HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21159
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 20585 užívateľov

Návody > Mass Effect 2


Zobrazení:219707
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. časť | 2. časť | 3. časť


V minulom dieli ste porazili odpadlíckeho Spektru Sarena, ktorý sa spojil so synteticko-organickou rasou Reapermi, ktorí s pomocou Gethov, armády umelej inteligencie chceli vyťažiť inteligentný život galaxie. Je o nich známe veľmi málo, zväčša sa o nich galaxia dozvedá z pozostatkov Proteánov (prastarej, vyhynutej rasy, vyhubenej Reapermi) a zistenia naznačujú, že práve Reaperi vybudovali Citadelu (súčasné politické centrum galaxie), aby ju mohli objaviť inteligentné rasy, aby začali využívať transportné Relé a technológiu založenú na elemente nula. Tým by tieto rasy časom objavili aj ich, povolali by ich a oni by prišli zo vzdialeného miesta, kde hibernujú, zničili ich a vyťažili ich zdroje a technológiu, ktorou by prípadne zveľadili svoju vlastnú. A tým, že by zabrali Citadelu, ktorá by slúžila ako politické, komunikačné a finančné centrum, ochromili by značne prípadný odpor galaxie. Saren chcel pomôcť navrátiť sa Reaperom, pretože považoval ich návrat a dominanciu za nevyhnutnosť a dúfal, že keď im pomôže, tak ušetria organický život, pretože veril, že lepšie je žiť ako služobníci Reaperov, než nežiť vôbec. Neveril, že odpor Reaperom by mal nejakú šancu.
Gethi boli umelé stroje vyrobené Quarianmi, no keď sa vylepšila ich umelá inteligencia, obrátili sa proti svojim pánom a pokúsili sa ich vyhubiť. Preto sa z Quarianov stala kočovná rasa nomádov. Gethi sa uzavreli v Perzeusovom závoji v systéme Terminus odkiaľ vyhnali Quarianov a nestarali sa o záležitostí ostatných. Jedine skupina z nich, ktorá začala uctievať Reaperov ako bohov, ich nasledovala. Po tejto skúsenosti boli zakázané práce na technológiách Umelej inteligencie a v galaxii sa využívala len Virtuálna inteligencia, teda stroje a programy schopné asistovať organickým užívateľom, ale neschopné samostatného myslenia a rozhodovania.

Máte možnosť hrať za úplne novú postavu, alebo si preniesť uložené pozície z predošlého dielu. Ak hráte za novú postavu môžete si vytvoriť postavu podľa chuti, no niektoré rozhodnutia, ktorým ste čelili v predošlom dieli, sú pevne dané. Ak si nahráte svoju postavu z prvého dielu, tak rozhodnutia ako či Galaktická rada prežila, alebo nie, či Wrex žije, alebo nie a podobne budú vychádzať presne z toho, čo ste spravili v prvom dieli. Hovorí sa, že by malo byť možné importovať si vašu postavu aj do tretieho pokračovania, tým by ste získali dlhodobý herný zážitok s jednou postavou a pevnými rozhodnutiami o tom, čo sa stane, kto prežije a kto nie.

Príbeh je stále silný a svet, ktorý vytvorili, stále úchvatný. Ale celkovo je táto hra značným krokom späť. Nemáte žiadny inventár, nemáte žiadne možnosti profilovania svojej postavy či spoločníkov, jedine môžete vylepšovať pár vopred daných špeciálnych schopností. Neovládate svojich spoločníkov, jedine im môžete dať základné povely kam ísť, akú zbraň, či špeciálnu silu použiť. Upgrady zbraní, brnení a špeciálnych síl, ktoré nachádzate / kupujete by boli príjemným spestrením, keby toho bolo viac, no takto sú len slabou náhradou voľných činností z iných RPG hier.
Nemáte celkovo ani viac možností plnenia úloh, viac postupov a celkovo sa stratila sloboda konania. Hra vás vedie za ručičku cez miniatúrne lokácie, kde vás zdržujú jedine nepriatelia, ale inak netreba nikdy rozmýšľať nad tým, čo ďalej. Netreba sa ani len nikam vracať a hra neraz ešte aj za vami zamyká dvere, ktorými ste prešli, aby ste sa nemohli vrátiť, čo len umocňuje pocit postrkávania vpred. A ani vo väčšom rámci nie ste slobodný, pretože aj pri výbere misií máte vopred dané čo treba robiť do konca hry, takže si len volíte z misií, ktoré sú vám zadané, ale neobjavujete žiadne sami, teda nepátrate a nelineárne nezisťujete, čo ďalej. Tu viete hneď čo treba robiť, naverbovať posádku a potom vyraziť za nepriateľom. Bodka.
Zaujímavé sú síce rozhovory, v ktorých záleží na tom, čo poviete, pretože od toho, čo a ako poviete, závisí, či dostanete body svetlej strany sily, Vzoru, alebo temnej strany sily, Renegáda. A pri výraznejšom presvedčení svetla/temna máte občas k dispozícii aj akcie, ktoré môžete vykonať pri rozhovore. No väčšinou ide len o to získať body svetla / temna. Na dej hry ako taký majú tieto voľby len výnimočne nejaký vplyv, ale rozhodne je zaujímavé ako sa s nimi autori vyhrali. Len záver hry poskytne naozaj možnosť rozhodnutia, kedy bude záležať ako to dopadne a kto to prežije od vás, ale to je dosť málo. Dlho hra vyvoláva pocit, že ste len účastníkom, ktorý sa rozhoduje, či bude milý, alebo nepríjemný, nie že ste tým, čo to vedie a rozhoduje. Zmenou a zrejme najzaujímavejšou časťou sú osobné úlohy vašej posádky.

Tu viac stavili na akčnú stránku hry, ale nie je to žiadna výhra. Už v Dragon Age (čo tiež robili Bioware) som mal pocit, že sa bojuje až moc a pritom to stále vyvažovalo dosť neakčných pasáží, ale tu je to hlavne o akcii. A keď už chceli vsadiť na akciu, tak to mohli trochu prepracovať. Okrem pár krabíc a výbušných kanistrov, ktoré sú strategicky rozmiestnené, aby vám ich výbuchy pomohli, nemôžete rozstreliť nič. Prostredie je absolútne neinteraktívne, neskáčete, nelozíte, neplížite sa, neposúvate nábytok, nerozstrelíte svetlá, ani len tanier zo stola neodstrelíte. Môžete sa jedine kryť, zameriavať a strieľať / útočiť silami. Nulové možnosti taktizovania v prostredí a nepriatelia tiež veľa IQ nepobrali. Stereotypné a nudné, čo by sa dalo v pohode zniesť v hre s menším dôrazom na akciu, ale tu je to otrava.
Takže najväčším ťahákom zostáva príbeh a pocit kontinuity vzhľadom na transport uložených pozícii, kedy sa tu odráža to, čo ste spravili v prvom dieli a údajne (tvrdí to aj hra) sa majú dať preniesť uložené pozície z tohto dielu aj do pripravovaného tretieho dielu, takže vaše rozhodnutia budú mať naďalej svoje dôsledky.



1. Prológ: Zachráň Jokera

Shepard (teda vy) pokračujete krátko po predošlých udalostiach v prieskume galaxie a pátrate po Gethoch na svojej lodi Normandy v sektore, kde došlo k stratám pár lodí. Napadne vás neznáma loď a ohromnou silou prevalcuje Normandy. Pri útoku zomrie váš navigátor Pressley (kolega z prvého dielu). Vydáte rozkaz k evakuácii a presviedčate Ashley Williamsovú, Kaidana Alenka, alebo Liaru T´Soni (v závislosti od postavy, za ktorú hráte). Zistíte, že Joker, váš pilot, odmieta opustiť loď, takže sa ho vydáte zachrániť.

Dostaň sa do kokpitu
Len prejdite do pilotnej kabíny a zachráňte Jokera. Keď ho naložíte do únikového modulu, zasiahne loď ďalší výbuch, ktorý vás vymrští von a ste unášaný voľnou prázdnotou vesmíru.



2. Prológ: Prebudenie

Preberáte sa po dvoch rokoch v laboratóriu, kde vás dávali dohromady. Všetci ostatní si myslia, že ste mŕtvy. Vzhľadom na proces „opravy“ vášho tela ste sa mohli zmeniť - preto buď hráte za postavu z jednotky, alebo si vytvoríte úplne novu. Aj pri importovanej postave si môžete zmeniť vzhľad. Vyberte si špecializáciu: Vojak (bojové zameranie), Adept (Biotické zameranie, špeciálne biotické sily „jediho“), Technik (technické zameranie, hackovanie, využívanie droidov), Infiltrátor (kombinácia vojaka a technika), Vanguard (kombinácia Biotika a vojaka) a Sentinel (kombinácia biotika a technika). Pôvod a Reputáciu si môžete zvoliť jedine pri novovytvorenej postave. Ak si importujete postavu, tak získavate aj istý podiel morálneho presvedčenia vašej importovanej postavy (ale samozrejme nie plný, aby ste si mohli morálku meniť v tejto hre podľa vášho presvedčenia).

Keď skončíte s prípravou postavy, tak sa už naozaj preberáte v laboratóriu. Preberá vás z reproduktoru hlas Mirandy. Niekto napadol základňu a musíte sa o seba postarať. Vezmite si zo skrinky zbraň. Kryte sa za zábradlím naľavo, aby vás nezranil výbuch pri dverách (niežeby vám ublížil, skôr si máte natrénovať krytie). Prejdite dverami a získate muníciu. Prebite zbraň a pokračujte. Kryte sa za barikádu z krabíc a preskočte ju. Tam už vás čaká prvý nepriateľ, ktorého zničte. Vybehnite hore schodmi a kryte sa opäť, ako vám hra radí. Do miestnosti vojde pár droidov. Zničte ich všetkých.
Vyjdite z miestnosti a prejdite chodbou. Za dverami si vezmite zo zeme Granátomet a odpáľte ním droidov, čo sa objavia dole pod vami. Potom sa zvezte dole výťahovou plošinou. Dole prebehnite cez oheň (vpred a držať medzerník), ktorý ste spôsobili streľbou z granátometu (nemuseli ste nevyhnutne použiť granátomet a ak ste pálili z pištole, tak oheň nie je).
Za chodbou je miestnosť, v ktorej si môžete z dvoch počítačov vypočuť záznamy Cerberusu a na stene je trezor, ktorý môžete vypáčiť (975 kreditov). Pokračujte ďalej chodbou a nad schodmi máte verejný počítač s Jacobsovým záznamom a jeho pohľad na Mirandu.

Jacob
Prejdite ďalej a tam bojuje s droidmi Jacob Taylor. Prehodíte pár slov a venujete sa nepriateľom. Postrieľajte ich a použite na nich aj biotické sily (či už svoje, alebo Jacobove), aby ste zastavili ich príval. Potom si s Jacobom pohovorte a konečne to vnesie trochu svetla do toho, čo sa deje. Zistíte, že celý projekt bol zriadený a financovaný len kvôli vám. Po rozhovore sa Jacobovi ozve Wilson a vy si ešte môžete vypočuť záznam z dataPadu. Potom pokračujte ďalej miestnosťou s droidmi a vybehnite hore schodmi. V miestnosti nad schodmi je ďalší záznam projektu. Za dverami napravo je ranený Wilson.

Wilson
Dobehnite k nemu a povie vám, aby ste si vzali zo steny MediGel a použili ho na neho. Spravte tak a vyliečite ho. Objaví sa pár ďalších droidov. Zničte ich a použite preťaženie (vašu silu, alebo Wilsonovu) na zničenie sudov, ktoré vám blokujú cestu (odpálenie sudov zničí aj droidov, ak ste ich nepostrieľali). Potom vám Jacob povie pravdu, že pracujú pre Cerberus. Chce, aby ste mu verili, takže vám to odhalí.
Vzor (2): Pri prvom oslovení raneného Wilsona ho upokojte, že sa o neho postaráte.
Vzor (6): Keď Jacob vyzvedá, čo tu Wilson robí, povedzte, že neveríte nikomu z nich. Keď ho vyliečite a spomenie Mirandu, podotknite, že vám pomohla a tak by ste mali pomôcť aj vy jej. Keď vám odhalia pravdu o Cerberuse, priznajte, že tú organizáciu poznáte a protestujte proti spolupráci s ňou.
Renegát (8): Keď Jacob vyzvedá, čo tu Wilson robil, povedzte, že vám je jedno, kto je za to zodpovedný. Keď po vyliečení Wilsona spomenú Mirandu, povedzte, že sa jej už nedá pomôcť, keďže je zrejme mŕtva. Keď vám odhalia pravdu o Cerberuse, tak sa naštvite, že vám klamali a potom prejavte záujem zistiť, o čo im ide.

Miranda
Prejdite dverami a na zemi pri telách môžete hacknúť DataPad (900 kreditov). Prejdite do hangáru, kde pobite ďalšie skupiny droidov. V hornej časti choďte najprv do miestnosti naľavo. Je tam počítač s ďalším záznamom od Mirandy. Je tam aj trezor (900 kreditov) a DataPad (975 kreditov), ktoré môžete hacknúť. Potom choďte do miestnosti oproti. Prejdite dverami a za nimi čaká Miranda Lawson. Zastrelí zradcu Wilsona a opúšťate spolu túto stanicu.
Renegát (2): Keď podotknete, že ste od začiatku mali podozrenie, že je Wilson zradca.
Renegát (4): Cestou preč vám v raketopláne položia Miranda a Jacob pár otázok o vašej minulosti (v závislosti od pôvodu, ktorý ste si zvolili, či importovali a od toho, koho z vašich spoločníkov ste nechali v jednotke zomrieť). Povedzte, že šlo o víťazstvo a že to bolo nevyhnutné pre vaše prežitie.
Vzor (4): Cestou preč vám v raketopláne položia Miranda a Jacob pár otázok o vašej minulosti (v závislosti od pôvodu, ktorý ste si zvolili, či importovali a od toho, koho z vašich spoločníkov ste nechali v jednotke zomrieť). Povedzte, že to bolo bolestivé a že to bola ťažká, ale nutná voľba.

Pohovor si s Iluzívnym mužom
Presunuli ste sa na inú stanicu Cerberusu. Prejdite dolu schodmi do holografickej spojovacej miestnosti a holograficky sa spojíte s vodcom Cerberusu. Povie vám, že Reaperi sú stále veľkou hrozbou a že vás potrebuje, aby ste proti nim bojovali, pretože ste hrdinom ľudstva. Ste symbolom, pretože ste zastupovali ľudí v kľúčovom momente galaxie a zabili ste jedného z Reaperov.
Boli vyhladené niektoré kolónie a je na vás, aby ste to prešetrili. Verí, že je za tým niekto, kto pracuje pre Reaperov tak, ako kedysi Saren. No nik z vlád tomu nevenuje pozornosť, pretože útoky sú na vzdialených kolóniách a pôsobia náhodne. Ani nevie prečo sa zameriavajú hlavne na ľudské kolónie, a tipuje, že možno preto, že ste im vy, ako človek, zasadili tvrdú ranu.
Vzor (8): Povedzte Iluzívnemu mužovi, že vás nepozná, keď sa pýta, ako sa darí, povedzte, že nie ste priatelia a že mu neveríte, keď povie o čo ide, priznajte, že mu možno uveríte a napokon sa spýtajte, či máte na výber.
Renegát (8): Hneď požadujte nejaké odpovede. Keď sa pýta, ako sa darí, povedzte, že nie zle. Keď povie o čo ide, tak ochotne ponúknite pomoc s tým, že kde začnete a napokon len sľúbte, že mu nájdete dôkazy, ktoré požaduje.

Vašou novou úlohou je preskúmať „výpadok“ kolónie Slobodný progres. Než odídete, môžete si teraz ešte pohovoriť s Mirandou a Jacobom.
Vzor (4): Poďakujte Mirande, že vás zachránila a povedzte, že nemusíte byť nepriateľmi.
Renegát (4): Povedzte Mirande, že na vás len žiarli, a že čo má za problém.
Vzor (4): Povedzte Jacobovi, že s nimi robíte hlavne kvôli kolonistom, ktorí vás potrebujú a povedzte mu, že mu dôverujte.
Renegát (4): Povedzte Jacobovi, že sa neplánujete pridať k Cerberusu a rovno mu povedzte, že neveríte ani jemu.
Keď ste pripravení, len prejdite dverami von.



3. Slobodný Progres

Možnosť získať vylepšenia: Heavy Weapon Ammo.

Vyrážate do kolónie Slobodný Progres a spoločnosť vám robia Miranda a Jacob. Pýtajú sa vás cestou, či máte nejaké špecifické príkazy.
Vzor (2): Povedzte, že prioritou je nájsť preživších.
Renegát (2): Povedzte, že prioritu má cieľ misie a nič vám nesmie stáť v ceste.

Preskúmaj kolóniu
Prejdite prázdnou miestnosťou na nejaké nádvorie. Pri veľkej bráne sú krabice s náhradnými dielmi (1000 kreditov). Prejdite bránou a tam bojujte s mechmi. Sú to bezpečnostné zložky kolónie, no niekto ich preprogramoval. Vybehnite hore schodmi do miestnosti s Medikitom a trezorom (2000 kr.). Vonku sú ďalší mechovia a náhradné diely (1000 kr.).

V ďalšej miestnosti nájdete skupinu Quarianov, ktorú vedie vaša stará spoločníčka Tali. Zistíte, že sem prišli po jedného z ich ľudí, Veetora, ktorý tu bol na svojej púti. Máte lepšiu výbavu, tak vám navrhne postupovať hlavnou cestou a oni zaistia prieskum.
Vzor (4): Buďte na Tali milý. Navrhnite spoluprácu vašich tímov, povedzte, že ste nemali na výber, čo sa týka spolupráce s Cerberusom a súhlaste s ich návrhom.
Renegát (10): Trvajte na tom, nech zložia ihneď zbrane. Povedzte, že s Cerberusom ste kvôli pomoci Ľudstvu, pochybujte o tom, že Veetor žije. Trvajte na tom, že to zvládnete sami a odmietnite ich návrh.

Nájdi Veetora
Prejdite do ďalšej bunky s trezorom (2000 kr.) a vybehnite von, kde čakajú raketoví droni. V otvorenej bunke je Medikit. Prejdite ďalšou prázdnou na nádvorie s nepriateľmi. Na dvore je Medikit a pod bunkou, z ktorej ste vyšli, náhradné diely (1000 kr.). Potom choďte k veľkej bráne. Od Tali viete, že za nimi čaká preprogramovaný Ťažký mech. Máte sa pripraviť a Tali vám otvorí dvere. Po bokoch dvier máte vyznačené body. Pošlite na ne svojich ľudí (klávesami Q a E posielate členov svojho tímu na vami vybraté miesta a klávesou C ich voláte naspäť k vám) na miesta pri dverách a vy sa kryte za barikádou pred dverami. Vyrúti sa na vás mech Ymir.

Nájdite si vhodnú pozíciu na krytie a bojujte s ním. Zdĺhavé je vyradiť mu štít, no potom ho už zdoláte ľahko. Keď padne, nezabudnite ho oskenovať a získate výskumné údaje Heavy Weapon Ammo. Na zemi nájdete aj schránku s Irídiom (2000). V otvorenej bunke nájdete trezor (3000 kr.) a schránku s nábojmi. V bunke, v ktorej je Tali a ranení Quariani, je Medikit.

Veetor
Potom prejdite do hornej bunky. Tam je Veetor. Pohovorte si s ním. Zistíte, že za únosom stoja Zberatelia. Sú to samotári, takže zrejme teraz pracujú pre Reaperov.
Pri rozhovore tu máte možnosť konať na základe vašej morálky. Toto sa občas objaví pri rozhovoroch. Veďte rozhovor vami želaným smerom a v istom okamžiku sa vám na pár sekúnd objaví na obrazovke možnosť konať (možnosť stlačiť pravé tlačidlo myši pre Vzorový čin, alebo ľavé tlačidlo myši pre Renegátsky čin).
Vzor (0): Upokojte Veetora, že je v bezpečí a vypnite mu monitory, ktoré ho rozptyľujú.
Renegát (0): Buďte na Veetora tvrdý a vystreľte, aby ste upútali jeho pozornosť.

Po rozhovore s Veetorom ho chce Tali odviesť, pretože je na tom psychicky dosť zle. Môžete jej to dovoliť, čo ju poteší, alebo odmietnuť, čo ju samozrejme naštve.
Po rozhovore sa automaticky presúvate naspäť do centrály, kde hovoríte o vašich zisteniach s Iluzívnym mužom. Pohovorte si spolu a zhodnete sa na tom, že treba Zberateľov zastaviť. Zberatelia sa zdržujú v oblasti okolo relé Omega 4, za ktoré sa žiadna loď doteraz nedostala a ak oni ho používajú bez problémov, naznačuje to ešte viac ich spojenie s Reapermi.
Aby ste sa do toho mohli pustiť, potrebujete tím schopných ľudí. Iluzívny muž vám dal zoznam s pár menami zaujímavých kandidátov a odporučí vyhľadať najprv Salarianského profesora (to odporúčam aj ja, keďže profesor na lodi vám zabezpečí výskum vypelešení). Tiež sa môžete popýtať na členov svojho starého tímu. Potom vám predstaví pilota vašej lode. Je to váš starý pilot Joker. A prekvapenia nekončia, vaša nová loď je kópia vašej starej Normandy, akurát je vylepšená a pohodlnejšia.



4. Normandy SR-2

Po príchode na loď sa vám predstaví EDI, umelá inteligencia lode, ktorá vás ubezpečí, že je neškodná (na rozdiel od Gethov, či UI, ktorá sa vás pokúsila zabiť v minulom diele v Citadele) a je tu len na pozorovanie a údržbu.
Vzor (2): Poznamenajte, že Jokerovi sa UI na lodi páčiť nebude.
Renegát (2): Vyjadrite nevôľu mať na lodi UI.

Teraz si môžete prezrieť loď. V každej miestnosti môžete kontaktovať EDI, aby vám povedala, na čo slúži. Tiež si môžete pohovoriť s posádkou, aby ste vedeli, kto je kto, akí sú to ľudia a čo si myslia o vás, vašej misii a práci pre Cerberus.

Druhá úroveň, veliteľské informačné centrum
Vzadu máte zbrojnicu, v ktorej je Jacob a v ktorej môžete vyberať zbrane pre vás a váš tím. Na druhej strane je výskumné laboratórium, do ktorého zatiaľ nemáte prístup, pretože potrebujete vedca (preto je dobré ako prvého člena tímu naverbovať profesora). Za oboma miestnosťami sa chodba spája do brífingovej haly.
V hlavnej hale máte galaktickú mapu, na ktorej si vyberáte kam chcete letieť a ktorý svet skúmať. Naľavo od mapy máte súkromný terminál pre vaše osobné správy, ktoré dostanete. Pri termináli s galaktickou mapou postáva aj Yeoman Kelly Chambersová. Pohovorte si s ňou a zistíte, že je to vaša asistentka, ktorá má zároveň za úlohu dozerať na posádku, ktorá bude pri svojich misiách vystavená veľkému tlaku, keďže je aj psychologička. Navrhne vám, aby ste jej hovorili Kelly, tak súhlaste, ak s ňou chcete mať priateľské vzťahy (môžete s ňou začať aj flirtovať).
Vpredu je samozrejme kokpit. Cestou môžete preskúmať v chodbe na pravej strane ovládací panel pre Kódex Adaptívneho Prepojenia. V kokpite si môžete prezrieť ovládací panel letovej kontroly pre Kódex Prenasledovacej taktiky. Môžete sa tu tiež pohrať s ovládaním krytu okien a zatvoriť / otvoriť štítenie okien. Môžete si pohovoriť s Jokerom a zaspomínať na staré časy. A tu je aj centrála EDI, kde si môžete pohovoriť s touto Umelou Inteligenciou, hoci sa od nej veľa nedozviete, pretože na niektoré informácie má nainštalované bloky a niektoré sú tajené dokonca aj pred ňou (to veľmi nevzbudzuje dôveru vo vášho zamestnávateľa).
Vzor (4): Buďte milí na Jacoba.
Renegát (4): Buďte na Jacoba nevrlý a vyjadrite svoju nedôveru.
Vzor (2): Pri rozhovore s Kelly sa jej spýtajte aj na osobné veci (čo si myslí o Cerbere, čo je náplňou jej práce, alebo ako je tu spokojná) a podporte jej prístup a oceňte jej pomoc.
Renegát (2): Pri rozhovore s Kelly sa jej spýtajte aj na osobné veci (čo si myslí o Cerbere, čo je náplňou jej práce, alebo ako je tu spokojná) a povedzte, že je naivná a že nepotrebujete psychologického poradcu.

Tretia úroveň, Kajuty posádky
Tu máte pri záchodoch pozorovateľňu a podporu života, ktoré sú momentálne neprístupné. V kajutách posádky si môžete vypočuť rozhovor Rolstona a Patelovej. V spoločnej časti posádky sa zhovárajú Hawthorne a seržant Gardner. So seržantom si môžete pohovoriť aj vy. Spýtajte sa ho, či niečo nepotrebuje. Nechce obťažovať, ale potreboval by nejaké zásoby. Ponúknite sa, že sa po nich poobzeráte a získate vedľajšiu úlohu Normandy: Špeciálne prísady.
Na ošetrovni je doktorka Chakwas. Okrem Jokera je to jediná členka starej posádky a preto je aj tu. Rovno vám povie, že nerobí pre Cerberus, ale pre vás. Spýtajte sa jej, či niečo nepotrebuje a povie, že má všetko čo treba, len ju mrzí, že prišla o svoju fľašu brandy na starej Normandy. Povedzte, že sa jej pozriete po novej fľaši a získate vedľajšiu úlohu Normandy: Serricské Ľadové Brandy.
Napokon tu má svoju kajutu aj Miranda Lawsonová. Môžete si spolu pohovoriť.

Štvrtá úroveň, strojovňa
Pred výťahom si môžete prezrieť monitorovaciu stanicu pre Kódex o výsadkovom module. Okrem toho sú tu dvaja technici, Ken Donnelly a Gabriella Danielsová. Spýtajte sa ich, či niečo nepotrebujú a povedia, že loď je skvele vybavená, ale pre údržbu by sa hodil T6-FBA, ktorý by mohol mať niekto na Omege. Získate vedľajšiu úlohu Normandy: FBA Spoje.
Vzor (2): Ak budete pri oslovení technikov priateľský.
Renegát (2): Vyhrešte technikov, že vám neprejavili úctu ako kapitánovi lode.

Prvá úroveň, kapitánova kajuta
Na prvej úrovni lode je len vaša vlastná kajuta. Máte tu akvárium (kam si môžete neskôr kúpiť rybičku), šatník (kde si môžete meniť bežné oblečenie a časti brnenia, vrátane farby a vzhľadu), Krabičku s medailami (kde si môžete prezerať medaily získané za rôzne bonusové úspechy), osobný počítač (terminál ako pri galaktickej mape na druhom podlaží), Vitrínu (kde si môžete dokupovať modely lodí, zatiaľ máte automaticky len model Normandy) a Zvukový systém (kde si môžete navoliť hudbu). A len pre zaujímavosť na stole s počítačom máte aj fotku vašej lásky z predošlej hry (čo vás poteší hlavne pri importovanej postave, keďže to umocňuje príbeh).

Keď skončíte s prieskumom lode, použite galaktickú mapu a vydajte sa k vašej ďalšej zastávke.



5. Omega

5.1. Profesor Mordin Solus (hlavný príbeh)

Možnosť získať vylepšenia: Assault Rifle Damage, Medi-Gel Capacity.

5.1.1. Aria T´Loak

Po príchode vás chce privítať salarian Fargut, no vyženie ho batarian Moklan a povie vám, aby ste šli do klubu Afterlife pohovoriť si s miestnou vodkyňou Ariou. Prejdite chodbou a vstúpte do klubu.

Vo vstupnej časti klubu je batarian Kylan. Môžete ho osloviť a bude k vám nevrlý.
Vzor (5): Môžete ho výhražne odplašiť.
Renegát (5): Môžete ho zastrašiť.

Vybehnite do zadnej časti klubu a tam je vo svojej lóži Aria. Pohovorte si s ňou a spýtajte sa na Mordina Solusa (môžete sa popýtať aj na Archanjela). Povie vám, že Mordin sa vydal do nakazených oblastí a snaží sa zastaviť mor.
Vzor (2): Keď vám povie, aké pravidlo tu platí, tak len podotknite, že je prosté ho dodržať.
Renegát (4): Hneď na začiatku, keď vás budú chcieť oskenovať, tak sa rozčúľte. Keď vám povie, aké pravidlo tu platí, povedzte, že máte podobné.

Choďte k výťahu do karanténnej zóny. Vstup stráži turian najatý Ariou, aby sa nik nedostal dnu, pretože je tam mor, ktorý kosí turianov, salarianov aj kroganov. Môžete ho presvedčiť, alebo zastrašiť, aby vás pustil dnu, alebo proste povedať, že tam idete a nebude vám brániť.
Vzor (0): Presvedčte ho, aby vás vpustil, pretože chcete ľuďom pomôcť.
Renegát (0): Presvedčte ho, aby vás vpustil, pretože sa viete o seba postarať.


5.1.2. Slumy

Dostávate sa do slumov, chudinskej časti, kde vládnu dva znepriatelené gangy a po vypuknutí moru je situácia ešte zhoršená. Pôvodnými šéfmi tu bol turianský gang Modré slnko. No keďže turiani tiež vymierajú na mor a prekvapivo okrem ľudí sú voči moru imúnni aj Vorchovia, tak je tu ďalší gang, Krvavá svorka, v ktorom sú Vorchovia a aj dobre obrnení Kroganskí žoldnieri.
Pri odbočke vpravo choďte najprv za krabice, kde je pri mŕtvom Turianovi Element Nula (250). Potom odbočte a choďte k barikáde. Tú stráži pár Turianov. Ak ste strážcu pri výťahu presvedčili, aby vás sem vpustil, tak sú v pohode a nechajú vás prejsť. Ak ste ho nepresvedčili, ale len vošli, tak o vás nevedia a napadnú vás a tým pádom ich musíte zabiť. Prejdite za barikádou dverami a vstupujte do častí ovládaných gangmi.

Pod schodmi zabite dvoch nepriateľov. Pri stene leží Batarianská obeť moru. Oslovte Batariana a zistíte, že je na tom dosť zle.
Renegát (2): Oslovte Batariana a hneď ukončite rozhovor a nechajte ho zomrieť. Môžete si vziať ešte aj z jeho PDA 2000 kreditov.
Vzor (5): Skúste od Batariana niečo zistiť a keď začne odpadávať, tak ho zachráňte.
Vzor (2): Keď Batariana zachránite a pýta sa, že prečo ste to spravili, povedzte, že ste tu, aby ste pomohli.

Renegát (2): Keď Batariana zachránite a pýta sa, že prečo ste to spravili, povedzte, že proste len potrebujete informácie.
Ak ho zachránite, môžete sa ho popýtať na Mordina, mor a Vorchov (získate kódex).

Než pôjdete preč, choďte k bráne s nápisom Mechanical Sciences. Pri bráne je bankový terminál (500 kr.). Vnútri za dverami nájdete dva energetické články. Vnútri tiež môžete vypáčiť dvere, za ktorými je turian zabitý morom a v termináli si môžete vypočuť jeho nahrávky spred jeho smrti.
Potom sa vráťte na ulicu a choďte chodbou popri chorom batarianovi. Za ním sú napravo zamknuté dvere, ktoré môžete vypáčiť. Je to byt s mŕtvy batarianom, v ktorom nájdete trezor (4000 kr.) a datapad so správami.

Pokračujte na reštauračné nádvorie. Na konci je za barikádou skupina nepriateľov, ktorú vyraďte. Môžete strieľať zozadu, prísť zboku a dostať sa priamo k nim, alebo vybehnúť hore schodmi a ostreľovať ich zhora. Na terase je Medikit a obvodová doska (1000 kr.). Poniže barikády je apartmán. Vypáčte dvere a vnútri je medikit, trezor (4000 kr.) a dvaja ľudskí utečenci, s ktorými si môžete pohovoriť.
Vzor (5): Presvedčte ich, aby sa pokúsili dostať do Mordinovej kliniky potom, ako prestrieľate cestu na uliciach.
Renegát (0): Povedzte im, že ak tu zostanú ako zbabelci, tak ich zabijú buď gangy, alebo zomrú hladom.

Vráťte sa hore nad apartmán a choďte za barikádu, kde boli nepriatelia. Tam je pri mŕtvole na zemi modifikovaná útočná puška (vylepšenie). Pokračujte na námestie Kokomo. Tam vpadnete do prestrelky medzi gangmi. Keď tam vpadnete, všetci sa samozrejme dajú proti vám. Môžete ísť rovno zdola, alebo po vstupe do Kokomo vybehnúť napravo na poschodie a ostreľovať ich odtiaľ.

Keď padnú, choďte do miestnosti naľavo, kde nájdete Element nula (250). V susednej miestnosti sú ľudskí plieniči. Môžete sa ich zbaviť, alebo proste ignorovať čo robia a pohovoriť si s nimi o udalostiach v slumoch.
Vzor (2): Povedzte, že nemáte radi plieničov a že chcete, aby s tým prestali.
Renegát (2): Keď sa spýtajú, či ich zastrelíte, ak neprestanú, tak povedzte proste, že áno. A nasleduje boj, pri ktorom ich zabijete.
Vzor (5): Presvedčte ich, aby prestali s plienením po mŕtvych.
Renegát (5): Zastrašte ich, aby prestali s plienením po mŕtvych.

Potom sa vráťte na námestie Kokomo a len prejdite zaň a dole schodmi na kliniku.


5.1.3. Klinika

Klinika je v zhone s množstvom ranených. Vo vstupnej hale môžete osloviť recepciu, pár ranených a vybrať Medikit. Potom choďte naľavo k dvom miestnostiam. Tá naľavo je prázdna, ale nájdete v nej Platinu (2000), Medikit, Paládium (2000) a výskumný počítač (Vylepšenie pre viac Medigelu). V miestnosti napravo je samotný Mordin Solus, ktorého hľadáte a okrem nehu je tu aj Element nula (500), Irídium (2000), Medikit a dva energetické články.
Oslovte Mordina. Je rozrušený a nesústredený.
Vzor (5): Upokojte rozrušeného Mordina.
Renegát (5): Získajte si ráznym prístupom jeho pozornosť.
Keď si získate jeho pozornosť, tak je ochotný vám pomôcť pri vašej výprave, no najprv od vás chce, aby ste mu pomohli zlikvidovať mor.
Vzor (2): Povedzte, že radi pomôžete.
Renegát (2): Šomrite, prečo nič nemôže ísť ľahko.
Automaticky získate od doktora vylepšenie pištole (Carnifex Hand Cannon) a tiež aj vedľajšiu úlohu nájsť jeho asistenta Daniela. Ak ste cestou do kliniky pomohli chorému Batarianovi, tak to pri rozhovore spomeňte doktorovi a získate 40 skúseností.

Potom sa vráťte do vstupnej haly kliniky a prejdite dverami vzadu, ktoré boli predtým neotvoriteľné. Vybehnite hore schodmi a v hale pred vami pobite väčšiu skupinu nepriateľov. Pobite ich a choďte ku schodom, nad ktorými sú ďalší nepriatelia. Napravo od schodov je Medikit a naľavo je hráčsky terminál, ktorý možno hacknúť (3000 kr.). Vybehnite hore schodmi a môžete tam hacknúť bankový terminál (5000 kr.).


5.1.4. Mordinov asistent

Prejdite schodmi vyššie do chodby s dvoma dverami. Otvorte tie naľavo. Za nimi je Daniel a Batariani, ktorým prišiel pomôcť, no oni ho vinia z moru.
Vzor (2): Povedzte im, nech zostanú pokojní.
Vzor (2): Povedzte, že sa nejako môžete dohodnúť.

Renegát (5): Dajte hneď signál svojim parťákom na útok.
Predošlé možnosti (a ďalšie neutrálne) vedú k boju. Vždy, keď dôjde k boju, tak Daniela zabijú a vy potom musíte zabiť dvoch batarianov. Jedine presvedčením môžete zabrániť boju a Daniela tak zachrániť.
Vzor (5): Presvedčte ich, nech Daniela nechajú.
Renegát (5): Zastrašte ich, nech Daniela nechajú.
Potom sa vás opýtajú, či ich teda necháte odísť. Keďže už na Daniela nemieria, jeho život je zachránený a tak sa rozhodnite, či im dovolíte odísť, alebo ich zabijete. Ich zabitie samozrejme Daniela nepoteší. Ak ste zaistili Danielovo prežitie, získavate 40 skúseností.
Vráťte sa na chodbu a pokračujte druhými dverami.


5.1.5. Ventilácia

Ako ste zistili u Mordina, Vorchovia vypli prívody vzduchu, aby zabili nakazených v oblastiach. Musíte to napraviť. Zabite troch nepriateľov za dverami a zbehnite dole schodmi. Prebojujte sa priestorom pred vami. Nad dverami, ktorými musíte prejsť, sú dve terasy s nepriateľmi s raketometmi. Môžete pri nich odpáliť vzdušné sudy, alebo využiť jedijské sily, či ostreľovačku, ak ste vojak. Pred dverami je tiež barikáda. Môžete bojovať zdola, alebo využiť vašu vlastnú terasu povyše dverí (či už na barikádu, či na ostreľovačov).

Keď pobijete nepriateľov pri barikáde, prejdite dverami, za ktorými ešte čaká pár nepriateľov a kroganský žoldnier. Napravo pri stoličkách nájdete Medikit a náhradné súčiastky (1000 kr.). Potom vybehnite hore schodmi, kde sa vám vyhráža jeden Vorcha. Zistíte, že Vorchovia pracujú pre Zberateľov, čo zapadá do vášho predpokladu.
Vzor (2): Spýtajte sa, čo tam robí.
Renegát (2): Vyhrážajte sa mu smrťou.

Potom pobite posledných nepriateľov, čo vám stoja v ceste a prejdite k ovládaciemu centru ventilácie. Aktivujte ventiláciu a vložte do nej liek od Mordina. Po aktivácii tohto hlavného panelu sa vám sprístupnia dve miestnosti po bokoch. No objavia sa samozrejme aj ďalší nepriatelia, pri vás aj v týchto miestnostiach, takže sa tam musíte prebojovať a v oboch aktivovať panely. Spravte to a obnovíte prísun vzduchu a zároveň vpustíte do ventilačky Mordinov liek.
Automaticky sa presúvate na kliniku. Tam môžete oznámiť Mordinovi, že Daniel zomrel, alebo prehodíte slovko aj so zachráneným Danielom, ak ste ho zachránili. Ten je naštvaný, ak ste zabili Batarianov, ktorým chcel pomôcť. Ak ste ho zachránili a nechali žiť aj Batarianov, tak vám povie, že z vás mal pocit, že ich chcete zabiť všetkých.
Vzor (2): Upokojte ho, že nie.
Renegát (2): Povedzte, že vás to napadlo.
Potom k Mordinovi.
Vzor (2): Spýtajte sa Mordina, či sa k vám pridá.
Renegát (2): Pripomeňte Mordinovi, že vám sľúbil spojenectvo, ak mu pomôžete.

Potom si môžete zvoliť, či hneď odídete, alebo ešte zostanete na klinike. Ak zostanete, môžete si pohovoriť s Mordinom a ak prežili, tak aj s Danielom, Batarianským raneným a ľudskými preživšími (ak ste sa o všetkých postarali). No nemáte kam ďalej ísť a odchod z kliniky znamená rovno návrat na loď.


5.1.6. Návrat na Normandy

Po návrate sa stretávate s Jacobom a Mordinom v zasadačke. Mordin robil pre Salarianskú tajnú službu, takže vie o Cerberuse a domyslí si aj to, že robíte pre Iluzívneho muža.
Vzor (2): Cerberus sa nezmenil.
Renegát (2): Cerberus odvádza dobrú prácu.
Teraz máte možnosť ho prerušiť v rámci akcie Vzoru“.
Renegát (2): Ak ho neprerušíte, tak ho nechajte sa rozplývať a potom mu pripomeňte, že únosy nie sú fascinujúce.
Napokon je Mordin ochotný ísť analyzovať všetko čo ste zistili a EDI mu poskytne laboratórium. Spýta sa, či je EDI UI.
Vzor (2): Potvrďte.
Renegát (2): Pripomeňte mu, nech sa sústredí.

Odteraz máte k dispozícii laboratórium, kde môžete vykonávať výskumy všetkých vylepšení, ktoré ste na svojich potulkách našli. Môžete si ich prezerať priamo vo výskumnom termináli, alebo si vybrať túto možnosť pri rozhovore s Mordinom. Spýtajte sa ho na jeho službu v Salarianskej tajnej službe, istej obdobe Spektier Citadely. Spomenie, že slúžil pod kapitánom Kirrahem (s ktorým ste plnili spoločne jednu misiu v prvom dieli a ak pokračujete priamo, tak či žije, alebo nie, závisí od vášho rozhodnutia v prvom dieli). Spýtajte sa ho aj na vylepšenia a získate jedno aj od neho, Mordinov Omni-Tool.

Pohovorte si s Jacobom a pohovorte si aj o vylepšeniach (teraz, keď už máte Solusa). Získate na výskum vylepšenie lodných štítov.

Vráťte sa na mostík a prečítajte si vo svojom súkromnom termináli správu od doktorky Chakwasovej o vašom vzhľade, čo už zrejme aj tušíte. Vzhľadom na obnovu vášho tela a vzhľadom na to, že pri prepade zariadenia nebola plne dokončená, vám zostali jazvy. Ak sa chováte ako dobrák, má to vplyv na implantáty, ktoré sa liečia rýchlejšie a vyzeráte fešnejšie. Ak myslíte na zlé veci a podľa toho aj konáte, jazvy sa vám neliečia, skôr sa robia ďalšie. Ak chcete tento efekt odstrániť, je tu možnosť, no vyžaduje si vylepšenie Ošetrovne (získavate ďalšie vylepšenie na Výskum).

Skočte za Mirandou a aj tá má pre vás návrh na nové Vylepšenie týkajúce sa pokročilého skenovania planét.



5.2. Archanjel (hlavný príbeh)

Možnosť získať vylepšenia: Submachine Gun Damage, Tech Damage.

5.2.1. Omega

O Archanjelovi ste sa mohli s Ariou rozprávať už predtým, keď ste sa pýtali na profesora. Ak ste ten rozhovor preskočili, tak za ňou skočte znova. Aria vám povie, že Archanjel si tu narobil hromadu nepriateľov. Vraj je presvedčený, že bojuje na strane dobra, ale iba si tým poštval proti sebe rozličné skupiny Omegy. Teraz sa proti nemu spojili gangy žoldnierov a chcú ho doraziť. Hlavné gangy Omegy, Modré Slnká, Krvavá svorka a Zatmenie.
Ak idete najprv za Archanjelom a až potom za profesorom, tak vás čakajú rozhovory a možnosti ako uvádzam v popise pri prvej návšteve Arie.

Choďte za žoldnierom verbujúcim do akcie poniže Ariinej lóže a nahláste sa. Pošle vás dole za batarianom, čo zapisuje uchádzačov.
Ten si z vás na začiatku robí srandu, ak ste žena.
Renegát (5): Nedajte sa a vytiahnite na neho zbraň.
Potom sa len zapíšte. Zistíte, že na tejto akcii spolupracujú gangy priamo pod vedením svojich vodcov. Tarak vedie Modré slnká, Jaroth Zatmenie a Garm Krvavú svokru. A ešte najímajú aj žoldnierov ako vás, všetko kvôli jednému mužovi. Pokračujte ďalej. Pri odchode uvidíte mladého chlapíka, ktorý sa chce tiež zapísať.
Vzor (2): Spýtajte sa ho, či na to nie je primladý.
Renegát (2): Povedzte mu, nech sa tu pekne zapíše.
Vzor (5): Nech mu už poviete čokoľvek, môžete mu ešte na záver zničiť jeho zbraň a poslať ho preč s tým, že toto nie je pre neho.

Po zápise choďte na vstupnú plochu pred klubom Afterlife a tam choďte k vozidlám. Oslovte šoféra gangu Modré slnká a ten vás odvezie do cieľovej oblasti, kde sa pripravujú na Archanjela.


5.2.2. Okolie Archanjelovej základne

Po príchode vás trochu do situácie zasvätí Salkie, vojak Modrých Sĺnk a pošle vás hlásiť sa u seržanta Cathku. Je to celkom prosté, vy a ostatní žoldnieri máte byť len návnada, ktorá má zamestnať Archanjela, kým sa mu gangy dostanú na kobylku.

Prejdite do miestnosti povyše, kde je pár členov Zatmenia a aj ich šéf Jaroth. Pohovorte si s ním (kódex Žoldnieri: Zatmenie). Na stolíku je správa pre Taraka. Vezmite si ju a zistíte, že spojenecké gangy majú v pláne po Archanjelovi vyraziť aj proti Arii a získate vedľajšiu úlohu Získaný Datapad, ktorý potom treba odovzdať Arii.
V susednej miestnosti je Element nula (500), môžete tam hacknúť pašerácke účty (4000 kr.) a môžete tiež hacknúť aj Mecha a naručiť jeho identifikátor priateľských jednotiek, čo vám uľahčí boj v závere tejto úlohy.

Pokračujte do ďalšej miestnosti, kde je krogan Garm, vodca Krvavej svorky. Pohovorte si s ním (kódex Žoldnieri: Krvavá Svorka).

Vyjdite von, kde už začínajú prestrelky na vašich „spojencov“. Na zemi je tu datapad s výpalným, ktorý môžete hacknúť (6000 kr.). Povyše datapadu sú dvere, ktoré môžete vypáčiť. Za nimi je dodávka zbraní, ktorú môžete oskenovať (Vylepšenie samopalu), účty Modrých Sĺnk (4000 kr.), energetické články a Medikit.
Vráťte sa von a choďte do druhých dverí povyše. Za medikitom vstúpte do miestnosti, kde je centrála Modrých Sĺnk a ich vodca Tarak. Oslovte ho, no je to drzý parchant.
Vzor (2): Upokojte ho.
Renegát (2): Drzo odvrknite.
Rozprávať sa s vami miesto neho bude Jentha, tak si s ňou pohovorte (kódex Žoldnieri: Modré Slnká).

Potom len zájdite na poslednú zastávku k malej lodi a oslovte asistenta seržanta Cathku. Objaví sa seržant a pohovoríte si. Snaží sa dať do poriadku loď, ktorú poškodil Archanjel, aby ju mohli opäť využiť pri útoku na neho (Kódex A-61 Mantis Gunship).
Renegát (5): Môžete využiť renegátsku akciu a zabiť Cathku, čím zabránite oprave lode a tá bude v závere tejto misie slabšia.


5.2.3. Archanjelova základňa

Len prebehnite mostom a vstúpte do budovy. Tam pobite žoldnierov a môžete ju preskúmať. Je v nej asi päť Medikitov, nejaká voľná munícia a na poličke pod schodmi je Omni-tool vylepšenie. V otvorenej miestnosti na poschodí je aj trezor (4000 kr.). Choďte hore k dverám za ktorými stretávate Archanjela.
Vzor (2): Rád ťa opäť vidím.
Renegát (2): To si ty, Garrus?
Zisťujete, že Archanjel je váš starý parťák, Garrus Vakarian. Vyspovedajte ho, o čo tu ide. Napokon sa zhodnete na tom, že treba udržať túto pozíciu.
Vzor (2): Podporte ho s tým, že cez vás neprejdú.
Renegát (2): Potešte sa, že nakopete pár zadkov.
Napokon sa ešte pozriete cez zameriavanie ostreľovačky na prichádzajúcich nepriateľov.
Renegát (5): Zabite nepriateľa ostreľovačkou, než ju vrátite Garrusovi.

Po rozhovore si vezmite z gauča novú útočnú pušku Vindicator a pustite sa do boja s útočníkmi. Cez most sa snažia dostať žoldnieri a členovia Zatmenia. Po pár zabitých vypustia ťažkého Mecha. Ak ste cestou sem poškodili Mecha, tak začne útočiť na všetkých v okolí, vrátane jeho spojencov a čoskoro bude po ňom. Ak ste ho nepoškodili (nehackli), tak sa s ním musíte vysporiadať. Po jeho zničení dorazte posledných nepriateľov vrátane Jarotha, vodcu Zotmenia. Má štít aj brnenie, inak ničím nevyniká.
Keď sa to ukľudní, vráťte sa do Garrusovej izby. Je tam skrinka pod posteľou (2000 kr.) a Medikit (ak ste neminuli všetky dole v hale). Oslovte Garrusa. Zistíte, že ďalší gang prerazil spodné podlažia a musíte ich zastaviť, kým on bude dozerať na most, ak by predsalen niekto po ňom skúsil opäť preniknúť.
Vzor (5): Povedzte, že ho nenecháte samého.
Renegát (5): Povedzte, že bude potrebovať pomoc.
Či už vzorovo, či renegátsky, môžete mu nechať jedného z vašich spoločníkov na ochranu, alebo si oboch zobrať so sebou.

Zbehnite dole a pod schodmi prejdite do suterénnej časti. Musíte zablokovať trojo dvier. Prvé sú rovno oproti vám, oproti schodom, ktorými ste prišli. Aktivujte ich uzavretie. Máte 10 sekúnd, než sa uzatvoria a objavia sa nepriatelia, ktorí chcú uzavretie prerušiť, tak ich proste likvidujte. Keď sa prechod uzavrie, čakajú vás ešte dva. Sú za dverami naľavo a napravo. Naľavo je údržbárska chodba s mnohými prekážkami na preskakovanie a napravo je zas priestranná garáž. V oboch sa len prebojujte na koniec, aktivujte uzavretie a vydržte tých pár sekúnd, kým sa dvere neuzatvoria.

Keď uzavriete všetky tri prechody, dorazí Garm, vodca Krvavej svorky do Garrusovej základne. No objavujete sa tam aj vy, takže odpadá cesta späť. Garm (vybavený štítom aj zbrojou) spolu s ďalším kroganským bojovníkom smeruje rovno nahor za Garrusom. Pobite poskokov, ktorých nechal v miestnosti a bežte za nimi. Zabite ich oboch, aby ste ochránili Garrusa. Tým ste vyradili druhý gang aj s vodcom. Keď ste hotový, oslovte opäť Garrusa.

Teraz už zostali len Modré Slnká. Váš rozhovor preruší ich vpád. Stíhačka k vám najprv umiestni výsadok. Skupina členov gangu, ktorú vedie Jentha, zástupkyňa vodcu, ktorú ste mohli stretnúť cestou sem. Ona a jeden centurion majú brnenie aj štít. Pozabíjajte ich. Potom sa objaví druhá skupina zo vstupnej haly a smeruje k vám hore po schodoch. Vyraďte ich.
Napokon sa objaví Tarak a vyradí Garrusa. Nie osobne ako ostatní, ale v stíhačke. Ak ste predtým zavraždili seržanta Cathku, tak nestihol poriadne opraviť stroj a ten má len asi dve tretiny života. Ak ste ho nezavraždili, tak je stíhačka plne opravená. Použite na ňu najlepšie vašu ťažkú zbraň a zničte ju, čím zabijete Taraka a zbavíte sa tak aj posledného gangu.


5.2.4. Návrat na Normandy

Jacob vám dáva správu o tom, ako to vyzerá s Garrusovými zraneniami, keď dorazí sám Garrus a žartuje o tom, ako vyzerá.
Vzor (2): Povedzte, že nevyzerá horšie, než obvykle.
Potom prejde k podstatnejšiemu: vy a Cerberus.
Vzor (2): Povedzte, že práve preto ste radi, že je tu, aby vás kryl pri práci s Cerberusom.
Renegát (5): Povedzte, že teraz je Cerberus tá správna strana.

Oslovte Mordina a prizná sa vám, že vám niečo predtým zamlčoval. Povie, že nielen že študoval kroganskú Genofágu (biologický vírus, ktorý turiani použili na kroganov počas ich rebélie, aby znížili kroganskú populáciu, v ktorej všetci videli hrozbu a to tým, že ich pripravili o plodnosť), ale pomáhal vytvoriť jej upravenú verziu, keď sa zdalo, že prirodzená biológia kroganov sa prispôsobuje víru a prekonáva ho.
Vzor (6): Povedzte, že Genofága bola zlá vec a aj to, že na nej Mordin pracoval.
Renegát (6): Povedzte, že ste tušili, že niečo zamlčiava a potom súhlaste s tým, že krogani sú hrozba a že pracovať na redukcii populácie kroganov bola dobrá vec.

Prezrite si osobný terminál. Máte tam pár mailov. Ak sú nažive, tak máte ďakovný mail od Daniela, Mordinovho asistenta a od Johna Whitsona, chlapíka, čo chcel k žoldnierom verbujúcim proti Archanjelovi a ak ste ho od toho odhovorili, tak je teraz rád, že žije vzhľadom na masaker, ktorý ste spôsobili. No a hlavne tu máte správu od Cerberu, že sa stratil jeden z ich agentov - vedľajšia úloha N7: Stratený agent.

Na palube s posádkou máte teraz prístupnú miestnosť ovládania bojových batérií a to vďaka tomu, že sa o ne stará Garrus. Prezrite si tam konzolu (pre kódex Zbrane: Disrupčné torpéda a kódex Zbrane: Javelin) a pohovorte si s Garrusom. Získate na výskum vylepšené bojové delo.
Pohovorte si a dozviete sa niečo o tom, čo a prečo robil, kým ste vy boli mimo. Pri rozhovore podotkne dobrú prácu Cerberusu na lodi a výbave.
Vzor (2): Povedzte, že nerobíte pre Cerberus.
Renegát (2): Povedzte, že Cerberus je dobrá voľba.


5.2.5. Vedľajšie úlohy Normandy

1. Normandy: Serricské Ľadové Brandy
Mohli ste sa predtým spýtať doktorky Chakwasovej, či niečo nepotrebuje a povedala, že má všetko čo treba, len ju mrzí, že prišla o svoju fľašu brandy na starej Normandy. Za 1000 kreditov môžete fľašu kúpiť buď v bare Afterlife na Omege, alebo v Dark Star Lounge na Citadele. Keď fľašu kúpite, dajte ju doktorke a tá vám ponúkne, aby ste sa rovno spoločne napili. Vypite si spoločne, zaspomínate na staré časy, na padlých druhov a skončí to vaším trocha kolísavým pohľadom od podnapitia a doktorka skončí na lôžku odrovnaná. Neskôr, keď sa zastavíte, tak je potešená tou akciou a navrhne, aby ste z toho spravili každoročnú udalosť.
Za odmenu dostanete 40 skúseností a tiež vylepšenie.

2. Normandy: FBA Spoje
Predtým ste mohli zistiť, že vaši dvaja dvaja technici, Ken Donnelly a Gabriella Danielsová potrebujú pre údržbu T6-FBA, ktorý by mohol mať niekto na Omege. Toto zariadenie môžete kúpiť na Omege od Kenna na trhu. Bez zľavy stojí 500 kreditov, takže je to pohoda. Doneste im súčiastku a sú radi. Dokonca im zostane trochu voľného času na karty a ponúknu vám, že si môžete zahrať s nimi. Môžete vyhrať, alebo prehrať 100 kreditov. Ak použijete presviedčanie, či zastrašovanie, tak vyhráte až 500 kreditov.
Za doručenie súčiastky máte 40 skúseností.



5.3. Stanica Omega (vedľajšie úlohy)

5.3.1. Prieskum Omegy

1. Trh
Napravo od vstupu môžete preskúmať trh Omegy.

Omega Market
V jednom obchode predáva Marsh.
Vzor (5): Môžete ho presvedčiť, aby vám dal zľavu.
Renegát (5): Môžete ho presvedčiť, aby vám dal zľavu.
Predáva:
Simulator Conduits (topánky, +10% rýchlosť) 4000/3333 k.
Model lode - Turianský krížnik. 500/416 k.
Sniper Rifle Damage (vylepšenie ostreľovačky). 60000/50000 k.
Fornax (Kódex Publikácie: Fornax). 5/4 k.
Strength Boost Pads (náplecníky). 4000/3333 k. Táto položka je prístupná až po misii, v ktorej navštívite loď Zberateľov.
Stabilization Gauntlets (rukavice). 8000/6666 k. Táto položka je prístupná až po misii, v ktorej navštívite loď Zberateľov.

Harrotvo Empórium
Od Harrota môžete získať zľavu, len pri plnení úlohy „Omega: Snažiaci sa Quarian“.
Visor (vylepšenie hlavy, poškodenie pri zásahu hlavy +10%). 2000/1666 k.
Model lode - Gethská loď. 2000/1666 k.
Capacitor Chestplate (brnenie, +10% dobíjanie štítu). 4000/3333 k.
Hack Module (vylepšenie Omni-Toolu, skracuje čas hackovania). 30000/25000 k.
Ordnance Packs (topánky). 2000/1666 k. Táto položka je prístupná až po misii, v ktorej navštívite loď Zberateľov.

Kennov šrot
Kenn je quarian, ktorý sa chce dostať zo stanice. Pozrite „Omega: Snažiaci sa Quarian“.
Vzor (5): Môžete ho presvedčiť, aby vám dal zľavu.
Renegát (5): Môžete ho presvedčiť, aby vám dal zľavu.
Heavy Skin Weave (kybernetické vylepšenie, +10% života). 90000/75000 k.
Shotgun Damage (vylepšenie brokovnice). 60000/50000 k.
Heavy Weapon Ammo (+15% kapacita ťažkej munície). 30000/25000 k.
Nashan Stellar Dynamics T6-FBA Couplings (súčiastka do vašej lode). 500/416 k.
T6-FBA potrebujete pre vašich technikov v strojovni na Normandy.

Pri Kennovom obchode postáva vorcha menom Shisk. Oslovte ho a obviní vás, že pracujete pre kapitána Gavorna. Popriete to, keďže je to samozrejme aj pravda a skúste sa dozvedieť viac. Potom sa vráťte pred vstup do klubu Afterlife, pri zábradlí tam postáva Gavorn. Až teraz ho môžete osloviť. Dozerá na to, aby sa do klubu nedostali žiadni vorchovia a poznamená, že je tu čoraz viac mŕtvych vorchov.
Vzor (2): Povedzte, že neviete, o čom hovorí.
Renegát (2): Povedzte, že mu značne uľahčujete prácu.

2. Klub Afterlife
V hornom bare v klube môžete kúpiť fľašu brandy pre doktorku Chakwasovú.
Ak ste v predošlej hre po dobrom presvedčili Helenu Blake, aby prestala so zločinom, tak ju nájdete v bočnej miestnosti na medziposchodí medzi horným a spodným barom. Je vám vďačná za to, že ste jej zmenili život.
V spodnom bare môžete nájsť aj Fista. Fist bol v prvom diely malý gauner na Citadele, kde ste mu zničili jeho podnikanie a ak ste ho nechali žiť, tak tu teraz prežíva a dokonca pracuje. Ten vám na rozdiel od Heleny rozhodne vďačný nie je.
Vzor (2): Podotknite, nech si dáva pozor a nemontuje sa zas do zločinov.
Renegát (2): Povedzte mu, že je vám úplne jedno, kým bol, pretože ste ho úplne zničili.


5.3.2. Úlohy Omegy

1. Omega: Batarianský Barman
Choďte do spodného baru Afterlife a objednajte si nápoj u barmana Forvana. Keď ho vypijete, odpadnete. Keď sa preberiete, povie vám chlapík menom Henner, že Forvan nenávidí ľudí a dáva im do pitia jed, pretože ich nenávidí za niečo, kvôli nejakej potýčke s ľuďmi, pri ktorej zomreli batariani.
Vzor (2): Poďakujte mu za varovanie.
Renegát (2): Povedzte Hennerovi, že vám za to ten barman zaplatí.

Vráťte sa za Forvanom a konfrontujte ho. Ak sa spýtate, že prečo, tak preto, že ľudia zabili jeho bratov na Bekke. No podľa Jacoba to boli teroristi, čo ohrozovali Citadelu.
Renegát (5): Donúťte Forvana vypiť nápoj, čo vám naleje.
Vzor (7): Môžete mu povedať, že vám za to nestojí a nechať ho tak. Odprisahá, že už nič také nespraví a utečie.
Vzor (5): Začnite vykrikovať, že dáva zákazníkom jed a že kto bude ďalší. Pristaví sa pri vás turian Ogrinn. Vyprovokujete Forvana, ktorý vytiahne zbraň a Ogrinn ho zastrelí.
Vzor (5): Zistite, prečo robí, čo robí. Potom začnite vykrikovať, že dáva zákazníkom jed a že kto bude ďalší. Pristaví sa pri vás turian Ogrinn. Vyprovokujete Forvana, ktorý vytiahne zbraň a Ogrinn ho zastrelí.


Získate 40 xp za vybavenie barmana. Batarianského barmana vystrieda salarianský, ktorý vám vzhľadom na okolnosti bude nalievať zadarmo.

2. Omega: Snažiaci sa Quarian
Na trhu Omegy má svoj stánok quarian Kenn. Spýtajte sa ho, čo tu robí. Bol na tradičnej Quarianskej púti a keď prišiel sem, okradli ho. Začal predávať, čo vyšrotoval, aby našporil na cestu preč. No problémom je Harrot. Ten trvá na tom, aby Kenn neznižoval ceny pod jeho, pretože tu bol vraj skôr a má na to právo. Tým pádom má Kenn slabšiu klientelu.
Ak ste dobrák, môžete mu dať peniaze rovno, no ak počkáte, môžete z toho vytĺcť viac.
Môžete mu ponúknuť, že si pohovoríte s Harrotom. Zájdite za ním a:
Vzor (5): Presvedčte ho, aby dal Kennovi pokoj.
Renegát (5): Presvedčte ho, aby odkúpil Kennovi obchod, rozšíril tak svoju pôsobnosť a zbavil sa konkurencie. Úloha je tým hneď splnená a Kenn je preč.
Keď Harrota presvedčíte, tak aby vám ukázal svoju dobrú vôľu, poskytne vám ešte aj zľavu na svoj tovar.
Ak ste to vyriešili po dobrom, tak to zájdite oznámiť Kennovi a tým je úloha splnená. Môžete sa ešte rozhodnúť, že sami dáte Kenovi 1000 kreditov na odchod a on odíde, no tovar v jeho obchode môžete kupovať naďalej (automaticky naň máte zľavu, ak ste si ju nevybavili predtým) a máte zľavu aj u Harrota.
Vzor (5): Dajte Kennovi peniaze na odchod zo stanice.

3. Omega: Profesor: Stratený Asistent
Túto úlohu získate len pri pátraní po profesorovi Mordinovi Solusovi. Keď ho nájdete, tak vás požiada, by ste pri vašom ďalšom postupe našli jeho asistenta. Úloha je spísaná pri hlavnom príbehu týkajúcom sa Mordina Solusa.

4. Omega: Patriarcha
Po splnení jednej hlavnej úlohy na Omege (či už získate najprv profesora Solusa, alebo Archanjela) sa zastavte za Grizzom. Grizz je jeden z ochranky Arie T´Loak. Tým, že ste našli Solusa, alebo Archanjela, ste sa preukázali ako schopný a Aria má na vás požiadavku. Treba pomôcť jej chránencovi. Môžete ho tiež presvedčiť, či zastrašiť ohľadne toho, že „prečo vy?“ a povie, že Aria mu nemôže poskytnúť pomoc oficiálne, inak by to vyzeralo ako slabosť.
Súhlaste a skočte do bočnej miestnosti spodnej časti baru Afterlife. Tam je krogan zvaný Patriarcha. Z rozhovoru s ním môžete zistiť, že kedysi viedol podsvetie na Omege on, no prišla Aria a o všetko ho pripravila a jeho ponechala ako odstrašujúci príklad a zároveň svojho poradcu.
A.
Presvedčte ho, aby sa odišiel ukryť. Odíde sa schovať k Asariiným ľuďom a vy sa nemáte o čo viac starať.
Vzor (4): Za túto možnosť.
Potom len choďte za Grizzom a dostanete odmenu 40 skúseností, 3000 kreditov.
B.
Navrhnite mu, že budete bojovať v jeho mene proti vrahom a on si tým získa aj nejakú tú reputáciu.
Vzor (2): Za túto ponuku.
Choďte do spodnej časti, naľavo od miestnosti s Patriarchom. Tam narazíte na pripravujúcich sa vrahov, ktorých zabite. Vráťte sa to oznámiť Patriarchovi, ktorý je rád, že si opäť získal rešpekt.
Renegát (2): Podotknite, nech sa nenechá pripraviť o túto šancu, kedy môže byť opäť hrozbou.
Vzor (2): Rozlúčte sa s Patriarchom.
Vzor (5): Za splnenie úlohy.

Vráťte sa za Grizzom a oznámte mu splnenie úlohy. Ten vás pošle za Ariou. Tá poznamená, že toto nie je presne to, čo od vás chcela, ale úlohu ste splnili, tak dostanete za odmenu 40 skúseností a 3000 kreditov.
C.
Vyprovokujte ho, že je zbabelec, keď sa nechá chrániť od Arie a vystavovať ako trofej. Sám sa pustí do vrahov ,čo po ňom idú, aby ešte raz zažiaril v sláve.
Renegát (5): Za túto možnosť.
Vráťte sa za Grizzom a oznámte mu splnenie úlohy. Ten vás pošle za Ariou. Tá poznamená, že jej starý priateľ Patriarcha zomrel, čo nie je presne to, čo od vás chcela, ale úlohy ste sa zhostili, tak dostanete za odmenu 40 skúseností a 3000 kreditov.
Vzor (2): Ak poviete, že to bola správna vec vyprovokovať ho, aby nežil ako jej zvieratko.

5. Omega: Archanjel: Získaný Datapad
Keď budete pátrať po Archanjelovi, tak sa presuniete do okolia jeho základne. Tam hneď po príchode vstúpite do miestnosti, kde sedí vedenie gangu Zatmenie a aj ich vodca Jaroth. Na stole je tam správa pre Taraka, kde sa píše, že spojené gangy majú v pláne po likvidácii Archanjela vyraziť aj proti Arii. Keď sa po ukončení úlohy s Archanjelom vrátite na hlavnú časť Omegy, tak choďte za Ariou a odovzdajte jej tento datapad.

6. Asariina úloha
Keď ste pomohli Arii s Patriarchom a odovzdali ste jej Datapad získaný pri pátraní po Archanjelovi, tak ocení to, že ste jej pomohli. Je jedno, v akom poradí plníte úlohy, ale proste pri druhej splnenej úlohe, či už je to Patriarcha, či Datapad, vám povie o tajnej skrýši na planéte Daratar v systéme Faryar. Viac už nepotrebuje, čo je tam a tak si môžete nechať všetko, čo tam nájdete ako odmenu za služby, ktoré ste jej preukázali.
Vzor (2): Odmietnite s tým, že nechcete jej špinavé peniaze.
Renegát (2): Spýtajte sa, v čom je háčik.
Potom získavate úlohu N7: Pašerácky úkryt Zatmenia.



6. Omega Nebula (vedľajšie úlohy)

V hmlovine Omega ste plnili na stanici Omega prvé dve úlohy hlavného príbehu. Môžete sa teraz trochu zdržať prieskumom tejto hmloviny a jej štyroch systémov, alebo si to nechať na neskôr.


6.1. Sahrabarik

1. Urdak
Hojnosť surovín: Stredná. Dominuje: Paládium.

2. Bindur
Hojnosť surovín: Bohatá. Dominuje: Platina.

3. Imorkan
Hojnosť surovín: Stredná. Dominuje: Platina.

4. Omega
Hlavné úlohy archanjel a profesor. Niekoľko vedľajších úloh. Bližší popis v časti „5. Omega“.

5. Palivové depo
Možnosť nakúpiť sondy a palivo.

6. Mass Relay
Umožní vám cestovať k ďalšiemu relé a tak prekonávať celé hviezdne sústavy.

7. Omega 4 Relay
Bude mať využitie v neskoršej fáze hry pri postupe hlavným príbehom. Zatiaľ bez využitia.


6.2. Arinlarkan

1. Utha
Hojnosť surovín: Bohatá. Dominuje: Platina.

2. Loď MSV Strontium Mule
Vedľajšia úloha N7: MSV Strontium Mule. Prístupná až neskôr, po splnení vedľajšej úlohy N7: Archeologické vykopávky, skôr sa tam loď nenachádza.


6.3. Kairavamori

1. Sethor
Hojnosť surovín: Bohatá. Dominuje: Irídium.

2. Vatar
Hojnosť surovín: Bohatá. Dominuje: Irídium.

3. Uwan Oche
Hojnosť surovín: Bohatá. Dominuje: Paládium, Irídium.


6.4. Batalla

1. Logasiri
Hojnosť surovín: Stredná. Dominuje: Paládium.

2. Thunawanuro
Hojnosť surovín: Dobrá. Dominuje: Platina. Vyskytuje sa aj Element Nula.

3. Nearog
Hojnosť surovín: Stredná. Dominuje: Platina. Vyskytuje sa aj Element Nula.


6.5. Fathar

1. Lorek
Hojnosť surovín: Bohatá. Dominuje: Platina.
Vedľajšia úloha: N7: Stratený agent.

2. Korar
Hojnosť surovín: Dobrá. Dominuje: Irídium.

3. Dorgal
Hojnosť surovín: Bohatá. Dominuje: Platina.


6.6. Vedľajšie úlohy

1. N7: Stratený agent (N7: Lost Operative)
Túto úlohu môžete objaviť sami pri prieskume planéty Lorek v systéme Fathar, alebo vám ju zadá vedenie Cerberusu potom, čo splníte prvé dve úlohy hlavného príbehu (napríklad získate profesora a archanjela). Zamerajte miesto pristátia sondou a pristaňte na planéte.
V kontajneroch, pri ktorých pristanete, je platina (1200). Vojdite do budovy a pobite pár členov Zatmenia, ktorí sa na vás vrhnú. V miestnosti, z ktorej vyšli, je Medikit a trezor (3750 kr.). V hlavnej hale je počítač, v ktorom si môžete prečítať, čo gang chcel od agenta Cerberusu, že ho chytili, mučili, no nezlomili a nedal im dešifrovač k správe o pokusoch na Rachnioch. Vedľa počítača je panel, ktorý musíte hacknúť, aby ste otvorili ďalší prechod. Spoza dvier vybehne ďalšia skupina nepriateľov, ktorých vedie Morl, vodca tohto zariadenia. Pobite ich. Za dverami napravo je platina (800). Za dverami naľavo sú ďalšie dvere, ktoré hacknite a dostanete sa do vypočúvacej miestnosti, kde mučili Tyrone Rawlingsa, zajatého agenta. Tu si z terminálu vezmite zakódované údaje, ktoré získali a rozhodnite sa, čo s nimi.
Môžete si ich nechať pre seba (dostanete email od EDI, že začína robiť na ich dekódovaní, no zaberie to roky), môžete ich poslať Aliancii (dostanete email od Andersona, ktorý verí, že tým môžu nalomiť reputáciu Cerberusu, hoci dekódovanie potrvá roky), alebo ich môžete poslať Cerberusu (dostanete email od Cerberusu s poďakovaním za dobre vykonanú prácu).



7. Väzenská loď Očistec, Jack (hlavný príbeh)

Možnosť získať vylepšenia: Damage Protection, Shotgun Damage.

1. Príchod
Pristávate na väzenskej lodi a stráž chce od vás vaše zbrane. Samozrejme ich nevydáte a ani správcovi Kurilovi, ktorý sa potom objaví.
Renegát (4): Buďte drzý na strážcu a potom aj na Kurila.
Potom si pohovorte s Kurilom, aby ste sa dozvedeli niečo o lodi a Jack, žene po ktorú ste prišli. Keď skončíte rozhovor, postupujte chodbou ďalej.

Pôjdete popri cele, v ktorej mlátia väzňa. Oslovte vonku strážcu.
Vzor (2): Povedzte, že mlátiť bezbranného väzňa nie je správne.
Renegát (2): Súhlaste s takouto činnosťou.
Vzor (5): Ak ste povedali, že to nie je správne (2 body vzoru), môžete presvedčiť strážcu, že takéto chovanie je pod jeho úroveň a prestanú s tým.
Renegát (5): Ak ste povedali že to nie je správne (2 body vzoru), môžete zastrašiť strážcu, aby s tým hneď prestali.
Potom sú tu ešte dvaja väzni. Väzeň 403 je proste šialenec a väzeň 780 vám poskytne nejaké informácie o lodi a ako to tu chodí.
Potom len pokračujte chodbou do miestnosti na konci. V miestnosti choďte k zadným dverám, ktoré by vás mali doviesť ďalej, no keď ich otvoríte, zistíte, že je to cela. Prázdna, pripravená pre vás. Ozve sa zradný správca Kuril s tým, že ste cennejší ako väzeň, než ako zákazník a vyzýva vás, aby ste sa vzdali.
Vzor (2): Vyjadrite ochotu vyjednávať.
Renegát (2): Pošlite ho do pekla.

2. Útek
Nech poviete čokoľvek, boju sa nevyhnete. Pobite nepriateľov v miestnosti, vyjdite na chodbu a choďte doľava do ďalšej miestnosti, kde zabite technika. Máte tu Medikit, Element Nula (500) a ovládací panel, ktorým vypustíte Jack z kryokomory.
Prejdite novootvorenými dverami do miestnosti s Jackinou kryokomorou. Oskenujte tam jedného zo zničených Mechov pre vylepšenie štítu. Prejdite dierou v stene a v chodbe máte v krabici 2 energetické články a u mŕtveho strážcu kredity (1500). Prejdite touto chodbou a ďalšou dierou v stene do ďalšej haly.
V tejto hale pobite pár nepriateľov a Mecha. Môžete hacknúť PDA jedného z mŕtvych strážcov (4500 kr.) a pri dverách vedúcich ďalej je vylepšenie pre brokovnicu. Za dverami je Medikit, energetické články a mŕtvy strážca (4500 kr.).
Prejdite do ďalšej haly, kde opäť pobite nepriateľov. Jeden mŕtvy strážca má u seba peniaze (1500 kr.). V poslednej spojovacej chodbe je Medikit, energetické články a trezor na hacknutie (3000 kr.).
Prejdite ňou do poslednej haly, kde čaká správca Kuril. Je chránený silovým štítom, ktorý nabíjajú tri generátory. Pobite nepriateľov v hale, zničte generátory a napokon zabite aj samotného Kurila.

3. Jack
Po zabití Kurila sa stretávate s Jack. Pohovorte si. Je ochotná sa k vám pridať, no požaduje možnosť preskúmať spisy Cerberusu. Keď sa vrátite na loď, opäť požaduje tie spisy.
Vzor (2): Prikážte, nech jej ich vydajú.
Renegát (2): Povedzte jej, nech s tým počká.
Potom ešte skočte za Jack do podpalubia pod strojovňou a pohovorte si. Navrhne vám vylepšenie jej implantátov. Tiež sa popýtajte, čo chcela z tých spisov (ak ste jej ich odmietli vydať, tak si ich už stihla „opatriť“ sama.).
Vzor (2): Povedzte, že ste radi, že jej tie spisy pomohli.
Renegát (2): Ak ste jej spisy nedali a vzala si ich sama, vyjadrite podráždenie nad tou drzosťou.
Zistíte, že ju vytvoril Cerberus a teraz sa im chce pomstiť.
Vzor (2): Spýtajte sa, či nechce lepšiu izbu.
Napokon sa jej spýtajte, či nechce lepšiu izbu a ona vám navrhne, že s touto loďou, posádkou a výbavou by ste sa mohli venovať pirátstvu.
Vzor (2): Odmietnite a zdôraznite dôležitosť vašej misie.
Renegát (2): Podpichnite ju, či by vám robila prvého dôstojníka.



8. Hourglass Nebula (vedľajšie úlohy)

V hmlovine Presýpacích hodín máte ďalšiu úlohu hlavného príbehu na väzenskej lodi Očistec. Môžete sa teraz trochu zdržať prieskum tejto hmloviny a jej troch systémov, alebo si to nechať na neskôr.


8.1. Osun

1. Orunmila
Hojnosť surovín: Stredná. Dominuje: Platina, Irídium.

2. Erinle
Hojnosť surovín: Dobrá. Dominuje: Platina. Vyskytuje sa aj Element Nula.

3. Väzenská loď Očistec
Hlavná úloha „Väzeň“. Popis v časti „7“.

4. Aganju
Hojnosť surovín: Dobrá. Dominuje: Paládium.

5. Olokun
Hojnosť surovín: Stredná. Dominuje: Paládium, Irídium.

6. Palivové depo
Možnosť nakúpiť sondy a palivo.

7. Mass Relay
Umožní vám cestovať k ďalšiemu relé a tak prekonávať celé hviezdne sústavy.


8.2. Fryar

1. Quarem
Hojnosť surovín: Bohatá. Dominuje: Irídium.

2. Daratar
Hojnosť surovín: Dobrá. Dominuje: Vyrovnane. Vyskytuje sa aj Element Nula.
Vedľajšia úloha: N7: Pašerácky úkryt Zatmenia.

3. Tunfigel
Hojnosť surovín: Bohatá. Dominuje: Paládium.

4. Nephros
Hojnosť surovín: Stredná. Dominuje: Irídium.

5. Alingon
Hojnosť surovín: Bohatá. Dominuje: Paládium.

6. Wenrum
Hojnosť surovín: Bohatá. Dominuje: Paládium.

7. Antictra
Hojnosť surovín: Bohatá. Dominuje: Irídium.


8.3. Ploitari

1. Aigela
Hojnosť surovín: Bohatá. Dominuje: Irídium.

2. Zanethu
Hojnosť surovín: Dobrá. Dominuje: Irídium.
Vedľajšia úloha: N7: MSV Estevanico.

3. Synalus
Hojnosť surovín: Bohatá. Dominuje: Paládium.

4. Thegan
Hojnosť surovín: Bohatá. Dominuje: Paládium. Vyskytuje sa aj Element Nula.


8.4. Vedľajšie úlohy

1. N7: Pašerácky úkryt Zatmenia (N7: Eclipse Smuggling Depot)
Pašerácky úkryt môžete sami objaviť skenovaním planéty, alebo vám o úkryte povie Aria na stanici Omega (Omega Nebula, Sahrabarik) ako odmenu za splnenie dvoch jej úloh.
Keď pristanete, aktivujú sa traja ťažkí Mechovia a začnú ničiť zásoby. Celkovo je tu dvadsať krabíc pašovaného materiálu a oni ich začnú likvidovať. Čím viac krabíc zachránite, tým väčšia je vaša odmena. Keď vypálite na Mecha, tak venuje pozornosť vám a nie krabiciam, no žiaľ venuje sa vám len jeden. Ak vypálite na ďalšieho, tak vás ignoruje. Môžete skúsiť teda jedného nalákať na seba a druhého likvidovať, no Mechovia sú dosť nepríjemní nepriatelia. Samozrejme ťažká výzbroj pomáha. Likvidujte ich a po boji ešte choďte do pravej časti úkrytu. Tam je Element Nula (500), Medikit a počítač, v ktorom sa dočítate, že vás spoznali ako Cerberus a tak zahájili likvidačný protokol. Na ľavej strane sú dve energetické články.
Potom už môžete planétu opustiť. Za každú zachránenú krabicu máte okolo 190 kreditov a ďalších 3700 od Cerberusu. Vo svojom termináli si potom nájdete email od velenia Cerberusu s poďakovaním za dobrý záťah.

2. N7 MSV Estevanico
Pri prieskume planéty Zanethu zachytíte anomáliu. Vysledujte ju sondou a nájdete miesto havárie. Zistíte, že Aliancia oznámila, že v tejto oblasti sa stratila nákladná loď MSV Estevanico a pátrajú po údajoch o jej osude. Pristaňte na planéte.
Sem idete sám, bez spoločníkov, ale netreba ich, bojovať sa nebude. Vysadia vás totiž na vraku lode Estevanico, aby ste ju mohli preskúmať a zistiť, čo sa jej stalo. Choďte vpred a napravo po spadnutom tráme dolu. Napravo od vás si všimnite visiacu časť trupu, ktorá sa kníše. Odstreľte ju, tá padne dole a vytvorí vám tak prechod. Z prvej plošiny, na ktorú ste prišli, choďte po tráme doprava, dole a prejdite po moste, ktorý ste si vytvorili odstrelením časti trupu. Za ním je krabička Irídia (500). Odtiaľ pokračujte po trámoch nahor k ďalšej krabičke Irídia (500). Priamo pri tejto druhej krabičke je trám, na ktorý vyskočte a prejdite ním.
Dostanete sa opäť hore na trup, na druhú stranu, než ste začínali. Prejdite po nej až nad miesto, kde ste vyliezli na trám, ktorým ste sa sem dostali a tam pokračujte vpred k prednej časti lode a tam po trámoch opäť nižšie ku krabičke s Irídiom (500), ktorá je pre vás vodítkom, ak neviete ktorým smerom. Od tejto tretej krabičky choďte dole po kuse plechu, ktorý sa s vami odtrhne a padne nižšie. Otočte sa a prejdite po ňom na opačnú stranu (smerom odkiaľ ste prišli) k poslednej, štvrtej krabičke Irídia (500). Odtiaľto už len priamo vybehnite k hlavnému počítačovému panelu, kde bliká červené svetlo, a stiahnite si údaje.
V následnej scénke sa loď zrúti z útesu a vás zachránia vaši (aké príhodné). Odmenou vám je získané Irídium a 3750 kreditov, ktoré za akciu dostávate od Cerberusu. Dostávate aj email od doktora Richarda Talosa, kurátora múzea aliancie s poďakovaním za tento objav.



9. Serpent Nebula, Citadela (hlavný príbeh / vedľajšie úlohy)

1. Citadela: Kapitán Bailey
Zájdite na Citadelu, politické centrum vášho vesmíru. V minulom dieli sa tu toho dialo hodne, teraz má príbehovo menší význam, ale stále je tu pre vás. Niektorí na vás budú reagovať rôzne v závislosti od toho, či ste v minulom dieli nechali Radu citadely zomrieť, alebo ste obetovali ľudské zdroje a zachránili ich.

Prejdite vstupnou chodbou z doku a stráž vám povie, že vás počítač identifikoval ako mŕtvu osobu a že by sa na to mal pozrieť kapitán Bailey. Ten je hneď za chodbou, tak ho oslovte. Je ochotný obísť predpisy, aby ste nemuseli čakať dlhé dni na formality a ihneď obnoviť váš status v systéme. Môžete súhlasiť, alebo ho požiadate, aby to nechal tak a len sa postaral, nech vás senzory neobťažujú a ponecháte si tak nejakú anonymitu. Čo si zvolíte, je viac menej jedno, nie sú za to ani body svetlej, či temnej strany sily.

Môžete si pohovoriť s ním aj s neďalekým informačným terminálom Avinou, aby ste sa dozvedeli, ako to teraz na Citadele chodí.

2. Obchody

Citadelské suveníry
Asarijka Deleia Sanassi vedie obchod so suvenírmi. Ten je hneď pri vstupnej kancelárii kapitána Baileyho, v Zakera Ward. Posledný model lode je k dispozícii až po misii, v ktorej navštívite loď Zberateľov.
Vzor (5): Môžete ju presvedčiť, aby ste dostali zľavu.
Renegát (5): Môžete ju presvedčiť, aby ste dostali zľavu.
Vesmírny škrečok (Zvieratko do vašej kajuty) 9200/7666 k.
Illiumská ryba (Zvieratko do akvária vo vašej kajute) 500/416 k.
Model prvej lode Normandy SR1 500/416 k.
Model lode - Destiny Ascension 500/416 k.
Model lode - Sovereign. 500/416 k.

Zakera Cafe
Tento obchod je tiež pri vstupnej kancelárii Baileyho, na druhej strane ako suveníry. S predavačom sa nemôžete zhovárať, zrejme má niečo proti vám.
Na predaj sú tu dve knihy po 5 kreditov (Ascension, Revelation) a strava za 500 kreditov. Tú potrebujete, ak plníte vedľajšiu úlohu Normandy: Špeciálne prísady pre seržanta Gardnera.

Rodam Expeditions
Vo východnej časti Zakera Ward, v úrovni 28 je tento obchod hneď pri schodoch. Vedie ho turian Etarn Tiron.
Vzor (5): Môžete ho presvedčiť, aby ste dostali zľavu.
Renegát (5): Môžete ho presvedčiť, aby ste dostali zľavu.
Sniper rifle damage. 60000/50000 k.
Heavy Pistol Damage 60000/50000 k.
Submachine Gun Damage 60000/50000 k.
Aegis Vest (brnenie) 2000/1666 k.
Off-Hand Ammo pack (rukavice) 2000/1666 k.

Sirta Foundation
Asarijka Kian Louros vedie tento podnik v západnej, dolnej časti Zakera Ward, v úrovni 26.
Vzor (5): Môžete ju presvedčiť, aby ste dostali zľavu.
Renegát (5): Môžete ju presvedčiť, aby ste dostali zľavu.
Medi-Gel Capacity. 30000/25000 k.
Life Support Webbing (topánky). 8000/6666 k.

Saronis Applications
Tento podnik je v západnej, dolnej časti Zakera Ward, v úrovni 26. Vedie ho salarian Marab.
Vzor (5): Môžete ho presvedčiť, aby ste dostali zľavu.
Renegát (5): Môžete ho presvedčiť, aby ste dostali zľavu.
Tech Damage (vylepšenie Omni-Toolu). 90000/75000 k.
Damage Protection (vylepšenie štítu). 90000/75000 k.

3. Citadela
Na monitore medzi obchodom so suvenírmi a pracovňou Baileyho si môžete pozrieť reportáže Emily Wong. Emili ste v prvom dieli mohli pomôcť s reportážou o zločinoch, keď ste vyradili z hry miestneho gangstra Fista. Po návrate na loď od nej dostanete email s údivom nad tým, že ste dva roky predstierali svoju smrť a že by s vami chcela spraviť rozhovor.

Vo východnej časti pri bare Dark Star je Khalisah bint Sinan Al-Jilani, reportérka, ktorá s vami robila rozhovor, keď ste sa stali Spektrou. Už vtedy bola nepríjemná a dotieravá. Aj teraz chce s vami robiť rozhovor a zase ani nečaká na súhlas a začne.
Vzor (2): Môžete neutrálne, slovne prerušiť rozhovor.
Renegát (5): Môžete ju prerušiť akciou, jednu jej vraziť a spraviť jej pekný monokel.
Vzor (7): Zahrajte to na hrdinské obete prostredníctvom svetlej strany sily.
Renegát (7): Poučte ju o nevyhnutnosti tvrdých rozhodnutí pre dobro veci.

Po návšteve Citadely dostanete email od doktorky Chloe Michelovej, ktorej ste v prvom dieli pomohli s gangstrom Fistom. Píše len, že je rada, že ste nažive a že by ste ju mohli s Garrusom prísť navštíviť.
Ak ste jej v minulom dieli pomohli, tak dostanete email aj od vplyvnej asarijky z Citadely, ktorou je družka Sha´ira. Len pozdravuje a varuje, aby ste si dávali pozor.

Ak ste v minulom dieli pomohli Chorbanovi s jeho úlohou, oskenovali ste Keeperov v Citadele a nezabili ho, tak od neho neskôr dostanete email s tým, že je vďačný za vašu pomoc a posiela informácie o tom, čo zistil, ako vám sľúbil. Objavil zaujímavé veci. Že zrejme Keeperov nevytvorili Proteáni, ale niekto ešte starší, kto zrejme vytvoril aj Citadelu. Že boli vytvorení z niečoho podobného, ako Sovereign, Sarenova Reaperská loď. A každých 50 tisíc rokov majú reagovať na nejaký signál. Naposledy signál dostali v dobe, keď zanikli Proteáni a najbližšie by sa mal opäť objaviť niekedy v tejto dobe.

4. Citadela: Kroganské suši
Pred obchodom so suvenírmi si môžete vypočuť rozhovor dvoch kroganov. Kargesh počul, že v Prezídiu sú vo vode ryby a chcel by ich ochutnať, no kroganov tam nepúšťajú. Jeho spoločník Rukar mu to vyhovára.
Zájdite do baru Dark Star a tam si pohovorte s turianským strážcom z Prezídia. Povie vám, že je tu len jeden rezervoár vody a ryby v ňom rozhodne nie sú. Jediné ryby, ktoré sú na Citadele, sú tie, čo predáva Deleia vo svojom obchode so suvenírmi.
A. Zájdite za Kargeshom a povedzte mu, že vo vode nie sú žiadne ryby. Bude chudák sklamaný.
Vzor (5): Za túto akciu.
Splníte úlohu, dostanete 40 skúseností a netuším, za čo a od koho, ale aj 1000 kreditov.
B. Po rozhovore s turianským strážcom skočte do obchodu, kúpte rybu a dajte ju Kargeshovi s tým, že je to ryba z vôd z Prezídia. Naletí na tú lož a dá vám za ňu ešte aj peniaze, čo si odkladal na novú zbraň.
Renegát (5): Za túto akciu.
Splníte úlohu, dostanete 40 skúseností a aj 1000 kreditov.

5. Citadela: Prebiehajúci zločin
V západnej dolnej časti Zakera Ward, v úrovni 26, pri skladisku postáva quarianka Lia´Vael, ktorú volus menom Kor Tun obvinil z krádeže. Dôstojník C-Seku sa to snaží vyriešiť. Zamiešajte sa do toho a vypočujte si ich. Volus tvrdí, že mu quarianka ukradla kreditný čip. Keď odchádzal so Sirta Foundation, narazila do neho. Lia tvrdí, že s tým nič nemá. Môžete skočiť do Sirty, či si ho tam nezabudol, no o ničom nevedia. Skočte radšej do Saronis Applications a predavač Marab vám potvrdí, že tam Kor Tun nakupoval a aj si zabudol čip. Vráťte sa to oznámiť vašej trojici a všetko dobre dopadne. Úloha vyriešená a dostávate 40 skúseností a od neznámeho darcu 1000 kreditov.
Vzor (5): Za pomoc quarianke.
Vzor (5): Ak sa ešte quarianky zastanete pred osočovaním strážnika a volusa.


6. Normandy: Špeciálne prísady
Na lodi ste si mohli pohovoriť so seržantom Gardnerom, ktorý spomenie, že by sa mu hodili kvalitnejšie prísady do jedla, aby mohol poskytnúť posádke lepšiu stravu. V Citadele choďte do Zekera Cafe, čo je pri vstupnej časti a kúpte tam prísady za 500 kreditov. Odneste prísady seržantovi na vašu loď Normandy a úloha je splnená.

7. Rada Citadely
Vašou hlavnou úlohou tu je skúsiť požiadať citadelu o pomoc proti Reaperom. Zájdite do Prezídia, kde sa stretnete s kapitánom Andersonom, vaším spojencom a radcom z prvého dielu, bývalý veliteľ Normandy. Keď ste na začiatku tohto dielu leteli zo základne Cerberusu, tak sa vás Miranda pýtala, koho ste nominovali do rady (keďže potom, čo ľudia tak výrazne prispeli k záchrane Citadely pred Sarenom, boli prijatí do galaktickej rady, alebo ak ste nechali radu zomrieť, tak sa tam proste dostali) a vy ste mohli zvoliť buď Andersona, alebo veľvyslanca Udinu, s ktorým ste sa tiež stretli v predošlej hre. Ak ste zvolili Udinu, Anderson je teraz už nie kapitán, ale admirál a poradca Udinu. Ak ste zvolili Andersona, tak je z neho člen rady a Udina je jeho poradca.
Ak ste radu zachránili, tak vás prijmú, no neveria chýrom o Reaperoch a za zradu považujú to, že pracujete s Cerberusom, no oceňujú vašu pomoc a tak vám ponúknu obnovenie vášho titulu Spektry (čo môžete prijať, alebo odmietnuť) a nechajú vás pátrať po čom sa vám zachce, ale pomoc vám neposkytnú. Nemôžu poskytnúť pomoc kolóniám mimo jurisdikcie priestoru rady, ale takto sú aspoň ochotní vyjadriť dôveru vám, ako osobe.
Ak ste radu nezachránili, tak sa s vami nová rada ani nestretne. Ak je členom rady Anderson, vybaví vám obnovenie titulu Spektry, ak je ním Udina, tak ten sa s tým neobťažuje.
Andersona sa môžete spýtať aj na Williamsovú, či Alenka (podľa toho, kto to prežil), no povie vám len toľko, že daná osoba stále robí pre alianciu, no je na tajnej misii a tak je to utajené.



10. Korlus (hlavný príbeh)

Možnosť získať vylepšenia: Sniper Rifle Damage, Krogan Vitality.

Pristaňte na planéte Korlus, kde máte najať krogana doktora Okeera. Po pristátí vyrazte vpred a pobite pár členov gangu Modré Slnká. Narazíte na raneného žoldniera, s ktorým si pohovorte. Je ranený a krváca.
Vzor (2): Navrhnite, či by mu Medi-gel rozviazal jazyk.
Renegát (2): Rovno sa spýtajte, kde je váš krogan.
Potom ho kontaktuje velenie rádiom.
Vzor (5): Donúťte ho podať falošné hlásenie.
Renegát (5): Donúťte ho podať falošné hlásenie.
Ak nezvolíte predošlé možnosti a len mu poviete, aby neodpovedal, tak to aj tak spraví.
Renegát (5): Môžete ho zastaviť tak, že ho proste odstrelíte.
Ak ho nezabijete, tak ho len pošlite preč (a nemáte možnosť vyhnúť sa svetlým bodom).
Vzor (5): Darujte mu život a pošlite ho preč.
Zistili ste akurát, že nejaká Jedore buduje armádu a prišla do konfliktu so starým kroganom.

Cesta naprieč
Pokračujte ďalej a prebojujte si cestu ku kroganovi bojujúcom s nepriateľmi. Pohovorte si s ním. Zistíte, že Okeer sa snaží vytvoriť liek na Genofágu a vyrábal kroganov klonovaním, no nebol s nimi spokojný. Otvorí vám prechod ďalej, ale zostane tu a s vami nepôjde. Hneď za prechodom je telo (2000 kr.). Prebojujte sa nepriateľmi cez pár ostrovčekov. Na jednom z ostrovčekov je Medikit a na poslednej plošine za nimi je Platina (2000). Odtiaľ vybehnite hore schodmi a hacknite dvere. Za nimi pokračujte nahor do miestnosti, kde je Medikit, energetické články a Vylepšenie ostreľovačky.
Vyjdite z dverí a prebojúvajúc sa cez nepriateľov postupujte ďalej jediným možným smerom nahor. O poschodie vyššie prezriete pred spojovacím mostom mŕtvolu (2000 kr.) a za mostom je trezor (4000 kr.). Prejdite k dverám vedúcim vyššie. Naľavo od dvier je ešte jedno PDA (4000 kr.). Potom pokračujte vyššie na posledné podlažie, ktorým sa prebojujte cez zástupy nepriateľov.

Rana a Okeer
Na konci vojdite do miestnosti s medikitom a počítačom na hacknutie (4000 kr.). Je tu aj Rana Thanoptis, asarijská vedkyňa, ktorá bola v minulom dieli donútená pracovať pre Sarena a tu ju nájdete, len ak ste ju minule za jej prácu so Sarenom nezabili. Pomáha tu Okeerovi a verí, že je to v mene dobra, hoci sú Okeerove metódy trochu extrémne.
Vzor (4): S tým, že si na ňu pamätáte, sa rovno spýtajte, čo tu robí a potom ju pošlite preč, nech sa drží od problémov.
Renegát (4): Povedzte jej, že si zaslúžila zomrieť so Sarenom a nech vypadne preč.

Za dverami je už samotný Okeer. Najprv si pozrite počítač v zadnej časti a hacknite ho, čím získate vylepšenie Kroganská vitalita.
Potom si pohovorte s Okeerom.
Vzor (8): Slušne pozdravte. Pri zmienke o Virmire povedzte, že to bolo ťažké rozhodnutie. Spýtajte sa, či sa k vám pridá. Keď začne Jedore ničiť základňu, spýtajte sa, prečo ho to tak trápi.
Renegát (8): Povedzte mu, nech si dáva pozor na jazyk. Pri zmienke o Virmire povedzte, že ste spravili, čo ste museli. Dodajte, že ho vydáte Cerberusu. Keď vás požiada o pomoc, povedzte, že ho zrejme máte v hrsti.
Zistili ste, že pracoval na kroganskej armáde pre Jedore, ale len preto, aby mohol vytvoriť dokonalého vojaka. Tí ostatní nie sú dokonalí a tak ich nepotrebuje, preto bol ochotný tie klony nechať Jedore, ale chce zachrániť toho, čo je tu pri vás, toho čo zdokonalili. Ak zastavíte Jedore, tak je ochotný s vami spolupracovať.

Jedore
Prejdite druhými dverami a choďte k Jedore. Sú tam krogani s brnením, veľký mech Ymir a samotná Jedore s brnením a štítom. Ona aj Ymir majú raketomety. Treba sa teda poriadne kryť a systematicky ich vyraďovať. Keď ich pozabíjate, vráťte sa do miestnosti s Okeerom. Ten je už chudák mŕtvy a len nahral správu, aby ste sa postarali o jeho výtvor.

Normandy
Na Normandy má Miranda obavy o vypustenie umelo vytvoreného krogana.
Vzor (2): Upokojte ju s tým, že je zavretý.
Renegát (2): Nech si svoje obavy nechá pre seba. Koniec rozhovoru.
Ak ju upokojíte, alebo len poznamenáte, že je to vzrušujúce, tak ešte dodajte, že ak budú problémy, vyhodíte náklad z plošiny. Miranda sa spýta, čo ak tam bude niekto druhý.
Vzor (2): Budete opatrný.
Renegát (2): Každý je nahraditeľný.

Potom choďte do nákladného priestoru v strojovni a aktivujte schránku s kroganom. Povedzte EDI, nech otvorí schránku. Začne namietať.
Vzor (2): Povedzte, že je príliš cenný, aby ste ho nechali tak.
Renegát (2): Povedzte, nech robí, čo jej kážete.
Krogan vás napadne a požaduje meno. Buď mu stroho odpovedzte, alebo...
Vzor (2): Odpovedzte mu, ale dodajte varovanie, nech si netrúfa takto vyskakovať.
Potom podotkne, že Okeer ani jeho misia pre neho nič neznamenajú. Nemá zmysel života.
Vzor (5): Povedzte mu, nech sa k vám pridá na základe presvedčovania, čo zaberie a rozhovor končí.
Renegát (5): Povedzte mu, že nech nasleduje vás a to mu dá zmysel. Je to na základe vášho presvedčovania, čo zaberie a rozhovor ukončí.
Ak neukončíte rozhovor možnosťami presviedčania, tak...
Vzor (2): Povedzte mu, nech prestane, inak uvidí.
Renegát (2): Povedzte, že je vaším dlžníkom, lebo ste ho prepustili.
Po týchto slovách máte možnosť prerušiť rozhovor a Renegát (5): Postreliť ho, čím si získate jeho rešpekt, pridá sa k vám a rozhovor ukončíte.
Ak ho nepostrelíte akciou renegáta, tak...
Vzor (2): Povedzte, že vám nedáva na výber a postreľte ho.
Renegát (2): Povedzte, že ste boli príliš štedrý a postreľte ho.

Môžete sa ho spýtať na vylepšenia a navrhne novú kroganskú brokovnicu. Viac s vami zatiaľ kecať nechce.

Pohovoriť si môžete s Jack (ak postupujete podľa návodu) a spýtať sa jej na jej minulosť.
Vzor (4): Buďte ústretový a spýtajte sa, či nič neľutuje.
Renegát (4): Buďte príkry, varujte ju, nech si nevyskakuje a podotknite, že je zatrpknutá.

1. časť | 2. časť | 3. časť

Súvisiace hry Mass Effect Legendary Edition
Mass Effect: Andromeda
Mass Effect 3: Citadel
Mass Effect 3: Reckoning
Mass Effect 3: Omega
Mass Effect Trilogy
Mass Effect 3: Retaliation
Mass Effect 3: Leviathan
Mass Effect 3: Earth
Mass Effect 3: Extended Cut
Mass Effect 3: Rebellion Pack
Mass Effect 3: Resurgence Pack
Mass Effect 3: From Ashes
Mass Effect 3
Mass Effect 2: Arrival
Mass Effect 2: Lair of the Shadow Broker
Mass Effect 2: Overlord
Mass Effect 2: Kasumi - Stolen Memory
Mass Effect: Pinnacle Station
Mass Effect: Bring Down the Sky
Mass Effect



Diskusia Príspevkov: 14 Hodnotenie
376 hlasov

100
60
20

80
40
0
60
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |