HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 33045 užívateľov

Návody > L.A. Noire


Zobrazení:236458
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. časť | 2. časť

Návod zatiaľ nie je kompletný, bude postupne dopĺňaný.
(Posledná aktualizácia: 21.1.2012)


C. Ad Vice

Po práci na prípadoch vrážd ste preložený na oddelenie Ad Vice, ktoré sa zaoberá narkotikami, prostitúciu, hazardom, či organizovaným zločinom. Vaším novým partnerom je detektív Ray Earle, na ktorého ste narazili už predtým a ktorý vám povie, že on požiadal o vaše preloženie. Šéfom vám je kapitán Lazarus Cafarelli, no na rozdiel od predchádzajúcich oddelení sa s podriadenými nestýka a úlohy vám zadáva poručík Archie Colmyer. Oddelenie sídli na policajnej stanici v Hollywoode.


16. The Black Caesar

Miesto činu
Dvaja černosi zomreli na predávkovanie armádnym morfiom. Zájdite do motela, kde bývali a choďte do poslednej izby na poschodí. Ray ich identifikuje, sú to Tyrone Lamont a Cornell Tyree. Na zemi pred gaučom je peňaženka a kelímok od popkornu. Môžete si pozrieť Tyroneove doklady a tiež má v peňaženke lístok s troma číslami. Pozrite si aj pohár od popkornu. Je z podniku Black Caesar a na spodku pohára si všimnite, že tam bolo niečo prilepené. Takýto istý pohár je aj na stole, na zemi pri stole a na zemi pri posteli. Pozrite si obete. Na tom v kresle si všimnite, len hadičku a striekačky morfia. Cornell, ktorý leží na zemi, má na rukách stopy po ihlách, čo si môžete všimnúť ich prezretím. Z vrecka na hrudi mu vezmite peňaženku, kde si môžete pozrieť jeho doklady a aj lístok s poznámkou, že nejaký JJ počúva stanicu 275 FM. Na stolíku je list s notami a papier s troma znakmi (čerešne, zvon a slovo výhra /win/). Na zemi pri stole je pohár od popkornu, striekačka armádneho morfia (aktualizuje vám stopu) a použitá striekačka. V kuchyni si pozrite pohár od popkornu, ktorý je na linke pri hriankach. Tiež je z Black Caesara, no na spodku má tentokrát aj prilepenú dávku morfia (aktualizuje to stopu pohára).
Stopy: Armádne morfium; Pohár z popkornu (s morfiom); Lístok s číslami; Lístok so znakmi; Poznámka o rádiovej stanici.

Čierny Cézar
Zájdite do rýchleho občerstvenia Black Caesar. Len prejdite s Royom pešo cez ulicu a choďte doprava popred obchod s nábytkom k stánku. Tam oslovíte predavača a ten sa dá na útek. Bežte za ním. Preskočte plot, vylezte na strechu a tam ho prenasledujte. Môžete ho dohoniť a zraziť, alebo keď dobehnete na miesto, kde ďalší černoch pracuje, tak tam si vás počká a napadne vás. Porazte ho na päste.
Potom sa so zatknutým, ktorým je Fleetwood Morgan, vraciate k jeho stánku. Prezrite si stánok. Napravo pri dverách je kufor s trúbkou. Prezrite ho. Vezmite si nástavec, otočte ho, aby ste videli dovnútra a potom ho otvorte. Nájdete tam lístky s číslami, jeden taký ste našli aj u obetí. Vedľa je v kufri tiež lístok do džezového klubu Modrá Miestnosť. Potom si prezrite krabicu pri stroji na popkorn. V nej objavíte zásoby morfia (čo aktualizuje dôkaz morfia a pridá aj nový).
Stopy: Podvodné čísla; Lístok do Blue Room; Morfium pre distribúciu.

Výsluch: Fleetwood Morgan
Po prehliadke stánku vypočujte Morgana. Keď ho spojíte s drogami, tak povie, že mu dodáva Armstrong Edwards. Ray pritlačí a povie, že Edwards pracuje pre Jermaine Jonesa. K lístkom toho veľa nepovie, len že ich nosí chlapík v klobúku s vychádzkovou palicou, zvaný Merlon. S lístkami ste si dali dokopy, že je to Merlon Ottie.
Vypočúvanie: Predávkované obete; Lístky s číslami.
- Lož (krabica s morfiom pri popkorne). Pochyby.
Stopy: Distribútor.


Jonesova agentúra
Po vypočúvaní použite telefón v búdke hneď pri stánku a vyžiadajte si adresu na Jermainea Jonesa. Keď ju dostanete, vyrazte k nemu. Na mieste vyjdite hore schodmi a pri dverách si môžete pozrieť menovky. Jeho kancelária je číslo 238, prvá naľavo, ako vojdete. Vnútri to prezrite. Môžete si pozrieť rádio Jonesom, no len pre zaujímavosť. Hlavne si pozrite veľké rádio pri klavíri. Spomeňte si na lístok, čo ste našli u obetí. Dole sú tri gombíky. Prvým rádio zapnite. Druhým prepnite na frekvenciu FM. Tretím nalaďte frekvenciu na 275. Otvorí sa tajná skrýša v rádiu.
Než ju stihnete prezrieť, pošle na vás Jones svojich dvoch chlapov. No tých dostanete veľmi ľahko, zložte ich päsťami. Po boji si prezrite skrýšu. Síce to nie sú nové dôkazy, ale aj tak to stojí za prezretie. Pozrite si striekačku s morfiom, bankovky, balíček s drogami, herný lístok a hore na veku rádia je štítok uvádzajúci Ramezovu sťahovaciu firmu.

Výsluch: Jermaine Jones
Po prehliadke skrýše vypočujte Jonesa. Drogy riadi Mickey Cohen, čo viete. Ale o zásobu pre Jonesa sa stará Lenny Finkelstein. Svedectvom Morgana ho donútite vyklopiť, že obchoduje aj s Ottiem. Vedie lotériu a prijíma stávky na čokoľvek. Ten je v úzkom spojení s Lennym, ktorý cez neho dodáva drogy. Ramez, ktorý vlastní sťahovaciu firmu, je dobrým priateľom Lennyho.
Vypočúvanie: Armádne morfium; Vzťah s Ottiem; Spojenie s Ramezovou sťahovačkou.
- Pochyby. Lož (distribútor identifikovaný Morganom). Pochyby.
Stopy: Identifikácia Finkelsteina.


Ottieho stávková kancelária
Pri aute máte aj telefón, tak zavolajte na centrálu a zistite si adresu sťahovačky. Povedia vám ju a aj meno, majiteľa: José Victor Ramez. No než sa tam vydáte, skočte najprv za Ottiem. Vojdite dovnútra a vyjdite hore schodmi. Prezrite to tu. Naľavo je na stole hromada telefónov. Vás zaujíma najmä hráčsky automat napravo. Spomeňte si na papier s troma symbolmi, ktorý ste našli u obetí. Boli tam čerešne, zvon a WIN. Použite páku na stroji a všetky tri sloty sa normálne roztočia. Keď padne v niektorom slote to, čo tam má byť podľa papiera, tak presuňte ruku nad slot a potvrďte výber symbolu (pod symbolom bude svietiť Hold). Znova použite páku a zvyšné dva sloty sa roztočia. Toto opakujte, kým nebudete mať vo všetkých troch slotoch symboly, aké potrebujete.
Keď budete mať všetky tri správne, otvorí sa vám tajná priehradka v automate. Prezrite si v ňom zásobu morfia, hráčske lístky a aj štítok uvádzajúci, že aj toto doručila Ramezova firma.
Keď odhalíte tieto veci, dá sa Ottie na útek. Prenasledujte ho. Zbehne dole schodmi a uteká po ulici. Prebehne cez neďalekú reštauráciu. Môžete za ním dnu, alebo si môžete nadbehnúť okolo k východu, ktorým vyjde aj on. Bežte a dostaňte ho.
Privediete ho späť k výsluchu. Predtým si prezeráte jeho paličku. Prezrite si ju poriadne a otvorte ju. Nájdete tam poznámku o tom, že Ramez dlhuje Ottieovi peniaze.
Stopy: Poznámka o dlhu.

Výsluch: Merlon Ottie
Keď sa odvoláte na Jonesovo svedectvo, tak prizná, že Ramez mu vozí veci a on ich posúva ďalej. Čo sa týka Rameza, tak povie, že čo mu dlhuje, je len prostý hráčsky dlh.
Vypočúvanie: Armádne morfium; Spojenie s Ramezovou sťahovačkou.
- Lož (identifikovaný Finkelstein). Pravda.


Ramezova sťahovacia firma
Prídete k firme a Ramez práve odchádza na nákladnom voze. Sledujte ho a keď vás zbadá, tak sa pokúsi o útek. Bude vrážať do áut, ktoré vám následne budú blokovať cestu a tiež bude vyhadzovať nábytok z nákladného priestoru. Sledujte ho, aby mohol Ray dostatočne rozstrieľať jeho auto a keď zastane, tak ho zatknite.
Potom sa automaticky vrátite k firme, ktorú idete preskúmať. Naľavo sú dva stoly. Na prvom je kniha zákazníkov a dodávok. Pozrite si, kto si veľa objednával. Viackrát je tam samozrejme Ottie. No Ramez zase veľa objednával ľad z firmy Polar Bear Ice Company. Na tom druhom stole sú noviny (7/13). Choďte do zadnej časti a je tam pár veľkých krabíc, ktoré blokujú cestu. Napravo je rebrík, ktorým vylezte do žeriavu. Použite žeriav, aby ste si uvoľnili cestu. Zo žeriavu svieti dole lúč svetla, pomocou ktorého viete, kam mierite rukou žeriavu. Odstráňte hornú krabicu (vpredu, napravo). Vráťte sa dole a za krabicou sú dvere do chladiacej miestnosti. Uvidíte, že je niečo zmrazené v kuse ľadu. Použite pištoľ a rozstrieľajte kus ľadu, až kým sa nerozpadne. Prezrite si obsah a uvidíte zásoby morfia.
Keď odhalíte tento dôkaz, dorazí ďalšia dodávka ľadu. Pokúsite sa ich zatknúť. Ramez sa dá na útek a vbehne do skladu. Len si ho nájdite medzi vecami v sklade a zastreľte ho.

Polar Ice Bear Company
Zájdite do spoločnosti na ľad, z ktorej si Ramez objednával. Tam stretnete spomínaného Finkelsteina. Ten sa dá na útek, tak choďte za ním. Cestu vám budú sťažovať jeho poskoci. Je tu dosť miesta na krytie, takže stačí postupovať opatrne a likvidovať ich jedného po druhom. V chodbách môžete vziať nepriateľovi brokovnicu, v hale s ľadom je asi lepšia pištoľ, keďže sú nepriatelia ďalej. Na konci je Finkelstein. Po scénke vás napadne a stojí rovno pred vami, tak buďte pripravený a zabite ho. V zadnej časti miestnosti, v ktorej bol, nájdete hromadu morfia, zdroj distribúcie.


17. Reefer Madness

Bar Mikea Lymana
Freddie Calhoun, policajný informátor, má pre vás nejaké novinky, pretože potrebuje peniaze. Zájdite do baru a v zadnej časti ho oslovte. Povie vám o 50-ich kilách trávy, ktorá prišla z Tijuany. Dá vám aj adresu, kde by mala byť skladovaná. Na starosti to tam má Juan Garcia Cruz.

Cruzov dom
Keď dorazíte k domu, muži na vás začnú páliť z okien. Kryte sa za múrik. Pre ľahší prienik dovnútra choďte doľava za plot, prebehnite za dom, prelezte plot a zadnými dverami vojdite dovnútra. Tu sa už môžete ľahšie kryť, tak zabite oboch útočníkov.
Prezrite si Cruzove telo. V ľavom vrecku saka má striebornú mincu. V pravom má peňaženku s dokladmi, ktorými si potvrdíte jeho totožnosť. Na krabici pri lampe, vedľa obete, si pozrite notes, na ktorom je napísané slovo „Masangkay“. Pozrite si krabice od paradajkovej polievky pri kuchyni a logo na nich, ktoré vám naznačí novú lokáciu, Parnell´s Soup Company. V spálni si pozrite noviny a na nich reklamu na 20th Century Market, ktorý dodáva paradajkové polievky v plechovke. V zadnej izbe sú len samé krabice, na ktorých si môžete všimnúť rovnaké logo. V kuchyni je na linke notes s nejakými kresbami (hoci s prípadom nesúvisia).
Choďte potom za dom a do kurníka na dvore. Naľavo sú police s plechovkami. Môžete si ich pozrieť, no nič zvláštne neobsahujú. V strednej polici potiahnite ľavú plechovku od múky a otvorí sa tajná miestnosť. Môžete si pozrieť ešte aj plechovku od múky vedľa pre malé prekvapenie. Potom choďte do tajnej miestnosti. Pozrite si plechovky s polievkou pri otvárači. Použite jednu plechovku a otvoríte ju otváračom. Zistíte, že vnútri je tráva. Otvorte aj druhú plechovku, tiež je tam tráva. Na stole naľavo si pozrite knihu so záznamami. Zamerajte sa na dodávky z Tijuany a za tie zodpovedá niekto s iniciálkami E.J.
Stopy: Juanova strieborná minca; Masangkay; Plechovka polievky; Záznam dodávok z Tijuany.

Parnell´s Soup Co Factory
Zájdite do továrne na polievky a zamestnankyňa vám povie, že továreň vlastní pán Howard Parnell. Ide po neho, no vy idete s ňou. Vyjdite na poschodie a sekretárka Doris vás vpustí do pracovne pána Parnella. Vypýtate si zoznam zamestnancov. Keď ho dostanete, tak si ho prezrite a zistíte, že zamestnancom bol Jorge Garcia Cruz s rovnakou adresou, z akej ste práve prišli.

Výsluch: Howard Parnell
Pochopí, že hľadáte nejakého zamestnanca, čo je zodpovedný za drogy v plechovkách. Vyhýba sa, čo by s tým mohol mať, keď z neho dostanete, že zamestnáva ilegálov, pretože nemôže nájsť za svoju plácu iných zamestnancov. Tiež prizná, že zrejme budú musieť znížiť produkciu, pretože jeho predaju sa moc nedarí. Cruzovcov vraj nepozná. Jorgeho ale pozná, ten pracuje na údržbe strojov, takže pracuje v noci.
Vypočúvanie: Plechovky z továrne; Parnellova továreň; Bratia Cruzovci; Jorge Garcia.
- Pochyby. Pochyby. Pochyby. Pravda.


Potom vás Parnell vezme na prehliadku továrne. Keď si prejdete výrobu, pôjdete k baleniu. Tam vám predstaví Sergia, zamestnanca, ktorý má na starosti záznamy doručení. Pozrite si knihu záznamov a uvidíte, že toho veľa chodí na 20th Century Market. Potom oslovte Sergia a pozrite si mincu, s ktorou sa hrá.
Stopy: Sergiova strieborná minca.

Výsluch: Sergio Rojas
Potvrdí, že má prístup k plniacej linke. Prizná, že dodávky, ktoré hľadáte, chodia každé dva týždne, vozí ich nejaký Ernesto a balí Jorge. Juana vraj nepozná, no keď poukážete na zhodné mince, tak si spomenie. Nie sú to bratia, ale bratranci. Chlap, pre ktorého pracujú, im dal tie strieborné doláre.
Vypočúvanie: Plechovky z továrne; 20th Century Market.
- Pochyby. Lož (Juanova, alebo Sergiova strieborná minca).


20th Century Market
Teraz sa vydajte preveriť predajňu, ktorá distribuuje plechovky s trávou, kam ich najviac vozia z továrne. Chvíľu obchod sledujete a potom zavoláte posily. Vojdete dnu a predavač sa dá na útek. Prenasledujte ho, bežte za ním a chyťte ho. Ak vám utečie až na strechu, tam ho budete musieť zmlátiť. Potom ho dotiahnete späť do obchodu. Prezrite ho a nájdete u neho balíček s trávou a ďalší strieborný dolár. Vypýtajte si doklady, pozrite si ich, by ste zistili, že sa volá Airto Sanchez z Tijuany.
Stopy: Airtova strieborná minca.

Výsluch: Airto Sanchez
Bojí sa vypovedať z obavy o bezpečie seba a svojej rodiny, no dá vám napokon meno. Ernesto Juarez. V noci o jednej by mal doviezť dodávku do polievkárne. Polievky dostáva každé ráno o pol ôsmej. O priebeh sa stará Jorge. Napokon povie, ako to začalo. On bol už v Amerike, no stále ako ilegálny imigrant. Ernesto ho našiel a vydieral. Potom priviezol Juana a ten zas Jorgeho.
Vypočúvanie: Kto je E.J.; Dodávky Parnellovej polievky; Juan a Jorge Cruzovci.
- Lož (Strieborná minca). Pochyby. Pravda.


Parnell´s Soup Co Factory - noc
Po zatknutí Sancheza sa presúvate k továrni na polievku. Sledujete ako v noci dovezú dodávku drog. Keď ich začnú vykladať, vyrazíte do akcie. Postrieľajte nepriateľov v hale, kde ste mali predtým prehliadku výroby. Dole je päť nepriateľov a dvaja sú hore nad schodmi.
Po prestrelke vás policajt informuje, že niečo našli. Choďte za ním do malej miestnosti naľavo. Pozrite si mŕtveho strelca a v ruke mu nájdete strieborný dolár. Z peňaženky zistíte, že to bol Ernesto Cecilio Juarez, tiež z Tijuany. Pozrite si krabice oproti dverám miestnosti s mŕtvym strelcom, pri ktorých stojí Ray. Sú v nich drogy, ktoré sem pašujú. Potom vám povie policajt, že našli Cruza. Choďte k telu nad schodmi, bol to jeden zo strelcov. V ruke má zväzok bankoviek, aspoň tisíc dolárov. Vo vrecku košele má strieborný dolár.
Potom sa k vám na pokec pridajú Ray Pinker a koroner Carruthers. Pinker vám pripravil na stole všetkých päť mincí, ktoré ste našli. Na každej je časť slova. Usporiadajte ich tak, aby ste dostali „Masangkay Metals“. Túto továreň Ray pozná a hneď vám dá aj adresu.
Stopy: Ernestova strieborná minca; krabica s drogami; Jorgeho strieborná minca; Zbierka strieborných mincí.

Metalurgická továreň Masangkay
Brána je zamknutá, tak choďte doľava na parkovisko, popri múre a na jednej časti chýba ostnatý drôt. Tam prelezte múr a bežte dozadu. Zadným vchodom vojdite do haly. Tam sú štyria nepriatelia, ktorých zabite. Na poschodí sú ďalší traja a ďalší traja na poslednom poschodí. Keď všetkých pozabíjate, choďte do kancelárie na hornom poschodí. Tam je Victor Sanders, ktorý sa zjavne pozná s Rayom Earlom. Jeho zatknutím je prípad ukončený. Rozbili ste pašerácky gang a čo sa stalo so Sandersom, to už nie je vaša starosť, ako vám povie váš poručík.


18. The Set Up

Štadión
Roy vás vzal na zápas boxu. Stavil si aj na jedného hráča a bol si celkom istý výhrou, no jeho hráč prehral. Po zápase sa idete pozrieť do šatne víťaza a uvidíte, že mu niekto búcha na dvere. Zistíte, že na dvere Hammondovi búcha Carlo Arquero, jeho manažér. Sú naštvaní, pretože mal prehrať ten zápas, tak to bolo dohodnuté. Vykopnete dvere, no Albert Hammond je preč.
Na lavičke sú noviny (8/13). Otvorte Hammondovu skrinku. Nájdete v nej notes so stávkami (u akého Bookmakera stavil na aký pomer) a telefónnym číslom. Potom choďte k zadnému východu z budovy. Tam narazíte na Mickeyho Cohena, ktorý tiež prišiel o prachy, no uisťuje Roya, že sa o to postará. Ešte skočte k hlavnému východu a použite telefón, aby ste z centrály zistili, komu patrí číslo na poznámkovom bloku. Je to hotel El Mar.
Stopy: Poznámky k stávkam.

Hotel El Mar
Choďte do hotela, ktorého adresu ste si zistili. Recepčný nevie o Hammnodovi, ale napokon, tam nik nepoužíva skutočné mená. Pozrite si knihu hostí a uvidíte samy. Zamerajte sa na viac neobvyklé meno, konkrétne Winston Churchill na izbe číslo 207. Choďte teda do jeho izby. Pod oknom prezrite smetný kôš. Nájdete tam telegram pre jeho matku. Na skrinke vedľa okna je lístok z kina. Na stole je časopis, v ktorom vidíte súťaž o dom a kupón naň s menom Candy Edwardsová (a tiež reklama na ohrievač vody, ktorý ste montovali u Blackovcov). Na ľavom nočnom stolíku je papier so stávkarskými výhrami, kde sa čísla zhodujú s poznámkami z Hammondovej skrinky a udávajú aké výšky výhry získa. Navyše je na poličke bonboniéra a na pravom nočnom stolíku v popolníku špak s rúžom, čo potvrdzuje, že mal priateľku.
Stopy: Telegram; Lístok z kina; Kupón z časopisu; Stávkarské výhry.

Aleve Motel, apartmán Candy Edwardsovej
Recepčná vám povie, že Candina izba je číslo 7. Tiež dodá, že tu mala priateľa Carla, taliansky typ. Choďte na poschodie do dverí číslo 7. Je tam Carlo Arquero, ktorý akurát Candy jednu vrazí, takže sa do toho zamontujete. Zbite ho. Potom ho prezrite. V pravom vrecku má notes s menami (mená stávkarov, aké boli aj na papieri v Hammondovej skrinke), v ľavom nôž. Potom si prezrite Candinu izbu. Kufor na posteli navráva, že chce opustiť mesto. Pozrite si aj poličku pod zrkadlom. Je tam jednosmerný lístok z autobusu a pohľadnica zobrazujúca plavbu s Cuncard Ascania.
Stopy: Autobusový lístok; Pohľadnica.

Výsluch: Candy Edwardosvá
Vraj odišla pred zápasom. Chcela od Alberta odísť, pretože odmietol kvôli hrdosti prehrať zápas a zarobiť im tak peniaze. K stávkarom tiež nepovie takmer nič a keď jej naznačíte že odchádza preto, aby sa stretla s Albertom, tiež sa veľa nedozviete.
Vypočúvanie: Kde je Hammond; Zoznam stávkarov; Plány na odchod.
- Lož (Kupón z magazínu). Lož (Poznámky k stávkam). Pochyby.


Sledovačka
Keď skončíte, máte stále podozrenie. Idú po nej a ona hneď neušla. Ráno ju budete sledovať. Sadnite si na lavičku a tvárte sa, že čítate noviny, kým neprejde popred vás. Bežte za ňou, keď prejde za múrik a buďte schovaný za ním. Keď prejde ďalej, bežte za nákladné auto naľavo. Keď prejde za plot, bežte za auto napravo. Preskočte plot a schovajte sa za strom. Keď pôjde po chodníku, bežte za auto, ktoré stojí na bočnej ceste. Keď prejde pred budovu, bežte za bok budovy. Ako pôjde dookola po chodníku, držte sa za budovou, pred budovou a pri stĺpe pred vchodom. Prebehnite park krytý sochou a potom opäť buďte za rohom budovy. Keď prejde cez cestu, buďte za autami a zas za budovou. Keď pôjde cez parkovisko, držte sa za smetnými košmi a zas za budovou. Pred budovou je potom stĺpik a keď vojde do úzkej uličky, tak zas za domom. Keď prejde uličkou, bežte za ňou. Tam už uvidíte, kam vojde. Pôjde ku stávkarom.
Môžete sa držať aj bližšie, kryť sa za menšie predmety, alebo predstierať záujem o iné veci (sadnúť si na stoličku u čističa topánok; predstierať, že sledujete výklady), ale ak sa nebudete kryť, ani maskovať počas sledovania, tak získate aj úspech „The Moose“.

Thrifty Liqour - Harryho stávková kancelária
Zistíte, že odišla zadným východom, lebo si myslela, že ju sledujú. Vyhrala 3600 dolárov. Chlapík vám povie, že než odišla, tak telefonovala a spravila si poznámku. Pozrite si papier a začiernite ho ceruzkou, aby ste videli, čo písala (ako už pri jednom prípade predtým).
Stopy: Poznámka s adresou.

Drogéria Examiner - Mervinova stávková kancelária
Zájdite na adresu, ktorú si poznačila Candy. Cestou dostanete hlásenie zo stanice o troch stávkových kanceláriách operujúcich v oblasti Hollywoodu (jednu ste už navštívili, do druhej smerujete). Mervin, ktorý tu pracuje, vám povie, že práve odtiaľ odišla blondínka, ktorá si vyzdvihla výhru cez 4000 dolárov. Je zjavné, prečo Hammond zápas neprehral. Odišla taxíkom, volala podľa vizitky, ktorá je pri telefóne. Pozrite si tú vizitku. Použite telefón, aby ste získali číslo taxíka. Potom zas oslovte Marvina, povie vám, kde nájdete Raya (potvrdí vám adresu, ktorú vám hlásili zo stanice). To boli traja stávkari, ktorých mal Hammond poznačených v notese, Harry, Mervin a Ray, takže viete, kam smeruje.
Stopy: Taxikárska vizitka.

Rayova stávková kancelária, Autobusová stanica
Pred kanceláriou uvidíte Candy nastupovať do taxíka, takže ju zase sledujte. Tentokrát je to sledovačka z auta, takže v pohode, len sa príliš nepriblížte, ale ani ju nestraťte. Sledujte ju až na autobusovú stanicu. Tam si sadnite na jedno z prvých sedadiel, na ktorom sú noviny a tými sa budete kryť. Pôjde na záchod, tak choďte za ňou. Pred dverami začujete výkrik. Vojdite dnu a nájdete ju postrelenú. Už sa nedá nič robiť. Prezrite si miesto činu jej vraždy. Sú tu len dva dôkazy, rovno pred ňou. Revolver, v ktorom otvorte zásobník a kabelka, z ktorej vyberte lístok z egyptského divadla (aktualizuje vám dôkaz lístok z kina, za čo ste považovali útržok z lístka v jej hoteli).
Stopy: Revolver; lístok z divadla.

Egyptské divadlo
Vydajte sa na posledné miesto. Keď tam dorazíte, dostanete hlásenie od koronera. Candy zomrela na bodnú ranu, takže z revolveru vypálila ona. Vojdite do divadla. Tam uvidíte hádku. Candy zabil Carlo, ktorý ju sledoval a zhrabol prachy. Celé to naplánoval ale Albert Hammond, ktorý vsadil na seba, vyhral a zmizol. Candy mu ukradla výherné lístky a on ju nechal vybrať výhru s tým, že by ju potom o ňu pripravil. Keď ich prerušíte, dôjde k prestrelke. Zabite Carla a jeho ľudí v divadle. Objavia sa dole pred javiskom, ale on, aj ďalší sú hore na balkónoch. Ako bývalý vojak pustíte Alberta preč aj s peniazmi, čo sa Rayovi samozrejme nepáči, ale nezradí vás.


19. The Naked City

Miesto činu
Z vrážd si vás vyžiadali na mieste činu, pretože je tu podozrenie, že obeť požila armádne morfium. Zájdite k budove, policajt vonku vám povie, že je to byt číslo šesť. Vojdite dnu a pozrite si smetný kôš pri byte číslo 2. Nájdete tam injekciu morfia. Choďte do bytu a tam sa stretnete s Bekowskym, vašim parťákom z dopravného, ktorý to dotiahol na vraždy a pracuje s Rustym. Galloway to vidí na samovraždu. Obeť, Julia Randallová je vo vani, našla ju chyžná, pani Reynoldsonová. Potom sa poobzerajte po byte.
Na poličke pri okne si pozrite tri fotky. Prostredná vám napovie, že pracovala ako modelka. Pozrite si zadnú stranu fotky a nájdete tam adresu, kde pracovala. V spálni, pri posteli na zemi si všimnite tabletky. Natočte si jednu, aby ste zistili, že sú to barbituráty. Pozrite zavesené sako, je pánske. Na nočnom stolíku má krabičku s tabletkami na spanie. Otvorte ju, aby ste sa uistili. Otvorte už otvorenú krabičku a na jej spodku nájdete predpis od doktora Stonemana na benzedrín aj s ampulkou.
Potom vojdite do kúpeľne, kde prekecnete s Malcolmom. Pozrite si potom obete. Na pravej ruke si všimnite modriny a stopy po uhryznutí. Na ľavej ruke si pozrite prsteň. Napokon si pozrite hlavu a krk s modrinami. Malcolm má teóriu, že ju držali a vpichli jej násilím morfium a potom ju strčili do vane, aby to vyzeralo ako utopenie. To naznačuje dvoch podozrivých.
Stopy: Morfium; Injekcia morfia; Možná samovražda; Práca modelky; Pánske sako; Tabletky na spanie; Lekársky predpis; Prsteň s čiernym zafírom; Dvaja podozriví.

Výsluch: Virginia Reynoldsonová
Potom oslovte chyžnú. Nevie koho kontaktovať, nemala v meste rodinu, spomenie pána Hendersona. Tvrdí, že nevie, že by mala Julia problémy a keď poukážete na tabletky, tak sa len bráni tým, aký mala skvelý život a vždy nové veci. Keď sa jej spýtate na mužské sako, povie, že za Juliou chodieval pán Henderson, ktorý k nej mal zjavne blízky vzťah. O obeti vám povie, že bola veľmi náladová.
Vypočúvanie: Psychický stav obete; Osobný život obete; Vzťah s obeťou.
- Lož (Tabletky na spanie). Lož (Mužské sako). Pochyby.
Stopy: Svedectvo chyžnej.


Obchod s odevmi D´Assine; Výsluch: Majiteľka obchodu
Zájdite do obchodu, kde pracovala a oslovte majiteľku. Prepustila ju preto, že sa o ňu príliš zaujímali manželia jej zákazníčok. Veľa vám toho nepovie, len že sa priatelila s Heather Swansonovou.
Vypočúvanie: Zamestnanie obete.
- Pravda.


Výsluch: Heather Swansonová
Pohovorte si hneď s Heather. Všimnete si jej zásnubný prsteň a požiadate ju, aby vám ho ukázala. Zistíte, že s Juliou ju zoznámil jej snúbenec, Henry Arnett, ktorý bol priateľom Julie dlhé roky. O záhadnom Hendersonovi nič nevie.
Vypočúvanie: Vzťah s obeťou; Pán Henderson.
- Pravda. Pravda.
Stopy: Perlový prsteň.


Ordinácia doktora Stonemana
Zájdite do budovy, kde sídli. V chodbe napravo si môžete pozrieť tabuľu, aby ste vedeli, že je na piatom poschodí, v čísle 505. Vyvezte sa hore výťahom a nanúťte sa cez sekretárku k doktorovi.

Výsluch: Doktor Harold Stoneman
Prizná, že jej predpisoval benzedrín pre štíhlu líniu, hoci najprv popieral, že by sa o ňu staral dlhšie. Keď poukážete na to, že je to návyková látka, tvrdí, že ju pred tým varoval aj pred tým aby brala benzedrín cez deň a tabletky na spanie v noci, no ona len opakovala, že to potrebuje na ovládanie svojho apetítu.
Vypočúvanie: Vzťah s obeťou; Ďalšie liečivá.
- Lož (Lieky, ktoré jej predpísal). Pochyby.


Nemocnica
Po vypočutí doktora použite telefón, napríklad aj na stole jeho sekretárky a zavolajte stanicu. Máte odkaz od koronera, takže choďte za ním. Choďte do márnice, môžete osloviť recepčnú, alebo ísť rovno za Malom. Potvrdí, že vrahovia boli dvaja a príčina smrti bolo zlyhanie srdca z predávkovania. Takže je už isté, že to bola vražda. Zároveň poukáže na druhé telo, ktoré tam má. Jimmy Leblanc, zlodej, u ktorého našiel striekačky morfia, škrabance na tele a čas smrti je asi hodinu, až dve po Randallovej. Pozrite si potom na stole harmoniku. Nezdá sa ničím význačná, ale okrem morfia a harmoniky nemal u seba nič iné. Potom mu zavolajú, že vás má poslať na stanicu, dorazil tam Henry Arnett.
Stopy: Vražda.

Výsluch: Henry Arnett Zájdite teda na stanicu do vypočúvačky číslo dva. Henry sa prizná, že mal s Juliou pomer. O Hendersonovi veľa nevie, ale potvrdí, že niekoho takého vídavala, pretože šla po peniazoch, no nevie, či to bolo vážne, keď spomeniete prsteň. Tvrdí, že o Leblancovi nič nevie. Napokon vám ukáže svoju vizitku, keď sa ho spýtate na jeho prácu. Dodá tiež, že bol v armáde, čo však prekuknete ako lož.
Vypočúvanie: Vzťah s obeťou; Pán Henderson; Podozrivý Leblanc.
- Pochyby. Lož (svedectvo chyžnej). Pochyby.


Sledovačka
Keďže vám Henry klamal, tak chcete vedieť o ňom viac. Sledujte ho. Najprv odchádza z policajnej stanice vo svojom aute, tak ho sledujte vo voze, čo je ľahká klasika. Keď zastane odskočí si do záložne a vyjde aj s peniazmi. Tu ho sledujte po vlastných. Tiež ste to už robili, nebuďte veľmi blízko, aby vás nevidel. Zájde do cestovnej agentúry, aby si kúpil lístok do Mexika. Keď si to zistíte u predavača, stretnete sa opäť s Royom. Aj ten má novinky. Zo záložne doniesol puzdro, ktoré tam Henry predal. Otvorte puzdro a uvidíte, že patrilo nejakej Beverly.
Potom skočte do najbližšej telefónnej búdky a zavolajte si na stanicu. Bekowsky a Galloway vás chcú späť na stanici. Tiež zistíte, že naposledy zatkol Leblanca strážnik Fred Wallis.
Ak ho odsledujete celú cestu bez toho, aby vás zbadal, získate aj úspech „Fakeloo“.
Stopy: Lístok na vlak; Fabergeho puzdro na cigarety.

Strážnik Fred Wallis
Zájdite na miesto, kde je práve pridelený Wallis. Keď sa priblížite, ten práve prenasleduje dvoch zločincov na úteku. Bežte s ním za nimi. Na neďalekom stavenisku sú ďalší dvaja. Všetkých štyroch zastreľte. Potom si pohovorte. Spomenie si, že Leblanca zatkol pred časom za lúpež, čo si ten potom odsedel. No mrzí ho, že nedostal jeho partnera, veľkých chlap, nevie meno, len že ho Leblanc volal Willy.

Policajná stanica
Po rozhovore s Rustym a Stefanom si vypýtate od strážnika zoznam ukradnutých predmetov z vlámačiek. V zozname nájdite Fabergeho zlaté puzdro na cigarety, prsteň s čiernym zafírom, striebornú krabičku na lieky a perlový prsteň. Takže veci, na ktoré ste narazili pri prípade, sú všetky kradnuté.
Stopy: Zoznam kontrabandu.

Výsluch: Beverly Evestrom
Zájdite do domu Evestromovej, čo bola podľa zoznamu pôvodná majiteľka puzdra a prsteňa so zafírom. Keď začne vyrátavať čo jej ukradli, nadhodnotí cenu puzdra o nejakých pätnásťtisíc, čo odhalíte ako lož, keďže Ray zistil v záložni, že má hodnotu najviac desať tisíc. Prizná, že to trochu prehnala kvôli poisťovni. Ohľadne krádeže povie, že nebola vtedy doma, pretože bola na spoločenskej akcii, ktorú poriadal doktor Stoneman. Keď skončíte s vypočúvaním, tak príde Evestromovej dcéra, ktorá si nechala otcovo meno po rozvedení jej rodičov. Heather Swansonová, ktorú ste stretli v obchode.
Vypočúvanie: Zoznam ukradnutých predmetov; Nahlásenie vlámania.
- Lož (Fabergeho puzdro). Pravda.


Arnettov byt
Zájdite s Royom aj slečnou Swansonovou do Arnettovho bytu. Je to celkom ďaleko a nemôžete použiť rýchly presun s parťákom za volantom. Zrejme preto, že je s vami Heather. Ak tam zájdete bez jediného narazenia vozidla, získate úspech „Chauffeur Service“.
Recepčný vám povie, že jeho byt je číslo 30, tak sa vyvezte hore výťahom a vojdite do jeho bytu. Arnett je omráčený a neznámy muž práve uniká z okna. Vylezte za ním a zbehnite dole požiarnym schodiskom. Vylezte po tyči na strechu a prebalansujte po doske na susednú strechu. Bežte za ním, no počíha si na vás a ovalí vás tyčou.
Vrátili ste sa preto späť do bytu. Arnett sa už tiež prebral. Prezrite byt. Vedľa gauča otvorte kufor. Je v ňom lístok na vlak, ktorý si kupoval, keď ste ho sledovali. Tiež má v kufri ohromne drahé hodinky.
Stopy: Hodinky Vacheron Constantin.

Výsluch: Henry Arnett
Keď ho spojíte s kradnutým predmetom, povie, že to bol Juliin nápad. Zistiť, kedy sú boháči preč na spoločenských akciách a potom ich vykradnúť. Vždy jej išlo len o peniaze. S pokusom o útek (lístok na vlak) ho donútite sa priznať, že najal Willieho a Jimmyho, aby ju zabili, pretože mu nechcela dovoliť odísť z jej „gangu“ zlodejov. On vraj chcel odísť kvôli Heather. Keďže prvá krádež bola u Stonemana, tak prizná, že Henderson je vlastne Stoneman, ktorý bol do Julie zbláznený. On usporiadal večierky (ako povedala aj Evestromová) a oni vykradli hostí.
Vypočúvanie: Ukradnutý prsteň; Motív na Randallovu vraždu; identita pána Hendersona.
- Lož (Fabergeho puzdro). Lož (Lístok na vlak). Lož (zoznam ukradnutých vecí).


Ordinácia doktora Stonemana
Takže teraz vyrazte za doktorom. Rovno sa vám prizná. Miloval Juliu, no bez ohľadu na to, koľko peňazí jej dal, stále chcela viac a viac. Julia a Arnett mali na starosti zločiny a on im dodával zoznam hostí. Takmer ho už zatknete, keď preváži pocit viny a on sa zabije. Použite telefón, aby ste zavolali koronera. Dostanete tiež správu, že Bekowsky zistil meno podozrivého. Willson „Vlk Willy“ Reade, bývalý zápasník. Poslal aj adresu.

Willyho byt
Pred bytom vás už čakajú Bekowsky a Galloway. Willy nie je doma, tak idete preskúmať okolie. Choďte do ulice naľavo, bežte rovno a zabočte do prvej bočnej uličky naľavo, odkiaľ hrá harmonika. Willy sa dá na útek. Vylezte po tyči na strechu a bežte za ním k plagátu a oknom do budovy. Vybehnite schodmi na strechu a po tyči nahor. Tam polezie hore poza nápis Broadway. Začnete po ňom strieľať. Ak odstrelíte všetky písmená z nadpisu, tak získate úspech „Give My Regards“. Potom zastreľte Willyho.


20. Manifest Destiny

Miesto činu
Strieľalo sa v klube a u dvoch zabitých našli morfium, ktoré vás prenasleduje pri vašich prípadoch na Ad Vice. Zájdite do klubu 111. Na mieste činu je už Bekowsky. Majiteľ klubu je Eddie McGoldrick, bývalý mariňák je mŕtvy. Phelps ho pozná z armády. Ďalšie obete sú dvaja hudobníci, Bittleston a Bowe. Potom si pozrite miesto činu.
O bar je opreté telo Boweho. Schytal veľa rán, čo muselo byť zámerné. Choďte k dôkazu B, čo je kufrík. Otvorte ho a pri trúbke nájdete tri nástavce. Jeden chyťte, nič zvláštne na ňom nie je, tak ho dajte naspäť a začujete kliknutie. Tak zdvihnite aj ďalšie dva, položte ich späť a po treťom kliknutí sa objaví tajná schránka. V schránke je lístok do džezového klubu Blue Room (taký lístok mal aj Fleetwood Morgan z vášho prvého prípadu pri Ad Vice). V schránke je aj injekcia, ktorú si pozrite a potom môžete schránku zatvoriť.
Povyše kufríka leží telo Bittlestona. V pravom vrecku má morfium. V zadnej miestnosti za telom si pozrite krabicu s cigaretami, ktorých je tam poriadna zásoba. Napravo od krabice s cigaretami je stojan s puškami. Jednu si pozrite a zamerajte sa na označenie na jej vrchu. Sú to nové a armádne pušky, nikdy nepoužité. Zrejme pochádzajú z krádeže z lode Cooldridge, z ktorej zmizlo aj morfium.
Potom skočte ešte do miestnosti vedľa chodby, kde je telo Eddieho. Telo vám nič nenapovie, ale nájdete tu otvorený trezor, v ktorom je zbraň a peniaze, takže tu zjavne nešlo o lúpež.
Takže s Lamontom a Tyreeom (z prípadu Čierny Cézar) už máte štyroch mŕtvych čiernych hudobníkov z klubu.
Stopy: Morfium; Lístok z klubu Blue Room; Cigarety Valor; Automatická puška Browning (BAR); Lúpež z Cooldridge.

Výsluch: Hosteska
Potom vypočujte hostesku. Povie, že klub býval kľudným, nezaujímavým miestom. Keď ho prebral Eddie, začali sem chodiť drsní chlapi. O Eddiem vie len to, že prišiel k peniazom a tak si kúpil bar, hoci o jeho vedení nemal ani potuchy. Odkiaľ mal peniaze netuší, ale naznačí, že zrejme neboli čisté.
Vypočúvanie: Streľba v klube; McGoldrick.
- Pochyby. Pravda.


Výsluch: Elsa Lichtmanová
Zájdite do klubu Blue Room. Vypočúvate Elsu a v podstate aj ostatných hudobníkov. Popierajú, že by vedeli niečo o morfiu, no tvrdia, že zásoby vždy majú bieli a čierni len kupujú. Tiež popiera že by poznala tých hudobníkov, akurát Cornell Tyree je meno, ktoré si vybaví, lebo s ním kedysi spolupracovala.
Vypočúvanie: Armádne morfium; Obete predávkovania.
- Pochyby. Pochyby.


Sledovačka
S Rayom sa zhodnete, že treba preveriť Mickeyho Cohena. No najprv si vezmete chvíľku sám pre seba. Rozhodli ste sa v noci sledovať Elsu po odchode z klubu. Klasická sledovačka. Zájde do svojho bytu, kde sa k nej pridáte. A Roy to všetko vidí.

Výsluch: Mickey Cohen
Na druhý deň idete s Royom rovno za Mickeym. On a Johnny Stamponato akurát obedujú, tak sa pridáte. Mickey tvrdí, že nevie nič o zvyšnom morfiu, ktoré Lenny nemal u seba. O streľbe v klube vraj tiež nič nevie. Takže odchádzate naprázdno.
Vypočúvanie: Finkelsteinov obchod s drogami; Streľba v klube 111.
- Pochyby. Pochyby.


Policajná stanica
Vraciate sa na stanicu. Od poručíka zistíte, že na prípade krádeže z Cooldridge pracovali Caldwell a McManus. Zájdite preto za Harrym Caldwellom do jeho pracovne tu na stanici. Má podozrenie, že to musela byť práca niekoho zvnútra. Povie, že okrem morfia ukradli cigarety Valor, Pušky Browning, samopaly. Dostanete aj zoznam cestujúcich a ukradnutého tovaru. Tam sa zamerajte na pušky Browning, samopaly, cigarety a morfium, všetko to máte zakrúžkované.

Streľba pri zastávke
Váš rozhovor preruší policajt, ktorý oznámi, že došlo k streľbe na autobus a majú sa tam hlásiť všetci z okolia. Takže choďte preveriť streľbu. Na mieste bežte doľava a za budovu. Tam vylezte hore rebríkom a požiarnym schodiskom až na strechu. Tam zastreľte strelca. Choďte prehľadať strelca. V pravom vrecku u neho nájdete poznámku o jeho cieľoch. Môžete si pozrieť aj zbraň, je to jedna z armádnych pušiek. Po prehliadke sa presúvate automaticky zas dole na ulicu, kde zbadáte Alvarra. Bol na zozname pasažierov Cooldridge a teraz šoféroval autobus, po ktorom sa strieľalo.
Stopy: Strelcov notes.

Výsluch: Felix Alvarro
O lúpeži vraj len počul, tak ako ostatní. Tiež sa dopočul, že Eddie prišiel k peniazom a dodal, že je škoda, že sa s nimi nedržal pri zemi. Poukážete, že Mickeyho strelec šiel konkrétne po ňom. Povie, že si Mickey myslí, že oni majú to morfium, keďže boli na lodi a že sa to Courtney Sheldon snaží urovnať.
Vypočúvanie: Informácie o lúpeži Coolridge; Motív pre streľbu.
- Pochyby. Lož (Strelcov notes).
Stopy: Mariňáci.


Výsluch: Jack Kelso
Felix pred odchodom spomenul, že je v meste aj váš starý spolubojovník Jack. Použite telefón pri ceste a zistíte si adresu Jacka Kelsa. Zájdite k jeho bytu, tam ho vyzdvihnete a odveziete na výsluch na stanicu. O morfiu vraj nič nevie. Nevedel ani, že sa Eddie dostal k peniazom a že ho zabili. Tiež nevedel o ukradnutých puškách a o streľbe na Felixa, ale nemá vám veľmi chuť pomáhať získavať slávu. Ohľadne krádeže niečo skrýva, ale nechce vám to povedať a všetko popiera.
Vypočúvanie: Armádne morfium; McGoldrick; Zbrane ukradnuté z Coolridge; Lúpež v Coolridge.
- Pochyby. Pravda. Pravda. Pochyby.


Robertov hostinec
Keď skončíte s vypočúvaním, oznámi vám strážnik, že došlo k streľbe v reštaurácii. Obeťou je Chris Majewski, ďalší z ľudí, čo boli na palube. Zájdite teda na miesto činu. Z neznámych dôvodov sa strelci stále zdržiavali na mieste činu a keď dorazíte, práve sa dajú na útek, tak ich prenasledujte vo svojom aute. Nakoniec zastanú v bočnej uličke, tak vystúpte a zastreľte ich.
Potom prehľadajte telá. U jedného nájdete v ľavom vrecku záznam z lode so zakrúžkovanými menami: Driscoll, Beckett, Higgins a Connolly. Vyškrtnutí sú už McGoldrick a Majewski. V pravom vrecku má poznámku o stretnutí Mickeyho Cohena a Sheldona na večer. Zbraň, ktorú mal strelec, je opäť armádna puška.
Na zemi pri telách sú noviny (9/13). Zistíte, že papaláši mali na krku škandál a istý detektív prišiel s nápadom, že zmedializovať škandál niekoho iného by vyriešilo ich problémy.
Stopy: Kópia lodného záznamu; Strelcov notes.

Pošta
Z dokumentu jedného zo strelcov viete, že Driscoll a Beckett sú na pošte a že John Higgins a Patrick Connoly sú v divadle. Zájdite teda na poštu. Pri budove pošty práve prebieha prestrelka. Pustite sa teda do strelcov. Kryte sa pri schodoch a potom pri dverách a zlikvidujte piatich zločincov na pošte. Po prestrelke prezrite ležiaceho, je to Walter Beckett, ďalší mariňák. Než zomrie, povie vám, aby ste odkázali Sheldonovi, že to bola smola, ale že to stálo za pokus. Potom ho prezrite. V pravej ruke má vizitku zo spoločnosti Polar Bear, ktorú spravoval Lenny Finkelstein.
Potom prezrite druhé telo, ktoré je vzadu za priehradkami. Je to Michael Driscoll, tiež mariňák zo zoznamu. V ľavom vrecku má papier s poznámkou o stretnutí Sheldona a Cohena. Sheldon si plánoval priviesť posily.
Stopy: Beckettova spoveď, Navštívenka Polar Bear, Poznámka.

Graumanovo čínske divadlo
Dorazíte tam tesne potom, ako došlo k ďalšej vražde, preto hneď sledujte zločincov unikajúcich v aute. Keď im zničíte auto a oni zastanú, tak po vás začnú strieľať, takže to nie je pokojné zatknutie ako obvykle. Zabite ich.

Miesto stretnutia
Zájdite na miesto, kde má dôjsť k stretnutiu medzi Sheldonom a Cohenom. Dôjde k prestrelke. Zabite dvoch pri aute, kým sú dobre na muške. Ďalší je za nimi na streche. Potom vyraďte skupinu nepriateľov, ktorí čakajú ďalej v uličke. Sú na zemi, balkónoch aj strechách. Po prestrelke vám centrála oznámi, že vás na stanici čaká Courtney Sheldon.

Výsluch: Courtney Sheldon
Vo vypočúvacej miestnosti čaká Sheldon a aj doktor, ktorého vídavate v scénkach, ktoré odhaľujete zbieraním novín. Povie len to, čo už viete, že si Cohen myslí, že majú morfium a tak po nich ide. Ku krádeži sa nepriznáva. Spojte ho s lúpežou tým, čo povedal pred smrťou Beckett. Už sa takmer prizná, keď príde veliteľ a kapitán Donelly, aby vám oznámili, že ste uvoľnený zo služby.
Vypočúvanie: Zameranie na mariňákov; Lúpež v Coolridge.
- Lož (poznámka z Driscollovho saka). Lož (Beckettova spoveď).




D. Požiarne zločiny

Keď prídete za šéfmi, tak vám povedia, že vás chce žena obviniť z cudzoložstva, má zábery vás a Elsy. Čo je horšie, vašou milenkou je Nemka, čo nie je vhodné. Ste suspendovaný, manželka vás vyhodila z domu, idete k Else. Za vyriešené prípady, za všetky vaše úspechy a za päťhviezdičkové hodnotenia ste degradovaný a poslaný na oddelenie riešenia zločinov podpaľačstva. To sídli na stanici vo Wilshire. Partnerom mu je Herschel Biggs, ktorý je samotár a neteší ho to. Novým šéfom je kapitán Lachlan McKelty.


21. The Gas Man

Dom Steffensonovcov
Máte preveriť požiar domu Steffensonovcov a Sawyerovcov. Najprv k dohorenému u Steffenovcov. Od policajta zistíte, že nemali dom poistený, takže nemohlo ísť o podvod. Naľavo nájdete zničený ohrievač Instaheat. Otvorte ho a zistíte, že posledné kontroly vykonával Matthew Ryan.
Stopy: Ohrievač kontrolovaný Matthew Ryanom.

Výsluch: Don Steffens
Vraj vyhrali zájazd, odišli z mesta a keď sa vrátili, domu už nebolo. Ukáže vám výherné lístky. Leták na súťaž dostali poštou od Fondu na rozvoj predmestia. O Fonde na prestavbu povie, že vykupujú domy v okolí, lebo sa snažia postavať nové. On odmietol predať, hoci z neho dostanete, že len čakal do poslednej chvíle, aby dostal lepšie cenu, keďže jeho pozemok je uprostred plánovanej výstavby.
Vypočúvanie: Výherné lístky; Prestavba Predmestia.
- Pravda. Pochyby.
Stopy: Výherné lístky; Mestská prestavba.


Gulliverova cestovná agentúra
Než opustíte zhorený dom, použite telefón na rohu ulice a zistite si informácie o Fonde Prestavby Predmestia. Polovládna organizácia pre rozvoj domov. Získate adresu jedného z investorov. Než za ním pôjdete, choďte najprv preveriť agentúru, v ktorej vyhrali Steffensonovci zájazd. Po vstupe vám zamestnanec ukáže záznamy. V nich si potvrdíte výhru Steffensonovcov. Tiež si tam všimnite Sawyerovcov, ktorí však výhru neprebrali.

Výsluch: John Cunningham
Povie vám, že Fond Prestavby má na starosti propagačné akcie ich agentúry. Pochybuje, že sú vládnou agentúrou, keďže vláda sa obvykle nemieša do propagácie. O súťaži vám povie, že nevie ako prebieha, pretože z Fondu im proste zavolajú a oznámia, kto je víťazom.
Vypočúvanie: Fond Prestavby Predmestia; Propagačná súťaž.
- Pravda. Pochyby.


Fond Prestavby
Zájdite na adresu, ktorú ste si vytelefonovali z centrály. Sídli tam stavebná spoločnosť Elyzejské Polia, ktorú vlastní Leland Monroe. Takže sú investormi vo Fonde Prestavby. Tu nič nezistíte. Ak chcete, môžete sa rozhliadnuť v kancelárii a na zadnom stole nájdete správu od Monroea pre Franka Ostermana. Polia síce stavajú, ale schvaľuje to Fond.

Dom Sawyerovcov
Zájdite na miesto druhého požiaru. Ako viete, Sawyerovci si výherný zájazd nevybrali. Takže tu nájdete štyri mŕtvoly, manželov aj s dvoma deťmi. Príčina požiaru je opäť výbuch ohrievača. Môžete si obzrieť telá, hoci z nich nič neusúdite. Napravo od nich, povyše sanitky si na zemi všimnite regulátor z ohrievača.
Keď jeho nález oznámite Biggsovi, príde susedka, ktorá oznámi, že rodina vyhrala zájazd, ale neodišli, lebo ich syn ochorel (aby ste mali stopu na cestovku, keby ste šli sem ako na prvé miesto). Albert Lynch si vtedy všimne v dave týpka, ktorý má rád oheň.
Bežte za ním a on sa dá na útek. Prenasledujte ho a chyťte ho. Ak vám to trvá, tak si na vás počká a musíte ho zložiť pri bitke. Je to Herbert Chapman a rozhodne má rád oheň, ale sem sa len prišiel pozrieť, keď začul o požiari v rádiu.
Stopy: Regulátor.

Požiarna stanica č.32
Zájdite na požiarnu stanicu. Albert Lynch vám naznačil, že má teóriu o tom, čo sa deje, takže si ho choďte vypočuť. Lynch vám ukáže ďalší ohrievač, ktorý našli pri druhom požiari. Pozrite si ho. Podobný tomu, ktorý ste našli sami, len je tam iné meno údržbára. Lynch má teóriu, ktorú vám predvedie na malom modeli, ktorý však máte poskladať sami, aby ste pochopili princíp. Ide o to, že máte plyn, horák, regulátor a balónik predstavujúci plynom sa napĺňajúcu miestnosť. Balónik (vľavo) dajte doprava k horáku. Trúbku (vpravo) dajte doľava k vedeniu plynu. Regulátor (v strede) dajte do stredu medzi ne. Potom naľavo pustite plyn a uvidíte výbuch balónika, ktorý keď sa naplní plynom, príde do kontaktu s horákom cievky proti moskytom.
Stopy: Ohrievač Instaheat model 70, Ohrievač kontrolovaný Reginaldom Varleym.

Továreň InstaHeat
Lynch vám dal adresu továrne na tieto ohrievače. Máte preveriť, či nie je chyba v ich ventiloch. Vojdite a prehoďte pár slov so sekretárkou. Oproti jej stolu si môžete pozrieť reklamu na nový typ ohrievača. Vojdite do kancelárie manažéra. Rasic si pozrie regulátor, ktorý ste doniesli a povie, že s ním niekto manipuloval, aby nedošlo k celkovému uzáveru plynu.

Výsluch: Ivan Rasic
Spýtajte sa ho teda na tieto ohrievače, či sa stále používajú. Prešli na nový model, ale než prešli na nový rozpočet, nainštalovali dosť týchto, ktoré sú závadné. Potom sa pustíte do toho, že možno údržbári prehliadali tieto chyby a dozviete niečo o jeho zamestnancoch. Potom vám ukáže zoznam údržbárov.
Pozrite si zoznam a potom použite telefón v kancelárii. V centrále si preveríte všetky mená zo zoznamu a zistíte, či niekto nemá trestný záznam. Záznam má Walter Clemens, konkrétne za podpaľačstvo a úmyselné poškodenie. Aj Matthew Ryan má záznam, za pohŕdanie súdom a pokus o vraždu, obhajcom uhraté na napadnutie. A aj Reginald Varley, hľadaný v Detroite za vraždu. Rasic vám dá adresu na všetkých troch.
Vypočúvanie: InstaHeat Model 70; Kontroly ohrievačov.
- Pochyby. Lož (Kontrola vykonaná Varleym, alebo Ryanom).
Stopy: Výpoveď Ivana Rasica; Zoznam údržbárov; Trestný záznam Varleyho; Trestný záznam Ryana; Trestný záznam Clemensa.


Vo vypočúvaní znovu oslovte Rasica a pozrite si skrinky všetkých troch podozrivých. V Clemensovej skrinke nájdete anarchistickú esej. V Ryanovej skrinke nájdete celú hromadu výtlačkov tejto eseje. Vo Varleyho skrinke nájdete elektrocievku na odháňanie komárov. Otvorte krabičku, aby ste vybrali a pozreli si aj cievku.
Stopy: Clemensova Anarchistická esej; Ryanova anarchistická esej; Varleyho cievka na moskyty.

Výsluch: Walter Clemens
Zájdite na Clemensovo pracovisko. Nájdete ho ľahko a nenamieta, tak ho vypočujte. O Varleym vie len to, že dostáva províziu od nejakých developerov. Na záznam o podpaľačstve povie, že pracoval na svojom dome, nadrel sa a pri rozvode ho vysúdila manželka, takže ho podpálil. Vyhýba sa odpovedi o Ryanovi, no na základe eseje z jeho skrinky ho dotlačíte k tomu, aby vám povedal, že to Ryan rozdáva tie papiere a snaží sa ľudí do toho zatiahnuť.
Vypočúvanie: Čo vie o Varleym; Zamestnanie v InstaHeat; Čo vie o Ryanovi.
- Pochyby. Pochyby. Lož (Clemensova anarchistická esej).
Stopy: Clemensova výpoveď.


Ryan a Varley
Zájdite na Ryanovo pracovisko. Keď sa priblížite a identifikujete, tak sa dá hneď na útek. Prenasledujte ho. Biggs bude po ňom strieľať, takže ho buď dostaňte takto, alebo ho vybúrajte. Potom ho zatknete.
Potom zájdite na pracovisko Varleyho. Tu už postupujte razantnejšie, aby neušiel v aute, no aj tak sa dá na útek po vlastných. Bežte za ním a buď sa ho pokúste dohoniť a chytiť, alebo zamerať a vypáliť varovný výstrel, aby sa vzdal. Na varovnú strelu máte dobrú šancu, keď pobeží cez ulicu. Zatknite ho.
Vráťte sa na stanicu a vypočujte oboch zadržaných. Varley je vo vypočúvačke číslo dva, Ryan v jednotke.

Výsluch: Reginald Varley
Keď ho usvedčíte z toho, že bol u Sawyerovcov, tak si spomenie, že Sawyer nechcel predať dom. Sťažoval sa na ohrievač, tak mu ponúkli servis zdarma, no predať nechcel ani tak. Clemensovou výpoveďou o tom, že chcel pribrať na výplatnú pásku Rozvojového fondu aj jeho, ho spojí s Fondom a tak povie, že ich tlačí čas, pretože majú v pláne ku konkrétnemu dňu niečo veľké a tak mu ponúkli peniaze a on ich prijal, ako údajne aj mnohí ďalší. Za peniaze inštaloval tieto staršie modely ohrievačov a poskytoval ich údržbu. Keď poukážete na cievku v jeho skrinke, tak tvrdí, že je Ryanova. Vraj chcel, aby ju mohol mať u neho, lebo mal skrinku plnú anarchistických výtlačkov.
Vypočúvanie: Správa ohrievača u Sawyerovcov; Rozvojový fond; InstaHeat model 70.
- Lož (Jeho podpis na ohrievači, ktorý spravoval). Lož (Clemensova výpoveď). Lož (Cievka na moskyty).


Výsluch: Matthew Ryan
Obviňte ho z pokusu o zničenie spoločnosti, čo zodpovedá kampani jeho presvedčenia a podložte to materiálmi z jeho skrinky. Odmieta sabotáž, viní InstaHeat, že používajú stále zastaralé ohrievače. Tvrdí, že nevie ako zmeniť nastavenie v regulátore, ale jeho šéf vypovedal, že opravári prešli školením, aby vedeli ako na to, aby to vedeli opraviť. Pokúsite sa ho spojiť aj s Fondom Rozvoja, s tým, že sa Fond pokúša dostať ľudí z domov, aby mohli anarchisti spáliť ich domy. Popiera, že s nimi niečo má, v tomto ohľade poukáže na Varleyho, ktorý od nich berie peniaze. K svojmu niekdajšiemu obvineniu z vraždy povie, že za to bola zodpovedná spoločnosť Hephaistos, ktorá vyrábala chybné ohrievače. Došlo k výbuchu, ktorý zabil jeho rodinu, no vinili z toho jeho.
Vypočúvanie: Anarchistické materiály; InstaHeat model 70; Rozvojový fond; Obvinenie z pokusu o vraždu.
- Lož (Ryanova anarchistická esej). Lož (Výpoveď Ivana Rasica). Pochyby. Pochyby.
Stopy: Výpoveď Matthewa Ryana.


Potom môžete kohokoľvek z týchto dvoch obviniť z podpaľačstva a vraždy. Prípad uzavriete kýmkoľvek. Pre väčšie hodnotenie a spokojnosť okolia obviňte Ryana, hoci podozrivejšie pôsobí Varley, ale aj ak ho neobviníte, pošlete ho do Detroitu, kde čelí obvineniu z vraždy.


22. A Walk in the Elysian Fields

Miesto činu
Máte preveriť ďalší požiar. Dostanete len adresu a oznámenie, že sú tam najmenej štyri obete. Cestou vám Biggs povie o požiari v Rancho Escondido, čo bol nový stavebný projekt Rozvojového Fondu. Osídlený mal byť už o týždeň.
Na mieste činu choďte za koronerom do spáleného domu, kde vám ukáže štyri obete. Lynch vám povie, že si myslí, že príčinou smrti bolo udusenie plynom. Niekto telá preniesol, naaranžoval a potom došlo k požiaru, ktorý spôsobil ich obhorenie.
Potom sa poobzerajte. Môžete si prezrieť telá. Pri stope B si pozrite rodinnú fotografiu obetí. Phelps začne mať podozrenie, že je za to zodpovedná rovnaká osoba, ako v predošlom prípade. Podpaľač zrejme nechcel zabiť ľudí, len spáliť dom a tak dal rodinu dokopy pred požiarom, hoci už boli mŕtvi. Potom si choďte pohovoriť s Biggsom, ktorého rozčúlila vaša teória. Keď si veci vyjasníte, spomeniete si, že aj Morelliovci (obete) vyhrali v súťaži cestovnej kancelárie, tak ako predošlé dve rodiny z minulého prípadu.
Potom máte vypočuť susedov. Ešte si skočte napravo od vstupu do budovy. Na trávniku nájdete noviny (10/13). Potom choďte do novín nahor a medzi domom a plotom nájdete zničený ohrievač, rovnaký model ako minule. Servis mu robil Reginald Varley.
Choďte na trávnik susedovho domu. Na zemi pri kríkoch nájdete cigaretové ohorky (natočte si značku) a pri nich aj odtlačky topánok. Niekto tu čakal a sledoval dom. Napokon oslovte suseda, ktorý tu vedľa býva. Spomenie, že chudáci vyhrali víkendový pobyt a teraz sa im prihodilo toto. Vypočujte ho.
Po výpovedi sa stretnete s Biggsom, ktorý našiel v okolí origami. Rozbaľte ho a zistíte, že je vyrobené z letáku Elysian Fields a na letáku je majiteľ, Leland Monroe.
Stopy: Presun tiel; Fotka rodiny; Ohrievač; cigaretové ohorky; Odtlačky topánok; Výherný víkendový pobyt; Plánovaná demolácia (z výpovede Foremana); Origami (od Biggsa); Leták Elysian Fields.

Výsluch: Dudley Foreman
Prizná sa, že Morelliho nemal veľmi rád a nevie prečo nechcel predať dom, keď to tam všetko vykupujú a plánujú búranie starých domov a novostavby. Spomenie si, že niekoho videl sledovať dom. Vysoký, chudý v oranžovej veste, plešatý s klobúkom. Potvrdí, že Rozvojový fond skupuje domy a že Morelli nechcel predať, lebo lipol na tom dome. O súťaži nič moc nevie. On predal svoj dom a vie len to, že súťaž je motivácia pre tých, čo váhajú.
Vypočúvanie: Svedectvo požiaru u Morelliovcov; Podozrivá aktivita; Plánovaná demolácia; Propagačná súťaž so zájazdmi.
- Pochyby. Pochyby. Pochyby. Pravda.


Rancho Escondido
Použite telefón, aby ste získali adresu Elysian Fields. Tiež máte odkaz od kapitána McKeltyho s tým, že ho máte kontaktovať, takže sa s ním hneď spojíte. Je naštvaný z toho, že chcete preverovať Elysian Fields. Keďže šéf protestuje, skúste zistiť najprv viac a preto zájdite na Rancho Escondido, kde došlo k požiaru, ktorý spomínal Biggs.
Keď tam dorazíte, pár zúrivých majiteľov sa pustí do polície, takže zasiahnite a pomôžte ich poraziť. Potom si obzriete spálený dom pri vás. Napravo, vedľa komína preskúmajte stenu a vytiahnete tehlu. Preskúmajte ju viac a zistíte, že cement, ktorý bol použitý na stavbu, bol nekvalitný. Potom Biggs súhlasí, aby ste navštívili Elysian Fields, tak tam zájdite.
Stopy: Zlá kvalita cementu.

Výsluch: Leland Monroe
Pohovorte si s prvou sekretárkou, vyjdite hore a pohovorte si s druhou, ktorá vás nechce vpustiť, ale objaví sa samotný Monroe a pozve vás do svojej pracovne. Tam si môžete pozrieť makety jeho projektov výstavby. Potom ho oslovte.
Spojenie s požiarmi samozrejme odmieta a popiera. O propagačnej súťaži vraj nevie, ale ako dôkaz máte úplne jednoduchý leták propagujúci súťaž a na ňom Monroeovu tvár. Tu sa začne oháňať tým, že policajný náčelník a starosta sú podielnikmi v Rozvojovom Fonde. Tiež povie, že pokrok nemožno zastaviť, ale zase sa vyhýba spojeniu s požiarmi a tvrdí, že aj ak by niekto nepredal, tak by proste stavali okolo neho. O Rancho Escondido tvrdí, že to bola skvele odvedená práca, no poukážete na zlý cement. Na to sa odvolá len tým, že všetky budovy boli schválené kalifornskou poisťovňou.
Vypočúvanie: Spojenie Elysian Fields s požiarmi; Propagačná súťaž so zájazdmi; Získavanie miestnych pozemkov; Požiar v Rancho Escondido.
- Pochyby. Lož (Leták Elysian Fields). Pochyby. Lož (Zlá kvalita cementu).


Elisyan Fields
Napokon keď skončíte, tak vám dá zoznam ľudí, ktorých najímali na prácu, no pri odchode nezabudne pošeptať Biggsovi vyhrážku ohľadom jeho penzie. Zájdite k jeho sekretárke a na stole je zoznam. Zamerajte sa na meno Herbert Chapman. Je to muž, ktorého ste zatkli v minulom prípade, ktorého Lynch označil za fanúšika ohňa. Použite telefón na prízemí, v kancelárii oproti spodnej sekretárke. Zistíte si Chapmanovu adresu, keďže z polície ho už prepustili. Než budete pokračovať v pátraní na ďalší deň, večer za vami zájde Roy Earle, váš parťák z Ad Vice, ktorý vás podrazil. Varuje vás, aby ste sa držali od Elysian Fields.
Keď sa stretnete, Biggs podotkne, že aj on dostal varovanie od kapitána. Zájdite na adresu Chapmana, ktorú vám nahlásia zo stanice.
Stopy: Zoznam najatých ľudí.

Chapmanov dom
Chapman doma nie je, tak mu zatiaľ prezrite auto. Nájdete tam náboje a krabičku, z ktorej vyberte cievku na moskyty. Tiež je tam leták Elysian Fields. Keď skončíte s prieskumom auta, uvidíte Chapmana, no aj on uvidí vás. Unesie električku a dá sa na útek. Prenasledujte ho. Buchnite zboku do električky, aby ste odrazili kryt kolies. Potom sa pri nej držte, aby jej mohol Biggs rozstrieľať kolesá. Keď zastaví, vystúpte a zastreľte Chapmana, ktorý sa bráni zatknutiu. Šéf je spokojný, dostali ste podpaľača a viac to máte nechať tak. To ale Phelps samozrejme nemôže a tak nahovorí Elsu, aby zašla za Jackom, keď vám oznámi, že jej prišiel výnos o vyplatení poistky po smrti jej priateľa.
Stopy: munícia - kaliber .45; Cievka na moskyty.


23. House of Sticks

Poisťovňa
Teraz ste Jack Kelso, Phelpsov spolubojovník z vojny, ktorý teraz pracuje ako vyšetrovateľ pre poisťovňu. Prichádza za vami Elsa Lichtmannová, ktorej majú vyplatiť životnú poistku. Zomrel Louis Jan Buchwalter, ktorý ju ustanovil za osobu, ktorej sa má poistka vyplatiť. Ona však peniaze odmieta a chce, aby ste preverili jeho smrť. Vezmete si jeho zložku. Odhrňte malý papier so základnými údajmi a pozrite si popis. Zomrel pri prepade strechy, na ktorej pracoval. Bola to stavba Elysian Fields. Potom si vypočujte Elsu.
Stopy: List z poisťovne; Buchwalterova zložka.

Výsluch: Elsa Lichtmannová
Tvrdí, že by Louis nespravil strechu, ktorá by spadla. Keďže jej intuícia nestačí pre otvorenie prípadu, tak vám tvrdí, že sa v tom dome deje niečo nekalé. Poznali sa z internačného tábora, kde boli zatvorení Nemci žijúci v Amerike počas druhej svetovej vojny. Napokon vám povie o svojom podozrení, že Elysian Fields páchajú zlé veci a že je v tom zapletená zrejme aj jeho poisťovňa.
Vypočúvanie: Dôvod na jej pochyby; Spojenie s Buchwalterom; Motív pre pochyby.
- Pochyby. Pochyby. Pravda.


Elysian Fields
Keď Elsa odíde, zavolá si vás Curtis Benson, váš šéf. Nasledujte sekretárku a skočte za ním. Ten vám jasne povie, že ju máte vyplatiť a nechať to celé tak. Zájdite na stavenisko Elysian Fields. Vojdite do kancelárie (boli ste tu aj ako Phelps) a zo stola si vezmite papier, ktorý potvrdzuje doručenie cementu, z ktorého zistíte, že nebol vhodne dávkovaný. Z druhého stola si vezmite list nariaďujúci demoláciu budov a vedľa neho je aj poznámka od Monroea z Elysian Fields pre Franka Ostermana. Na stene sú aj plány diaľnice, no to vám zatiaľ nič nehovorí.
Vyjdite von a oborí sa na vás predák stavby. Nechcete odísť, tak vás napadne. Zbite ho. Povie vám, kde nájdete dom, v ktorom Louis zomrel.
Je to o pár domov ďalej cez ulicu, proste hromada trosiek medzi domami. Choďte do zadnej časti, kde nájdete popísané časti dosky. Dáte ich dokopy a získate nápis „Keystone Films“. Vtedy sa vás pokúsi prejsť buldozérom predák, ktorého ste pred chvíľou zbili. Utekajte a preskakujte prekážky, ktoré máte v ceste. Občas sa otočte a namierte na neho v kabíne. Vždy sa kryje radlicou, takže ho nemôžete zastreliť, ale to ho trochu spomalí a vám to dá čas dostať sa až na koniec jarku a vyliezť hore rebríkom.
Keď ste v bezpečí na ulici, tak si skočte na kraj ulice k policajnému telefónu. Vyžiadajte si adresu filmového štúdia.
Stopy: Potvrdenie o doručení cementu; Príkaz na demoláciu; List spoločnosti; Zlomená doska.

Filmové štúdio Keystone
Na mieste nájdete strážnika, ktorý vám povie, že štúdio je už dávno zatvorené. Rozvojový Fond ho odkúpil a chystá sa ho zbúrať. Potom prelezte plot oproti a na hromade dosiek naľavo nájdite papier potvrdzujúci dodanie dreva. Na hromade dosiek napravo nájdete útržok dokumentu, ktorý neodporúča toto drevo pre použitie na hlavné, ťažiskové štruktúry. Prelezte plot naspäť k strážnej búdke a prelezte druhý plot, aby ste sa dostali na dvor medzi budovami. Tam choďte dverami do budovy naľavo. Na stole nájdete schránku na filmový kotúč. Otvorte ju, no film tam nie je. Naľavo je premietačka. Otvorte ju, film, ktorý hľadáte, je už v nej zasadený. Pustite si ho.
Horným gombíkom nastavte obraz a spodným upravte rýchlosť filmu. Potom spodnou páčkou pustite film od začiatku. Uvidíte stretnutie investorov Rozvojového fondu. Doktor Harlan Fontaine, Curtis Benson (váš šéf z poisťovne), Leland Monroe (majiteľ Elysian Fields), Raymond Gordon (šéfredaktor Timesov), Donald Sandler (štátny žalobca) a William Worrell (policajný náčelník). Po zhliadnutí filmu sa vráťte pred komplex a v strážnikovej búdke použite telefón. Zavoláte svojho šéfa, no opäť sa vám len dostane príkazu uzavrieť prípad a vyplatiť Elsu. Zavoláte Else a dohodnete si schôdzku.
Stopy: Potvrdenie dodávky dreva; Zlá kvalita dreva; Schránka na film; Film.

Blue Room; Elysian Fields
Zájdete do džezového klubu, kde Elsa pracuje. Stretnete sa s Elsou a uvidíte aj Phelpsa. Choďte na druhé stavenisko Elysian Fields. Brána je zatvorená, ale v dome oproti uvidíte blikotať svetlo. Choďte do toho domu. Na prízemí skúste použiť umývadlo a uvidíte, že je nefunkčné. Vyjdite hore schodmi do miestnosti so svetlom a tam vás napadnú traja najatí vrahovia. V boji sa ani nesnažte, prehráte. Monroe ich najal, aby sa Jacka zbavili.
Podarí sa vám vyskočiť z auta. Po scénke bežte k ceste a naskočte do auta, ktoré tam zastalo. Utečte svojim prenasledovateľom. Najľahšie je zastať, keď vás budú prenasledovať. Vystúpia z áut, aby vás zastrelili. Vtedy ich môžete prejsť, alebo sa dať na útek. Než stihnú nasadnúť a zas za vami vyraziť, tak sa im stratíte. Potom zájdite za Elsou.


24. A Polite Invitation

Bensonov dom
Jack sa preberá v nemocnici. Po rozhovore s Elsou, ktorá sa mu ospravedlní za problémy a potykajú si, príde Petersen, ktorý chce kandidovať na štátneho prokurátora a ponúkne vám prácu vyšetrovateľa. Zájdite do domu Curtisa Bensona, vášho šéfa z poisťovne. Zo schránok zistíte, že býva v čísle dva.
Zájdite do bytu a keď uzemníte Bensona, prezrite si jeho byt. Na pracovnom stole je poistka na Rancho Escondido. Na sklenenom stole otvorte šanón, v ktorom je certifikát podieľnika v Rozvojovom Fonde. V spálni nájdete v jeho posteli nahú trinástku. Potom vyspovedajte Curtisa, už ako vyšetrovateľ úradu prokurátora.
Stopy: Poistka; Podieľnícky certifikát.

Výsluch: Curtis Benson
Dôvod pre nenásytnosť bol prostý. Vedenie spoločnosti ho zbavilo funkcie prezidenta a stal sa len viceprezidentom v Los Angeles, pretože to mesto nepovažovali za zaujímavé. K poistným podvodom pre Rozvojový Fond dodá len toľko, že sú to malé činy oproti celku. U Buchwaltera to bola len proste súhra okolností, ktoré ste predstavovali vy, Elsa a Phelps. To, že používali na domy nekvalitné drevo, Curtisa nezaujíma.
Vypočúvanie: Motív pre spreneveru; Mestský Rozvojový Fond; Buchwalterov prípad.
- Lož (Podielnícky certifikát). Lož (Poistka). Pochyby.


Poisťovňa
Vráťte sa do poisťovne, kde ste ešte pred pár dňami pracovali. Že ste skončili, ešte nik nevie, takže proste vojdite a vyvezte sa hore výťahom. Napravo je vaša pracovňa. Pozrite si Buchwalterovu zložku a v nej sa zamerajte na ľavej strane na Elysian Fields a na zemepisnú šírku a dĺžku. Na papieri vpravo si všimnite cenu, hodnota domu je 3500 dolárov, kým poistený je len na 900.
Keď skončíte s prehľadom zložky, príde za vami Phelps, s ktorým si pokecáte.
Stopy: Buchwalterova zložka; Hodnota pozemku.

Hall of Records
Zájdite si pozrieť pozemkový register. Recepčný nemá problém a vpustí vás. Môžete si všimnúť, že luster, ktorý zhodil Phelps, stále nenahradili. Vyjdite na prvé poschodie a choďte k poličke s písmenom „S“, kde si nájdite informácie o Rozvojovom Fonde (Suburban Development Fund). Vyberte zložku a na štvrtej strane je zápis Fondu. Tam sa pri menách zamerajte na Sheldon Courtney, váš spolubojovník, ktorého už Phelps vypočúval, než bol preložený.
Potom požiadajte úradníka, aby vám našiel adresu podľa zemepisnej šírky a dĺžky z Buchwalterovej zložky. Použite stôl s mapou a nastavte hodnoty 034-04-29 a napravo 118-17-58, ako aj povie samotný Jack. Úradník vám povie, že to vám veľmi nepomôže, pretože potrebujete spojiť to číslo s písmenom. Použite kalkulačku, ktorú vám úradník ukáže. Vyťukajte na nej číslo pozemku (1876988), navoľte „deliť“ a potom číslo 90000. Výsledok je 20. Úradník vám povie, že písmeno „A“ má hodnotu „0“, takže vy potrebujete dvadsiateprvé písmeno, čo je „U“. Choďte preto k skrinke označenej „U“. Vezmite si zoznam a v ňom nájdite číslo 1876988. Nájdete pozemok zapísaný na meno Randall Jones s hodnotou 350 dolárov, ktorá sa navýši po výstavbe na 3500 dolárov investované cez Elysian Fields.
Keď skončíte s prieskumom, objavia sa traja chlapi, ktorí vás predtým uniesli. Teraz nič neriskujú a rovno vytiahnu zbrane. Takže je tu prestrelka. Zabite ich.
Stopy: Elysianský pozemok číslo 1876988.

Monroeove sídlo
Potom idete vyspovedať Sheldona Cortneyho. Povie vám, že dal morfium Fontaineovi, aby investoval peniaze do domov pre vojakov. Je pre neho novinka, že sa jedná o poistné podvody s nefunkčnými, kazovými domami. Potom sa objavíte vo svojom dome. Vojdite do svojho bytu a zdvihnite zvoniaci telefón. Volá Leland Monroe. Chce sa s vami stretnúť. Zájdite teda po telefonáte do jeho sídla.
Prestrieľajte sa záhradou plnou nepriateľov. Zavolali ste si aj troch kamarátov z vojny, takže vám pomôžu s nepriateľmi. V záhrade je mnoho živých plotov a múrikov, za ktorými sa môžete kryť. Nepriateľov nad schodmi môžete dostať aj cez otvory v plote. Hore ich je ešte pár pred budovou. Pobite ich a do budovy vojdete sám. Dvaja sú v prvej miestnosti a jeden v druhej. Ďalej narazíte na sekretárku a počas tejto chvíľky niekto odnesie všetky telá aj zbrane. Prejdite do chodby. Dvaja sú dole pri schodoch a dvaja ďalší hore nad nimi. Prebojujte sa až do Monroeovej pracovne.
Porozhliadnete sa tam. Otvorte trezor, pri ktorom ste Monroea načapali. Napravo v ňom si vezmite diár, v ktorom je popis úplatkov. Je tam pár zaujímavých mien. Vedľa je podielnícky certifikát spoločnosti Fondu. Hore nájdete zložku popisujúcu zločiny Harlana Fontainea (správu o ňom podal Roy Earle). Pri lampe pod oknom nájdete noviny (11/13), aby ste videli, že dobrý doktor sa zbavil naivného Sheldona. Vedľa novín je fotografia vedúcich členov Rozvojového Fondu. Na pracovnom stole nájdete zoznam rodín, ktorým boli vypálené domy. Potom už len nasleduje scénka výsluchu Monroea a telefonátu s Biggsom. Zistíte, že uniesli Elsu.


25. Nicholson Electroplating

Miesto výbuchu
Dôjde k obrovskému výbuchu, takže rovno vyrážate na miesto, aby ste zistili, čo sa stalo. Zájdite teda smerom k výbuchu. Keď dorazíte na miesto, budú tam dvaja rabovači, ktorí už začali prestrelku s policajtom. Zastreľte ich.
Vojdite potom do komplexu, kde vás už čaká aj koroner Malcolm a Ray Pinker. Bola to továreň Nicholson Electroplating. Po rozhovore sa tu máte poobzerať. Bežte pomedzi trosky a pri prvej príležitosti odbočte vpravo. Na konci cesty nájdete policajta, ktorý tvrdí, že niečo objavil. Spojte dve časti krytu a otáčajte vrchnou časťou, kým nedostanete čitateľný nápis „P&W Wasp Major R-4300“. Vráťte sa na miesto, kde ste odbočili a na zemi pri odbočke je kus oblečenia. Natočte ho tak, aby ste videli štítok z čistiarne. Na konci cesty nájdete pri ďalšom policajtovi skrinku, v ktorej je kufrík. Prezrite kufrík. Je tam vizitka na meno Tomoko Okamoto. Je tam žltý dzindzík, ktorý neviete identifikovať.
Tiež je tam mini špiónsky fotoaparát. Ďalej je tam zašifrovaná správa a vedľa je dešifrovací kruh. Na ňom najprv natočte k ukazovateľu písmeno „K“ na vonkajšom kruhu. Vnútorný kruh natočte na písmeno „H“. Potom otáčajte celým kruhom podľa písmen z papierika, teda KSBOJKLOXSB, ktoré nastavujte na vnútornom kruhu. Na vonkajšom kruhu dostanete správne písmená slova (ktoré sa vám zapisujú v ľavom hornom rohu obrazovky) a napokon teda celú adresu, čo je 133 North Vermont Avenue (vychádzajúc z čísel 133 na papieri a písmen N VERMONT AVE). Po preskúmaní sa vydajte späť na cestu k autu.
Stopy: Časť z lietadla; Štítok z čistiarne; Špionáž; Špiónsky fotoaparát; Zašifrovaná správa - Rozšifrovaná správa.

Výsluch: Fred Nicholson
Cestou von vás zastaví Nicholson, majiteľ továrne, ktorá vybuchla. Povie vám, že ich hlavný chemik, Harold McLellan testoval v tejto oblasti nový proces chemického čistenia hliníka. Okamoto bola asistentka doktora McLellana. Nevedel, že je priemyselná špiónka. Podozrenie má na letecké spoločnosti, ktoré tiež používajú veľa hliníka.
Vypočúvanie: Výbuch továrne; Okamoto; McLellan.
- Pochyby. Lož (Špiónsky fotoaparát). Pochyby.


Čistiareň
Po rozhovore sa vráťte na ulicu a choďte doprava, za požiarnymi autami na koniec zasiahnutej oblasti. Tam použite telefón. Necháte si preveriť časť z lietadla, ktorú ste našli a tiež si zistíte adresu čistiarne. Vydajte sa do čistiarne.
Obsluhujúci v čistiarni vám dá zákaznícku knihu, tak si nájdite meno podľa čísla zo štítka. Číslo bolo J2620 a meno pri čísle je Oscar Hangstrom, no chýba adresa. Preto použite telefón v čistiarni a zistíte si, že nik taký tu nemá nahlásené bydlisko.

Odhalená adresa
Bez ďalších stôp zájdite na adresu, ktorú ste získali rozlúštením zašifrovanej správy. Pozrite si schránky a zistíte, že v čísle jedna býva Tomoko Okamoto. Vojdite do jej bytu a otvorte chladničku. Vypadne z nej mŕtvola. Prehľadajte ju. Prezrite hlavu a utvrdíte sa v spôsobe zabitia, jedna guľka do hlavy a jedna do srdca. Na ľavej ruke si všimnite hodinky. Sú drahé a obľúbené u pilotov. Na pravej ruke si obzrite prsteň. Pri krbe je na zemi spona na kravatu. Natočte si ju, aby ste videli, že je to čestný dar pre policajtov odchádzajúcich do dôchodku. Môžete si prezrieť aj krvavú stopu pri dverách do spálne a v spálni nájdete na poličke druhý žltý dzindzík, rovnaký, ako ten, čo ste našli na mieste výbuchu. Ich spojením sa otvoria a získate mikrofilm.
Po prehliadke bytu Biggs zavolá políciu, aby sem poslala svojich ľudí. Keď zloží, použite telefón aj vy a vypočujte si správy. Máte volať Raya Pinkera, ktorý vám povie, že technik z letiska identifikoval váš kus kovu. Je to kryt na vrtuľu chrániaci pohon.
Stopy: Náramkové hodinky; Prsteň; Spona na kravatu; Mikrofilm.

Výsluch: Vernon Mapes
Idete na letisko Hawarda Hughesa. Vojaci vás nechcú vpustiť, ale Biggsov starý známy, bývalý policajt Vernon Mapes tu má na starosti ochranu a povolí vám vstup. Sledujte jeho auto a vojdite za ním do haly, kde je nový typ lietadla, na ktorom Hughes pracuje. Tam si pohovoríte. Tvrdí, že o výbuchu nič nevie. Ako šéf bezpečnosti nie je zasvätený do výroby, stará sa len o osobné veci. O Okamotovej vraj nič nevie. O McLellanovi vraj tiež len počul, no keď spojíte Hughesovu firmu so súčiastkou z továrne Nicholsona, tak povie, že ju tam poslali na testovanie, pretože sa zaujímali o prácu McLellana.
Vypočúvanie: Výbuch továrne; Okamoto; McLellan.
- Pochyby. Pochyby. Lož (Súčiastka z miesta výbuchu).


Hughes Aircraft
Vyjdite napravo hore schodmi a vojdite do Vernonovej kancelárie. Na konci si na stole pozrite dve fotografie. Na jednej je herečka Marie McDonaldová, na druhej je neúplná adresa, ktorá vás zaujala. Vráťte sa dole do haly a choďte dozadu k motorom. Mechanik vám dovolí prezrieť si motor. Stiahnete kryt a zistíte, že ich potierajú olejom, aby zabránili hrdzaveniu. Choďte k zadnej časti lietadla a všimnite si sudy s olejom.
Vojdite schodíkmi do lietadla, v ňom vylezte hore rebríkom a na nástenke pri vás si pozrite papier s koordinátami. Potom použite stroj s mapou pri okienku. Ľavým gombíkom nastavte šírku (2407) a pravým dĺžku (7600). Zistíte, že koordináty ukazujú na Bahamy.
Stopy: Fotografia; Ľanový olej; Navigačná poznámka; Bahamy.

Policajná stanica
Vráťte sa na stanicu a oslovte policajta na recepcii. Choďte dole na technické oddelenie a pohovorte si s Rayom Pinkerom. Vyvolal fotky z mikrofilmu, tak si ich pozrite. Každú si môžete priblížiť lupou a aj to spravte, aby ste sa dozvedeli z fotiek, čo potrebujete. Na jednej strane stola sú bežné fotky. Prvá je vaša, tú nepotrebujete. Na druhej je obeť z chladničky (zamerajte sa na hodinky na fotke). Na tretej sú Howard Hughes a Vernon Mapes. Na štvrtej je záber z poznámok McLellana. Na piatej je asi McLellan. Na šiestej, poslednej, je záber na budovu a číslo na dverách.
Keď si pozriete túto kôpku fotiek, má pre vás Pinker ešte jednu úlohu. Kvapnite kvapku z troch nádob (Kyselina Chloristá, Ľanový olej a nejaký anhydrit kyseliny octovej) do Petriho misky. Je jedno v akom poradí. Zistíte, čo bolo príčinou výbuchu.
Na druhej strane stola je fotka mikrofilmu. Pozrite si ju cez zväčšovacie sklo. Prezerajte si ho, kým sa vám nezaeviduje ako dôkaz.
Stopy: Patent na čistenie hliníka.

Dom z fotografie
Zájdite k domu z fotografie. Vojdite do bytu. Naľavo od dverí je kanister benzínu. Prezrite nočný stolík. Je tam letenka na Bahamy. Vedľa letenky je aj pas. Prezrite si všetky strany, až sa dostanete na koniec, kde je fotka majiteľa pasu. Zistíte, že Hangstrom a McLellan je tá istá osoba. Viac si toho nepozriete, lebo niekto podpáli dom aj s vami. Streľte do plynovej nádrže pri sporáku, čo odpáli časť steny. Vyjdite tade do susednej miestnosti a tam von oknom.
Vonku zistíte, že sa vás upáliť pokúsil Vernon Mapes. Prenasledujte ho, keď sa dá autom na útek. Netrápte sa príliš jeho likvidáciou. Snažte sa skôr nenarobiť veľa škody a nenabúrať svoje auto. Zbavte sa radšej vojenského vozidla, ktoré vás napadne. Sledujte ho až na letisko. Ak ho sem dostihnete na prvý pokus, tak získate aj úspech „Out of the Frying Pan“.

Hughesovo letisko
Keď zastanete, môžete si vziať z kufra lepšiu zbraň, lebo vás tu čaká dosť členov ochranky. Zlikvidujte pár nepriateľov na parkovisku pred vami. Prídu im na pomoc ďalší v dvoch autách. Ak chcete úspech „Bulletproof Windshield“, tak musíte zabiť šoférov oboch áut skôr, než stihnú vystúpiť. Potom dorazte ostatných na parkovisku.
Vbehnite dovnútra do haly a tam zlikvidujte ďalších nepriateľov. Pár je ich pred vami za krabicami a jeden v lietadle. Za lietadlom je jeden hore na lešení. Poslední sú pred vami za krabicami a Vernon s guľometom na streche kancelárie. Ak máte samopal, dostanete ho aj z ďalej, ak pištoľ, kryte sa za krabicami a presúvajte sa bližšie, aby ste boli na dostrel a zabite ho. Keď všetkých pobijete, je to celé vyriešené a už len sledujete záverečnú scénu, kde šéfovi vysvetlíte, že McLellan chcel predať proces, na ktorom pracoval, Vernonovi a utiecť so svojou asistentkou Tomoko.


26. A Different Kind of War

Pátranie po únoscovi
Pacientom nášho doktora Fontainea bola aj Elsa, ktorá sa mu zdôverila o spolupráci Jacka a Colea, takže sa ju pokúsil zlikvidovať. Elsa je nezvestná. Jack nevie, kto je únosca, ale od Monroea zistil, že pracuje ako deratizátor. Máte adresy troch firiem. Zájdite na „Rapid Exterminators“. Pohovorte si s chlapíkom, no nič tu nie je. Akurát na pulte sú noviny (12/13). Zájdite na „Nuclear Bug & Rodent Control“. Tu je tiež len pár ľudí, takže nič nové. Zájdite napokon na „Westlake Pet Control“. Pohovorte si so zamestnancom a dostanete adresu.

Miesto činu
Ako Phelps idete s Biggsom na miesto činu, kde vás privíta Rusty Galloway. Povie vám, že doktor Fontaine bol zavraždený, pravdepodobne jedným zo svojich pacientov. Jeho poslednou pacientkou bola Elsa Lichtmannová. Vojdite dnu a prezrite si miesto činu. Pozrite si obeť. Hlavu, kde len okomentujete zranenia.
Na pracovnom stole sú noviny (13/13). Na stole je aj poznámkový blok. Ako ste to už párkrát robili, vyčiernite ceruzkou celú stranu, aby ste odhalili, čo tam mal zaznačené. Potom spojte mapku s článkom z novín a uvidíte, že nové domy sa pretínajú s plánovanou diaľnicou. Pri skrini je na zemi krištáľová guľa. Natočte si ju, aby ste videli krvavú škvrnu.
Na stolíku pri lampe a soche je zložka, ktorú otvorte. Z listu v nej zistíte, že Fontaine sa staral o podpaľovanie domov pre Monroea. Otočte stránku a uvidíte adresy vypálených domov aj s poznámkami - Monroe nebol spokojný s úmrtiami, pretože to priťahovalo pozornosť a Fontaine si nechal ich korešpondenciu ako poistku. Na ďalšej strane je psychiatrické zhodnotenie pacienta. V skrinke vo vedľajšej miestnosti nájdete zásoby morfia.
Pochopili ste, že nešlo len o poistné podvody, ako sa domnieval Jack. Vláda bude musieť vykúpiť pozemky, ktoré stoja v ceste diaľnici. Rozvojový Fond zvýšil hodnotu pozemkov a za tú ich bude môcť predať.
Stopy: Trasa diaľnice; Krištáľová guľa; Fontaineove vydieračské materiály, Skrinka s morfiom.

Ranč Ricon
Opäť ste Jack, ktorý dorazil na ranč. Vojdite do budovy. Na stole napravo nájdete plameňomet. V spálni je pri posteli zbraň. V kuchyni na poličke je regulátor plynu z ohrievača. V miestnosti vedľa kuchyne nájdete hromadu origami. Na stene je fotografia útočníka s jeho jednotkou v Okinawe (vašou a Phelpsovou jednotkou). Na stole pod oknom je nedokončené origami, ktoré keď rozbalíte, uvidíte, že je robené z letáku Elysian Fields. Prezrite si origami na stole pri sviečkach. Na okne je plán riečnych tunelov v Los Angeles, čo vám napovie, kde hľadať. Zavoláte Phelpsovi.
Stopy: Plameňomet; Fotografia z Okinawi; Žeriav - Origami.

Policajná stanica, Kanále
Opäť ste Phelps, ktorý dostane správu zo stanice od Jacka. Policajti idú po Jackovi, takže mu musíte pomôcť, aby sa dostal bezpečne k rieke. Likvidujte preto policajné vozidlá, ktoré ho ohrozujú. Nie sú tam len tie dve, budú sa objavovať ďalšie. Prioritne sa zameriavajte na tie, čo idú po Kelsovi. Keď dorazíte na miesto, tak po scénke pokračujte v tuneli ako Jack.
Postupujte tunelom a likvidujte nepriateľov. Cesta je dlhá, plná nepriateľov, ale dosť priamočiara. Keď prejdete prvou vodou a vyleziete hore rebríkom, tak napravo je miestnosť so zbraňami, aby ste si mohli zbraň vymeniť, či doplniť muníciu. Prebojujte sa chodbou do veľkej haly. Tu sa hodí dobrá puška, lebo sú tu nepriatelia na druhej strane na ochodze a aj v oknách pod ňou. Pobite a ich a napravo zbehnite dole schodmi, kde vás čakajú ďalší traja. Na konci je rebrík a pri ňom miestnosť so zbraňami, v ktorej si môžete vziať aj plameňomet. Zlezte dolu a prejdite halou s vodou na druhú stranu. Stred prejdite po mostoch, ktoré síce nevidíte, keďže voda stúpa, ale vidíte trčať ich zábradlie. Na druhej strane vylezte hore rebríkom a prebojujte sa ďalej chodbou, hore schodmi. Hore na ochodze sú poslední dvaja, ktorých zabite a prejdite naľavo po ochodze a do chodby doľava.

Tam nájdete Elsu. Nasledujte scénka stretnutia. Phelps, Elsa, Jack a podpaľač, ktorý býval plameňometčíkom vo vašej starej jednotke za vojny. Potom aj spomienka na to, čo ťažilo podpaľača aj Phelpsa. Nad kanálom už čaká Biggs, no voda sa rúti. Phelps pomôže von Else a Jackovi, no on to už nezvládne. Už vás čaká len záverečná scéna pohrebu, kde sa zhromaždili Jackovi priatelia, kolegovia a aj tí, čo ho dostali na dno. Schytali to len podnikateľ Monroe a doktor Fontaine, ostatným sa to prepieklo. Možno nedopadol najlepšie ani bývalý štátny prokurátor, ale Petersen, ktorý dostal jeho pozíciu, sa zrejme už dohodol s ľuďmi, ktorých chcel pôvodne dostať.



Pouličné zločiny

Pouličné zločiny sú náhodné prípady zločinov, ktoré sa dejú v meste. Sú to veľmi kratučké a veľmi jednoduché úlohy. Sprístupňujú sa vám počas hrania hlavého príbehu. Počas plnenia hlavných prípadov občas začujete v policajnej vysielačke, že sa niečo deje a môžete na to zareagovať. No akurát sa tým zdržíte pri prípade, takže si to môžete nechať na neskôr.
Keď prejdete všetky prípady v každom oddelení (okrem úvodu, keď ste pochôdzkár, vtedy nie sú žiadne pouličné zločiny, aspoň nie pre vás), tak v zložke, v ktorej si môžete zvoliť prejsť znovu ktorýkoľvek prípad, máte na záver možnosť voľnej jazdy. Každé oddelenie má pár prípadov. Vždy v tomto móde voľnej jazdy jazdíte spolu s parťákom, s ktorým ste slúžili na danom oddelení a môžete robiť, čo chcete, riešiť tieto zločiny, alebo hľadať bonusy.
Pri tejto voľnej jazde vám stačí jazdiť po meste a nech už ste kdekoľvek, tak postupne dostanete hlásenia o zločinoch. Vtedy len stačí potvrdiť, že na ne reagujete a zviezť sa k miestu zločinu (najjednoduchšie nechať parťáka, nech vás tam zavezie).
Pouličných zločinov je celkovo 40. 13 na Dopravnom, 12 na Vraždách, 10 na Ad Vice a 5 na oddelení Požiarnych zločinov.


Pouličné Zločiny - Dopravné Oddelenie

Boxing Clever
Zlodej sa dá pred vami na útek. Prenasledujte ho na stavenisko. Vylezte za ním hore po dvoch rebríkoch a na konci, keď už nemá kam utiecť, dá sa do boja. Zmláťte ho.

Pawnshop Holdup
Traja ozbrojení lupiči sú v obchode. Bežte za parťákom, aby ste sa dostali do budovy zadným vchodom. On pozná cestu, tak len bežte s ním a vojdite odzadu. Dole sú dvaja lupiči, ktorých zastreľte. Vybehnite potom hore na strechu, kde je tretí a ten drží rukojemníka. Mierte na neho a snažte sa ho postreliť do tela a potom dostať, alebo streliť rovno do hlavy.

Death From Above
Dorazili ste k prestrelke so zločincami. Kryte sa za vozidlami a zastreľte troch zločincov na streche. Potom vylezte po potrubí na nižšiu strechu a rebríkom úplne hore. Tam sa postarajte o chlapa, čo má ako rukojemníka policajta.

Cosmic Rays
Mentálne narušených chlap mlátil iného chlapa a keď ste dorazili, dá sa na útek. Prenasledujte ho po svojich. Bežte za ním cez ulicu, cez dvor, na strechu a tam sám prenasledovanie raz a navždy ukončí.

Gangfight
Prestrelka dvoch znepriatelených gangov a vy ju musíte zastaviť. Nádvorie, na ktorom sa nepriatelia kryjú za vozmi. Začnite ich likvidovať a pomôžte si tým, že si vezmete lepšie zbrane od tých najbližšie pri vás, aby ste ľahšie dostrelili na tých vzdialenejších.

Shoo-Shoo Bandits
Keď dorazíte na miesto, tak utekajte hore schodmi za banditmi do zadnej uličky. Tam keď sa k nim priblížite, začnú po vás strieľať. Sú len dvaja, tak sa kryte a zložte ich.

Hotel Bandits
Lupič z hotela sa dá po vašom príchode na útek, tak bežte za ním na dvor za hotelom. Tam ho čaká auto, do ktorého nasadne a uteká preč. Vy si vezmite ktorékoľvek auto z parkoviska, keďže vaše je pred hotelom a prenasledujte ho. Auto vbehne napokon do garáže a dvaja zločinci vybehnú na strechu. Bežte za nimi a zastreľte ich.

Masked Gunman
Maskovaný pištoľník sa dá po vašom príchode na útek. Vylezte za ním na strechu a hneď zlezte po tyči na druhej strane dole a prenasledujte ho po uliciach. Nevzdá sa, ak sa pokúšate o varovný výstrel, takže ho proste zastreľte. Sledujte ho, kým nebudete mať dobrý výhľad a netrafte civilistov. Ak ho dlhšie neviete dostať, tak si na vás počká v uličke s rukojemníkom.

Theater Robbery
Prenasledujte lupiča, ktorý chcel prepadnúť pokladňu v divadle. Sledujte jeho voz cez rôzne uličky, až kým sa nevybúra na parkovisku. Potom ho prenasledujte po svojich a zastreľte, keď budete mať šancu.

Hung Out To Dry
Zavolal vás Oswald Jacobs (z prípadu Konzulovho auta), ktorý ako nočný strážnik nahlásil lúpež v obchode. Zabite asi piatich ozbrojených lupičov v dolnej hale. Máte sa kde kryť a máte na nich aj celkom dobrý výhľad. Posledný je vzadu na schodoch, tak ho tam dostaňte.

Amateur Hour
Štvorica amatérov sa pokúsi o lúpež. Žena je neozbrojená a po vašom príchode sa hneď vzdáva. Vbehnite do miestnosti, kde je jeden nepriateľ, ktorého zložte. Dvaja ďalší vybehli na poschodie. Vyjdite hore a hneď vedľa schodov sa kryte za vitrínu, pretože oni sú krytí ešte vyššie a majú na vás výhľad. Zabite ich a vráťte sa dole. Vráťte sa dole za Bekowskym. Žena sa pokúsi o útek, tak bežte za ňou, ale nabúra, takže ju ľahko zatknete.

Army Surplus
Dvojica zlodejov prepadla obchod a zabila policajta aj majiteľa. Kratučké. Jeden je rovno pred vami, keď sa kryjete pri dverách, tak ho zabite. Druhý je obďaleč. Ak ste rýchly, môžete ho zastreliť cestou na parkovisko. Inak si musíte pobehnúť na parkovisko za ním a zastreliť ho tam.


Pouličné Zločiny - Oddelenie Vrážd

Vengeful Ex
Starec zastrelí policajta. Len za ním bežte za roh a tam ho zastreľte.

Would Be Robber
Dorazíte na miesto činu, kde dvaja lupiči postrelili muža. Dajú sa na útek v aute. Prenasledujte ich. Po chvíli nabúrajú pri čerpacej stanici. Zabite prvého, ktorý drží rukojemníka. Druhý je na streche. Vylezte tam rebríkom a zabite ho.

Killer Bandits
Traja muži prepadli obchod s alkoholom pána Robbinsa, ktorého ste mohli vypočúvať pri jednom prípade. Jedného zabil a dvaja sú na úteku. Nachytáte ich v bočnej uličke. Páľte po nich a zabite ich. Jeden sa teda pokúsi utiecť na nákladiaku, ale nabúra, tak ho dorazte.

Honey Boy
Kryjete sa za plotom, v dome je muž s brokovnicou. Môžete ho dostať, keď vystrelí cez okno a zabije policajta, alebo keď druhý policajt vyrazí dvere a on ho cez otvorené dvere zastrelí. Ak tieto šance nevyužijete, tak sa pomaly blížte k dverám s namierenou zbraňou a keď vyzrie, aby vás zabil, zabite ho skôr.

Unsuccessful Holdup
Na mieste činu sú traja podozriví, ktorí sa dajú po vašom príchode na útek. Vbehnú do chatky, v ktorej je vstup do podzemia. Zlezú o podlažie nižšie, odtiaľ druhým rebríkom ešte nižšie a vbehnú do vlakového tunela. Ak ste rýchly, môžete aspoň dvoch dostať ešte na prvom poschodí. Pokračujte dole, pozor na vlak, keď vystúpite na koľaje a naľavo dorazte toho / tých, čo prežili.

Misunderstanding
Páchateľ zastrelí muža a uteká pred vami. Prenasledujte ho a keď budete mať šancu, tak ho zastreľte. Ak ho nestíhate, tak ho dohoníte v garáži, kde ho Rusty zablokuje autom.

Thicker Than Water
Podozriví muž a žena sa dajú na útek v aute, tak ich prenasledujte. Pôjdu úzkymi uličkami a potom prudko medzi ľudí, takže nie je ľahké sa im dostať na kobylku. Stačí ich sledovať a po chvíli jazdy nabúrajú. Potom ich len zatknite.

Cop Killer Shot
Dvaja muži, čo zabili policajta, utekajú na strechu. Prvý zostane na medziplošine pri rebríku. Toho zabite zdola, kde ste. Potom vylezte hore po tyči a po dvoch rebríkoch a na streche zabite aj druhého.

Canned Fish
Prepadnete troch mužov pri vykrádaní skladu. Dvoch porazte spolu s Rustym na päste. Dostaňte toho svojho a pomôžte Rustymu s tým jeho. Tretí páchateľ sa dá na útek v nákladiaku. Rusty zostal pri tých dvoch zadržaných, takže vy naskočte do najbližšieho auta a prenasledujte ho. Sami a v tomto aute ho len ťažko vytlačíte, takže ho radšej sledujte, až kým sa nevybúra do vody. Tam ho zatknite. Zistíte, že je to Frank Morgan, ktorého ste stretli kým ste boli na dopravnom pri prípade Adriana Blacka.

Bowling Lane Robbery
Kryjete sa za auto pred kolkárňou, v ktorej prebieha lúpež. Zabite lupiča pri dverách. Postupujte k dverám a za nimi je druhý, obvykle sa kryje za stolom. Vojdite dnu a naľavo sú poslední dvaja. Ak ste rýchly, môžete ich dostať oboch. Inak sa ten čo je za pultom dá na útek. Bežte za ním a v chodbe na neho narazíte. Má rukojemníka, tak sa o to postarajte klasickým spôsobom.

Death Plunge
Muž chce skočiť z veže. Kým ho policajt zahovára, vy sa musíte dostať hore, aby ste ho zastavili, než skočí. Nestrácajte preto čas a bežte za Rustym za budovu. Tam vylezte hore po tyči. Hore prebehnite po streche popri Rustym a vylezte hore rebríkom do veže, aby ste muža zachránili.

Bank Job
Došlo k prepadu banky. Zabite dvoch lupičov skrývajúcich sa za autami pred bankou. Zoberte zbraň zabitým, alebo si ju vezmite z policajného auta, aby ste mali niečo viac, než len pištoľ. Vojdite dovnútra a kryte sa za stĺp. Vnútri sú traja. Dvaja dole a jeden napravo hore. Potom prejdite dozadu. Schody sú zablokované, tak použite výťah napravo.
Len čo vystúpite z výťahu, kryte sa za sedadlá pred vami, pretože oproti je nepriateľ. Prípadne ho zabite rovno ako sa otvoria dvere výťahu. V miestnosti naľavo je druhý, kryte sa pri dverách. V trezore sú ešte traja. Tí majú celkom vhodné pozície, ale ak máte napríklad samopal, tak môžete proste postupovať s namierenou zbraňou a dostať ich, než stačia zareagovať, len čo ich zbadáte.

Running Battle
Zločinec pred vami uteká, tak ho prenasledujte. Môžete sa pokúsiť zastaviť ho varovným výstrelom. Za budovou vylezie na strechu, tak lezte po tyči za ním a prenasledujte ho po streche. Keď vylezie hore rebríkom, zmení sa vám zadanie a už ho nemáte chytať, ale zabiť. Takže sa k nemu hore priblížte a zastreľte ho.


Pouličné Zločiny - Oddelenie Ad Vice

Camera Obscura
Šmírák, čo si fotil ženy, uteká. Prenasledujte ho klasicky autom. Môžete sa ho pokúsiť dostať, ale vybúrať je ho ťažké a keďže to nie je žiadny zabijak, tak po ňom Roy ani nestrieľa. Jazdí po cestách, ale občas vezme šialené zatáčky a úzke uličky, či parkoviská. Preto ho radšej len sledujte, až kým nenabúra do električky. Potom ho len zatknite.

The Blue Line
Policajt narazil na bankových lupičov. Môžete si vziať lepšiu zbraň z auta, alebo rovno páliť. Zabite chlapa pri aute pred vami. Môžete sa presunúť k rozostavanej budove naľavo a tam zabiť druhého. Bežte sa kryť za auto za touto budovou pred hotovým domom. Tam sú na dvore ďalší traja. Posledného môžete dostať, než sa pokúsi utiecť v aute. Ak nasadne, tak po chvíli nabúra a môžete ho dostať.

Commies
Traja muži obsadili budovu. Jeden stojí vo dverách s rukojemníkom. Ako už párkrát predtým, zamierte si na neho a zabite ho, aby ste netrafili rukojemníka. Potom vojdite dovnútra a zabite zvyšných dvoch. Jeden je za priehradkami a druhý naľavo medzi stĺpmi.

Daylight Robbery
Lupič sa dá pred vami na útek. Prenasledujte ho. Čaká vás dosť skokov cez ploty a múriky a kľučkuje medzi predmetmi, takže je ťažké na neho zamieriť, ale sú pasáže, kde ho môžete dostať varovným výstrelom. Inak za ním stačí bežať a uvedomelý občan ho zrazí k zemi, keď pobeží okolo neho a vy ho už môžete zatknúť.

Fatal Plunge
Vylezte po tyči a po rebríku na strechu. Tam sú Dudley Lynch a Shannon Perryová z jedného z vašich prípadov na dopravnom. Dudley sa dá na útek, tak sa spustite dole po rebríku a vybehnite na cestu. Tam už čaká Roy s autom. Naskočte a prenasledujte ho. Roy po ňom strieľa, takže sa snažte držať blízko, aby ste ho dostali. Ak nie, tak ho len sledujte, kým nenabúra a zatknite ho.

Against the Odds
Kolega detektív vás požiada, aby ste sledovali podozrivého. Sadnite si doľava za stôl a kryte sa novinami. O chvíľu vojde podozrivý. Keď vyjde von, tak ho sledujte. Držte sa za predmetmi a stenami, uvidíte ho, keďže sa pozeráte z pohľadu kameramana za vami. Sledovačky ste už mali v bežných prípadoch. Čakajte pred dverami budovy za cestou, kým nezájde za roh. Bežte tam a čakajte za kontajnerom, kým neprejde uličkou. Za uličkou sa stretne so svojím šéfom. Pokúsite sa ich zatknúť, ale bránia sa, takže oboch zastreľte.

Secret Keepers
Vyjdite z budovy a choďte doprava a na parkovisko za budovou. Podozrivý sa dá na útek v aute, tak ho prenasledujte. Opäť sa buď pokúste, aby mu Roy rozstrelil pneumatiku, vybúrajte ho, alebo ho len sledujte, kým sa nevybúra sám.

The Badger Game
Černoch ukradne policajné auto a to rovno pred vami, keď si z vás vystrelí. Naskočte do svojho a prenasledujte ho. Po policajnom aute Roy nestrieľa, takže sa ho môžete jedine pokúsiť vytlačiť. No policajné auto je dosť rýchle, takže ho radšej len sledujte. Keď dorazí na stavenisko, tak nabúra a môžete ho zatknúť.

Zoot Suit Riot
Prekazíte lúpež. Zabite chlapa pri aute a presuňte sa za ostatnými. Tí sa stiahli do skladu. Kryte sa za stolom a likvidujte ich jedného po druhom. Je tu tma a svietite si len baterkou, takže ich hneď nevidíte, ale výstrely osvetľujú miestnosť. Posledný je na poschodí, ľahšie je ho dostať, keď vybehnete za ním hore. Pobite všetkých a je to.

Bad Date
Jediný pouličný zločin, kde aj pátrate. Pozrite si obeť a natočte jej hlavu doprava, aby ste si všimli, že žena má na hlave ranu od tupého predmetu. Potom si pozrite krv a krvavé stopy vám naznačia, že páchateľ šiel na strechu. Vylezte preto po tyči nahor. Tam už uvidíte páchateľa, ktorý čakal s útekom len na vás. Vylezte hore rebríkom a bežte za ním. Dvere sú tu zamknuté, takže sa mu nepodarí utiecť. Čaká vás boj, tak ho zbite a zatknite.


Pouličné Zločiny - Oddelenie Požiarnych Zločinov

Accident Prone
Došlo k nehodu, muž zrazil chodca a ušiel z miesta činu. Svedkovia ho videli utekať do zadnej uličky. Choďte teda do uličky, naľavo pri kontajneri choďte k odstavenému návesu. Za ním zbehnite dole ku kontajneru pod zábradlím a tam sa skrýva šofér. Odmieta sa nechať zatknúť, tak ho zbite. Potom ho zatknete. Je to William Shelton, ktorého ste stretli pri riešení prípadu na dopravnom oddelení a už vtedy mal problémy s nehodami.

Bus Stop Shooting
Na autobusovej stanici začali vyvádzať neznámi útočníci. Zabili už jednu ženu, takže prejdite priamo do akcia a pobite ich. Vnútri sú traja. Keď zabijete dvoch, tretí sa dá na útek. Zabite ho a vyjdite von k autobusom, kam utekal. Tam sa objavia ďalší dvaja, ktorých zabite.

Cafe Holdup
Prepadli kaviareň. Keď dorazíte na miesto činu, hneď si zamerajte muža, čo mieri na rukojemníka za budovou a zabite ho. Vybehnite von a kryte sa za krabice. Zostali tu traja nepriatelia, ktorých zabite.

Hot Property
Pristihnete muža pri pokuse o vlámanie. Ten sa dá na útek, tak ho prenasledujte vo vozidle. Herschel Biggs po ňom bude strieľať, takže ho buď poničte, aby zastavil, alebo ho len sledujte, kým sa nenabúra do nákladiaku. Zatknite ho.

Paper Sack Holder
Dvaja lupiči ušli z miesta činu. Nájdete ich na neďalekom parkovisku, kde ukradnú auto a dajú sa na útek. Vy naskočíte do najbližšieho a našťastie rýchleho vozu a vyrážate za nimi. Prenasledujte ich. Herschel Biggs po nich bude strieľať, takže im voz buď poničte, aby zastavili, alebo ich len sledujte, kým si vozidlo nezničia sami.



Noviny

V hre je celkovo skrytých 13 novín, ktoré môžete nájsť jedine počas riešenia prípadov. Prečítaním novín sa vám vždy prehrá scénka, ktorá vám odhalí trochu z pozadia príbehov, ktoré sa okolo vás odohrávajú a ktoré súvisia s vašimi vyšetrovaniami. Tu uvediem len zoznam, v ktorých prípadoch je možné noviny nájsť. Pre podrobnejší popis si to pozrite v samotných prípadoch.

1. Upon Reflection
2. The Driver´s Seat
3. A Marriage Made in Heaven
4. The Fallen Idol
5. The Red Lipstsick Murder
6. The White Shoe Slaying
7. The Black Caesar
8. The Set Up
9. Manifest Destiny
10. A Walk in Elysian Fields
11. A Polite Invitation
12. A Different Kind of War
13. A Different Kind of War



Pamätihodnosti

V hre je celkovo 30 pamätihodností. Keď ich raz objavíte, tak ich máte zaznačené na mape aj s mini popisom. K pamätihodnosti sa stačí priblížiť. K niektorým sa dostanete aj v rámci hlavných prípadov, alebo pouličných zločinov, ostatné musíte nájsť sami.

1. Chinatown 2. El Pueblo de Los Angeles 3. Union Station 4. Hall of Records 5. Angel´s Flight 6. The Bradbury Building 7. La Public Library 8. Perishing Square 9. RKO Theatre 10. Main Street Terminal 11. Los Angeles Examiner 12. LA Cold Storage Co 13. 4th Street Viaduct 14. 6th Street Viaduct 15. National Biscuit Company 16. Christ Crown of Thorns 17. Intolerance Set 18. The Mayfair Hotel 19. The Good Samaritan Hospital 20. MacArthur Park 21. Park Plaza 22. Bullock Wilshire 23. LA Country Art Museum 24. Westlake Tar Pits 25. Brown Derby 26. Crossroads of the World 27. Musso & Franks 28. Max Factor Building 29. Grauman´s Theater 30. Hotel Roosevelt



Zlaté Filmy

V hre je skrytých 50 zlatých filmov. Sú to zlaté schránky na kotúče filmu a každá má svoj unikátny názov podľa dobového filmu. Sú poskrývané na rozličných miestach po celej hernej ploche.

1. Notorious
Zájdite na Olympic Boulevard, na východ, na konci prejdite rieku, zabočte doľava (nahor) a pri prvej príležitosti odbočte vľavo. Cesta sa tu rozdvojuje. Napravo vedie k železnici. Vy choďte naľavo a vojdite do skladu, čo je veľká budova pred vami. V nej je vnútri napravo malá kancelária. Film je na zemi v nej.

2. Double Indemnity
Choďte na koniec 7-mej ulice, na východ a zahnite doprava (dole) a na prvej doprava ku vojenskej základni. Vojdite tam a choďte naľavo k veľkej budove. Za ňou je strelnica a tam je film na treťom stole sprava.

3. Body and Soul
Keď pôjdete po 7mej ulici zo západu na východ, tak dôjdete až k mostu. Nechoďte naň, ale cestičkou popri zábradlí popri moste, aby ste sa dostali pod most, kde prechádzajú koľajnice. Pod mostom je vstup v stene mostu „len pre personál“. Tam vybehnite hore schodmi a dostanete sa na spodnú časť mosta, kde je pár bezdomovcov. Napravo od vstupu je pri okraji film na zemi.

4. Gun Crazy
Choďte na východný ostrov, buď po 4tej ulici, alebo ulicou nad Santa Fe Avenue. V hornej časti, pod cestou vedúcou z mosta, je čerpacia stanica. Vedľa nej je zastávka električky. Vzadu medzi zastávkou a benzínkou je pod vežou vodná nádrž. Film je pri potrubí, ktoré z nej vedie do zeme.

5. Pickup on South Street
Choďte na ulicu Alameda a na vlakovú stanicu (Union Station – pamätihodnosť). Vojdite dnu, choďte poza recepciu a napravo choďte k trafike. Na pulte je položený film.

6. House of Bamboo
Choďte na roh ulíc Alameda a 1vá ulica. Tam je továreň za dlhým plotom. Vojdite bránou v plote a rovno do továrne. Vnútri vyjdite po schodoch na ochodzu a tam v rohu nájdete film.

7. Scarlet Street
Choďte na západ po 6tej ulici smerom na ulicu Alamedo. Tam zahnite do bočnej uličky, ktorá spája 6tu a Palmetto Street. Tam je napravo nakladací priestor pre nákladiaky. Vedľa neho, pri kontajneri je na zemi film.

8. Detour
Medzi ulicami 7ma, Alameda a Bay Street je železničné depo. Pri Bay Street sú odstavené dva vagóny. Na zemi medzi nimi leží film.

9. Leave Her to Heaven
Choďte na sever, kde sú bezmenné uličky. Od ulice Broadway (pod Chinatown) je o päť ulíc ďalej na západ poloblúková ulica, ktorú celú pretína len jedna ulica. Choďte na túto križovatku a tam pod ňou je plaváreň (prázdna plocha na mapke). Napravo od vchodu môžete vidieť film za plotom. Vojdite dnu, choďte za bránou hneď doprava za vstupnú budovu a tam v kríkoch nájdete na zemi film.

10. Key Largo
Z miesta, kde ste našli film „Leave Her to Heaven“, choďte cestou na severozápad. Napravo z nej vychádza poloblúková slepá cesta. Prejdite na jej koniec až na opustený ranč. Na verande je film.

11. This Gun for Hire
Choďte k mostu, ktorý spája Beverly Boulevard a 1-ú ulicu. Nad 1-vou ulicou je tu stavenisko ,na ktoré zájdite. Tam sa pod žeriavom začína už rysovať začiatok nejakej stavby. Vyjdite na ňu a tam nájdete film.

12. The Maltese Falcon
Severne od centrálnej policajnej stanice je bezmenná ulica medzi ulicami Grand Avenue a Flower Street. Choďte do časti tejto ulice, ktorá je pri nápise „Ave.“ z ulice „Grand Ave.“ Tam je dvor medzi budovami pekárne a obchodu s nábytkom. Medzi plotom je niečo ako prechod, čím vojdite a hneď napravo, smerom k pekárni je za plotom na zemi film.

13. Angels With Dirty Faces
Južne od centrálnej policajnej stanice, na rohu medzi 2hou a Spring Street je stavenisko. Vylezte rebríkom na lešenie a v rohu je malá búdka na oddych pre robotníkov. Film je v nej na stole.

14. Strangers on the Train
Na rohu Main Street a 2hej ulice stojí katedrála. V zadnej časti za parkoviskom je za múrikom pri schodoch na zemi film.

15. The Big Heat
Na rohu 3tej a Olive Street je horný vstup do pamätihodnosti Angel Flight Railway (hoci na mape je zaznačená na rohu 3tej a Hill Street, kde je spodná časť lanovky). Len prejdite z chodníka za búdku a za ňou pri zábradlí je na zemi film.

16. Mildred Pierce
Na Hill Street medzi 4tou a 5iatou (nad Perishing Square) vojdite do tunela pre električky. Choďte tunelom stále rovno, až kým nebude pri výhybkách odbočka vpravo. Je to len pár metrov dlhý a uzavretý tunel, ale v ňom pri lopatách nájdete film.

17. Touch of Evil
V časti 6tej ulice, medzi Broadway Street a Hill Street je malá, bočná, slepá ulička. Je oproti kinu Paramount. Vedľa uličky je La Porte D´Or a na jej zadnej stene je nápis Los Angeles Theatre (je to totiž zadná strana divadla Los Angeles, ktoré má vchod z Broadway Street). Vylezte na strechu tohto divadla po tyči a dvoch rebríkoch. Na konci strechy, za strešným oknom, je film.

18. The Asphalt Jungle
Medzi 6tou, Los Angeles Street a Maple Street je nadzemná vlaková stanica. Môžete sa na ňu dostať schodmi z Los Angeles Street, alebo rampou pre auto z Maple Street. Vyjdite na stanicu a na konci prostredného perónu je film.

19. Out of the Past
Úplne na juhu, medzi Broadway Street a Hill Street, je depo pre električky. Vojdite doň a film je na ceste uprostred medzi koľajnicami.

20. The Big Carnival
Na rohu 9tej a Figueroa Street (bližšie k Francisco Street) je malá bezmenná ulička. Oproti nej je parkovisko pri bistre a pri nej je tiež parkovisko so strážnou búdkou. Za týmto parkoviskom so strážnou búdkou je rodinný domček a pred dverami má pohodený film.

21. Rififi
Nad 6tou ulicou, medzi ulicami Union Avenue a Lucas Avenue sú dve väčšie nepomenované ulice, ktoré spája jedna priama, nepomenovaná ulica (okrem ďalších, krivolakých uličiek). Pri dolnej križovatke týchto nepomenovaných uličiek (keď pôjdete hore zo 6tej a doľava) sú dva rodinné domy. Jeden modrý s bielym zábradlím a vedľa neho zelený s vežičkovou strechou nad oknom. Na verande toho modrého je film.

22. Sweet Smell of Success
Od miesta, kde bol film „Rififi“, choďte nahor, smerom na 3tiu ulicu a tam odbočte vľavo do bezmennej uličky. Oproti za domami vidíte žeriav. Choďte k nemu na stavenisko a pri drevenom prístrešku je na zemi film.

23. Shadow of a Doubt
Choďte na severný koniec ulice Coronado Street. Na jej konci je naľavo odbočka na letisko. Prejdite popri prvej budove a prvých hangároch dozadu. Tam je pri čerpacej stanici oplotený menší komplex. Budova, pri nej parkuje malé lietadlo a za ňou je otvorený hangár. V ňom je druhé malé lietadlo a na zemi pred ním v hangári je film.

24. The Big Clock
Nad McArthurovým parkom je medzi ulicami Alvarado a Grand View (nad 6tou ulicou) bezmenná kľukatá ulička. Vedie cez kopec s luxusnejšími domami. Keď sem vojdete zhora (z Alvarado Street), tak choďte doľava popred modrý, poschodový dom a choďte k prvému domu napravo (na bielom múre má číslo 131). Jednopodlažný biely dom a film je pred dverami.

25. Night and the City
Choďte do McArthurovho parku, ktorý pretína Wilshire Boulevard (medzi 7mou a 6tou ulicou). V parku vidíte z mosta vo vode malý altánok so žltou strechou. Prejdite k nemu cez vodu a film nájdete v altánku.

26. Murder, My Sweet
Choďte na Beacon Avenue (medzi 9tou a 8mou ulicou). Je tam väčšie priestranstvo s hodinami pri kvetoch. Zbehnite dole schodmi na parkovisko a uprostred parkoviska je strom. Film je na zemi pri ňom.

27. The Naked City
Choďte na spodný roh Bonnie Brae Street a Beverly Boulevard. Napravo pod kaviarňou The Palmtree Cafe uvidíte dvojposchodový modrý dom. Film je na jeho verande.

28. The Killing
Choďte na horný roh 6tej a Commonwealth Avenue (juhovýchodne od Welshirskej policajnej stanice). Tu nájdete veľkú katedrálu. Choďte k pravej bráne (budova s vežičkami) a naľavo je na zemi pod klenbou za oblúkovitými stĺpmi film.

29. Laura
Kúsok severovýchodne do Wilshirskej policajnej stanice je bezmenná ulička. Tvorí akýsi oblúk na mape medzi 2hou ulicou, nad 3ťou ulicou a vedľa Westmoreland Avenue. Tam je medzi rodinnými domami malý parčík s preliezkami a piknikovými stolíkmi. Na jednom zo stolov je film.

30. The Lady From Shanghai
Pod cestou, kde sa napája Council Street na 1vú ulicu (cez písmeno „H“ v slove Wilshire), je park. V parku je tam ihrisko. Na méte oproti oplotenému rohu baseballového ihriska je pohodený film.

31. The Killers
Choďte na horný roh 1vej a bezmennej ulice (ktorá spája Beverly Boulevard a 2hú ulicu). Na rohu je tam reklamná tabuľa Elysian Fields. Je tu rad výstavby nových domov. Vy choďte do prvého rozostavaného domu hneď za reklamou. Vnútri je na zemi film.

32. The Set-Up
Choďte takmer na západný koniec 6tej ulice a tam na jej južnej strane, medzi ulicami New Hampshire Avenue a Berendo Street, sú dva rodinné domy. Poschodový a prízemný s modrým lemovaním. Za tým prízemným, na zadnej verande pri smetných košoch, je na zemi film.

33. The Third Man
Choďte na roh Beverly Boulevard a Westmoreland Avenue. Tam Beverly Boulevard pokračuje v ostrej zákrute a stáča sa na juh. Pred zákrutou na rohu Beverly a Virgil Avenue je malá čerpacia stanica (nápisy Tires a Southwestern). Za ňou začína rad rodinných domov. Za domami je detské ihrisko. Na kopci nad ihriskom je malé odpočívadlo s lavičkami. Pod stromom medzi lavičkami je na zemi film.

34. Thieves´ Highway
Choďte na štvorcovú plochu (na mape) medzi Rosewood Avenue (na juhu), Maplewood Avenue (na severe) a medzi Harvard Boulevard a Kingsley Drive. Tam je na rohu reštaurácia „Joes Dinner“ a pred ňou parkovisko. Vnútri na pulte je položený film.

35. M
Choďte na roh Rosewood Avenue a Vermont Avenue. Keď na Rosewood vstúpite z Vermont, tak choďte do druhej bezmennej uličky napravo (na sever). Sú tam rodinné domky. Napravo bude parkovisko a oproti nemu naľavo dva domy. Veľký poschodový a malý prízemný. Pri tom malom prízemnom je hojdačka a pod ňou je film.

36. Crossfire
Choďte na roh Heliotrope Drive a Melrose Avenue. Je tam čerpacia stanica (Garaga; Southwestern) a naľavo reklama na budove (Mechanical Repairs). Vzadu je parkovisko a za ním pri stene odstavený náves. Naľavo od neho je na zemi film.

37. White Heat
Choďte medzi ulice Alexandria Avenue a Mariposa Avenue. Ako končí na severe Mariposa, tak ju spája krátka, bezmenná ulica s Alexandriou. V ulici sú oproti sebe dva dvory s obytnými domami. Na hornej strane je svetlý dom za živým plotom, pred ktorým je strom s lavičkami. To je cieľový dom (na dvore oproti je kontajner). Obíďte dom zozadu a tam vyjdite schodmi na jeho balkón. Na balkóne je film.

38. The Narrow Margin
Ulice Hobart a Ardmore pretína bezmenná ulica. Choďte na križovatku týchto bezmenných ulíc (vertikálna spája Santa Monica Boulevard a Lemongrove Avenue). Na západnej strane ulice nad križovatkou si vyzrite veľký dom, okolo ktorého je živý plot. Pri príjazdovej ceste ku garáži má vysadené stromy. Prejdite za garáž. Napravo je bazén a naľavo, za garážou je malý, súkromný parčík. Pri fontáne je film.

39. Sunset Boulevard
Choďte na západný koniec Merloce Avenue. Pred koncom ulice je napravo (hore) malé nádvorie so stromom a lavičkami uprostred a obchodíkmi dookola. Pri strome je na zemi film.

40. The Woman in the Window
Choďte na roh ulíc Wilton a Lemongrove. Ako vojdete z Wilton na Lemongrove Avenue, tak naľavo budú tri rovnaké domčeky. Medzi druhým a tretím je veľký strom. Zájdite tam a na stole pod stromom je film.

41. The Spiral Staircase
Choďte na roh ulíc Wilton a Santa Monica Boulevard. Pokračujte po Santa Monica na východ a naľavo je hneď na križovatke obchod (Fred´s Hardware). Za ním je malý park s detským ihriskom. Pod vŕbou pri hojdačkách je na zemi film.

42. The Night of the Hunter
Choďte na východnú stranu ulice Fountain Avenue, kde sa stáča ulica na juh (predtým ju križuje Western Avenue). Pod zákrutou sa na ňu napája bezmenná ulička. Tam je na rohu The Hillside Motel. Choďte za motel k bazénu a pri bazéne je na zemi film.

43. Odd Man Out
Choďte na východnú stranu ulice Sunset Boulevard, kde sa stáča na juh a mení sa na ulicu St. Andrews. Na mapke tam vidíte štvorček ohraničený bezmennou uličkou pri St. Andrews. V tom štvorčeku je radová výstavba domov rovnakého typu. Za druhým domom z hornej rady (vedľa prvého, červeného) je vzadu pri dverách film.

44. In a Lonely Place
Choďte na dolný koniec ulice El Centro Avenue, pod západným koncom Santa Monica Boulevard. Tam je po pravej strane ulice mini golfové ihrisko. Z parkoviska prejdite popred sochy hula tanečníc, po mostíku a v kruhovom motíve okolo jamky je film.

45. Where the Sidewalks Ends
Choďte na roh Sunset Boulevard a El Centro Avenue. Na rohu je tam divadlo Palladium s veľkým nápisom a svetelnou tabuľou nad vchodom. Za búdkou na predaj lístkov leží film na zemi.

46. Gilda
Na mape je malý trojuholník medzi Hollywoodskou policajnou stanicou, „Y“ z nápisu Hollywood a „D“ z nápisu Division 6. Je to rázcestie ulíc Cahuenga Avenue, Homewood Avenue a Cole Avenue. Na tom trojuholníku je len jedna budova, čerpacia stanica. Za ňou je na zemi film.

47. The Letter
Medzi Las Pamas Avenue, Selma Avenue a Sunset Boulevard sa nachádza pamätihodnosť „Cross Roads of the World“. Je to námestie za domami, ktoré ho lemujú. Môžete tam vojsť priamo od pamätihodnosti (ktorá je aj na mape) zo Sunsetu a vybehnúť hore schodmi, alebo priamo autom na červené námestie zo Selmy. Na námestí s červenou dlažbou a stromami uprostred sú na boku schody. Vedú len na minibalkónik, na ktorom je film.

48. Brute Force
Choďte na Schrader Boulevard, medzi Selma Avenue a Hollywood Boulevard. Zo západnej strany tejto ulice vedú tri bezmenné uličky. Dve niekam a tá medzi nimi je slepá. Zájdite na ňu a na jej konci je na chodníku pred ihriskom film.

49. Nightmare Alley
Choďte na ulicu Franklin Avenue. Na jej úseku medzi Vine Street a Ivar Avenue je napravo odbočka na parkovisko pod dlhou budovou s obchodmi. Vybehnite po schodoch k budove a naľavo v rohu na jej terase nad smetnými kontajnermi je film.

50. The Big Sleep
Choďte na západný koniec Hollywood Boulevard, na križovatku s La Brea Avenue. Tam je z cesty vjazd koľajníc električky na nástupište a vzadu má otočku. Ako vzadu tvoria koľajnice kruh, tak v kruhu je nádrž, pri ktorej je na zemi film.



Policajné odznaky

Ako ďalší bonus je v hre aj 20 policajných odznakov, ktoré môžete pozbierať. Aby nebolo ich hľadanie tak ťažké, ako pri zlatých filmoch, tak sú všetky rozmiestnené v pamätihodnostiach mesta, ktoré po ich objavení máte zaznačené na mape. Za získanie všetkých 20tich získate bonusový oblek „Button Man“.

1. Chinatown
Choďte na západnú stranu Chinatownu (symbol pamätihodnosti je na východnej za cestou). Tam choďte v hornej časti k starožitnostiam (Mr. Ghans Antiques) a naľavo uličkou k obchodu, pred ktorým sú dve sochy levov. Medzi nimi je na zemi odznak.

2. Union Station
Na vlakovej stanici choďte doľava k priehradkám, kde sa kupujú lístky. Z pravej strany (vzadu je nápis Southern Pacific) je odznak na pulte.

3. Hall of Records
Na stole recepcie vo vstupnej hale.

4. Angel´s Flight
Zájdite k dolnému vstupu do lanovky (pri symbole na mape) a tam len prejdite pod koľaje napravo a na zemi pod nimi je odznak.

5. La Public Library
Choďte pred hlavný vchod. Napravo na terasu, hore schodmi na ňu a pri schodoch vylezte po potrubí na strechu. Po lešení vylezte ešte vyššie. Na streche choďte rovno, popri vrchnej časti stavby. Na konci sú dve nádrže. Medzi nimi vylezte na strechu vyššie a tam nájdete odznak.

6. Perishing Square
Na južnej strane, pod fontánou je trolejbus prerobený na rýchle občerstvenie „Trolley-Dogs“. Na stolíku pri servírovacom okne je odznak.

7. RKO Theatre
Choďte pred hlavný vchod a napravo od dverí, pod plagátom filmu „Night Train“ je odznak na zemi.

8. Main Street Terminal
Zájdite na nádražie. Na koľajach je tam v strede odstavený jediný vozeň. Na zemi, na koľajach pred ním je odznak.

9. Los Angeles Examiner
Spred vstupu do budovy choďte doľava, na parkovisko vedľa budovy. Na konci parkoviska je blok s kvetinami. Na obrube bloku je odznak.

10. 6th Street Viaduct
Zájdite pod most, až do vodného kanála. Vo vode je len jeden stĺp mosta, ostatné sú na suchu. Na tomto stĺpe je rebrík, ktorým vylezte hore. Na holej ploche nad rebríkom je odznak.

11. Intolerance Set
Spred hlavných schodov choďte doprava. Prejdite chodbou na koniec a dostanete sa do rohu nádvoria. Vy choďte hneď doľava dole schodmi a do chodby napravo (inam sa ani nedá). Tam po pár krokoch narazíte na zemi na odznak.

12. MacArthur Park
Pri vode je tam nejaký rekreačný dom, či motel, v ktorom aj prenajímajú loďky. Na sudoch na móle pred budovou je odznak.

13. Bullock Wilshire
Choďte k hlavnému vchodu do budovy (s lavičkami a dlažbou). Tam zbehnite dole schodmi a pod schodmi nájdete odznak.

14. LA Country Art Museum
Spred vstupu choďte doprava popri múre a prechodom vojdite do parku za múzeom. Držte sa na chodníčku a zabočte na ňom doľava. Tam, takmer ku koncu chodníka nájdete na zemi odznak.

15. Westlake Tar Pits
Od tabule s nápisom „Westlake Tar Pits“ s popisom tohto úkazu choďte k malému domčeku za ňou, na brehu. Na verande pred dverami je odznak.

16. Hotel Roosevelt
Hotel prekvapivo nemá nejaký výrazný vstup, len dva bežné vchody. Pri tom bez schodov a so smetným košom je na zemi odznak.

17. Grauman´s Theater
Pred hlavným vchodom, pri dverách naľavo.

18. Max Factor Building
Pri smetnom kontajneri vedľa budovy, za plotom. Pri ňom leží odznak na zemi.

19. Musso & Franks
Na parkovisku za budovou. Na zemi pred dverami, pod prístreškom.

20. Crossroads of the World
Choďte k hlavnej budove s vežičkou a točiacim sa glóbusom. Choďte po jej obvode, jedno z ktorej strany. Uprostred tejto budovy je prechod a v ňom je odznak.

1. časť | 2. časť




Diskusia Príspevkov: 9 Hodnotenie
755 hlasov

100
60
20

80
40
0
70
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |