HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21097
5455
5063
1438
1600
7336
6006
12838
1687

Online 6424 užívateľov

Návody > Age of Empires 2: The Conquerors Expansion


Zobrazení:61422
Autor návodu:U$Ama

Najprv niekoľko typov pre začiatok:

  1. obmedzte výstavbu týchto jednotiek (a ich vývojových stupňov): Militia, Skrirmisher, Scorpion.
  2. na obranu sa najlepšie hodí Knight(je to najrýchlejšia jednotka), okrem Aztékov a Májov, ktorí nemajú jazdu - namiesto neho je dobré použiť Eagle Warrior. Pri Mongoloch a Saracénoch sa dá použiť aj ich elitná jednotka Mangudai a Mameluk.
  3. lukostrelci (okrem Mangudai; platí to aj pre všetkých strelcov z pušky) sú proti obliehacím zbraniam nepoužiteľný - kým ich zničia sú schopné vyhladiť polovicu mesta
  4. trebuchet je použiteľný aj proti samotným jednotkám, najlepšie proti tým pomalým - Bombard Cannon, Mangonel a i.
  5. ak nemusíte neničte nepriateľovi Market - hodí sa na obchod, keď bude nepriateľ dobytí a vy nebudete mať zdroje zlata.

Teraz k jednotlivým dobám:

1. Dark Age

V tejto sa ešte nezaoberajte stavbou armády (Militia v súboji 1 na 1 proti Viligerovi nie je moc účinný). Zo začiatku posielajte asi dve tretiny villigerov na jedlo (Forage Bush a ovce) a zbytok na drevo. V Town Center vynájdite technológiu Loom, keď budete mať asi 10 villigerov. Potom keď dosiahnete počet villigerov 22 (to platí pre populačné limity 75 a viac), majte 10 villigerov pri jedle, 10 pri dreve, 1 pri zlata, 1 pri kameni a môžete sa prepnúť do ďalšej doby.


2. Feudal Age

Teraz by ste všetko jedlo mali získavať z fariem. Urobte vylepšenia v Lumber Camp, v Mlyne, v Mining Camp, a ak stihnete pred vstupom na Castle Age aj v Towm Center, aby ste mali rýchlejšie suroviny. Čo najskôr obstavajte svoje mesto hradbami. Postavte všetky budovy čo môžete postaviť, najlepšie v tomto poradí: Market, Barracks ( ak ste ich ešte nepostavili ), Black Smith, Archery Range a Stable. Postavte si menšiu armádu zloženú z lučišníkov a z spearmanov. V Black Smith robte v prvom rade vylepšenia, ktoré zlepšia dostrel vašich veží a lukostrelcov - Fletching, Bodkin Arrow a Bracer. Villigerov stavajte v takomto množstve:

Populačný limitPočet v. pri jedlePočet v. pri drevePočet v. pri zlatePočet v. pri kameni
75101044
100111155
125121266
150131266
175141377
200151488

A keď ich postavíte môžete sa prepnúť do Castle Age.


3. Castle Age

Hneď si postavte nejakú jazdu v podobe Knihgtov (pri Aztékoch a Májoch z Eagle Warrior). Postavte kostol a monka a pozbierajte nejaké relicty, čo sa povaľujú po okolí. V Univerzite v prvom rade vynájdite Murdel Holes, aby veže mohli strielať pod seba a Fortified Wall. Po týchto vynálezoch čo najskôr postavte Hrad. Tu už počet villigerov závisí od civilizácie a od jej potrieb (napr. Mongoli potrebujú najviac dreva a zlata, preto viac villigerov pošleme tam). Uvediem len aký by mal byť celkový počet villigerov:

Populačný limitPočet villigerov
7530
10040
12550
15065
17575
20085


4. Imperial Age

Ak môžete vynájdite si Bombard Tower ak nie vylepšite veže na Guard Tower a Keep. Vylepšite si jazdu na Cavalier a Paladin. A urobte aj ostatne potrebné vylepšenia, to značí nevenujte sa takým blbostiam ako sa vylepšovanie Scorpiona a pod. Pri útoku doporučujem určite mať so sebou okrem iných jednotiek monkov (na liečenie) a niekoľko (podľa potreby) jednotiek s nejakým dostrelom - Arbalest, Heavy Cavalry Archer, Hand Cannonier, prípadne ak je vaše elitná jednotka strieľajúca postavte ich čo najviac. Hodia sa najmä na likvidovanie Monkov. Ak sa zdá že nepriateľ sa stiahol do hradieb, postavte si niekde nablízku tábor zložený z Hradu a výrobni potrebných jednotiek.

Čo je na čo účinné:

Druh jednotkyÚčinné jednotky na túto jednotku
pechotalukostrelci, puškári - všetko čo má nejaký dostrel a Cataphract
lukostrelbajazda, prip. Huskarl alebo Mangonel
jazdaCamel, Pikeman, Mameluk
Mamelukpuškári, lukustrelba, Mangonel
puškárijazda, Mangonel
obliehacie zbranejazda, Mangudai
Mangudaijazda, Camel
War Elephantvo veľkom množstve Pikeman, Camel, ale najlepšie vec na túto super muklovskú jednotku je prečarovať je Monkom
Monklukustrelba, puškári, jazda
Mangoneljazda, Mangudai


Ako postupovať na mori:

  1. prístav treba postaviť najlepšie v Feudal Age
  2. najlepšie loď na obranu je Fire Ship, alebo ak máte Kórejcov Turtle Ship
  3. na účinný útok odporúčam postaviť asi takéto námorníctvo - 7xElite Cannon Galleon, 7xGalleon, 4xFire Ship. Ak ste Korejčan alebo Viking postavte aj svoje elitné lode.

Národy:

Aztékovia

Obtiažnosť: stredne ťažká
Taktika: Keďže majú Aztékovia najsilnejších a najlepších Monkov v hre, tak bude veľká časť prostredkov smerovať sem. Za každé vylepšenie v kostole dostáva Monk +5 hitpoins. Na obranu sa hodí Eagle Warrior spoločne s vylepšenými Mangonelmi. Ak však nepriateľ vo veľkom stavia pechota, voči ktorej si môže Eagle Warrior viete čo, tak treba použiť Jaguar Warrior, alebo Lukostrelbu.
Nevýhody: Nemajú jazdu, vojsko zložené z puškárov môže narobiť veľký problém. Keď nepriateľ vynajde v kostole Heresy, Monkovia už nebudú konvertovať, ale iba zabíjať.


Briti

Obtiažnosť: vcelku ľahká
Taktika: Tomuto národu sa veľmi ľahko útočí, lebo keď zoberie hordu Longbowmanov, čo najlepšie vylepšených a niekoľko Trebuchetov a Monkov, tak kým sa nepriateľ dostane k tejto horde, tak 99 % jeho vojekov už bude mŕtvych a to čo ostane veľa nezmôže. Obrana je taktiež veľmi jednoduchá, lebo jazda sa postará o obliehacie zbrane a Longbowmani o to ostatné.
Nevýhody: Bezmocnosť Longbowmanov voči jazde, nemajú Cannon Galleon


Byzantýnci

Obtiažnosť: ľahká
Taktika: Pri tomto národe je najlepšie absolútne sa opevniť a čakať kým nepriateľom pri neustálych útokoch dôjdu zdroje. Za túto civilizáciu sa dajú skúšať rôzne taktiky boje v útoku či v obrane, lebo majú prístup k veľmi veľkému množstvu technológii.
Nevýhody: Nie sú dobré uspôsobený na útok.


Kelti

Obtiažnosť: stredne ťažká
Taktika: Keďže ťažia drevo rýchlejšie nepotrebujete toľko villigerov na dreve. Pri útoku používajte namiesto lukostrelcov Mangonely. Taktiež sa veľmi hodí ich elitná jednotka Woad Raider pri útoku i obrane.
Nevýhody: Nemajú dobrých lukostrelcov a nemajú žiadnych puškárov. A sila ich jednotiek tiež nie je najväčšia.


Francúzi

Obtiažnosť: stredne ťažká
Taktika: Keďže majú lacnejšie hrady, tak ich samozrejme postavte viac. Zamerajte sa na rýchly vývoj jazdy, ktorá je silnou stránkou Francúzov. A namiesto lukostrelcov používajte Throwing Axeman a puškárov. Taktiež sa vám veľmi hodí Bombard Cannon.
Nevýhody: Takmer žiadne.


Góti

Obtiažnosť: ťažká
Taktika: Keďže nemôžu stavať kamenné hradby a ani poriadne veže (iba Watch Tower), odporúčam mesto obstavať aspoň palisádou a hradmi. Keďže sú až tak slabí v obrane odporučam od začiatku nahodiť taktiku "neustále hromadné otravovanie" čo značí hneď zo začiatku stavať všetko čo sa dá (aj pechotu) a zamestnávať nepriateľa tak, aby nepomyslel na útok. Keď si nepriateľ dovolí použiť lukostrelcov, my už musíme mať pripravených dostatok našich elitných jednotiek Huskarlov, ktorý sú proti lukostrelcov veľmi účinní. Ak hráte multiplayer a máte spojenca, tak je to v pohode pretože vám hradby postaví on.
Nevýhody: Hrozne slabá obrana, nutnosť neustálého otravovania nepriateľa.


Huni

Obtiažnosť: stredne ťažká
Taktika: Keďže nemusia stavať domy zbavili sme sa jedného problému. Huni majú veľmi dobrú jazdu čo značí, že veľa prostredkov bude smerovať práve. Aj keď nemajú prístup k puškárom, nevadí, lebo majú veľmi dobrých lukostrelcov na koni. Takže taktika je jasná - na obranu Paladin a na útok Cavalry Archer, Tarkan, Monkovia a nejaké obliehacie stroje.
Nevýhody: Nekvalitné múry a veže. Keď nepriateľ začne používať jednotky, ktoré sú účinné proti jazde, nastávajú problémy.


Číňania

Obtiažnosť: stredne ťažká
Taktika: Keďže začínajú s 6 villigermi majú od začiatku trochu rýchlejší vývoj. Majú aj lacnejšie technológie, čiže ich vývoj bude ďaleko rýchlejší. Keďže majú prístup k Bombard Tower môžu postaviť veľmi dobrú obranu. Ako elitnú jednotku majú strelca z kuše Cho Ko Nu, ktorý sa veľmi hodí.
Nevýhody: Nekvalitná jazda, čo môže spôsobiť problémy. Cho Ko Nu má tiež hrozne malý dostrel.


Japonci

Obtiažnosť: stredne ťažká
Taktika: Z bonusov vyplýva, že Japonci budú veľmi účinný na mapách kde sa vyskytuje voda - farmy ustúpia rybárskym lodiam. Taktiež majú lacnejšie mlyny, Lumber Camp, Mining Camp. Čo sa týka armády, najviac sa osvedčili puškári v kombinácii so Samuraimi do útoku a jazda, aj keď je slabšia, v obrane.
Nevýhody: Japonci sa tvária, že majú z každého rožku trošku, ale nemajú dokopy podľa mňa nič poriadne.


Korejčania

Obtiažnosť: hróózne ľahká
Taktika: Tento národ má veľmi silné elitné jednotky - War Wagon, Turtle Ship. Prvou je bojový voz, ktorý má veľmi veľkú odolnosť a keď ich veľa vedia zavariť aj tej najlepšej obrane. Druhou je veľmi účinná a odolná loď, pri ktorej si treba dávať pozor iba na jedno - nepriateľských monkov. Tomuto národu sa tiež samy vylepšujú veže, takže v obrane budú dominovať. A taktiež majú silné Mangonely, ktoré keď sú najviac vylepšené strieľajú ďalej ako normálny hrad.
Nevýhody: Nemajú až tak silných monkov, takže slony môžu narobiť riadny neporiadok.


Májovia

Obtiažnosť: ťažká
Taktika: Hlavnou silou Májov sú lukostrelci, čiže toto bude naša hlavná sila. Pri tomto národe sa nedá postaviť účinná armáda zložená len z jednej jednotky. Najúčinnejšia kombinácia podľa mňa je: Plumed Archer, Eagle Warrior, Pikeman. Toto by malo zastaviť hocijaký útok.
Nevýhody: Nemajú jazdu. Majú slabé jednotky.


Mongoli

Obtiažnosť: hróóózne ľahká
Taktika: Keď postavíte hrad, tak naozaj nie je čo riešiť stačí donekonečna chŕliť Mangudaiov a máte zabezpečené všetko. Útok i obranu. Jediný problém je naozaj iba slon - použiť monkov a Paladin - vylepšiť Camela.
Nevýhody: No, aby sa nepovedala, že nadržiavam Mongolom, tak sú to najmuklovskejší národ v hre - majú najhorších monkov. A navyše musíte to vydržať dovtedy kým postavíte hrad.


Peržania

Obtiažnosť: stredne ťažká
Taktika: Keďže zo začiatku začínate s +50 jedla a +50 dreva, tak je jasné, že budete mať na začiatku o niečo rýchlejší vývin. Keď postavíte hrad dostanete ako elitnú jednotku slona. Je to hrozne pomalá, ale aj hrozne účinná a odolná jednotka, takže nepriateľ bez monkov veľa nevydrží. Takže už vieme, čo je pre Peržanov najhoršie - monkovia. Na tých sú najlepší lukostrelci a puškári, čiže pri každom slonovi majte aspoň 2-3 lukostrelcov na koni alebo puškárov. Slon je tiež veľmi účinná obranná jednotka, pokiaľ je blízko miesta útoku.
Nevýhody: Okrem toho, že majú slabých monkov, sú aj voči nim málo odolný.


Saraceni

Obtiažnosť: vcelku ľahká
Taktika: Keď postavíte hrad, vašou hlavnou jednotkou bude Mameluk, jazdec na ťave, čo vrhá šable. A účinný najmä voči jazde a pechote. Ak však proti nemu ide puškár alebo Mangonel má to ťažké. Keďže na tieto jednotky je najvhodnejšia jazda a tú majú Saracéni najhoršiu v hre, tak musia použiť tiež Mangonel. Taktiež majú veľmi dobrých monkov.
Nevýhody: Nedobrá jazda.


Španieli

Obtiažnosť: ľahká
Taktika: U Španielov sa správna taktika javí veľmi rýchlo. Na obranu je najlepší Paladin a na útok Conquistador, podporovaný Missionarmi. Taktiež majú veľmi dobré Cannon Galleon. Keďže majú aj dobrých monkov je obtiažne nájsť vhodnú taktiku proti nim.
Nevýhody: Žiadne.


Teutonci

Obtiažnosť: ľahká
Taktika: Platí to isté čo u Byzantincov - opevniť a čakať, kým sa nepriateľom minú zdroje. Ich elitná jednotka je teutonický rytier a ten sa hodí na likvidáciu všetkých jednotiek, čo nemajú nijaký dostrel. Na tie jednotky čo majú nejaký dostrel použite Paladina.
Nevýhody: Nie sú veľmi dobre uspôsobený na útok.


Turci

Obtiažnosť: stredne ťažká
Taktika: Čo najrýchlejšie sa dostante do Imperial Age, kde sa najviac prejavia klady tejto civilizácie. Vynájdenie Delovej Veže stojí veľmi málo a ich elitnej jednotke Jannissary málokto odolá (okrem obléhacich zbraní, ktoré však zničí ako vždy jazda). Taktiež majú výborné Bombard Cannony, ktoré budú vašou najviac používanou obléhacou zbraňou.
Nevýhody: Pokiaľ nemáte hrad, sú bezmocní.


Vikingovia

Obtiažnosť: stredne ťažká
Taktika: Keďže majú ako elitnú jednotku Berserka, ktorý je veľmi dobrý pešiak a sám sa lieči, tak veľa peňazí pôjde do vývoja tejto jednotky. Na mori odporúčam vylepšiť Longboat. Nespoliahajte sa však, že táto loď zničí všetko čo sa mori hýbe. Musíte ju doplniť aj ostatným ľoďstvom, ktoré je však lacnejšie.
Nevýhody: Nedokážu sa pohodlne brániť.

Súvisiace hry Age of Empires IV: The Sultans Ascend
Age of Empires II: Definitive Edition - The Mountain Royals
Age of Empires II: Definitive Edition - Return of Rome
Age of Empires III: Definitive Edition - Knights of the Mediterranean
Age of Empires II: Definitive Edition - Dynasties of India
Age of Empires III: Definitive Edition - Mexico Civilization
Age of Empires IV
Age of Empires II: Definitive Edition - Dawn of the Dukes
Age of Empires III: Definitive Edition - The African Royals
Age of Empires III: Definitive Edition - United States Civilization
Age of Empires II: Definitive Edition - Lords of the West
Age of Empires III: Definitive Edition
Age of Empires II: Definitive Edition
Age of Empires: Definitive Edition
Age of Empires II HD: Rise of the Rajas
Age of Empires II HD: The African Kingdoms
Age of Empires: Castle Siege
Age of Empires II HD: The Forgotten
Age of Empires II: HD Edition
Age of Empires 2: Forgotten Empires
Age of Empires Online
Age of Empires 3: Complete Collection
Age of Empires 3: The Asian Dynasties
Age of Empires 3: Gold Edition
Age of Empires 3: The War Chiefs
Age of Empires 3: Age of Discovery
Age of Empires 2: Gold Edition
Age of Empires: Collector's Edition
Age of Empires 2: The Age of Kings
Age of Empires: Gold Edition
Age of Avalon
Age of Empires: The Rise of Rome
Age of Empires: Virgin Territories
Age of Empires: More Empires
Age of Empires: Final Conquest
Age of Empires: Conquest of the Ages
Age of Empires
Age of Empires - beta verzia



Diskusia Príspevkov: 17 Hodnotenie
1339 hlasov

100
60
20

80
40
0
50
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |