HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21160
5455
5063
1438
1600
7336
6031
12903
1687

Online 4571 užívateľov

Návody > Thief 4


Zobrazení:60472
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. časť | 2. časť


Garrett, zlodej s mechanickým okom, pomohol Strážcom poraziť prastarú bosorku a zachrániť tak Mesto. Napokon Mesto opustil s chlapcom, ktorého vychoval a zasvätil do zlodejského umenia. Po zničení bosorky a útoku mágie na mesto pohanské spolky zanikli, pretože boli ešte viac nenávidené a prenasledované. Potom čo bosorka pôsobila v prestrojení u Strážcov, zaniklo aj toto tajné spoločenstvo v meste, alebo sa len presunulo niekam inam, kde v bezpečí uchováva svoje poznatky. Po páde Hodinovej veže zanikli aj Hammeriti, z ktorých sa stali skôr majstri a obchodníci predávajúci svoje technické zručnosti. No ich pokrokového zmýšľania sa chopila šľachta a prebudovala mesto, ktoré je plné elektriny a mechanizmov.
Garrettov učeň si sám aplikoval vreckovú dimenziu, aby bol schopný napchať do nej veľa koristi a pritom sa nemusel obťažovať s batohmi. No tak silná mágia si vybrala svoju daň na jeho kolenách, takže nedokáže skákať, len loziť, keď si pomáha rukami aj nohami. Po smrti Garretta prijal jeho učeň jeho meno, aby uchoval odkaz najväčšieho zlodeja tej doby. Vrátil sa do Mesta, ktoré by už jeho ochranca určite nespoznával a pokračoval v budovaní zlodejskej reputácie. Niekedy pritom spoznal mladú Erin, ktorej z osamenia po smrti svojho učiteľa pomáhal a tiež ju zaúčal zlodejskému remeslu, až kým nedospela. Toto by mohlo predchádzať tomuto dielu. Alebo aj nie, platíte tvorcom za hru, pri ktorej sa neobťažujú s vysvetlením úvodu a ako uvidíte neskôr, tak ani záveru.



1. Prológ

Auldaleský most, byt
V prológu začínate rovno cestou na objednanú krádež. Krátka pasáž, v ktorej sa máte naučiť ovládanie. V byte, v ktorom začínate, môžete nakradnúť prvé veci. Na posteli pri opilcovi je kalich (6) a nôž (6). Na malom stolíku za posteľou, pri gauči je tanier (4) a čaša (4). Za stolíkom, na knihe na gauči sú vreckové hodinky (20). Na písacom stole pri stene je pero (4). V skrini vedľa je ploskačka (8) a v šuplíku skrine sú nožnice (5). Na stolíčku pri kresle je podobizeň (10). Na krbe je svietnik (15). V skrini pri okne je parfum (7) a v šuplíku skrine je peňaženka (17). Napokon vyskočte von druhým oknom a prejdite po tráme ponad ulicu. Tam vypáčte okno a vlezte do podkrovia.

Podkrovie
Napravo odhrňte záves a vojdite do miestnosti s vtáčími klietkami. Vtáky sú pre zlodeja menšou nepríjemnosťou, takže sa pohybujte prikrčený a pomaly, aby ste na seba neupozornili, pretože inak začnú škriekať a prilákajú pozornosť. Len sa presuňte miestnosťou na opačnú stranu, kde si pozrite obraz. Prezrite potom dôkladne rám, aby ste našli tajný spínač. Stačí prezerať obvod rámu a keď budete pri tlačidle, tak sa vám vyplní bielou farbou zameriavací krúžok a vtedy len aktivujte tlačidlo (E).
Odhalíte trezor, tak ho vypáčte. Páčenie je tu veľmi ľahké, len stačí pohybovať myškou a keď sa vám vyplní bielou farbou prázdny krúžok, tak len aktivujte (E) pre ukotvenie západky. Toto zopakujte pri všetkých troch krúžkoch a zámku odomknete. Z trezora získavate Jagavé pierka (unikátna korisť 1/9).
Potom naľavo vylezte von oknom.

Zlodejská cesta
Strechy sú pre vás zlodejskou cestou. Choďte za roh a z truhličky si vezmite šíp s lanom. Z nepochopiteľných dôvodov ho môžete použiť len na trámy omotané lanom, čo vám pár minút po začiatku hry hneď jasne vraví, že zabudnite na nejakú výraznejšiu slobodu pohybu. Vystreľte ho na trám nad vami a skočte na lano, ktoré sa spustí.
Vylezte po ňom hore a skočte na plošinu k Erin. Je to zlodejka, ktorú na túto prácu najali spolu s vami. Bežte za ňou, preskočte na susednú strechu, vlezte oknom do miestnosti, za ňou vylezte vyššie na strechu, bežte priamo, preskočte dosky, medzeru a zošuchnite sa k Erin na zem.

Zadná ulička, Hlavná ulica
Tu sa vám aktivuje kryštál, ktorý zobrazuje vašu viditeľnosť. Keď je tmavý, tak vás nevidno, lebo sa dobre ukrývate v tieňoch. Prejdite za ňou bránou a vykuknite spoza rohu na ulicu. Keď dvojica strážcov zmizne, vojdite do uličky. Oproti bráne, ktorou ste prešli, je naľavo sud, za ktorým sú na zemi nožnice (3). Na zemi v uličke (kúsok od kanála, kde dopadá svetlo) je peňaženka (7).
Prejdite na koniec uličky a na hlavnej ulici sú napravo dvaja muži a dvaja strážci naľavo, obaja chrbtom k vám. Presuňte sa smerom k nim za predajný pult s tovarom. Na zemi pri ňom je peňaženka (7). Otočte sa smerom k vozu, pri ktorom je civilista a strážca. Oproti je kárička pri stĺpe a na zemi pri stĺpe je aj pohár (2). kryje vás stĺp, tak si vás nevšimnú. Prejdite poza stánok a poza plot k rebríku. Na sude pri rebríku je pohár (2). Vylezte hore rebríkom.

Hore len nasledujte Erin popod potrubie a dole na plošinu. Ona vylezie do okna, vy prejdite po tráme ponad ulicu na susednú plošinu. Tam udrite obuškom do kľuky na stene, aby ste si spustili rebrík. Vylezte ním hore a už len prejdite vpred a za rohom vlezte do okna.

Voyerov byt
V šuplíku skrine napravo sú nožnice (3) a v šuplíku stolíka so sviečkami na konci miestnosti je náramok (8). Vypáčte zámku na dverách a vojdite do susednej miestnosti. Naľavo je stolík so sviečkami, v druhom šuplíku má peňaženku (11). Na stole je ďalekohľad (45) a Voyerove zápisky (Dokument prológu 1/1). V pravom šuplíku stola je kalamár (3). Vo veľkej truhlici je pohár (2) a prsteň (6). Vylezte oknom z tejto miestnosti.

Zlodejská cesta
Zoskočte naľavo poniže a prejdite po tráme ponad ulicu. Tam vypáčte okno a vlezte do izby. Na stene naľavo oproti oknu, ktorým ste vliezli, je tehla, ktorú môžete aktivovať a to vám otvorí tajný priestor v stene, kde je prsteň (14) a náhrdelník (50). Na stole v izbe je klietka s vtákom, tak sa plížte okolo. Oproti stolu je skriňa, v ktorej je pohár (2). Vyjdite hore schodmi, kde sa zas stretnete s Erin. Basso si vás najal na krádež prvotného kameňa, ktorý je v Northcrestovom paláci, v sídle baróna. Tam sa odtiaľto automaticky presúvate.

Northcrestov palác
Ste na nádvorí paláca. Pred vami sa zhovára strážca s civilistom. Keď sa civilista nedíva na bránu, tak sa prešmyknite doprava, do tieňa na trávnik. Prejdite medzi lavičku a živý plot. Tam sa prešmyknite do tieňa medzi dvoma lavičkami za osvetlenou cestou. Prešmyknite sa proste pomocou skoku, tu nemôžete skákať ako sa vám páči, takže keď stlačíte medzerník, Garret sa proste šmykne vpred a prekonáte tak pomerne nenápadne a dosť rýchlo osvetlené úseky.
Pri pravej lavičke je pohár na víno (3). Naľavo je strážca, tak vy vylezte rovno na múrik pred vami. Plížte sa doprava za strážcu, pri ktorom sa skrýva Erin. Priplížte sa tesne za neho a ukradnite mu peňaženku (12) priamo z opaska. Zavolá ho kolega, tak vám uvoľní dvere.

Northcrestov palác, nádvorie s fontánou
Vojdite na nádvorie, naľavo je strážca, tak choďte rovno vpred a prelezte zábradlie. Pokračujte rovno cez vodu, ňou sa preplížte pomaly (aj sa krčte „C“, aj sa plížte „ctrl), aby strážca na mostíku nezačul špliechanie vody. Na osvetlenom kúsku zeme pod stĺpom pri mostíku sú dve zlaté mince (2).
Za vodou vylezte na chodník a pri soche oproti je pohár na víno (1). Prešmyknite sa vpred cez osvetlenú časť. V tieni máte napravo na stolíku skrinku, v ktorej sú vodné šípy. Druhá strana vodnej nádrže je osvetlená, tak použite vodný šíp na fakľu, aby ste ju uhasili. Potom sa tadiaľto preplížte cez vodu rovno ku schodom.
Na schodoch je popolník (3). Vyjdite hore schodmi a narazíte na Erin, ktorá zabije jedného z dvojice strážcov. Telo len trochu odtiahne ďalej, amatérka, takže hrozí, že ho druhý strážca objaví. Ten stojí chrbtom k vám, tak sa k nemu priplížte a omráčte ho (Q). Choďte potom k Erin, ktorá čaká pri dverách a vypáčte ich.

Northcrestov palác, Pravé krídlo – vstup
Strážca tu sleduje vstup, tak sa naučíte odlákavať pozornosť. Z krabice si vezmite prázdnu fľašu a hoďte ju za strážcu. Ten sa otočí za hlukom a vy sa vtedy prešmyknite napravo od neho, do tieňa. Tam je pri drevenej bráne na zemi šachová figúrka (10).
Strážca sa po chvíli vráti naspäť a opäť bude sledovať prechod z nádvoria s fontánou, takže bude chrbtom k zvyšku tejto časti. Môžete preto pokojne prejsť osvetlenou časťou na opačnú stranu a tam v rohu pri stene nájdete na zemi dve zlaté mince (2).
Vráťte sa opäť cez osvetlenú časť popred zamknutú bránu a v tieňovej časti vylezte na krabicu a z nej hore na bránu.

Northcrestov palác, Pravé krídlo – nádvorie
Tu vám stačí len prejsť rovno po bráne, vyliezť k lanu a ním vyšplhať nahor. Nádvorie je nepovinná časť, ale ak chcete, môžete si ho preskúmať.
V tom prípade choďte po bráne k rebríku. Na nádvorí jeden strážca stále stojí a sleduje zamknutú bránu. Druhý sa prechádza popred rebrík. Keď pôjde popod vás doprava, tak zoskočte dole a choďte doľava za stĺp. Tam zhasnite sviečky, aby ste boli v tme a aby vás nezbadal, ten čo stále stojí. Stále majte na pamäti toho, čo sa prechádza, má fakľu, takže vás tu zbadá. Môžete sa ukryť za kočom, v skrinke pri koči, alebo proste za stĺpom, pri ktorom ste zhasli sviečky.
Oproti stĺpu je truhlica. Keď pôjde pochôdzkár odtiaľto k rebríku, tak ju otvorte. Vnútri sú dve hromádky mincí (20 a 5). Tiež si počkajte za stĺpom, kým nepríde pochôdzkár ku koču. Keď sa otočí a pôjde naspäť, na chvíľu sa zastaví za stĺpom. Vtedy sa k nemu priplížte a ukradnite mu peňaženku (5).
Počkajte si, kým nepôjde zas ku koču a prešmyknite sa ku krabici, na ktorej je popolník (3) a potom naspäť do tieňa, aby vás nezbadal, keď sa bude vracať.
Potom sa presuňte cez nádvorie. Choďte z ľavej strany, je tam tieň čo vrhá krabica pred ohňom a spoza krabice sa len prešmyknite cez osvetlenú časť do tieňa a tam prelezte zábradlie. Na zábradlí je krabička s vodnými šípmi. Tu sa môžete tiež odzadu prikradnúť k stojacemu strážcovi a ukradnúť mu peňaženku (7).
Potom sa presuňte naspäť dvorom na opačnú stranu k vozu a truhlici. Keď pôjde pochôdzkár od vás, tak sa plížte za ním a len vylezte rebríkom naspäť hore na bránu, odkiaľ ste zliezali na nádvorie.

Tu len vylezte po lane hore k Erin. Po rozhovore bude sledovať priestor pred vami. Vadí vám jej zabíjanie, tak ju chcete oslabiť, preto sa k nej priplížte a ukradnite jej z opasku pazúr, pomocou ktorého lozila po stenách. Potom už len nasleduje scénka, v ktorej uvidíte mužov v habitoch. Erin zistí, že ste jej ukradli pazúr, pobijete sa a ona spadne k mužom doprostred ich mystického obradu.



1. Karanténa

Kamenný trh, uzavretá oblasť, zadná ulička
Dvojica mužov vás odviezla vo vozíku do uzavretej oblasti, kde začínate prvú misiu. Na zábradlí pred vami je ploskačka (4). Na konci za zábradlím je skriňa na schovanie sa. Vylezte na ňu a na potrubí pri nej je Ozubené koliesko (3). Naľavo odtiaľ sú nad schodmi na kufri noviny (Noviny 1/19).
Potom choďte pod zábradlie, na ktorom bola ploskačka. S pazúrom od Erin sa môžete vyšvihnúť na pletivá na stene. Jedno také je tu, tak naň vylezte a dostanete sa na rebrík, ktorým vylezte hore. Hore je na sude váčok zdravia. Vylezte ešte vyššie a dostanete sa na strešnú plošinu. Naľavo je na stoličke ozubené koliesko (3).

Kamenný trh, zradcova brána
Na ulici pod vami sú dvaja strážcovia. Jeden pôjde doľava, kde sa bude prechádzať po krátkom úseku, druhý bude chodiť k nemu a naspäť takmer až k zavretej bráne. Videli ste, ako niekto vykukol z dverí a stráže ho zahnali naspäť. Keď sa stráže rozídu, zoskočte dole po plošinách pod vami a prešmyknite sa k dverám. Ani za sebou nezamkol, tak vojdite dnu a zavrite za sebou.
Vnútri je na gauči peňaženka (12) a na stolíku vodný šíp. Zadné dvere už zamkol, takže naspäť na ulicu. Nakuknite cez kľúčovú dierku, aby vás neprekvapil strážca, vyjdite von, zatvorte za sebou a choďte doľava, kde je úzky prechod medzi domami. Ak strážca nie je nablízku, prejdite oproti do tieňa za krabicu, kde sa môžete kryť. Keď prejde okolo, plížte sa za ním a okradnite ho. Má na opasku rozkazy (Dokument kapitoly 1/2) a peňaženku (7).
Potom choďte do prechodu medzi domami vedľa domu, ktorý ste vykradli (zhora ste mohli prejsť po tráme až nad prechod, ak ste nechceli kradnúť). Na konci prechodu vylezte na krabicu a dostanete sa za plot.

Toto je zadná ulička, no len ju využijete pre prechod za druhého vojaka. Za plotom choďte hneď naľavo (pozor na vojaka pri mŕtvole) a naľavo prelezte druhým plotom a dostanete sa späť na ulicu za vojaka, ktorý sleduje kratší úsek ulice. Na zemi pri plote, ktorý ste preliezli, sú dve mince (2).
Tu sa kryte naľavo za krabicami pri dome. Počkajte si, kým sem príde aj ten druhý strážca a keď ten pôjde naspäť doľava a tento strážca pri vás pôjde doprava, tak vy vyrazte rovno cez ulicu (prešmykujte sa medzerníkom pre urýchlenie). Poniže dverí je tam napravo pouličná lampa a naľavo kára a pri nej sud. Za sudom je na zemi Ametystový prsteň (Serendiho prstene s drahokamami 1/7). Na nič nečakajte a prešmyknite sa opäť cez ulicu a napravo za tým vojakom, čo šiel na dlhšiu trasu. Tam sa ponáhľajte buď k prechodu na zadnú uličku naľavo, alebo napravo za krabice, len čo najskôr preč a do tieňa.

Zadná ulička 2
Opäť choďte do prechodu medzi domami a cez krabicu za plot. Pri stole vojak prezerá mŕtvolu. Pred chvíľou ste ho ignorovali, teraz sa preplížte za neho a ukradnite mu peňaženku (3). Potom sa prešmyknite za strom a za roh budovy vedľa stola s mŕtvolou, aby si vás nevšimol, keď ulicu ožiari blesk. Spoza rohu môžete ukradnúť zo stola pri mŕtvole šípy.
Prešmyknite sa naspäť za strom a pred plot, cez ktorý ste sem preliezli. Na stene, pred ktorou vyteká z odkvapu voda, je pletivo, tak po ňom vylezte hore. Za plošinou zoskočte dole k žobrákovi a zo stolíčka pri dverách si vezmite vodný šíp.
Vráťte sa naspäť hore a po drevenej ochodze prejdite za roh ponad vojaka pri mŕtvole. Tu vyskočte na plošinu nad vami. Na jej konci je napravo pri stene ozubené koliesko (3). Tu pomocou mriežky vlezte hore na stenu.
Zoskočte dole a na zemi je pero (4). Naľavo vypáčte zámku na dverách a prejdite nimi. Za dverami je napravo svietnik (6) a na zemi jedlo. Potom sa len prepchajte úzkym prechodom.

Kamenárovo námestie
Na námestí pod vami sú traja vojaci. Jeden je v pravej časti a dvaja sa prechádzajú námestím pod vás a naspäť za tým tretím. Poniže je uprostred ulice vozík pri krabici a kúsok od neho je druhá krabica pri dvoch sudoch. Na krabici je minca (1), tak stačí zoskočiť dole a preplížiť sa k nej keď pôjdu stráže iným smerom. Na sude vedľa nej je aj krabička, ktorú môžete vypáčiť a vziať si z nej šíp.
Potom sa otočte (smerom odkiaľ ste prišli) a choďte do bočnej časti námestia (východná časť). Je to len malý dvor. Za stĺpom, pri ktorom je pár sudov, je na zemi minca (1). Vedľa sú štyri väčšie krabice, na ktoré môžete vyliezť a na nich je obyčajný šíp. Oproti stĺpu a krabiciam je plošina, na ktorú vylezte a skočte z nej na ochodzu nad stĺpom s mincou. V rohu ochodze je vo vtáčom hniezde minca (1).

Z tejto časti vedú schody do podzemného prechodu, v ktorom sú len dvaja žobráci. Zbehnite tam, prejdite ním a na konci dverami. Za dverami je na zemi peňaženka (7). Na poličke sú noviny (Noviny 2/19) a na poličke nad nimi je jedlo. Prelezte odtiaľto tunelom a ním sa dostanete za hlavnú časť so strážcami na západnú stranu námestia.

Hneď napravo od miesta, kde vyleziete môžete preskákať hore po krabiciach a dostať sa tak naspäť na ulicu so strážcami a tadiaľ tiež znova sem, keby ste nešli podzemným prechodom. Prejdite ďalej popri dvoch žobrákoch a na konci je dvojo dvier. Tie napravo vedú ku klenotníkovi. Vy vypáčte tie pred vami a za nimi choďte opatrne hore schodmi. Nad nimi postáva ten osamotený strážca na hlavnej ulici. Naľavo nad schodmi je nôž (2).
Tento strážca má na opasku aj dve peňaženky (3 a 7). Môžete sa za ním priplížiť tu (keď bude dvojica strážcov na opačnej strane ulice). Stačí ísť za ním a keď sa otočí, držať sa za ním a potom po jeho pravej strane, otočí sa späť doľava. Alebo prejdite na východnú stranu a opäť podzemným prechodom na západnú, ak je vám problematické držať sa za ním. Len pre zaujímavosť, nad týmto strážcom, ktorého ste okradli, visia na lane dosky. Môžete lano prestreliť bežným šípom, keď bude strážca pod ním a dosky ho zabijú.

Pre postup ďalej musíte do klenotníctva. Do klenotníkovho domu vedú štyri cesty.
Choďte naspäť na západnú stranu (kam ste prišli z východnej podzemným prechodom). Poniže dvoch žobrákov je naľavo krabica, na ktorú vylezte, vylezte z nej po lane hore na ochodzu a z nej po tráme do otvoreného okna.
Tu tiež poniže dvoch žobrákov sú aj dvere vedúce do prízemnej pracovne klenotníka, stačí ich vypáčiť.
V hornej časti tejto západnej strany prejdite dverami, ktoré ste vypáčili a kadiaľ som radil ísť okradnúť osamoteného strážcu. Nad schodmi kúsok od strážcu je napravo pletivo, po ktorom môžete vyliezť hore a ventilačným otvorom môžete vliezť do izby so strážcom na poschodí.
Posledný možný vstup je samozrejme hlavnými dverami z ulice s troma strážcami. Stačí ich vypáčiť, no sú tu stráže, tak predošlé tri možnosti sú lepšie.

Klenotníctvo - suterén
Zvoľte si jeden zo štyroch možných vstupov. Pre poriadok som zvolil druhý z popísaných vyššie, cez zadnú uličku a cez prízemnú pracovňu, kde vypáčite zadné dvere. Po vypačovaní sa uistite oknom, či kľúčovou dierkou, že je klenotník chrbtom, vojdite a zavrite za sebou.
V rohu pri obraze je na kope kníh sviečka, ktorú uhaste a v rohu sa môžete potom skrývať. Tiež je tam trezor, tak ho budete môcť vypáčiť pod závojom tmy. Na krabici vedľa obrazu je truhlička, v ktorej je ohnivý šíp. Na poličke vedľa obrazu je hromádka mincí (5). Na pracovnom stole sú pohár (2) a náramok (8). Leygrove sa zdržiava najmä pri písacom stole a sem chodí len občas, tak ich ukradnete ľahko.
Potom písací stôl. Tam býva väčšinou, tak keď sa otočí k pracovnému, rýchlo ukradnite niečo a stiahnite sa, aby si vás nevšimol. Na stole má kalamár (3) a list (Dokument kapitoly 2/2) a v ľavom dolnom šuplíku je nôž na listy (3). Na opasku má dve peňaženky (12 a 15), tie mu môžete vziať ,keď je pri písacom stole, kde býva dlhšie.
Z listu ste zistili kombináciu k trezoru, čo je 739. Vráťte sa k sviečke, ktorú steh zhasli, prezrite si obraz na stene, nájdite tajné tlačidlo na ráme a jeho aktiváciou sa vám odhalí trezor. Zadajte kombináciu z listu a vnútri je Lyegrovova drahokamami zdobená maska (unikátna korisť 2/9).

Klenotníctvo – prízemie
Vyjdite schodmi na poschodie. V skrini na chodbe je kalamár (3) a svietnik (6). Na poličke vedľa je druhý svietnik (6) a na poslednej poličke v rohu je nôž na listy (3). Potom vojdite dverami pri schodoch do miestnosti, kde spí strážca v kresle. Ak sa plížite, tak ho nezobudíte. Na stole pri ňom je pohár (2). V poličkách za ním je nôž na listy (3) a minca (1).
Naľavo je v stene trezor, tak ho vypáčte. Opatrne, ak kliknete nesprávne, tak zvuk západky strážcu zobudí. V trezore sú mince (20) a Náramok čiernej zmije (Uzly smrti 1/6). V skrini vedľa je svietnik (6) a v šuplíkoch písacieho stola sú mince (5) a kalamár (3).

Napokon je tu vstupná miestnosť, kde sa prechádza strážca. Stačí si odsledovať ako chodí a môžete všetko vyrabovať. Len sa presúvajte po tieňoch a kradnite vždy keď pôjde smerom od vás a zatvárajte veci za sebou. Je divné, že to tu sleduje, ozberá si veci a keď zmiznú, ani to ním netrkne. Chvíľu sa zdržiava aj pri obraze, tak tam mu môžete ukradnúť jeho peňaženku (7).
V šuplíkoch oproti dverám sú náušnice (12) a náramok (8). Vedľa v poličkách je brošňa (7) a prsteň (6). V šuplíkoch vedľa skrinky pod obrazom je náhrdelník (15) a brošňa (7). Oproti poličke je stôl s pokladňou. Na zemi pod stolom je minca (1), v pokladni, ktorú vypáčte, sú ďalšie mince (20) a v šuplíku stola ďalšie mince (5).
V zásuvkách výkladu je náhrdelník (15) a náramok (8). V druhých zásuvkách výkladu sú v pravej a ľavej náramok (8) a náušnice (12) a v prostrednej, ktorú musíte vypáčiť, je Drahokamami zdobená maska (Lup z objednávok 1/8).
V šuplíkoch vitríny na konci sú brošňa (7) a náhrdelník (15). Na prvej výkladnej ploche pri vitríne je náramok (8) a prsteň (14). Nezabudnite zavrieť. V druhej výkladnej ploche je náhrdelník (50) a náušnice (25).
Tým máte všetko z tejto miestnosti. Po oboch stranách miestnosti môžete pomocou mriežok vyliezť hore na trámy pod stropom. Na jednej strane trámu je aj cesta von, respektíve jeden z možných vstupov do budovy. Vy ale prejdite po trámoch nad susednú miestnosť, v ktorej spí strážca na kresle. V rohu je pri trámoch malý odkladací priestor, kde je na krabici kalamár (3). Potom len z trámov zoskočte na chodbu pred miestnosťou.

Klenotníctvo – poschodie
Vyjdite z chodby hore schodmi na poschodie. V prvej miestnosti drieme v kresle strážca, tak sa len plížte okolo. Na stole je jedlo a pohár (2). Na malom stolíku vedľa strážcu je pohár (2). Na chodbe medzi miestnosťami je v klietke vták, no ak sa plížite, tak vás nezaregistruje. Vojdite do miestnosti naľavo a počkajte si, pani domu pôjde z kúpeľne do izby a sadne si ku krbu. Spoza nej môžete ukradnúť pohár na stolíku pri nej (6). Oproti dverám sú na stole mince (5) a v šuplíku je nôž na listy (3). Za kreslom s paňou je ešte malá skrinka a v jej šuplíku sú mince (5).
Prejdite na chodbu a do spálne, prvá miestnosť za spiacim strážcom. Na skrinke je pohár (2) a v šuplíku sú náušnice (12). Na posteli sú noviny (Noviny 3/19). Prejdite chodbou do kúpeľne a na poličke pri umývadle je kefa (4). Napokon už len prejdite do dverí oproti kúpeľni. Je to miestnosť susediaca s tou, kde je pani, ale takto ste si ju bezpečne obišli. Na stole je pohár (2), čo je posledná korisť tejto kapitoly (z tých, čo idú do štatistík).
Pre odchod z klenotníctva už len vyskočte z okna medzi izbou a kúpeľňou.

Dvorec čiernej brázdy
Ako dopadnete z okna na dvorec, hneď napravo od vás sú noviny (Noviny 4/19). Na konci dvorca vypáčte okno a vojdite do izby. Z nej vyjdite von na uličku. Pred vami sa za krabicami zhovárajú dvaja strážci. Môžete vyliezť na krabicu za nimi a skočiť za strážcu. Hoci ste tu osvetlený, ten druhý vás cez prvého strážcu nezbadá a tomu pred vami môžete ukradnúť z opaska dve peňaženky (7 a 5).
Cez krabicu sa vráťte naspäť do tieňa a pokračujte uličkou nahor. Za rohom je vojak, no hneď sa pohne vpred. Za ďalším rohom si robia dvaja vojaci srandu z nejakej ženskej. Keď sa po chvíli pohnú, tak ich sledujte. Môžete im obom ukradnúť peňaženky (3 a 5). O pár metrov ďalej zapália fakľu, čo je tiež príležitosť na ich okradnutie. Pokračujte za nimi a ako pôjdu dole schodmi, tak naľavo pod schodmi je potrubie s mriežkou, tak cez ňu vylezte hore na potrubie.
Po drevenej ochodze len prejdite za roh, po tráme na ochodzu susedného domu a stráže pod vami si už nemusíte všímať. Na konci vylezte hore na terasu nad vami a na strechu povyše. Dostanete sa k hodinovej veži.



A. Mesto 1

Hodinová veža
V Hodinovej veži máte svoj úkryt. Môžete si tu do jednej truhlice ukladať výbavu, ktorú nechcete nosiť so sebou, keďže zo všetkého môžete nosiť len obmedzené množstvo. Tiež si tu môžete prezerať jednotlivé zbierky a na stolíku máte aj noviny pre DLC (Noviny 5/19). Na poschodí dostanete správu od Bassa. Cez okno vyjdite von do mesta.

Námestie hodinovej veže, Hostinec
Len zlezte dole a prejdite námestím pred vežou. Sú tam dvaja strážci, ale námestie je veľké, takže máte dosť priestoru, aby ste sa im vyhli. Prejdite oproti veži uličkou a na konci vojdite do hostinca. Automaticky prebehne scénka a stretnete sa s Bassom, ktorý má pre vás úlohu. Tým získate ďalšiu hlavnú úlohu. U neho môžete prijímať aj vedľajšie misie. Na stole v Bassovej kancelárii sú aj noviny (Noviny 6/19).
Potom vyjdite z jeho kancelárie a naľavo je priamo za hostincom predavač ilegálnych vecí. Môžete mu predávať svoje vybavenie a tiež si u neho kupovať výbavu, muníciu a rôzne iné pomôcky. Ak aj nič nechcete kúpiť, len ho oslovte, čo je pre jeho spoznanie teraz vašou úlohou.

Chmúry, Cintorín, Kaplnka
Prejdite odtiaľ bránou za hostincom pri predavačovi. Odtiaľ len postupujte priamo uličkou, z ktorej ani nemáte kam odbočiť. Prejdite popri dvoch dvojiciach civilistov až k tretej dvojici, ktorá priviezla na cintorín mŕtve telá. Tam vojdite do zničenej kaplnky. Na oltári, kde horí sviečka, sú noviny (Noviny 7/19). Napravo od oltára prejdite bránou a stretnete sa s Kráľovnou žobrákov.
Aspoň zistíte, že ona vás nechala vyliečiť jej ľuďmi, keď ste pred rokom boli zranený pri akcii s Erin. Za rozhovor získate 1 bod do sústredenia, z čoho si môžete zvoliť pár vylepšení. Tiež zistíte, že ak jej obetujete peniaze, môžete získať ďalšie body.
Potom len prejdite napravo pred kaplnkou dverami k druhej misii. Ak chcete všetku korisť, tak si kúpte u obchodníka pri hostinci šraubovák. Ak chcete aspoň všetky veci do zbierok, tak si kúpte aspoň šíp s lanom.



2. Prach prachu

Stará zlievareň, Hlavná brána
Jeden strážca sa zdržiava na moste od vstupnej brány z mesta a dvaja na nádvorí pred hlavnou bránou do zlievarne. Skočte na lano pri vás a spustite sa po ňom dole. Zoskočte dole pod most. Rovno pod lešením, z ktorého ste zoskočili, je na zemi pri zničenom sude ozubené koliesko (3).
Ak máte šraubovák, môžete na opačnom konci tohto žľabu pod mostom vliezť do kanála, čím sa dostanete za celé nádvorie. Ak nemáte, tak vylezte hore po rebríku. Rebríkom sa dostanete na kraj nádvoria pri moste. Ohnivým šípom môžete zapáliť rozliaty olej a ten začne horieť až k sudu s olejom, ktorý vybuchne.
Vylezte po rebríku a preplížte sa poza krabice k stoličke. Na zemi pri nej je peňaženka (12). Na stoličku sa posadí jeden strážca a zadrieme tam. Na sude pri stoličke vypáčte krabičku, v ktorej je dusivý šíp. Počkajte si tu v tieni pri sude, kým druhý strážca nepríde pred bránu. Keď sa pohne, prešmyknite sa za neho a okradnite ho. Má dve peňaženky (3 a 7). Nechoďte až nad kanál, je tam v klietke pes a okolo neho sa nemôžete preplížiť, vycíti vás vo svojej blízkosti a začne štekať.
Prejdite poza krabice pri vstupnej bráne k zamknutým dverám. Napravo od nich je vstup do kanála, v ktorom je Ploskačka (4). Ak nemáte šraubovák, aby ste prešli kanálom ďalej, tak sa vráťte hore a vypáčte zamknuté dvere. Za nimi môžete skočiť do druhej časti kanála, kde je Injekcia (6).
Hore za zamknutými dverami oproti vstupu do kanála je na zemi ozubené koliesko (3) a pri ňom stena, po ktorej vylezte hore.

Prašný dvor
Vojdite na dvor, kde sa vám mihne spomienka na Erin. Napravo si môžete pozrieť v diaľke za vodou aj Northcrestovo sídlo. Na pravej strane dvora rastie pri prevrátenom sude Mak (na doplnenie energie sústredenia). Napravo od neho je hromada tehál a za nimi pri trámoch na zemi je Podobizeň (4).
Na dvore vylezte na krabicu pri malom žeriave a na žeriav. Z neho skočte na strechu budovy pred ním a po nej prejdite popod potrubia na jej koniec. Tam je otvor s rebríkom, tak vlezte dovnútra (*TM 1). V šuplíku stola napravo je Spomienka na milú (Spomienky na mŕtvych 1/6). Na stole je aj list informujúci o skrýši pri uhlí (Dokument kapitoly 1/9). Vpredu na polici pri dverách je stolný zvonček (12).

Vráťte sa hore rebríkom a skočte na dvor. Vylezte po potrubí na budovu, vyskočte vyššie a hore lezte a preskakujte medzery smerom doľava. Na konci vlezte do ventilačnej šachty a ventilačkou len prelezte až na koniec do budovy.

Korisť: 7/71. Zberateľská korisť: 1/5.

Kancelárske poschodie
Pod výstupom z ventilačky je strážca, na ktorého môžete skočiť. Ak hráte ako duch, tak si počkajte, kým pôjde hore schodmi. Zoskočte a plížte sa za ním. Môžete mu ukradnúť z opaska dve peňaženky (3 a 2). Prejde dverami popri sudoch, pri ktorých je jedlo. Za dverami sa bude prechádzať po krátkej trase. Keď pôjde naľavo k oknu, prešmyknite sa poza neho napravo a schovajte sa za krabicu so sudom. Na krabici je aj popolník (3).
Pokračujte hore schodmi, nad nimi vylezte na krabicu a za ňou sa dostanete do hornej kancelárie (*TM 2). Na stole je mikroskop (30) a svietnik (6). V šuplíku stola je peňaženka (11). V rohu kancelárie je truhlica, v ktorej je Ozubené koliesko (6) a Lupa (15).
Vráťte sa naspäť na chodbu, prelezte krabicu a čakajte za ňou v tieni. Keď sa strážca otočí a pôjde k oknu, prešmyknite sa rýchlo za ním a von dverami. Zbehnite dolu schodmi na poschodie s otvorenými oknami.

Tu sa rozhodnete, že treba zistiť, čo sa deje s telami. Vyskočte pravým oknom na trám za ním. Hneď na susednom tráme je ozubené koliesko (3). Skočte naspäť na trám pri okne a vráťte sa oknom dnu. Choďte dole schodmi a pod schodmi je na krabici ploskačka (4). Vyjdite von dverami a zavrite ich za sebou.
Hneď na krabici naľavo pri dverách je nôž (2). V hale sú dvaja strážci. Jeden sa prechádza naľavo, pred skrinku a sem hore pred dvere. Druhý sa prechádza len na krátkom úseku pred dverami na druhej strane. Napravo preskočte zábradlie a keď pôjde strážca hore k dverám, vy choďte vyššie a doprava, kam obvykle zachádza. V poličke za stĺpom je popolník (3). Vráťte sa pod plošinu s dverami. Keď pôjde strážca k poličke, môžete mu v tieňoch ukradnúť peňaženku (5). Potom sa presuňte na pravú stranu a vylezte za stĺp k druhému strážcovi. Na zemi pri stĺpe je ploskačka (4). Spoza stĺpu môžete vyliezť, keď bude stáť pred vami chrbtom a ukradnúť mu dve peňaženky (2 a 3). Na stene pri ňom visí oznam (Dokument kapitoly 2/9).

Môžete vyliezť pri krabici pri dverách hore na ochodzu so strážcom. Tiež môžete vypáčiť dvere, len čo bude stáť pred stĺpom a otočí sa, aby šiel pred dvere, vyrazte, aby ste to stihli. Alebo môžete ísť napravo od neho a otvoriť si prechod do kanála, ak máte skrutkovač. Tak či tak sa potrebujete dostať dozadu. Kanálom sa dostanete pred miestnosť, do ktorej vedú zamknuté dvere a pred ňu sa dostanete aj z hornej ochodze, ak tam vyleziete.
V kanáli je popolník (3), ktorý dostanete, len ak teda máte skrutkovač. Vojdite do zamknutej miestnosti, zadné dvere (od kanála, alebo z hornej ochodze) nie sú zamknuté. Vnútri vylezte na klietku pri dverách a hore je svietnik (15). Tiež je tu jedlo. Vyjdite z dverí do zadnej časti pri výstupe z kanála. Naľavo je jedlo, vylezte hore na plošinu pred dverami. Pri kufríku je peňaženka (3).

Napravo vylezte vyššie a odtiaľ môžete doskočiť na hák, ktorý vás odvezie do ďalšej časti. No ešte môžete preskúmať vrch. Hneď tu hore, kam ste vyliezli, je na stene oznam (Dokument kapitoly 3/9) a vedľa v otvorenej truhlici je stolný zvonček (6).
Pokračujte chodbou na ochodzu so strážcom. Pôjdete popri stolíku, v ktorého šuplíku je ozubené koliesko (3). Keď sa strážca postaví doľava, bude chvíľu pozorovať halu pod ním. Môžete sa za neho preplížiť a ukradnúť mu dve peňaženky z opaska (9 a 2). Naľavo je na sude pohár (2). Stiahnite sa naspäť do tieňa a keď pôjde strážca sprava opäť doľava, tak sa prešmyknite rýchlo doprava a za rohom je na stĺpe pohár (2). Rýchlo sa prešmykmi vráťte naspäť (ak nestíhate, môžete na konci zoskočiť z ochodze a opäť prejsť halou).
Vráťte sa do zadnej časti (pri malej miestnosti a východe z kanála) a skočte na hák. Ten vás odvezie do ďalšej časti.

Korisť: 25/71. Zberateľská korisť: 1/5.

Výrobná oblasť
Po vstupe do oblasti sa pustite háku, aby si vás ďalej nevšimol strážca. Dole choďte popod strážcovu plošinu a po rozbitom skle sa plížte pomaly, aby vás nezačul. Pri skle je stolík, vypáčte v ňom šuplík a vnútri je lupa (10). Na krabici na konci sú nožnice (3) a list (Dokument kapitoly 4/9). Môžete vyjsť trochu na schody, vyskočiť hore na zábradlie a preliezť ním priamo za strážcu, ktorému môžete ukradnúť peňaženku (12).
Vráťte sa dole a vypáčte dvere. V miestnosti sú na stole nôž (2) a vidlička (2). Medzi poličkami je na zemi sklo, no môžete preliezť poličky. Vyskočte aj tak na ľavú poličku a z nej vylezte hore na drevenú plošinu pod stropom. Na nej je ďalekohľad (45). Na stole je správa o renovácii (Dokument kapitoly 5/9) a v šuplíku ploskačka (4).
Oproti dverám, ktorými ste vošli je vstup do šachty, ktorý si otvorte skrutkovačom. Hneď za prechodom je pri vás lupa (10). Prelezte do susednej časti šachtou a tu máte dva svietniky (15 a 15) pri krabičke, v ktorej sú tupé šípy a šíp s lanom. Odtiaľto vedie aj druhý východ, čo je skratka, ale kvôli prieskumu ju ignorujte a vráťte sa šachtou naspäť hore do miestnosti.

Vyjdite z miestnosti na chodbu a hore pár schodmi. Schovajte sa do tieňa naľavo. Pred vami sa zhovárajú dvaja strážnici. Tomu, čo je pri vás, môžete ukradnúť peňaženku (2) teraz, alebo potom, keď pôjdu chodbou. Jeden strážca chce druhému niečo ukázať, takže odídu a nemusíte sa tu o nich starať. Nad schodmi ktorými odišli si všimnite nad vami dve plošiny. Tu sa hodí šíp s lanom z šachty (ak ste si nekúpili skrutkovač, tak aspoň šíp s lanom). Medzi plošinami je trám s lanom do ktorého streľte šíp s lanom. Vyskočte na skrinku, z nej na lano a hore na plošinu (*TM 3). Preskočte na susednú plošinu a na nej je Margarétková brošňa (Večné kvetiny 1/6).
Zoskočte do chodby a pokračujte ňou ďalej. Za prvou časťou s figurínami je napravo pri rozbitom skle ozubené koliesko (3). Pokračujte chodbou a napravo v predposlednej figuríne je zabodnutý nôž (6). Prejdite chodbou ďalej do miestnosti s kotlom. Vylezte pri ňom na skriňu a z nej hore na drevenú plošinu pod stropom. V rohu na plošine je ozubené koliesko (3).
Pokračujte do poslednej miestnosti, kde obaja strážci sledujú cez okienko miestnosť, ktorú objavili, ale nevedia sa do nej dostať. Preplížte sa poza nich a hore na schody nad nich. Preskočte zábradlie a vlezte do šachty, ktorá tam vedie.

V neprístupnej miestnosti máte na prvom stole lupu (15) a svietnik (15). Oproti stolu môžete nakuknúť cez okienko a pozrieť sa na dvoch strážcov, ktorí sa snažia dovidieť sem z druhej strany. Na stole pri robotovi je ďalekohľad (45), ktorý keď vezmete, robot sa na vás pozrie. Oproti stolu je v stene trezor a na knihách vedľa je list (Dokument kapitoly 6/9). Z listu poradí Inžinier hľadať kombináciu na prototypoch jeho výroby. Robot pri stole má na hlave prvé z troch čísel „3“. Pri vstupe šachtou do miestnosti je na stoličke hlava robota, na ktorej je druhé z trojice čísel, „1“. Keďže po zadaní správnej kombinácie sa trezory automaticky otvoria, stačí vám vedieť prvé dve čísla a posledné len hľadať otáčaním. Takže zadajte kombináciu 314 a trezor sa otvorí. Vnútri je Duša automatona (Unikátna korisť 3/9) (*TM 4). Naľavo pri trezore je šachta, ktorou prelezte a dostanete sa späť, do miestnosti pred tou s dvojicou strážcov.

Vráťte sa chodbou k miestu, kde ste použili šíp s lanom pre získanie zbierkovej brošne a nad schodmi prejdite dverami do centrálnej haly. Tu sa neraz postavy zasekli a nechodili nikam, takže je dobré to spraviť čo najrýchlejšie a bez ukladania a nahrávania pozície od vstupu do haly, keď začnú svoje rozhovory a pochody. Najprv choďte hneď doľava a na stole je lupa (10). Za stolom preskočte zábradlie čo najviac naľavo, aby si vás nevšimol vojak poniže. Dopadnete ku krabici, na ktorej je ozubené koliesko (3). Vylezte naspäť hore cez zábradlie.
Choďte k pár schodíkom vedúcim k technikovi a vojakovi. Keď skončia prvý rozhovor, technik sa otočí, pôjde k stolu a vojak začne sledovať dolnú časť. Prešmyknite sa poza vojaka napravo k stolu. Zo stola si vezmite nožnice (5). Odtiaľto sa pozrite na kraj, kde chýba zábradlie. Hore nad tým miestom je trám, tak doň streľte šíp s lanom (dole pod tým miestom je východ skratky z tunelovej šachty, ktorú ste mohli použiť predtým, keď ste pomocou šraubováku vnikli do šachty) a vylezte hore (*TM 5). Hore je len tyrkysová brošňa (28). Vrchom prejdite na koniec, malou šachtou a zoskočte dole. Po trámoch prejdite za vojaka s technikom, než dohovoria.
Po druhom rozhovore, kedy okomentujú mŕtvych pôjde vojak naľavo a technik napravo k stolu s knihou. Na stole s knihou je truhlička s mincami (5), no na tú stále vidí vojak zdola (neviem či je to chyba, alebo to tak má byť). Ak ho nechcete odlákať, čo znamená vyvolať podozrenie, tak musíte byť extra dôsledný. Vojak tu hore a technik zájdu k stolu s knihou spolu a obaja zas od stola. Vojak má dlhšiu trasu, tak kým tu postojí, technik pôjde k stolu sám. Potom pôjde technik od stola, oprie sa o zábradlie a k stolu pôjde vojak. Choďte poza vojaka (prešmyknite sa, kým čakáte na chrbát technika) a otvorte truhličku, len čo sa tam dostanete. Vojak bude brániť vo výhľade tomu vojakovi zdola. Len čo vyberiete truhličku, presuňte sa do tmy za stolom. Potom si len počkajte, kým sa zas rozídu a môžete si pozrieť súpis mŕtvych (Dokument kapitoly 7/9). Než sa pohnete ďalej, môžete okradnúť vojaka, keď bude na tejto strane, má dve peňaženky (5 a 7). Tiež môžete ukradnúť technikovi z opasku kľúč od strojovne.
Z plošiny s vojakom a technikom sa môžete dostať po trámoch na susednú menšiu plošinu s truhlicou. Z nižšej časti sa dá proste vyliezť hore po krabici, alebo to obísť zozadu (zo zníženej časti pri východe zo šachty) a vyliezť po stene. V krabici je ozubené koliesko (3).
Zoskočte dole do nižšej časti ku dverám. Obíďte si stôl a tlačidlom na stene zahasnite svetlo, aby vás tu nezbadali tí dvaja zhora. Na stole je svietnik (6) a v pravom šuplíku stola je peňaženka (12). Vráťte sa po krabici hore k truhlici, v ktorej bolo koliesko. Po trámoch prejdite nad dvere napravo, (pri ktorých ste teraz zhasli a kradli zo stola) a nad dverami je prechod do zadnej miestnosti. Tam sa dostanete na malú plošinku, kde je peňaženka (13).

Tu sú dvere vedúce ďalej. Pri nich spí strážca, takže sa len plížte okolo a nebude problém (pozor pri ňom na rozbité sklo). Po chodbe sa prechádza aj jeden vojak (jeden z dvojice, čo sledovali tajnú miestnosť). Chodí po chodbe doľava a doprava. Keď pôjde doprava, vy sa prešmyknite doľava a na poličke je tam ploskačka (4). Potom choďte doprava a schovajte sa v tieni pri skrini, kým neprejde okolo vás. Pokračujte na koniec k dverám, za ktorými jeden strážca stále sleduje neprístupnú miestnosť.
V poličke pri dverách sú nožnice (3). Vylezte na poličku a hore na mrežovú plošinu pod stropom (*TM 6). Hore pod stropom sú na plošine ploskačka (8) a peňaženka (15). Vráťte sa chodbou k driemajúcemu strážcovi pri dverách.
Môžete sa preplížiť ku krabici oproti nemu a vypáčiť ju. Otvárajte ju, keď nebude nablízku prechádzajúci sa strážca. Vnútri je jedlo a kľúč od strojovne. Ten ste mohli ukradnúť aj z opaska technika predtým. V šuplíku skrinky pri driemajúcom strážcovi je vidlička (2) a na stene pri zamknutých dverách je oznam o zákaze vstupu (Dokument kapitoly 8/9).
Špeciálnym kľúčom z opaska technika, či z truhlice si otvorte zámky na dverách a prejdite nimi. Pozor na rozbité sklo. Oproti je truhlica so šípmi. Napravo vylezte hore na stenu a napravo je druhá truhlica, ktorú vypáčte. Vnútri je nôž (6), dve vidličky (6 a 6) a dve lyžice (6 a 6).
Tu zhora potom doskočte na hák a nechajte sa ním odviezť do ďalšej časti.

Korisť: 59/71. Zberateľská korisť: 3/5.

Spaľovňa
Zoskočte z háku, aby si vás nevšimol strážca na plošine. Prejdite spodkom a uvidíte cez mrežovanú podlahu scénku, v ktorej veliteľ oberie mŕtvolu o prsteň, po ktorom idete. Tu pod podlahou je za jedným rohom koleso z voza pri ktorom je na zemi prsteň (6). Na konci vylezte hore na plošinu, kde stráže oberajú mŕtvych o cennosti. Na stene pri vás majú aj pokyny k tejto práci (Dokument kapitoly 9/9).
Choďte naľavo do malej miestnosti s uhlím. Na zemi pri sudoch je ozubené koliesko (3). V násypníku uhlia nad dopravným pásom (čítali ste o tom v liste z Prašného dvora) je Diamantový prsteň (Serendiho prstene s drahokamami 2/7) (*TM 7). Prejdite zadnými dverami a dostanete sa na plošinu so strážcom, ktorý kontroluje háky. Môžete mu ukradnúť peňaženku (7) a napravo na krabici za ním je ozubené koliesko (3). Strážca je stále chrbtom, tak len za ním zatvorte.
Vráťte sa do haly, kde oberajú telá. Presuňte sa k prvému stolu, spoza neho vás vojak pri ňom neuvidí. Na stole je podobizeň (10). Sprava sa presuňte za vojaka a pomaly cez rozbité sklo sa presuňte k dvojici pri peci. Zboku prelezte malú drevenú podperu, aby ste sa dostali do osvetleného priestoru tesne pri vojakovi. Za ním, na zemi pri uhlí a lopate je stolný zvonček (12). Len sa otočte, prelezte naspäť do tieňa a vráťte sa pred prvý stôl.
Pec sa pravidelne na chvíľočku zatvára, tak keď sa zatvorí a priestor medzi stolmi potemnie, presuňte sa k druhému a rovnako potom k tretiemu stolu. Na treťom stole je prsteň (6) a náramok (8). Presuňte sa na koniec a na sudoch pri schodoch sú chirurgické nožnice (12). Vyjdite hore schodmi a nakuknite cez okno. Uvidíte veliteľa s prsteňom. Podíďte k dverám, no sú uzamknuté, tak musíte do jeho pracovne inakadiaľ.

Korisť: 67/71. Zberateľská korisť: 4/5.

Kancelária dozorcu
Len sa vráťte pod schody a vylezte hore po stene medzi schodmi a pecou. Tam prelezte ventilačnou šachtou a dostanete sa do jeho pracovne. Na stole je jedlo a pečať hliadky (20). Naľavo je bezpečnostná schránka, ktorú otvoríte jednoduchým rébusom. Treba otáčať troma vrstvami kachlíc, aby ste vytvorili celistvý obraz. Stačí sa sústrediť na kruh uprostred, tam proste viete, ako má kruh vyzerať a tak keď vytvoríte jeho časť, viete, že ste správne. Keď ich otočíte správne všetky, otvorí sa schránka, v ktorej sú tri hromádky mincí (20, 5 a 20) a aj Corneliov prsteň (Lup z objednávok 2/8).
Po jeho zobratí vám zas prebleskne sekundová vízia a do kancelárie sa pokúsi vojsť veliteľ, no vytlačíte ho a zapriete dvere. Je to nastavené hrou, tak sa vám to neráta do štatistík odhalení. Potom len vypáčte zadné dvere a vyjdite z kancelárie von.

Korisť: 71/71. Zberateľská korisť: 5/5. Dokumenty 9/9.

Vnútorný dvor
Pred vami sú dvaja strážci. Rozídu sa, jeden pôjde k dverám, ktorými ste vošli a druhý bude hliadkovať po dvore. Len sa presuňte poza nich a prešmykujte sa do tieňov. Prejdite bránou a za ňou zahnite doprava. Tam je druhá brána zatvorená a pred ňou sú dvaja strážci. Plížte sa doprava a dole schodmi do temnoty. Na konci vylezte hore a dostanete sa tak do tieňov pri krabiciach za bránou. Prejdite tesne k bráne a keď jeden strážca odíde, choďte popri bráne k strážkyni, čo tu postáva. Je tam mriežka, tak pomocou nej prelezte bránu.
Za bránou choďte len na opačnú stranu, pri stĺpe tam rastie mak. Naľavo od stĺpu vylezte po potrubí a lezte doprava. Spustite sa nižšie (x) a lezte ďalej doprava a hore oknom, ktorým sa dostanete von.

Vonkajší dvor
Lezte na strechu napravo, no tá pod vami praskne a prepadnete sa dolu. Jeden vojak s fakľou to pôjde skontrolovať, nakukne cez okno a vojde aj dnu. Stačí vám čakať za poličkami, alebo sa schovať do skrine. Na polici pri dverách je jedlo. Vyjdite dverami, keď bude vojak pri vás chrbtom a prešmyknite sa doprava do tieňov.
Musíte sa dostať cez dvor. Môžete odtiaľto po zemi, popri krabiciach, popod sudy a až na koniec k múru a tam do rohovej otvorenej budovy cez zábradlie. Alebo tu môžete vyliezť na krabice a na malý žeriav, z neho preskočiť na striešku uprostred, na striešku oproti pri múre, na trám na rohu a zo striešky za rohom na plošinu pod oknom a vyliezť do okna.
Ktorá cesta vám viac vyhovuje, len sa dostaňte do tej rohovej budovy a v nej na poschodie. Zo zadnej miestnosti vyskočte z okna a misia je splnená. Napriek tomu, že na konci vyhlásili poplach a všetci po vás pátrali, aj tak môžete mať čisté hodnotenie Duch, čo značí, že o vás nik nevedel.



B. Mesto 2

Nasleduje podrobnejší popis oblastí mesta. Do niektorých miest a bytov sa dostanete len v rámci vedľajších úloh, hoci to nedáva zmysel. Do niektorých sa dostanete aj priamo, ale predmety vedľajších úloh sa tam objavia, až keď úlohy prijmete.

Celý tento prieskum je čisto dobrovoľný a nepotrebný pre hlavný príbeh. Ide skôr o to dobre spoznať mesto, v ktorom sa tak budete vedieť ľahko vyznať, po zozbieraní všetky blbostičiek a dosť sa aj napakujete peniazmi pre výbavu, či vylepšenia. Po prejdení tejto časti som mal 250/398 kusov koristi a 21/27 kusov koristi zbierok.
V meste tiež môžete zapáliť sviečky rozmiestnené na rôznych vyvýšených miestach. Zapáliť sviečku môžete len ohnivým šípom. Celkovo je 36 sviečok a ak zapálite všetky, získate bod sústredenia.

Skočte najprv do Čiernej uličky, čo je len scénka pre zadanie tretej úlohy. V scénke vás Basso predstaví Orinovi, ktorý si vás chce najať na krádež knihy. Aby ste sa dostali ďalej, musíte potom do Erininho úkrytu v starom mlyne. Tým si sprístupníte aj Južnú štvrť a Basso sa vráti do svojej kancelárie pod Hostincom, aby ste u neho mohli prijímať vedľajšie úlohy.

Mesto sa delí na dve základné časti, Kamenný trh a Južná štvrť. Tu je podrobný popis toho, čo zatiaľ môžete preskúmať. Nasleduje teda I. Kamenný trh, II. Vedľajšie úlohy, III. Južná štvrť a IV. Erinin mlyn dôležitý pre postup k tretej hlavnej úlohe.


I. Kamenný trh

I.1. Hostinec
Pri hostinci si od priekupníka môžete doplniť výbavu. Predtým ste mohli u neho kúpiť skrutkovač (na plakety a vstupy do kanála), teraz môžete kúpiť aj kliešte (na vyraďovanie pascí a poplašných systémov) a britvu (na vyrezávanie obrazov z rámov). S týmito troma vecami môžete získať všetko, čo sa dá. A samozrejme si nakúpte aj nejaké šípy s lanom na lozenie k neprístupným častiam a tupé šípy na stláčanie nedosiahnuteľných tlačidiel, aby ste sa mohli aj všade dostať.
V hostinci na pulte sú aj noviny (Noviny 8/19).

I.2. Námestie Hodinovej veže
Po námestí sa prechádzajú dvaja strážcovia. Prejdú okolo námestím popred hlavný vstup do veže a zájdu do severozápadnej uličky. Pred hlavným vstupom do veže je ulička vedúca do Hostinca a Bassovej kancelárie. Naľavo pri vstupe do nej je pri krabiciach na stene plaketa Krčma u Chromého Hlenora (Historické plakety 1/16).
Pred hlavným vstupom do veže je pouličná lampa a pod ňou na sude je popolník (3). Čelom k hlavnému vstupu do veže choďte doprava do rohu ulice. Na budove je nápis Mourningside a v rohu sedí žobrák. Na krabici pred ním je peňaženka (5). Choďte odtiaľ hore uličkou na severozápad a po pravej strane je budova s nápisom Clocktower Bookbinder. Keď sa k nej tesne priblížite, aj dostanete nápis zmeny lokácie na „Knihovníci od Hodinovej veže“, len do budovy zatiaľ nemôžete. Na krabici naľavo od zablokovaného vstupu je popolník (3).

Choďte do severozápadnej uličky, kam zachádzajú stráže. Po budove oproti vstupu do tejto časti môžete vyliezť cez pletivo na jej strechu. Hore je vo vtáčom hniezde peňaženka (5). Rovno od podchodu, ktorým sem vojdete od veže, je nad vami trám s lanom. Streľte do neho šíp s lanom a vylezte po lane hore. Skočte na neďalekú striešku, z nej prejdite po tráme popred podchod a po susednom tráme vylezte vyššie. Je tam vtáčie hniezdo, v ktorom je peňaženka (5).
Keď ste tu hore pri vtáčom hniezde, pozrite sa nad zavretú bránu vedúcu do Barónova Trieda – Sever, cez ktorú tam neprejdete. Hore v ľavom rohu terasy nad bránou, tesne pri zábradlí je sviečka (Sviečka 1/36).
Odtiaľto máte prístup do mini oblasti zvanej Hrdlo, z ktorej môžete vojsť do obchodu Ectorovo Empórium a do oblasti Barónova trieda – sever.

Pred hlavným vstupom do veže vylezte na terasu Radnice Hliadky (dá sa do nej vojsť oknom, viď nižšie). Z terasy sa pozrite nad hlavný vstup do hodinovej veže. Nad bránou trčia dva trámy. Pre orientáciu – na ľavej strane v ich úrovni je drevené koleso. Na pravom z týchto dvoch stĺpov je sviečka (Sviečka 2/36). Nie je ju dobre vidno, ale pri zamierení ohnivým šípom sa vám vyplní kruh, čo značí zásah.

Choďte na južnú stranu pod Hodinovú vežu, poniže miesta, kde vychádzate z veže. Na veži je tu za zábradlím plaketa Hodinová veža na Kamennom trhu (Historické plakety 2/16).
Vylezte hore na miesto, kadiaľ vstupujete do veže. Od schodov do veže (kde je aj žiara prechodu) vedie naľavo trám tesne popri stene. Prejdite po ňom za roh a za rohom vylezte hore na zábradlie, kde je zlatý popolník (8). Pozrite sa na stenu budovy pred vami. Nad potrubím sú hore na streche dve strešné okienka. V tom napravo je sviečka (Sviečka 3/36).
Tu v juhozápadnej uličke pri hodinovej veži zlezte teraz dole na ulicu. Choďte doľava až ku schodom vedúcim do Čiernej brázdy. Takmer oproti schodom sú tu dvere (posledné naľavo, vedľa osvetlených). Vypáčte ich a zavrite za sebou kvôli hliadke na ulici. Zbehnite dolu schodmi, na stole je ozdobný rámik (5) a na sude so sviečkami je popolník (3).

I.3. Radnica hliadky
Choďte do juhovýchodného rohu Námestia hodinovej veže, v podstate na budovu nad uličkou vedúcou do hostinca. Na budovu môžete vyliezť po krabiciach z uličky vedúcej do hostinca, napravo z pred podchodu pred vežou, alebo tam prejsť vrchom po terasách priamo od východu z vášho úkrytu. Na terase hore len vypáčte okno a vlezte dnu.
Dnu nik nie je, tak v pohode vyrabujte dom. Na poschodí je na skrinke ploskačka (8). Dole v kancelárii je na stole pero (10), Hlásenie hliadky 3-498 (Kamenný trh 1/33), noviny (zákaz vychádzania, mohli ste nájsť v prvej kapitole) a v šuplíku je nôž na listy (6) a kalamár (8). Za stolom v stene vypáčte päťzápadkový trezor, v ktorom je Barónova busta (60). Na stenách pri vstupe do kancelárie sú nové rozkazy (Kamenný trh 2/33) a správa od Zradcovej brány (Kamenný trh 3/33).
Tu z kancelárie môžete vyliezť von oknom a dostanete sa tak do časti Barónova trieda – juh.

I.4. Strechy - Čierna brázda, Vresová diera
Južne pod hodinovou vežou je Čierna brázda a pod ňou je Vresová diera. Najprv uvediem popis vecí na strechách a v bytoch na poschodiach, kam sa dostanete zo striech. Strechy majú aj v mapách samostatnú časť a nie sú veľké, tak sú spojené v tejto časti dokopy.

Severovýchod
Táto oblasť je hneď pod Námestím hodinovej veže. Choďte na hornú časť južnej strany námestia. Od vstupu do Radnice hliadky choďte pár krokov na juh po streche a tam sa už dostanete strechou do Čiernej brázdy. Na terase naľavo je stôl s košom a pri ňom je na stole minca (1). Obďaleč na terase je okno, ktoré ak vypáčite, dostanete sa do miestnosti, ktorá vedie do časti Barónova trieda – juh.
Zoskočte z terasy dole na drevenú ochodzu a po ochodze prejdite k plagátu na stene (Coal). Pod plagátom je minca (1). Od plagátu a mince len prejdite ochodzou za roh a nad vami bude trám s lanom. Streľte doň šíp s lanom a vylezte hore a skočte do otvoreného okna (*TM 8). Vnútri vypáčte truhlicu, v ktorej sú náušnice (25), prsteň (14) a jedlo. V šuplíkoch stola je nôž na listy (3) a pero (4).

Vráťte sa po ochodze naspäť a hore na terasu, kde ste vzali mincu. Okno do miestnosti s prechodom do ďalšej oblasti spomínané vyššie je naľavo. Napravo vidíte ďalšie okno. Len prelezte zábradlie na trám pod oknom, vypáčte ho a vlezte dnu. Je to Byt Lady Marigoldovej. V šuplíku skrinky pri kufri má Podobizeň (10). Na stene pri posteli si pozrite obraz a aktivujte na ňom dve skryté tlačidlá. Potom znovu aktivujte obraz a otvoríte ho. V skrýši za obrazom je Brošňa (7) a Náramok Močiarnej zmije (Uzly smrti 2/6).
Vráťte sa von oknom a naspäť na terasu. Pozrite sa z konca na juh, na stenu domu oproti vám. Je tam okno s troma črepníkmi a na streche je strelka so svetovými stranami. Na ľavej strane je na tráme pod strechou sviečka (Sviečka 4/36).
Tu na konci terasy preskočte zábradlie a dopadnite na striešku pod ním. Naľavo je na strieške okno, ktoré vypáčte. Vlezte dnu, je to Byt spisovateľa. Na poličke pred oknom je ozdobný rámik (5). Na sporáku v druhej izbe je tanier (2) a v poličke jedlo. V poslednej izbe je v poličke na váhe medzi knihami pár mincí (5) a v poličke pri stole váza (10). Na stole je ozdobný rámik (10) a v šuplíku nôž na listy (3).

Stred, severná časť
Vráťte sa na strechy Námestia Hodinovej veže, na miesto tesne pri plošine, ktorou vchádzate do svojho úkrytu. Tam môžete prejsť po streche medzi dvoma budovami tiež do časti Čierna brázda. Oproti vám je mostík, na ktorom tupým šípom rozstreľte kladku, aby ste si most spustili.
Naľavo od vás je malá strieška, na konci ktorej je vtáčie hniezdo a v ňom peňaženka (5). Naľavo od vás je hore na streche úzky, plechový komín, z ktorého sa dymí. Pod komínom je sviečka (Sviečka 5/36). Napravo od vás je trám s lanom. Streľte doň šíp s lanom a po lane preskočte na plošinu pri otvorenom okne. Z plošiny sa pozrite nad ulicu na bránu, nad ktorou je nápis Grandmauden. Na pravej strane strechy, medzi dvoma potrubiami je sviečka (Sviečka 6/36).
Oknom vojdite dovnútra, je to Montonessiho byt. Vypáčte skriňu, v ktorej je peňaženka (15) a správa o prepustení z ústavu (Kamenný trh 4/33). V šuplíku skrine je nôž na listy (3). Na stole je pohár na víno (3) a objednávka obrazu (Kamenný trh 5/33). Je tu aj šachta, ktorú otvorte skrutkovačom, prelezte ňou a dostanete sa von do juhozápadnej uličky Námestia Hodinovej veže. Rovno pod vami je trám, na ktorý skočte a je tam vo vtáčom hniezde peňaženka (5).

Stred
Vráťte sa hore na strechu a prejdite mostíkom, ktorý ste si spustili strelou do kladky. Prejdite za ním po streche a naľavo si všimnite nápis Print Shop & News Paper. Pod nápisom je trám, na ktorý odtiaľto dopadnite a z neho zoskočte na nižší trám pri otvorenom okne. Vlezte dnu. Na susednom okne je peňaženka (5) a v šuplíku je pero (4). Za posteľou je skrytý spínač. Streľte doň tupým šípom a otvorí sa tajná skrýša (*TM 9). V nej je váza (25) a Pašerácka mapa: Mažiarna ulica (Kamenný trh 6/33).
Vráťte sa hore na strechu za mostíkom a za ním sa dajte doprava pomedzi budovy. Pred vami sa strecha znižuje, vy skočte na terasu napravo. Na nej vypáčte dvere vedúce do malého bytu. Vnútri vypáčte skriňu, v ktorej je Ozdobný rámik (5). V skrini je aj rad kníh, ktoré si prezrite, nájdite spínaciu knihu a aktivujte ju, tým otvoríte mreže na oknách.
Vylezte na skriňu a na stene pod stropom je bezpečnostný mechanizmus, ktorý vyraďte klieštikmi. Potom si len zo šuplíka skrinky vezmite náušnice (25). Ak by ste mechanizmus nevyradili, spustili by ste ho postavením sa pred skrinku. To by zamklo dvere a pred nimi spustili smrtiacu pascu. V tom prípade by ste sa mohli von dostať oknom, ktoré ste otvorili spínačom pri knihách.

Južná časť
Vyjdite z bytu, ktorý ste práve vykradli a preskočte pred ním zábradlie, aby ste sa dostali na striešku za ním. Z nej s rozbehom skočte na strechu naľavo, na strechu budov pred obeliskom. Po týchto strechách choďte najprv doľava, na konci je tam pod strechou malá plošinka s vtáčím hniezdom, v ktorom je peňaženka (5).
Na južnej strane týchto striech môžete obuškom spustiť rebrík. Kúsok od rebríka je tu veľký komín. Postavte sa k nemu a otočte sa smerom na sever. Pred sebou vidíte naľavo užšiu budovu, ktorou obchádza kovové potrubie a za touto budovou sa týči v diaľke hodinová veža. Napravo je širšia budova s oknom s markízou. Na tejto budove je na ľavej strane (preto pôsobí ako keby medzi týmito budovami) komín. Na ľavej strane komínu je sviečka (Sviečka 7/36). Vidíte na ňu len z tohto uhla.
Na východnej strane preskočte na malú striešku. Za komínom je prsteň (14). Vypáčte pri komíne okno a vojdite dnu. Tam začujete ženu, ktorá práve spomína, že pred manželom ukryla ku komínu snubný prsteň. V truhličke na krabici pri váhach je tu brošňa (25). Na stole sú noviny (Hodiny na veži znovu zastali, z prvej kapitoly) a v šuplíkoch je pero (4) a nôž na listy (3).

Juhovýchodná časť
Vráťte sa von oknom a zo striešky na strechy. Pozrite sa na južnú stranu zo strechy, kde je pár predmetov. Prejdite po tráme na plošinu pri budove a napravo je pod bezpečnostným mechanizmom minca (1). Preskočte vedľa k zábradliu, na ktorom je peňaženka (15). Spustite sa o úroveň nižšie. Tam je na zábradlí pri stene minca (1) a za rohom plošiny na sude popolník (3). Po mriežke sa vráťte naspäť hore.
Tu môžete vyradiť bezpečnostný mechanizmus (spod ktorého ste brali mincu). To spustí na konci tejto plošiny mostík. Z mostíka vypáľte šíp s lanom na trám nad vami. Preskočte po lane na malú plošinu a v bočnej uličke odtiaľto dovidíte na sviečku nad výčnelkom okna (Sviečka 8/36). Za oknom na tejto plošine sa nachádza Obesencov byt, no dostanete sa tam až o pár kapitol neskôr v rámci Bassovej úlohy „Konopná kravata“.

Juhozápadná časť
Vráťte sa na tieto predošlé strechy, zlezte dolu k obelisku a za ním na západnej strane vylezte po krabiciach na strechu nízkej budovy, v ktorej je Byt Lazara Willyho (môžete tiež preskákať po trámoch spod striešky, nad ktorou ste predtým vykradli byt). Za strechou je rebrík, ktorým môžete zliezť do uzavretej miničasti (*TM 10), kde vypáčte truhlicu, v ktorej je peňaženka (20) a Váza (10).

Vedľa tejto strechy máte dva trámy, na ktoré môžete streliť dva šípy s lanom. Po nich vylezte hore a preskočte na trám za nimi. Z neho sa dostanete na malú plošinku pri okne, ktoré môžete vypáčiť a vliezť ním dovnútra (*TM 11). Vnútri je na stole pohár na víno (3), poskačka (4) a nad stolom je obraz Šľachtická arogancia (Montonessiho dvorania 1/12).
Vráťte sa von a otočte sa z pred okna na západ. Na ľavej budove sú pod strechou dve okná a na tom druhom je sviečka (Sviečka 9/36). Skočte tam na trám a z neho na trám pod vami. Tam je vo vtáčom hniezde peňaženka (5).
Zlezte dole a choďte k obelisku. Južne pod ním, kúsok od predošlých dvoch trámov, na ktoré ste vypálili lano, je pri balkóne ďalší trám s lanom. Streľte doň šíp s lanom a vylezte hore. Na krabici pri fľaši je pohár na víno (3). Vypáčte dvere so štyrmi západkami a vojdite do malej pracovne. Pod stolom stlačte spínač a za obrazom sa objaví trezor (*TM 12). Vypáčte jeho päť západok a v trezore máte náušnice (25) a Pašerácku Mapu: Čierna brázda (Kamenný trh 7/33).

I.5. Čierna brázda

Stredná časť
Zbehnite do ulice čiernej brázdy z juhozápadnej časti Námestia hodinovej veže. Je jedno či priamo od veže, alebo z juhozápadnej uličky za ňou. Obe schody vedú na rovnaké miesto. Tu si dávajte pozor, ulicou sa prechádzajú dvaja strážci. Môžete im obom ukradnúť peňaženky (12 a 12).
Tu, kde sa stretávajú obe schodiská, je malý byt. Dvere môžete vypáčiť, alebo povyše dverí, za krabicou môžete použiť ventilačku, ktorú si otvorte šraubovákom. Ňou sa dostanete priamo do izby. V šuplíkoch stola máte pero (10) a nôž na listy (6).
Vyjdite von pred dvere a choďte naľavo pod schodisko. Tam pod schodmi vlezte do kanálovej šachty. Prejdete ňou do pivnice, ktorý vyzerá byť prázdna. Pod schodmi si všimnite tlačidlo. Streľte do neho tupým šípom a otvorí sa tajná miestnosť (*TM 13). V nej vypáčte päťzápadkovú zámku truhlice a v nej máte dva kusy jedla, vázu (25), prsteň (14) a Pašerácku mapu: Úhoria ulička (Južná štvrť 1/16).

Vráťte sa k bytu, ktorý ste pred chvíľou vykradli. Pri dverách je mriežka, po ktorej môžete vyliezť hore. Hore sa prechádzajú dvaja civilisti. Jeden má na opasku peňaženku (12). Tu, kde sa prechádzajú, je jediná krabica pri stene a na nej reklamná tabuľa (Coal). Hore nad tabuľou je oknom s markízou a vedľa neho otvorené okno s trámom (Strechy/Stred, viď vyššie). Na tráme medzi týmito oknami je sviečka (Sviečka 10/36). Vidíte ju len odtiaľto zdola.

Východná strana
Prejdite do východnej uličky. Buď dole popri dverách bytu, ktorý ste vykradli, alebo schodmi od dvoch civilistov nad týmto bytom. V tejto uličke sa pohybujú tiež dvaja strážcovia a každý z nich má peňaženku (12 a 12). Lučištníka môžete okradnúť odtiaľto, keď pôjdu nahor, druhého strážcu si vystriehnite z juhu, keď pôjdu sem.
V tejto uličke sú krátke schody vedúce dole k dverám. Najprv choďte povyše tejto budovy a doprava. Na krabici pred zamrežovaným okienkom je minca (1). Cez okienko vidíte vnútri pri mrežiach tlačidlo. Streľte doň tupý šíp a otvoria sa jedny z dvoch mreží. Teraz sa vráťte za roh a dolu schodmi. Vypáčte dvere a vnútri pri okne stlačte tlačidlo, čo otvorí aj druhé mreže. Preskočte otvoreným oknom a vypáčte truhlicu. V nej je jedlo, peňaženka (20) a náušnice (12).

Choďte hore uličkou smerom na juh. Sú tu jedny schody. Pod schodmi je sviečka (Sviečka 11/36). Napravo nad schodmi múrik so sudmi. Za ním je malá, uzavretá oblasť, v ktorej šraubovákom otvorte kanál a prelezte ním (*TM 14). V miestnosti je truhlica, no pred ňou je spínač pasce. Napravo prezrite knihy v poličke, aktivujte spínaciu a otvorí sa tajná miestnosť, v ktorej kliešťami vyraďte mechanizmus pasce. Potom vypáčte päťzápadkovú truhlicu v ktorej máte list Pamiatky slávnych 2 (Kamenný trh 8/33), vázu (25) a peňaženku (20).

Pokračujte na juh. Naľavo je odbočka do časti Kaitlin dvor a úplne na konci naľavo prelezte krabice a je tam vstup do časti Barónova trieda – Juh. Napravo ulica pokračuje do časti Vresová diera a v zníženej časti je prechod do časti Čierna ulička.
Kaitlin dvor je naozaj len malý dvor s obeliskom, tak tam skočte a vezmite si z neho plaketu Obelisk Obediaha Northcresta (Historické plakety 4/16). V ľavom rohu prechádza ponad stenu potrubie a na potrubí je sviečka (Sviečka 12/36).

I.6. Vresová diera
Zlezte do zníženej časti, z ktorej sa dá prejsť do časti Čierna ulička a prejdite ňou na koniec. Tam je osvetlená časť a naľavo pri sudoch a krabici je na zemi minca (1). Na stene pri minci je aj bezpečnostný mechanizmus, ktorý vyraďte kliešťami a poniže vás sa otvorí brána.
Prejdite bránou dolu k zamrežovanému oknu. Naľavo od neho vylezte na krabice, šraubovákom si otvorte poklop šachty a prelezte ňou do zadnej miestnosti. V nej vypáčte trozápadkovú truhlicu, v ktorej je peňaženka (50). V šuplíku máte aj vodný, lanový, ohnivý a tupý šíp. Pri okne je tlačidlo, ktorým otvoríte mreže a nemusíte sa tak vracať cez šachtu.
Vylezte tu hore na nádvorie s obeliskom. Na ňom je plaketa Obelisk Ulyssea Northcresta (Historické plakety 3/16). Napravo povyše obelisku sú osvetlené dvere. Vypáčte ich. V miestnosti za nimi je len na krabiciach pero (4).

I.7. Barónova trieda – Juh
Dá sa sem prejsť dvoma domami z Čiernej brázdy, ako aj ulicou z konca Čiernej brázdy, kde sa napája na Vresovú dieru. Prejdite sem z ulice pre popis. Ako vojdete, napravo žiari možnosť znovu si zapnúť prvú kapitolu a vedľa je v stene šachta. Šraubovákom ju otvorte a prelezte. Na druhej strane streľte šíp s lanom do trámu nad vami a vylezte hore (*TM 15). Hore je len mak a barónova busta (60).
Vráťte sa naspäť šachtou a schodmi vpred. Na ulici pred vami je pár vojakov a oproti je aj strážna veža s lučištníkom na nej. Prejdite doľava (poniže stojí chrbtom strážca) a tam vylezte pomocou mriežky hore. Na zábradlí je tam pohár (2).
Zlezte naspäť dole a choďte na východnú stranu, medzi krabicami a vozíkom je tam bočná slepá ulička. Presúvajte sa poza krabice, aby vás stráže nevideli a vojdite do uličky. Na jej konci je truhlica s piatimi západkami, v ktorej je šíp, vreckové hodiny (20) a ploskačka (4). Strážca pred uličkou stojí chrbtom, ale zbadať vás tu môže ten, čo sa prechádza, tak začnite páčiť zámku, keď pôjde od vás. Odtiaľto môžete zbehnúť dole schodmi do nejakej pivnice, v ktorej vypáčte truhlicu s piatimi západkami, v ktorej je sú šípy, ploskačka (8) a list Pamiatky slávnych 3 (Kamenný trh 9/33).

Vyjdite z uličky a choďte doprava poza strážcu. Tesne pri stene tam prelezte zábradlie, aby ste sa rýchlo dostali zaň do tieňa. Strážca síce na chvíľu spozornie, ale nemali by ste vyvolať podozrenie. Tu ste v tieni pred zavretými dverami. Odtiaľto sa pozrite na strážnu vežu, respektíve na budovy vedľa nej. Vchod je zatlčený doskami a nad ním na rímse, poniže potrubia je sviečka (Sviečka 13/36).
Odtiaľto choďte nižšie do tieňa, na opačnú stranu ulice pod vežu. Tam prelezte zábradlie a rýchlo sa zo svetla presuňte do tmy za vežou (ak máte problém, tak sa vráťte do predošlej oblasti, príďte sem cez okno a k veži choďte z ľavej strany). Na krabici pri veži je Orgovánová brošňa (Večné kvetiny 2/6). Vedľa je zamknutá truhlička so štyrmi západkami, v ktorej je šíp. Môžete sa preplížiť za krabice a ukradnúť nebadane brošňu, ale pri páčení truhličky si vás všimnú. Dostanete ju len ak strážcu naľavo odlákate, ale to zas vyvolá podozrenie, tak šípi radšej ožeľte.
Za vežou sa dá vliezť do šachty, ak máte šraubovák. Dostanete sa predavačovi zásob (šípy, jedlo, mak) (*TM 16). Od neho prejdite ďalšou šachtou a odtiaľ môžete vyliezť rebríkom na múr, z ktorého sa dostanete do hornej uličky na severe (severovýchodný smer). Hore na múre je vo vtáčom hniezde peňaženka (5). Než zoskočíte, všimnite si trám pred vami, je za ním potrubie (takže z druhej strany naň nevidno). Na tráme je sviečka (Sviečka 14/36). Alebo sa môžete vrátiť šachtou k veži.

Vráťte sa opäť za vežu. Choďte povyše vstupu do šachty (čo vedie k obchodníkovi) a tam prelezte zábradlie napravo, aby ste sa dostali vyššie do tieňa. Strážca pred vežou totiž stále stojí na mieste a tak sa môžete okolo neho dostať len takto (alebo prísť iným vstupom Čiernej brázdy).
Choďte po ulici nahor a po ľavej strane bude malý zásek medzi budovami. Tam vylezte po stene nahor a na krabici je minca (1). Skočte na ochodzu, z ktorej vidíte na tabuľu „Crowley Stonecutters“. V okne nad ňou je sviečka (Sviečka 15/36). Napravo môžete vyliezť po mriežke vyššie a hore môžete vliezť do okna a prejsť izbou naspäť do Čiernej brázdy.
Oproti tomuto záseku je budova s tabuľou „Crowley Stonecutters“. Pri nej je hore trám s lanom. Streľte do neho šíp s lanom a vylezte hore. Vypáčte okno a vnútri to vybieľte. Na posteli je smutný denník (Kamenný trh 10/33), na stole je popolník (3), noviny so správou o vašom vlámaní do železiarní (Noviny 9/19) a lupa (10). V šuplíku skrinky pri stene sú chirurgické nožnice (12). Vypáčte skriňu, v ktorej je ozdobný rámik (10). Vypáčte štvorzápadkovú truhlicu pri posteli, v ktorej je urna (15) a jedlo.
Vylezte oknom pri truhlici von. Dostanete sa na trám na ktorom je vo vtáčom hniezde peňaženka (5). Nad vami je zdvihnutý mostík, tak streľte tupý šíp do jeho kladky. Nad trámom je malý trám s lanom. Streľte do neho šíp s lanom a vylezte po ňom na mostík, ktorý ste spustili.
Z konca mostíka skočte na striešku pri zamrežovanom okne. Na stene nad posteľou je tlačidlo, tak do neho streľte cez mreže tupým šípom a mreže sa spustia. Izba je označená ako Žltákova kancelária. Pri sviečkach sú náušnice (12) a na skrinke pri posteli je Čierna listina Johna Tallowa (Kamenný trh 11/33). Ešte sa sem budete musieť vrátiť pri jednej Bassovej úlohe.

Vráťte sa na ochodzu pred bytom a choďte na jej začiatok k lanu, ktorým ste vyliezli hore. Odtiaľ sa pozrite nad Žltákovu kanceláriu, hore na streche je strelka so svetovými stranami a pri nej je sviečka (Sviečka 16/36), na ktorú dovidíte len odtiaľto. Choďte naspäť na koniec ochodze a pozrite sa na okno Žltákovej kancelárie. Naľavo je plošina s dvoma krabicami a sudmi. Na pravej krabici je sviečka (Sviečka 17/36). Teraz sa pozrite na strážnu vežu. Na budove za ňou (pod ňou je vozík a nad ním visí z budovy dlhá červená zástava) je hore nejaký priestor s trámom. Pod trámom, nad markízou je sviečka (Sviečka 18/36). Tiež tu na rohu už viselo lano a po ňom sa môžete dostať na ochodzu pri veži. Z nej sa môžete dostať do strážnej veže, ak by ste chceli, ale okrem strážcu s kušou tam nič nie je.

Vráťte sa naspäť dole na ulicu a choďte k budove s tabuľou „Crowley Stonecutters“, kde ste vystrelili prvý šíp s lanom. Vypáčte štvorzápadkové dvere na budove a vojdite do Crowley a synovia. Dole je na malom stolček Kamenárov denník (Kamenný trh 12/33). Pod okienkom je na stene plaketa Obelisk Barnabusa Northcresta (Historické plakety 5/16). Za plaketou je tlačidlo, ktorým deaktivujete pascu pred podstavcom pod schodmi.
Vráťte sa na ulicu, pozor na civilistov, nech nevidia otvorené dvere, či vás vchádzať a vychádzať. Vyjsť môžete cez byt vedúci do Čiernej brázdy, alebo cez Radnicu hliadky, aby ste nemuseli naspäť cez stráže pri strážnej veži.
Ešte než odídete, tak choďte povyše domu Kamenára a naľavo vylezte k oknu, ktorým môžete do Radnice hliadky. Od okna prejdite po tráme. Oproti za pouličnou lampou je stánok a na stene nad ním je napísané Market St. Nad strechou tejto budovy vidíte v pozadí dve vežičky neznámej budovy. Medzi nimi je trojuholníková strecha, na jej ľavej strane je komín a pod ním je sviečka (Sviečka 19/36).

I.8. Barónova trieda – Sever
Sem prejdite zo severozápadnej uličky nad Námestím Hodinovej veže. Prejdete sem pomedzi krabice a dostanete sa do nejakej uzavretej terasy. Prejdite ňou a po pravej strane budete míňať vstup do šachty, ktorý si skrutkovačom otvorte. Dostanete sa do miestnosti (*TM 17), v ktorej je mak a na krabici pri kvetináči náramok (20) a náušnice (12). Na posteli je list Pamiatky slávnych 1 (Kamenný trh 13/33).
Vráťte sa von šachtou a vyjdite na ulicu. Pred vami je brána do banky, pri ktorej je na stene aj plaketa Prvá banka Kamenného Trhu (Historické plakety 6/16). Choďte napravo, na rohu ulice je za krabicami mŕtva žena a pri nej je list s posledným varovaním (Kamenný trh 14/33).

Teraz choďte naľavo ulicou a posledné dvere naľavo môžete vypáčiť cez štyri západky. Je to Leatherwoodove nábytkárstvo. Vnútri je na stole svietnik (15). Prejdite do pivnice a pod schodmi vylezte na skrine. Za nimi zoskočte do mini priestoru, kde otvorte šuplík. Vnútri sú mince (50) a posledná vôľa Lady Christiny (Kamenný trh 15/33) – je to vedľajšia úloha, ale na rozdiel od ostatných ju môžete splniť aj bez prijatia úlohy, len nájdením závetu. Tu v pivnici je za sudmi ukrytá šachta. Prejdite ňou do malej miestnosti. Na sude sú mince (5) a na zemi minca (1). Na boku suda je tlačidlo, ktorým si otvorte tajnú miestnosť (*TM 18). V nej je mak a obraz Neukojený chtíč (Montonessiho dvorania 2/12).
Tu na konci ulice je vstup do Banky, ak máte DLC „The Bank Heist“.

I.9. Chmúry, Cintorín, Kostol
Od hostinca, pod ktorým má Basso kanceláriu, môžete prejsť do týchto oblastí, ako ste tam šli do druhej misie. Momentálne tam nič nie je. Chmúry sú prvá ulica, ktorou vojdete a ktorá je len priamou ulicou. Napája sa na Cintorín, na ktorom je malá oblasť Kostola. V zničenom kostole je Kráľovná žobrákov, od ktorej môžete za peniaze kupovať body intuície. Na oltári sú noviny, ak ste ich nevzali predtým a naľavo od dverí kostola je na stene plaketa Kaplnka našej Pani železnej modlitby (Historické plakety 7/16).


II. Vedľajšie úlohy

Do niektorých bytov ste sa mohli dostať aj predtým, tie sú popísané vyššie v prehľade mesta. Predmety z bytov, do ktorých sa dostanete len v rámci vedľajších úloh, budú popísané v tejto časti.

II.1. Odkaz vznešenej dámy
Máte nájsť závet Lady Christiny. Choďte do časti Barónova trieda – Sever. Na ulici choďte doľava na severozápad smerom k banke. Vypáčte posledné dvere naľavo, čo je Leatherwoodovo nábytkárstvo. Prejdite do pivnice a pod schodmi vylezte na skrine. Za nimi zoskočte do mini priestoru, kde otvorte šuplík. V ňom nájdete poslednú vôľu.

II.2. Dotyk šialenstva
Máte ukradnúť obraz maliara, ktorý spáchal samovraždu. Je to inak obraz do zbierky, ktorý si necháte sami pre seba, takže akosi nechápem, kto zaplatí za to, aby ste niečo ukradli a nechali si to. Od miesta, kde vychádzate zo svojho úkrytu v Hodinovej veži, prejdite na susednú plošinu strechy medzi dvoma budovami do časti Čierna brázda. Oproti vám je mostík, ktorý môžete spustiť strelou do kladky. Napravo od vás je trám s lanom. Streľte doň šíp s lanom a po lane preskočte na plošinu pri otvorenom okne. Oknom vojdite dovnútra a na stene je obraz Nástrahy zvodu (Montonessiho dvorania 3/12).

II.3. Vnútorná krása
Máte ukradnúť zrkadlo. Choďte na severovýchod Námestia hodinovej veže, do uličky, z ktorej pokračujete do Emporia a do Barónovej Triedy – Sever. Hneď za podchodom od veže je nad vami trám, kam streľte šíp s lanom (už ho tam môžete mať, ak ste zbierali cennosti v oblasti). Vylezte po ňom a skočte na striešku pri podchode a na nej vypáčte okno. Vojdite ním do Bytu slečny Scarlett.
Slečna spí v posteli, ale asi ju zneužívajú a dali jej nejaké drogy, pretože ju nezobudí ani zvuk boja, ak vás odhalia. V dome je aj jej otec, ktorý sem pravidelne chodieva z dolnej miestnosti, tak pozor na neho. V skrinke napravo je parfém (25). V šuplíku skrinky pri posteli je pero (10), musíte vypáčiť štyri západky šuplíka. Na skrinke je Denník slečny Scarlett (Kamenný trh 16/33), v ktorom píše, že si kombináciu od trezora vyryla do šatníka, keď sledovala otca.
Zídite dole schodmi a schovajte sa napravo. Odtiaľ môžete vyrážať, keď pôjde chlap nahor. Vypáčte štvorzápadkový šuplík komody pri vás, v ktorom je ploskačka (8). Na stolíku pred krbom je čajová kanvica (12) a šálka (4). V zadnej skrini je nôž na listy (6) a Hortenziová brošňa (Večné kvetiny 3/6). Pri krbe si ešte potom vlezte do šatníka a napravo je vyryté číslo 824.
Na stene oproti krbu je obraz, nájdite na ňom dve tlačidlá, aby sa vysunul. Stále pozor na chlapa a pracujete, keď pôjde nahor. Potom otvorte trezor, v ktorom je Scarlettino strieborné zrkadlo a peňaženka (20). Nezabudnite trezor zavrieť, to že je zrazu odhalený spod obrazu chlapovi divné nepríde.
Opustite byt. Môžete oknom, ktorým ste prišli, alebo aj oknom tu v miestnosti s kozubom. Toto vedie na juhozápadnú časť námestia hodinovej veže, kde sa ulica napája na Čiernu brázdu.

II.4. Lekárska núdza
Máte ukradnúť fľašu s liekom. Choďte do severozápadnej uličky nad námestím hodinovej veže a k mestu, ktorým vstupujete do časti Barónova trieda – Sever. Napravo od vstupu vylezte na strechu a na nej vypáčte okno, ktorým vlezte dnu do časti Troyova lekáreň.
V miestnosti naľavo sú dvaja strážci. Sú tam len dve veci na kradnutie, ak chcete. Vypáčte dvere a sledujte izbu cez kľúčovú dierku. Jeden strážca sedí oproti týmto dverám a druhý sa prechádza. Keď pôjde spoza stolíka vpred, na chvíľu zatieni výhľad toho sediaceho strážcu. Vtedy otvorte dvere. Nesmú vidieť otváranie / zatváranie dverí, keď ich už potom zbadajú otvorené, týmto to divné nepríde. Preto sa neobťažujte so zatváraním, nemáte čas. Plížte sa doprava za stolík a tam sa schovajte do skrine. Prechádzajúci sa strážca vždy príde pred skriňu a keď pôjde od nej zas pred stôl, tak vyjdite, vykradnite šuplík a vráťte sa. V šuplíkoch stola je len pero (4) a kalamár (3). Potom sa len preplížte von z miestnosti. Môžete aj zavrieť za sebou, ale znova len keď bude prechádzajúci blokovať výhľad sediaceho.
V miestnosti napravo je doktor Troy. Nechoďte cez dvere, použite ventilačnú šachtu pred oknom. Tak sa dostanete do rohu miestnosti. Na stole vedľa kostry má injekciu (10) a Troyov zázračný elixír, čo je vaším cieľom. Na stole napravo má ešte mikroskop (30). V tieni pri dverách naľavo čakajte kým bude chrbtom k stolu a môžete vziať injekciu a elixír. Potom sa presuňte dookola k šachte a za stolík uprostred miestnosti a napravo zaň a odtiaľ môžete chmatnúť mikroskop.
Opustite lekáreň. Okno pri miestnosti so strážcami vedie do časti Barónova Trieda – Sever, alebo sa vráťte tým, ktorým ste prišli.

II.5. Lazar Willy
Máte ukradnúť zlaté hodinky. Choďte do Vresovej diery a v rohu námestíčka s obeliskom, oproti obelisku vypáčte okno, za ktorým je Dom Lazara Willyho. V šuplíku pri posteli má nôž na listy (3). Vypáčte skriňu pri posteli, v ktorej je parfém (7) a v šuplíku skrine je ploskačka (4). V hlavnej miestnosti je vzadu na krabiciach parfém (7). V kancelárskom vstupe sú v šuplíku skrine nožnice (3), v zamknutom šuplíku stolíčka vedľa je prsteň (6) a v šuplíku stola je list pre Willyho (Kamenný trh 17/33) a pero (4). V poličke za stolom je ozdobný rámik (5).
V hlavnej miestnosti si prezrite obraz a na ňom aktivujte dva skryté spínače. Otvorí sa tajná miestnosť, v ktorej nájdete mŕtveho Willyho. Ten má u seba svoje poznámky (Kamenný trh 18/33). Vylezte hore rebríkom (*TM 19) a v truhlici nájdete mince (20) a Zlaté hodinky Lazara Willyho.

II.6. Zlý príbeh
Máte ukradnúť rukopis románu „Zlodej“. Choďte na hornú časť južnej strany námestia. Od vstupu do Radnice hliadky choďte pár krokov na juh po streche a tam sa už dostanete strechou do Čiernej brázdy. Choďte na terasu naľavo, na jej konci skočte dole na striešku pod terasou a naľavo vojdite oknom do Bytu spisovateľa. Vnútri si len vypočujete rozhovor z neprístupnej miestnosti a zistíte, že rukopis už odovzdal Knihárom od Hodinovej Veže.
Vyjdite teda naspäť na ulicu a choďte k Hodinovej veži. Severne nad námestím je dom knihárov, no hlavná brána je zablokovaná. Choďte ďalej ulicou (smerom k prechodu do časti Barónova Trieda – Sever. Keď prejdete podchodom, dajte sa doprava a tam nájdete úzky prechod medzi budovami.
Miestnosť je prázdna, takže pohoda. Na pulte je stolný zvonček (6), pero (4) a kniha so záznamami o kúpe kníh (Kamenný trh 19/33). Vypáčte pokladňu, v ktorej sú mince (5). V poličke za pultom prezrite knihy a jednu z nich aktivujte. Otvorí sa poklop v podlahe (*TM 20). Zlezte dole a na stole so sviečkou je pohár na víno (10), nôž (6) a aj Rukopis (Kamenný trh 20/33).

II.7. Pozor kam šliapeš
Máte vyradiť pasce v súkromnom byte nejakého zbohatlíka. Je to byt, ktorý slúži ako prechod z Čiernej brázdy na Barónovu triedu – Juh. Nechoďte týmto bytom, pretože tam to blokujú pasce. Tie sú aktívne len po prijatí tejto úlohy, predtým boli v byte deaktivované. Choďte cez radnicu stráže z juhovýchodného rohu námestia hodinovej veže, to je najbližšie. Prejdite ňou na Barónovu triedu – Juh.
Tam choďte doprava ulicou ku kamenárstvu a oproti nemu vylezte v záseku medzi budovami na plošinu. Preskočte na drevenú plošinu oproti, na jej boku cez mriežku vylezte vyššie a oknom vlezte do miestnosti. Pasce sú napravo pri okne a pred zadným oknom. Vy len vylezte na posteľ a nad ňou klieštikmi deaktivujte mechanizmus pascí.

II.8. Priekupník proti priekupníkovi
Máte ukradnúť všetko z priekupníkovho obchodu, pretože priekupník John Tallow zvaný Žlták konkuruje Bassovi. Žltákova kancelárie je horný byt, ku ktorému musíte cez šípy s lanom a ďalší byt oproti. Pozrite si podrobný popis pri opise tejto časti mesta, teda Barónova trieda – Juh. Tam je uvedené, ako sa do jeho kancelárie dostať a aj čo tam môžete ukradnúť.
Teraz po prijatí úlohy sú aktívne aj knihy na zadnej poličke. Aktivujte jednu z nich a odhalí sa tajná miestnosť (*TM 21). V nej si pre splnenie úlohy už len vezmite zo stola peňaženku (30), mince (5) a mince (5).

II.9. Zachovať si tvár
Máte ukradnúť bustu lorda Alderlyho z kamenárstva. Kamenárstvo Crowley a synovia je v časti Barónova trieda – Juh, kúsok od miestnosti s pascami a Žltákovej kancelárie z predošlých dvoch misií. Stačí vypáčiť dvere a zbehnúť dole do pivnice. Nech vás civilisti nevidia pri manipulácii s dverami. Dole je busta na podstavci pod schodmi. Ak ste tu ešte neboli, tak pred bustou je pasca. Pod oknom odmontujte historickú plaketu a pod ňou je tlačidlo, ktorým pascu deaktivujete. Potom si len vezmite z podstavca barónovu bustu (25).

II.10. Nezvestný básnik
Máte získať posledné diela básnika, ktorý sa stratil. Choďte do Južnej štvrte a od vstupu len po západnej strane na severozápad, tam oknom do časti Strechy nad nábrežím a po vstupe len doprava, vylezte na policu, z nej na trám a vypáčte okno, za ktorým je Básnikov dom.
Naľavo, hore na skrini je Prvý úryvok básne (Južná štvrť 2/16). V truhlici pri posteli je Druhý úryvok básne (Južná štvrť 3/16). Pri posteli je jedlo, pod ktorým Tretí úryvok básne (Južná štvrť 4/16). V šuplíku skrinky pri posteli je nôž (2).
Dole v miestnosti pod schodmi je na krbe truhlička, v ktorej sú šípy. Na stole naľavo sú noviny (Noviny 10/19). V šuplíku stola je Piaty úryvok básne (Južná štvrť 5/16). V kúpeľni je hrebeň 10 a obraz V ruji mimo ruju (Montonessiho dvorania 4/12). V izbe je napravo od krbu vstup do šachty. Prelezte ňou a v malej miestnosti zatvorte prázdnu truhlu. Uvidíte, že na sude za ňou je Štvrtý úryvok básne (Južná štvrť 6/16). Tým máte všetky časti básne a úloha je hotová.

II.11. Machinácia
Basso má len kontakt na zákazníka, ktorým je mechanik Ector. Choďte do jeho domu Ectorovo Empórium, ktorý je na severozápade nad námestím hodinovej veže, v mieste, kde je aj prechod do časti Barónova trieda – Sever. Od Ectora môžete prijať úlohu „Ručná práca“. Jej prijatím je táto úloha splnená.

II.12. Burleska
Basso má len kontakt na zákazníka, ktorým je Vittori, riaditeľ cirkusu, ktorý tu kvôli karanténe uviazol. Zájdite do Južnej Štvrte, v nej až dole do Dokov a v nich do hostinca Sirénin odpočinok. Na poschodí hostinca je Vittori, od ktorého môžete prijať špeciálnu úlohu „Šťastné médium“. Jej prijatím je táto úloha splnená.

II.13. Ručná práca (Špeciálna Ectorova úloha 1/3)
Od Ectora v jeho dome Ectorovo Empórium prijmite jeho objednávku. Chce od krajčíra Alfonsa mechanickú ruku pre svojich robotov. Keď ste už tu, môžete si pozrieť knihu na pravom stole (Ectorove fušky 1/22), list v šuplíku (Ectorove fušky 2/22) a list v druhom šuplíku stola (Ectorove fušky 3/22). Po prijatí úlohy len choďte nad obchodom prechodom do časti Barónova trieda – Sever a tam na juhovýchodnej strane prejdite bránou, za ktorou je Okolie Alfonsovho krajčírstva.

Preplížte sa za strážcu, ktorý stojí pred hlavným vchodom. Má na opasku dve peňaženky (2 a 3). Na krabici pri zavretej bráne povyše neho je popolník (3). Prejdite popri dome a zozadu môžete vstúpiť do predajne, no tam zatiaľ nepotrebujete, je tam Alfonso a jeho noví obchodní partneri Úhorovci. Oproti zadným dverám rastie mak. Poniže dverí je v susednom dome otvorené okno, aj dvere. Na stole za oknom je podobizeň (4).

Pri zadných dverách cez krabicu a mriežku vylezte do okna na poschodí. V tejto miestnosti je len jedlo. V susednej miestnosti so šijacím strojom sú v poličkách podobizeň (4) a kalamár (3). Na stole sú nožnice (5) a Zmluva s Úhorovcami (Ectorove fušky 4/22). Na stene je obraz Vina má čierne krídla (Montonessiho dvorania 5/12).
Na poschodie príde snoriť zdola jeden z gangstrov. Môžete mu ukradnúť peňaženku (5). Prechádza z miestnosti do miestnosti, takže vždy máte chvíľu pokoja na krádeže. V spálni je v skrini napravo zrkadlo (8) a v šuplíku skrine parfém (7). Na krbe je váza (10). V zamknutom šuplíku pri posteli je Sošná dáma (Zásady pani Whiteridgeovej 1/6) a v druhom šuplíku je list od strojníka (Ectorove fušky 5/22). V kúpeľni je na poličke kefa (10) a na umývadle parfém (7). Na chodbe sú v šuplíku jediného stolíčka náušnice (12).

V pivnici, čo je Alfonsova dielňa, je jeden strážca, ktorý má na opasku peňaženku (12). Keď ukradnete ruku, tak sa presunie strážiť k zadnému vchodu, takže to tu potom môžete ľahko vybieliť. Napravo na sude podobizeň (4). Vzadu na sude je kalamár (3). V šuplíku prvého stola sú nožnice (5) a na stole je zrkadlo (8). Na druhom stole sú Alfonsove pracovné záznamy (Ectorove fušky 6/22) a tyrkysová brošňa (28). Môžete sa schovať v tieni v rohu pri trezore a keď pôjde od vás, tak vypáčte trezor a keď pôjde od vás druhýkrát, tak ho vyrabujte a zatvorte. V trezore je Mechanická ruka (Lup z objednávok 3/8).

Vráťte sa schodmi do predajne na prízemí. Úhorovec zmláti Alfonsa, ktorý zostane ležať na zemi. Darebák bude miestnosť prehľadávať, ale je tu sám, Alfonso omdlie, takže tu môžete kradnúť a vyhýbať sa mu. Úhorovcovi môžete ukradnúť peňaženku (9). Na poličke, pred ktorou leží Alfonso, je parfém (7) a v pravom, prostrednom šuplíku tejto poličky sú náušnice (25). V stole s pokladňou sú v ľavom šuplíku nožnice (5) a v pravom podobizeň (10). Na stole je váza (25) a Alfonsov zoznam (Ectorove fušky 7/22). V poličke pri stene je váza (25), v poličke na opačnej strane je kefa (4) a v poličke malého stolíka pri figuríne sú náušnice (12).

Potom už len opustite oblasť. Môžete zadnými dverami, alebo vyjsť na poschodie a vyskočiť z okna v kúpeľni, to vedie na bočnú uličku, kde stráži ten chlap z pivnice. Odtiaľ sa už len presuňte k bráne a naspäť do mesta. V meste zaneste ruku Ectorovi.

II.14. Šťastné médium (Špeciálna Vittoriho úloha 1/3)
Od Vittoriho v hostinci Sirénin odpočinok v Dokoch v Južnej štvrti prijmite túto objednávku. Z jeho cirkusu mu ukradli lebku predpovedajúcu budúcnosť. Domnievate sa, že je na Čiernom trhu. Choďte preto do časti Strechy nad nábrežím. Ak ste si už otvorili bránu, máte to jednoduché cez Úhoriu uličku. Tam len aktivujte bránu pre vstup na Čierny trh.

Len čo vstúpite, uvidíte pred sebou opilca Lennyho, ktorý sa dohaduje na predaji lebky, ktorú si ukryl. Viete kto, len neviete, kde, takže mu musíte pomôcť dostať sa domov. Preplížte sa napravo poza dvojicu mužov. Na sude za nimi je brošňa (7). Cez krabicu oproti sudu prelezte múr do Zašťanej uličky. Pri bráne je miestnosť, v ktorej je na stole parfém (7).
Oproti miestnosti stoja dvaja vojaci v podchode. Sprava sa môžete preplížiť vedľa podchodu a na potrubí otočiť ventilom. Vyšľahne oheň, ktorý ich tam zablokuje. Pokračujte uličkou naľavo k žobrákovi. Za rohom, napravo od neho je na krabici váza (10). Pokračujte k trhu, na sudoch v rohu pred vstupom na trh je brošňa (7).
Na trhu je naľavo chlap. Preplížte sa popri ňom a doľava poza jeho stánok. Na sude pri stánku je urna (15). Od suda choďte k vode. Naľavo na sude pri vode je parfém (7). Oproti nemu je ventil, ktorým môžete otvoriť poklop na moste a zhodiť tak štetku do vody, ale netreba, stačí sa preplížiť poza ňu.
Choďte do záseku poniže ženy. Napravo na rohu budovy je na sude náramok (8). Dole v záseku je na stene pri žobrákovi plaketa Prieplavy v južnej štvrti (Historické plakety 8/16). Prešmyknite sa poza štetku na mostíku k bráne. Na plošine nad bránou je na sude prsteň (14). Potom vypáčte zámku na bráne.

Vráťte sa na začiatok a otvorte zvnútra Lennymu bránu. Lenny sa za bránou zastaví pri vojakoch a nechce odísť, tak sa sprava preplížte k potrubiu, otočte ventilom a keď vyšľahne oheň, Lenny sa pohne. Sledujte ho ďalej cez trh až na most, kde sa zastaví u štetky Rosie. Aj keď mu nechce dať, on sa nezberá preč, tak choďte naľavo od nich. Na brehu je tam pri stene ventil, ktorým otočte a Rosie zhodíte do vody. Lenny sa pohne ďalej a keď prejde bránou, ktorú ste predtým vypáčili, tak mu jeho kumpán Bernie otvorí dvere.

Vojdite za nimi dovnútra, je to Skladisko Úhorovcov. Oproti vám je vstup do pivnice. Vy vojdite dverami do miestnosti, kde sa zhovárajú Bernie a Lenny. Preplížte sa naľavo k stolíku so sviečkou a ukryte sa v tieni. V šuplíku stolíka je náhrdelník (15). Odtiaľ sa prešmyknite k truhlici pod schody. Naľavo, tesne pri truhlici je trochu tieňa. Vezmite si z truhlice brošňu Sličná dáma (Zásady pani Whiteridgeovej 2/6) a zatvorte ju. Kým sa Bernie rozpráva s Lennym, tak si vás tu nevšimne. Keď dohovoria, bude otočený viac smerom k truhlici a potom by ste ho už museli odlákať.

Prešmyknite sa na schody a vyjdite hore. Tu je jeden strážca, ktorý je naľavo pri zábradlí a pravidelne sa prejde okolo miestnosti. Len si vystriehnite jeho pohyby a poberte veci. Poberte ich skôr, než lebku. Naľavo za rohom je v poličke váza (25). Dole pod schodmi je v truhlici peňaženka (6) a náramok (20). Tiež je tu druhý vstup do pivnice. Oproti dverám je truhlica, v ktorej je brošňa (7) a peňaženka (8). V poličke napravo je ozdobný rámik (10). V šuplíku stola napravo je prsteň (6). V rohu napravo je v truhlici ďalekohľad (45) a peňaženka (12). Napravo nad schodmi je truhlica, na ktorej vypáčte tri západky a vezmite si z nej korisť, ktorou je Hovoriaca lebka (Lup z objednávok 4/8).
Keď ju vezmete, predpovie niečo a strážca z pivnice vyjde hore za Berniem. Strážca tu pri vás sa oprie o zábradlie a prestane sa prechádzať. Pri truhlici zoskočte na schody a opäť nimi vyjdite hore. Tu sa prešmyknite naľavo popri strážcovi k zadným schodom. Zbehnite nimi dole a skočte do pivnice. Prejdite k poličkám. V poličke pri stene je náhrdelník (15). V šuplíku stolíka pri poličke uprostred je brošňa (7).
Vyjdite schodmi z pivnice do miestnosti k trojici. Môžete sa prešmyknúť poza nich cez dvere, alebo môžete vyliezť naľavo oknom a vonku po krabiciach za plot. Potom sa len vráťte tak, ako ste prišli naspäť do mesta. V meste len zaneste lebku naspäť do hostinca Vittorimu.


III. Južná štvrť

III.1. Barónova trieda – Sever; Trblietavá trieda
Vstupnú časť tvorí ulica, ktorá sa nazýva Barónova trieda – Sever. Napravo sa napája na menšiu uličku, čo je Trblietavá trieda. Obe sa dole spoločne napájajú na terasu z ktorej je prístup do časti Kanál. Po hlavnej ulici sa prechádzajú dvaja strážci. Jeden má na opasku mešec (5). Vezmite mu ho, keď pôjdu hore k bráne od ohňa.

Po ľavej strane sú schody a prechod blokujú haraburdy, ale môžete preliezť cez krabicu. Za ňou prelezte šachtou do bytu. Na krabici naľavo je pohár (6) a ploskačka (8). V poličke pri rybárskom prúte je svietnik (6). Vráťte sa na ulicu. Na pravej strane je terasa so zábradlím. Na jej konci je na zemi podobizeň (4).
Choďte doprava, do zadnej uličky, čo je Trblietavá trieda. Prejdite dole a na rohu druhej budovy je otvor, ktorým vlezte do budovy, čo je Príbytok Úhorovcov. V chodbičke na poschodí je naľavo na zemi minca (1). Pred skriňou je pasca, tak vylezte z okna na ochodzu a napravo na stene vyraďte klieštikmi bezpečnostný mechanizmus. V skrini sú dve kôpky mincí (5, 5) a v oboch šuplíkoch pod skriňou sú mince (5, 5). Ich pobratím inak splníte aj úlohu „Chabá ochrana“, ktorú môžete prijať až neskôr.
V susednej miestnosti sú v truhlici náušnice (12) a v šuplíku skrinky pod oknom je podobizeň (4). Na stene vypáčte trojzápadkový trezor, v ktorom je peňaženka (15). Na krabici nad schodmi je pohár na víno (10) a na stolíčku so sviečkou dolu pod schodmi je peňaženka (14).
Vylezte z okna na ochodzu a choďte po nej na koniec. Napravo sú tri kvetináče a v prostrednom je brošňa (7). Prejdite po tráme na ochodzu cez ulicu a tam vylezte vyššie na plošinu pri okne a oknom do bytu. Vnútri je na stoličke svietnik (15) a v zamknutej truhlici je ozdobný rámik (10) a Parfém (7). Na poličke s knihami je pero (4).

Pokračujte na dolnú terasu, kde sa spájajú obe ulice. na krabici s udicou je peňaženka (6). Po terase sa prechádza strážca a na opasku má peňaženku (5). Keď pôjde doľava, plížte sa za ním a môžete vziať jeho peňaženku, aj tú z krabice.

III.2. Kanál
Kanál je len malá časť, do ktorej smerujú obe uličky zo vstupu do Južnej štvrti. Je to v podstate len časť s vodnou plochou, odkiaľ vedú smery ďalej. Na západnej strane je malá ulička, na ktorej konci sa oknom dostanete do časti Strechy nad nábrežím. Sem môžete zoskočiť z terasy so strážcom alebo z dolnej časti Kanála sem vyliezť po lane.
Na drevenej ochodze oproti terase je okno vedúce do bytu a z neho sa druhým oknom dostanete do časti Kožušnícky trh. Na východe je jediný prechod z kanála, ktorý vedie do časti Rybí trh. Tam môžete prejsť po streche z terasy so strážcom, alebo z dolnej časti kanála, kam zleziete po lane, alebo zoskočíte z drevenej ochodze.

V byte, ktorý vedie na Kožušnícky trh, je na stole pri posteli podobizeň (10). Z ochodze pred oknom tohto bytu zoskočte nižšie a napravo vylezte na terasu so žobrákom. Pri ňom vypáčte trojzápadkovú zámku dverí. V byte je len na hromade kníh ploskačka (4). Spod zábradlia oproti žobrákovi vedie mostík do okna miestnosti pod strechou, po ktorej môžete liezť. Vlezte dnu, je to Illyrská obchodná spoločnosť (obchodná spoločnosť by zrejme mala mať lepšie priestory). Vnútri sú len dva poháre (2 a 2).
Vedľa tohto okna (východne) je malý balkón, na ktorom môžete vypáčiť trojzápadkovú zámku dverí. Za nimi je na stolíku pod schodmi pohár na víno (3) a na poschodí je na stole pero (4) a svietnik (6). Oknom z poschodia sa tiež môžete dostať na Kožušnícky trh.
Nad balkónom pred týmto bytom je už priamo prechod na Rybí trh. Priamo nad balkónom je stôl na ktorom je pohár (2).
Choďte do najnižšej časti a na západnú stranu pod lano, ktorým môžete vyliezť hore. Pri ňom vypáčte trojzápadkové dvere, za ktorými je malý sklad. Na balíku na stole je podobizeň (4) a na poličke pri tanieroch sú nožnice (5).
Vyjdite z dvier a oproti nim prejdite mostíkom. Za ním naľavo, na zemi nad schodmi je peňaženka (8). Potom už len skočte do najnižšej časti, teda do samotnej vody kanála. V rohu pri zábradlí dvier, ktoré ste pred chvíľou páčili, je vo vode ploskačka (4). Na opačnej, východnej strane kanála, je na konci pri mrežiach náramok (20).

III.3. Rybí trh
Ako vojdete na trh, tak hneď napravo je pod schodmi minca (1). Oproti vám sú na rohu budovy nejaké klietky a za nimi je na zemi podobizeň (10). Napravo je budova pošty (Southqarter Postmaster). Nad znakom je trám s lanom, do ktorého streľte šíp s lanom a vylezte hore.
Z ochodze vlezte oknom, je tam Stará pošta. V skrini napravo je minca (1) a v šuplíku skrine brošňa (7). Na zadnej strane stola s balíkmi stlačte tajné tlačidlo a otvorí sa vám prechod na poschodie. Vylezte po skrini nahor (*TM 22). Na skrini tu hore je náramok (20). V truhlici pri posteli je zrkadielko (28) a náušnice (25). Na nočnom stolku sú noviny (Noviny 11/19). Vypáčte dvere pri posteli a za nimi je v truhlici Náramok vodnej zmije (Uzly smrti 3/6).

Vráťte sa von na ochodzu a choďte ďalej k trámu. Napravo vedie trám k zdvihnutému mostíku. Použite tupý šíp a trafte cez medzeru kladku mosta, aby ste ho spustili. Za ním, pri zatvorených dverách je náramok (20) (*TM 23). Naľavo vedie trám cez ulicu k zamrežovanému oknu. Prejdite po ochodze popri dvoch zamrežovaných oknách na koniec a zoskočte dole na stánok s rybami. Na stánku hore sú nožnice (3). Na stene za stánkom je bezpečnostný mechanizmus, ktorý vyraďte klieštikmi. Vedľa neho je na sude pri dverách pod schodmi popolník (3). Vráťte sa k pošte. Naľavo od dolných, zavretých dverí pošty je poklop šachty, ktorý otvorte skrutkovačom. Vnútri je prsteň (14).

Vráťte sa hore lanom na ochodzu pošty, po tráme prejdite ponad ulicu a keďže ste dole vyradili bezpečnostný mechanizmus, mreže na oknách tohto bytu sú otvorené. Vojdite oknom (*TM 24), je to Kancelária hliadky. Na stole pri sviečke sú rozkazy kapitána hliadky (Južná štvrť 7/16). V krabičke v skrini sú šípy. V šuplíku stola je medaila hliadky (30). Na stene vypáčte trezor, v ktorom je parfém (25). Vedľa trezora je obraz, na ktorom nájdite tajný spínač a obraz sa vysunie. Za ním je spínač, ktorým otvoríte tajný priestor v podlahe, kde nič nie je. Bude tam list pri úlohe „Preprava tovaru“.

Vylezte z okna a skočte dole k stánku s rybami. Preplížte sa poza stánok a ku krabici s balíkom pred ohňom. Na krabici sú dve šálky (2 a 2). Na krabici pri klietke so psom je tobolka (17). Schovajte sa za káru a len sa premšyknite, vezmite ju a prešmyknite sa naspäť do tieňa a od psa. Potom vylezte na krabicu vedľa psa. Je tam tieň a ak ste na kraji a bez hluku, pes na vás nezareaguje a môžete sa dostať za jeho klietku.
Za psami je osvetlená chodba, na konci ktorej je šachta. Prelezte ňou do skladu (*TM 25), kde je na poličke pero (4) a na stole kalamár (3). Vráťte sa von a vylezte naspäť na krabicu napravo. Z nej prejdite po tráme ponad psa (pozor na stráže) a dopadnite na krabicu, na ktorej je pohár (2), rýchlo ho vezmite a prešmyknite sa do susednej chodby / podchodu.
Vojdite do podchodu, ktorý vedie k osvetlenému stolu. Napravo od stola je pri kvetináčoch ploskačka (4). Preskočte stôl. Za ním je naľavo na sude nôž (6). Napravo na stene stlačte tajné tlačidlo a odhalí sa trezor s troma západkami. Vypáčte ho a v trezore stlačte tlačidlo. To odhalí tajný vstup do podzemia (*TM 26).
V podzemí spí strážca a pred ním je ešte rozbité sklo, tak opatrne. Na zemi vedľa strážcovej stoličky je pohár (6). Na sude vedľa pultu sú noviny (Noviny 12/19). Prelezte za pult. Na pulte sú fľaše a pri preliezaní by ste ich rozbili a zobudili strážcu. Vezmite fľašu, ktorá je vrhacím predmetom a vyhoďte ju von oknom, ktoré je nad spiacim strážcom. Vonku nikoho neupozorní. Vyhoďte všetky fľaše a prelezte pult. Na zadnom pulte je Olejníček (Zbierka Castinetovcov 1/6). Na konci je na pulte naľavo pohár na víno (3) a v rohu na zemi je Bod Sústredenia.

Vráťte sa von a choďte na severovýchodnú stranu, teda opäť povyše klietok so psami a tam na kraji pri vode vyskočte na lano a vylezte ním hore. Skočte z neho na balkón. Z konca prejdite po tráme na susedný balkón. Tam je na zábradlí šálka (4).
Ochodza končí pri konci ulice, ale nepodarilo sa mi dostať sa dole tak, aby si ma nevšimol strážca, ktorý sa od ohňa ani nepohne. Môžete mu oheň uhasiť, ale to vyvolá podozrenie. Aj keby ste prišli z Barónovej triedy – Juh, tak by ste mohli vziať len dva kusy koristi na zemi pri bráne, ale do obchodu neprekĺznete. No stačí si počkať a po piatej kapitole dôjde k nepokojom a stráže nahradia iné stráže. Tiež sú voči vám nepriateľské, ale je ich menej a prechádzajú sa. Spomínam to preto, že obchod je prístupný hneď a preto ho tu aj uvediem do popisu, len odporúčam si s ním počkať, najlepšie na druhý väčší prieskum v rámci návodu (Mesto 5).
Pod miestom, kde končí ochodza, je obchod. Nezamknutý, tak len vojdite. V skrinke napravo je ozdobný rámik (10). Za pultom sú nožnice (3) a na zemi peňaženka (11). V susednej miestnosti skladu je na poličke s vedrami podobizeň (4).
Vráťte sa na ulicu a choďte úplne dole k bráne. Naľavo pri zavretej bráničke je na zemi minca (1). Napravo na zemi pri sude je peňaženka (7). Napravo vylezte po lane a vypáčte okno. Dostanete sa do časti Barónova trieda – Juh, ktorá susedí s časťou Kožušnícky trh. Byt, ktorým prejdete, je prázdny. Na jeho konci len zoskočte dierou na ulicu. Nad dierou je trám s lanom, tak môžete použiť šíp s lanom, ak sa tadiaľto chcete vrátiť.

III.4. Barónova trieda – Juh
Prejdite sem z Rybieho trhu. Napravo sú schody, ktoré vedú do časti Kožušnícky trh. Vedľa schodov je lampa a vedľa nej malý priestor ,v ktorom je napravo v stene šachta. Prelezte ňou do malej miestnosti (*TM 27), kde je šálka (2) a svietnik (6). Vráťte sa na ulicu. Poniže sú zas schody nadol, ktoré vedú do časti Chmatácka bystrina. Choďte dole ulicou a na rohu vľavo na zákrute je pár krabíc. Za nimi si otvorte šraubovákom vstup do šachty, ktorou prejdite do miestnosti (*TM 28), kde je na stole pero (10).
Po ulici sa prechádzajú dvaja strážci. Jeden v hornej časti a zachádza až po roh ulice. Druhý postáva vo vstupe Chmatáckej bystriny a občas zachádza sem na roh ulice. Tento druhý má na opasku mešec (5). Ak ho chcete, vezmite mu ho, keď budete v Chmatáckej bystrine, plížte sa za ním, keď pôjde na ulicu. Pre postup touto ulicou sa vám stačí presúvať po obvode ulice po tieňoch a vyhnete sa im ľahko.

Zahnite ulicou a hneď nad vami si všimnite trám s lanom a streľte do neho šíp s lanom. Aby si vás nevšimol vojak stojaci poniže na ulici, tak sa presuňte do tieňov napravo a tam si to treba presne načasovať. Prešmyknúť sa k lanu a rýchlo vyliezť hore. V krajnom prípade môžete odlákať jeho pozornosť, čo sa vám zaznamená ako vyvolanie podozrenia.
Vylezte po lane hore a skočte na plošinu k oknu. Vypáčte ho a vojdite do izby. V skrinke sú noviny (Noviny 13/19) a v šuplíku skrine podobizeň (4). Hore na skrini je jedlo. Na stolíku pri posteli je ozdobný rámik (5) a v šuplíku náramok (8). Na stene je obraz Život v klamstve (Montonessiho dvorania 6/12).
Vyjdite druhým oknom von a dostanete sa na trám. Prejdite ním vpred a po ďalšom tráme doprava. Tu sú na ochodze dve otvorené okná. Byt napravo je prázdny. V byte naľavo je pri balíkoch Medaila hliadky (30), na stolíku pri posteli je svietnik (15) a v šuplíku Kalamár (3). Z ochodze pred oknom môžete skočiť napravo na ďalšiu pod vami a z nej dole na ulicu, aby ste sa nemuseli vracať cez byt a lano.

Vráťte sa k miestu, kde ste vystrelili lano. Naľavo sú malé schodíky vedúce k stolu. Preskočte stôl a na poličke za ním je šálka (2). Vráťte sa cez stôl na ulicu a prešmyknite sa na opačnú stranu popod lano, ktoré ste vystrelili. Poniže ulice stojí vojak, tak sa presuňte na opačnú stranu, kde je malé zábradlie pri nejakej poličke. Za tým zábradlím sa dá vyliezť na stenu, tak vylezte hore. Na poličke pod vami je peňaženka (9). Vojak si vás môže na poličke všimnúť, tak odtiaľto zhora prejdite na trám a zoskočte dole na sud pri poličke. Odtiaľ dočiahnete na peňaženku a nevyvoláte podozrenie, aj keď na chvíľu vojak spozornie, ale to sa už stiahnete späť do tieňa. V tieni sa preplížte za tohto vojaka, má na opasku peňaženku (7). Za ním na zemi pri stene, medzi stolom a krabicou je brošňa (7).

Ak vojakov ignorujete, či vyraďujete, môžete proste vyliezť hore k trámu a preskočiť tento odsek. Poniže je ďalší vojak, takže tu nemôžete priamo naspäť. Popri tomto vojakovi sa prešmyknite dole do Dokov, napravo vyjdite hore uličkou do Úhorej uličky na malé nádvorie. Na ňom napravo vylezte na šikmú strechu do Chmatáckej bystriny. Choďte rovno na východ. Na konci je naľavo okno bytu (to preskúmate v rámci tej časti), dajte sa napravo a zoskočte dole k zábradliu. Za zábradlím sa dostanete naspäť hore na trámy nad ulicou. Naľavo pri zábradlí môžete vyliezť hore do bytu, ktorý je prázdny, ale z jeho okna sa dostanete na ochodzu hore nad ulicou. Na nej si môžete aj spustiť rebrík dolu na ulicu.

Choďte teda do toho horného bytu a na plošinu, kde ste mohli spustiť rebrík. Odtiaľto, od rebríka doskočíte cez ulicu na plošinu k oknu na dome oproti a vlezte ním dnu. V šuplíku skrine je vidlička (2) a na kufri v kúpeľni je jedlo. Pri skrini je aj trezor. Kód je 842 (čo je súčasný rok, môžete si overiť v novinách. Viete o tom zo záznamov Lazara Willyho). V trezore sú náušnice (25) a náhrdelník (50).
Vráťte sa na ulicu a znova choďte na trámy nad poličkou, na ktorej bola peňaženka pri vojakovi. Prejdite po tráme cez ulicu a cez susedný trám k otvorenému oknu. Vlezte ním do bytu. Na stole sú vidlička (6) a nôž (6). Pri kvetináči je pero (4).
Vyjdite z okna na ochodzu a preskočte na susednú ochodzu. Za rohom je okno, ktorým vlezte do izby. V nej je svietnik (6), dve šálky (2 a 2) a dva taniere (2 a 2). Vráťte sa pred okno a pokračujte doprava na trám. Otočte sa doprava nad úzku uličku. Pred vami vidíte dva trámy a za nimi okno. Preskočte po trámoch do okna (nad oknom je aj trám s lanom, no ušetríte si takto šíp). V izbe sú dva taniere (4 a 4), dve šálky (4 a 4) a svietnik (6). Skočte z okna naspäť na trám a po trámoch naspäť smerom nad nábrežie. Tam zahnite doprava po ochodze a tu už ochodza končí pri poslednom okne. V byte za oknom je pohár (2), svietnik (15), ozdobný rámik (5) a brošňa (7).

III.5. Doky; Sirénin odpočinok
Na juhu pod južnou Barónovou triedou sú Doky. Nič moc tam nie je. Choďte do juhozápadného rohu k veľkému, uzavretému mostu. Naľavo poniže zablokovanej brány je na stene plaketa Colný most (Historické plakety 9/16). Popod predmostie vedie šachta, ktorou sa dostanete k plakete a vyhnete sa tak osvetlenému priestoru pred mostom.
Po móle obďaleč na juhu prejdite ku krčme Sirénin odpočinok. V krčme je predavač zásob, ak si chcete doplniť, alebo kúpiť nejaké zaujímavosti. Zvonku je na pravej strane krčmy, na stene plaketa Sirénin odpočinok (Historické plakety 10/16).

III.6. Úhoria ulička
Do Úhorej uličky vedú dva prechody, jeden z Dokov, rovno z konca od móla vedúceho ku krčme (tu hore ste skákali po trámoch do okna bytu, nad ktorým je aj trám na šíp s lanom). Druhý prechod je z Barónovej triedy – Juh, z miesta, kde ste po polici liezli na trám, z ktorého ste skúmali vyššie časti, no v tomto prechode stále stojí jeden strážca. Po ľavej strane tohto prechodu spod trámov je malý balkón, poniže dohľadu strážcu. Vylezte na krabicu a za zábradlie a na balkóne je svietnik (6).
Oba prechody vedú na malé nádvorie. Môžete vyliezť na šikmú strechu napravo a z nej sa dá prejsť ďalej do Chmatáckej bystriny. Popri tejto streche Pokračujte uličkou na sever a dovedie vás do časti Kožušnícky trh.
Po nádvorí sa prechádzajú dvaja strážcovia. Jeden sem zachádza z prechodu vedúceho do dokov a jeden z prechodu na Kožušnícky trh. Obaja majú na opaskoch peňaženky (7 a 7).

Na tomto malom nádvorí je malý, otvorený priestor v budove, kde sa zdržiavajú muž a žena. Vnútri je napravo na polici vidlička (2) a naľavo pri dvojici pohár na víno (3). Vylezte na drevenú ochodzu nad týmto priestorom. Buď po streche zľava, alebo po krabiciach a tráme sprava. Hore vypáčte okno. Vnútri je v poličke list Ollieho vdovy (Južná štvrť 8/16). Na obraze nad posteľou stlačte oko a pod posteľou sa otvorí tajný priestor. Tam je barónova busta (60) a medaila hliadky (30) (*TM 29).
Vráťte sa von na nádvorie. Oproti otvorenému priestoru s dvojicou je hore trám, do ktorého streľte šíp s lanom a vylezte hore. Za oknom vidíte veci, tam sa dostanete za chvíľu. Tu hore len prejdite po tráme k sudu na ochodze susednej budovy a z neho si vezmite prsteň (14).

Vráťte sa dole a choďte do časti s vodou, na mostík. Na poličke napravo je hore minca (1). Pri koši na zemi vedľa poličky je minca (1). Vzadu pri visiacom lane je naľavo v rohu na stene plaketa Carlyslov mlyn (Historické plakety 11/16). Pokračujte od plakety popri osvetlených dverách a naľavo sú na stole nožnice (3).
Skočte do južnej časti vodnej nádrže. Napravo je prechod do Erininho mlynu. Oproti vstupu je na druhej strane malá kamenná plošina, na ktorej rastie mak. Vo vode sa otočte smerom na sever k mostu a nad vami je trám, do ktorého streľte šíp s lanom. Vylezte hore a prejdite do miestnosti, ktorú ste mohli vidieť cez zamrežované okná z ochodze. V truhlici sú tu náušnice (25) a parfém (25). Na stole je svietnik (15) a brošňa (7).
Choďte naspäť na mostík a do severnej nádrže, ktorá je bez vody. Naľavo vylezte na balkón. Tam je na poličke pohár (2). Odtiaľto vedie cesta k bráne, za ktorou je Erinin mlyn. Naľavo od brány preskočte zábradlie a skočte dole do kanála. Je tam mak a Slnečnicová brošňa (Večné kvetiny 4/6).
Vráťte sa na most a vylezte hore na trámy nad nádržou. Buď po poličke na moste, alebo po lane v rohu. Po trámoch choďte najprv južnú plošinu, kde je pri člne so sudom na zemi podobizeň (4). Potom prejdite naľavo na ochodzu k otvorenému oknu. V byte za ním vypáčte trezor, v ktorom je medaila hliadky (30).
Ak budete pokračovať po trámoch na sever, môžete zostreliť kladku držiacu veľkú krabicu a s rozbehom potom preskočiť na trám za medzerou. Tam je vstup na Kožušnícky trh.

III.7. Chmatácka bystrina
Vojdite sem dolu schodmi z ulice Barónova Trieda – Juh. Pod schodmi je napravo nad vami trám, streľte do neho šíp s lanom a vylezte hore na plošinu pod oknom. V byte za oknom je mak a pohár (6). Skočte dole pod okno a zbehnite ešte nižšie až na dno. Tam choďte doľava a na osvetlenom konci vypáčte dvere. Vnútri je na stolíku svietnik (6), v šuplíku je tanier (2) a na schodíkoch je pohár na víno (3). Choďte na opačnú stranu, tam je v stene tajný spínač. Ním otvoríte miestnosť priamo nad vami. Dostanete sa do nej šípom s lanom. Vnútri je len mak.

Vráťte sa hore schodmi a nad schodmi naľavo prelezte zábradlie terasy. Z nej prelezte susedné zábradlie na ochodzu. Z ochodze si všimnite oproti, mierne napravo dve okná nad sebou. Nad nimi je trám, do ktorého streľte lano so šípom. Potom naľavo na ochodze choďte k stene a pomocou mriežky vylezte vyššie. Tam sú pri mŕtvej rybe dve mince (1 a 1). Od ryby prejdite na sever a prelezte zábradlie, čím sa dostanete na Kožušnícky Trh. Naľavo na zemi je brošňa (7), napravo otvorte dvere a vojdite do bytu. V šuplíku je list (Rozkazy kapitána hliadky/ ten istý ste mohli nájsť na Rybom trhu, takže tento sa do zbierky neráta. Ráta sa, ak ste ho našli ako prvý). Na posteli pri vankúši je pero (4) a v skrini parfém (7). Z okna skočte na lano, ktoré ste predtým vystrelili (alebo môžete šíp s lanom streliť do trámu nad vami aj z okna) a zlezte po lane dole a z neho do izby pod touto. Je to Izba malej Lou. V skrini je nôž (2) a v šuplíku skrine vidlička (2). Pri posteli je svietnik (6). Sú tu inak dvere, ktoré zjavne nemajú kam viesť.

Vráťte sa hore po lane a cez zábradlie dolu k stole s mŕtvou rybou, kde boli dve mince. Oproti je okno, ktorým vlezte do bytu. V byte je len na poličke ozdobný rámik (5). Z bytu vyjdite von druhou stranou. Ak pôjdete rovno, dostanete sa na hlavnú ulicu Barónovej triedy. Tu za oknom je napravo oproti balkón, na ktorý vylezte. Na zemi na balkóne sú nožnice (3).
Vráťte sa pred okno a zíďte napravo dolu strieškou. Na konci môžete strechou rovno (na západ) do Úhorej uličky a napravo hore strechou smerom na sever. Dajte sa na sever. Vyleziete na plošinu, kde pri stole rastie mak a na stole je tanier (2). Z tejto plošiny už môžete len ďalej na sever, kde je Kožušnícky trh.

III.8. Kožušnícky trh
Priama cesta sem vedie z Barónova Trieda – Juh. No tu na začiatku ulice sa prechádza jeden strážnik. Má aj peňaženku (7). Trh je len jedna dlhá ulica. Od vstupu z Barónovej triedy máte po prvých pár domoch napravo krabicu s fľašami a balíkom. Na zemi za ňou je nôž (2). Poniže je naľavo vstup do bytu a za zábradlím prechod do časti Chmatácka bystrina. Pokračujte ďalej na priestrannejšiu časť, ktorú osvetľuje oheň a je tu aj jedna žena. Naľavo je cesta cez strechu do časti Chmatácka bystrina. Poniže naľavo môžete preskákať po trámoch do časti Úhoria ulička. Úplne na konci ulice môžete vyliezť do stráženej časti, z ktorej sa dá prejsť do časti Strechy nad nábrežím.

V časti osvetlenej ohňom a so ženou vylezte hore na striešku. Na západnej strane môžete preskočiť do jediného bytu. Je prázdny, len v skrini rozbite vázu a pod ňou je ukrytá brošňa (7) (Rozbitím vázy vyvoláte podozrenie u štetky dole, čo je divné, pretože aj keď sa jej ukážete, nič nespraví, takže by nemala reagovať ako krava na zvuky). Potom zo strechy, kde ste vyliezli hore, vyrazte po ochodze na východ. Prvé okno naľavo vedie do časti Kanál, do bytu poniže terasy so strážcom. Prvé okno napravo vedie do bytu. V ňom je v šuplíku skrine pero (4), v šuplíku skrinky podobizeň (4) a na stole sú noviny (Noviny 14/19).
Vráťte sa na ochodzu a pokračujte. Ďalšie okno napravo vedie do bytu. Tam je len svietnik (6). Vráťte sa na ochodzu a ďalej. Ďalšie okno naľavo vedie do časti Kanál, do bytu poniže toho predošlého. Oproti tomuto oknu prelezte šachtou do izby (*TM 30), kde sú na stole nôž (6), tanier (4) a vidlička (6).
Na konci ulice na západe je už len plošina, na ktorej je strážca. Ak sa poza neho preplížite, môžete prejsť na Strechy nad nábrežím.

III.9. Strechy nad nábrežím
Do tejto časti sa dá prejsť z dvoch oblastí. Zo západnej strany Kožušníckeho trhu, kde musíte cez plošinu so strážcom. Z nej sa dostanete na trámy nad strechami. Druhá cesta vedie z časti Kanál. Tam stačí zoskočiť z terasy so strážcom, zahnúť doprava a preliezť oknom. Oproti prechodu z Kanála môžete vyliezť na malú plošinu a z nej vyššie do prázdneho bytu. Z bytu potom môžete na trámy, po ktorých sa dostanete na Kožušnícky trh.
Na strednej časti choďte k balkónu, na ktorom je krabica, na ktorej horí sviečka. Vylezte na balkón a za krabicou prejdite šachtou v stene do miestnosti, kde sú napravo dva poháre na víno (3 a 3) a naľavo je brošňa (7).
Zoskočte do najnižšej časti. Naľavo je za krabicami šachta, ktorou prelezte do miestnosti, v ktorej je len ploskačka (4). Potom choďte napravo k vodopádu. Napravo od neho je brána, ktorú môžete otvoriť a vytvoriť si tak priamu cesto do časti Úhoria ulička. Vzhľadom na ľahký prístup do časti Kanál je to šikovná skratka medzi hornou a dolnou časťou Južnej štvrte.
Potom choďte k vodopádu a nad ním vystreľte do trámu šíp s lanom. Po lane zlezte dole. Tam za bránou vidíte obesenca. Na sude je krabička so šípom s lanom a na druhom sude je peňaženka (31) a jeho list na rozlúčku Temná žila (Južná štvrť 9/16). Za sudmi rastie mak.


IV. Erinin Mlyn

Po vstupe skočte do dolnej časti kanála. V južnom cípe je na zemi pri krabici náramok (20). V juhozápadnom cípe je na zemi pri matraci injekcia (6), placačka (4) a na sude peňaženka (8). Na severnej strane je na zemi pri kope tehál popolník (3).
Vráťte sa hore a skočte zas dole do kanálu pri mlynskom kole. Dole pod kolom je na zemi nôž na listy (3). Na opačnej strane kanála je na konci naľavo za stĺpikom pri krabici brošňa (25).

Prejdite popri mlynskom kole a preskočte krabice. Za nimi pri zavretom okienku stlačte tajný spínač v stene a okienko sa otvorí. Vojdite dnu a vyskočte vyššie. Na krabiciach pred vami môžete nazrieť škárou v stene do tajnej miestnosti. Tu sú na zemi nášľapné pasce. Môžete prejsť po krabici medzi nimi, alebo ich proste deaktivovať tlačidlom na stene za krabicou. Vylezte rebríkom na poschodie a choďte ku schodom. V miestnosti napravo je jedlo. Môžete nakuknúť cez okno do tajnej miestnosti.
Hore môžete vyliezť cez mriežku pri vstupe do miestnosti, alebo môžete po schodoch. No na schodoch sú nášľapné pasce, ale na stene naľavo pri nich je vypínač. Hore vidíte zavreté padacie dvere. Na stĺpe naľavo pri nich stlačte tlačidlo a otvoria sa.
Skočte do tajnej miestnosti a budete mať víziu s Erin. Len ju nasledujte snovou cestou až vás napokon teleportuje do snovej miestnosti. Tam len aktivujte tri obrazy na stenách, ktoré sa budú po jednom objavovať a vy stále musíte popod koreň v strede. Keď aktivujete posledný, ste naspäť v mlyne.
Aktivujte svoj portrét a otvoríte tajnú priehradku. Z nej si vezmite Erinin medailón. Potom vylezte na krabicu, vypáčte okno a môžete mlyn opustiť.


V. Banková lúpež

V časti Barónova trieda – Sever v Kamennom trhu je na severozápade prechod do banky. Máte ho tam prístupný v rámci DLC „The Bank Heist“.

Nádvorie
Choďte ku krabiciam pri stene. Na zemi pri krabiciach je peňaženka (7). Vylezte cez mriežku na múr na nádvorie banky. Môžete sa prešmyknúť k stromu pred hlavnou bránou, rastie tam mak. Odtiaľ sa preplížte doprava, keď strážca s lampou pôjde doľava. Napravo choďte zboku k zábradliu terasy a vylezte hore, kde sa skryte za stĺpik, pri ktorom je popolník (3). K zábradliu sem zachádza jeden strážca. Keď pôjde od vás, tak ho môžete okradnúť, máte dve peňaženky (12 a 9).
Môžete skúsiť prejsť popred hlavné dvere na susednú terasu, kde jeden strážca stále sleduje dvor spoza zábradlia. Na zábradlí pri ňom je ploskačka (4). Ukradnúť mu ju v tomto svetle tak, aby si to nevšimol, je len tak, tak. Keď budete odchádzať z banky po jej vykradnutí, bude sa prechádzať po svojej terase, tak si to môžete nechať na potom, krádež bude podstatne ľahšia.
Vráťte sa na predošlú terasu, kde ste šlohli popolník. Strážca s lampou chodieva popod ňu. Keď pôjde okolo, môžete skočiť za neho a ukradnúť mu peňaženky (5 a 12). Potom choďte popri tejto terase do kúta k lavičke. Na lavičke je popolník.

Na tejto strane je pri lavičke aj okno, ktorým môžete vliezť na prízemie. Aj by ste šli z východného rohu popri banke (tam pozor, nad terasou je kamera), tak tam môžete použiť šíp s lanom a dostať sa oknom na poschodie.

Prízemie
Vlezte na prízemie oknom pri lavičke. V poličke je tu list Spálený smaragd III. (Banka 1/13). Šraubovákom si otvorte ventilačku a prelezte ňou do kancelárií. Pozor tu na ženu, ktorá sa prechádza. Stojí chrbtom pri knižnici oproti ventilačke a zachádza k stolu vedľa ventilačky. Tam sa môžete schovať aj za ňu, pretože sa otáča doľava k ventilačke, keď sa vracia ku knižnici. Ku knižnici pri vstupe zas zachádza strážnik. Ten sa otáča doľava, smerom k vstupu, keď odchádza. Ak ich nechcete omráčiť, len si naštudujete tieto ich pohyby a len krúžte okolo skrine uprostred a poza ich chrbty, aby si vás nevšimli. Všetku to v pohode ukradnete.
Žena má dve náušnice (20 a 20), ktoré kradnete rovnako, ako peňaženky z opaskov. V šuplíkoch stola naľavo je lupa (10) a hlásenie o oprave trezoru (Banka 2/13). Na stole je pero (10) a kalamár (8). Stážnik, čo sem zachádza má tri peňaženky (9, 3 a 5). V poličke ku ktorej chodieva je list Spálený smaragd I. (Banka 3/13).

Potom choďte doľava smerom, kam chodieva strážnik. Na prvej priehradke je barónova busta (25). Napravo drieme na kresle strážca a pri ňom je aj ploskačka (8). Tu pri dverách do trezoru pri spiacom sa môžete v tieni ukryť pred tým pohybujúcim sa strážcom. Na poslednej priehradke sú na váhe mince (5) a pri knihe stolný zvonček (12).
V tejto druhej časti kancelárií nie je nik, teda zachádza sem občas ten strážca, čo sa prechádza, ale postáva len z jednej strany. V poličke, pri ktorej postáva, je lupa (15) a v poličke z druhej strany je Southrynov odkaz (Banka 4/13).

Vyjdite odtiaľto dverami do hlavnej haly. Napravo spí strážca, naľavo v rohu pozor na kameru. Má len obmedzený dosah, takže v pravej strane vás nezachytí. Na priehradke pod kamerou je stolný zvonček (12). Na priehradke pri miestnosti so ženou je druhý stolný zvonček (12). Tu pozor, nielen na kameru, ale aj na muža a ženu, pretože si vás môžu všimnúť. Pri spiacom strážcovi je na zemi ploskačka (8). Na stole pred východnými schodmi je pero (4) a kalamár (3). Na zemi pod východnými schodmi sú vreckové hodinky (20).

Poschodie
Vyjdite hore po západných schodoch. Dvaja zamestnanci sa tu zhovárajú o kóde k trezoru a po rozhovore pôjdu na opačnú stranu. Po obvode prechádza strážca so svetlom. Pôjde aj tadiaľto, tak mu môžete ukradnúť peňaženky (9 a 17).
Keď odídu, vybieľte túto stranu. V poličke pri stole je list Mechanické oči (Banka 5/13). V zamknutom šuplíku stola je nôž na listy (6) a na stole je lupa (10). Pri stole môžete vyskočiť z okna na potrubie pod ním. Toto je druhá možná cesta dovnútra pomocou šípu s lanom. V rohu medzi oboma potrubiami je spadnutý prsteň (14). Potom sa len vráťte oknom naspäť. Na stole v rohu je nôž na listy (3) a v poličke je list Spálený smaragd II. (Banka 6/13).

Choďte odtiaľto na východnú stranu. Na rohu zábradlia je ploskačka (4). Tu na druhej strane sledujú police tí dvaja zamestnanci. Obaja sú chrbtom k sebe, takže ich môžete okradnúť. V poličke naľavo je list o popole (Banka 7/13), ktorý vám pridá nepovinnú úlohu nájsť hodinky vo váze. Od chlapa napravo môžete ukradnúť list s pripomienkou čísla skrinky (Banka 8/13). Chlapovi naľavo môžete ukradnúť dve peňaženky (3 a 7). Obíďte si poličku a na stole za ňou vo svetle (pozor len na pochôdzkára) si vezmite kalamár (8).
Presuňte sa do druhého rohu tejto časti nad schodmi. Tam je len v zamknutom šuplíku náhrdelník (15). Spoza rohu sa prešmyknite vedľa poličky, pri ktorej stojí strážca. Tu v rohu na vás nevidí. Na poličke je ploskačka (4).
Obíďte si to zas dookola, aby ste sa dostali k tomuto stojacemu strážcovi z druhej strany. Na poličke v tme vedľa neho je nôž na listy (3). Môžete sa popri stene priplížiť tesne k nemu a ukradnúť mu z opaska peňaženku (9). Je to opäť len tak, tak a nemusí to vždy vyjsť. Má aj druhú peňaženku (9), no aby ste mu ju mohli vziať, museli by ste ho buď omráčiť, alebo odlákať a tak okradnúť.
Napokon choďte do zadnej miestnosti tu na poschodí. V poličke naľavo je barónova busta (25) a v poličke oproti je list s kombináciou k trezoru (Banka 9/13).

Miestnosť s trezorom
Vráťte sa teraz dole schodmi do haly, naspäť dverami do kancelárií a k spiacemu strážnikovi za prepážkami. Vypáčte päťzápadkový zámok, no ste tu v tme, takže sa nemusíte ponáhľať. V miestnosti sú tri kamery, dve po bokoch a jedna nad hlavným trezorom. Nemusíte si na ne míňať vodné šípy, tie bočné vidia len v okolí stolov pod nimi a tam veľa vecí nie je, takže si to môžete načasovať, keď bude kamera smerovať od vás.
Najprv vylezte zboku na prostredný rad malých trezorov a odtiaľ skočte na plošinu s veľkou bustou. Na nej je napravo pero (4), ale hlavne je tu bezpečnostný mechanizmus, ktorý vyraďte klieštikmi, aby ste deaktivovali nášľapné pasce.

V šuplíku stola naľavo je stolný zvonček (6). V šuplíku stola napravo je pečať hliadky (20) a na vedľajšom stole je kalamár (3) a pero (4). Potom začnite páčiť trezory, tam vás kamery nezachytia. V trezore 09 je placačka (4) a prsteň (14). V trezore 11 je peňaženka (34) a brošňa (25). Trezor 15 je prázdny.
V trezore 25 je náhrdelník (50). V trezore 21 sú mince (20), pero (10) a mince (5). Trezor 17 je prázdny. V trezore 07 je list so začiatkom kombinácie (Banka 10/13) a vreckové hodinky (20). V trezore 01 je peňaženka (28) a pečať hliadky (20).

V kufríku s náradím pri trezore je list o číselníku trezora (Banka 11/13). Kamera nad trezorom zaberá predok trezoru, takže keď prídete zboku a dostanete sa pod ňu, tak vás nevidí a kľudne môžete zadať kód. Z listu pani Maundersovej viete, že kód je 682. Z ďalších listov viete, že druhý číselník haproval, takže ho údržbár zmenil na číslo 3. Preto zadajte kód 632 a otočte ventilom, aby ste si otvorili trezor.

Trezor
Choďte hneď doprava a pri kresle vedľa sochy v rohu je stolný zvonček (6). Preskočte zábradlie a skočte pod schody. Pod schodmi šraubovákom otvorte poklop šachty, vlezte do nej a v nej klieštikmi deaktivujte bezpečnostný mechanizmus, čím vyradíte nášľapné pasce.
Nad uzavretou miestnosťou v strede je kamera, ale jedna páka na otvorenie dvier je pod ňou a druhá vedľa, kam sa stačí presunúť, keď sa kamera nedíva. Potiahnite obe páky a vojdite otvorenými dverami do stredovej miestnosti. Na ľavej strane podstavca stlačte tlačidlo, čím deaktivujte pascu, inak by sa po ukradnutí náhrdelníku zaplnila miestnosť plynom. Potom si vezmite dve urny (35 a 35) a z podstavca náhrdelník, čo je Auldaleská hviezda (Lup z banky 1/2).

Za stredovou miestnosťou sú dve truhlice. V jednej sú tri dlhopisy (20, 20 a 20) a pečať hliadky (20) a v druhej vreckové hodinky (20) a peňaženka (21). Tlačidlom na stene pri dverách si otvorte dvere do zadnej časti. Je tu jedna kamera, ale opäť sa jej dá ľahko vyhnúť a presúvať sa môžete popod ňu. V zamknutom šuplíku stola naľavo je popolník (8). V poličke vedľa rozbite obuškom červenú vázu a v nej sú Southryove hodinky (Lup z banky 2/2), čo bola voliteľná úloha po nájdení listu zmieňujúcom hodinky. Na stole uprostred je lupa (15). V krabičke v polici naľavo sú mince (5). V poslednom stole je v ľavom hornom šuplíku dlhopis (20) a druhý dlhopis v pravom dolnom šuplíku (20). Vyjdite von a dvere tu za sebou môžete tlačidlom opäť zavrieť.

Choďte na poschodie. Tam sú dve kamery, ale opäť len zaberajú priestor pri dverách, tak ich ľahko obídete. Na stole naľavo je nôž na listy (6). Na stole napravo je pero (4). Pákou pod jednou z kamier otvorte dvere a vojdite do zadnej miestnosti. Na stole napravo je prsteň (6). V poličke vedľa je Barónova busta (25). V šuplíku prostredného stola je brošňa (25) a list o Audite (Banka 12/13). Veľa stola je mak. Vo vedľajšej poličke sú v krabičke mince (5) a na knihách dlhopis (20). V šuplíku posledného stola je stolný zvonček (12) a na stole je dlhopis (20) a list auditorovi (Banka 13/13). Vyjdite von a pákou môžete za sebou zas zavrieť.

Napokon sa už len vráťte von. Cez dvere trezoru do miestnosti s malými trezormi, dverami do kancelárií na prízemí a tam cez halu von, najľahšie oknom na prízemí, ktorým som radil vojsť dnu. Tu si už len vystriehnite opäť stráže, prejdite po obvode, aby vás nevideli a prelezte múr, ktorým ste prišli.



3. Nemravné tajomstvá

Pred bordelom
Napravo pri vás je pri strážach zákazník. Budú ho viesť až dolu k hlavnej bráne. Než sa pustíte do prieskumu, môžete vojaka so zákazníkom sledovať dolu schodmi. Poniže sa na chvíľu zastavia, kým vojak otvorí zaseknuté dvere. Vtedy môžete ľahko ukradnúť zákazníkovi jeho tri peňaženky (17, 15 a 12).

Vráťte sa hore, kde ste začínali. Za posledným stĺpom, pri ktorom stojí vojak, je na krabici pohár na víno (3). Naľavo pri mieste kde začínate, vylezte na potrubie a prejdite po ňom trochu vpred. Na stene nad potrubím je skrinka bezpečnostného mechanizmu, ktorú vyraďte klieštikmi. To uvoľní závory na dverách pod potrubím. Dvere nie sú zamknuté, tak nimi prejdite (*TM 31). Za nimi na zemi rastie mak, na stole je jedlo, v malej krabičke šíp, v šuplíku stola ohnivý šíp. Na severnej strane tejto miestnosti vylezte na krabicu a hore do šachty pri potrubí. Tu je na zemi Smaragdová vážka (Zbierka Castinetovcov 2/6). Ak budete pokračovať touto šachtou, dostanete sa k miestu, kde môžete nazrieť štrbinou v stene na stráže a na konci môžete zoskočiť dole a dostanete sa rovno k hlavnej bráne. No pre zbieranie sa vráťte späť a pred dvere.

Popred dvere, ktorými prešiel vojak a zákazník sa prešmyknite tieňom na opačnú stranu a vylezte tam na veľké potrubie. Na jeho pravej strane na konci je brošňa (7). Vráťte sa k dverám a choďte nimi dolu schodmi. Môžete pokračovať za vojakom až dole k miestu s rozbitým sklom, za ktorým je naľavo na sude pohár na víno (3).
Vráťte sa schodmi vyššie a za rohom pri dverách, ktoré vojak otváral, je v rohu poklop šachty, ktorý otvorte šraubovákom (*TM 32). V šachte vylezte na trám a dostanete sa nad vyššie spomínané rozbité sklo a pohár na víno. Môžete tu zoskočiť, dole, ale tiež tu môžete objaviť druhú cestu k hlavnej bráne. Po trámoch choďte doprava, zoskočte do oddelenej miestnosti a z nej sa šmyknite dolu po prepadnutej podlahe. Dole je na trámoch napravo prastarý ingot (17). Tu ste sa dostali tiež k hlavnej bráne.
Pri bráne je dosť tma, takže sa môžete popred ňu ľahko presúvať. Presuňte sa ku schodom, ktorými zišiel zákazník. Pri krabici pod schodmi je jedlo. Vyjdite jednými schodmi nahor a pri druhých schodoch je bočná miestnosť s krabicou. V nej je nad vami trám, do ktorého streľte šíp s lanom. Z krabice doskočte na lano a lezte hore. Prvé poschodie je východ zo šachty, do ktorej sa môžete dostať spoza dverí hneď na začiatku úrovne, ako je spomínané vyššie. Takže a tam môžete dostať aj odtiaľto. Vy vylezte po lane ešte vyššie a tam je jedna malá miestnosť (*TM 33), v ktorej je na sude prastará nádoba (48).

Vráťte sa pred hlavnú bránu a na pravej strane vylezte pomocou mriežky za múr a dostanete sa za prvú bránu. Choďte k bráne a na zemi pri stĺpe naľavo je pohár na víno (3). Tu si môžete pákou otvoriť bránu, vojsť do predsiene a tam pákou otvoriť vnútornú bránu (vonkajšia sa zavrie, aby ste náhodou nemali príliš veľa slobody). Takto sa dostanete do bordelu.
Môžete ale zvoliť aj iný prístup. Keď preleziete múr, len si skočte po pohár a vráťte sa k múru. Tam vylezte na krabice a z nich hore na drevenú plošinu. Prejdite po tráme ponad dvere a na druhej strane zoskočte k malej jaskynnej chodbe. Prejdite ňou do jaskyne, prepchajte sa naľavo popri trámoch, na konci vyskočte na potrubie a prejdite okienkom do bočnej miestnosti prízemia bordelu, kde máte aj jedlo.

Korisť: 6/57. Zberateľská korisť: 1/5.

Prízemie
Či prídete z bočnej miestnosti, alebo hlavným vchodom, dostanete sa do sály, kde si užívajú klienti. Sú to len dekorační ľudia, takže vás ani nevidia, ani nemôžete vziať ich telá, ak ich omráčite, či zabijete. Divné. Pri dverách hlavného vchodu drieme jeden strážca na stoličke a v strede je štetka, ktorá pôjde do východnej miestnosti (táto a blondínka v tej miestnosti nie sú dekoračné, tak sa im nesmiete ukazovať. Za osvetlenou častou, kde štetka hrá na lutnu, postáva v susednej miestnosti strážca, tak sa poza túto osvetlenú časť len prešmykávajte.
Napravo od spiaceho strážnika je na poličke zrkadlo (8) a v šuplíku poličky peňaženka (11). V časti oproti spí sám chlapík na gauči. Na rohu stola pri ňom je peňaženka (16). Vedľa v tmavej časti, kde je na gauči dymiaca fajka, je na poličke zrkadlo (8) a v šuplíku lyžica (2).

Prejdite odtiaľto cez záves na východ do veľkej haly. Tu sa Susie pokúša zviesť strážcu, ktorý odolá a potom sa obaja vydajú dolu schodmi. Vojakovi môžete cestou ukradnúť peňaženku (12). Tu si počkajte pod schodmi v tieni. Keď Susie a blondínka preberú pár tém, tak obe odídu. Susie pôjde napravo do hlavnej haly. Keď pôjde hore schodmi, môžete jej ukradnúť obe náušnice (20, 20). Keď sú obe preč, môžete do osvetlenej časti. Naľavo na stole s vtákom v klietke je jedlo, lyžica (2) a pohár na víno (10). V šuplíku stola napravo od stroja na ópium sú nožnice (3).
Prejdite na východnú stranu a tam na terase nad ópiovým strojom vypáčte trojzápadkovú zámku dverí. V šuplíku stola rovno pred dverami sú nožnice (3). Naľavo môžete zoskočiť dole dierou v podlahe a dostanete sa dole za ópiový stroj. Na zemi je tu jedlo a na stroji bezpečnostný mechanizmus, ktorý môžete vyradiť klieštikmi. Keď potom na ópiovom stroji potiahnete pákou, silná dávka ópia sa roznesie po podniku a 24 zákazníkov, stráží a štetiek na prízemí a poschodí zaspí. Je to voliteľná možnosť, ráta sa to za omráčenie.
Pri týchto zadných dverách sa dá vyliezť na potrubie nad touto halou a po ňom sa dá prejsť až na balkón k severnej miestnosti.

Vojdite do severnej miestnosti. Buď zboku, z haly s ópiom, alebo cez záves zo vstupnej haly, kde si zákazníci užívajú. Strážca pred stenou stále sleduje vstupnú halu, ale je tu ešte jeden, ktorý to prechádza dookola, tak pozor na neho. V susednej miestnosti je tiež blondínka, ktorá bola predtým pri ópiu. Občas tadiaľto prejde k ópiovému stroju. Vtedy jej môžete ukradnúť náušnice (20, 20).
Vojdite a napravo v druhej skrini (neosvetlenej) je popolník (3). Tu si môžete počkať, kým neprejde okolo strážca a ukradnúť mu peňaženku (7). Oproti skrini vidíte na predeľujúcom múriku, (za ktorým stojí stále strážca) pohár na víno (10). Stačí vyliezť a vziať si ho.
V hornej časti pod schodmi je v šuplíku skrinky pri dverách nôž na listy (3). V zamknutom šuplíku skrinky tesne pri schodoch, na ktorej je vták v klietke, je parfém (7). V skrinke hore nad prvými schodmi je na poličke brošňa (25).
Vráťte sa pod schody a keď blondínka odíde z miestnosti povyše, vojdite do nej za strážcom, ktorý sa tam prechádza. V miestnosti je ešte jeden a ten chodieva dookola stĺpa a stoličiek uprostred. Stačí prejsť za ním dookola pre vykradnutie. Na skrinke pri vstupe je kefa (4). Na malom stolíku medzi dvoma kreslami je urna (35). Na osvetlenom stolíku s maskami naľavo je jedlo a lyžica (2). V šuplíkoch skrinky pri stĺpe ,(okolo ktorej chodieva strážca), sú parfém (7) a brošňa (25). Na gauči pri dverách, ktorými vychádzava druhý strážca von, je popolník (3).

Poschodie
Vyjdite po schodoch z hornej miestnosti prízemia. Na medziposchodí môžete nakuknúť kľúčovou dierkou a uvidíte rozhovor bordelmamy a generála stráží. Hore sa prechádza jeden strážca popred tento vchod a druhý postáva na juhovýchode pri druhom schodisku.
Na kresle naľavo je zrkadlo (8). V šuplíku miestnosti naľavo je parfém (7) a na stolíku je kefa (4). Vylezte tu na skriňu a vlezte na povalu medzi miestnosťami. Odtiaľto zoskočte do susednej miestnosti. Na múriku pri obraze je parfém (7). Vyjdite z miestnosti a presuňte sa opäť nad schody. Napravo od schodov je v šuplíku skrinky popolník (3). V prvej miestnosti napravo nie je nič. Prejdite z nej dverami do druhej a na skrinke naľavo od dverí je list Coylova kombinácia (Dokument kapitoly 1/4) a v šuplíku je parfém (7).
Z miestnosti sa vyplížte von a napravo je nad schodmi druhý strážca. Môžete sa presunúť za neho. Má na opasku dve peňaženky (9, 5). Na stolíku pri ňom, nad ktorým visí klietka s vtákom, je Zoznam súhvezdí (Dokument kapitoly 2/4).
Presuňte sa dole po schodoch a na medziposchodí pri skrini, do ktorej sa môžete schovať, vlezte na kovový úchyt potrubia. Odtiaľ vylezte cez mriežku nahor na povalu susednej miestnosti a tu na zemi pri lane je Smaragdový prsteň (Serendiho prstene s drahokamami 3/7). Odtiaľto môžete zoskočiť otvorom na posteľ susednej miestnosti, alebo sa vrátiť na schody.

Presuňte sa teda za strážcu pri týchto juhozápadných schodoch a za ním vojdite do kancelárie bordelmamy. Na poličke napravo pri stole je popolník (3). Na stolíku za stolom je kefa (4). Na stole je Záznam o uložení (Dokument kapitoly 3/4). V šuplíkoch stola je nôž na listy (3) a náhrdelník (15).
Otvorte dvere do jej izby. V šuplíku stola za dverami je parfém (7) a na stole je denník madam Xiao-Xiao (Dokument kapitoly 4/4). Vypáčte truhlicu, v ktorej je peňaženka (35) a zrkadlo (28). V stene je trezor a hneď vedľa neho je bezpečnostný mechanizmus, ktorý vyraďte klieštikmi. Zo záznamu o uložení viete, že tam má veci pán Coyle, z jeho listu viete, že jeho kombinácia je Koruna a zo zoznamu súhvezdí zo stola pred madaminou izbou viete, že Koruna je 573. Vnútri sú vreckové hodinky (20) a náhrdelník (50). V poličke naľavo od trezoru je brošňa (25).

Korisť: 42/57. Zberateľská korisť: 2/5.

Tajná pasáž
V izbe bordelmamy si pozrite obraz naľavo od trezoru. Na obraze aktivujte dve skryté tlačidlá a celá stena sa s vami obráti do tajnej chodby. Zbehnite dole schodmi a dole môžete cez škáry nakuknúť do dvoch miestností. V tej naľavo len súložia, v tej napravo vám nejaký telepat prehrá spomienku na Erin, ktorá tu zjavne pracovala. Pokračujte k podstavcu, o ktorom hovorila madam Xiao. Od neho môžete vybehnúť ešte vyššie k ďalším dvom otvorom pre nakuknutie. Ľavým uvidíte masochistu so štetkou, za pravým Eastwicka so štetkou Lilic. Oproti poslednému otvoru je na zemi urna (15).
Pozrite si podstavec a uvidíte, že tam pasuje Erinin medailón. Na stene napravo oproti podstavcu je na stene symbol. V druhej, tretej a štvrtej miestnosti, do ktorých môžete nakúkať, sú tiež na stenách symboly, tak ich pohľadajte a zamerajte sa na ne pohľadom, aby vám ich hra prijala za odhalené. Keď máte všetky štyri symboly, vráťte sa k podstavcu a aktivujte ho. Na medailóne svietia štyri znaky, tak ich len všetky natočte do prostredného zvýrazňovača. Prekvapivo jednoduché. Keď máte štyri svietiace symboly pod sebou, vložte medailón do podstavca a otvorí sa tajný prechod.

Zoskočte naľavo dole a prejdite popod trosky. Na krabici, okolo ktorej pôjdete, je držiak na zvitky (4). Za krabicou sa pretlačte medzi doskami ďalej. Prejdite k dverám, pred ktorými sú na podlahe nášľapné pasce. Na stene napravo, pred stĺpom pred pascami je skrytý spínač, ktorý stlačte a ním pasce deaktivujete. Prejdite dverami ďalej.

Korisť: 44/57. Zberateľská korisť: 2/5.

Prastaré ruiny
Choďte do severnej časti miestnosti k dverám. Na zemi je držiak na zvitky (4). Vypáčte dvere a zbehnite za nimi dolu schodmi (*TM 34). V chodbe si pozrite po bokoch steny medzi knižnicami. Na každej je symbol (stačí sa naň dobre pozrieť, nemusíte používať sústredenie). Keď si pozriete všetky štyri symboly, na konci chodby nad podstavcom použite medailón a opäť natočte pod seba všetky štyri žiariace symboly. To otočí okno pred vami, v ktorom je Prastará figúrka (Unikátna korisť 4/9). Na soche držiacej figúrku je jeden symbol. Vráťte sa k podstavcu, znovu použite medailón, na ktorom sa jeden symbol zmenil a natočte ho pod ostatné. Vložte medailón do podstavca a otočia sa ďalšie dve okná, na každom je prastarý ingot (17, 17).

Vráťte sa hore pred dvere a zahnite doprava. Než zahnete do chodby, tak tu na stene napravo stlačte tajný spínač, čo vyradí nášľapné pasce v chodbe. Prejdite chodbou, vyskočte z okna a zbehnite dolu schodmi do kruhovej miestnosti. V nej vypáčte šuplík v stole, v ktorom je držiak na zvitky (4).
Pokračujte do Skriptória. Na pravej strane je v knižnici pár kníh, na ktorých nájdite spínaciu knihu. Stena sa s vami otočí do tajnej miestnosti (*TM 35). V nej je naľavo bod sústredenia a v mise sochy je prsteň Spomienka na kamenára (Spomienky na mŕtvych 2/6). Znova aktivujte knihy a vrátite sa do hlavnej haly. Povyše na pravej strane vypáčte šuplík stola, v ktorom je držiak na zvitok (4) a v susednom šuplíku je kalamár (3). V ľavom rohu je na knihe pri zvitkoch prastarý odliatok (17) a vedľa na ľavej stene aktivujte knižnicu a spínaciu knihu. Stena sa s vami otočí do veže knihovníkov.

Korisť: 51/57. Zberateľská korisť: 4/5.

Veže knihovníkov
Zbehnite dole a preskočte na vežu. Prejdite po jej ochodze von a tam sa chopte ventilu, ktorým otáčajte, aby ste preklopili schody. Po schodoch zbehnite dolu a doprava. Na tejto veži sa zohnite a podlezte doprava drevené trosky. Za nimi je na sude prastarý odliatok (17).
Pokračujte doľava na rázcestie. Najprv choďte doprava a hore schodmi. Skočte dole do veže, kde rastie mak a na jej ochodze otočte ventilom, aby ste otočili schody. Uvidíte, keď dopadnú, ako sa nad nimi vo svetle objaví divný tvor. Vráťte sa na predošlé rázcestie, teda naspäť vežou, vyliezť na jej poschodie a dolu schodmi. Teraz choďte druhou cestou, čo je len krátka, priama cesta k ventilu. Ním otočte schody, po ktorých ste teraz prišli. Odtiaľto sa nimi dostanete na ochodzu veže a z konca ochodze skočte dole na schody, ktoré ste otočili predtým a vyjdite po nich tam, kde ste videli tvora. Odtiaľ len pokračujte hore schodmi do veže, z nej ďalšími schodmi nahor a z ich konca skočte do veže pred vami.

Dostali ste sa do veže s knihou, po ktorej pátrate. Pri dvoch oknách tu nájdite spínacie knihy, aktivujte ich a okná sa otočia. Na oboch sú prastaré náramky (32, 32). Na zemi pri spadnutej soche je prastarý náramok (32). Vyjdite na ochodzu, doľava po nej a po trámoch, kde chýba podlaha, preskáčte až k soche pri okne, na ktorej je prastarý náramok (32). Vráťte sa dovnútra a nad podstavcom aktivujte medailón, natočte štyri svietiace symboly pod seba a vložte ho do podstavca a objaví sa Rituálna kniha (Lup z objednávok 5/8).
Potom vylezte na stôl, z neho skočte na lano a vylezte vyššie. Vyskočte na hornú ochodzu, vyjdite von a po mostíku prejdite do susednej veže. V nej skočte na lano, spustite sa o poschodie nižšie, skočte tam a na podlahe poschodia nájdete prastarý odliatok (17).
Potom sa po lane spustite úplne dole. Ste v prvej veži, v ktorej ste začínali. Vraciate sa naspäť, tak z nej len vyjdite von a preskočte na schody. Nad nimi nakuknite otvorom do skriptória, sú tam dvaja strážci, ktorí našli po vás otvorené dvere do tajnej chodby.

Korisť: 57/57. Zberateľská korisť: 5/5. Dokumenty 4/4.

Môžete sa vrátiť tak ako ste prišli, aktivovať knižnicu a vkĺznuť priamo k strážcom. Môžete tiež ísť za roh a tam vyskočte po dreve a vyleziete na trámy nad skriptóriom. Môžete tu skočiť k strážcom, ak chcete. Ten s fakľou má na opasku tri peňaženky (3,7,3), ten bez fakle má dve (3, 5). Preplížte sa popri nich a pokračujte naspäť tak, ako ste prišli. Po schodoch nad kruhovou miestnosťou pôjde nadol ďalší strážca s fakľou. Počkajte si v kruhovej miestnosti, kým prejde. Má na opasku peňaženku (7), ak chcete. Pokračujte hore schodmi. Na jednom mieste sa musíte prešmyknúť popri strážcovi. Na vyššej obtiažnosti ho odlákajte fľašou, alebo zhasnite fakľu pri ňom.
Dostanete sa až hore do kruhovej ruiny. Tu je ďalší strážca. Má dve peňaženky (12, 3). Preplížte sa poza neho, vylezte na krabicu v strede haly a z nej skočte na laná, ktoré visia zo stropu. Vylezte hore a skočte na ochodzu. Prejdite odtiaľto ďalej a na konci skočte na trámy pred vami. Po nich už len prelezte doprava, na konci vylezte hore a ešte vyššie do otvoru, ktorým sa vrátite v scénke do bordelu. V scénke vás opäť odhalí generál stráží, ktorému opäť utečiete.



C. Mesto 3

O týždeň neskôr dostanete krvavú správu od Bassa, tak za ním skočte do jeho kancelárie pod Hostincom. Tam narazíte na Oriona, ktorý hľadá knihu, ktorú ste ukradli (prečo čakal týždeň?). Dáte mu ju a zistíte, že generál nechal zatknúť Bassa. Odviedli ho do bašty a Orionov človek Jacob by mohol vedieť o spôsobe, ako sa tam dostať. No toho zatkli a odviedli na Kamenné námestie. Choďte hore do časti Barónova trieda – Sever a tam poniže vstupu do Banky vojdite na strechy Dayportu.

1. časť | 2. časť

Súvisiace hry Thief 3: Deadly Shadows
Thief 2: The Metal Age
Dark Project 2: The Metal Age
Thief Gold
Thief Gold: Premier Collection
Thief: The Dark Project



Diskusia Príspevkov: 2 Hodnotenie
41 hlasov

100
60
20

80
40
0
53
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |