nájdete na poličke tretiu nahrávku (Protecting Little Ones).
Na tejto druhej strane zbehnite dole schodmi a dole v hale nájdete visiace obleky Veľkých tatkov. Jeden si vezmite. Tiež tu máte dvere, ktoré otvoríte číselným kódom 1921 z nahrávky. Za dverami je hromada výbavy. Napokon choďte do posledných dverí v tejto oblasti, kde ste ešte neboli s nápisom Candidate Induction. Za nimi nájdete upgrade Hacker´s Delight 3 a tiež aj prilbu k obleku Veľkého tatka, ktorú si vezmite.

Knižnica
Už vám chýbajú len topánky. Vráťte sa von na poschodie a ako vyjdete z Failsafe Armored Escort, choďte hneď naľavo do dverí. Dostanete sa na poschodie nad Átriom. Tu choďte do ďalších dverí naľavo, ktoré vás dovedú do knižnice (Menedel Memorial Research Library). Napravo od vstupu je kamera. Prejdite popri raketometnej vežičke do druhej časti knižnice, kde je kopec výbavy po bokoch a uprostred nájdete na stoloch upgrade Damage Research 2 a tiež aj topánky pre dokončenie vašej zmeny na Veľkého tatka.
Vráťte sa dole, do vstupnej haly, kde vám utiekol Fontaine. Teraz ste Veľký tatko, tak zabúchajte pri dverách na otvor, v ktorom sa skrývajú Malé sestry. Jedna vylezie von a otvorí vám dvere vedúce k Fontaineovi. Prejdite nimi ďalej.

Nahrávky:
  • Why Just Girls? (Tenenbaum). Na stole na poschodí, nad celami dievčatiek v časti Little Wonders.
  • Changing Employers (Suchong). Na poschodí nad átriom, za zamrznutými dverami pred vstupom do Optimized Eugenics. V odpadkovom koši.
  • Markeging Gold (Andrew Ryan). Na jednom z ovládacích panelov v miestnosti označenej Test Subject Storage v časti Optimized Eugenics.
  • Extra Munitions (Suchong). V miestnosti označenej Plasmid Prototyping v časti Optimized Eugenics.
  • Missing Boots (Suchong). V časti Failsafe Armored Escort za dverami označenými Candidate Conversion.
  • Cheap Son of a Bitch (Suchong). V miestnosti so zamrznutými dverami v časti Suit Assembly v oblasti Failsafe Armored Escort.
  • Protector Smell (Suchong). Na ovládacom paneli, na poschodí v časti Suit Assembly v oblasti Failsafe Armored Escort.
  • Mystakes (Andrew Ryan). Na ovládacom paneli, na poschodí v časti Suit Assembly v oblasti Failsafe Armored Escort.
  • Protecting Little Ones (Suchong). Na poličke, na poschodí v časti Suit Assembly v oblasti Failsafe Armored Escort.
Upgrady:
  • Safecracker 2 (inžiniersky upgrade). Na stole v pitevni pri vzorke feromónov v časti Little Wonders.
    Uľahčuje hackovanie trezorov.
  • Alarm Expert 2 (inžiniersky upgrade). V kontrolnej miestnosti za halou označenou Live Subject Testing v časti Optimized Eugenics.
    Znižuje počet poplachových bodov pri hackovaní.
  • Hacker´s Delight 3 (Fyzický upgrade). V miestnosti označenej Candidate Induction v oblasti Failsafe Armored Escort.
    Keď je aktívny, pri každom úspešnom hacknutí sa vám o trocha zvýši život a EVA.
  • Damage Research 2 (bojový upgrade). Na stole uprostred miestnosti v zadnej časti knižnice Mendel Family Library.
    Zvyšuje bonusy poškodenia získané z výskumov pomocou fotoaparátu.
Malé sestry:
  1. V časti Little Wonders.
  2. V časti Optimized Eugenics.
  3. V časti Failsafe Armored Escort.
Bonusy:
  • Weapon Upgrade Station. V počiatočnej hale, kde je aj mŕtvola veľkého tatka a kde vám utečie Fontaine.
    Automat na jedno použitie, ktorý vám vylepší vami zvolenú zbraň.
  • Weapon Upgrade Station. V miestnosti označenej Eugenics Analysis v časti Optimized Eugenics.
    Automat na jedno použitie, ktorý vám vylepší vami zvolenú zbraň.


14. Proving Grounds

V tomto leveli len nasledujte Malú sestru, ktorá vás povedie. Občas sa zastaví pri mŕtvolách, aby z nich získala ADAM. Máte zobrazený aj jej život, tak ju chráňte pred nepriateľmi. Ak ju náhodou zabijú, môžete vyvolať z ich dier, v ktorých sa ukrývajú, ďalšiu Malú sestru. Keď vás tu uvidia kamery, tak nevyvolajú poplach, lebo vyzeráte ako Veľký tatko. Stále ich môžete hackovať, aby ste získali od nich dodatočnú pomoc droidov. Celkovo sa Malá sestra zastaví pri troch telách. V ich okolí je vždy nejaká kamera a cestou nájdete aj nejaké vežičky. Všetky si hacknite, aby ste mali pomoc pri jej ochrane. Stačí len postupovať krátkym levelom spolu s ňou, vždy si počkať, kým vyťaží telo, alebo kým vám otvorí zavreté dvere. Napokon, za poslednými dverami sama vlezie do diery. Ešte vám z nej podá ihlicu, ktorou vysáva z tiel ADAM, budete ju potrebovať, ako vám povie Tenenbamová. Potom vás tu už čaká výťah. Ešte sa môžete vrátiť a presnoriť level pre dodatočnú výbavu, ak ste od sestry cestou neodbiehali, vziať si čo chcete a napokon sa odvezte výťahom ďalej.



15. Fontaine

Dostali ste sa až k Fontaineovi. Pokiaľ vás zabijú v tomto leveli, automaticky idete do hlavného menu, takže si dávajte pozor. Fontaine je uprostred miestnosti vo veľkom stroji. Štyrikrát z neho musíte vysať ADAM. Prvýkrát je to hneď na začiatku, len k nemu prídite a vysajte z neho ihlou od Malej sestry ADAM. Naštve sa a zaútočí na vás. Bojujte s ním, až kým mu neodoberiete takmer všetok život. Vráti sa naspäť do stroja. Ak sa budete príliš zdržovať, tak si len doplní život a nič nezískate, tak sa ponáhľajte a vysajte mu ADAM druhýkrát. Opäť na vás zaútočí a opäť s ním bojujte, kým sa nevráti do stroja. Toto zopakujte, kým mu nevysajte ADAM štyrikrát. Celkovo vás teda trikrát napadne, raz útočí ohňom, druhýkrát ľadom a napokon elektrinou. Pri druhom a treťom raze si povolá aj splicerov a droidov. Odporúčam sústrediť sa len na neho a ostatným sa snažiť len vyhýbať. Pri sústredenom útoku ho môžete dostať celkom rýchlo. Značne účinné sú na neho oheň, ľad, elektrina a granáty a keďže už nemusíte na konci hry šetriť muníciou, nemal by to byť až taký problém dostať ho. Keď ho vysajete posledný krát, uvidíte už len záver, ktorý závisí od toho, či ste počas hry Malé sestry zachraňovali, či zabíjali.

Súvisiace hry System Shock 3
System Shock 2: Enhanced Edition
System Shock Remake
BioShock: The Collection
System Shock: Enhanced Edition
BioShock Infinite: Burial at Sea - Episode Two
BioShock Infinite: Burial at Sea - Episode One
BioShock Infinite: Clash in the Clouds
BioShock: Infinite
BioShock 2: Minerva's Den
BioShock 2: Protector Trials
BioShock 2: Sea of Dreams
System Shock 2
System Shock



Diskusia Príspevkov: 42 Hodnotenie
1102 hlasov

100
60
20

80
40
0
54
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |