HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21156
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 6470 užívateľov

Návody > Fallout: New Vegas


Zobrazení:739979
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Úvod | Hlavné úlohy | 3. časť | 4. časť | 5. časť


Lokácie N: Tábor Searchlight a Cottonwood Cove


Do Cottonwood Cove vás zavedie neskôr hlavná úloha, ale len tadiaľto v podstate prejdete. Takže je to opäť dobrovoľný prieskum.

Camp Searchlight; Searchlight Airport; Searchlight North Gold Mine; Fire Root Cavern; Cottonwood Crater; Cottonwood Overlook; Smith Mesa Prospector Camp; Blue Paradise Vacation Rentals; Cottonwood Cove

Camp Searchlight
Pri vstupe z cesty vedúcej z Niptonu je vojenská hliadka NKR. Seržant Astor má pre vás pár úloh. Mesto napadla légia a odpálili v ňom rádioaktívnu bombu, takže v celom meste ste sústavne vystavený radiácii. Okrem toho sú tam škorpióny, ghulovia a poniže mesta zlatí gekoni.
Ak si to chcete uľahčiť v meste je pár automatických strieľní a pri každom páre je počítač, ktorý keď hacknete (rôzne úrovne hesla), môžete strieľne aktivovať a tie budú likvidovať všetkých nepriateľov. V dome s vojakom Edwardsom, pri západnom kostole je časopis „Meeting People“ (krádež).
V podzemí západného kostola je rozličná výbava, ktorú si môžete pobrať, vrátane Rad-X, RadAway, doktorskej tašky a brnenia a prilby NKR. Na stole sú tam aj slnečné okuliare a rangerský klobúk Ranger Grey Hat. Je tu prospektor Logan s úlohou.
V juhovýchodnom kostole vlezte do podzemia a okrem dvoch zlatých gekonov tam nájdete naľavo pri policiach knihu „Chinese Army: Special Ops Training Manual“. V krabici na stole nájdete dve Mini Nuke. Ak máte perk „Wild Wastelander“, tak v krabici na stole nájdete tri Sväté Trieštivé Granáty.
V základnej škole sú tiež dvaja gekoni. Za učiteľským stolom je lekárnička na stene a pod stolom je Hydra. Inak sú tu už len nejaké hračky (autíčka, nákladiaky, dinosaury, macík).
Požiarnu a policajnú stanicu preskúmate v rámci úlohy „Wheel of Fortune“.

Searchlight Airport
Južne pod mestom je park s prívesmi. V prvom napravo je hydra. V zadnom, pri ktorom je kostra, sú dva Rad-X. Cesta ďalej na juh vás dovedie na letisko. Letisko sa hemží škorpiónmi a nie je tam žiadna budova, do ktorej sa dá vstúpiť. Pri hlavnej budove, medzi dvoma malými lietadlami, sú dve krabice, v ktorých nájdete značné množstvo viečok. Na západnej strane dráhy je jediné lietadlo, pod ktorým sú dve krabice s rozličnou výbavou a krabica s muníciou.

Searchlight North Gold Mine
Od juhovýchodného kostola v Searchlight sa dajte priamo na východ. Na svahu pod vami uvidíte vytvorený umelý zostup s mostom. Táto cesta vás dovedie priamo k Východnej Zlatej bani Searchlightu. Zdá sa, že v bani nie je nič podstatné. Tvorí ju len jedna veľká jaskyňa, v ktorej je pár členov gangu Zmija. Na poslednej drezine sú dva liečivé váčky. Ak zabijete troch členov gangu, tak pri ceste von z jaskyne sa objavia ďalší štyria.

Fire Root Cavern
Vydajte sa po asfaltke z tábora Searchlight dolu na východ k rieke. Na rázcestí sa dajte doprava a tam znova doprava, aby ste zišli z cesty a ďalej sa držte pod stenou hory. Prejdite popri pár ohnivých gekonoch a tesne pod horou vyjdite malou, úzkou cestičkou medzi skalami k vstupu do jaskyne. Ľahko to možno minúť. Vnútri narazíte na niekoľko ohnivých gekonov, vrátane Legendárneho ohnivého gekona. V zadnej časti spodnej jaskyne je pri kostre batoh s rozličnou výbavou a bojová helma. V chodbe, ktorá spája oba vchody a spodnú časť, je rázcestie týchto chodieb. Priamo na tomto rázcestí je zlý gnóm (Evil Gnome), zbytočnosť pre zberateľov.

Cottonwood Crater
Z jaskyne Ohnivého Koreňa vedie aj druhý východ, než ten, ktorým ste vošli. Je tam rázcestie, pravá cesta vedie do dolnej časti s vodou a gekonmi, ľavá vedie nahor do Cottonwoodskeho kráteru. Je to kráter po výbuchu bomby plný vody a pár zlatých gekonov. Je na uzavretej plošine na skalách, takže sa sem dá dostať len z jaskyne, prípadne pozoskakovať zhora, od letiska Searchlight. Jediné, po čo sa sem oplatí ísť, je mŕtvola prospektora vo vode, ktorý má u seba okrem rozličnej výbavy aj zbraň Fat Man.

Cottonwood Overlook; Blue Paradise Vacation Rentals; Smith Mesa Prospector Camp
Vráťte sa na cestu a pokračujte po juhovýchodnej ceste z tábora Searchlight. Dovedie vás do Cottonwoodskej vyhliadky. Nie je tu nič, než pár zabednených domov, do ktorých sa nedostanete a nákladiak s rádioaktívnym odpadom pre úlohu „Eye for an Eye“.
Od prvého domu sa dajte na juh cez dieru vo zvodidlách, priamo dole, pozoskakujte po skalách a pod skalami narazíte na malý tábor. Naviesť vás tam môže aj postava na radare, ktorou je prospektorov pes. Je tu opustený a majiteľa nikde (jediný prospektor v okolí je mŕtvy v Cottonwoodskom kráteri). Na tehle za rádiom je Hviezdne viečko z Večernej Sarsaparilly, na tehle pri matraci je liečivý váčok a pri vysielačke sú tri konzervy, inak tu nič podstatného nie je.
Južne od vyhliadky vidíte malý domček a móla na brehu rieky. Zbehnite tam a obďaleč sú na brehu ďalšie tri domy a okolo nich Lakelurkovia. Je to prázdninová oblasť Modrý Raj. Môžete preskúmať dva zatopené domy. Voda v nich je inak rádioaktívna. Okrem pár drobností je v prostrednom BBgun a pred chladničkou na zemi pod vodou Hviezdne viečko z Večernej Sarsaparilly a v susednom dome je na linke pod vodou tiež Hviezdne viečko z Večernej Sarsaparilly.

Cottonwood Cove
Cottonwood cove je obsadené Légiou. Pri vstupe vás zastaví legionár a chce vedieť, čo tam robíte. Môžete ho uistiť, že ste priateľ légie, alebo ho presvedčiť, že len prechádzate (Rečníctvo 35). Pri móle sú záchody. Na dámskych je na poličke napravo, pri prázdnej fľaši Hviezdne viečko z Večernej Sarsaparilly a o poličku vyššie spinky (jediné veci v tábore, ktoré nepatria nikomu, takže bez postihu). Na pánskych záchodoch je na zemi časopis „Future Weapons Today“. V zamknutej jedálni pri móle (ťažká zámka), v chatrči za záchodmi a v sklade pri veliteľstve nájdete nejaké potraviny, náradia a muníciou, no nič výnimočné a všetko sa berie ako krádež. Na veliteľstve sú mačety, lovecká puška, munícia a v skrinke plány légie, no tiež všetko krádež. Na poschodí nad veliteľstvom má byt veliteľ tohto tábora, Aurelius of Phoenix. V nočnom stolíku pri posteli má knihu „Grognak the Barbarian“. V pracovnom stole má časopis „Lad's Life“, plány légie a Odplata Padlých (Recompense of the Fallen), unikátna verzia boxera. V poličke je sexy nočné prádlo. Aurelius bude zrejme kanibal, lebo v chladničke a v rúre mu nájdete zvláštne mäso a koláč zo zvláštneho mäsa. Aurelius nosí tiež kompletné centurionské brnenie s prilbou, ktoré v hre len tak nenájdete.

S veliteľom tábora, ktorým je Aurelius of Phoenix sa môžete dohodnúť, že mu budete predávať známky zo zabitých vojakov NKR. Za každú vám dá 10 viečok, alebo ho môžete presvedčiť na platbu v naturáliách (Obchod 35) a potom vám bude jeho zástupca Decanus Severus dávať za známky muníciu, alebo jedlo. Za každé viečko tiež dostanete trochu pozitívnej reputácie u Légie.
Pohovorte si aj s Decanusom Severusom, zástupcom veliteľa. Posťažuje sa na míny, ktoré nastražujú hliadky NKR. Ak sa vyznáte vo výbušninách (50), môžete mu ukázať, ako míny deaktivovať, čím získate nejaké skúsenosti a pozitívnu reputáciu u Légie. Rovnako u nich získate Reputáciu, ak ho naučíte vyrábať ručné výbušniny (Powder Charge) a to ho naučíte tak, že mu ukážete plán na ich výrobu, ktoré ste mohli získať v Nápravnom Zariadení NKR.
Tieto dve veci a odovzdávanie známok vojakov NKR je dobrý spôsob, ako si nakloniť légiu bez toho, aby ste pre nich robili nejaké sviňačiny, ktorými by ste si zas znepriatelili NKR.



Vedľajšie úlohy 9.


1. Pôjdeme všetci spolu (We will all go together)
Spýtajte sa seržanta Astora v Tábore Searchlight na mesto. Povie, že légia naň zhodila nejakú radiačnú bombu, ktorá všetkých zabila a tých, čo nezabila, zmenila na ghulov. Spýtajte sa potom, či to niekto prežil a povie, že nie, ale vtedy spomenie, že ho trápi, že zmutovaní vojaci musia trpieť a že by ich sám zbavil tej mizérie, ale nedokáže to a či by ste to nespravili za neho. Súhlaste a máte túto úlohu. Dostanete od neho dve RadAway na pomoc v zamorenom meste.
Vojdite do mesta a začnite proste likvidovať nepriateľov. Sú tam divokí zmutovaní vojaci (Fera ghul troopers) a obyčajní zmutovaní vojaci (Ghul troopers), ktorí na vás útočia tiež, ale oni (zmutovaní vojaci) sú tí podstatní pre túto úlohu, pretože každý má u seba ožiarenú známku (Irradiated NCR Dogtag). Pre splnenie úlohy potrebujete 10 týchto známok. Ak si to chcete uľahčiť, v meste je pár automatických strieľní a pri každom páre je počítač, ktorý keď hacknete, môžete strieľne aktivovať a tie budú likvidovať všetkých nepriateľov. Celkovo v meste okrem iných nepriateľov nájdete 9 ghulských vojakov, ktorým vezmite známky.

Posledným, desiatym vojakom, je Kyle Edwards, ktorý je v svetlom dome pri západnom kostole. Je z neho ghul, noci nie divoký. Môžete mu známku ukradnúť, alebo ho zabiť (nie je za to postih karmy) a vziať si ju. Môžete ho presvedčiť, aby vám dal svoju známku rečníctvom (60), alebo vyhrážkami (Sila 7). Môžete ho tiež presvedčiť (rečníctvo 50), aby napadol Astora a vojaci ho zabijú za vás. Ak sa ho spýtate, čoho sa bojí, povie že škorpiónov a preto ani nejde von. Keď toto povie, objavia sa za domom, traja obrí škorpióni. Môžete ho presvedčiť/ klamať, že sú preč (rečníctvo 60) a dostanete zlú karmu, on vybehne von a zabijú ho.

Ak chcete byť dobrák, tak zabite škorpióny za domom a keď mu poviete, že sú preč, tak je rád že je slobodný a môže toto miesto opustiť, no nevie kam ísť. Povedzte mu, že svoju známku už nepotrebuje a dá vám ju. Spýta sa vás, kam by sa mal vydať. Môžete mu povedať, nech skúsi život v pustinách. V tom prípade sa vydá do Mesquite Mountains Camp Site, kde ho skôr, či neskôr zabijú obrie škorpióny, ktoré sa tam na kopcoch objavujú. Môžete mu povedať, že skúsite zistiť, či by ho nevzali späť do armády (v tom prípade mu neberte známku, inak o neho Astor nebude mať záujem).
Zájdite za Astorom a môžete ho presvedčiť, aby vzal Edwardsa do svojej jednotky, aj keď je z neho Ghul (rečníctvo 50, alebo Inteligencia 7). Oznámte Edwardsovi, že ho Astor prijme naspäť a získate dobrú karmu a od Edwardsa aj 50 viečok za odmenu.
Ak Astora neviete presvedčiť, tak sa ho len spýtajte, kam by mohol Edwards ísť. Spomenie rangerskú stanicu Echo (ak ste tam už boli, viete, že sú tam rangeri aj ghulovia). Oznámte to Edwardsovi, ktorý sa tam hneď vydá. Nie je to jeho starý život, takže nedostanete viečka, ale dobrú karmu získavate.
Keď sa vydá preč, tak nechá na zemi svoju známku, ktorú môžete odovzdať Astorovi.

Keď odovzdáte Astorovi všetkých 10 známok, úloha je splnená. Za každú jednu známku dostanete 25 viečok a 50 skúseností a za všetky dostanete 100 skúseností naviac a služobnú pušku (Service Rifle).

2. Koleso šťastia (Wheel of Fortune)
V Tábore Searchlight choďte do západného kostola a v ňom do podzemia. Tam sú dvaja prospektori a ich vodca Logan. Oslovte ho a spýtajte sa, či nepotrebuje pomoc. Chce, aby ste hackli počítač, kvôli informáciám o protiradiačnom obleku. Počítač je tu na stole (stredné heslo), tak ho hacknite. V počítači môžete odomknúť trezor pri stole a hlavne si prečítajte správy o dodávkach. Povedzte o tom Loganovi a pošle vás to preveriť, lebo chce antiradiačné obleky.
Zájdite do Niptonu a v obchode je Boxcars, ktorý vám povie, že videl, ako zásoby odnášali legionári niekam na sever. Choďte do tajnej zásobovacej jaskyne (Hidden Supply Cave), ktorá je pri trati vedúcej do Niptonu. V jaskyni nájdete radiačný oblek aj pre seba (ak ste ho už odtiaľ nevzali predtým) a v krabici nájdete zásielku radiačných oblekov. Tú zaneste Loganovi. Odovzdajte mu zásielku a on aj dvaja jeho prospektori sa prezelečú. Povie vám, že chce preskúmať policajnú stanicu, viesť môžete vy, takže vám dá kľúč.

Zájdite do policajnej stanice v severnej časti mesta. Hľadáte pre nich veci patriace NKR. Napravo sú cely. V poličkách napravo sú aj Rad-X, no pri nich v pravej cele na zemi je NKR 9mm samopal. V hlavnej hale je v rohu, na stole bez počítača NKR 10mm pištoľ. V tejto hale prezrite stoly pod počítačmi. V dvoch sú NKR počítačové súčiastky a v dvoch sú NKR rádiové súčiastky. V sklade sú na poličke tri NKR trieštivé granáty. Na krabiciach vedľa týchto políc v sklade je NKR granátomet. Keď máte všetky tieto veci, tak ich odovzdajte Loganovi s tým, že to je zrejme všetko. Dá vám kľúč od požiarnej stanice.

Zájdite teda do požiarnej stanice v južnej časti mesta. Po vstupe vás napadne pár škorpiónov a Škorpiónia kráľovná. Dávajte pozor hlavne na Logana, lebo jeho zabitím úloha končí. Tu vo vstupnej hale sú na poličkách požiarnicke prilby, sada na opravu zbraní, dva RadAway. Sú tu dvaja mŕtvi legionári, ktorí majú u seba rozkazy ukazujúce útok na tábor. Choďte na poschodie.
V miestnosti naľavo je na poličke RadAway, dva NKR trieštivé granáty a NKR 9mm samopal. Na záchodoch sú ďalšie dva RadAway a lekárnička. V záchode s kostrou je unikátna hasičská sekera Knock Knock. V spálni sú na stolíku pri gauči dve NKR rádiové súčiastky. V batohoch pri posteliach sú NKR počítačové súčiastky (2x2). V kuchyni sú dva tlakové hrnce, na stole pri prázdnych fľašiach je Hviezdne viečko z Večernej Sarsaparilly a na susednom stole ne NKR 10mm pištoľ.

Keď to poberiete, odovzdajte veci Loganovi. Ten vám poďakuje, že ste za neho spravili väčšinu práce a napadne vás (spolu s dvoma prospektormi, ak prežili doterajšiu cestu). Zabite ich a úloha je splnená. Môžete ich obrať a okrem ich vecí od Logana získate aj všetky veci, ktoré ste zozbierali a môžete ich použiť, pretože než ste mu ich odovzdali, nemohli ste veci označené „NKR“ používať, lebo boli úlohové.

3. Nechaj mi srdce (Left My Heart)
V tábore Cottonwood Cove je za veliteľskou budovou ohrada s otrokmi. Teraz tam držia rodinu Weathersovcov. Pani Weathersová, Kenny Weathers a Sammy Weathersová. Oslovte ich a poprosia vás, aby ste im pomohli.
Môžete ich oslobodiť klasicky, násilným spôsobom. Jedna možnosť je všetkých pobiť, no to nie je potrebné. Stačí zabiť chlapa menom Canyon Runner, ktorý ich má na starosti. Môžete ho zabiť v plíživom móde a zbraňou s tlmičom, čím si nenarušíte vzťahy s légiou. Ak máte perk „Mister Sandman“, môžete ho zabiť v spánku, v noci spáva v sklade vedľa klietky s otrokmi, za veliteľskou budovou. S kľúčom otvorte bránu a každému z otrokov odomknite obojok s výbušninou a sú voľní. Úlohu síce splníte, ale chudáci to neprežijú, pretože ich zastrelia na úteku. A aj ak vás nik pri ich zachraňovaní nevidel, automaticky budú voči vám všetci legionári v tábore nepriateľskí. Dá sa tomu zabrániť, ak máte uniformu légie, ale aj potom, keď si ju dáte dole, tak sú zas proti vám.

Druhá možnosť je ich oslobodiť potichu, vypáčiť zámku na bráne (ťažká zámka), alebo ukradnúť Canyon Runnerovi kľúč. Potom dajte pani Weathersovej kľúč, nech odomkne obojky, alebo ak nemáte kľúč, deaktivujte ich sami (Výbušniny 50). No výsledok je rovnaký ako predtým, ak ste nepobili všetkých v tábore, tak zabijú otrokov a napadnú aj vás.

Tretia možnosť je proste ich od Canyon Runnera kúpiť. Kúpiť ich môžete za 300 viečok, alebo ak ho presvedčíte (Rečníctvo 50), tak zľaví na 150 viečok. Keď ich kúpite, dostanete kľúč, ktorým otvorte klietku, dajte kľúč pani Weathersovej a oni slobodne odídu. Úloha splnená.
Keď ich oslobodíte, neskôr na nich môžete naraziť u Nasledovníkov Apokalypsy v Starej Mormonskej Pevnosti vo Freeside. No zastanú tam stáť na dvore dňom i nocou a nič nerobia, ako keby nevedeli, čo si zrazu so slobodou počať.

Poznámka 1: Túto úlohu môžete prijať aj od Franka Weathersa, manžela pani Weathersovej, ktorý je v Aerotech Office Parku. Povie vám, že mu uniesli rodinu a že ju chce späť a potom ich len zachráňte podľa popisu vyššie. Pri rozhovore s pani Weathersovou (než ju zachránite) vám povie, že ich légia zajala, keď sa snažili od Franka utiecť, pretože ich týral potom, čo prišiel o robotu. V tomto prípade je Frank zadávateľ úlohy, takže keď ich oslobodíte, vráťte sa mu o tom povedať a dostanete odmenu 50 viečok. Chce vedieť, kam jeho rodina šla. Môžete proste odmietnuť a hotovo. Môžete ho presvedčiť, nech sa polepší, pretože takého, aký je a ako sa k nim choval, ho nechcú (Rečníctvo 35) a ak uspejete, sľúbi, že sa polepší, aby ho raz možno prijali späť – v tomto prípade získavate aj dobrú karmu.
Poznámka 2: Keď sa dostanete do ohrady k otrokom, môžete pani Weathersovej povedať, že sa pokúsite odpojiť jej obojok a ak na to máte (Výbušniny 35) a ak ste šialenec, môžete ju odpáliť, čo ju zabije. Stále potom môžete kúpiť zvyšných dvoch otrokov a splniť tak úlohu, no ich vďaku rozhodne nedostanete. Ak ste úplne zvrátený, môžete im povedať, keď otvoríte klietku, nech sa proste dajú na útek (Rečníctvo 50). Vybehnú preč a obojky s výbušninami ich zabijú.

4. Oko za oko (Eye for an Eye)
Keď objavíte lokáciu Cottonwood Cove, tak sa vráťte do tábora Searchlight za seržantom Astorom a povedzte mu, že ste objavili tábor Légie. Vie o ňom, rangeri zo stanice Echo na nich dozerajú. Spýtajte sa ho, či niečo nepotrebuje. Hodilo by sa mu napichnúť im vysielačku a tiež zistiť, aké majú plány. Súhlaste a úloha je vaša.
Vydajte sa do Cottonwood Cove. Ak nie ste nepriateľ Légie, tak sa tam môžete voľne pohybovať, čo vám prácu uľahčí.

Možnosť A: Choďte do betónovej budovy. Na prízemí je centrála. Tam je na stole rádio, na ktoré umiestnite Astorovu plošticu. V skrinke vedľa stola sú plány nájazdov Légie (krádež). V noci tu nik nie je, takže sa to dá bez problémov. Na poschodí má byt Aurelious of Phoenix, veliteľ tábora. Cez deň je byt prázdny a v noci tam spí, takže tiež nie je žiadny problém tam vojsť a vziať si z pracovného stola plány hliadok légie (krádež). Zaneste tieto veci Astorovi. Keď mu ich odovzdáte, získate dobrú reputáciu u NKR a 150 viečok. On rozpošle správy rangerom, aby dohliadli na skupiny légie.
Spýtajte si, či potrebuje ešte niečo. Zažartuje, že pokiaľ nechcete zbaviť tábor Légie, tak nič. Povedzte, že to spravíte. Máte v podstate tri možnosti. Ak kašlete na reputáciu, tak tam nabehnite a všetkých pobite. Druhá možnosť je jednoduchšia a bez straty reputácie, proste ich všetkých postrieľajte v plíživom móde zbraňou s tlmičom. Najlepšie ostreľovačkou z bezpečnej vzdialenosti. Celkovo je tam dvanásť cieľov, vrátane psa. Tretia možnosť je odplatiť im to, čo spravili mestu. Z počítača náčelníka hasičov ste mohli zistiť, že boli zaistené tri nákladiaky s rádioaktívnymi chemikáliami. Dva zostali v požiarnej stanici (tie odpálila légia a zničila mesto) a jeden smeroval do Cottonwood Cove. Ten tretí je na kopci nad táborom légie, v oblasti Cottonwoodska vyhliadka. Zájdite tam a len uvoľnite zadný kryt nákladiaku. Sudy s rádioaktívnym odpadom sa spustia dole a zabijú všetkých v tábore bez jediného výstrelu.
Keď sa postaráte o tábor, vráťte sa oznámiť seržantovi Astorovi dobrú správu. Dostanete za odmenu 200 viečok (250, ak ste ich zabili pomocou rádioaktívnych sudov, Astorovi sa páči tá odveta), 1000 skúseností a dobrú reputáciu u NKR.

Možnosť B: Ak ste darebák, tak môžete veliteľovi tohto tábora Légie, ktorým je Aurelius of Phoenix, povedať, čo od vás Astor chce. Vezmi si plošticu od Astora a dá vám falošné plány, na základe ktorých budú chcieť vojaci a rangeri nachystať pascu, no bude to v podstate pasca na nich. Zaneste tieto falošné veci Astorovi a úloha je splnená. Získavate dobrú reputáciu u Légie a zlú karmu.

Poznámka: Ak zhodíte na Cottonwood chemikálie, tak vedzte, že tie zabijú aj otrokov, ktorých tam držia. Takže ak ich chcete oslobodiť (úloha „Left my heart“), tak to spravte predtým. Ukrižovaného Andersa to nezabije, takže jeho úloha je v bezpečí.



Lokácie O: Juh Pustatín


Ak ste postupovali podľa návodu, tak zostala z celej južnej strany hracej plochy nepreskúmaná už len časť pri ceste medzi táborom Searchlight a mestom Nipton.

Raided Farmstead; Matthews Animal Husbandry Farm; Ceasar's Legion Safehouse; Old Nuclear Test Site; Crashed Vertibird
Raided Farmstead
Vydajte sa po ceste od Táboru Searchlight na západ, smerom na Wolfhornov Ranč a Nipton. Po ľavej strane uvidíte malú farmu. Nájdete tam pár mŕtvol, zrejme pôvodní farmári, ktorí to tu obývali. Keď vojdete do prívesu, tak sa vonku zrazu objaví skupina členov gangu Zmija (asi desiati) a napadnú vás, takže ich proste pozabíjajte. V prívese nájdete na zemi liečivý váčok, krabicu s muníciou, s brnením, lekárničku, batoh s rozličnou výbavou a v chladničke Hviezdne viečko z Večernej Sarsaparilly.

Matthews Animal Husbandry Farm
Južne od cesty, aj od prepadnutej farmy, vidíte pár spálených budov. Zájdite tam, je to zvieracia farma, kde sa stále pasie pár vyhladovaných Veľkorohatcov a Brahminov. V stajni veľkorohatcov je na schodoch vedúcich na poschodie prvá stránka z denníka. Na poschodí je batoh a pár krabíc s rozličnou výbavou. Na korbe vraku auta je druhá stránka z denníka. Na poschodí v stajni brahminov je na krabici s prázdnymi fľašami Hviezdne viečko z Večernej Sarsaparilly, na susednej krabici je tretia stránka z denníka a na zemi je „Sprievodca prežitia v pustinách“. Pri kostre v spálenom dome je štvrtá stránka z denníka. Z denníka sa dozviete, že rodičia chlapca z farmy šli do neďalekého mesta a stali sa z nich divokí ghulovia (viete čo sa stalo v tábore Searchlight), takže ich zabil. Vonku pred spáleným domom sú ich hroby, ktoré môžete s lopatou prezrieť. Ako tu zostal sám, začala v ňom rásť paranoia a strach, že sa aj zo zvierat stanú ghulovia a zožerú ho. Keď to prerástlo do toho, že začal veriť, že proti nemu zvery pripravujú sprisahanie, tak sa sám upálil v dome, aby ho nemohli zožrať.

Ceasar's Legion Safehouse
Ak sa vydáte od spálenej zvieracej farmy na západ, hore do kopca, tak na kopci narazíte na osamelý dom. Je to bezpečné útočisko Légie. Pre vstup potrebujete kľúč, ktorý vám dá Lucius v Pevnosti Légie, keď získate veľa dobrej reputácie a stanete sa idolom. Vnútri si môžete uskladňovať svoje veci, nič výnimočné tam nie je. Občas sa tam zastaví veterán Atticus, od ktorého si môžete vziať nejakú výbavu.

Old Nuclear Test Site
Ak sa vydáte juhozápadne od spálenej zvieracej farmy, uvidíte na kopci medzi vyššími kopcami plot. Od bezpečného domu légie je to kúsok a dovidíte tam priamo. Je to stará plocha pre testovanie nukleárnych zbraní. Na kopci nad samotným priestorom testov je pozorovateľňa obklopená vrecami z piesku. Na stoličkách sú tam slnečné okuliare (Authority glasses). Vedzte, že na testovacej ploche, aj v okolí sa tu pohybuje veľa divokých ghulov, vrátane ich najsilnejších verzií, takže pokiaľ nie ste dosť silný, tak sem nechoďte. V testovacej chatrči je lovecká brokovnica, kniha „Nikola Tesla and You“ s denníkom „Entry Two in the Die-ary of Trash“. Tiež je tu Hviezdne viečko z Večernej Sarsaparilly, Jet (2), Buffout (2), Mentats, Med-X a na poličke druhý denník „Entry One in the Die-ary of Trash“. Na posteli je mŕtvola dievčiny, ktorá si hovorí Trash. Má u seba posilnené kožené brnenie a tretí denník „Entry Three in the Die-ary of Thrash“. Z denníkov zistíte, že Trash sem prišla, aby sa stala Ghulom, pretože bola znudená a otrávená svetom. No miesto toho akurát zomrela na otravu z radiácie.

Crashed Vertibird
Od plotu testovacej oblasti sa dajte na východ a držte sa hory po pravej strane, ktorá vás ďalej nepustí. Dostanete sa ku kráteru, v ktorom je havarovaný vertibird. Pri ňom sú tri kostry a Tesla-Beaton Prototype, unikátna verzia Tesla Cannonu. V oblasti zvykne byť skupina deviatich posilnených robotov, ktorí vás napadnú.



Lokácie P: Cesta do Boulder City


Z Novacu vás vedie do Boulder City hlavný príbeh.

Southern Nevada Wind Farm; El Dorado Gas and Service; Cazador Nest; Ranger Station Delta; El Dorado Dry Lake; El Dorado Substation; Black Rock Cave; Vault 11; Boulder City

Southern Nevada Wind Farm
Vydajte sa z Novacu normálne po diaľnici na sever. Po pravej strane bude havarovaný vrak, pri ktorom je kufor s pár vecami. Povyše od tohto auta vidíte napravo od cesty zlomený kovový stožiar a za ním dom a veterné mlyny. Je to južná nevadská veterná farma. V jej okolí je veľa obrích morí (Cazador). V jedinej budove je na stole Hviezdne viečko z Večernej Sarsaparilly, kniha „Dean's Electronic“ a na hornej poličke sada na opravu zbraní. Je tu aj pracovný stôl.

El Dorado Gas and Service
Ďalej priamo po ceste narazíte na čerpaciu stanicu El Dorado. Pri reklamnej tabuli na „Helios One“ po ľavej strane vás môže čakať pár členov gangu Zmija. Pred stanicou je táborák a vnútri nájdete len pár potravín, hlavne žuvačky, pár fliaš Sarsaparilly, v registračnej pokladni predvojnové peniaze aj viečka, dve krabice s muníciou, pri pokladni Hviezdne viečko z Večernej Sarsaparilly a vrecko kvasu.

Cazador Nest
Východne od stanice môžete vidieť na kopci pár Cazadorov. V podstate východne, severovýchodne, pod väčším kopcom. Keď sa priblížite, zbadáte už na radare väčšie množstvo nepriateľov, je tam hromada Cazadorov, pretože je to ich hniezdo. Pár kostier to dosvedčuje. Ich hniezdo je len diera v skale, pri ktorej je kostra s revolverom magnum .44 a batohom s rozličnou výbavou. Je pri nej aj krabica s výbušninami.

Ranger Station Delta
Východne od ich hniezda vidíte na kopci vysielaciu vežu. Dostaňte sa k nej (vedie tam inak od mesta Boulder City povyše aj asfaltka, odtiaľ trafíte ľahšie) a pod ňou je rangerská stanica Delta. Velí tu ranger Pason a o komunikáciu sa stará dôstojníčka Schefferová. Môžete tu využiť táborák a zo stola pri rádiu ukradnúť časopis „Lad's Life“, inak tu nič podstatného nie je. Ešte pár drobností môžete vziať zo šatníka v zničenej budove, pri ktorej táboria. Cesta dole medzi skalami, popri vrakoch dvoch áut vás zavedie k výhľadu na Hooverovu priehradu. Asfaltka od stanice vás dovedie inak priamo do Boulder City.

El Dorado Dry Lake
Po ľavej strane cesty z Novacu, oproti čerpacej stanici El Dorado a pod slnečnou elektrárňou je vyschnuté jazero El Dorado. Je to podobná holá oblasť, ako jazero Ivanpah na juhu a tiež tu narazíte na ohnivé mravce. Inak tu nič moc nie je. Pár rastlín Jalapeňos a kaktusov.
Popri ceste smerom na sever od čerpacej stanice je po pravej strane reklamná tabuľa na Večernú Sarsaparillu. Pod ňou táborí osamelý tulák (Lonesome Drifter). Má tu aj táborák a kartón na spanie. Môžete ho naverbovať do úlohy „Talent Pool“. Má u seba gitaru, čo je unikátny predmet, ktorý však nemôžete nejako použiť, takže ju môžete ukradnúť (zlá karma) len čisto zo zberateľských dôvodov. Tiež má u seba zbraň Záhadný Magnum (Mysterious Magnum), ktorú mu môžete ukradnúť, alebo ak ste dobrý obchodník (50), môžete ju od neho získať pri úlohe „Talent Pool“. Keď si s ním pohovoríte, zistíte, že ho opustil otec, ktorého sa po smrti matky vydal hľadať. Vraj bol otec „záhadný“ chlapík, občas sa choval ako „cudzinec“. To a fakt, že po otcovi má „Záhadný Magnum“, dosť naznačuje, že jeho otec by mohol byť „Záhadný cudzinec“, postava, ktorá vám pomáha pri rovnomennom perku.

El Dorado Substation
Na západnej strane jazera, pod horou so satelitmi (stačí ísť priamo na západ od tábora Osamelého Tuláka) je energetická stanica El Dorado. Stanicu spravujú vojaci NKR a bez ohľadu na váš vzťah k nim vám povedia, nech tam nevstupujete. Ak to spravíte, tak vás napadnú a zníži sa vám reputácia. Momentálne tam však nepotrebujete ísť, neskôr vás tam môže zaviesť úloha „Wild Card: Finishing Touch“, alebo úloha „The House Always Wins: VII“.

Black Rock Cave
Od stanice sa vydajte na juh popod horu so satelitmi. Smerom k Helios One, ale držte sa pri hore. Pod horou nájdete vstup do jaskyne Čiernej skaly (v podstate je oproti riadiacej veži Heliosu One). Sú tu traja Nightkini vrátane Nightkin Mastera. Nájdete tu aj mŕtvu prospektorku, pri ktorej leží Hydra a ktorá má u seba Paladin Toaster (unikátnu verziu elektro rukavice).

Vault 11
Vo vyschnutom jazere El Dorado sa nachádza odstavený vojenský nákladiak. Keď sa od neho pozriete na západ, tak v hore pred vami uvidíte dvere. Za nimi sa nachádza Vault 11. Pri vstupe do Vaultu nájdete štyri mŕtvoly a 10mm pištoľ. Vnútri si z počítača stiahnite prvú správu, na ktorej je záznam hlasov troch ľudí, ktorí sa bavia o niečom, čo spravili a potom sa postrieľali. Vojdite ďalej, vo vaulte sa pripravte na modlivky a obrovské krysy. V chodbe naľavo je učebňa, kde si môžete prečítať správy o voľbách (výroky kandidátov, ktorí poukazujú, ako sa nehodia na pozíciu Dozerateľa a ako sa na ňu hodia ich hriešni protikandidáti; oznámenie o vražde jedného z nich a oznámenie novej Dozerateľky, že ruší systém volieb a že sa ďalší Dozeratelia budú vyberať náhodne cez počítač). Ďalej je tam fajčiareň, kde nájdete len nejaké potraviny a cigarety. V chodbe napravo je ošetrovňa (pár mŕtvol a dve lekárničky), pánske a dámske záchody a cesta nadol do obytnej časti, ktorá vedie cez dve medzipodlažia. Na oboch sú pracovne, v ktorých nič podstatné nie je (v druhej pozor na zapnutý počítač, je to pasca). Vojdite do obytnej časti.

Vojdete do spoločenskej miestnosti, kde je len pár drobností (obedáre, batérie, lekárnička). Schodmi nadol môžete preskúmať mužské a ženské ubytovne. V šatníkoch tu nájdete obleky Vaultu 11. V ženskej časti, v druhej izbe napravo, je pri spadnutom šatníku na zemi kniha „Pugilism Illustrated“. V druhej mužskej izbe naľavo je v skrinke pod prevrátenou policou heslo k počítaču, ktorý je v rovnakej miestnosti a z ktorého získate druhú audio nahrávku (rozhovor dvoch mužov o príprave vzbury, pretože sa boja volieb cez počítač, aby náhodou neboli zvolení).
Potom je tu chodba s administratívnou časťou. Naľavo je tam kancelária bezpečnosti. V počítači tam nájdete prepis výsluchu Katherine Stoneovej, ktorú vydieral Roy Gotlieb k sexuálnym službám, aby nenominovali na Dozerateľa jej manžela a ona Roya zabila a teraz verí, že ju zvolia za Dozerateľku. Nájdete tu dosť zásob munície. Pri kancelárii bezpečnosti je aj malý, zamknutý sklad (ťažká zámka, ťažké heslo), v ktorom je Mini Nuke a ďalšia munícia. Na druhej strane je prechod do Nižšej časti Vaultu.

Pred vami je pracovňa Dozerateľa s nastraženou brokovnicou, pár drobnosťami a počítačom, ku ktorému potrebujete heslo. Prejdite chodbou a o podlažie nižšie. Je tu údržbárska miestnosť, ktorá spája obe chodby. V nej pozor na pasce pri dverách. Sú tu barikády a mŕtvoly naznačujúce, že k vzbure zrejme došlo. Je tu lekárnička a nejaká munícia. Za miestnosťou sú dve zatopené chodby, ktorými môžete preplávať do zadnej miestnosti, v ktorej je lekárnička a v skrinke Diferenčný tlakový ovládač (Differential Pressure Controller), ktorý môžete potrebovať pre úlohu „Still in the Dark“.
Inak prejdite chodbou vedľa údržbárskej miestnosti, prejdite pár chodbami a miestnosťami do haly so zatopenou podlahou. Odtiaľto vedú dve cesty. Jedna cez zamknuté dvere (stredná zámka), ktoré ak neviete vypáčiť, tak môžete ísť druhou cestou cez zatopenú chodbu. Voda je tam rádioaktívna, musíte preplávať dvoma miestnosťami a spojovacou chodbou a len v centre prvej miestnosti je pri strope priestor na nadýchnutie sa, tak opatrne. Preplávate rovno za zamknuté dvere. Tam pokračujte ďalej. Na konci chodby je kaviareň, kde pozor na pasce (môžu ich spustiť aj modlivky, čo tam čakajú) a kde je nejaká munícia a potraviny. Tiež je to tu opevnené a s mŕtvolami. Chodba naľavo vedie do Átria. V hlavnej časti je na rečníckom pulte príhovor Gusa Olsona, ombudsmana pre každoročnú voľbu Dozerateľa. Zistíte, že s voľbami to tu nie je len tak. Že každý rok musí Dozerateľ obetovať svoj život, aby riadiaci systém nezabil všetkých vo vaulte a potom sa volí ďalší. A nikto nevie, prečo je to tak. Z príhovoru zistíte tiež heslo k Dozerateľovmu počítaču. Na poschodí je len počítač, v ktorom je kópia tohto príhovoru.

Vráťte sa teda na začiatok tohto podlažia a aktivujte s heslom Dozerateľov počítač. Zvoľte otvorenie obetnej komory a vstúpte do tajnej chodby, ktorá sa vám otvorí. Prejdite na koniec tunela, posaďte sa a pozrite si filmík na rozlúčku so životom, ktorý sa vám automaticky prehrá. Keď skončí, objavia sa roboti, ktorí vás napadnú. Môžete ich zabiť, alebo sa hodiť do plíženia, použiť stealth boy a zničiť, ich, alebo utiecť do dverí napravo (tie, ktorými ste vošli, sa zamkli). Tu je centrálny počítač Vaultu. V ňom sú tri možnosti. Dozerateľovo otvorenie dverí, ktorými ste vošli a dve správy. Prvá správa je o tom, ako poslední piati živí vo Vaulte poslali počítaču správu, že odmietajú poslať ďalšie obete na smrť. Druhá správa je od centrálneho počítača, ktorý odpovedá, že odmietnutie obetí neznamená zabitie všetkých vo Vaulte, ale je to žiarivý príklad humanity a že odteraz sú všetci voľní, dvere sa otvoria a môžu slobodne vstupovať a vystupovať z Vaultu podľa ľubovôle. Bol to nejaký zvrátený experiment. Teraz je zmysluplná aj prvá nahrávka pri vchode, kde sa päť hlasov zhováralo, čo teraz. Jeden navrhuje ísť do pustín a povedať iným o tom, čo sa tu stalo. Zvyšní navrhujú proste hromadnú sebevraždu po všetkom, čo tu zažili. Nahrávka končí štyrmi výstrelmi, takže ten, čo zvyšných zabil, prežil. Potvrdzuje to aj fakt, že ste pri vchode našli štyri kostry a jednu pištoľ. Kto je však ten, čo prežil, sme nezistili. Za kontakt s centrálnym počítačom získavate 500 skúseností.

Boulder City
Keď budete pokračovať po diaľnici na sever, tak nad jazerom, na prvej križovatke proste zahnite doprava, na východ a uvidíte pred sebou budovy mesta Boulder City. Počas boja o Priehradu s Légiou vojaci NKR nastražili v meste výbušniny, zahnali sem Légiu a to im zaistilo víťazstvo, no mesto bolo takmer zničené a stálo to aj životy mnohých vojakov NKR, preto tu nájdete pomník s menami obetí. Pri pomníku akurát vzdáva hold vojak Kowalski. Ak začnete strieľať do pomníka, tak sa do vás pustí. Môžete sa mu ospravedlniť (Rečníctvo 30), nechať to tak (ak to zopakujete, tak vás napadne), alebo ho provokovať a napadne vás. Zlá reputácia u NKR zaručená. V meste inak veľa nezostalo a okrem ruín, v ktorých môžete plniť úlohu „Boulder City Showdown“, je tu ešte akurát Veľkorohatcov salón, kde obsluhuje Ike. Na stole je tam voľné Hviezdne viečko z Večernej Sarsaparilly a v zadnej miestnosti je na krabici Lower-Action Shotgun (krádež).
V prázdnej budove pred vstupom do ruín je pár kostier a na poschodí je rangerský klobúk, servisná puška a holodisk obsahujúci poslednú správu rangerov, ktorí tu padli a ktorých telá sú v budove (disk sa dá len prečítať, nedá sa vziať).
Nad mestom je vlaková stanica, v ktorej je len automat na Sarsaparillu, Nuka-Colu a trezor, ktorý môžete vypáčiť (ťažká zámka), alebo otvoriť počítačom (stredné heslo). Pri vlaku je kostra s loveckou puškou a muníciou. Za stanicou je stará cementáreň. Hore pri dopravnom páse je batoh s výbavou. Pod vežou s dopravným pásom je krabička s náradím a pri nej sú dva časopisy „iLa Fantoma!“ a „Boxing Times“. Dole pod nádržami je pár krabíc s drobnosťami a obedárom.
V centre, v ruinách (kde boli/ sú Cháni a NKR) je na poschodí v dome pod tým, kde držali rukojemníkov, polica a tam Bojový Nôž, klincový boxer a časopis „True Police Story“. Na prízemí je pri matraci časopis „iLa Fantoma!“ a v záchodovej mise je Jet (3x). V dome pod týmto sú na zemi pri matraci dva stimpacky a vo vani je 10mm samopal, munícia a Buffout. V dome, kde bol Jessup je Turbo, Fixer, Psycho a munícia (no patria Chánom, dokonca aj keď odídu, takže krádež). Tiež je tam mŕtvy McMurphy, viedol Chánov, ktorí vás napadli a po jeho smrti to prevzal Jessup. Môžete mu vziať zbrane a uniformu Chánov.



Vedľajšie úlohy 10.


1. Zúčtovanie v Boulder City (Boulder City Showdown)
V meste choďte k ruinám centra mesta. Tam je pri vstupe do ruín poručík Monroe. Povie vám, že došlo k prestrelke medzi prieskumnou jednotkou a Veľkými Chánmi a tí teraz zadržiavajú dvoch vojakov ako rukojemníkov (vojačka Gilbertová a vojak Ackerman). Chystajú sa zaútočiť a rukojemníci budú zrejme prijateľné straty. Ponúknite pomoc.

Prvá možnosť: Môžete pozabíjať Chánov. Ak to spravíte priamo, tak u nich získate zlú reputáciu, no vojaci čakajúci v ruinách vám pomôžu.
Môžete ich pobiť ostreľovačkou v plíživom móde, aby o vás nevedeli a reputáciu tak nestratíte. Osloboďte potom väzňov a automaticky sa voči vám stanú miestni Cháni nepriateľskí.
Môžete sa prípadne preplížiť k vojakom, oslobodiť ich, tí sa dajú na útek a vojaci, čo čakajú pri vchode, zahája útok, takže pobijú chánov, no pri tejto variácii je dosť riziko, že Cháni zabijú rukojemníkov pri úteku.
Vojdite potom do budovy (zajatí vojaci zatiaľ ušli), kde je jeden Chán a vodca ich skupiny, Jessup. Tí vás automaticky po oslobodení vojakov napadnú. Ak stále nechcete zlú reputáciu, tak vybehnite von a vojaci sa o nich postarajú. V podstate pre túto úlohu by ste do budovy ani nemuseli ísť, ale pre hlavný príbeh potrebujete veci, ktoré má u seba Jessup.

Druhá možnosť: Pomôžte Chánom prebojovať sa von. Zabite piatich vojakov v ruinách a aj vonku poručíka Monroea (môžete potichu, aby ste neprišli o reputáciu u NKR). Oznámte to Jessupovi a Cháni odídu. Dostanete od neho Bennyho zapaľovač a získate dosť dobrej reputácie u Chánov (ak ste nemali žiadnu, tak ste hneď akceptovaný). Rukojemníkov môžete oslobodiť, ale napadnú vás, aj ak ste zabili vojakov NKR potichu. Môžete im utiecť a po návrate už nebudú nepriateľskí.

Tretia možnosť: Diplomacia. Presvedčte Jessupa (rečníctvo 45), aby prepustil rukojemníkov a vy mu potom zaručíte bezpečný odchod. Vráťte sa za poručíkom Monroeom a povedzte mu o dohode. Mrzí ho to, no dostal rozkazy Chánov zadržať. Presvedčte ho, aby ctil dohodu a on ich pustí. Je to najlepšie riešenie, splníte úlohu, dostanete dobrú reputáciu u NKR, dobrú reputáciu u Chánov (ste akceptovaný, ak ste doteraz žiadnu nemali) a ešte dostanete aj dobrú karmu.

Poznámka 1: Po splnení úlohy sa poručík Monroe (ak úlohu prežil) vydá to tábora Forlon Hope a tam zostane.
Poznámka 2: Ak zvolíte diplomatickú možnosť a nepoviete Monroeovi, aby si ctil dohodu, tak sa rozhodne splniť rozkazy a zabiť chánov. Dostanete len reputáciu u NKR. Ak dokonca poviete Monroeovi, aby kašlal na dohodu a zabil ich, tak ich samozrejme zabije a vy k reputácii u NKR získate ešte aj zlú karmu za porušenie dohody.



Lokácie R: Nad Boulder City


188 Trading Post
Z Boulder City sa vydajte po hlavnej diaľnici na sever. Na mieste, kde sa cesty križujú a je tam most, je malý tábor, Obchodné stanovisko. Cesta odtiaľto už vedie ďalej k centru Vegas a preto je vhodná pre obchodné miesto pre cestujúcich a karavány. Je tu Veronika Santangelo, ktorú môžete prijať za svoju spoločníčku. Obchod tu vedie Samuel Kerr a jeho dcéra Michell, ktorí sa sem presunuli z Primmu, ktorý opustili kvôli úteku väzňov z Nápravného Zariadenia NKR. Obaja predávajú veci a Samuel poskytuje tiež opravy. Na pulte ich obchodu je voľné Hviezdne viečko z Večernej Sarsaparilly. Za barom sú tiež dve fľaše Sarsaparilly, ktoré si môžete vziať bez straty karmy.
Pri tábore je aj Ezekiel, Nasledovník Apokalypsy, no hovoriť s ním môžete až pri úlohe „Oh my Papa“.
Za mostom je pri nákladnom aute obchodníčka so zbraňami. Bývalá seržantka NKR, ktorú prepustili a teraz s pomocou veteránov zásobuje žoldákov a podporcov NKR. Pod mostom tiež zbrane predáva Alexander z Gun Runners (gang zásobujúci zbraňami NKR), ktorý je ochotný predávať aj vám, ak sa vyznáte v zbraniach (Zbrane 40).
Pod mostom je aj Predpovedač (Forecaster), chlapec sirota, ktorý si zarába veštením. Môžete si nechať vyveštiť o sebe, o tu a o všade (každá veštba za 100 viečok).

Mountain Shadow Campground
Severovýchodne od tábora 188 vidíte ako asfaltka pretína železnicu. Na konci asfaltky len pokračujte po prašnej ceste, ktorá vás dovedie k malému táborisku. Nič podstatného, pár piknikových stolov a prívesov. Na stole medzi vozmi je pri fľašiach Hviezdne viečko z Večernej Sarsaparilly. Na stole nad prívesom je kniha „Today's Physician“ a konzervy s jedlom.

Deserted Shack
Vráťte sa na železnicu (ktorú pretínala asfaltka, ktorá vás naviedla to táboriska) a pokračujte po železnici nahor (severozápad). Keď budete pod kopcom, na ktorom je Horské Tieňové Táborisko, tak naľavo si všimnite pri skale malú chatrč s televíznou anténou na skale. Je to opustená chatrč, ktorá vám neposkytne nič, než liečivý váčok a cestovný bod na mape.

Boulder Beach Campground, Ranger Station Alpha
Všimnite si cestu, ktorá vedie popri jazere, ponad kopec s Horským Tieňovým Táboriskom a Rangerskou stanicou Alfa. Je to cesta z Boulder City, ktorá vás dovedie k mólam a pobrežnému táborisku. Na brehu je pár Lakelurkerov. Je tam len pár drobností a ohnisko, nič podstatného. Hneď nad táboriskom je pri vysielacej veži Rangerská stanica Alfa. Velí rangerka Lineholmová a komunikáciu zabezpečuje dôstojník Castillo. Pri rádiu je časopis „Lad's Life“, no je to krádež.

Lake Las Vegas
Môžete pokračovať cestou popri jazere a dovedie vás pod tábor Golf. Ten nemôžete za vodou prehliadnuť. No medzi ním a vami bude malé jazierko Las Vegas. Je to ako samostatná oblasť, hoci tu nič mimoriadneho nie je. Pred jazierkom, keď pod cestou začnú zátarasy vriec s pieskom, pôjdete popri piknikovom táborisku s prívesom. V ňom je mŕtvola s cigaretami a časopisom „Lad's Life“.

Camp Golf
Tábor Golf je neprehliadnuteľný komplex za jazerom Las Vegas. Vstupnú časť tvoria stany vojakov. Vo veliteľskom stane je seržant McCredie (úloha „Vlajky našich Zmätkárov“). Na stoloch sú tam časopisy „Programmer's Digest“ a „Lad's Life“ (krádež). V stanoch vojakov nájdete rôzne drobnosti na stoloch, poličkách a v ich osobných debnách, ale nič výnimočného tam nie je a všetko je to krádež. Akurát v stane Misfitsov sú dva časopisy, „Future Weapons Today“ a „Patriot's Cookbook“ (krádež). V lekárskom stane je tiež na ukradnutie pár liečebných pomôcok a nejaké môžete kúpiť od doktora Sawbonesa.

V hlavnej budove je napravo Rangerská ubytovňa. Tam je v poličke bojová prilba a brnenia a okrem toho tam môžete nakradnúť rozličné drobnosti, ktoré majú v poličkách, batohoch a jedlo z kuchyne za ich spálňou. V kuchyni je aj päť fliaš Nuka-Cola Quartz.
Za recepciou (oproti vstupu do budovy) je v miestnosti naľavo na stole prístupová VIP karta z Lucky 38.
Na poschodí v prvej miestnosti napravo je na prvom šatníku Hviezdne viečko z Večernej Sarsaparilly a na druhom pri fľašiach sú ďalšie dve Hviezdne viečka. Na zemi sú tu časopisy „Locksmith's Reader“ a „Tales of Chivalrie“. V susednej miestnosti sú na krbe tri trieštivé granáty. V zadnej miestnosti je na šatníku časopis „Boxing Times“, v susednej miestnosti sú na stole časopisy „Fixin' Things“ a „Programmer's Digest“ a v kúpeľni je lekárnička. V ďalšej miestnosti sú rozličné drogy. V kúpeľni Jet, Psycho a Steady, v spálni na zemi Rebout, na jednom šatníku Buffout a Mentats a na druhom Fixer. V prvej miestnosti v ľavej chodbe je na šatníku časopis „Fixin' Things“, v druhej miestnosti sú nejaké potraviny a nápoje a v tretej miestnosti je na zemi v kúpeľni časopis „Meeting People“. Okrem troch Hviezdnych viečok a troch granátov je všetko ostatné krádež.

Follower's Outpost
Nad vstupom do tábora Golf je na kopci na železnici budova, pri ktorej je pár odstavených vozňov. Ak pôjdete normálne po diaľnici od obchodného stanoviska 188, tak pôjdete popod železničný most a železnica napravo vás tam dovedie tiež. Je to stanovisko Nasledovníkov Apokalypsy. Alvarez môže mať rozličný komentár vzhľadom na spoločníkov, s ktorými prídete. Môžete sem zájsť v rámci jednej z možností úlohy „I Could Make you Care“, inak sem nepotrebujete chodiť.

REPCONN Headquarters
Od diaľnice vás cesta aj železnica smerom naľavo, na západ dovedú k veľkej budove, ktorá je centrála Repconnu. V jej tesnom okolí je pár robotov, no nie sú nepriateľskí. Pod budovou je pri železnici aj malá vlaková stanica. V nej nájdete predvojnové peniaze, doktorskú tašku, fúzne batérie a pár ďalších drobností.
Na prízemí je vo vstupnej hale Centrály REPCONNu pár tiel nájazdníkov. Tie sú dôkazom toho, že je to tu bezpečné. Ak vyvoláte poplach, z tajných dvier v stenách vyjdú útoční boti a napadnú vás.
Je tu sprievodcovský robot. Cez deň robí prednášky, tak o jednu požiadajte a prevedie vás pár miestnosťami až do planetária. Ak ho neotvorí, tak vypáčte dvere (stredná zámka) a z planetária prejdite dverami pre personál. Za nimi je hore na pulte pri dvoch kostrách bezpečnostná karta Jenny Milletovej pre prvé podlažie. Teraz môžete prejsť s kartou dverami napravo od vstupu (inak stredná zámka, alebo stredné heslo).
Než sa tam vydáte, preskúmajte zvyšok. V prvej miestnosti s exponátmi je aj darčekový obchod. Na pulte pri pokladni je Hviezdne viečko z Večernej Sarsaparilly. Za pultom sú zamknuté dvere (ťažká zámka). Za nimi sú dve Nuka-Cola Quartz, dve Nuka-Cola Victory, dve Večerné Sarsaparilly, kniha „Big Book of Science“, pár drobností, „raketové“ suveníry a trezor (stredná zámka).
Teraz choďte dverami napravo od vstupu, s kartou od Jenny ich otvoríte. Za nimi je počítač (stredné heslo), v ktorom si môžete prečítať dva maily a vložiť do systému robotov svoju tvár k vašej karte od Jenny pre rozpoznanie vás ako oprávnenej osoby. Na druhom stole je medzi dvoma fľašami Hviezdne viečko z Večernej Sarsaparilly. Na treťom stole v tejto miestnosti je pár mikrofúznych článkov.
Oproti počítaču sú ešte jedny dvere (stredná zámka). Za nimi sú krabice s muníciou, mikrofúzne články, plazmová pištoľ a puška, 2x Med-X, lekárnička a náradie.
Na konci chodby je pri schodoch zamknutá posledná miestnosť (veľmi ťažká zámka, veľmi ťažké heslo). Je v nej unikátna plazmová puška Q-35 Matter Modulator. Okrem nej je tam trezor, na ktorom sú mikrofúzne články, kniha „Nikola Tesla and You“, lekárnička. Ak sa tam neviete tadiaľto dostať, je ešte druhá cesta z poschodia. Tam je zamknutá miestnosť (ťažká zámka), ktorú môžete vypáčiť, alebo nájsť kartu, ktorá vám ju otvorí.

Vyjdite na prvé poschodie. Ak nemáte bezpečnostné preverenie prízemia, nepustí vás robot ani hore. Môžete ho presvedčiť (Rečníctvo 60). Hore vás zas vyhadzuje ďalší robot na poschodí, ktorého môžete tiež oklamať (Inteligencia 7), alebo po vstupe hneď hacknite počítač v prvej miestnosti naľavo a vložte doň svoju tvár, alebo v zadnej miestnosti získajte bezpečnostnú kartu pre prvé podlažie.
V prvej miestnosti naľavo je počítač (veľmi ľahké heslo), v ktorom si môžete prečítať pár mailov a vložiť svoju tvár pre rozpoznanie na toto podlažie. Pri počítači je aj kniha „Nikola Tesla and You“. V miestnosti nad záchodmi sú štyri stoly. Na prvom vpravo je pri dvoch fľašiach Hviezdne viečko z Večernej Sarsaparilly. Na prvom vľavo je bezpečnostná karta prvého podlažia. Na jedinom funkčnom počítači v miestnosti (ťažké heslo) si môžete pozrieť mail a vytlačiť si preverenie pre druhé, posledné podlažie.
Na pravej strane podlažia sú tri zamknuté dvere. Dve sú vedľa seba (stredná zámka) a za jednými sú nástroje, doktorská taška, stimpack a za druhými počítač (ľahké heslo), v ktorom nájdete tri maily, správu o zbrani Q-35 a šifrovanú správu. Dvere oproti nim sú zamknuté (ťažká zámka), ale otvoríte ich kartou tohto podlažia (miestnosť so štyrmi stolmi). Touto miestnosťou sa dostanete na prízemie, zo zamknutej miestnosti s unikátnou plazmovou puškou Q-35 a ďalšími vecami.
Inak prejdite na horné podlažie.

Na druhom poschodí vás zase zastaví robot. Ak nemáte preverenie z predošlého poschodia, tak ho môžete dostať len so šťastnou náhodou (Šťastie 7), alebo ho skúsiť zničiť skôr, než vás osloví. V zadnej miestnosti môžete na počítači deaktivovať robotov (ťažké heslo), alebo môžete v oboch miestnostiach s počítačmi poškodiť tajné dvere, aby sem nemali ako vojsť útoční boti (Oprava 65).
Na tomto podlaží sú v chodbe dvaja mŕtvi členovia Bratstva Ocele. Môžete si vziať ich veci, vrátane záznamu s ich misiou (a získate aj polohu Tajného Údolia. Potrebujete ich pre úlohu „Still in the Dark“). Kúsok od nich je kostra s kufríkom. V kufríku je 200 predvojnových peňazí a bezpečnostná karta tohto podlažia.
V prvej miestnosti naľavo je polkruhový stôl s počítačom (a ďalšími informáciami o prevzatí spoločnosti REPCONN spoločnosťou RobCo). Za stolom je pri stene polica s troma prázdnymi fľašami a na zemi je pri nich aj Hviezdne viečko z Večernej Sarsaparilly. Obďaleč je malý trezor. Je tu ešte jedna kancelária s počítačom (ťažké heslo). Na stole pri počítači sú dve fľaše a Hviezdne viečko z Večernej Sarsaparilly (piate, ktoré je v tejto budove).



Vedľajšie úlohy 11.


Vlajky našich Zmätkárov (Flags of Our Foul-Ups)
V tábore Golf si pohovorte so seržantom McCrediem. Posťažuje sa na neschopných vojakov, ktorým chýba disciplína a schopnosti. Ponúknite sa, že by ste im skúsili pomôcť a súhlasí. Konkrétne ide o čatu štyroch neschopákov, ktorým vravia Misfits. Sú to O'Hanrahan, Mag, Poindexter a Razz. Pohovorte si s nimi. Každý z nich má svojský spôsob, ako vylepšiť schopnosti ich skupiny. Rozhodnúť sa môžete len pre jeden.

Prvá možnosť:
Razz vyrastal v tvrdých podmienkach a na výber do budúcnosti mal len nájazdnícke gangy, alebo armádu, tak sa rozhodol pre to, čo sa zdalo bezpečnejšie. Povie vám, že jediné, čo táto banda potrebuje, je povzbudiť poriadnou šťavou, čím má na mysli drogy, konkrétne Psycho. No nie hocijaké a ak súhlasíte, tak vás pošle k Chánom za svojim známym Jackom v Red Rocku. Len tam zájdite, povedzte mu, že vás posiela Razz po obvyklú zásielku a dá vám podozrivý balíček. Ten len zaneste naspäť Razzovi a odovzdajte mu ho. Tým je úloha splnená, získavate 200 skúseností a reputáciu u NKR.

Druhá možnosť:
Poindexter sa považuje za génia a nechce byť úspešným vojakom, aby ho nepostavili do prvej línie a takto si môže z tábora užívať výhody, ktoré armáda poskytuje. Zhodnete sa, že dobrým spôsobom by bolo podvádzať. Máte hacknúť počítač a zariadiť, aby nedostávali žiadne úlohy. Dva počítače sú v hlavnej budove. Jeden je na recepčnom stole vo vstupnej hale (nezaheslovaný) a druhý v miestnosti za ním (ťažké heslo). Nik vás nesmie vidieť, no ak to robíte v noci, tak ste v pohode. Použitie počítača a zmena rozpisu pre túto skupinu vám prinesie zlú karmu a aj trocha zlej reputácie u NKR (čo je značne nelogické, keďže o tom nik okrem Poindextera nevie). Keď im zmeníte rozpisy, vráťte sa to oznámiť Poindexterovi, splníte tak úlohu, získate skúsenosti a dobrú reputáciu u NKR.

Tretia možnosť:
O'Hanrahan je klasický farmár, ktorý šiel k armáde, keď už pole nezvládalo uživiť celú ich rodinu. Navrhne vám, že by stálo za to skúsiť humánny prístup, presvedčiť ostatných, nech sa snažia a spolupracujú. Ak máte dobré rečníctvo (40), tak presvedčte Mags (spýtajte sa na ostatných), Razza (spýtajte sa na ostatných v tíme) a Poindextera (spýtajte sa na jeho pozíciu), aby sa zlepšili. Keď všetkých troch presvedčíte, povedzte to O'Hanrahanovi a ten potvrdí, že už tím pracuje omnoho lepšie.

Štvrtá možnosť:
Mags je cieľavedomá a chcela byť Rangerkou, no to nevyšlo, tak je aspoň v armáde NKR. Tá verí, že jednotka sa zlepší, ak by viac cvičili a niekto im s tým pomohol. Ak sa vyznáte v zbraniach (45) a výbušninách (45), tak to môžete byť vy. Súhlaste s jej návrhom a ona zhromaždí celý tím na strelnici. Tam jej povedzte, ako lepšie strieľať (zbrane 25, 35, 45) a oni si zastrieľajú a zlepšia sa. Potom jej povedzte, nech ich opäť zhromaždí, aby trénovali vrh granátom. Keď sa zoskupia, opäť jej dajte rady (výbušniny 25, 35, 45) a opäť sa zlepšia. Ak vám chýba pár bodov, tak nezabúdajte, že si môžete tieto schopnosti zvýšiť časopismi, knihami, alebo potravinami, ktoré zvyšujú vlastnosti, ktorá zas ďalej ovplyvňujú schopnosti. Keď dohádžu granáty, tak sa len Mags spýtajte, ako sa darí tímu a je rada, že sa celí tím polepšil. Úloha splnená, máte skúsenosti a dobrú reputáciu u NKR.



Lokácie S: Stredoseverný obchvat


Pokračujte po hlavnej diaľnici od Obchodného stanoviska 188 a pokračujte mostom medzi Centrálou REPCONNu a Stanoviskom Nasledovníkov Apokalypsy. Potom sa pôjde popod tábor McCarran a dole cez Sloan naspäť ku Goodspringu. Tým budete mať preskúmanú spodnú časť stredu mapy od Vegas nadol.

Grub n' Gulp rest stop
Za mostom, ktorý vedie ponad diaľnicu vedľajšiu cestou, je napravo pri diaľnici odpočívacia stanica. Je tu budova, do ktorej sa nedá vojsť, ohnisko s pár kusmi jedla, ktoré môžete vziať, na tanieri na stole za budovou je Hviezdne viečko z Večernej Sarsaparilly a na susednom stole je časopis „Salesman Weekly“. Vedú to tu Fitz a Lupe. On predáva pár kusov jedla a ona vodu. Môžete sa od nich aspoň dozvedieť viac o severnej oblasti, kam smerujete odhaliť si aj pár oblastí na mape.

Cassidy Caravan Wreckaged
Zbehnite z diaľnice a dajte sa na západ po ceste, ktorá pretínala diaľnicu a popod most, ktorej ste prešli k Fitzovi a Lupe. Už od mostu vidíte na ceste vozík. Je to miesto, kde prepadli karavánu. Narazíte tu na mŕtveho brahmina, pár rozhádzaných vecí a použité články energetickej zbrane. Z hromady popola a mŕtveho brahmina si môžete vziať pár drobností. Sem zavítate v rámci úlohy pre Cass, inak sem chodiť netreba.

Neďaleko prepadnutej karavány je veľká budova. Je to opustený sklad. Nie je zvýraznená na mape, ale dá sa doň vojsť. Okrem troch brahminov je budova prázdna. Môžete v nej nájsť pár drobností a hlavne nápoje (víno, škótska). Môžete sa sem dostať v rámci úlohy „Birds of a Feather“. V okolí sú nájazdníci.

Allied Technologies Offices
Hneď vedľa opusteného skladu, nad cestou, nad mravčou farmou je prízemná budova Kancelárií Spojených Technológií. Tak ako pri sklade, aj tu sa môže pohybovať pár nájazdníkov a povyše nich sa zvyknúť zdržiavať vojaci (veď ste pod táborom McCarran). Vnútri je pár obrích mravcov. Hneď vo vstupnej miestnosti je napravo od dverí, v stolíku časopis „True Police Stories“. V kancelárii za dverami napravo je na prostrednom stole Fixer a na treťom stole sú dve fľaše Sarsaparilly a dve Hviezdne viečka z Večernej Sarsaparilly. V poslednej, tretej miestnosti je v policiach pri automatoch časopis „Tales of Chivalrie“ a pred automatom na Colu je na zemi kniha „Tales of a Junktown Jerky Vendor“.

Ant Mound
Južne od opusteného skladu vidíte farmu s pár obrími mravcami. Tie obsadili farmu a zabili jej obyvateľstvo. V okolí budovy je pár hromád vyvrátených, nestrávených zvyškov, v ktorých nájdete nejaké drobnosti, rovnako ako v krabiciach na poschodí stajne. V stajni je aj kopa zeminy, ktorá tvorí vstup do mraveniska. Dole je len pár chodieb s mravčími robotníkmi a na konci jaskyňa s mravčou kráľovnou. Tá má v jaskyni pár nestrávených zvyškov s mravčím nektárom, telá dvoch pustinárov s pár drobnosťami a trsy vajec s kusami mravčieho mäsa.

Hunter's Farm
Od farmy sa dajte na juhozápad k železnici. Za koľajami vidíte polia a farmu. Choďte k nej, smerom k diaľnici vedúcej odtiaľto do Goodspringu. Pri tejto Loveckej farme sa občas zdržiava pár členov Prašnej Party. No sú to zrejme nejakí utečenci a neútočia na vás, aj keď ste s Partou na nože. Občas ich zas dostanú dravce z okolia farmy (občas sa tam objavia ohniví Gekoni, keď sa sem teleportujete, alebo Deathclawi z neďalekého údolia). Dom farmy môžete využiť pre seba, ak chcete. Nie je tam nič moc, len pár fliaš Sarsaparilly v krabici v kuchyni a na linke je 14 viečok, z ktorých dve sú Hviezdne viečka z Večernej Sarsaparilly.

Junction 15 Railway Station
Potom sa po diaľnici vydajte na juh, k Sloanu. Ako začne cesta stúpať do kopca, pôjde súbežne so železnicou, pri ktorej je malá stanica. Na ceste na kopci zvyknú byť Deathclawi, tak pozor. Stanica je uzavretá a okrem pár kufrov je tam akurát na lavičke Hviezdne viečko z Večernej Sarsaparilly a pod lavičkou Hydra.

NCR Ranger Safehouse
Na kopci pod Čiernou Horou je ukrytá skrýša Rangerov. Než vám od nej dajú kľúč v tábore McCarran, a to len ak máte veľkú reputáciu u NKR, tak je vám platný len ako bod na mape. Kľúč vám dá plukovník James Hsu. Od Junction 15 Railway Station choďte popod horu smerom na sever (akoby k REPCONN Headquaters) a pri prvej príležitosti, keď sa bude dať vystúpiť na horu, tak na ňu vyjdite. Nechoďte po schodnej ceste doprava k stĺpu elektrického vedenia, ale doľava a cesta pomedzi skaly vás dovedie k ukrytému vchodu. No kým nemáte kľúč, neoplatí sa kvôli Deathclawom v okolí sem chodiť ani kvôli cestovnému bodu. Vnútri je NKR energozbroj, rangerské bojové brnenie s prilbou a prieskumné brnenie s klobúkom. Trail Carabine, Assault Carabine a Hunting Revolver (pri nižších verziách hry údajne nie sú všetky tieto veci). Občas sa tam zastaví rangerka Gomezová, od ktorej môžete dostať zdarma muníciu (bežnú, energetickú, výbušniny).

Whittaker Farmstead
Od Junction 15 Railway môžete pokračovať po diaľnici na juh do Sloanu, no môžete ísť tiež západnou okľukou, aby ste sa vyhli ceste s Deathclawmi. Aj celá pláň medzi cestou, ktorou pôjdete a horou s kameňolomom, je plná Deathclawov. Majú tam aj noru s hromadou mŕtvol, ale žiadne veci na získanie pre vás. Proste sa dajte po ceste na západ, prejdite popri opustenom dome západne od Loveckej farmy a choďte k veternému mlynu a k budove za ním.
Je to Whittakerova farma, kde sa zdržiava pár členov Prašnej Party ako pri Loveckej farme a rovnako na vás neútočia, no vy ich môžete kľudne zabiť. Je tu obrovský záhradný trpaslík, dva hroby západne od domu, ktoré môžete s lopatou vykradnúť, vnútri je pri rádiu pár viečok, Buffout a list (nedá sa vziať, ale len prečítať. Je od Rangerov, tak ako aj list v ruinách Boulder City), v kuchyni sú nejaké potraviny a na poličke časopis „Future Weapons Today“.

Vault 19
Z Whittakerovej farmy pokračujte po ceste na západ. Pod cestou pozor stále na Deathclawov. Prejdite pomedzi skaly a na pravej strane cesty bude parkovisko s pár vrakmi. Uprostred je kanál, ktorým vojdite k Vaultu 19. Zistíte, že sa tu usadili utečenci z Nápravného zariadenia NKR, teda väzni. Už zrejme viete, že väznicu riadi Eddie, ale tu je pôvodná banda so Samuelom Cookeom, ktorý zorganizoval vzburu a útek. Hoci sú to priamo zakladatelia Prašnej Party, tak nepatria k nim ako k skupine a ak máte s Partou zlý vzťah, na nich to neplatí. Nemajú ani klasické väzensko-policajtské uniformy, ale nájazdnícke šaty.
Môžete pre nich splniť úlohu „Prečo nemôžeme byť priateľmi?“.
Celý Vault sa delí na dva sektory, červený a modrý, čo bolo súčasťou pôvodného experimentu Vaultu. Do oboch sektorov sa dostanete len s bezpečnostnými kartami. Môžete čakať pri dverách, pokiaľ nejaký z ľudí nevyjde von, alebo dnu a vtedy sa presuňte dnu. V oboch sektoroch je v jednej z miestností na stolíku prístupová karta. Karty majú u seba aj Samuel Cooke a Philip Lem, ktorým ich môžete ukradnúť. A napokon, kartu k danému úseku dostanete aj od nich, ak prijmete pre jedného z nich úlohu.

Na prvej úrovni sú dve miestnosti Dozerateľov (tento Vault mal dvoch, pre červený a modrý tím. V tom naľavo sa z počítača dozviete náznaky o miestnom experimente a heslo k podzemnému vstupu do tejto miestnosti), kaviareň (medzi automatmi na Sarsaparillu a Nuka-Colu je výbušnina C4, za barovým pultom je lekárnička), vzadu je ošetrovňa (niekoľko lekárničiek, dve doktorské tašky a stimpaky, lekárska výbava, päť záznamov pacientov /štyri na zemi, jeden na stole/, na stole časopis „Today's Physician“ a medzi kovovými skrinkami je na zemi výbušnina C4) a napravo sú červený a modrý priestor (v šatníkoch nájdete obleky Vaultu 19 /a aj rôzne predvojnové šaty a neraz aj sexy spodné prádlo/, v modrom sektore je pod stolom s počítačom v prvej miestnosti naľavo časopis „Programmer's Digest“. Je tam aj mnoho drobností ako spinky, potraviny, náradie).
V počítačoch si môžete pozrieť záznamy, z ktorých zistíte, že červený a modrý sektor sa nemali radi, neverili si, podozrievali sa navzájom zo zrady a sabotáží. Všetci mali nejaké problémy s psychikou, či sústredením a všetci podozrievali doktorku, že niečo pred nimi tají, lebo neopúšťala kliniku a chodila s ochrankou. Zo záznamov pacientov z kliniky viete, že naozaj trpeli poruchami, návalmi úzkosti, počutím hlasov, paranoje.

O podlažie nižšie sú obytné časti. Vo vstupných častiach oboch sektorov je pár nastražených mín. Červený sektor je kratučký, pár miestností na vyrabovanie je v modrom. Na podlaží je pár ohnivých gekonov. Oba sektory spojuje biliardová miestnosť, v ktorej je diera vedúca do Sírnej jaskyne (kam musíte v rámci úlohy pre Cookea, alebo Lema). V počítačoch sú tu len ďalšie správy o vidinách a paranojách obyvateľov. V prostrednej miestnosti modrého sektora je na stole pri počítači Hviezdne viečko z Večernej Sarsaparilly. V tretej miestnosti modrého sektora (najbližšie k biliardovej miestnosti) je pod gaučom výbušnina C4 (pre nejakú grafickú chybu ju tesne pri gauči nevidíte, ale dá sa vziať).

Úplne dole je jaskyňa, v ktorej je pár nočných sliedičov a kopec gekonov. Okrem samotných jaskýň je tu aj časť s reaktorom Vaultu, z ktorej sa môžete dostať chodbou k zamknutým dverám (ťažká zámka). V chodbe pred týmito dverami je kopa trosiek, pri ktorých je aj výbušnina C4. Za zamknutými dverami je počítač (stredné heslo), ktorý keď hacknete, vytvoríte si skratku do horného podlažia Vaultu. V západnej časti samotných jaskýň je rebrík, ktorým sa môžete dostať priamo vonku do pustatín. Vo východnej časti sú skaly, ktoré môžete odpáliť, ak chcete zničiť jaskyňu, alebo aj celý Vault.

Great Khan Encampment
Od Vaultu 19 pokračujte po asfaltke na západ. Naľavo uvidíte vychodenú cestu do kopca. Dajte sa ňou nahor na kopec. Tam pozor na Deathclawov. Môžete sa tadiaľ prípadne preplížiť. Smerujte hore do kopca, k miestu, kde vidíte rameno žeriavu. Takto sa dostanete až nad kameňolom. Tu hore nad žeriavom je tábor Veľkých Chánov. Je to len malé pozorovacie táborisko s troma členmi. Vodkyňou je tu Melissa. Môžete sa tu vyspať a od Melissy prijať úlohu, inak je to len dobré miesto pre cestovnú značku, ktorá vám uľahčí cestu ku kameňolomu, ak by ste sem potrebovali ísť. Tiež vám Melissa môže dať polohu hlavného tábora Chánov.

Bonnie Springs
Vráťte sa z tábora Chánov na asfaltku a pokračujte na rázcestie. Za rázcestím je malé, schátralé mestečko. V opustenom mestečku sa utáboril gang Zmija. Jeden vodca gangu má u seba kovové brnenie a Trail Carabine. Druhá vodkyňa má u seba bojové brnenie a dvojicu boxerov Láska a Nenávisť (Love and Hate, unikátna verzia boxerov). Okrem výbavy ostatných členov gangu sú pri budove naľavo od ohniska ešte tri krabice s prázdnymi fľašami Sarsaparilly. V jednej z nich sú aj dve Hviezdne viečka z Večernej Sarsaparilly.

Spring Mt. Ranch State Park
Od Bonnie Springs vedie cesta na sever aj na juh. Vy sa však pozrite na západ a uvidíte pod horami spálenú usadlosť. Vydajte sa tam. Je to len cestovný bod, pretože budova je úplne zničená a nič v nej nenájdete. V okolí je len pár Veľkorohatcov a Modliviek. Severne od usadlosti je ďalšie zničená budova, pri vstupe do kaňonu. Budova je tiež plne zničená, ale má zachovalú pivnicu, ktorá slúži ako zbrojnica chánov. Ak ste s Chánmi zadobre, tak môžete s ich zbrojárkou obchodovať. Máte tam aj pracovný stôl a stôl na úpravu nábojov.

Red Rock Canyon
Už od Bonnie Springs vidíte, že sa tu údolie delí na dve cesty. Severnú po klasickej asfaltke a na severozápadnú cez kaňon, ktorý je hneď za Spring Mt.Ranch State Park. Už na začiatku kaňonu vidíte symboly Chánov. Cesta kaňonom vás dovedie priamo do uzatvoreného údolia, v ktorom sú po okrajoch stany. Toto je centrála Chánov. Naľavo majú arénu, nad ktorou sú ďalšie stany. Pri stanoch na najvyššom mieste nad vstupnou časťou je aj jediná budova oblasti, v ktorej hoduje Papa Chán a jeho družina. Jerry Punk tu má pre vás vedľajšiu úlohu.
Pod Papa Chánovým domom sú pri veľkom ohnisku štyri stany. V tom napravo je menšie ohnisko a pri posteli sú tri časopisy (Milsurp Review, Lad's Life, Programmer's Digest), ktoré však patria Chánovi a vziať ich je krádež. V dvoch stanoch nad arénou je na zemi pár drog.

Red Rock Drug Lab
Keď sa vydáte z tábora Chánov z Kaňonu Červenej Skaly priesmykom pri ich aréne, tak vás táto cesta dovedie na koniec kaňonu, kde je pár prívesov, kde sa vyrábajú drogy, ktoré Cháni predávajú. Výrobu majú na starosti Jack a Diane. Diane má pre vás aj úlohu. V jednom z prívesov, kde drogy miešajú, sú na stole drobné prísady a časopisy „Programmer's Digest“ a „Today's Physician“ (krádež). Jacka a Diane môžete presvedčiť, aby Jack vyrábal viac liečivých predmetov (Stimpaky a podobne) a menej škodlivých drog (Rečníctvo 66 u Jacka, alebo Obchod 50 u Diane), za čo získate dobrú karmu.

Makeshift Great Khan Camp
Vráťte sa k mestečku Bonnie Springs, choďte opäť na asfaltovú cestu a pokračujte po nej na juh. Ako začnete stúpať do kopca, na ľavej strane na skale je symbol Chánov. Pod ním je táborák. Povyše neho sú dvaja Cazadori. Tábor je opustený a ak si nič nechcete uvariť na ohni, slúži len ako cestovná značka.

Tribal Village
Pokračujte ďalej po ceste hore kopcom a povyše je na ceste skupinka Cazadorov. Medzi skalami sa tam napravo (severozápad) otvára priestranstvo a pri ceste je spálené telo. Pokračujte týmto priestranstvom popri ďalších troch spálených telách a na konci uvidíte stanový tábor, v ktorom je pár Cazadorov. V tábore nájdete okrem spálených tiel aj mŕtvoly dvoch Chánov a niekoľkých nájazdníkov zo skupiny Fiendi. Nájdete u nich rôzne nájazdnícke brnenia, mačety, požiarnické sekery, jednoduché brnenie vojakov Chánov. Okolo ohniska je porozhadzovaných zopár drog Psycho a Jet. V jednom stane je krabica s brnením, v druhom je lekárnička a na policiach pár drobností, jedlo a dva stimpaky. Na kopci nad táborom (keď idete od cesty k táboru, tak naľavo sa dá vybehnúť na kopec) je Chanceho hrob. V ňom je jednoduché brnenie vojakov Chánov a Chanceho Nôž. (Odkaz na komiks „All Roads“, kde vystupoval Chance).

Sloan
Od Tribal Village vedie cesta už len priamo do Goodspringu. Presuňte sa preto na diaľnicu pod Goodspring (k Jean Sky Diving) a pokračujte po nej na sever, dovedie vás do Sloanu. Môžete ísť tiež aj zo severnej strany diaľnice, ale tam máte Deathclawov. Sloan je banícke mestečko, ktoré má teraz problémy kvôli Deathclawom. Tábor spadá pod správu NKR, pre ktorých vyrábajú cement. V ubytovni robotníkov je v poličkách Buffout a kniha „Duck and Cover!“ a na poličke naľavo, pri rádiu je časopis „Dean's Electronics“ (všetko krádež). V jedálni predáva Jas Wilkinsová. Na stole s lucernou a prázdnou fľašou Sarsaparilly je Hviezdne viečko z Večernej Sarsaparilly (voľné). V baníckej kancelárii sú na poschodí za stolom dve veľké krabice, v ktorých sú väčšie sumy viečok (krádež).

Quarry Junction
Kameňolom, ktorý je pod táborom Sloan. Dá sa doň dostať od cesty, ktorá vedie od Sloanu na sever, alebo zo severnej cesty, ktorá vedie od Vaultu 19 na západ a je tam odbočka do kopca, ktorá vás dovedie do Táboriska Veľkých Chánov, kde Melissa táborí priamo nad kameňolomom, v podstate až v ňom. Kameňolom ovládla svorka Deathclawov, takže putovať tam je dosť nebezpečné. V zadnej časti je jazierko (pod budovou, druhé je aj pri žeriave), pri ktorom je kostra a má u seba Fat Man. Pár krokov od kostry je pod vodou Mini Nuke. Západne od jazierka je za bágrom v skale ich nora, kde nájdete druhý Mini Nuke, Light Machine Gun a tri vajcia Deathclawov.

Neil's Shack
Keď pôjdete od Sloanu a kameňolomu dole po ceste (na sever), tak bude mať cesta odbočku doprava a vedie nahor do kopca. Popri ceste je pod kopcom chatrč. V chatrči sa zdržiava Neil, supermutant, s ktorým môžete začať úlohu „Crazy, crazy, crazy“. V chatrči má len dva trieštivé granáty na poličke. Je to hlavne cestovný bod a začiatok úlohy.

Black Mountain
Medzi Sloanom, vyschnutým jazerom El Dorado a centrálou REPCONNu je hora, ktorú ovládajú Nightkini a super mutanti. Pôvodne tam bol so svojimi mutant Marcus, ktorý tam rádiom zvolával všetkých mutantov k mierovému spolunažívaniu. Prišlo aj dosť mutantov druhej generácie, ktorí sa nechali strhnúť Tabithou a jej Nightkinmi a tak Marcus so svojimi odišli do Jacobstownu. Od Neila, ktorý je v chatrči pod horou, oproti kameňolomu sa môžete dozvedieť, čo sa tu deje a prijať úlohu „Crazy, Crazy, Crazy“. Hore sú tri budovy, vysielacia budova, sklad a väzenie. Vo vysielacej budove je Tabitha. Na prízemí je počítač (ľahké heslo), v ktorom si môžete prečítať Tabithin denník a zistiť, že pod schodmi si schováva kľúč od poschodia. V druhom počítači sú záznamy spred vojny a posledný je od Marcusa. Sem vás zavedie aj úloha pre Bratstvo Oceli. V sklade je poškodený Mr. Handy, ktorého môžete pre Tabithu opraviť. Vo väzení je ghul Raul Alfonso Tejada. Kľúč od väzenia má Tabitha, ktorý si vezmite, ak ju zabijete, alebo ak vyriešite jej úlohu mierovo, tak vám ho sama dá. Ak si prečítate správy v počítači vo väzení, tak zistíte kód k počítaču dverí a môžete ho rovno pustiť sami (alebo počítač hacknúť, ťažké heslo). Raula môžete vziať so sebou ako spoločníka na cesty.
Na veži pri budovách je Nightkinský ostreľovač. Má pri sebe Annabelle (unikátny raketomet). Ak vyriešite úlohu mierovo, môže Nightkin zmiznúť, tak mu treba vziať zbraň predtým.
V kupolovitej stavbe pod najvyššou plošinou sú tri krabice. V jednej sú zbrane a v dvoch väčšie množstvá viečok.
Vo väzení si prečítajte všetky správy v počítači a autíčko na stole sa zmení na Cuddleovo hračkárske autíčko (Cuddle's Toy Car).
Vo vysielacej budove je na poschodí len papier (opravárenská poznámka č.3) a Hudobné noty (v F3 boli súčasťou úlohy, tu sú len doplnok).
V sklade naľavo, na spodnej polici medzi krabicami s prázdnymi fľašami Sarsaparilly je Hviezdne viečko z Večernej Sarsaparilly. V sklade je tiež na panákovi zoznam vecí, ktoré tam Tabitha ukryla. Za krabicou naľavo na stole je ukrytá trhavina C4. Naľavo sú tiež záhradní trpaslíci (jeden celkom neporušený). Pod tými na poličke je ukrytá jedna raketa, v tehlách, na ktorých je ten neporušený, je druhá raketa. Pod poličkou vedľa stola na úpravu munície je Nuka-Cola Victory. V poličke vedľa je v cestárskom kuželi ukrytá tretia raketa. V rohu za pneumatikami s trojkolkou je raketomet. Na automate na nuka-colu je druhá C4. V miske v polici pri automate na colu sú dva trieštivé granáty. Pod hrncom v poličke napravo od panáka je super stimpak. Na zemi pod stolom, na ktorom leží poškodený robot, je tretia C4.



Vedľajšie úlohy 12.


1. Prečo nemôžeme byť priateľmi? (Why can't we be friends?)
Vo Vaulte 19 sú utečenci z Nápravného zariadenia NKR, teda bývalí väzni, ktorí tam nezostali s Eddiem. Sú to vodcovia vzbury, Samuel Cooke a Philip Lem. Teraz však majú na veci odlišné názory. Pod Vaultom objavili jaskyňu so sírou. Cooke chce využiť zásoby pre výrobu silnejších výbušnín a vďaka tomu získať členstvo u Veľkých Chánov. Lem nevidí zmysel prežívať ukrytý v divočine v neustálom ohrození a chce, aby sa vzdali NKR. Jednému z nich môžete pomôcť získať prevahu.

Prvá možnosť, Samuel Cooke
Cooke chce, aby ste zabili ohnivých gekonov v jaskyni pod Vaultom, aby z nej mohli ťažiť síru. Zídite tam cez jedno podlažie, na ktorom sú tiež gekoni, no tí nepatria k úlohe, stačí zabiť len tých, čo vás ohrozujú. V jaskyni je okolo desať gekonov, ktorých treba zabiť. Zabite ich a vráťte sa za Cookeom. Dostanete odmenu 75 viečok a dobrú reputáciu u Prašnej Party (hoci k nim technicky nepatria). Ešte vás pošle dohodnúť spojenie medzi nimi a Chánmi. Zájdite k Chánom a pohovorte si s ich vodcom Papa Chánom. Oznámte potvrdenie spojenectva Cookeovi, za čo získate ďalšie skúsenosti a úloha je hotová.
Len tak na okraj, v miestnosti, kde bol Lem, zostala len kopa krvavých zvyškov, zrejme vaša podpora dodala Cookeovi odvahu postarať sa o konkurenciu.

Druhá možnosť, Philip Lem
Ak chce Lem získať prevahu, musí oslabiť Cookeovu pozíciu a to dosiahne len tak, ak zničíte jaskyňu so sírou, na ktorú sa Cooke spolieha. Potrebujete na to 4 výbušniny. Všetky nájdete tu vo Vaulte (jednu medzi automatmi v kaviarni, druhú medzi skrinkami na ošetrovni, tretiu o podlažie nižšie pod gaučom v izbe v modrom sektore a štvrtú pod Lemovou miestnosťou Dozerateľa, do ktorej sa dostanete cez sírovú jaskyňu a v nej cez haly časti s reaktorom a k zamknutým dverám. Pri hromade trosiek v chodbe pred týmito zamknutými dverami je štvrtá výbušnina). Prejdite cez obytné podlažie do jaskyne. Vo východnej časti jaskýň sú rudné skaly (Microcline Rock), do ktorých umiestnite štyri výbušniny, ak s nimi viete robiť (Výbušniny 60). Vráťte sa za Lemom a dostanete odmenu 50 viečok a dobrú reputáciu u Prašnej Party (hoci k nim technicky nepatria).
Teraz povie, že sa vzdajú NKR. Môžete ho v tom podporiť a úloha je uzavretá.
Ale môžete ho tiež presvedčiť (rečníctvo 40), aby sa spojili s Chánmi, ako navrhoval Cooke. Súhlasí a tak skočte za Papa Chánom a presvedčte ho, aby prijal do svojich radov týchto bývalých väzňov. Potom sa len vráťte späť za Lemom a povedzte mu, že sa môžu pridať k Chánom. Získavate ďalšie skúsenosti a úloha je skončená.

Tretia možnosť, anihilácia
Toto ani tak nie je možnosť pre splnenie úlohy, ako skôr pre jej nesplnenie a vyriešenie problému, ale je to možnosť. V sírovej jaskyni pod Vaultom môžete do skál umiestniť 5 trhavín C4 (4 nájdete vo Vaulte, piatu si zožeňte inde. Výbušniny 50) a tým zničíte nielen jaskyne, ale aj celý Vault a všetkých v ňom zabijete.

2. Neožobračuj ma (Don't Make a Beggar of Me)
V tábore Veľkých Chánov nad kameňolomom je Melissa, ktorá tam čaká na dodávku chemikálií, ktorá nedorazila. Ponúknite jej pomoc. Ak máte aspoň trochu pozitívnu reputáciu u Chánov (mierové riešenie v Boulder City to zaistí), tak vašu pomoc prijme. Povie vám, že chemikálie chodia v kufríku, ktorý zostáva pri ťažobných strojoch v kameňolome, ale keďže je ten teraz zamorený Deathclawmi, tak zrejme kufrík uviazol v Sloane. Choďte do Sloanu a vojdite do baníckej kancelárie. Tam na poschodí si prezrite kufrík pri stole. Nie sú v ňom žiadne chemikálie, tak sa na to choďte spýtať Chompa Lewisa, predáka, ktorý je na ceste nad táborom. Zistíte, že Melissa je jeho dcéra, preto im pomáha s dodávkami. Tyrone, chlapík z Primmu vzal peniaze a vykašľal sa doručiť dodávku, takže vyrazte do Primmu.
Tyrone je vojakom NKR, nájdete ho v stanoch na západnej strane Primmu. Povie vám, že ho začínajú podozrievať a keďže podstupuje väčšie riziko, chce viac, konkrétne 300 viečok. Môžete mu ich zaplatiť, alebo ho môžete presvedčiť/ zastrašiť/ vyspať sa s ním, aby vám chemikálie vydal (Rečníctvo 40, Obchod 35, Sila 7, perk Čierna Vdova), alebo mu môžete chemikálie ukradnúť (zlá karma, hoci ste v práve).
Keď máte chemikálie, môžete ich doručiť, alebo prezradiť Tyrona poručíkovi Hayesovi. Ten je buď tu v susednom stane, alebo v tábore Forlon Hope, ak ste už splnili miestne vedľajšie úlohy. Ak ho prezradíte Hayesovi, tak je úloha splnená. Dostanete dobrú karmu, 100 skúseností a trocha dobrej reputácie u NKR. Potom chce vedieť, či bol do toho zapletený aj niekto ďalší. Môžete, ale aj nemusíte prezradiť Chompa Lewisa. Za Melissou už nepotrebujete ísť, ale ak pôjdete, môžete jej povedať, že ich spojku zatkli. Môžete povedať, že bol proste neopatrný a Melissa to nechá tak, alebo povedzte, že sám ste ho udal a Melissa aj s dvoma Chánmi vás napadnú.
Ak ich nechcete prezradiť, tak proste zaneste chemikálie naspäť Melisse, ktorú prekvapí, že ste dodržali slovo. Za odmenu dostanete dobrú reputáciu u Chánov, 150 viečok, 100 skúseností a Buffout, Steady a Redbound.

Poznámka: Ak zabijete Melissu, máte rovno nesplnenú úlohu „Oh my Papa“, hoci ju potrebujete len pre jednu z možností tej úlohy. V nižších verziách hry sa mohlo stať, že po splnení tejto úlohy Melissa zmizla a nemohli ste využiť v úlohe „Oh my Papa“ možnosť zahŕňajúcu práve ju.

3. Vyplač mi rieku (Cry Me a River)
V hlavnom tábore Chánov, v Kaňone Červenej Skaly sa v okolí arény zdržuje Jerry the Punk. Môžete začuť, ako sa pokúša skladať básne. Oslovte ho a zistíte, že nie je veľmi nadšený z toho, že je Chánom, respektíve, že sa ním má stať, ale stále nezvládol vstupný rituál. Presvedčte ho, či by mu nebolo lepšie niekde inde (Rečníctvo 33) a zdôverí sa, že by rád šiel do Starej Mormonskej Pevnosti k Nasledovníkom Apokalypsy. Ak ste už boli vo Freeside, tak zájdite do pevnosti a tam oslovte Julie Farkasovú, ktorá súhlasí, aby sa k nim pridal. Vráťte sa späť do tábora Chánov a povedzte mu, že ho prijmú. Úloha splnená, Jerry sa vydá k Nasledovníkom.

4. Aba Daba Honeymoon
V drogovom labáku za Kaňonom Červenej Skaly (sídlom Veľkých Chánov) pracujú Jack a Diane. Ak máte pozitívnu reputáciu u Chánov, je Diane ochotná umožniť vám si privyrobiť. Najprv máte zistiť, čo je s Andersom, ktorý sa ešte nevrátil z pátrania po nových cestách.
Keď pôjdete od Camp Searchlight dole do Cottonwood Cove, tak po pravej strane cesty budete vidieť ukrižovaného chlapa. Je to Anders. Buď ho zabite, alebo pustite. Vráťte sa za Diane. Ak ste ho zabili, tak klamte, že zomrel na kríži, nedostanete odmenu. Ak ho zachránite, tak získate reputáciu u Chánov a môžete si vybrať, či chcete viečka (250), alebo recept (Turbo).

Spýtajte sa na ďalšiu prácu. Potrebuje zaniesť balíček do Spoločnosti Karmínovej Karavány. Prosté doručenie. Len tam zájdite, cieľ je Don Hostetler. Je v hlavnej budove spoločnosti počas dňa, alebo v noci vo svojom dome poniže Vegasskej kliniky. Len mu balíček odovzdajte a vráťte sa za Diane. Získate trochu reputácie u Chánov a 150 viečok.

Spýtajte sa na ďalšiu prácu. Poslednou úlohou je doručiť balíček drog Motor-Runnerovi do Vaultu 3. Ten ovládajú Fiendi, takže budú voči vám nepriateľskí, ale keďže očakávajú balíček od Chánov, tak sa proste prezlečte za Chána a vojdite. Dajú vám tak pokoj. Ak sa pred vstupom neprezlečiete, stále môžete strážkyňu pri dverách presvedčiť, že patríte k Chánom (Rečníctvo 66) a vpustia vás. Len zájdite za Motor-Runnerom a dajte mu balíček. Po doručení sa vráťte za Diane, získate reputáciu u Chánov a 300 viečok. Celá jej časť úlohy je hotová.

Pre úplné splnenie tejto úlohy musíte ešte Jacka naučiť pár nových receptov. Potrebujete na to Vedu (50) a môžete ho naučiť Party Time Mentats, Rocket a Slasher. Ak ste ich presvedčili, aby robili aj prospešnejšie látky, tak ho môžete naučiť aj Super Stimpak (Veda 50) a Hydra (Prežitie 75). Pre splnenie úlohy ho stačí naučiť tri veci. Za každú naučenú vec získate skúsenosti, trochu reputácie u Chánov a môžete si zvoliť, či ste ho to naučili ako dar (tak získate dobrú karmu), alebo chcete viečka, alebo nejaké drogy na oplátku.
Keď ste splnili všetko pre Jacka aj Diane, tak je úloha definitívne splnená. Za odmenu vás naučili chvat Chánsky Trik (Khan Trick), fintu k boju bez zbraní.

5. Chybný generátor
V tábore Sloan je pred banskou kanceláriou generátor. Môžete ho rozobrať, čím ich pripravíte o prúd, ale vy získate pár dielov z generátora (Conductor, Sensor Module, 5 x kovový šrot). Môžete ho však tiež nastaviť, aby fungoval správne a na plný výkon (Oprava 35). Ak ho opravíte, tak to oznámte predákovi Chompovi Lewisovi, ktorý stojí na ceste nad táborom. Za odmenu získate trochu dobrej reputácie u NKR a 200 dolárov NKR.

6. Vajcia na omeletu
V jedálni v Sloane robí Jas Wilkinsová. Keď ju oslovíte, vychváli omeletu z Deathclawých vajec ako jedno z najlepších jedál vôbec. Recept na omeletu má od svojej tety, ktorá vlastnila Deathclawiu samicu. Ona žiaľ práve žiadne vajcia nemá, ale poradí vám, že ak by ste mali záujem, tak v kameňolome sa usídlili tieto potvory. Ponúkne vám výmenou za vajce svoj recept. Nemusí to byť vajce práve z kameňolomu, môžete ho mať odkiaľkoľvek (občas sa náhodne objaví v telách zabitých Deathclawov). Ak chcete to z kameňolomu, tak v severozápadnej časti lomu, za bagrom je v skale nora Deathclawov, v ktorej je Mini Nuke a tri vajcia. Ak sa necítite na boj, tak sa tam preplížte a prípadne si pomôžte aj Stealth Boyom a ešte ľahšie, ak pôjdete od tábora Chánov v hornej časti kameňolomu. Napokon dajte Jas jedno vajce a dostanete za odmenu Pustinársku omeletu a recept na ňu. Zvážte si, či sa vám to oplatí. Vajcia sa dajú dobre predať a recept vám dá jedlo, ktoré vám minútu dopĺňa život po 6 bodoch a na výrobu jedla potrebujete schopnosť Prežitie (65) suroviny Blamco mac and cheese, vajce Deathclawa, Chrunchy Mutfruit a dva kusy mäsa Lakelurkov.

7. Chorá krysa
V tábore Sloan sa prechádza krysa Snuffles, miestny maznáčik. Kríva, lebo je zranená. Oslovte ju a zvoľte možnosť ošetriť ju. Vyliečte ju (Medicína 30) a oznámte to predákovi Chompovi Lewisov, ktorý stojí na ceste nad táborom. Za odmenu získate dobrú reputáciu u NKR.

8. Problémy baníkov Sloanu
Sloan vedie predák Chomp Lewis. Keď ho prvýkrát stretnete, varuje vás pred Deathclawmi, ktorí sa usídlili v kameňolome a oni teraz nemajú žiadnu prácu a NKR akosi pomoc neposiela. Ponúknite sa, že im pomôžete a dá vám na cestu 5 stimpakov a 5 super stimpakov. Povie, že aby ste sa zbavili hniezda, musíte zabiť Deathclawiu matku a Deathclawieho Alfa Samca. Deathclawi sú sami o sebe silné potvory a tu je celá svorka, takže sa do toho rozhodne nepúšťajte, kým nemáte skvelú obranu, skvelé zbrane a poriadne vysokú úroveň postavy. A samozrejme sa nemusíte púšťať priamo do boja, môžete sa k nim preplížiť, nachystať nejaké nástrahy, vyliezť si niekam, kam sa k vám nedostanú a odtiaľ ich likvidovať priamou paľbou, alebo presnými zásahmi ostreľovačky. Pre úlohu vám stačí zabiť len rodičov svorky, ako uviedol Chomp. V lome nájdete aj Fat Man a dve Mini Nuke, takže si tým môžete dosť pomôcť, zvlášť ak dostanete potvory na jednu kopu. Keď ich zabijete, oznámte to Chompovi. Napriek takému hrdinskému činu dostanete len trocha dobrej reputácie u NKR a 500 dolárov NKR.

9. Šialení, šialení, šialení (Crazy, Crazy, Crazy)
Choďte od Sloanu a kameňolomu k hore východne od nich. Pri ceste je tam Neilova chatrč, v ktorej je super mutant Neil. Varuje vás pred Tabithou a osadenstvom Čiernej hory. Tabitha podporuje u mutantov nenávisť voči ľuďom, na rozdiel od Marcusa, ktorého odtiaľto vyštvala, takže ju treba zastaviť. Môžete Neila presvedčiť, aby vám pomohol (Rečníctvo 50). Keď súhlasí, vydá sa hore a povie vám, že sa tam stretnete a on už bude mať plán.
Cesta je na vás. Môžete sa hore prebojovať priamou cestou cez tri hliadky a bránu, alebo sa tam preplížiť. Pri priamej ceste si to môžete skrátiť, keď pri prvých zákrutách narazíte na mŕtvolu vojaka NKR. Pri ňom môžete vybehnúť briežkom nahor, len si tam treba dať pozor na medvedie pasce a padajúce skaly.
Plížiť sa môžete tiež priamo, no to závisí od výšky vašej schopnosti plíženia a množstva Stealth Boyov. Ak chcete ísť potichu, môžete si to skrátiť odzadu. Od REPCONN Headquaters choďte k NCR Ranger Safehouse a od Rangerského úkrytu postupujte nahor do kopca, kde vidíte zničenú vysielaciu vežu, satelit a strechy pár budov. Pod mutantskú dedinu sa dá dostať priamo, do nej už treba trochu poskákať po skalách. V dedine na vás počká pri kupolovitej budove Neil. Ak postupujete bez Neila, tak použite radšej Stealth Boy. Ak ste s Neilom, tak sa dohodnete, že odláka stráže do dediny s tým, že je tam votrelec a vy sa zatiaľ môžete prešmyknúť nahor.
Druhá cesta nahor vedie od Ukrytého Údolia (kde je Bratstvo Oceli). Postupujte odtiaľ smerom k hore a dostanete sa k veľkému kráteru s kentaurami. Z pravej strany sa dostaňte nad kráter a len vyjdite hore k satelitu. Tam vypáčte bránu (ťažká zámka) a ste priamo hore v najvyššej časti.

Hore máte dve možnosti. Ak ste začali likvidovať mutantov cestou sem, zrejme ste za agresívny prístup, takže vojdite do Vysielacej budovy. Na prízemí môžete získať z počítača informáciu o kľúči. Vyjdite zadnými dverami za budovu, pod schodmi si vezmite kľúč, ktorým si odomknite dvere na poschodí a vojdite. Tam je Tabitha. Len čo vás zbadá, napadne vás, tak ju zabite a úloha je splnená.
Ak potom zájdete do skladu, opravíte robota Rhondu a poviete mu, že je Tabitha mŕtva, tak vás napadne.

Druhá možnosť je ísť do skladu. Tam opravte poškodeného Mr.Handyho (Veda 60). Ten má UI nastavenú na Rhondu a hneď sa pýta, kde je pani Tabitha. Povedzte mu, že ho k nej odvediete. Len vyjdite z budovy a tam čaká Tabitha. Poďakuje vám za opravu Rhondy a vydajú sa obaja preč. Tým skončí jej vláda nad mutantmi a podporovanie nenávisti voči ľuďom a úloha je splnená. Získavate dobrú karmu. Ak ich potom zabijete, je to bez karmického postihu. Nebudú voči vám nepriateľskí, pokiaľ vás nenapadne nejaký iný, divoký Nightkin v ich prítomnosti, no po splnení úlohy sa o nich už nemusíte zaujímať.

10. Stále v temnote (Still in the Dark)
Keď nájdete Skryté Údolie (Hidden Valley), tak vojdite do bunkru (cieľový je ten na západnej strane, kde je na stene napísané Billy Rules a je tam kresba chlapčeka a dievčatka). Je pár možností ako vstúpiť. Môžete vypáčiť dvere (veľmi ťažká zámka), no musíte mať páčenie na 100.
Ak ste s úlohou čakali a poslali vás sem v rámci finálnych hlavných úloh, tak vás pri dverách privíta Ramos a odvedie do vnútra.
Ak je s vami Veronika, tak tá je členkou Bratstva a tak rovno kontaktuje Ramosa cez interkom a vpustia vás dovnútra.
Posledná možnosť je, ak poznáte heslo. To zistíte zo záznamov mŕtvych paladinov Bratstva Oceli, ktorých môžete nájsť v REPCONN Headquarters, Nellis Air Force Base a pod Black Mountain. Ak ste postúpili v úlohe „ED-E My Love“, tak vás kontaktuje rytier Lorenzo a tiež vás nasmeruje k telám paladinov, lebo chce, aby ste za ním prišli.

Vstupný test
Ak ste prišli s Veronikou, ktorá za vás ručí, tak je vstupný test vynechaný a rovno postupujete k samotnej úlohe. Ak ste prišli bez Veroniky, tak vám samozrejme nedôverujú, hneď pri vstupe musíte odovzdať všetky svoje veci (ak odmietnete, tak to končí bojom a s bratstvom sa už nemôžete bratríčkovať) a odvedú vás k Starešinovi McNamarovi. Na krk dostanete otrocký obojok s výbušninou, ktorá vás zabije, ak sa vzdialite počas úlohy, ktorú dostanete, aby sa uistili, že nikomu neprezradíte ich polohu. Majú problém s rangerom Dobsonom, ktorý sa usídlil v jednom z prázdnych bunkrov v ich Údolí a tým riskujú, že budú odhalení. Máte sa ho zbaviť. Keď vyjdete z bunkra, tak ešte vo vstupnej časti si z krabice napravo od dverí vezmite svoje veci.
Ranger je v neďalekom bunkri (s nápisom „Make Love not War“ na stene). Tam je väčšinu času, ale cez deň občas hliadkuje pred vstupom do Údolia. Keď ho stretnete, tak sa oborí, že ste člen Prašnej Party. Môžete ho presvedčiť, že nie ste (rečníctvo 30), no ak ho aj nepresvedčíte, tak potom povie, že len žartoval. Povie, že tu hliadkuje pre McCarran, no problém má s rádiom, ktoré nevie opraviť.
- Môžete ho presvedčiť, že jeho úkryt využíva Prašná Parta (Rečníctvo 50) a on odíde.
- Môžete sa mu pohrať s jeho rádiom a nastaviť ho tak, aby vybuchlo, keď ho niekto použije. Nech vás nevidí hrať sa s rádiom. Keď ho potom použije, tak ho výbuch zabije.
- Môžete rozbiť jeho rádio. Ak vás pri tom uvidí, tak vás rovno napadne, takže to spravte cez deň, keď bude preč. Bez rádia nemá nádej na kontakt s velením a tak odíde.
- Môžete ho proste zastreliť. McNamara to neschvaľuje, ale je to splnenie úlohy.
- Poslednou možnosťou je povedať Dobsonovi o Bratstve. Vyzná sa vo výbušninách, tak vám zloží obojok, ktorý vám dali. No Bratstvo vás odpočúva, takže po vás rovno pošle pár svojich rytierov a úloha je nesplnená a ste nepriatelia s Bratstvom.

Ak ste úlohu splnili, tak vám McNamara zloží obojok, lebo ste si získali ich dôveru a môžete sa zas voľne pohybovať po Vegas. Zároveň vám dá ďalšiu časť úlohy. Aby ste ju získali, choďte za ním do riadiacej miestnosti, nepovie vám ju hneď pri tomto rozhovore.

Pátranie po nezvestných
McNamara od vás chce, aby ste preverili tri skupiny, ktoré boli poslané na misie do oblasti Vegas. Ak sa im niečo stalo, máte priniesť aspoň ich záznamy. Na niektoré ste už mohli naraziť pri prieskume sveta.
Prvá dvojica Paladinov je v centrále Repconnu (REPCONN Headquarters). Ich telá sú na poschodí, stráženého robotmi (bližší popis miesta vyššie v návode).
Paladin z druhej skupiny je pod Čiernou Horou, na ktorej je základňa supermutantov a nightkinov. Vám stačí ísť smerom k hore priamo od bunkru bratstva a nemusíte ani na horu s mutantmi (ak ste sa o nich ešte nepostarali). Od bunkru choďte na východ/ severovýchod cez dieru v plote a cestou medzi skalami nahor do kopca. Dostanete sa pod horu so satelitmi a pred vami bude obrovský kráter. Môže tu byť pár kentaurov (jeden z nich je označený ako Moe). Mŕtvy paladin ja na dne kráteru.
Poslední dvaja paladinovia sú v malom, zničenom, zbombardovanom mestečku pri leteckej základni Nellis. Pokiaľ ste ešte s Boomermi nejednali, tak vás budú bombardovať, čo vám hľadanie tiel sťaží, pretože musíte utekať pred raketami a rakety môžu tiež poodhadzovať telá paladinov (hoci vám stačí jedno, to s diskom o misii).

Nový Starešina (voliteľné)
Len čo vám McNamara zadá pátrať po nezvestných skupinách, tak si vás vo vstupnej chodbe počká vrchný paladin Hardin. Už viete od McNamaru, že celý bunker je uzavretý a okrem špeciálnych prípadov nik nesmie dnu, ani von. Hardin je presvedčený, že to škodí tejto skupine Bratstva, aj morálka tým klesá a východisko vidí v novom Starešinovi, keďže tento nechce vidieť potrebu zmeny. Nevie o vhodnom precedense, ktorým možno zmeniť Starešinu, tak vám poradí skúsiť získať informácie od Ramosa a Ibsena.
Paladin Ramos je pri vstupe do bunkra. Povie vám, že aby bol niekto zbavený funkcie Starešinu, musí spáchať isté zločiny, no to by vraj McNamara iste nespravil. Aby ste si prečítali o týchto veciach z ich minulosti, dá vám oprávnenie na ich prečítanie v databáze.
Choďte za Pisárom Ibsenom. Ten sa vám posťažuje, že systém zahltil vírus z disku, ktorý priniesli prieskumníci a nedá sa dostať do databázy. Ponúknite mu pomoc s vírusom. Navrhne, že keď spustí diagnostiku, mohli by ste izolovať vírus. Aby ste to zvládli, musíte za minútu od Ibsenovho spustenia izolovať vírus na troch počítačoch. Neviete však, v ktorých je vírus, takže proste musíte každý zapnúť, vstúpiť do dátového systému a ak tam máte možnosť izolovať vírus, tak ju aktivujte. Ak tam tú možnosť nemáte, je to proste nesprávny počítač. Ak nestihnete izolovať vírus v troch počítačoch, tak sa to celé reštartuje, musíte znova osloviť Ibsena a keď vás odštartuje, znovu sa pokúsiť izolovať ich všetky tri za minútu.
Môžete si pomôcť prostým, drobným podvodom. Počítače, v ktorých sa objavuje vírus, sa pri každom spustení menia, ale po spustení sú na minútu fixne dané v konkrétnych počítačoch. Keď vás Ibsen odštartuje, tak si uložte pozíciu. Zistite, v ktorom počítači je vírus, nahrajte si pozíciu a choďte rovno k nemu. Izolujte vírus a uložte si pozíciu. Nájdete druhý počítač a proces zopakujte. Takto ušetríte čas a zvládnete to.
Druhou pomôckou je vaša schopnosť vedy. Ak ste dobrý vedec (Veda 70), tak navrhnete rozdeliť vírus pri izolácii. V tom prípade, keď raz izolujete vírus na jednom počítači, tak je tam jeho časť izolovaná aj do budúcna. Ak nenájdete všetky tri, ale povedzme len jeden zavírený počítač za minútu a vírus izolujete, tak pri ďalšom Ibsenovom spustení vám už stačí nájsť iba dva počítače a tak ďalej.
Keď vírus plne izolujete, získate prístup do databázy. Bežne máte prístup len k informáciám o bunkri, ale po povolení od Ramosa máte prístup aj k správam o troch incidentoch, kedy boli Starešinovia zosadení. Dočítali ste sa tam niečo o Putách ktoré spájajú (Chains that Binds). Vráťte sa za Ramosom a spýtajte sa ho na to. Povie vám, že je to o princípe poslúchania rozkazov v reťazi velenia. Dá vám prístup k ďalším informáciám o tejto téme. Vráťte sa k Ibsenovi a prečítajte si o tom v počítačoch. Zistili ste, že musia poslúchať rozkazy, ale len v priamej reťazi velenia, takže každý môže dávať rozkazy len svojim podriadeným, nie podriadeným svojho podriadeného. Zájdite s týmto zistením za Hardinom.

Aby ste usvedčili Hardina, musíte nájsť disky od paladinov, ktorých McNamara poslal na misie, čo je súčasťou tejto úlohy a poverí vás tým samotný McNamara. Akurát keď ich získate, tak ich zaneste Hardinovi. To mu poskytne dôkaz, ktorý potrebuje, aby McNamaru odvolal a sám sa stane novým Starešinom. Tým je táto úloha splnená a všetky nasledujúce časti úlohy, ktoré by ste plnili pre McNamaru sú týmto zrušené. Získate skúsenosti a ako odmenu dostanete kľúč od ich úkrytu. Môžete požiadať o členstvo v Bratstve a získate úlohu „Tend to your Business“.

Prieskumníci
Keď ste získali tri holodisky od troch členov Bratstva vyslaných mimo bunkru a nedali ste ich Hardinovi, tak ich dajte McNamarovi. Má pre vás ďalšiu úlohu. Chce, aby ste vyhľadali troch prieskumníkov a priniesli mu ich hlásenia. Každej z hliadok sa len spýtajte či „medvede stále lovia?“ a keď začujú heslo, dajú vám hlásenie.
Prvý pozoruje Nápravné Zariadenie NKR, čo je kúsok do bunkru bratstva, takže tam ľahko dobehnete, lebo je pri skalách medzi bunkrom a väznicou.
Druhý pozoruje Nipton, ktorý zmasakrovala Légia. Ten je na skale nad železničnou traťou vedúcou do Niptonu, presnejšie nad vykoľajeným vozňom a kojotím brlohom.
Tretí je na skale nad planinou medzi Nelsonom a táborom Forlon Hope, kde sledoval boj medzi NKR a Légiou.
Keď získate hlásenie od každého z nich, tak sa vráťte za McNamarom a odovzdajte mu hlásenia.

Oprava filtračného systému
Po všetkej pomoci, ktorú ste poskytli, sa vám McNamara zdôverí, že systém, ktorým vytvárajú v noci falošnú piesočnú búrku, aby ukryli polohu svojho tábora, mal byť pôvodne používaný len vo výnimočných prípadoch, no oni ho používali dlhodobo a množstvo piesku poškodilo ich filtračný systém. Ak sa neopraví, za pár mesiacov nebude možné v bunkri vôbec dýchať. Jediný, kto o tom ešte vie, je starší rytier Lorenzo, ktorý vám povie podrobnosti. Skočte za ním a pohovorte si. Lorenzo nie je nadšený, nechce mať na svedomí ďalšie úmrtie. Teraz zistíte, že paladinovia, ktorých ste hľadali na začiatku tejto úlohy a ktorých ste našli mŕtvych, tiež pátrali po súčiastkach na opravu. Povie vám, že súčiastky by mohli najpravdepodobnejšie byť vo Vaultoch.
Potrebuje Diferenčný Tlakový Ovládač (Differential Pressure Controller). Ten je vo Vaulte 11. Tam je ovládač v skrinke, v zatopenej miestnosti za údržbárskou halou. Podrobnejší popis pri Lokáciách P: Vault 11.
Potrebuje Cartridgeové filtre HEPA, šesť ich je vo Vaulte 22, v miestnosti, kam sa dostanete len cez jaskynné chodby poza miestnosti Vaultu. Podrobný popis Vaultu je pri úlohe „There Stands the Grass“.
Potrebuje Reverzný pulzný čistič (Reverse Pulse Cleaner). Ten je vo Vaulte 3. Ten ovládajú Fiendi, no v prezlečení za Chána sa tam môžete pohybovať bez boja a obmedzení. V Údržbárskom krídle choďte do miestnosti, kde sedí ich vodca Motor-Runner a Čistič je v skrinke v jeho miestnosti. Podrobnejší popis v Lokácie T: Vault 3.
Keď máte všetky tri súčiastky, tak sa vráťte do bunkru a odovzdajte ich Lorenzovi.

Keď ste odovzdali veci Lorenzovi, choďte oznámiť McNamarrovi, že ste splnili úlohu. Je potešený a vďačný za vašu pomoc. Po vašej pomoci a správach od prieskumníkov uzná, že NKR nie je hrozbou a že sa mýlil a nechal sa ovládať strachom a tak zruší uzatvorenie bunkra (ktoré tak vadilo Hardinovi a ostatným). Vy za odmenu dostanete dobrú reputáciu u Bratstva a kľúč od ich úkrytu. Môžete požiadať o členstvo v Bratstve a získate úlohu „Eyesight to the Blind“.

Poznámka 1: V rámci tejto úlohy môžete ísť do Vaultu 22, kde plníte aj úlohu „There Stands the Grass“ a môže vás tam zaviesť aj úloha „I Could Make You Care“.
V rámci tejto úlohy môžete ísť aj do Vaultu 3, kde vás zavedú aj úlohy „Aba Daba Honeymoon“ a „Lovec Odmien“, takže môžete skĺbiť plnenie týchto úloh.
Poznámka 2: Keď splníte túto úlohu, odídete z bunkra a vrátite sa, tak vám niekto z Bratstva oznámi, že za vašu pomoc a dobré skutky vám budú z vďačnosti nechávať nejakú energetickú muníciu v krabici pri schodoch. Vždy keď sa vrátite do bunkra, nejakú muníciu v nej nájdete.
Poznámka 3: Ak spravíte starešinu z Hardina, nebudete môcť dojednať prímerie medzi Bratstvom a NKR.

11. A. Zrak slepému (Eyesight to the Blind)
Keď ste zachránili bunker a pomohli McNamarovi, môžete ho požiadať o členstvo v Bratstve Oceli. Podľa tradície musíte dokázať svoju kvalitu a odhodlanosť. Povie vám o Čiernej Hore, na ktorej sa usadili mutanti a začali byť agresívni voči okoliu. Majú tam satelitné a vysielacie zariadenie. Chce, aby ste tam zašli a napojili na ich systém vysielač, ktorý im umožní získavať údaje z týchto zariadení.
Toto značne súvisí s úlohou „Crazy, Crazy, Crazy“. Ak ste ju už splnili, máte to bez problémov, pretože ste sa o mutantov postarali. Ak ste ju neplnili, tak sa môžete na horu preplížiť popri kráteri (kde ste našli telo v úlohe „Still in the Dark“), prejsť bránou (ťažká zámka) a dostanete sa rovno k hlavnej budove mutantov. Alebo ju začnite plniť teraz, spolu s touto úlohu. Spočíva v tom, že sa máte dostať hore do hlavnej budovy a postarať sa o Tabithu, Nightkindku, ktorá vládne mutantom na hore. Môžete ju zabiť, alebo v sklade opraviť Mistra Handyho, ktorého nazvala Rhonda a na ktorého je značne fixovaná (podrobný popis samozrejme pri spomínanej úlohe). Nech sa jej zbavíte akokoľvek, vojdite potom do hlavnej budovy, prejdite prízemím na dvor za budovou, spod schodov si vezmite kľúč, vyjdite schodmi na poschodie a dovnútra. Ak ste sa o to ešte nepostarali, tak tu práve je Tabitha, ktorá vás napadne, inak sa môžete dostať nenápadne až sem. Či už je tu, alebo nie, ak ste splnili úlohu s ňou spojenú, tak tu aktivujte ovládací panel a automaticky naň umiestnite sledovač od McNamaru.
Vráťte sa za McNamarom a oznámte mu splnenie úlohy. Stávate sa členom Bratstva Oceli, dostanete T-45d Power Armor a Helmet a naučí vás aj ako používať energo zbroj.

11. B. Staraj sa o svoje (Tend to your Business)
Ak ste podrazili McNamaru a pomohli Hardinovi stať sa Starešinom tejto bunky Bratstva Oceli, môžete požiadať Hardina o členstvo v Bratstve. Povie vám, že musíte dokázať svoju kvalitu a odhodlanosť. Kým bolo bratstvo v elektrárni Helios One, tak zachytili správy o tom, ako rodina Van Graffovcov pašuje plazmové a laserové zbrane a predáva ich. Oni sa zaujímajú o technické hračky a robia si na ne nárok, takže sa im nepáči, že sa o ne zaujíma aj niekto iný. Máte z nich spraviť odstrašujúci príklad a zabiť rodinu Van Graffovcov.
Môžete zájsť do Freeside a rovno ich napadnúť. Najprv musíte zabiť strážcu pri vchode, inak vás nenechá vojsť so zbraňami. Ak ste začali plniť úlohu pre Gloriu Van Graffovú, tak ako človek, čo pre ňu pracuje, môžete vojsť zo zbraňami.
No môžete si to spojiť s inými úlohami. V rámci úlohy pre Cass „Heartache by the Number“ môžete mať spor so šéfkou Van Graffovcov a v rámci úlohy „Birds of Feather“ máte buď zradiť priateľku, alebo ju brániť a tým pádom bojovať s Van Graffovcami.
Najjednoduchšie je však počas úlohy „Birds of Feather“ vpustiť dovnútra muža (štvrtý návštevník), čo sa chce pomstiť (ak plníte úlohu poctivo, tak ho zabijete) a ten odpáli bombu, ktorá zabije jeho aj všetkých vnútri. Vám zostane len ochrankár pri vchode.
Keď sú Gloria Van Graffová, Jean-Baptiste, ochranka vnútri a Simon pri dverách mŕtvi, tak sa vráťte za Hardinom. Stávate sa členom Bratstva Oceli, dostanete T-45d Power Armor a Helmet a naučí vás aj ako používať energo zbroj.

12. Stratená laserová pištoľ
Keď už budete zadobre s Bratstvom Oceli, choďte za rytierkou Torres na juhozápadnej strane podlažia L1, za strelnicou. Okrem toho, že u nej môžete nakupovať sa jej spýtajte, či nepotrebuje s niečím pomôcť. Povie, že podľa inventarizácie jej chýba jedna laserová pištoľ, tak jej ponúknite pomoc. Pohovorte si s paladinom, ktorý zodpovedá za strelnicu. Sedí na strelnici za stolom, no nemá vlastné meno. Povie vám, že podľa jeho záznamov ju mal naposledy novic Stanton. Pohovorte si teda so Stantonom. V noci spáva v ubytovni na severozápadnej strane L1, cez deň zvykne byť v učebni, alebo na strelnici. Povedzte mu, že podľa záznamov bol posledný v kontakte s tou zbraňou (ak sa ho len spýtate, či o nej niečo nevie, tak to poprie) a prizná sa, že sa s Watknisovou vyplížili von a šli do neďalekej rokliny škorpiónov. Začali si na škorpiónoch cvičiť streľbu, no bolo ich tam priveľa, tak ušli a on v tom zhone zbraň stratil. Potom sfalšovali záznam, aby to vyzeralo, že ju vrátil. Poprosí vás, aby ste ju našli. Novú nemôže prijať, pretože sú zbrane katalogizované aj so sériovými číslami. Môžete si o ich dobrodružstve pohovoriť aj s Watkinsovou (cez deň pomáha vrchnému pisárovi Taggartovi), ale nič podstatného sa nedozviete.
Keď vyjdete z bunkra, pozrite sa na juhovýchod a uvidíte dieru v plote (aj povyše, na východe, je jedna diera v plote, no cesta za ňou vedie ku kráteru pod Čiernou Horou, boli ste tam pri úlohe „Still in the Dark“). Za ňou sa dajte po ceste pomedzi skaly nahor do kopca. Cestou narazíte na mŕtveho prospektora a v údolí pod ním na skupinu škorpiónov (je to oblasť „Scoprion Gulch“, ktorá je zobrazená aj na svetovej mape). Na skale uprostred tohto údolia je „Chýbajúca Laserová Pištoľ“. Keď ju vezmete, zvykne sa tu objaviť pár ďalších škorpiónov.
Vráťte sa a odovzdajte zbraň Torres. Tá vám za odmenu dá Tri-Beam Laserovú pušku, získate tiež 100 skúseností a trochu reputácie u Bratstva.

13. Počítačový vírus
Túto úlohu môžete splniť aj v rámci úlohy „Still in the Dark“, ak chcete pomôcť Hardinovi, vystriedať McNamaru na mieste Starešinu. Ak však úlohu splníte pre McNamaru, tak stále môžete splniť aj túto úlohu.
Choďte za Pisárom Ibsenom v L2. Ten sa vám posťažuje, že systém zahltil vírus z disku, ktorý priniesli prieskumníci a nedá sa dostať do databázy. Ponúknite mu pomoc s vírusom. Navrhne, že keď spustí diagnostiku, mohli by ste izolovať vírus. Aby ste to zvládli, musíte za minútu od Ibsenovho spustenia izolovať vírus na troch počítačoch. Neviete však, v ktorých je vírus, takže proste musíte každý zapnúť, vstúpiť do dátového systému a ak tam máte možnosť izolovať vírus, tak ju aktivujte. Ak tam tú možnosť nemáte, je to proste nesprávny počítač. Ak nestihnete izolovať vírus v troch počítačoch, tak sa to celé reštartuje, musíte znova osloviť Ibsena a keď vás odštartuje, znovu sa pokúsiť izolovať ich všetky za minútu.
Môžete si pomôcť prostým, drobným podvodom. Počítače, v ktorých sa objavuje vírus, sa pri každom spustení menia, ale po spustení sú na minútu fixne dané v konkrétnych počítačoch. Keď vás Ibsen odštartuje, tak si uložte pozíciu. Zistite, v ktorom počítači je vírus, nahrajte si pozíciu a choďte rovno k nemu. Izolujte vírus a uložte si pozíciu. Nájdete druhý počítač a proces zopakujte. Takto ušetríte čas a zvládnete to.
Druhou pomôckou je vaša schopnosť vedy. Ak ste dobrý vedec (Veda 70), tak navrhnete rozdeliť vírus pri izolácii. V tom prípade, keď raz izolujete vírus na jednom počítači, tak je tam jeho časť izolovaná aj do budúcna. Ak nenájdete všetky tri, ale povedzme len jeden zavírený počítač za minútu a vírus izolujete, tak pri ďalšom Ibsenovom spustení vám už stačí nájsť iba dva počítače a tak ďalej.
Keď vírus plne izolujete, získate prístup do databázy. To je pre vás zároveň aj odmenou, nič viac tým nezískate (pokiaľ to teda nerobíte pre Hardina).

14. Môžem ťa donútiť, aby si sa staral (I Could Make You Care)
Pri Obchodnom Stanovisku 188 je Veronika. Prijmite ju za spoločníčku a vyspovedajte ju (mimo iného zistíte, že patrí k Bratstvu Oceli). Aby ste získali túto úlohu, musí s vami trikrát pri istých príležitostiach začať rozhovor. Respektíve, keď sa stane situácia, ktorú okomentuje, vy ju oslovte a pohovorte si s ňou o danej veci.

- Zájdite do tábora McCarran a vojdite prostrednými dverami do hlavnej budovy (terminál bývalého letiska). Tam okomentuje, že koľko vojakov má NKR a tak nečudo, že prehrali boj o Helios One.
- V tábore McCarran, v hlavnej budove choďte za doktorom Thomasom Hildernom. Veronika zareaguje na prvú vetu, ktorú povie, keď ho oslovíte „A pleasure to meet you! I'm Dr. Thomas Hildern, Director of Operations, OSI East. I presume you're here about Vault 22?“ (túto vetu povie len, keď ho oslovujete po prvýkrát v hre). Okomentuje, že ešte aj blbá NKR pracuje na výskumoch, kým oni sa zatvárajú.
- Vezmite ju do Cottonwood Cove, alebo do Nelsonu (zareaguje v ktoromkoľvek z týchto miest, ale len v jednom - respektíve len raz.). Poznamená, ako Nevadu ovládajú divosi a násilníci.
- Casa Madrid Apartments je bordel vo Westside, cez ulicu, vedľa Miguelovej záložne. Vnútri oslovte Toma Andersona a spýtajte sa ho, čo robí. Povie, že patrí k Nasledovníkom Apokalypsy a pomáha miestnym s pestovaním obilia („I am with the Followers of Apocalypse and I help the locals in Westside grow crops. Unlike the NCR, the Followers don't expect anything back“). Okomentuje to, že nemá zdroje, ale ušľachtilý cieľ, kým bratstvo má zdroje, no žiadny cieľ.
- V leteckej základni Nellis u Boomerov choďte do ich múzea a požiadajte Petea, aby vám spravil prednášku o histórii Boomerov. Keď skončí, poznamená Veronika, že je to podobné ako u Bratstva, aj Boomeri majú techniku, ale nedelia sa s ňou o svet.
- Vo Freeside choďte do podniku Silver Rush a oslovte Gloriu Van Graffovú, majiteľku. Privíta vás v obchode s energetickými zbraňami („Welcome to Silver Rush, where only top of the line energy weapons can be found. What can I do for you?“). Veroniku udiví to množstvo energetických zbraní, ktoré majú na predaj.
- Vo Freeside choďte do Starej Mormonskej Pevnosti a oslovte Julie Farkasovú. Veronika zareaguje na prvú vetu, ktorú vám povie, keď ju prvýkrát oslovíte („Are you here to drop off medical supplies? Leave them with the rest in the middle of the courtyard“). Veroniku ohromí, čo sa tu snažia dokázať.
- Zájdite k vstupu do Vaultu 3 a tam Veronika poznamená, že aj bez špičkovej techniky, akú má bratstvo, robia Fiendi ohromné problémy NKR.

Keď aktivujete všetky tri rozhovory, tak Veronika nadobudne presvedčenie, že je potrebné zmeniť zmýšľanie Bratstva Oceli, ak chce prežiť budúcnosť vo svete, ktorý sa značne zmenil od prvopočiatkov Bratstva. Získavate túto úlohu. Vydajte sa s Veronikou do Skrytého Údolia, kde sídli miestna pobočka Bratstva Oceli. (Ak ste tam ešte neboli, tak pri vstupe získate úlohu „Still in the Dark“).
Vnútri zájdite za Starešinom a Veronika si s ním pohovorí. Snaží sa ho presvedčiť, že zmena, otvorenosť svetu a spojenectvo s inými frakciami ich posilní, ale Starešina to odmieta. Po rozhovore sa vydajte preč. Cestou vás Veronika osloví a povie, že aby ich presvedčila, chcelo by to nejakú ukážku, najlepšie techniky, keďže sa o techniku bratstvo zaujíma neustále. Navrhne ísť k počítaču, kde má záznamy od Elijaha (bývalý Starešina, jej mentor). Cestou von vás zastaví pár členov bratstva a kritizujú, že sem Veronika priviedla cudzinca (nič na tom nezmení ani to, ak ste sa už sami stali členom Bratstva) a že nech sa nepokúša o zmeny.

Choďte na Gibsonove šrotovisko pri Novacu a odtiaľ severozápadne pod horu do Gibsonovej chatrče. Tam si stiahnite záznamy z počítača a oslovte Veroniku, ktorá si ich prezrela. Sú tam záznamy o troch technológiách. O Pulznej pištoli, o farmárskej technológii a vynáleze NKR. Môžete si vypočuť o všetkých, ale môžete si zvoliť len jednu vec, ktorú chcete nájsť. Tú aj budete hľadať v rámci tejto úlohy a k ostatným sa už v rámci úlohy nevrátite.

Prvá možnosť: Nová Farmárska technológia
Nejaký urýchľovač rastu vegetácie. Jediné, čo k tej technológii vie, je to, že vedecká pobočka NKR v tábore McCarran niečo o tejto technológii vie. Zájdite teda tam a prijmite od Thomasa Hilderna úlohu „There Stands the Grass“. Ciele oboch úloh sú tie isté. Zájdite do Vaultu 22, dostaňte sa na piate podlažie a tam nájdite počítač, z ktorého stiahnete informácie o tomto experimente (pozrite si spomínanú Hildernovu úlohu pre bližší popis ďalších vecí, aj postupu k centrálnemu počítaču).

Druhá možnosť: Pulzná pištoľ
Záznamy uvádzajú, že sa máte po pištoli poobzerať pri leteckej základni Nellis a presnoriť počítače aj skrine. Zájdite teda do základne a choďte do budovy, kde býva Pearl, vodkyňa základne (ak idete na základňu prvýkrát, tak vás k nej rovno odvedú). Tam prezrite skrinku pri dverách a z nej ukradnite (zlá karma) kľúč plukovníka Blackwella a príkaz na prevoz, z ktorého zistíte, že zbraň previezli do Vaultu 34. Pozrite si v návode popis k Vaultu 34. Tam totiž musíte najprv získať dve heslá z tiel v zatopených miestnostiach, odpumpovať vodu z jednej z nich cez počítač v poslednej miestnosti, prejsť do bezpečnostnej stanice A, tam odomknúť počítačom dozerateľovu časť vaultu, prejsť k dozerateľovi, zabiť ho a až tam v dozerateľovom počítači aktivovať odomknutie Zbrojnice, v ktorej je zbraň uložená. Môžete tam inak ísť aj bez návštevy Nellisu, no nezískate kľúč a budete musieť vypáčiť jedinú zamknutú truhlicu v zbrojnici (ťažká zámka), v ktorej je Pulzná Pištoľ. Je to skvelá zbraň proti robotom a nepriateľom v energo zbroji.

Tretia možnosť: Diaľkomer
Stopy vedú na dve miesta. Vďaka návodu môžete pátranie preskočiť a rovno ísť za tým, kto zbraň má. Ak pátrate, tak choďte do Miguelovej záložne a pohovorte si s Miguelom (ten nič nevie) a choďte do hotela a darčekového obchodu Vault 21 vo Vegas a pohovorte si so Sarah. Sarah vám povie, že tam bol chlap s divným obojkom (evidentne výbušný obojok otrokov), ktorý tú vecičku kúpil a vypytoval sa na betónovú budovu, ktorá neprepúšťa rádiové vlny. Poradila mu skúsiť to u Mickea a Ralpha vo Freeside, oproti nim je betónová budova. Choďte teda do Freeside a oproti ich obchodu vojdite do ruín budovy. Nájdete tam chlapa s odpálenou hlavou. Zjavne sa mu odstrániť obojok nepodarilo, takže sa musíte popýtať v okolí, či niekto niečo nevie. Spýtajte sa Vagranta, miestneho bezdomovca. Môžete sa mu vyhrážať (Sila 7), alebo mu dať 10 viečok a povie vám, že sa tam občas preháňajú deti. To vás dovedie k Maxovi a Stacey, ktorí sa tu hrajú. Uvidíte, že Max má v ruke nejakú zbraň, ktorá síce nefunguje, ale na hranie mu postačí. Nemôžete ho zabiť, keďže deti sú pod vplyvom mimozemšťanov a tak sú nesmrteľné. Zbraň mu môžete ukradnúť (len v noci, keď spí a má ju v inventári, inak ju má cez deň v ruke, keďže sa s ňou hrá), kúpiť za 1000 viečok (alebo za 20, ak máte Obchod 45), alebo ju dostať zadarmo, ak máte perk „Dieťa v srdci“. Získavate Euclid's C-Finder.
Teraz, aby ste zbraň spojazdnili, musíte nastaviť elektráreň HELIOS ONE tak, aby podporovala zbraňový systém a tým sfunkčníte túto zbraň. Je to ničivá zbraň povolávajúca solárny útok z orbity, ktorý však môžete použiť len raz denne a to iba v exteriéroch. Splňte teda v Heliose One úlohu „That Lucky Old Sun“ a nastavte elektráreň na zbraňový systém. Nemusíte aktivovať zbraňový test, ktorý zabije vojakov a pohorší vám u NKR, stačí aktivovať systém a zbraň je funkčná.

Predzáver
Zaneste získanú technológiu Starešinovi. Ten sa však nedá presvedčiť, je mu jedno, čo donesiete, odmieta pokrokové myšlienky Veroniky a drží sa starého kódexu s vedomím, že aj ak je chybný a privodí im smrť, tak zomrú so cťou. Odíďte a Veronika vás osloví sklamaná z neúspechu u Starešinu. Nevie, čo ďalej. Spýta sa vás, či má zostať s Bratstvom, alebo odísť preč, napríklad k Nasledovníkom Apokalypsy.

Záver 1
Povedzte jej, aby zostala s ľuďmi, na ktorých jej záleží. Súhlasí, no povie, že sa potrebuje trochu nadýchať čerstvého vzduchu (Ak jej poviete, aby sa rozhodla sama, tak sa tiež rozhodne zostať.). Vyjdite s ňou von z bunkra. Von stoja štyria paladinovia, tí, ktorí sa vám už predtým vyhrážali, že nech sa Veronika nemieša do vecí Bratstva. Hoci jej Starešina nevyhovel, odsudzujú ju za to, že stále prináša nové myšlienky, kým oni chcú ísť cestou, ktorá im bola vytýčená predkami. Môžete ich presvedčiť, aby vás nechali tak (Rečníctvo 95) a je to ok. Inak ich nepresvedčíte a rozhodnú sa, darebáci, že vás aj Veroniku zabijú. Takže zabite vy ich. Veronika je s tým vysporiadaná, hoci je z toho smutná. Úloha týmto končí a hoci je Veronika stále členkou Bratstva, aj naďalej je ochotná vás sprevádzať pri vašich dobrodružstvách. Získavate 1000 skúseností a Veronika získava perk „Putá Oceli“ (Bonds of Steel), ktorý jej zvyšuje jej obranu.

Záver 2
Povedzte jej, aby odišla, že tu ju už nečaká budúcnosť a súhlasí s vami. Vyjdite s ňou von z bunkra. Von stoja štyria paladinovia, tí, ktorí sa vám už predtým vyhrážali, že nech sa Veronika nemieša do vecí Bratstva. Hoci jej Starešina nevyhovel, odsudzujú ju za to, že stále prináša nové myšlienky, kým oni chcú ísť cestou, ktorá im bola vytýčená predkami. Môžete ich presvedčiť, aby vás nechali tak (Rečníctvo 90), alebo im proste povedať, že Veronika odchádza a to prijmú, hoci ju varujú, aby sa nevracala.
Teraz než bude s vami cestovať ďalej, chce nadviazať Veronika kontakt s Nasledovníkmi Apokalypsy. Zájdite do ich vysunutého stanoviska (Follower's Outpost) pri diaľnici. Tam si pohovorte s doktorkou Alvarezovou. Povie vám, že členstvo schvaľuje doktor Schiller a ten je momentálne preč, ale za deň sa vráti. Vyjdite von a počkajte 24 hodín.
Vráťte sa dnu a doktorka Alvarezová, doktor Schiller aj všetci ostatní, čo boli vnútri, sú mŕtvi. Čakajú tam na vás členovia Bratstva, ktorí vás predtým čakali aj pred bunkrom. Obvinia Veroniku zo zrady rozširovania informácií Bratstva a odsúdia ju na smrť. Takže sa boju nevyhnete a musíte ich zabiť. Veronika je nešťastná z toho, čo sa stalo, k Nasledovníkom už nechce, aby aj ďalších nepostihol taký osud, ako týchto a tak kvôli sráčom z bratstva musí zostať sama. Teda zatiaľ aspoň s vami, pokiaľ o to budete stáť. Úloha týmto končí. Získavate 1000 skúseností a Veronika získava perk „Rebel bez príčiny“ (Causeless Rebel), ktorý zvyšuje jej útok bez zbrane (respektíve s Power Fistom).

Poznámka 1: Ak pred touto úlohou prijmete úlohu „Hard Lack Blues“, či navštívite Vault 34, môže sa stať, že nebude Veronika reagovať na podnety vedúce k tejto úlohe a tak túto úlohu nezískate.
Poznámka 2: Tu si volíte jednu z troch možností, ale podľa popisu v návode môžete získať po ukončení úlohy všetky tri predmety, respektíve obe zbrane (údaje z Vaultu 22 pre osobnú potrebu nepotrebujete, hoci sa hodia pre úlohu v McCarrane).
Poznámka 3: Pozrite si tiež úlohy „There Stands the Grass“ a „That Lucky Old Sun“. Majú viacero možností ukončenia, vrátane nastavenia elektrárne tak, že nezaktivujete zbraň Euclid a vymazania dát z Vaultu 22.
Poznámka 4: Ak chcete pre Veroniku získať údaje z Vaultu 22 a už ste ich predtým dali Hildernovi pre ukončenie úlohy „There Stands the Grass“, tak ich nezískate, respektíve, nespravili ste si kópiu a tak ich nemáte a musíte získať niečo iné - stačí osloviť Veroniku a povedať, že chcete pátrať po inej technológii. Ak splníte túto úlohu pre Veroniku s údajmi z Vaultu 22, tak v tomto prípade vám zostávajú a potom môžete stále dokončiť úlohu pre Hilderna.

15. ED-E, láska moja (ED-E My Love)
V mestečku Primm vezmite do party ED-E. Je to Eyebot, špeciálny druh droida Môžete ho opraviť tak, ako je (Oprava 65), alebo s pomocou súčiastok (potrebujete 2 senzorové moduly, 1 elektronický šrot a 3 kovové šroty), alebo ho môžete opraviť aj vďaka pochopeniu vedy (Veda 55 a Oprava 35), tiež bez súčiastok.

Keď bude ED-E s vami v parte a narazíte na pár kľúčových slov, ktoré vám povedia ľudia pri rozhovoroch, tak tieto slová môžu aktivovať skrytý záznam v ED-E. Je pár ľudí, ktorí fungujú ako tieto spúšťače, je jedno, ktorý použijete ako prvý. Akurát niektorí danú vec spomenú v rozhovore len raz a viackrát to nezopakujú, takže ak to povedali, keď ste neboli s ED-E, musíte za inými.
Po prvom „spúšťacom slove“ vám ED-E prehrá časť záznamu a zistíte, že má v sebe skrytý záznam, no nič viac. Potom o pár herných dní (asi tak týždeň) zájdite za niekým ďalším z tých, s ktorými ste ešte nehovorili a nech vám aj táto osoba povie „spúšťacie slovo“. ED-E prehrá druhú časť záznamu.

- Stará Pani Gibsonová, na Gibsonovom vrakovisku pri Novacu, keď ju prvýkrát oslovíte, predstaví sa a dodá, že neďaleko sa nachádza budova Helios One.
- Michael Angelo (je vo svojej dielni v Novom Vegas v časti Strip), keď od neho prijmete úlohu nafotiť pár vecí a začne hovoriť o miestach, ktoré chce nafotiť (McCarranské letisko, Helios One, ...).
- Ignacio Rivas, keď v Helios One bude hovoriť o zbrani Archimedes a o tom, ako ju zrejme vyrobila Enkláva.
- Thomas Hildern, vedec v McCarranskej základni. Keď sa ho spýtate na jeho prácu a potom na Priehradu, tak spomenie Helios One.
- Bratstvo Oceli, občas sa spustí sekvencia u ED-E, keď oslovujete členov bratstva (či už pisárov, alebo paladinov) v bunkri, v Skrytom Údolí. Nezačnete s nimi ani len rozhovor, len dostanete odpoveď v štýle pozdravu, či prehodenia pár slov o tom, čo sa deje v základni.
- Watkinsová, učnica Bratstva Oceli v bunkri v Skrytom Údolí, keď sa jej spýtate na počítače a virtuálnu realitu a prečo ich už nepoužívajú tak často, tak spomenie Helios One.
- Quartermaster Mayes v tábore Forlorn Hope. Keď prijmete v tábore úlohu „Obnova Nádeje“, tak vás Mayes pošle do Helios One.
- Doktor Henry v Jacobstowne, keď sa ho spýtate na to, či je vedec, povie, že kedysi pracoval pre Enklávu.
- Veronica, vaša spoločníčka. Ak plníte jej úlohu „I could make you care“, tak pri rozhovore o technológiách, ktoré môžete získať spomenie Helios One.

Sú to správy od Whitleyho z výskumnej leteckej stanice Adams, ktorý povie, že robil na tejto jednotke nejaké pokusy, ale nemal čas ich dokončiť. Keď získate obe správy, počkajte si ďalšie dva herné dni a ozve sa vám prostredníctvom ED-E starší rytier Lorenzo z Bratstva Oceli. Chcel by vášho robota preskúmať. Vzápätí nato sa vám ozve aj April Martimerová, členka Nasledovníkov Apokalypsy s tým, že oni sú na rozdiel od bratstva viac zdieľnejší pri šírení technológií a tiež by sa chcela pozrieť na vášho robota.

Lorenzo a Bratstvo
Ak chcete za Lorenzom, tak musíte do bunkra Bratstva Oceli v Skrytom Údolí. Ak ste tam ešte neboli, tak si pozrite úlohu „Still in the Dark“. Zároveň vám Lorenzo v tom prípade vyznačí na mape polohu REPCONN Headquarters, kde nájdete holodisk s heslom pre vstup do bunkra. V bunkri je na druhej úrovni L2. Poteší ho, keď mu poviete, že sú tam údaje o Poseidon Energy a Enkláve. Ak súhlasíte, že smie vášho robota preskúmať, tak na pár dní prídete o ED-E.
O nejaké tri herné dni dostanete správu, že sa ED-E vrátila do Primmu. Zájdite tam a môžete robota znovu naverbovať. ED-E bude mať vylepšené brnenie, aj fyzicky uvidíte lesklejší povrch.

April a Nasledovníci Apokalypsy
Ak ste ešte neboli u Bratstva Oceli v Skrytom Údolí, tak sa vám April neozve hneď potom, čo vás kontaktuje Lorenzo, ale až keď nájdete holodisk s heslom pre vstup do Bratstva, alebo keď vstúpite do ich bunkra. Choďte do východnej časti Freeside a tam do Starej Mormonskej Pevnosti, kde sídlia Nasledovníci. April vám povie, že vášho robota preskúmajú a pokúsia sa získať údaje o Enkláve a energii Poseidonu. Ak súhlasíte, tak si robota vezmú a na pár dní o ED-E prídete.
O nejaké tri herné dni dostanete správu, že sa ED-E vrátila do Primmu. Zájdite tam a môžete robota znovu naverbovať. ED-E bude mať vylepšený zbraňový systém, rýchlejšia a silnejšia streľba. A je to dosť sila, vie si poradiť aj so securitronmi, či supermutantmi.

16. Oh my Papa
Túto úlohu môžete robiť aj skôr, ale radšej si ju nechajte na neskôr, až keď bude súčasťou hlavného príbehu. Samozrejme záleží aj od toho, ako budete v závere hry postupovať a pre koho pracovať.
Choďte do Red Rock Canyonu, kde majú tábor Cháni. Choďte do jedinej budovy v tábore, kde cez deň za stolom hodujú Papa Chán, Regis a Karl.
Pohovorte si s Papa Chánom a zistíte, že majú dohodu s Légiou. Navrhnite mu, aby prerušil styky s Légiou, no akokoľvek budete argumentovať, nechce o tom počuť, verí, že keď Légia zvíťazí, darujú im územie a obnoví sa sláva Chánov.
Keď po tomto rozhovore vyjdete von, osloví vás Regis, pobočník vodcu Papa Chána. Tiež má pochybnosti o dôveryhodnosti Légie. Vie, že Papa vidí v spojení s Légiou možnosť na obnovu slávy, no ich vodca nie je tyran a ak by ste presvedčili štyroch ľudí, ktorým naslúcha, že spojenie s Légiou nie je dobré, tak by vyhovel požiadavkám kmeňa.
Tiež vám poradí zdiskreditovať Karla, zástupcu Légie, ktorý je tu, aby presvedčil Papa Chána o výhodách ich spojenectva.

Možnosť č.1. - presvedčte ľudí, ktorým Papa Chán verí, aby sa nespájali s Légiou
Hoci vám túto možnosť navrhol Regis, on má len pochybnosti, ale tiež nie je plne presvedčený. Aby ste ho presvedčili, treba mu ukázať Karlov denník, alebo záznamy o otrokároch. Záznamy o otrokároch sú v knihe, ktorá je na stole v Cézarovom stane, vo Forte. Ak ju získate, ukážte ju Regisovi a získate ho na svoju stranu. Môžete ju potom ukázať aj Papa Chánovi, aby ste v jeho očiach očiernili Karla.
Karl má tu v budove izbu, nie je ani zamknutá. Stačí mu ukradnúť denník z truhlice (zlá karma) a ukázať ho Papa Chánovi. Ten sa naštve na Karla a zabije ho. Tým vyradíte Karla a zároveň presvedčíte Regisa o úmysloch Légie. Karlova smrť (aj keď ho zabijú Cháni) vám prinesie zlú reputáciu u Légie.

Ďalší dvaja sú Diane a Jack, ktorí zodpovedajú za výrobu drog. Do politiky sa moc nemiešajú, ale sú nerozlučná dvojka, takže stačí presvedčiť jedného z nich a druhý súhlasí automaticky. Jacka môžete proste presvedčiť argumentmi (Rečníctvo 60). Diane presvedčí to, čo spravili Andersovi, takže ho zachráňte v rámci úlohy „Aba Daba Honeymoon“ a Diane súhlasí.

Posledná je Melissa. Tá je v Chánskom vysunutom tábore (Great Chan Encampment) pri kameňolome nad Sloanom. Mohli ste pre ňu plniť úlohu „Don't make a beggar of me“. Len jej povedzte, že v Légii nie je povolené slúžiť ženám, tie končia ako otrokyne a hneď ju získate proti spojenectvu.

Keď ste presvedčili všetkých štyroch, tak oslovte Papa Chána a povedzte mu, nech preruší spojenectvo s Légiou. Podriadi sa želaniu svojich ľudí. No pýta sa, čo teraz bude s Chánmi. Môžete ho presvedčiť, aby sa Cháni pokúsili získať späť svoju zašlú slávu, alebo že už nemajú čo získať a sú len duchmi minulosti (Rečníctvo 75). Ak ho neviete presvedčiť, spýtajte sa ho na inšpiráciu; povie vám, že Nasledovníci Apokalypsy majú mnoho záznamov minulosti a mohli by pomôcť. Zájdite do Starej mormonskej pevnosti vo Freeside a pohovorte si s vodkyňou Nasledovníkov Apokalypsy, Julie Farkasovou. Povie vám, že o dejiny spred vojny sa zaujímal ich člen Ezekiel. Odporučí vás za ním. Ezekiel je pri obchodnom stanovisku 188 Trading Post. Len mu povedzte, čo chcete, rozreční sa o histórii a napokon vám dá knihu „Pretty Pretty Horsies: A History of the Mongol Empire“. Knihu dajte Papa Chánovi a aj pri odovzdávaní knihy mu môžete povedať (tak ako ste mali možnosť ho presvedčiť aj bez knihy), že buď by mali získať svoju slávu, alebo, že sú stratený prípad.
Tým je úloha splnená.

Povedzte im radšej, nech sa pokúsia získať svoju slávu. Papa Chán povie, že zbalia tábor a odídu ju hľadať inde a Légiu nepodporia. Tým je úloha splnená a aj pri úlohe pre NKR „For the Republic, Part 2“ môžete oznámiť, že Cháni nie sú hrozba.
Ak zvolíte druhú možnosť, tak Papa Chán povie, že vyrazia do posledného boja proti Légii, keď napadne NKR. Toto splní túto úlohu („Oh My Papa“), no v rámci úlohy „For the Republic, Part 2“ má hra zas nejakú chybu a plukovníčke Mooreovej nemôžete oznámiť, že Cháni nie sú hrozba a jediná možnosť potom ako pokročiť v jej úlohe je zabiť Chánov. Ešte je tu možnosť, ak po presvedčení Papa Chána poviete, že je to OK, ale že nech sa ešte chvíľu zdržia. V takom prípade môžete potom nahradiť vodcu ako pri možnosti č.2, ale je to zbytočné takto sa zdržiavať, takže ak chyba nebude odstránená časom, vynechajte túto možnosť a ak chcete postupovať takto, povzbuďte ich, nech hľadajú zašlú slávu.

Možnosť č.2 - zariaďte spojenectvo Chánov s NKR
Druhá možnosť prichádza do úvahy, len keď plníte túto úlohu v rámci úlohy „For the Republic, Part 2“. Po rozhovore s Regisom sa ho ešte spýtajte na jeho vzťah k NKR. Povie, že za súčasného vodcu nie je možné spojenectvo. Vráťte sa za plukovníčkou Mooreovou a povedzte jej, že zástupca vodcu by bol ochotný zvažovať spojenectvo, no vodca nie. Mooreová odmieta nejakú zdĺhavú diplomaciu tak vám rovno povie, aby ste zabili vodcu a nahradili ho (ak rovno pri nej súhlasíte, dostanete aj šperháky a spinky).
Choďte do domu Papa Chána. Nájdite si ho osamote. Cez ceň občas vybehne na záchod za budovou, alebo si ho vystriehnite v noci v jeho izbe (ťažká zámka, no môžete prekĺznuť dnu popri ňom, keď pôjde spať). Zabite ho tichou zbraňou s tlmičom, alebo v spánku perkom „Mister Sandman“, aby ste si nepoštvali Chánov. Potom oslovte Regisa, ktorý ako nový vodca súhlasí so spojenectvom s NKR.

Poznámka 1: Presvedčiť Chánov o zrade Karla môžete aj tak, že ho oslovíte a priamo vyprovokujete (Rečníctvo 75), čo má za následok, že Karla za jeho reči Cháni zabijú. No ak tu ste v rámci úlohy „For the Republic, part 2“, tak pre nejakú chybu v hre to hra chápe, ako keby ste pozabíjali Chánov a úloha sa posúva ďalej, aby ste oznámili plukovníčke Mooreovej, že ste sa Chánov zbavili. Ak túto úlohu plníte skôr, tak sa tým zbavíte síce Karla, ale Regisa nepresvedčíte a musíte potom získať záznamy z Cézarovho stanu, pretože Karlov denník už potom neprijme.
Poznámka 2: Ak zabijete Papa Chána, tak nebudete môcť splniť úlohu „Prečo nemôžeme byť priateľmi“, ak ste ju nesplnili už predtým. Ak ho zabijete, získate od neho Great Khan Armored Leather, brnenie, ktoré má iba on.

Úvod | Hlavné úlohy | 3. časť | 4. časť | 5. časť

Súvisiace hry Fallout Online
Fallout 5
Fallout 76
Fallout 4: Game of the Year Edition
Fallout 4: Nuka-World
Fallout 4: Vault-Tec Workshop
Fallout Shelter
Fallout 4: Contraptions Workshop
Fallout 4: Far Harbor
Fallout 4: Wasteland Workshop
Fallout 4: Automatron
Fallout 4
Fallout Anthology
Fallout: New Vegas Ultimate Edition
Fallout: New Vegas - Lonesome Road
Fallout: New Vegas - Old World Blues
Fallout: New Vegas - Honest Hearts
Fallout: New Vegas - Dead Money
Fallout 3: Game of the Year Edition
Fallout 3: Mothership Zeta
Fallout 3: Point Lookout
Fallout 3: Broken Steel
Fallout 3: The Pitt
Fallout 3: Operation Anchorage
Fallout 3
Fallout Collection
Fallout: The Ultimate Collection
Fallout Tactics: Brotherhood of Steel
Fallout 2
Fallout
Fallout 3: Van Buren



Diskusia Príspevkov: 37 Hodnotenie
870 hlasov

100
60
20

80
40
0
44
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |