HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21112
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12851
1687

Online 3038 užívateľov

Návody > The Walking Dead - Episode 4: Around Every Corner


Zobrazení:9479
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. Ulice Savannah

Dorazili ste do Savannah a vykračujete si ulicou. Christa podotkne, že Omid potrebuje odpočinok na zlomenú nohu. Ticho a opýtanie sa ako ďaleko sú bez vplyvu. Ak navrhne prestávku, podráždi to Kennyho. Ak poviete, že musíte pokračovať, Christa bude kritizovať vás a Kennyho. Vplyv má jedine odpoveď „Pomôžem mu“, čo Christa ocení.
Preruší vás zvuk zvonu z veže a tiež sa ozve záhadný cudzinec cez vysielačku, ktorú ste zhabali Clem pre prípad, že ju obťažuje nejaký pedofil. Objavia sa zombie a tak sa dáte na útek. Jeden cestou zachytí Kennyho. Streľte zombíka do hlavy. Ak nevystrelíte, zastrelí ho Christa.
Pár zombie obkľúčilo Bena a Clem. Ben zdrhne, takže vytiahnete svoju pištoľ. Strieľajte na zombie na ulici, na tých, čo smerujú k vám, aj k nej. Zombie, ktorý sa ku Clem blíži zľava, je nepriestrelný vďaka nejakej super technológii, no netrápte sa ním; keď postrieľate ostatných, zabije ho lopatou Chuck. No obkľúčia ho a vy ho tam necháte napospas istej smrti, hoci keby hneď bežal s Clem, tak by sa zachránil.

Utečiete za múry dvora pri neďalekom dome, keďže všetky ulice blokovali zombie. Utíšte Christu, ktorá sa rozrušila, keďže sa Omidovi znovu otvorila rana a musíte sa pokúsiť dostať do budovy. Clem sa pýta, či vás sem zombíci videli ísť, tak jej odpovedzte. Oslovte Christu s Omidom a tá sa strachuje o jeho nohu. Môžete ich upokojiť (Zrejme to vyzerá horšie, než to je / Postaráme sa o to), alebo buďte úprimný (Má pravdu, vyzerá to zle). Môžete prekecnúť aj s Benom a Kennym.

Preskúmajte dvere pri Kennym a v dverách otvor pre psa, ktorý je zavretý a zrejme sa otvára signálom z obojku. Pri stene oproti dverám si vezmite lopatu a schovajte ju do vrecka. Choďte k psej búde a vykopte lopatou hrob pri búde. Ako budete kopať, tak sa prídu ostatní pozrieť, aj Clem. Bude sa cítiť dotknutá, ak poviete „Nechoď sem“, ostatné je bez vplyvu.
Keď vykopete hrob, vezmite si z mŕtvoly psa obojok. Vráťte sa ku dverám, použite na ne obojok a otvorí sa prechod pre psa. Nedočiahnete na zámku a než to skúsi Ben, vbehne dnu Clem a otvorí vám zvnútra dvere.
Môžete ju pochváliť (Dobrá práca), trochu varovať (Mala si sa ma najprv spýtať), alebo ju sprdnúť (Nikdy viac to nerob!), čo ju raní a podráždi to aj Christu.
Vnútri sa vás Christa spýta na vysielačku. Môžete jej klamať (Nevedel som to), byť úprimný (Zistil som to len včera), alebo povedať „Nechcel som nikoho znepokojovať“, čo ju však veľmi neupokojí. Dokončite rozhovor s Christou a Kennym, ktorí sa dohadujú, či ten, čo zvonil vo veži, je ten istý, čo sa ozval z vysielačky. Je jedno čo poviete.
Ak ste predtým vyhrešili Clem, tak sa vás spýta, či ešte budete potrebovať jej pomoc. Dve odpovede sú neutrálne, poteší ju ak „Mrzí ma, že som kričal“ a zosmutnie, ak budete mlčať.


2. V dome

Vnútri môžete preskúmať rôzne veci, hoci nič podstatného. Môžete skúsiť psie žrádlo a fľašu whisky, no nedáte si. Prezrite si rodinný portrét nad krbom a preskúmajte šatník a záchod vedľa krbu a kumbál pod schodmi, no všetko je prázdne. Po preskúmaní podlažia bude chcieť Christa vedieť od Clem, čo vie o mužovi z vysielačky. Niečo málo vám povie (Pokoj, Christa / Do toho, Clem), alebo ju znervóznite (Chceme odpovede, Clementína. / ...).

Rozhovor preruší Ben, keď vás zavolá kvôli Kennymu na povalu. Vybehnete tam a nájdete malého chlapca, ktorý sa tu zrejme ukrýval a zomrel od hladu. Teraz je z neho zombie a pre vychudnuté telo sa takmer nedokáže hýbať.
Môžete ho zabiť sami. Pozrite sa na neho a potom si zvoľte spôsob. Môžete ho zastreliť, ovaliť kľúčom z vlaku z predošlej epizódy, alebo mu rozkopať lebku.
Môžete to nechať na Kennym. V tom prípade mu podajte zbraň a povedzte „Viem, že to dokážeš.“ (Ak poviete „Nemusíš to robiť“, môžete to stále spraviť sami, alebo odísť).
Môžete odísť. Pozrite sa na dvere a keď sa Kenny spýta, či by ste tu to dieťa nechali s kľudným svedomím, povedzte „Áno“ (ak poviete „Nie“, stále môžete vybrať medzi Kennym a sebou). Cestou stretnete Christu a keď jej poviete o čo ide, s nesúhlasným pohľadom pôjde za Kennym a keď odídete po výstrele, prídu za vami a Christa vám dá mŕtve telo chlapca (Keď ste ho nedokázali zabiť, mali by ste ho aspoň pochovať).

Tak či tak skončíte s telom chlapca, tak ho odneste do psieho hrobu pri búde, vložte telo do jamy a zakopte ho – štyrikrát použite lopatu. Za plotom uvidíte neznámu postavu a keď ho zbadáte, dá sa muž na útek.
Zakričte na neho čokoľvek, ostatní vybehnú na váš krik a Christa chce vedieť, čo sa deje. Môžete povedať pravdu (Niekto nás sledoval / Myslím, že som niečo videl), klamať, alebo mlčať.
Kenny podotkne, že sa čo najskôr musíte dostať k lodi a Christa zas vytiahne starosť o Omida. „Čim skôr vyrazíme, tým lepšie“ – Kenny ocení vašu podporu. „Poobzerajme sa po nejakých zásobách“ – neutrálna odpoveď. Zvyšné dve sú bez vplyvu.
Clem sa spýta, či môže ísť s vami, aby ste sa obzreli po jej rodičoch. „Rozhodne nie.“ „Zostaň tu a pomôž ostatným“. „Práve teraz nemôžeme“. „...“. Odpovede hovoria sami za seba o vplyve.
Osloví vás aj Ben s tým, či ho zas chcete nechať bokom. Dajte mu vedieť, čo si myslíte (Bez urážky Ben, ale... / ...), alebo mu prejavte dôveru (Dozri na Omida / Postaraj sa o Clementínu).


3. Riečna ulica

S Kennym sa vydávate ulicami na pobrežie nájsť loď. Cestou trochu debatujete, ale nič podstatného. Rozoznie sa ďalší zvon, ale teraz inde a odláka zombie od vás. Dorazíte na breh, no nájdete len zničené lode. Kenny začne preskúmavať jeden vrak a vás pošle prezrieť okolie.
Choďte k neďalekému ďalekohľadu, preskúmajte ho, no potrebujete mincu. Vtedy si všimnete, že ulicu blokuje barikáda s napichanými telami zombíkov, ktorí sa stále hýbu. Choďte na opačnú stranu k automatu na noviny. Udrite do neho kľúčom z vlaku a vypadne minca. Tú použite na ďalekohľad a rozhliadnite sa ním po okolí. Môžete preskúmať pár vecí, no zamerajte ho najmä úplne vľavo a na streche budovy uvidíte ženu, ktorá zlezie z budovy a pôjde na ulicu k vám.

Je jedno, čo poviete Kennymu, rozhodne sa, že si s osobou pohovoríte. Pôjde za roh budovy, kde čaká so zbraňou. Vy sa plížte k stánku, v ktorom je osoba. Nakuknite a prepadne vás odzadu.
Vykryte úder a vrazte jej párkrát. Je jedno, či vyhráte zápas alebo prehráte, objaví sa Clementína a buď vás zachráni, alebo vás osloví, keď na ženu budete mieriť. Predstaví sa ako Molly a uisťuje sa, že nie ste z Crawfordu. Zapamätá si len negatívnu odpoveď „Nič ti nemusím povedať.“. Ostatné sú neutrálne.
Povie vám že Crawford je skupina preživších, ktorí sa tam opevnili a zabijú, či vykážu každého, kto nedokáže žiť podľa ich pravidiel a prijímajú len tých, ktorí dokážu byť prospešní (deti, starci, chorí). Spýtajte sa, prečo tam nemajú žiadne deti a či to ona zvonila na vežiach. Potvrdí, že áno, aby odlákala zombie z jednej strany mesta a mohla ju bezpečnejšie presnoriť. Tiež vám povie, že tu nie sú žiadne lode. Kto mohol, odišiel a čo zostalo, rozobrali ľudia z Crawfordu.

Rozhovor preruší príchod zombie. Molly vylezie na požiarne schodisko, podáte jej Clem a pomôžete hore Kennymu. Vyskočte a chyťte Kennyho za ruku, no neudrží vás a spadnete dole. Bežte ku kontajneru a odtlačte ho. Ďalší zombie vám odrežú cestu, tak skúste otvoriť kanál pod kontajnerom, ale nevládzete. Molly vám hodí cepín, tak ho vezmite, použite na veko kanála a rýchlym stláčaním kláves ho odtiahnite. Automaticky skočíte dnu.


4. Osamote

Postupujte kanálom, cesta je len jedna. Dole šikmou plochou, rovno a doľava. Chodbu blokuje skupina zombie požierajúcich telo. Nevidia vás, ale nepribližujte sa, inak po vás pôjdu. Na ľavej strane tunela je ďalší prechod, tak si ho nájdite kurzorom a zvoľte ním prejsť.
Vnútri otočte ventilom pri vás doprava, čo vypustí vodu a priláka zombie. Ventil sa uvoľnil, tak si ho vezmite. Pokračujte k mrežiam a pomocou cepínu vytiahnite závoru. Vrátite sa naspäť do chodby, z ktorej ste prišli. Choďte vpred a napravo je potrubie bez ventilu. Umiestnite tam ventil, ktorý ste vzali a otočte ním doprava. Vypustí to pri vás hustý prúd vody, čo priláka zombíkov z tunela, ktorí vám blokujú cestu.
Vráťte sa dvierkami, ktoré ste pred chvíľou otvorili do tej spojovacej šachty, aby ste sa vyhli zombíkom, prejdite ňou a keď uvidíte, že popred druhý východ prešli zombíci, vyjdite von. Choďte chodbou, ktorú predtým blokovali a zistíte, že mŕtvola, ktorú obhrýzali, je chudák Chuck. Ukryl sa tu a keď mu došli náboje, posledným sa zastrelil.

Pokračujte na koniec chodby a zvoľte útok na zombíka na konci, ktorý je chrbtom. Ako sa plížite, spod mreží vás zachytia ruky iného. Použite kurzorom na ruky, čo vás držia, cepín (nie pištoľ, netrafíte) a rýchlym stláčaním kláves ruky straste. Buchot prilákal zombíčku z konca chodby, tak na ňou použite cepín a zabite ju (streľba priláka tých od vody, no stále budete mať istý čas).
Vybehnite hore a použite cepín na rebrík kanála. Nepodarí sa vám doskočiť, ale pri páde posuniete tabuľu na stene a odhalíte za ňou prechod. Zhoďte tabuľu a prelezte tunelom.


5. Nová skupina

Prejdite dverami z miestnosti, do ktorej ste preliezli a dostanete sa k skupine preživších. Jeden na vás namieri zbraň a chce vedieť, kto ste. Môžete sa to pokúsiť zmierniť (Nikto / Nechcem žiadne problémy), vyhnúť sa odpovedi (Mohol by som sa spýtať to isté), alebo mlčať.
Potom odpovedzte, čo chcete a keď žena navrhne Vernonovi, aby vás zastrelil, keďže iste musíte byť z Crawfordu: Môžete sa skúsiť dohodnúť (Pohovorme si o tom / Nie som z Crawfordu), alebo sa mu vyhrážať. Ak budete mlčať, tak vás zastrelí.
Ak niečo poviete, tak sa priblížte k Vernonovi a keď budete mať možnosť, vezmite mu zbraň. Potom sa dozviete, že sú z Crawfordu, ale keď tamojší zistili, že majú rakovinu, tak ich vyhnali.

Vernon, ich vodca, sa vás potom začne vypytovať. Môžete byť úprimný (Zombie / Hľadali sme loď), alebo sa vyhnúť odpovedi (To nie je dôležité / ...). Potom vám ponúkne, že vás kanálmi odvedie, kam chcete. Môžete prijať, alebo odmietnuť ponúknutú pomoc. Zistíte, že kanály sú bludisko a potrebujete jeho pomoc tak, či tak.
Brie, žena, čo navrhovala vás zabiť, sa ozve s tým, že prečo by vám mali pomáhať. Môžete klamať (Máme pre vás lieky – uverí tomu, len ak ste sa mu predtým nevyhrážali), vyhrážať sa im (Inak vás zabijem), alebo povedať, že sa musíte dostať späť ku Clementíne. Ak spomeniete Clem, Vernon sa spýta, či je to vaša dcéra. Môžete povedať pravdu, že nie, alebo klamať a povedať že áno, čo si Vernon zapamätá.
Tak či tak, Vernon vás odvedie domov.


6. Naspäť v dome

V kuchyni narazíte na Molly a spýta sa vás, čo je to za starca. Možnosti sú len vyhnúť sa odpovedi (Kde je Clem? / ...), dať protiotázku (Čo tu robíš), čo neviem načo by ste robili, alebo povedať pravdu (Je to doktor).
Povie vám, že sa s Kennym a Clem vrátil v poriadku a vezme si späť svoj cepín. Omidovi sa stav zhoršil, no Vernon je doktor, tak mu pôjde pomôcť. Na poschodí je vo veľkej miestnosti na okne obrázok Clem, maľovala vás. V zadnej malej izbe je Molly.
Zbehnite dolu schodmi a nájdete Kennyho, ako sa opíja whisky, ktorú ste predtým vy nechceli. Môžete obviniť Bena (Ty si mu dovolil piť?), alebo zapôsobiť na Kennyho (Len pokojne / Daj mi tú fľašu).
Kenny nevie, kde je Clem. Nevie to ani Ben, ak ho oslovíte, odpovedať mu môžete, čo chcete. Videl ju ale s Molly, tak choďte naspäť na poschodie a oslovte Molly. Povie vám, že sa Clem hrá vonku na dvore. (Ak ste hovorili s Molly predtým než s Benom, povedala vám, že videla Clem s Benom a potom vám rovno Ben povie, že je Clem na dvore).

Vyjdite na dvor a preskúmajte garáž. Začujete z nej zvuky, tak otvorte dvere a nájdete Clem. Povie vám, že v garáži niečo našla. Otvoríte dvere poriadne a objavíte tam loď. Príde aj Kenny a keď zbadá loď, zahodí fľašku, jeho sen o odchode je späť. Prezrie loď a povie vám, že je funkčná a v poriadku, chýba len batéria a benzín.
Christa sa spýta, čo ďalej. Skupina zamietne vyčkávanie, aj prezeranie ulíc. Ak navrhnete Crawford, Molly vás podporí a skupina tiež dôjde k tomu, že je to jediná možnosť. Kenny sa spýta, ako si to predstavujete. Môžete navrhnúť vyjednávanie, útok, alebo plíživý prístup. Tak či tak sa dohodnete na tichom prístupe.

Potom sa vás spýta Clem, či bude cesta do Crawfordu nebezpečná. Môžete byť úprimný (Neviem / Bude to nebezpečné), alebo ju upokojiť (Nie, neboj sa). Ak ste úprimný, povie, že nechce, aby niekto ďalší zomrel. Odpovedzte ľubovoľne.
Napokon sa spýta, či môže ísť s vami. Môžete súhlasiť, alebo odmietnuť. Je to na vás, či ju chcete nechať samú v dome s chorým Omidom, z ktorého sa môže stať zombie, alebo či ju vezmete so skupinou do nepriateľského prostredia, kde zabíjajú votrelcov.

Kenny vám potom povie, že aj keď loď spojazdníte, neunesie všetkých. Vráti sa Vernon a privedie Brie, aby vám pomohla. „Čím viac tým lepšie“ Brie ocení vašu podporu. „Nepotrebujeme ju“ podráždite tým Vernona.
Ak Clem nechávate v dome, tak sa vás pred odchodom spýta čo má robiť, ak by sa stalo niečo zlé. Môžete jej dať pištoľ a prejaviť jej tak dôveru, alebo si pištoľ nechať a povedať jej, nech sa schová.


7. Výprava po benzín a batériu

Prešli ste kanálom pod ulicu v Crawforde. Odtlačte veko kanálu, vykuknite a vyleziete von, keďže je vzduch čistý. Keď všetci vyleziete, zbadáte strážcu. Prídete k nemu s namierenou zbraňou a povedzte mu, čo chcete. Je to jedno, lebo keď sa otočí, zistíte, že je to zombie. Zastreľte ho, keďže je tesne pri vás a ďalší sa k vám začnú sunúť, Crawford sa zrejme neudržal.

Utečiete do budovy školy. Kenny sa spýta, či vás videli. Ak poviete „Určite“, alebo „Neviem“, tak to vydesí Bena (alebo Clem, ak je s vami). „Nemyslím“ je bez vplyvu a ticho znervózni Kennyho.
Ďalej odpovedzte ako chcete a pokračujte v prieskume školy. Pri mape si rozdelíte úlohy. Kenny a Brie pôjdu po benzín, Vernon a Christa pôjdu po lieky, Ben má vymyslieť, ako sa dostať do zbrojnice a vy s Molly pôjdete po batériu. Ak je s vami Clem, spýta sa, čo má robiť, tak ju šikovne necháte v bezpečí s tým, aby dohliadla na Bena, nech nič nepokazí.
Môžete osloviť aj Bena, ktorý tu zostáva a povie, že by aspoň raz chcel spraviť niečo užitočné. Zapamätá si, len ak mlčíte, alebo ho podpichnete „To by bola príjemná zmena.“. Tiež sa prizná, že chce povedať Kennymu, že je zodpovedný za smrť jeho ženy a syna, pretože ho hryzie svedomie. Odpovedzte mu ľubovoľne.

Pre zaujímavosť, na stole je aj list vysvetľujúci značky Crawforďanov, ktoré ste mohli vidieť na ulici. Vyjdite na chodbu, choďte doľava, rovno za Molly, doprava smerom kam zmizla a na konci chodby vyjdite von dverami. Na dvore Molly nie je, tak choďte do kôlne pred vami. V nej si všimnite police a otvor v streche a potom vylezte po policiach hore a preskočíte za ostnatý drôt.
Naľavo skúste otvoriť garážové dvere, ale sú zaseknuté. Pozrite si plot na konci uličky a uvidíte vonku zombíkov. Vráťte sa pred garáž a dopadne k vám zombie a Molly. Začne do neho zúrivo kopať a sekať aj potom, čo sa prestane hýbať. Dvakrát ju môžete osloviť, je jedno čo poviete. Našla cestou zdvihák (má batoh, alebo vrecká ako vy, schováte do nich aj lopatu) tak si ním pomôžete s dverami garáže. Zombíci na ulici si vás ale všimli a prerazili plot, tak rýchlym stláčaním kláves použite zdvihák, aby ste nadvihli dvere a preleziete do garáže.

V prvom aute nie je batéria. Druhé je na zdviháku, skúste ho spustiť, no bez prúdu nefunguje. Prezrite preto hadičku od hydrauliky, no rukami je neroztrhnete. Oslovte Molly (môžete aj pokecať) a požičajte si od nej Hildu, jej cepín. Prereže ním hadičku pri ovládaní hydrauliky zdviháka a zdvihák s autom klesnú k zemi. Auto zarachotí a priláka pozornosť zombíkov zvonku, takže treba byť rýchly, ak dôjde čas, zabijú vás, čo je divné, keďže musia preliezť popod dvere, čo vám dáva výhodu na ich likvidáciu. Nahnete sa nad kapotu auta. Najprv odmontujte oba kontakty na batérii a zložte z nich káble. Potom si vezmite batériu.
Strčíte ju do batohu Molly (batérie sú fakt ťažké, takže musí mať dievča riadnu silu). Molly vylezie na kamión, vylezte po dverách auta za ňou. Prestreľte strešné okno nad vami. Molly vyskočí hore a natiahne sa po vás. Chyťte ju za ruku a vytiahne vás (je fakt siláčka, Kenny vás už dvakrát neudržal). Zo strechy preskočí na strechu školy. Rozbehnete sa, skočíte a chyťte ju za ruku (inak spadnete) a opäť vás vytiahne.


8. Výprava za liekmi

Skočíte cez dieru do chodby, no Molly povie, že ešte musí niečo vybaviť a odíde aj s batériu, čo je poistka, aby ste neodišli bez nej. Choďte naspäť za Benom a cestou vbehnú Kenny a Brie so zombíkmi za pätami. Rýchlym stláčaním kláves zabuchnite dvere a keď ich zablokuje zombík hlavou, tak mu ju odstreľte pištoľou. Vezmite zo zeme sekerku a zombíci zas rozrazia dvere, tak ich pribuchnite ako predtým a sekerkou ich zaistite. Vrátite sa do triedy k Benovi.
Môžete si pohovoriť s Brie. Ak ste k jej skupine boli milý, tak sa jej môžete spýtať pár osobných vecí, ak ste boli na nich ako pako, tak sa s vami nebude baviť.

Choďte na chodbu a na rázcestí doľava za Christou a Vernonom. Uviazli v ošetrovni, na chodbe je skukpina zombíkov, ktorí sa sem nejako dokázali teleportovať. Vytiahnite zbraň, tak zabite jedného z nich a zvyšní piati vyrazia k vám. Zastreľte ich než sa k vám dostanú, prosté.
Potom vojdite do ošetrovne. Christa s Vernonom sú tam a našli aj lieky, ale tie sú zamknuté. Môžete si s nimi pohovoriť, no nič podstatného nemajú. Prezrite si na stole pri Vernonovi lekárske zložky na meno Anna Correa a vezmete si z nich video pásku. Môžete ju vložiť do kamery a uvidíte, že Anna bola tehotná a podľa pravidiel Crawfordu mala podstúpiť potrat, čo sa jej vôbec nepáčilo. Ako to dopadlo, neviete; páska skončila, ale spoznali ste doktora na nej. Bol to zombík, ktorého tak brutálne likvidovala Molly.

Vráťte sa na chodbu a choďte von tak ako predtým, keď ste šli za Molly. Vonku choďte do kôlne, v ktorej ste liezli po policiach a tam vás napadne zombie. Rýchlym stláčaním kláves ho zhoďte na zem a zabije ho televízor, ktorý mu spadne na hlavu.
Vylezte po policiach hore a preskočíte za ostnatý drôt ako predtým. Doktor zombie stretnutie s Molly prežil a plazí sa k zvalenému plotu. Rozkopnite mu hlavu, prezrite mu telo a vezmite si kartu s kódom od jeho skrinky a ďalšiu pásku.

Automaticky sa vrátite do školy. Choďte naspäť na ošetrovňu a cestou si všimnite krvavú skrinku s menom Logan, čo je meno doktora. Vezmite si zo skrinky tretiu pásku a vráťte sa na ošetrovňu. Automaticky pustíte druhú pásku. Doktor ponúka Anne potrat, alebo opustiť Crawford. Anna ho zabije a utečie. Tak sa zrejme objavil v Crawforde prvý zombie. Zo záznamu ste získali aj kód k skrinke s liekmi. Vernon a Christa vezmú lieky a vrátia sa do triedy za Benom.
Vy si môžete pustiť poslednú pásku. Uvidíte, že Molly žila v Crawforde. Jej sestra bola chorá a aby skryla symptómy, brala lieky a Molly ponúkala doktorovi sex výmenou za lieky, no ten dohodu zrušil, keď mu začali kontrolovať zásoby. Už vieme, prečo tak doktora skopala a prečo asi odišla z Crawfordu.


9. Odchod z Crawfordu

Vráťte sa na chodbu a zoskočí k vám Molly. Dá vám batériu, ktorú si strčíte do svojich zázračných nohavíc. Keď ste videli kazetu s ňou, môžete to spomenúť „Viem, že si z Crawfordu“, alebo „Klamala si mi“, alebo to necháte tak „Zabudni na to, poďme“. Ak ju konfrontujete, povie, že mala štrnásťročnú sestru a keď objavili jej chorobu, vyhnali ju. Preto Molly zmizla, šla po jej fotku. Potom ju môžete odpáliť (To mi je jedno), zmeniť tému (Poďme ďalej), alebo prejaviť sympatiu (Chápem), čo Molly ocení.

Napokon spolu vyrazíte do triedy a cestou narazíte na Bena. Má v ruke sekerku, ktorou ste zablokovali dvere pred zombíkmi. Mal nájsť niečo, čo by pomohlo dostať sa do zbrojnice a ten idiot vzal sekeru, ktorá evidentne blokovala dvere.
Vyrútia sa na vás zombie a Molly ich napadne. Pár ich zloží, no jeden ju chytí za ruku. Ak ju chcete zachrániť, musíte zombíka streliť čo najskôr do hlavy. Ak netrafíte, alebo trafíte a zraníte Molly, tak ju nezachránite. Vtrhnú tam ďalší, vám dôjdu náboje (asi prvýkrát) a budete musieť utiecť naspäť do triedy. Molly sa zombíkom vytrhne, ale čo sa s ňou stane, ďalej už neuvidíte.
Trafte zomíbka, čo ju drží, do hlavy, alebo ak je s vami Clementína, tak tá ho trafí do hlavy, šikulka. Vďaka tomu k vám Molly dobehne skôr, než ju ostatní zombie odrežú a dostane sa do triedy s vami.

Kenny začne vyrážať dvere zbrojnice a Ben pod tlakom, ktorý nastane, cíti potrebu priznať sa k svojej vine Kennymu. Môžete sa ho pokúsiť zastaviť, alebo mu povedať, nech sa teda prizná, keď chce. Ben sa ale prizná tak či tak k tomu, že kvôli nemu zomreli Káčer a Katjaa.
Kennyho to samozrejme rozzúri a vrhne sa na Bena. Môžete sa pokúsiť Kennyho skľudniť (Upokoj sa, Kenny), brániť Bena (Bola to chyba), alebo podporiť Kennyho (Nakopeš ho neskôr). Kenny sa upokojí, ale rozhodne sa, že musia hlasovať o tom, či Bena vezmú so sebou.
Ak je s vami Clem, tak sa spýta, či aj ona má hlas. Môžete jej dovoliť hlasovať a bude voliť pre Bena. Alebo jej nedovolíte hlasovať, čo ju nahnevá.
Napokon hlasujete vy. Môžete hlasovať za, alebo proti. Ak je s vami Clem a hlasujete proti Benovi, tak z toho bude nešťastná.
Rozhovor prerušia zombie, ktoré vtrhnú dnu a zabijú Brie. Vy konečne utečiete do zbrojnice.

Cúvajte hore schodmi a pritom mierte a strieľajte na zombíkov. Mierte presne a nemiňte, pretože musíte nabiť po každom výstrele, čo vás oberá o čas. Po čase cúvania sa vám noha zasekne do diery v schodoch. Sledujte aj zombíkov, ktorí sa blížia a strieľajte tých, čo sú najbližšie. Medzitým sa občas pozrite na nohu a snažte sa ju vytiahnuť. Keď zatiahnete štyrikrát, oslobodíte sa a najbližších zombie pri vás zastrelí Christa.
Teraz vytiahnete sekeru. Postupujte hore schodmi a len zabite úderom do hlavy päť zombie, ktorí vám budú stáť v ceste. Keď sa dostanete hore, nájdete okno s rebríkom vedúcim na strechu (Vernon sa spýta, či ste prišli vlakom, hoci to nemá odkiaľ vedieť).
Všetci vyjdú von, poslední ste vy a Ben. Na zvone je obesený bývalý vodca Crawfordu a ako zombie schmatne Bena. Ak nezasiahnete, tak sa zhupnú na lane, ktoré váhu dvoch neudrží, spadnú dole a zombie, ktorí už sú dole, Bena zožerú.
Ak chcete Bena zachrániť, tak streľte zombíka do hlavy, ten spadne a strhne aj Bena, no ten sa ešte zachytí a vy ho vytiahnete naspäť. Ako ho budete ťahať, dopadne na Bena ťarcha všetkých jeho chýb a požiada vás, aby ste ho pustili. Môžete ho pustiť a zabije sa pri páde, alebo ho vytiahnite.
Či už s Benom, alebo bez neho, vylezte von z veže.


10. Návrat do domu

Automaticky sa vraciate z Crawfordu do domu s Omidom. Ak ste vzali Clem so sebou, tak po návrate proste pôjdete do izby za Omidom a Clem sa nič nevypytuje.
Ak ste nechali Clem doma a nechali ste jej zbraň, tak nájdete mŕtveho zombie a pribehne k vám Clem, ktorá ho zabila, keď sa dostal do domu.
Ak ste nechali Clem doma a nenechali ste jej zbraň, ale kázali ste sa jej schovať, tak je v dome ticho a Clem nevidíte. Počujete zvuky z kumbálu, tak ho otvorte a objaví sa zombie, ktorého Kenny zastrelí. Potom pribehne Clem s tým, že sa zombie dostal do domu, chcel ísť na poschodie a ona ho zastavila. Ako sa jej ho podarilo zamknúť do kumbálu, to je otázka.
Tak, či tak, ak ste ju nechali doma, tak sa po opätovnom stretnutí spýta, či ste našli jej rodičov. Môžete povedať pravdu, že nie, alebo sa vyhnúť odpovedi. Ak ste prišli o Molly, Clem sa spýta, čo sa s ňou stalo. Môžete jej klamať, povedať pravdu, alebo sa vyhnúť odpovedi, čo si všimne.

S Christou pôjdete za Omidom, ktorý čakanie na vás prežil a Vernon ho ošetrí s liekmi, ktoré ste priniesli. Ak ste prišli o Bena, Omid sa na neho spýta a Kenny povie, že ste sa o neho postarali, na čo Clem vybehne z izby. Môžete mu niečo povedať, no je jedno čo.

Potom vás osloví Vernon. Jeho reakcie budú odlišné podľa toho, či ste sa mu vyhrážali, klamali mu, alebo ste boli úprimný. Povie vám, že by bolo najlepšie, keby Clem zostala s nimi, že jej vraj dokážu poskytnúť viac než vy, ochranu, prostriedky.
Potom vás osloví Molly, ak sa sem s vami dostala. Poďakuje vám za všetko a len sa rozlúči s mizernou výhovorkou, že jej bude lepšie samej a že nemá rada vodu. Ak ste sa s ňou rozprávali o jej minulosti v Crawforde, alebo ak ste ju vy zachránili pred zombie, tak vás pred odchodom objíme a odíde. Ďalší dôkaz hry šitej na mieru pre hráča, viac ju už v tejto sérii neuvidíte.

Choďte si pohovoriť s Clem o vašich plánoch a spomenie aj Bena (podľa toho, či to prežil, alebo nie), odpovedajte ľubovoľne. Napokon sa spýta, či budete mať čas pohľadať pred odchodom jej rodičov. Môžete jej klamať, že áno, alebo povedať pravdu, že na to nebude čas, alebo sa vyhnúť odpovedi mlčaním. Každá vaša reakcia na toto posledné ju rozplače.


11. Nasledujúce ráno

Zobudíte sa a Clem je preč. Vyjdite von a nájdete jej čiapku, tak si ju vezmite. Pri kartóne nájdete jej vysielačku. Buď vezmite vysielačku, alebo si prezrite kartón, je to jedno, obe možnosti odhalia zombíka, ktorý vás pohryzie. Zhoďte ho a rozkopte mu hlavu. Vezmete si vysielačku a čiapku, ktorá vám vypadla. Je na nej krv a keď si ju prezriete, zistíte, že je vaša. Pohrýzol vás a to je váš koniec.

Vtedy dobehnú ostatní. Môžete sa rozhodnúť, či im ukážete, že vás pohrýzol, alebo to zatajíte. Clem uniesli a vy ju musíte dostať späť. Teraz sa rozhodnite, ako ďalej. Môžete ísť pátrať po Clem sami, alebo požiadate ostatných, aby sa k vám na výprave pridali. Toto je jediný moment v hre, kedy sa zdá, že na vašich rozhodnutiach záleží, hoci to tak nie je. Či pôjdu s vami, alebo nie je úplne jedno, týka sa to len krátkeho úvodu piatej epizódy a potom sa aj tak zas s ostatnými stretnete.

Ak chcete, aby šli s vami, tak musíte všetkých presvedčiť.

Christa a Omid: Stačí im ukázať, že vás zombie pohrýzol. Prejavia sympatie a pôjdu s vami. Inak Christa povie, že ju to mrzí, ale musí sa postarať o stále raneného Omida.

Kenny: Odmietne s tým, že nevie, či by ste to vy spravili pre neho, ak by to bolo naopak. Ani v hre, v ktorej som na Herschelovej farme zachránil Káčera a nie Shawna, v úlohe vodcu som neustále podporoval Kennyho a nie Lilly, pomohol som mu zabiť Larryho, napchával som Káčera v obchode, moteli, aj pri vlaku, súhlasil som s cestou loďou, ani po tom všetkom na prvýkrát nesúhlasil, divné.
Ak odmietne, máte ešte jednu možnosť odpovedí. Presvedčiť ho môžete jedinou „Clementína je moja rodina“ a po tejto odpovedi súhlasí. Ak ste nepodporovali jeho rodinu, tak aj tak odmietne.
Ak žije Ben a začnete žiadať jeho a ak Kenny súhlasil, že pôjde s vami, tak sa vzoprie a povie, že pôjde s vami, len ak nepôjde Ben. Môžete teda povedať Benovi, nech zostane, alebo Kennymu, nech zostane, alebo ak chcete oboch, povedzte Kennymu, nech sa s tým vyrovná.

Ben: Ak je s vami Ben, tak povie, aby ste rozhodli za neho. Ak poviete, že Clementína stála za ním, tak s vami pôjde. Ak poviete, nech zostane pri lodi, alebo budete mlčať, tak zostane. Ak poviete, nech sa rozhodne sám, tak s vami pôjde, ak ste mu predtým prejavovali dôveru, ak ste ho zhadzovali za jeho rozhodnutia, tak zostane pri lodi.

Či už pôjdete sami, alebo s niekým, dostanete sa automaticky do Vernonovho úkrytu, keďže si myslíte, že Clem vzal on. No úkryt je prázdny, všetci sú preč a ako rozmýšľate čo ďalej, ozve sa vysielačka. Ozve sa únosca Clem a nie je to Vernon. Je jedno čo poviete ako prvé, káže vám dávať si pozor na jazyk. Zvoľte si odpoveď, no tú už vyslovíte až v ďalšej epizóde, táto končí.

Súvisiace hry The Walking Dead: Destinies
OVERKILL's The Walking Dead
The Walking Dead: The Final Season
The Walking Dead: A New Frontier
The Walking Dead: Michonne - Episode 3: What We Deserve
The Walking Dead: Michonne - Episode 2: Give No Shelter
The Walking Dead: Michonne - Episode 1: In Too Deep
The Walking Dead: Season Two - Episode 5: No Going Back
The Walking Dead: Season Two - Episode 4: Amid the Ruins
The Walking Dead: Season Two - Episode 3: In Harm’s Way
The Walking Dead: Season Two - Episode 2: A House Divided
The Walking Dead: Season Two - Episode 1: All That Remains
The Walking Dead: A Telltale Games Series - Game of the Year Edition
The Walking Dead: 400 Days
The Walking Dead: A Telltale Games Series
The Walking Dead: Survival Instinct
The Walking Dead - Episode 5: No Time Left
The Walking Dead - Episode 3: Long Road Ahead
The Walking Dead - Episode 2: Starved for Help
The Walking Dead - Episode 1: A New Day



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
60 hlasov

100
60
20

80
40
0
50
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |