HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 44535 užívateľov

Návody > Sam & Max Episode 4: Abe Lincoln Must Die!


Zobrazení:16049
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Nový prípad, cesta do Bieleho Domu

Na začiatku sa Sam a Max hrajú s plošticou, ktorú minule pri pátraní po Krtovi kúpili od Bosca (Inak môžete ju v hre použiť na postavy, s ktorými sa stretnete: Agent Superball, Prezident, Chuckles, Whizzer, Sybil, Hugh Bliss, Specs, Peepers). Volá samozrejme komisár a má prípad najvyššej dôležitosti, ktorý sa týka prezidenta Spojených štátov. Len čo Max zistí, že chce prezident presadiť zákon o registrácii zbraní, so Samom okamžite vyrážajú do Bieleho Domu. V jazierku pred Bielym Domom si na kačičke vegetí váš podnájomník krysiak Dvojzubý Jimmy, ktorý je tu na dovolenke. Pri jazierku si vezmite boxerskú rukavicu (ktorú tam Max zabudol) a skúste vstúpiť to budovy. Agent strážiaci pred dverami vás však dovnútra nepustí. Prezrite si telefón napravo od neho a zapamätáte si jeho číslo. Desoto parkuje pri poštovej schránke naľavo, tak sa vráťte k vášmu autu a ním naspäť k vašej kancelárii.
Vstúpte do kancelárie. V kancelárii použite telefón, zavolajte do Bieleho Domu a povedzte agentovi, nech počká (Hello. Please Hold). Za prieskum v kancelárii stoji len záznamník (s odkazom od prezidenta), televízia (s príhovorom prezidenta) a samozrejme šatník, za dverami ktorého nájdete vlasy, ktorých majiteľom bol Brady Culture, váš nepriateľ z prvej epizódy, hypno-medvedíka, ktorý ovládal Myru Stamp, vašu nepriateľku z druhej epizódy a zviazaného Leonarda Stakcharmera, ktorý sa vás snažil podviesť v tretej epizóde.
Vráťte sa na ulicu a naspäť autom k Bielemu Domu. Agent Superball stojí a čaká pri telefóne, takže pokojne vojdite do budovy.


Stretnutie s prezidentom

Po vstupe uvidíte krátky príhovor prezidenta, ku ktorému sa potom postaví jeho ochranka. Zistíte, že prezident je zhypnotizovaný. Môžete si s ním pohovoriť (Interpreter? / Who are you meeting with today? / We're ready to interpret. / We'll be back.) a bude si myslieť, že ste očakávaní tlmočníci. Tiež si pohovorte s jeho ochrankou, Chucklesom. Spomeniete si, že je to mafián z hračkárskeho kasína, kde ste riešili váš posledný prípad. Skúste vstúpiť do miestnosti Generálneho Štábu (War Room) a Chuckles vás vyhodí. Medzitým príde Whizzer, bývalá detská hviezda a váš ďalší nasledovateľ riešenými prípadmi. Guvernér Whizzer.
Vráťte sa do oválnej pracovne, kde si môžete pohovoriť s Whizzerom. Najmä však povedzte prezidentovi, že ste pripravený tlmočiť (We're ready to interpret.) a potom prekladajte Whizzerove slová úmyselne zle. Povedzte, kde tu môže dostať niečo na pitie (What's a guy gotta do to get a drink around here?) a potom, keď bude chcieť po napití sa na záchod, tak sa spýtajte, kde je tu generálny štáb (Which way is the War Room?). Whizzer sa tam rozbehne a Chuckles ho vyhodí. Kým je preč, použite na prezidenta boxerskú rukavicu a zistíte, že je to len robot. Uvidíte scénku, kde Chuckles roboticky oživí sochu Abrahama Lincolna, ktorá vstane z jeho pamätníka a vydá sa kandidovať do prezidentských volieb, keďže starého prezidenta zabili dvaja záhadní tlmočníci.


Prezidentské voľby

Zavolá vám komisár. Nová úloha znie, poraziť Lincolna vo voľbách. A keďže Sam zdvihol telefón, bude fér, ak Max bude prezidentom. Môžete si skúsiť pohovoriť s Lincolnom a započnete predvolebnú diskusiu, no Abe bude stále len opakovať svoj slogan, ktorý má dole na kartičke. Preskúmajte ju. Môžete si prezrieť aj kameru a uvidíte Maxov krátky príhovor.
Pomocou tých kartičiek mu môžete znížiť preferencie, takže treba nájsť ďalšie a zamiešať mu ich. Jedna je aj v oválnej pracovni, no je zbytočná. Len text pripomína minulosť. Vráťte sa k vašej kancelárii. Na múre poniže vášho auta sú plagáty. Preskúmate tie naľavo (Give me all you got) a jeden plagát odpadne. Vezmite si ho. Potom choďte napravo od vášho domu. Tam má stánok Hugh Bliss, mág, ktorý moderoval hru „Kto sa nikdy nestane milionárom“, ktorú ste vyhrali. Rozdáva tu zdarma svoje knihy. Oslovte ho a povedzte mu, nech vám ukáže nejaký magický trik. Na chvíľu zmizne. Vtedy si vezmite jeho tabuľku s nápisom o doručovaní (Free Home Delivery).
Vráťte sa pred Biely Dom. Použite tabuľky pred Lincolnom. Sú tam dve, tak vyložte tú druhú s nápisom „Two wrongs don´t make a right“. Potom oslovte Lincolna a v debate mu položte otázku o náboženstve a školách (Where do you stand on religion and schools?). Vložte na tabuľky plagát „Give me all you got“ a spýtajte sa Lincolna na otázku daní (How would you describe your tax plan?). Napokon vložte tabuľku s nápisom „Free Home Delivery“ a spýtajte sa ho na problém s toxickým odpadom (How do you plan to solve the problem of toxic waste?). Na základe týchto odpovedí, ktoré poburujú verejnosť vedie Lincoln nad Maxom už len o jedno percento hlasov.
Ešte ho musíte nachytať na rodinných hodnotách. Použite na sochu Lincolna odpočúvaciu plošticu, chrobáka, čo máte v inventári od začiatku a nahrá váš rozhovor s Lincolnom. Vezmite si Lincolnov leták. Má ich na kôpke pri nohách. Vráťte sa do mesta a zájdite za Sybil Pandemikovou. Opäť má nové povolanie. Teraz má zoznamovaciu kanceláriu, no sama si nevie nájsť vhodného priateľa. Môžete ju požiadať, nech nájde niekoho vhodného aj k vám. Dá vám pár otázok, no je jedno, ako na ne odpoviete, vždy bude pre Maxa vhodný Sam a pre Sama Max. Dajte Sybil Lincolnov propagačný leták a ona je z neho celkom nadšená. Máte mu vraj odkázať, aby jej zavolal.
Vráťte sa do svojej kancelárie a použite na telefón odpočúvaciu plošticu a zavolajte Sybil. Voľte na jej reakcie vhodné Lincolnove vety ako odpovede.
I, Abraham Lincoln, am that man.
This is a date that will be remembered for centuries...
I stand here at the steps of the White House.
The time to act is now.
Tým dohodnete rande medzi Sybil a Lincolnom. Už len uvidíte, ako sa pri predvolebnej debate objaví Sybil, Abe poprie, že by si s ňou dohodol rande, ale aj tak stratí hlasy voličov. Max sa stáva prezidentom Spojených Štátov Amerických.


Prvé činy prezidenta

Lincoln po prehratých voľbách vyrazí do ulíc hypnotizovať ľudí. Musíte ho zničiť. Na to sa potrebujete dostať do miestnosti generálneho štábu. Vráťte sa do oválnej pracovne, kde sú už všetci traja členovia Soda Pepers, guvernéri Specs, Whizzer a Peepers. Ak si pohovoríte s týmito tromi guvernérmi severnej, južnej a západnej Dakoty, zistíte, že ich delenie štátu nedopadlo najlepšie a hrozila takmer vojna. No pretvarujú sa a nútia sa byť na seba milí. To by mohlo neskôr pomôcť.
Oslovte agenta, čo stráži dvere do generálneho štábu, no odmieta vás tam vpustiť, hoci je Max prezident. Povedzte mu, nech si vezme voľno, no to si berie len cez štátne sviatky. Použite tabuľu s kalendárom vedľa Maxa a presuňte lístok s nápisom dnes (today) na deň 26. (Secretary´s day). Ako prezident môžete meniť aj dátum a tak sa stane. Potom si vezmite z prezidentského stola červenú stuhu a dajte ju agentovi Superballovi, čím ho menujete za tajomníka čoho chcete. Potom mu povedzte, nech si vezme voľno, keďže je 26. apríl, deň tajomníkov a on odíde. No do miestnosti sa stále nemôžete dostať, pretože pri pokuse o vstup Sam vyhlási, že vstúpiť sa tam smie, len v čase vojny.


Rozdeľovanie štátnych dotácií, vyhlásenie vojny

Vráťte sa autom k vášmu domu a choďte za Sybil. Svoje povolanie trochu pozmenila a teraz odhaduje vek vecí s prístrojom, ktorý leží na stole pred ňou. Ten dokáže určiť vek jednotlivých vecí. Spýtajte sa jej, ako to funguje a predvedie to na svojej soške. Zistí, že je naozaj stará a je šťastná, lebo sa môže zapísať na zoznam historických pamiatok a žiadať tak dotáciu od štátu. Štátny príspevok by vyriešil jej finančné problémy. Vráťte sa naspäť do oválnej pracovne a na prezidentskom stole je kniha, v ktorej je zoznam pamiatok žiadajúcich o príspevok. Zaškrtnite kanceláriu Sybil Pandemik. Vráťte sa naspäť do Sybilinej kancelárie a Sybil je preč. Na stole nechala svoj prístroj na zisťovanie veku predmetov, tak si ho vezmite (len pre zaujímavosť, môžete ním merať vek niektorých ľudí a vecí. Napr. Max, Hugh Bliss, Oriešky a káva u Bosca. Rybka, kvetina Hubert, Leonard a krabica od šišiek v kancelárii. Líška na kaktuse u Sybil.).
Teraz zájdite do obchodu k Boscovi. Bosco je opäť v prestrojení, no to vám nebráni si s ním pohovoriť. Zistíte, že pracuje na protiraketovom obrannom systéme. Spýtajte sa ho, čo má na predaj. Ďalší vynález, sérum pravdy. Skúste ho kúpiť, no chce zaň sto miliónov dolárov, chýbajú mu peniaze na dokončenie toho protiraketového systému. Tiež sa spýtajte, čo to tam tak zapácha a potom si prezrite párky v jeho grile. Použite na ne prístroj, čo ste vzali od Sybil a zistíte, že tie párky sú prehistorické a tým pádom sa môže aj Bosco zapísať na zoznam historických pamiatok. Vráťte sa do oválnej pracovne a presuňte dotácie v knihe na prezidentskom stole pre Bosca. Vráťte sa opäť za Boscom, oslovte ho. Je rád, že dostal dotáciu od vlády a tak môže dokončiť svoj protiraketový systém. Vám za odmenu daruje svoje sérum pravdy. Je to len vodka, ale vraj funguje.
Vráťte sa do oválnej pracovne a dajte Whizzerovi sérum pravdy. Po vodke povie svojim druhom, čo si myslí o ich nápadoch. Povadia sa a vyhlásia si vojnu. Agenti tajnej služby vám uvedú vyhlásenie vojny a môžete vstúpiť do generálneho štábu.


Abe Lincoln musí zomrieť

Na stole máte aj manuál na vedenie vojny. „Zamerať cieľ a vypáliť“. Použite hlavné monitory, kde si môžete prepínať medzi cieľmi a odpaľovať rakety. Môžete ich vypáliť na Antarktídu, Kryptón a na Boscov obchod. Odpáľte raketu najmä na Bosca. Jeho protiraketový systém ho zachráni a uvidíte, že ho vláda naozaj sleduje cez kameru. Vráťte sa autom domov a choďte do Boscovho obchodu. Napravo pri dverách je kamera a za ňou je navádzací systém (Beacon). Vezmite si ho a vyjdite na ulicu. Nastúpte do auta a vydajte sa chytať Abea Lincolna. Po chvíli ste mu v pätách a jediné, čo stačí spraviť, je hodiť mu na chrbát navádzacie zariadenie. Hoďte mu ho tam a vráťte sa do Bieleho Domu. V miestnosti generálneho štábu si prepnite zameranie cieľa na Lincolna a odpáľte raketu. Už len sledujte úspešné zvládnutie ďalšieho prípadu. Dvaja prezidenti, za jeden deň – nový osobný rekord.

Súvisiace hry Sam & Max: The Devil's Playhouse - Remastered
Sam & Max: Beyond Time and Space - Remastered
Sam & Max: Save the World - Remastered
Sam & Max: The Devil's Playhouse: The City That Dares Not Sleep
Sam & Max: The Devil's Playhouse: Beyond the Alley of the Dolls
Sam & Max: The Devil's Playhouse: They Stole Max's Brain!
Sam & Max: The Devil's Playhouse: The Tomb of Sammun-Mak
Sam & Max: The Devil's Playhouse: The Penal Zone
Sam & Max Episode 205: What's New, Beelzebub?
Sam & Max Episode 204: Chariots of the Dogs
Sam & Max Episode 203: Night of the Raving Dead
Sam & Max Episode 202: Moai Better Blues
Sam & Max Episode 201: Ice Station Santa
Sam & Max Episode 6: Bright Side of the Moon
Sam & Max Episode 5: Reality 2.0
Sam & Max Episode 3: The Mole, the Mob and the Meatball
Sam & Max Episode 2: Situation: Comedy
Sam & Max Episode 1: Culture Shock
Sam & Max: Hit The Road
Sam & Max: Freelance Police



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
706 hlasov

100
60
20

80
40
0
57
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |