HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21164
5455
5063
1438
1600
7336
6036
12912
1687

Online 8323 užívateľov

Návody > Half-Life 2: Episode Two


Zobrazení:91744
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Príbeh

Pred mnohými rokmi, keď zemi vládli ľudia, tak v tajnom, vládnom, výskumnom komplexe zvanom Black Mesa Research Facility prebiehali teleportačné pokusy. Mimo iného samozrejme. Black Mesa bol rozsiahly, sebestačný komplex s výskumnými stanicami, ubytovňami a všemožným zariadením. Zamestnával množstvo vedcov, doktorov, technikov a samozrejme bezpečnostný personál. Jedným z vedcov bol aj fyzik Dr. Gordon Freeman Ph.D. Pri práci používal špeciálny oblek pre prácu v životu nebezpečnom prostredí, takzvaný HEV (Hazardous EnVironment), ktorý mu neskôr pomohol prežiť udalosti, ktoré nastali. Práve sa účastnil teleportačného pokusu, pri ktorom sa niečo pokazilo, niečo nevyšlo a nastalo porušenie časopriestoru, ktoré umožnilo spojenie s mimozemskou planétou Xen. Hordy monštier napadli Black Mesu a zabíjali každého, na koho narazili. Keď vláda zistila, že došlo k nehode, vyslala do oblasti špeciálne jednotky, aby problém definitívne vyriešili, čiže mali za úlohu zabiť všetkých votrelcov, aj všetkých svedkov. V tomto nebezpečnom prostredí bojoval Gordon o holý život. Za pomoci pár preživších vedcov bol teleportovaný na samotný Xen, kde ho čakal ťažký boj s Nihilanthom. Bola to obrovská beštia, ktorá velila jednotkám Xenu a o ktorej vedci verili, že je zdrojom teleportačných presunov. Po náročnom boji ho Gordon zabil. Vtedy sa objavil záhadný úradník zvaný G-Men, ktorý mu ponúkol prácu. Keďže odmietnutie znamenalo istú smrť, Gordon ju prijal a G-Men ho umiestnil do statickej dimenzie k večnému spánku.
Ďalšou postavou, ktorá prežila situáciu v Black Mesa, bol bezpečnostný dôstojník strednej triedy, Barney Calhoun. Nemal také vysoké ciele ako Gordon, nesnažil sa zachrániť ľudstvo, ale len prežiť. Za pomoci pár vedcov zaktivoval jeden z vedľajších teleportačných programov (počas tejto práce sa tiež dostal na krátky čas na Xen) a keď to po boji s množstvom mimozemských a ľudských nepriateľov zvládol, všetci sa teleportovali za komplex, kde sa im podarilo utiecť.
Svoju rolu zohral aj desiatnik Adrian Shephard, vojak poslaný s ďalšími, aby vyhladili v Black Mesa votrelcov, aj všetkých svedkov. Potom, čo bolo jeho lietadlo zostrelené, poruší rozkazy a pomáha personálu, aby sa spoločnými silami dostali z komplexu. Deaktivoval nukleárnu hlavicu, ktorú priniesli tajné jednotky a zničil jednu z významných potvor Xenu. No napriek jeho úspechu ho napokon chytil G-Men, znovu aktivoval hlavicu a Adriana odpratal nevedno kam.

Ubehlo mnoho rokov a zem dobyli mimozemšťania. Ľudia žijú v zničených mestách pod cudzou vládou. Mier s cudzincami vyjednal doktor Wallace Breen, ktorý pracoval ako administrátor v komplexe Black Mesa. Je faktom, že tak zabránil vyhladeniu ľudstva, no viedli ho aj sebecké motívy a momentálne slúži ako vládca zeme a hoci je len figúrkou cudzincov, má značnú moc. Napriek tomu všetkému sa však ľudia stále nevzdávajú. Vzniklo hnutie rebelov, ktoré vedú Doktor Eli Vance (ďalší bývalý zamestnanec z Black Mesa. Práve on nadviazal kontakt s Vortigauntmi a presvedčil ich, aby spojili svoje sily), Doktor Isaac Kleiner (taktiež zamestnanec z Black Mesa, vedie podzemné laboratórium zamerané na výskum technológií v boji s mimozemšťanmi) a vyššie spomínaný Barney Calhoun. S rebelmi do istej miery spolupracuje tiež rasa Vortigauntov, ktorí sú otrokmi mimozemšťanov (hoci pri udalostiach v Black Mesa boli nepriateľskí). Taktiež s nimi pracuje Eliho dcéra Alyx Vance, ktorá je významnou pomocou pre znovu oživeného Gordona. Toho totiž z vlastných dôvodov prebral G-Men a poslal ho do mesta City 17. Tam sa Freeman stretáva s Alyx a rebelmi a púšťa sa do boja proti diktátorovi Breenovi. Po mnohých bojoch sa dostanú až do hlavnej pevnosti nepriateľov zvanej Citadela, ktorú sa im podarilo zničiť aj s Breenom. Nasleduje výbuch pohlcujúci Alyx a Freemana. Objavuje sa G-Men a Freemana opäť odkladá do statickej dimenzie.

Na scéne sa však objavuje skupina Vortigauntov, ktorí zachránia Alyx. Taktiež sa spojenými silami postavia G-Menovi a oddelia ho od Freemana. V troskách prebratá Alyx za pomoci svojho robota Psa zachraňuje Gordona. Zisťujú, že poškodená citadela môže vybuchnúť a pri tom zničiť celé mesto, takže sa treba do nej vrátiť a pokúsiť sa spomaliť tavenie jadra. Alyx a Freeman preniknú teda naspäť do Citadely, kde zistia, že vojaci sa snažia urýchliť zničenie reaktora, no Gordonovi sa podarí jadro stabilizovať. Medzitým Alyx získala nejaké údaje a správu od Doktorky Judith Mossmanovej (bývalej zamestnankyne Black Mesa, kde jej vyššie miesto vyfúkol práve Gordon, neskôr spolupracovala s odbojom a priamo s doktorom Vanceom, no zradila ich). Alyx a Gordon utečú z Citadely do mesta, kde opäť stretnú Barneyho Calhouna, ktorému pomôžu evakuovať ľudí z mesta a zostanú tam, aby zabezpečili bezpečný odchod Barneyho a utečencov. Sami potom spojazdnia druhý vlak, ktorým opúšťajú mesto v poslednej chvíli, pretože reaktor Citadely práve vybuchol. Ohromný výbuch zmietol mesto a padajúce trosky zasiahli aj vlak.
Alyx aj Gordon však haváriu vlaku prežili. Vojská nepriateľov sa pokúšajú vytvoriť portál, ktorým si chcú privolať posily. Alyx a Gordon sa po spojení s odbojom musia dostať do tábora odboja zvaného Biely Les, aby im priviezli údaje, ktoré získali v Citadele. Tieto údaje obsahujú informácie o portáli schopnom spojiť sa s domovským svetom votrelcov. Tento tábor rebelov vedie doktor Arne Magnusson, ktorý je rovnako ako ďalšie významnejšie postavy bývalým zamestnancom Black Mesa. Tu pokračuje vo výskume a vývoji zariadení na pomoc pri likvidácii votrelcov a považuje za životne dôležité, aby mu Alyx a Gordon priviezli údaje z Citadely čo najskôr.



Misie

1. To the White Forest

Po úteku vlakom z Mesta 17 sa preberáte v jednom z vozňov po vykoľajení vlaku. Postupujte vagónmi až dole do vody. Tam prejdite do posledného vagónu. Vonku sa objaví Alyx a pomocou Gravity Gunu odstráni dvere, ktoré vám blokujú východ. Vyjdite k nej a vezmite si od nej Gravity Gun. Choďte napravo do vagónu na kopci a vyrazte v ňom dvere Gravity Gunom. Zoskočte dole a naľavo sa choďte spolu s Alyx pozrieť na výbuch pozostatkov Citadely, ktorý spôsobí Portálovú Búrku a jej efekt zhodí most so zničeným vlakom. Padajúce trosky vám uvoľnia vstup do baní.
Vstúpte do bane a po pár metroch odstreľte dosky blokujúce vám cestu. Na konci tunelu skočte do diery. Odrazte stôl blokujúci vám cestu, zohnite sa, prejdite ďalej a pokračujte cestou až vonku k malej budove. Pred východom z tunela vás čaká pár zombíkov a niekoľko Antilonov. Môžete po nich hádzať predmety a vybuchujúce kanistre s Gravity Gunom, ale kľudne ich nechajte na Alyx, ona ich zvládne.
Vstúpte spoločne do budovy. Alyx sa pokúsi kontaktovať svojho otca, no spojenie je poškodené. Vyskočí na poschodie a zhodí vám kábel. Chyťte ho Gravity Gunom a zapojte ho do zástrčky. Odsledujte rozhovor Alyx s otcom a vedcami odboja. Pri dverách, ktorými budete odchádzať, napravo pod poličkou je záhradný trpaslík.
(Trpaslík je len taká blbostička. Môžete ho vystreliť v rakete do vesmíru, ale až na začiatku šiestej kapitoly, takže ak to chcete spraviť, musíte sa s ním trepať cez celú hru. Je to zbytočná otrava, ktorá vám bude liezť pekne na nervy, pretože ho nemáte v inventári, ale musíte ho niesť priamo, neraz sa po neho vracať, dávať pozor, aby ste ho nestratili a tiež pozor na chyby (pri cestách výťahom môže zmiznúť, môže zmiznúť, ak sa na mieste, kde leží, udeje nejaká naskriptovaná udalosť, alebo naň padne nejaký konkrétny predmet, vypadáva z auta a podobne.). Ak si dáte tú námahu, tak ho len strčte do hornej časti rakety, ktorá je u rebelov v sile, kde stretnete aj doktora Kleinera. Zavrite na rakete dvierka a je pokoj.)
Po skončení rozhovoru vyjdite von druhými dverami a napravo opäť do tunelov. Napravo zbehnite dole schodmi, na ktorých je headcrab. Dvere dole sú pevne zadebnené, takže vybehnite hore k vozíku na koľajniciach, ktorý je zablokovaný pár doskami. Tie odstráňte Gravity Gunom a uvoľnený vozík vám prerazí cestu von. Vyjdite von a choďte na kopec napravo. Z neho skočte dole za plot k odstaveným vlakom.
Medzi vlakmi vylezte rebríkom hore na kovovú konštrukciu a po nej prejdite na strechu budovy. Na streche nájdite otvor, odstráňte plech, ktorý ho blokuje a skočte dovnútra. Použite tlačidlo pri okne a vonku otvoríte dvere. Na zemi sú padacie dvere, odstráňte z nich závoru a skočte pod budovu. Ako pôjdete von, objaví sa neznáma potvora, ktorá zraní Alyx. Po nej sa dostaví Vortigaunt, ktorý vás oboch zachráni, no Alyx je vážne zranená a Vorti bude potrebovať pomoc od svojich druhov, ak ju chce vyliečiť. Prejdite spoločne otvorenými dverami a pokračujte vpred. Cestou odstráňte blokujúce dosky a dosku z ďalších dvier. Pokračujte až do výťahu, v ktorom je medzi ozubenými kolesami zaseknuté páčidlo. Vytiahnite ho s Gravity Gunom (čím ho získate medzi zbrane) a výťah sa s vami odtrhne. Vortigaunt vám zakričí, že nájde pre seba a Alyx inú cestu.

Vyjdite z výťahu, prejdite malou miestnosťou pred vami a v ďalšej za ňou choďte napravo na výťahovú plošinu. Máte tam aj ventil, ktorým otáčajte a tým zdvihnete aj výťah s vami, keď ventil pustíte, tak výťah padne naspäť dole. Vyvezte sa hore a keď pustíte ventil, skočte na plošinu poschodia pri vás (nad ním je výklenok s energiu a životom, ktoré si môžete pritiahnuť s GG). Tu získate konečne aj pištoľ. Skočte do diery, čím sa dostanete do naspäť do miestnosti s výťahom, ale z druhej strany, za plotom. Prejdite ďalej a cez diery pozoskakujte o niekoľko podlaží nižšie (na jednom bude headcrab), až napokon doskočíte do vody.
V hale s vodou nájdete žlto svetielkujúce larvy Antilionov. Tie môžete zabíjať a z každej vypadne malý kúsok, ktorý vám obnoví jeden bod vášho života. Prejdite tunelmi, v ktorých sú len tieto larvy a na konci skočte dierou dole do banského tunela. Tu vás čaká nový typ Antiliona, ktorý po vás vrhá jedovaté strely. Zabite ho a pokračujte tunelom. Na konci tunelu sú ďalší dvaja v časti pri krabiciach s výbavou. Pred nimi naľavo je stolík s brokovnicou a za ním diera zakrytá doskami. Rozbite ich a skočte do nej. Prejdite tunelom, v ktorom nájdete Magnum a vylezte na druhej strane von.
Prejdite do tunelov s vodou, množstvom lariev a ďalšími jedovatými antilionmi. Vybehnite v prvej časti hore na skaly a skočte do susednej časti. V nej preplávajte tunelom pod vodou do tretej časti (tiež je tu jeden slepý podvodný tunel s energiou). Tu vás čaká pár Antilionov a skupina Barnaclov (stropných prísavníkov). Antilionov môžete nalákať na jazyky Barnaclov, ktoré potom Antilionov zabijú. Pokračujte ďalej k malému jazierku, za ktorým sú ďalší Antilioni. Počkajte si, kým sa na vás pokúsia skočiť a keď dopadnú do vody, tak sa utopia. Zvyšok dorazte a pokračujte chodbami jediným možným smerom až do oblasti ďalšieho levelu.


2. This Vortail Coil

Prejdite zvyškom tunelu a skočte dole do oblasti pod vami. Tu nájdete Vortigaunta liečiaceho Alyx a dvoch členov odporu. Nájdete tu aj samopal a muníciu. Musíte obrániť toto miesto pred návalmi Antilionov. Pred tunelmi sú aj automatické vežičky, ktoré môžete presúvať podľa potreby, je ich len pár a nepokrývajú všetky tunely. Prvý útok príde z tunela 36, no je to len taká zahrievačka. Potom príde opäť ľahký útok z tunelu naľavo od tunela 36 (tento nemá číslo). Ďalej je to stredný útok z tunela 24. Potom prídu dva ľahké útoky naraz z tunelov 36 a 12. Pri tridsaťšestke sú rebeli, hoďte im tam aj vežičku a s ďalšou strážte dvanástku.
Potom prichádzajú tri útoky naraz z tunela naľavo od č. 36, z tunela 12 a z tunela 24. Rebeli sú pri tuneli naľavo od tridsaťšestky, Pomôžte im a k zvyšným dajte vežičky. Opäť tri útoky z neoznačeného tunela ľahký, z 12 stredný a z 24 ľahký. Napokon prichádzajú ľahké útoky zo všetkých štyroch tunelov naraz. Vežičky som presunul dole k Alyx a pri množstve Antilionov sa tam stiahli aj rebeli a odtiaľ sa ničili Antilioni celkom dobre.
Napokon prichádza z tunela 12 ťažký útok. Vtedy vám neznámy čarodejník zničí obe vaše vežičky, takže ste na to sami len s rebelmi. Z dvanástky však prídu na pomoc traja vortigaunti. Potom príde masívny útok zo všetkých strán. Spoločne útok odrazte. Potom sa Vortigaunti spolu pokúsia Alyx vyliečiť, ale nestačia na to, potrebujú výťažok z larvy. Jeden Vortigaunt sa vydá poň a vás si vezme so sebou. Choďte s ním do tunelu 12, ktorý na konci otvorí.

Vstúpte napravo do úzkeho tunela a postupujte vpred ďalšími tunelmi a spolu s Vortigauntom likvidujte skupiny Antilionov. Je to dlhšia, ale jednotvárna cesta. Na jej konci skočte dierou dole a dostanete sa do miestnosti s nejakou výbavou. Pozor na strednú drevenú časť, ktorá sa s vami prepadne, čo Vortigaunt pekne okomentuje. V susednej miestnosti je pár zombíkov. Vyrazte dosky držiace dvere a prejdite nimi. Prejdite do ďalšej miestnosti. V nej je napravo výťah. Nahádžte naň nejaké závažie, krabice a tak, aby ste ho zaťažili, naskočte naň a zvezte sa dole. Dole prejdite do susednej miestnosti a cestou pozor na zombíkov. Tu máte opäť výťah. Ak použijete ovládací panel za pletivom, tak vám výťah odíde sám. Privolajte si ho teda naspäť a zaťažte ho predmetmi z okolia. Potom prepnite vypínač a keď sa výťah nepohne, tak je dobre. Nastúpte na výťah sami, zhoďte záťaž a nechajte sa tak vyviezť hore. Hore ste na druhej strane plota, za ktorým ste nechali Vortigaunta. Otvorte ventilom bránu, aby sa k vám dostal a spoločne zničte zombíkov. Odveďte ho na konci k zavretým dverám. On svojou energiou spojazdní generátor a dvere sa otvoria.
Napravo je vozík s krabicami s výbavou, no keď vezmete prvú, vozík sa rozbehne do priepasti, tak ešte môžete Gravity Gunom nejaké stiahnuť k sebe. Pokračujte hore chodbou, kde vás čakajú Antilioni a Zombíci. V hornej časti tunela vylezte hore po rebríku. Prejdite nad rebríkom do miestnosti s otvorom, ktorý blokuje nejaká miešačka nad ním. Posuňte ju Gravity Gunom a skočte cez otvor dole. Dopadnete do vozíka, ktorý s vami preletí dole tunelom a skončíte v šachte s vodou. Vyplávajte hore a vylezte hore po rebríku k vášmu Vortigauntovi.
Prejdite do tunela naľavo, kamenným mostom cez priepasť a až k stroju, ktorý odplašuje Antilionov. Tých môžete postrieľať aj zhora. Skočte dole, preskúmajte oblasť a prejdite za strojom k výťahu. Privolajte si ho a snažte sa prežiť útok nepriateľov, kým sa výťah nedostane dole. Keď je tam, nastúpte naň a vyvezte sa hore. Hore prejdite po rampe do miestnosti s nábojmi a za chvíľu sa tam objaví aj váš Vortigaunt a otvorí vám dvere. Za nimi odhádžte nábytok spred dverí a za nimi pokračujte chodbou.
Na konci chodby skočte dole do diery. Pokračujte k bráne. Odrazte dve dosky, čo ju blokujú z druhej strany a otvorí sa. Rovnako otvorte aj bránu obďaleč. Pokračujte cestou až k výťahu. Ten je nefunkčný, tak spoza neho skočte do potrubia poniže. Tam odstráňte predmet, ktorý blokuje ventilátor. Potom otočte pomocou Gravity Gunu ventilátor tak, aby bola dole časť s jedným vylomeným listom. Tadiaľ prelezte za ventilátor.

Pokračujte na koniec potrubia a skočte dole. Gravity Gunom rozbite pavučiny, ktoré vám blokujú cestu. Skočte až do vody a podvodným tunelom preplávajte do susednej časti. Tam prejdite za vodu a tunelom s larvami pokračujte ďalej. Dopadnete do tunelu, kde vás čakajú traja Antilioni. Tento tunel sa síce rozdvojuje, ale obe cesty vyúsťujú na rovnakom mieste – do veľkej jaskyne. Skočte do nej a počkajte si za skalami, pretože sa na vás rozbehne Antilionský srážca. Keď narazí do skál, na chvíľu ho to spomalí, tak vtedy vyštartujte a prebehnite do tunelov za ním. Na konci vlezte do malého larvacieho tunelu a ním prelezte na koniec. Keď po hlavnom tuneli prejde strážca, vylezte von a bežte hlavným tunelom pár metrov a znova vlezte do malého larvacieho tunelu, aby ste sa vyhli strážcovi. Prelezte ním na koniec a v hlavnej chodbe bežte napravo do ďalšieho larvacieho tunelu. Prelezte ním a už sa dostanete von do jaskyne, na kamennú rímsu. Choďte doprava a keď sa na vás rozbehne strážca, choďte doľava a bežte na miesto, odkiaľ prišiel.
Tam pokračujte chodbou a skryte sa pred ním naľavo v malej larvacej jaskynke. Keď sa vzdiali, vylezte na chodbu a pokračujte ňou ďalej a na konci skočte do mláky pod vami. Tu sa tunely rozdvojujú, no obe cesty vedú na konci k uzavretej šachte. Stredom naprieč stredovej skale vedie aj larvací tunel, aby ste sa vyhli strážcovi. Dostaňte sa k šachte, odstráňte dosky a skočte do nej. Chvíľu bude strážca zúriť a zhodí drevenú podlahu aj s vami. Dole pokračujte chodbou ďalej až do veľkej jaskyne. Choďte k výťahu, no keď zatiahnete páku, nič sa nedeje. Oproti výťahu na druhej strane, za jazykom Barnacla je vo vode ozubené koleso. Vezmite ho a vložte do stroja pri páke. Zatiahnite za ňu, aktivujte tlačidlo a príde dole výťah s vašim Vortigauntom. Nasledujte ho k dverám, ktoré vám otvorí.
Už ho len nasledujte k miestu, kde získa extrakt z lariev. Vráťte sa s ním do výťahu a vyveziete sa naspäť do tábora rebelov, kde sa Vortigaunti starajú o Alyx. Postavte sa k nim a sledujte liečenie. Vtedy sa vám vo vízii prihovorí G-Man. Po vízii je Alyx zachránená. Nastúpte s ňou do výťahu a vyvezte sa hore. Prejdite chodbou a na konci skočte do ďalšej chodby pod vami.


3. Freeman Pontifex

Vybehnite von z tunelu. Po rozhovore medzi vašimi spoločníkmi zbehnite naľavo dole kopcom. Dole choďte naľavo k stroju, čo odplašuje Antilionov. Od neho prebehnite k druhému a od neho k tretiemu. Od neho bežte k výťahu, ale budete sa musieť stiahnuť naspäť k tretiemu stroju, pretože sa na vás vyrútia dvaja Antilionskí strážci. K stroju sa na vás nedostanú, tak sú tam aspoň Alyx a Vortigaunt v bezpečí. Vy zničte týchto dvoch strážcov. Využite výbušné sudy, ktoré sú po okolí a hoďte ich do nich. Pár sudov a pár rán z brokovnice sa o nich postará. Potom choďte k výťahu. Bránu vám otvorí Vorti. Výťah je však zaseknutý. Vylezte hore po rebríku a po skalnej cestičke nahor, kde sa zbavte skaly a headcraba, ktorí sú vám v ceste. Cestou si dajte pozor na padajúce skaly. Hore skočte na dosky nad výťahom. Gravity Gunom vytiahnite závoru aj dvierka na streche výťahu. Skočte do výťahu a vytiahnite krompáč, ktorý blokuje brzdu. Výťah sa s vami spustí dole. Keď nastúpia vaši, vyvezte sa hore a vstúpte do tunela.
Prejdite cestou až na plošinu s výhľadom na most. Po ňom smerom naľavo odchádza G-Man. Po rozhovore, v ktorom má opäť hlavné slovo Gordon, vás vyšlú postarať sa o most. Prejdite dverami, kde Alyx zruší silové pole. Vybehnite hore schodmi, odhoďte napravo skriňu a vozíky a odhalíte výťahovú šachtu. Rozbite dosky a skočte do nej dole. Z tohto podlažia skočte ešte nižšie. Prelezte dierou v stene, otvorte dvere, za ktorými čaká zombie s black headcrabmi. Za dverami skočte dierou v podlahe nižšie. Tu zas skočte do výťahu, kde otvoríte poklop na jeho streche.

Otvorte dvere a vybehnite von. Zistíte, že vaši už spojazdnili ostreľovačku a pokiaľ budete v ich dohľade, budú vás kryť. Pokračujte dole a von dverami. Skupine Barnaclov pošlite hore výbušný sud a rozstreľte ho. Naľavo rozbite dosky a prejdite k horiacemu ohňu. Cestou pozor na Barnaclov, ktorých jazyky sa k vám spustia. Ventilom vypnite plyn, čím uhasíte oheň. Ak chcete, môžete plyn opäť pustiť, nalákať sem zombíkov, čo sú poniže a výstrelom oheň opäť zapáliť. Potom vybehnite von. Z kontajnera napravo vyskočí zombie. Naľavo rozbite zámku a prejdite dverami.
Prejdite úzkym prechodom so zombíkmi (využite ostreľovačku vašich), na konci sa zohnite a prelezte vedľa. Pokračujte nižšie. Pri schodoch je ďalšia nádrž s plynom, ktorý môžete pustiť, zapáliť a využiť na zombíkov. Napokon zbehnite dole schodmi a na druhej strane zas hore. Prejdite k rebríku (pri ktorom je kotúč z píly, môže sa vám hodiť na najbližších zombíkov) a vylezte ním hore na strechu budovy. Gravity Gunom z nej odhádžte plechy, aby mali vaši s ostreľovačkou výhľad a mohli vám pomôcť so zombíkmi poniže. Skočte dole a zlikvidujte niekoľko vĺn zombíkov, ktoré sa na vás vyrútia.
Potom prejdite za plot, ktorý zombíci prerazili a za ním do ďalšej miestnosti. Zohnite sa a podlezte popod police. Keď vyleziete, vyskáčte na police pred vami a prejdite po nich na koniec. Na poslednej, strednej polici je biela skrinka. Zhoďte ju Gravity Gunom na vysokozdvižný vozík pod vami. Skočte dole na vozík a aktivujte ho. Vozík zdvihne svoju nákladnú časť aj so skrinkou. Z nej skočte na plošinu v rohu, kde odrazte kryt na ventilačnej šachte a vlezte do nej.
Vonku pozoskakujte po potrubiach dole do diery a prejdite k rádioaktívnej čistinke. Objaví sa pár zombíkov, no vaši ich zvládnu ostreľovačkou. Potom vyrazte a vyhýbajte sa zelenej tekutine, ktorá je rádioaktívna a zraňuje vás. Prejdite na koniec a tam na pevnej pôde naľavo a hore rebríkom. Prejdite popod potrubia a zoskočte dole. Opäť cez rádioaktívne jazierka vpred, napravo a za múrom opäť napravo. Tu vás čaká najväčšie územie s rádioaktívnou tekutinou. Preskakujte po autách, ostrovčekoch zeme a presúvajte si Gravity Gunom väčšie objekty, aby ste po nich mohli skákať. Na konci choďte naľavo k rebríku, ktorým vylezte hore. Dostanete sa až k malej búde pri moste. Je v nej nejaká výbava.

Vybehnite hore na most a tu nájdete aj vaše vozidlo, ktoré hľadáte. Časť mostu pred vami sa nakloní. Vyskočte na nákladiak na kraji, z neho na zábradlie, na kabínu vozidla a na časť mosta pred vami. Musíte most navážiť na opačnú stranu, aby bola strana pri časti s vozidlom pod jeho úrovňou. Takže smerom k vášmu vozidlu dostrkajte vraky áut a dva na konci stačí, ak zhodíte dole. Keď sa most nakloní pod časť mosta s vozidlom, tak z tej strany skočte dole na plošinu pri stĺpe a znova vybehnite hore na most. Nastúpte do vozidla, rozbehnite sa a skočte na stredovú časť mostu. Z nej sa rozbehnite a skočte na druhú stranu mosta. Vystúpte a naľavo vybehnite k vašim. Vylezte hore po rebríku a pákou otvorte dvere, aby sa k vám dostali. Vortigaunt otvorí bránu a Alyx vás počká v aute. Nastúpte a prejdite tunelom preč.


4. Riding Shotgun

Choďte po ceste na koniec až k zasypanému tunelu. Tam zídite naľavo dole do rieky, prejdite po nej na koniec a napravo na cestu do kopca. Zavezte sa až k pár budovám a vystúpte. Obíďte si veľkú budovu naľavo a zozadu na ňu vylezte hore. Zo strechy skočte do budovy. Buď do veľkej časti a prejdite po troskách do menšej, alebo skočte rovno do menšej časti budovy, kde je aj výťah. Skočte dole cez výťahovú šachtu do pivnice. Tu musíte spojazdniť energiu. Najprv sa tu rozhliadnite. Oproti vám sú tri zásuvky a dlhá predlžovačka. Napravo pri výťahu odsuňte paletu a nájdete dve zásuvky a krátku predlžovačku. Vezmite túto krátku predlžovačku a zapojte ju do zásuvky so zeleným svetielkom oproti výťahu a jej druhý koniec do zásuvky hneď vedľa nej. Tým spustíte energiu, čo vám potvrdí zhora aj Alyx. Teraz vytiahnite zo spodnej, poškodenej zásuvky dlhšiu predlžovačku a spojte ňou dve zásuvky pri výťahu, čím dodáte energiu aj výťahu. Vyvezte sa naspäť hore.
Hore zistíte, že sa tu objavili Lovci. Počkajte si, kým rozstrieľajú stenu a bojujte s nimi. Hoci sa to hneď nezdá, dá sa využiť aj Gravity Gun. Ak zachytíte hutný predmet, môžete ho (samozrejme aj po nich hádzať, čo im ubližuje) podržať pred sebou a keď sa do neho zabodnú modré strely, ktoré vystreľujú, vrhnite ho po nich, čím im spôsobíte škodu a ušetríte si muníciu. Samozrejme, nemusíte sa trápiť a použiť svoju muníciu. Zničte troch pri vás a vybehnite von. Tam sa objavia dvaja ďalší. Môžete ich aj zraziť autom.
Keď je kľud, choďte do prvej budovy, kde je komunikátor (a párik zombie). Teraz, keď je energia, spojí sa Alyx s rebelmi, no spojenie sa preruší. Vráťte sa spoločne do auta, vyjdite za tento komplex a pokračujte cestou ďalej.

Dorazíte k ďalším budovám. V tej napravo je nejaká výbava. Choďte do stodoly naľavo. Odrazte zámku na dverách, vstúpte, skočte do diery a prejdite do stodoly, kde je schránka s Advisorom. Keď Alyx otvorí kryt, odrazte Gravity Gunom energetické jadro. Keď skončí scénka, dorazia k vám vojaci. Získate od nich aj kušu, ktorú môžete využívať ako ostreľovačku. Vonku sa zbavte zvyšných vojakov a aj ďalšieho Huntera. Potom sa objaví helikoptéra, tak naskočte do auta a uháňajte preč cez bránu, ktorá je už otvorená. Po pár metroch jazdy cestou prerazte plot pri zombíkoch a utekajte pomedzi vagóny až do tunelu.
Keď vyjdete z tunelu, je to opäť jednosmerná jazda pomedzi vlaky a cez nepriateľov a stále vás prenasleduje vrtuľník. Cesta je lineárna, takže len uháňajte až na koniec trate, kde choďte napravo a tam prerazte drevenú bránu. Za ňou vás čaká rebel. Vybehnite hore chodbou, ktorou vás viedol rebel. Zoskočte dole a prelezte až na dvor s rebelmi. Tu vás bude ostreľovať vrtuľník a zhadzovať na vás aj míny. Tie chytajte Gravity Gunom a hádžte ich po ňom naspäť. Niekoľko zásahov a vrtuľník zničíte. Potom len vstúpte s rebelom a Alyx do budovy.


5. Under the Radar

V budove nasledujte rebela na poschodie, kde vám otvorí dvere. Skočte dole do diery a vyrazte dosky na okne. Zlikvidujte zombíkov a vyskočte oknom von. Napravo vyskočte na nákladiak, na striešku a oknom vlezte do miestnosti. Dverami vyjdite von.
Tu sa otočte doprava a choďte rovno, nie hneď doprava, kde zombíkov likviduje delo. Obďaleč zahnite doprava, prelezte popod pletivo a pred vami prelezte cez potrubie. Za ním sa plížte poza vraky áut, aby vás delo nezasiahlo. Napravo po vás začne páliť automatická vežička. Buď jej hoďte granát, alebo po nej hoďte len nejaký sud, aby ste ju zhodili, čím ju vyradíte. Preplížte sa k miestu, kde je táto vežička a vlezte oknom do budovy za ňou. Tu je pár vojakov. Vyjdite z budovy a preplížte sa cez dodávku pred vami, popri ďalších vrakoch a cez ďalšie auto o rad vpred. Popri ďalších vrakoch doprava a za budovu, na ktorej je namontované delo. Z boku vyskočte na nákladiak, kde je krabica s granátmi. Z nákladiaka vyskočte na striešku a cez okná do budovy. Vnútri sa zbavte vojakov a choďte k automatickému delu. Naľavo od neho je jeho energetický zdroj. Otvorte jeho poklop a vhoďte mu granát (najlepšie sekundárnou streľbou, pravým tlačidlom myši). To zničí delo a aj stenu, ktorou opäť vyjdite von. Vráťte sa na striešku budovy, aby ste sa vyhli zombíkom. Na druhej strane vrakoviska sa objaví Alyx. Zájdite za ňou a cez otvorené dvere do garáže, kde vám darujú nové auto aj s radarom.

Vyrazte rovno po ceste a napravo cez rádioaktívnu mláku. Za ňou uvidíte za rohom znamenie na radare. Sú to zásoby v zablokovanej dodávke. Streľte do výbušného sudu pri nej a keď vybuchne, môžete si vziať výbavu. Pokračujte cestou ďalej až k miestu, kde sa vám zobrazia dva body na radare. Najprv choďte k budove naľavo. Cez dodávku vlezte dovnútra. Zhoďte kovový štvorec na podlahu a postavte sa naň. Vhoďte podeň granát a stojte na ňom. Keď granát vybuchne, vymrští štvorec a vás na poschodie. Tam prehoďte páku a dole otvoríte zbrojnicu s raketometom. Vráťte sa von. Teraz choďte k druhej značke, je to na sklade oproti vám. Sú tam len kontajnery a jediná budova. V nej vytrhajte dosky z podlahy a pod podlahou nájdete zásoby. Vtedy sa objaví pár zombíkov, tak sa ich zbavte a vráťte sa autom na cestu. Pokračujte ďalej tunelom.

Pokračujte cestou k ďalšiemu tunelu, ktorý je zablokovaný. Tam pokračujte cestou smerom nahor do kopca. Cestou uvidíte ďalšiu značku na radare. Je to malá jaskyňa naľavo pri ceste. Odhádžte z nej pár skál a vnútri nájdete výbavu. Pokračujte nahor k malej čerpacej stanici, kde odpracte vraky z cesty a pokračujte dole k budovám. Medzi budovami budete uväznení silovým poľom. Je to pasca, tak sa s Alyx stiahnite do budovy naľavo. Zničte všetkých vojakov v okolí a napokon aj troch Lovcov, ktorí sa k vám vrútia do budovy. Po útoku stále funguje silové pole, tak ho musíte vypnúť. Môžete sa vrátiť naspäť, keďže Lovci vylomili dvere. Vráťte sa teda naspäť k čerpacej stanici na kopci, z ktorého ste prišli. Tam budú ďalší vojaci a ešte jeden Lovec. Vstúpte do budovy napravo a zničte vežičku za pletivom. Alyx vypne silovú blokádu, tak vstúpte do centra budovy. Tam odstráňte zámku na rebríku a vylezte po ňom nahor a po ventilačkách a potrubiach prelezte až na miestnosť s energetickým jadrom. Skočte za silové pole ku krabiciam. Odhoďte ich a za nimi prelezte ventilačkou pri podlahe priamo k energetickému jadru. Zvnútra otvorte tlačidlom na stene dvere a než sa zatvoria, vystreľte Gravity Gunom von energetické jadro. Tým ste odstránili všetky silové polia. Vráťte sa do auta a pokračujte ďalej.

Časť cesty je uzavretá, tak vás čaká trochu skákania s autom. Zbehnite až úplne dole a keď už pôjdete po rovnej ceste, objaví sa vám na radare posledné miesto so zásobami. Je to napravo nad vami. Krabice zavesené na lane. Za veľkou skalou je pár menších skál (a logo hry so šípkou na hor, ak by si niekto nevšimol, kde to je), ktoré hoďte Gravity Gunom po krabiciach, aby spadli dole. Potom len nasadnite do auta a pokračujte cestou.
Prejdite tunelom a za ním pri zasypanej ceste zídite napravo z cesty dolu k rieke. Tam choďte cez vodu naľavo k zavretej bráne. Vybehnite naľavo po schodoch a skočte za bránu. Tu zaútočí Strider, ale objaví sa aj Alyxin robopes PES a zachráni vás. Po boji vám otvorí bránu, tak opäť nastúpte do auta a choďte vpred. Keď Pes odstráni druhú prekážku, tak ho nasledujte do tábora. Môžete si s ním dať závod a aj predbehnúť. Keď dorazíte k táboru, už len vstúpte spolu s Alyx a Psom.


6. Our Mutual Fiend

Kráčajte spolu s Alyx za jej otcom, doktorom Vanceom a s nimi oboma potom za doktorom Kleinerom k rakete. Keď odídu, doktor Magnusson vám otvorí poklop v podlahe, aby ste mohli preskúmať príčinu poplachu. Zlezte dole rebríkom a oproti rakete nastúpte do výťahu, ktorým sa zvezte dole.
Dole prejdite okolo rakety, otočte ventilom, aby ste zastavili unikajúcu paru a prejdite k dverám. Napravo rozbite sklo a potiahnite páku a Vortigaunt vám otvorí dvere. Pokračujte chodbami k rebelom, ktorých napadne Lovec. Dvere sa pred vami zatvoria. Otočte sa a vlezte pod schody, ktorými ste prišli a tam šachtou ďalej. Vyleziete do miestnosti, kde sa musíte zbaviť pár Lovcov. Vybehnite na ochodzu nad vami a prejdite po nej k rebríku. Ventilom zastavte unikajúcu paru z potrubia a vylezte hore po rebríku. Tu vás čaká pár vojakov a vežička. Pokračujte cez pár ďalších vojakov, vežičiek a Lovca až na koniec k zničeným schodom. Vybehnite na ne a skočte za plot k vode (schody nikam nevedú).
Vodou preplávajte do susedného sila. Tam vylezte po rebríkoch až úplne hore. Na medziposchodiach vás čakajú nepriateľskí vojaci. Keď sa dostanete hore, prejdite chodbou až na najvyššie podlažie. Tam sú oproti vám vojaci pri guľomete, tak im hoďte granát, alebo sa ich zbavte kušou. Potom cez okno s guľometom skočte k nim a pákou na stene zavrite strop sila. Kým sa bude zatvárať, objaví sa hore pár ďalších vojakov, tak ich likvidujte guľometom. Po boji prídu Alyx a rebeli. Alyx oznámi otcovi, že ste v poriadku, pretože teraz nemáte náladu na rozhovor. Potom nasledujte Vortigaunta k dverám a za nimi prejdite chodbou k Elimu a Isaacovi, ako sledujú správu od Judith Mossmanovej.
Po rozhovore s ostatnými a nedokončenom rozhovore s Elim nasledujte doktora Magnussona vonku, kde vám predvedie svoj nový vynález, prísavné bomby zvané Magnusson Device. Vortigauntský doktor Uriah a Magnusson vám poskytnú šancu to vyskúšať. Chyťte Gravity Gunom bombu a hoďte ju na pripraveného Stridera. Potom, keď sa o neho zachytí, len do nej streľte ľubovoľnou zbraňou. Potom hod a streľbu na bombu zopakujte ešte raz, keď odsunú Stridera viac dozadu.
Po streľbe choďte k dverám pri doktorovi Magnussonovi. Ten vám ich otvorí a za nimi vás čaká vaše auto aj s vylepšeniami. Dostali ste dozadu držiak na Magnussonove bomby, vylepšili vám radar, takže zaznamenáva aj nepriateľov a váš oblek HEV dostal signál vozidla, takže vás k nemu vždy navedie, keď sa od neho vzdialite. Pozrite si mapu, ktorú vám ukáže rebel a keď otvorí bránu, nasadnite a vyrazte.

Zájdite v oblasti do stredu k píle, pri ktorej už čaká parta rebelov. Inak v každej budove v oblasti máte zariadenie, ktoré vám dáva míny na striderov a nájdete tam aj bežnú výbavu. Keď sa stretnete s rebelmi pri píle, objaví sa prvý strider a pri ňom Lovec. Lovca zlikvidujte, najlepšie je zraziť ho autom. Potom na stridera hoďte Gravity Gunom bombu, ktorú máte pripevnenú vzadu na aute a keď sa o neho zachytí, tak ju odpáľte nejakou zbraňou a jej výbuch stridera zničí. Zbehnite do nejakej budovy po ďalšiu bombu (sú zobrazené na radare v aute), ktorú si pripevnite na auto. Objaví sa ďalší strider a ďalší lovci. Tento proces opakujte dookola a likvidujte lovcov a striderov. Snažte sa, aby nezničili budovy, pretože s nimi zničia aj zariadenie teleportujúce k vám bomby a vy budete po ne musieť chodiť po dlhších trasách k nezničeným budovám. Hlavne sa Strider nesmie priblížiť k základni rebelov, pretože ak poškodí silo, nebude môcť byť vypustená raketa. Likvidujte teda nepriateľov, až kým vám nebude oznámené, že všetci Strideri boli zničení a máte sa vrátiť na základňu. Potom sa teda vráťte naspäť do tábora rebelov. Vo vstupnej hale vás čaká Alyx. Nasledujte ju ďalej.


7. T-Minus One

Nasleduje Alyx za Magnussonom, ktorý vám poďakuje za záchranu svojej rakety. Potom ju nasledujte do odpaľovacej miestnosti, kde už čakajú aj Eli a Isaac. Vy máte tú česť odpáliť raketu, tak stlačte červené tlačidlo a už len sledujte jej odlet. Po odpálení rakety vyjdite von a sledujte, ako raketa zničí portál, ktorý sa vytvoril na mieste zničenej Citadely. Pokračujte k helikoptére, kde už len odsledujte záver, pri ktorom sa udeje niečo, čo by som nečakal už v druhej epizóde.

Súvisiace hry Half-Life 3
Half-Life 2: Episode Three
Half-Life: Alyx
Black Mesa
Black Mesa (2012)
They Hunger: Lost Souls
The Orange Box
Team Fortress 2
Fortress Forever
Poke646: Vendetta
Half-Life 2: Episode One
Half-Life 2: Lost Coast
Half-Life 1: Anthology
Half-Life: Survive in Catacombs 2
Half-Life: Survive in Catacombs 1
Half-Life 2: Deathmatch
Half-Life 2
Codename: Gordon
Half-Life: Cthulhu
Half-Life: Invasion
Half-Life: Generation
Half-Life: Poke646
Sweet Half-Life
Half-Life: Blue Shift
Half-Life: Opposing Force
Half-Life: Game of the Year Edition
Half-Life
Team Fortress Classic
Half-Life: Vampire Slayer
Half-Life: USS Darkstar
Half-Life: They Hunger 3: Rude Awakening
Half-Life: They Hunger 2: Rest in Pieces
Half-Life: They Hunger 1
Half-Life: The Specialist
Half-Life: The Gate
Half-Life: Sven Co-op
Half-Life: Science And Industry
Half-Life: Redemption
Half-Life: Mistaken Identity
Half-Life: Life/2 Add-On
Half-Life: Chickenmix
Half-Life: Half-Time Level CD
Half-Life: Further Data
Half-Life: Conundrum
Half-Life: Bestseller Series
Half-Life: Azure Sheep
Half-Life: 1986
Action Half-Life



Diskusia Príspevkov: 13 Hodnotenie
1016 hlasov

100
60
20

80
40
0
58
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |