HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21160
5455
5063
1438
1600
7336
6031
12903
1687

Online 3310 užívateľov

Návody > Enter The Matrix


Zobrazení:43818
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Doporučujem prejsť si hru za obe postavy, dozviete sa niečo zaujímavé a ak sa vám páčili filmy, tak vám to priblíži, či osvetlí niektoré veci. Väčšina levelov za obe postavy je rovnaká, ale v niektorých častiach pracujú ako team a preto si môžete vyskúšať obe stránky ich kooperácie.
Názvy levelov uvádzam v slovenčine, podľa stiahnutej češtiny a v zátvorke je originálny názov levelu.
Na záver chcem ešte vyjadriť poďakovanie Tomášovi Babčanovi, za pomoc pri návode.


Niobe

POŠTA (POST OFFICE)

Zatváracia Doba (Closing Time)
Musíte získať balíček, ktorý je uložený na pošte. Ghost vás bude kryť a vy sa vydávate ho získať. Ak pôjdete zo vstupnej haly doprava, prostredníctvom animačky zistíte, že schránka ktorú hľadáte, je na poschodí. Preto prejdite vo vstupnej hale poza vrátnicu. Zistíte, že výťah je odstavený, a preto vstúpte do dverí naľavo od výťahu. (alebo: naľavo, pred vstupom do časti s výťahom sú záchody. V jednom môžete vyliezť po rebríku a cez ventiláciu prejdete ďalej).

Za scénou (Behind the Scenes)
Tu zabite strážnika, ktorý na vás zaútočí a pokračujte ďalej rovno a doľava, k ďalším dverám. Pokračujte okolo dvoch zamestnancov pošty zabratých do rozhovoru. Ďalšími dverami sa dostanete do veľkej miestnosti, kde sa držte po obvode pri pravej stene, až dorazíte k väčšiemu sklenenému oknu. Preskočte ním a v miestnosti stlačte tlačidlo na stene. Otvoria sa dvere, okolo ktorých ste prechádzali cestou sem. Tak sa kúsok vráťte a prejdite nimi. Za nimi prejdite ďalšími dverami do miestnosti s počítačmi, obehnite mreže cez kancelárie a na konci chodby prejdite dverami napravo. Potom už len cez kancelárie a cez chodbu so strážnikmi.

Epicentrum (Epicenter)
Ocitáte sa v obrovskej hale. Prelezte cez plot oproti, prebehnite na jej opačnú stranu, mierne doprava k služobnému výťahu s nápisom Do Not Block. Je pred ním pár strážnikov. Výťahom sa vyvezte hore.

Neočakávaný príchod (Unexpected Arrival)
Tak sa do toho dajte. Strážnici už začínajú vážne strieľať. Na stole si môžete zobrať SMG. Choďte stále rovno chodbou pomedzi regále a likvidujte policajtov, ktorých je tu požehnane. Na konci vám v animačke hodí jeden z polišov plyn, ktorý vám odoberá zo života, tak sa na podlahe zdržujte čo najmenej. Po animačke ste na vrchu regálov. Musíte sa dostať na regále pred vami. Buď zoskočte a vylezte tam po pletive za nimi, alebo si obíďte po obvode miestnosť po regáloch, na konci sa zachyťte toho pletiva a prerúčkujte. Z týchto regálov prejdite na ventilačné potrubie. Prvá časť potrubia sa pod vami zlomí a spadnete. Nič sa nedeje, znovu sa vráťte hore, preskočte cez zlomené potrubie ďalej a na konci prejdite z potrubia na strechu vpravo. Tam len preskočte cez presklené okno v tejto streche.

Presmerovanie (Redirected)
Bežte až k pletivu, policajtov strieľajúcich spoza neho si nemusíte všímať. Bežte ďalej vpravo, až uvidíte animačku. Pokračujte ďalej chodbou doľava a na konci buď preskočte cez sklo v miestnosti, alebo prelezte cez pletivo vedľa nej. Prejdite miestnosť s balíkmi, popod polozavreté dvere, vybehnite naľavo po schodíkoch a prejdite na pás, kde už Niobe automaticky otvorí dvere, do ktorých vstúpi.

Mám to! (Got It!)
Nachádzate sa v miestnosti so schránkami, pribehnite k tej s číselným rozmedzím 731201-731260, v rohu miestnosti. Zhliadnete animačku, po ktorej musíte zlikvidovať všetkých policajtov v miestnosti. Po ich likvidácii nastúpte do výťahu, ktorý vás zvezie dole. Ste znova vo vstupnej hale budovy. Skúste otvoriť dvere na ulicu, no zistíte, že je to pasca a čaká vás súboj, nie nepodobný tomu veľkolepému z prvého filmu. Po zlikvidovaní viacerých policajtov môžete prejsť dverami za vrátnicou. Sú to tie, pred výťahom. Za nimi pokračujte jedinou možnou cestou.

Malé rozrušenie (Big Distraction)
Po výbuchu, ktorý značne zdemoloval budovu, máte cestu lemovanú troskami. Trosky a oheň vás nepustia nikam, kam nemáte, takže využite jedinú možnú cestu, ktorú vám bude znepríjemňovať množstvo policajtov, až k dverám na konci, za ktorými už len vybehnite po schodoch.

Prielom (Breakout!)
Ste v kontrolnej miestnosti, kde Ghost aktivoval výťah. Prejdite cez druhé dvere a cez miestnosť s balíkmi sa dostanete do kancelárií. Dverami naľavo, nad ktorými sú hodiny, sa dostanete do manažérovej kancelárie, kade v animačke opustíte poštu.


Ulice Mesta (City Driving)

Pevná Linka (Get to the Hard Line)
Unikáte v aute, ktoré šoférujete (klávesou Ctrl si môžete prepnúť pohľad). Neskôr, keď vás budú otravovať policajti, tak stlačte Shift a Ghost sa vykloní z okna a bude strieľať, ale nemusíte sa snažiť ich likvidovať, stačí len keď už budú príliš dotieraví. Choďte stále rovno, až vám Sparks povie, aby ste odbočili vľavo - odbočte. Zase rovno a keď sa ozve Sparks zahnite doprava, stále rovno a keď povie, že je to ďalšia ulica, tak zase zahnite doľava. Na konci tejto ulice dorazíte k spusteným závorám. Sparks vám povie, že musíte vydržať dve minúty. Zatiaľ jazdite po okolí, alebo sa niekam schovajte a po uplynutí času sa vráťte a závory sú hore. Prejdite cez most.


Mestské Strechy (City Rooftops)

Len zdvihnúť telefón (Answer the Phone)
Pokračujte stále rovno cez strechy, občas preskočte medzery, či vylezte po rebríku. Pokračujte, až sa stretnete s Agentom. Potom pokračujte rovno, preskočte k rebríku a po strechách jedinou cestou až k čiastočne rozpadnutej budove. Tam skočte do nej, na dosky, ktoré pod vami povolia. Ak skočíte na plošinu oproti, zahnite doprava a skočte k rebríku. Ak spadnete na prízemie, tak tiež zahnite doprava a na konci vyskočte na plošinu nad vami a odtiaľ preskočte k rebríku. Hore buď preskočte k agentovi a zahnite doľava, alebo keď ho zbadáte, hneď zahnite doľava a v spomalenom móde skočte na dosky v budove vľavo, cez ktoré sa prepadnete dovnútra. Tam vybehnite hore schodmi a po streche k rebríku oproti. Rovno cez strechy a k rebríku napravo.


LETISKO (THE AIRPORT)

Vstupujeme (Check In)
Buď zbehnite dole po schodoch a dostaňte sa niekde uprostred pod balkón, na ktorom ste začínali, alebo od miesta začiatku rovno skočte dole a kúsok od vás je batožinový pás. Dobehnite k nemu.

Zvony (The Bells)
V miestnosti, v ktorej sa ocitnete, je dvoje dverí naľavo. Keď ich otvoríte, ocitnete sa v ďalšej miestnosti s pásmi, prebehnite ňou a opäť choďte cez dvere. Ste v poslednej miestnosti s pásmi a tiež je tam pár nepriateľov a oproti vám búdka, kde sa nachádza tlačidlo na aktivovanie pásov. Stlačte ho a vybehnite po kovových schodoch vedľa búdky. Po kovovej konštrukcii prebehnite cez predošlé dve miestnosti. Keď tam dorazíte, tak vám kukláči vypnú pás, tak sa len vráťte, pobite ďalších nepriateľov a znova aktivujte tlačidlo. Potom sa vráťte zase po kovovej konštrukcii do prvej miestnosti a tam skočte na pás desať.

Jackson v pare (Jackson in Steam)
Choďte dverami vpravo, cez úzku chodbu s potrubím ďalej. Síce vás tam prekvapia policajti, ale v úzkej chodbe nemajú šancu. Pokračujte chodbou, až prídete na križovatku. Tunel "R" nájdete, keď pôjdete doľava, najbližšími schodmi pri mrežiach dole, opäť doľava a schodmi naľavo hore. Potom choďte doprava, pri druhej chodbe doľava a do tunelu (či podchodu) napravo. Za ním zase doľava a nakoniec ste v tuneli R1.

Jackson v pare 2 (Jackson in Steam 2)
Musíte utekať pred Agentom. Bežte stále rovno, cestou vás bude otravovať niekoľko fízlov vyliezajúcich z bočných schodísk (tie ignorujte). Bežte stále hlavnou chodbou, až dobehnete do úseku označeného R7, kde uvidíte rebrík a pred ním chlapa v zelenom. Vylezte po rebríku.

Hangáre (Hangars)
Musíte nájsť Axela, ktorého nakladajú do jedného z lietadiel v hangári. Cestou narazíte na dosť veľké množstvo kukláčov. Na opačnej strane hangáru je chodba, vďaka ktorej dôjdete k ďalšiemu lietadlu. Chráni ho zas pár kukláčov. Vylezte po schodíkoch úplne hore, preskočte cez krabice a prejdite cez dvere naľavo alebo napravo. Tam potom pokračujte ďalej a po otvorení jedných z dvoch dverí sa ocitnete pri treťom lietadle. Po rebríku zlezte k výťahu, ktorým sa zveziete na krídlo lietadla, otvorte si dvere a prejdite cez lietadlo a opustite ho dverami na druhej strane s nápisom Exit. Zbehnite dole schodmi a prebehnite do ďalšieho hangára, chodbou na konci tohto hangáru vľavo a doprava. Po dobehnutí na koniec tejto chodby uvidíte v animácii odlietajúce lietadlo spolu s Axelom.

Črevá (The Bowels)
Zatiaľ, čo sa Ghost pokúsi zastaviť lietadlo, vy sa k nemu musíte dostať cez tunel R5. Po likvidácii fízla hneď na začiatku získate ostreľovačku, vďaka ktorej sa budete môcť v tuneli orientovať, má totiž nightvision. To použite, keď si s ňou priblížite pohľad (3,4). Pozor na konci chodby sú schody hore, pri ktorých je nepriateľov v tme naozaj dosť. Keď ich polikvidujete, vybehnite hore schodmi a zahnite do tmavej chodby naľavo. V následnej animačke nachádzate lietadlo.

Lietadlo (Catching a Plane)
Vylezte na rebrík v pravom rohu, na stene oproti. Nezabudnite na všadeprítomných policajtov. Po rímse potom choďte najbližšími dverami vľavo, do ďalšieho hangáru, Sparks vám potvrdí, že sa v tom lietadle nachádza Axel, tak k nemu zlezte rebríkmi a potom už len dobehnite k lietadlu.

Agent na palube (Agent on Board)
Musíte nájsť padáky pre seba aj pre Axela. Tie sa nachádzajú v prednej časti lietadla, za pletivom, medzi nákladom. S nimi sa vráťte k Axelovi. Po animácii zistíte, že ste sa ocitli v lietadle vy sami, spolu s Agentom. Jediná možnosť je vyhodiť ho von. Tlačidlom pri zadných dverách, otvoríte zadnú časť lietadla. Teraz ho už len musíte vylákať von, nech sa dostane k okraju a tam ho skopnúť dole.


KANÁLY (THE SEWERS)

Priepasť (Abyss)
Bežte jedinou cestou, hore rebríkom, cestou a zase rebríkom. Za ním na plošine napravo máte ďalší rebrík, ktorým vylezte hore. Tam zlikvidujte poliša a vezmite mu ostreľovačku. Naľavo sú dvaja policajti, ktorí idú po Ballardovi. Máte zobrazený jeho život a musíte ho ochraňovať, takže ich zastreľte. Keď je kľud, choďte rovno a hore rebríkom, tam ho zase chráňte. Dvaja sú nad ním, jeden na plošine pri ňom. Keď vyleziete hore, dajte sa doprava, na prvej odbočke doprava a zlezte dole rebríkom (v strede haly). Tam nájdite Ballarda, pri pevnej linke.

Priepasť 2 (Abyss 2)
Musíte zlikvidovať ostreľovačov, ktorí vám bránia v prístupe k telefónu. Na plošine, na ktorú vyleziete, je jeden policajt. Ďalší sú na plošinách napravo a naľavo. Jeden je nad vami. Po ich likvidácii choďte zdvihnúť telefón. Po medzianimačke sa objavíte naspäť. Bežte cestou k ventilátoru. Hoďte po ňom granát (alebo dva) a môžete prejsť cez zničený ventilátor. Tam už len dobehnite na koniec chodby.

Pumpovanie (Pumped)
Nasledujte šípku, ale aj tak máte len jedinú možnú cestu, tak pokračujte tou, až do poslednej miestnosti, kde už cesta nevedie. Tam vylezte po rebríku. Ten je pred vstupom do tejto miestnosti (dá sa ísť trocha ďalej, aj šípka vám zobrazí nový smer, ale je tam slepá cesta). Pokračujte vrchom, na konci vám cestu uzatvára para. Vráťte sa kúsok naspäť, dole policajti vyrazili dvere. Vojdite a za nimi skočte do diery. Tam pokračujte rovno, pred pletivom vylezte po stolíku hore a pokračujte ďalej. Na konci stlačte na nejakom stroji červené tlačidlo, to vypne paru. Potom nájdite rebrík a vylezte hore.

Ice a Corrupt (Ice and Corrupt)
Hneď z kraja vyskočte na plošinu napravo a z nej na stroj nad ktorým sú na plošine Ice a Corrupt. Aj animačka vám ho ukáže, keď chvíľu počkáte. Prejdite kúsok po stroji, no ten sa pod vami zrúti. Prepadnete sa. Tu pokračujte cez policajtov, až k rebríku. Hore vyskočte na plošinu, nad ktorou sú Ice a Corrupt. Tam je nejaký poničený stroj, ktorý držia tri úchyty. Nastavte si v inventári výbušniny a zničte všetky tri úchyty. Keď ich odstránite, stroj vybuchne a urobí do neďalekej steny dieru. Skočte do nej.

Kanály (Waterway)
Pokračujte lineárne, až na most, kde sú dvaja policajti. Zlezte dole a vezmite si veci. Vráťte sa hore a pokračujte cestou za mostom. Keď v animačke uvidíte bežať poliša, tak sa vydajte za ním (doprava). Na konci uvidíte, že chystajú pascu na rebelov, tak ich pobite. Potom bežte na opačnú stranu kanála, v ktorom ste. Na konci vlezte do potrubia. Tam preskočte po doskách do potrubia pred vami a spravte ešte pár krokov.

Kanály 2 (Waterway 2)
Tu je to jednoduché. Kanály, rebríky. Po čase sa dostanete do časti, kde sa musíte pritisnúť k stene a tak prejsť po úzkej rímse. Potom prebehnite po potrubí a tam vyskočte a zachyťte sa rúry nad vami (hra vám aj oznámi nový Tip). Prerúčkujte na druhú stranu a tam pokračujte cez potrubie pod vami. Tam pokračujte až do slepej chodby, kde sú za pletivom dvoch dverí policajti, ktorí po vás pália. V podlahe je tam diera, tak do nej skočte.

Breathing Room (Breathing Room)
Trocha pokračujte rovno v smere šípky, trochu doprava, až pred most, ktorý sa zrúti. Potom na druhú stranu, odkiaľ vyjdú policajti a do diery v podlahe. Tam zase lineárne až na koniec. (Na jednom mieste musíte dvakrát preskočiť porušený most, ale inak je tu priama cesta).

Malachi a Bane (Malachi and Bane)
Choďte rovno po potrubí a hore rebríkom. Chvíľu pokračujte a napravo si všimnite potrubie, po ktorom môžete prerúčkovať (cesta na ktorej ste, je ďalej slepá). Keď sa Niobe sama pustí, pozoskakujte dole a tam skočte do potrubia, ktoré je nad vodnou nádržou. Tam pokračujte cez ňu a kanál ďalej.

Malachi a Bane 2 (Malachi and Bane 2)
Vylezte na rebrík kúsok od vás. Hore zabite dvoch ostreľovačov a potom sami ostreľovačkou kryte vašich priateľov na moste pred vami. Po čase príde agent a vás zachráni Key Maker.


ZÁMOK (THE CHATEAU)

Veľká hala (Great Hall)
Úvodná animačka tejto kapitoly.

Tiene (Shadows)
Prenasledujte chlapíka, ktorý ukradol v animačke Key Makerovi kľúč pre vyvoleného. Bežte za ním, kým vás nezajme.

Povala (The Attic)
Pobite zopár upírov a potom bojujte s vašim únoscom. Nech robíte, čo robíte, porazí vás a nechá tak. Potom vám Key Maker otvorí ďalšie dvere. Za nimi, keď dorazíte pred menšie bludisko, postupujte najjednoduchšie takto: rovno, doľava, rovno, doprava.

Persephonina spálňa (Persephone´s Bedroom)
Prejdite najprv cez dvere do skladu, kde si vezmite zbrane. Vráťte sa a porazte Vlada. Potom prejdite cez druhé dvere v miestnosti a pokračujte jedinou cestou až do výťahu.

Merovingianova kancelária (Merovignian´s Office)
Pokračujte až do kancelárie, kde zvoní telefón. Zistíte, že dostali Ghosta a treba ho zachrániť. Potom pokračujte cez novootvorené dvere ďalej. Keď dorazíte do kina, vbehnite do hľadiska a z dverí pod plátnom vybehnú upíry. Tade pokračujte.

Garážový prechod (Garage Hallway)
Len prejdite pár miestnosťami a zabite pár upírov.

Naspäť vo Veľkej Hale (Return to the Great Hall)
Napravo od vás sa otvoria dvere. Vstúpte do nich. Trochu divný level.

Dungeon (The Dungeon)
Aby ste sa od Persephone dozvedeli, kde je Ghost, musíte jej dať pekný bozk. Vám (Niobe) sa to trochu nezdá, no čo iné jej zostáva. Keď sa ženy dobozkávajú, tak vám Persephone ukáže, kadiaľ sa máte vydať. Pokračujte po schodoch do podzemia. Na konci vás napadne Cujo. Zabite ho a opustite miestnosť.

Cain a Abel (Cain and Abel)
Bežte na koniec chodby a po animačke zachráňte Ghosta. Potom sa s ním vydajte cestou naspäť, no zastavia vás dvaja chlapíci (zrejme vlkodlaci). Neporazíte ich, tak sa snažte dokopať ich k mrežiam, za ktorými sú väzni. Tí ich chytia a nepustia. Potom vezmite Ghosta a pokračujte naspäť. V animačke sa stretne s dvojčatami.


Pod mestom (Under the City)

Naháňačka s Dvojčatami (Twins in Pursuit)
Len im utekajte na aute a keď sa zmení šípka, tak odbočte.


Diaľnica (The Freeway)

Chytanie Morphea (Chase Morpheus)
Len stále mierte s autom dopredu a keď je to nutné použite Ghosta, aby strieľal.

Nákladiak (The Truck)
Postupujte stále s autom dopredu a keď sa dostanete na dohľad nákladiaku, na ktorom bojuje Morpheus, tak ho nesmiete stratiť. Musíte sa dostať pred nákladiak. Tu Ghosta využívajte častejšie, lebo fízli sú tu veľmi dotieraví.


ELEKTRÁREŇ (THE POWER PLANT)

Reaktor (Reactor Foundation)
Pokračujte cez chodby. Na konci zoskočte dole, pomedzi stĺpy, za ktorými sú poliši a na konci vylezte hore rebríkmi. Tam dvakrát vylezte po pletive na pravej strane. Hore sa schovajte za stĺp a počkajte, kým Ghost nevypne svetlá. Keď sa tak stane, tam prejdite po rímse ďalej a tam zase po pletive hore. Tam preskočte prvú miestnosť pred (a zároveň pod) vami. Po animačke, kde sa stretnete s Ghostom, bežte rovno, zahnite doprava a naspäť, ako vám ukazuje aj šípka. Tam vylezte po rebríku. Hore prebehnite na opačný koniec (kam vás nepustili mreže, keď ste boli na zemi) a zoskočte dole k otvorenému prechodu ďalej. Prejdite ním.

Reaktor 2 (Reactor Foundation 2)
Jedinou možnou cestou sa dostaňte až k rebríku. Hore ste na streche, kde po vás pália z druhej strany sniperi, tak pozor. Aj tu však pokračujte jedinou cestou. Dorazíte do nejakej nedostavanej oblasti, čo pôsobí ako menší labyrint, no v pohode dobehnete na druhú stranu. Tam vylezte po rebríku na plošiny vyššie, kde sú aj nejakí fízli, čo po vás pália. Tam sa otočte a v smere, v ktorom ste prešli bludisko, prejdite po doske do dverí za ňou.

Nukleárny náklad (Nuclear Shipping)
Prejdite cez parkovisko do dverí na druhej strane. Vnútri prejdite cez halu plnú členov SWAT do dverí na jej konci.

Pole transformátorov (Transformer Field)
Vybehnite hore po schodoch na plošinu uprostred nádvoria transformátorov a stlačte hore tlačidlo. Otvoríte poniže dvere a tiež získate novú zbraň, vhodnú na davy. Dole prejdite tými otvorenými dverami a za nimi pokračujte jedinou možnou cestou.

Pole transformátorov 2 (Transformer Field 2)
Tu je dlhá a úplne lineárna cesta, až na pár slepých uličiek, kde sú lekárničky. Na konci tejto cesty lemovanej SWATmi vylezte hore po rebríku.

Turbíny generátoru (Generator Turbines)
Začínate na kovových trámoch. Musíte sa dostať do riadiaceho centra pred vami. Prejdite po týchto trámoch, čo najbližšie k centru a preskočte na jeho strechu. Tam po rebríku vylezte na niečo(?) a stade druhým rebríkom zlezte dole do centra.
(Alebo hneď na začiatku zoskočte dole k sniperovi pod vami. Potom skočte na ventilačné potrubie poniže, smerujúce ku kontrolnej miestnosti a z neho skokom dovnútra, cez okno).
Vnútri zbehnite dole a animačka vás zastaví. Potom zbehnite ešte nižšie a cez dvere vyjdite von. Ste naspäť v hale, kde ste začínali. Tam prejdite dverami oproti. Za nimi pokračujte lineárne.

Turbíny generátoru 2 (Generator Turbines 2)
Pokračujte na koniec chodby, až k dverám označeným "1". Tam vylezte rebríkmi hore a úplne hore umiestnite bombu. Potom zlezte o jeden rebrík nižšie a pokračujte ďalej, cez SWATov. Potom preskočte zábradlie a vojdite do dverí s číslom 2. Ďalej prejdite cez dvere 3, 4 a 5 a tam úplne dole z ochodzí a von.

Riadenia jadra (Core Control)
Len animácia.

Jadro (The Core)
Postupujte po ochodzi, na ktorej ste. Najprv dookola a postupne dole. Tam prejdete na ochodzu okolo jadra v strede miestnosti a na nej postupujte zase nahor. Tam v animačke umiestnite výbušninu do jadra.

Únik pred Agentom (Agent Escape)
Vbehnite do šachty pred vami. Po scénke vbehnite zase do výťahu, čo je pred vami. Keď výťah zastane, rýchlo prebehnite na koniec chodby. Tam už opúšťate elektráreň spolu s Ghostom.


ČÍNSKA ŠTVRŤ (CHINATOWN)

Seraphova čajovňa (Seraph´s Tea House)
Tak ako privítal Nea, privíta Seraph aj vás. Porazte ho v súboji a zavedie vás k Veštici.
(Ak ho neporazíte, povie, že veštica sa vo vás asi zmýlila a pošle vás preč. Potom idete rovno do levelu Na Palube Logosu. Nechať sa poraziť som však skúšal, až keď som prešiel celú hru - iné savy som nemal - tak neviem, či to tak bude aj pri prvom hraní, ale zrejme bude).


Mrakodrap (Skycraper)

Vertigo (Vertigo)
Utekajte jedinou možnou cestou pred agentmi. Keď pôjdete hore schodmi, tak vyskočte z okna a utekajte po lešení. V istej časti lešenia, treba skočiť nižšie a zase postupovať smerom dohora. Keď dorazíte na koniec lešenia, tak preskočte do okna oproti. Vnútri len dobehnite, cez asi dve miestnosti do výťahu.

Smithova pasca (Smith´s Trap)
Vybehnite na ulicu. Tam utekajte pred Smithmi cez ulice a uličky. Po čase, keď sa objaví viac Smithov, niekto otvorí dvere na dome, pri ktorom práve budete. Vojdite dnu a prejdite cez dom. Za ním vybehnite po schodoch na strechu domu. Z nej skočte dole.

Po vlastných (On Foot)
Utekajte cez ulice, po chvíli vbehnete do nejakého podzemia. Keď za ním opäť vybehnete na ulicu, vezmite si veci z kufra policajného auta pred vami, odporúča to Sparks. Potom zase utekajte pred Smithmi. Na konci v slepej uličke vylezte po požiarnom rebríku a hore schodmi vybehnite až do dverí na vrchu.

K pevnej linke (Hard Line Pursuit)
Keď dorazíte k búdke, nechoďte k nej. Umiestnili k nej výbušninu, ktorá búdku zničí. Pokračujte ďalej ulicou a pred barikádou (nezabávajte sa so SWATmi, lebo vás dohoní Smith Ak, tak ich postrieľajte.) vylezte po rebríku naľavo. Pokračujte chvíľu po streche a obďaleč skočte dole a pokračujte zase cez ulice. Keď dorazíte k rieke, napravo prelezte plot. Potom za úzkou uličkou prelezte ďalší plot.

Šírenie vírusu (The Virus Spreads)
Tu len prebehnite cez pár ulíc, pri rieke cez nejaký sklad a za ním sa dajte na moste doprava. Prejdite mostom a vojdite do dverí na budove oproti vám.

Kostol (The Church)
Vybehnite úplne hore po schodoch. Hore utekajte po strechách a na poslednej vojdite do pravých dverí. Vnútri choďte hore po schodoch. Hore už len prebehnite cez jednu strechu.


NA PALUBE LOGOSU (ONBOARD THE LOGOS)

Tunely Reality, Králičia nora (Tunnels of the Real, The Rabbit Hole)
Na záver ste na palube svojej lode Logos. Ako kapitánka sa ujímate riadenia. Musíte uniknúť sondám a neskôr aj výbušnine. Tieto dva levely sú dosť od veci, proste len rýchlo leťte stále ďalej. Na konci sa zachránite a budete odmenení ukážkami z filmu Má tri X (Matrix).



Ghost

POŠTA (POST OFFICE)

Zatváracia doba
Musíte získať balíček, ktorý je uložený na pošte. Niobe vás bude kryť a vy sa vydávate ho získať. Ak pôjdete zo vstupnej haly doprava, prostredníctvom animačky zistíte, že schránka ktorú hľadáte, je na poschodí. Bežte za vrátnicu, kde zistite, že výťah je odstavený. Otvoria sa dvere napravo od výťahu a vybehnú prví nepriatelia. Prejdite týmito dverami, ďalšími naľavo a pokračujte smerom doprava a na konci chodby vojdite do dverí. Z miestnosti vybehnite schodíkmi naľavo a pokračujte jedinou možnou cestou.

Epicentrum (Epicenter)
Zbehnite dole a prelezte plot oproti. Vo veľkej hale zahnite doprava, prejdite rovno a pri prvej možnosti doľava k dverám s nápisom Do Not Block. Za nimi sa vyvezte služobným výťahom.

Neočakávaný príchod (Unexpected Arrival)
Tak sa do toho dajte. Strážnici už začínajú vážne strieľať. Na stole si môžete zobrať SMG. Choďte stále rovno chodbou pomedzi regále a likvidujte policajtov, ktorých je tu požehnane. Na konci vám v animačke hodí jeden z polišov plyn, ktorý vám odoberá zo života, tak sa na podlahe zdržujte čo najmenej. Po animačke ste na vrchu regálov. Musíte sa dostať na regále pred vami. Buď zoskočte a vylezte tam po pletive za nimi, alebo si obíďte po obvode miestnosť po regáloch, na konci sa zachyťte toho pletiva a prerúčkujte. Z týchto regálov prejdite na ventilačné potrubie. Prvá časť potrubia sa pod vami zlomí a spadnete. Nič sa nedeje, znovu sa vráťte hore, preskočte cez zlomené potrubie ďalej a na konci prejdite z potrubia na strechu vpravo. Tam len preskočte cez presklené okno v tejto streche.

Presmerovanie (Redirected)
Bežte až k pletivu, policajtov strieľajúcich spoza neho si nemusíte všímať. Bežte ďalej vpravo, až uvidíte animačku. Pokračujte ďalej chodbou doľava a na konci buď preskočte cez sklo v miestnosti, alebo prelezte cez pletivo vedľa nej. Prejdite miestnosť s balíkmi, popod polozavreté dvere a za nimi do druhých obyčajných dverí. Za nimi pokračujte pomedzi kancelárie až do nejakej riadiacej miestnosti. V nej stlačte na stroji napravo tlačidlo a ďalšími dverami opustite miestnosť a level.

Stopovanie (Backtracking)
Ocitnete sa vo veľkej hale. Prebehnite cez ňu naspäť k miestu, kde ste začínali v leveli Epicentrum. Prelezte znova plot a pokračujte dverami pod schodmi.

Mám to! (Got It!)
Ste znova vo vstupnej hale. Dobehnite k výťahu za vrátnicou, ktorý bol predtým odpojený. Teraz sa ním vyvezte. Tam nájdite v rohu miestnosti schránky s číselným rozmedzím 731201-731260. Zhliadnete animačku, po ktorej musíte zlikvidovať všetkých policajtov v miestnosti. Po ich likvidácii nastúpte do výťahu, ktorý vás zvezie dole. Ste znova vo vstupnej hale budovy. Skúste otvoriť dvere na ulicu, no zistíte, že je to pasca a čaká vás súboj, nie nepodobný tomu veľkolepému z prvého filmu. Po zlikvidovaní viacerých policajtov môžete prejsť dverami za vrátnicou. Sú to tie, ktorými ste vchádzali v prvom leveli. Za nimi pokračujte jedinou možnou cestou.

Malé rozrušenie (Big Distraction)
Po výbuchu, ktorý značne zdemoloval budovu, máte cestu lemovanú troskami. Trosky a oheň vás nepustia nikam, kam nemáte, takže využite jedinú možnú cestu, ktorú vám bude znepriemňovať množstvo policajtov, až k dverám na konci, za ktorými už len vybehnite po schodoch.

Prielom (Breakout!)
Ste v kontrolnej miestnosti, v ktorej ste predtým aktivovali tlačidlom výťah. Prejdite cez druhé dvere a cez miestnosť s balíkmi sa dostanete do kancelárií. Dverami naľavo nad ktorými sú hodiny sa dostanete do manažérovej kancelárie, kade v animačke opustíte poštu.


Ulice Mesta (City Driving)

Pevná Linka (Get to the Hard Line)
Unikáte v aute, ktoré riadi Niobe. Vy len sedíte v okne so samopalom a vašou jedinou starosťou je likvidovať policajné autá, v prípade že vás ohrozujú. Inak sa len veziete až do ďalšieho levelu.


Mestské Strechy (City Rooftops)

Len zdvihnúť telefón (Answer the Phone)
Pokračujte stále rovno cez strechy, občas preskočte medzery, či vylezte po rebríku. Pokračujte, až sa stretnete s Agentom. Potom pokračujte rovno, preskočte k rebríku a po strechách jedinou cestou až k čiastočne rozpadnutej budove. Tam skočte do nej, na dosky, ktoré pod vami povolia. Ak skočíte na plošinu oproti, zahnite doprava a skočte k rebríku. Ak spadnete na prízemie, tak tiež zahnite doprava a na konci vyskočte na plošinu nad vami a odtiaľ preskočte k rebríku. Hore buď preskočte k agentovi a zahnite doľava, alebo keď ho zbadáte, hneď zahnite doľava a v spomalenom móde skočte na dosky v budove vľavo, cez ktoré sa prepadnete dovnútra. Tam vybehnite hore schodmi a po streche k rebríku oproti. Rovno cez strechy a k rebríku napravo.


LETISKO (THE AIRPORT)

Vstupná Hala (Concourse)
Postupujte priamo cez chodbu, až k mreži, ktorá je zavretá. Tam prejdite cez kúpeľne (na koši je MP5). Obídete si tadeto mreže a prejdite cez chodbu, vedľa mreží.

North Point (North Point)
V miestnosti so strážnikmi si vezmite granáty. V susednej chodbe hoďte granát k oknám pri prepážkach a ten ich rozbije. Potom cez ne preskočte na hlavnú chodbu. Tou pokračujte ďalej.

North Point 2 (North Point 2)
Tu musíte zlikvidovať SWAT vrtuľník. Keď robí nájazd, nerobí mu veľký problém dostať vás pár ranami, tak rozhodne po ňom strieľajte len v spomalenom móde. Po každom nájazde, čo spraví, k vám zo strechy zoskočia štyria kukláči, aby ste si mohli doplniť náboje. Dávajte si tu dobrý pozor, lebo kým žije vrtuľník, tak sa vám nedopĺňa život. Keď vrtuľník zničíte, otvoria sa dvere a vy prejdite chodbou a hore schodmi.

Jednokoľajnicová dráha (Monorail)
Bežte rovno a Sparks vám povie, že dvere na konci neotvoríte, že musíte nájsť inú cestu. Chvíľu si počkajte a vojaci otvoria mreže napravo od vchodu. Tam len prebehnite na koniec dlhého tunelu.

Reštaurácia (Revolving Restaurant)
Ste v kruhovej miestnosti. Pobite nepriateľov, aby vás neotravovali. Všimnite si zo stropu vedúci rebrík, a tiež, že miestnosť sa pomaly otáča. Podľa hry by ste mali vyliezť na klavír a počkať si, kým budete pod rebríkom a vyskočiť naň. Mne sa to nepodarilo, ale skočil som tam v spomalenom móde z vrchu pódia v strede (možno náhoda, ale z klavíra mi to nešlo).

Terminál (Terminal)
Pobite v hale nepriateľov. Potom môžete nižšie, oproti eskalátorom otvoriť brány, ktoré vedú do veľkej haly. Po vstupe sa dajte doprava a po eskalátore hore. Na poschodí zahnite doprava a na konci vstúpte do dverí.

Riadiaca veža (Control Tower)
Zoberte vojakovi ostreľovačku a pomôžte kryť Sorena. Zlikvidujte pár vojakov na schodoch pri budove oproti. Potom sami zbehnite dole po schodoch a vbehnite do prvých otvorených dverí na balkón. Tam vám oznámia, aby ste sa vrátili naspäť do veže. Po animačke musíte sniperkou trafiť do predného kolesa lietadla (musíte rátať s odchýlkou spôsobenou doletom strely). Potom po vás začne páliť ďalší vrtuľník, tak ho zničte a zbehnite dole.

Oslobodenie Axela (Retrieving Axel)
Šoférujete auto a musíte sledovať lietadlo. Ak sa vám stratí, tak je koniec. Sťažuje vám to terén (vďaka neprispôsobivosti auta terénu to občas pripomína destruction derby) a fakt, že z lietadla po vás vyhadzujú chladničky (alebo čo?). Po čase sa vám ozvú, že niekto z lietadla vyskočil. Stále choďte po dráhe, keď treba meniť smer, napovedia vám šípky. Proste sa ponáhľajte, až kým vám cestu nepreruší animačka.


KANÁLY (THE SEWERS)

Priepasť (Abyss)
Bežte jedinou cestou, hore rebríkom, cestou a zase rebríkom. Za ním na plošine napravo máte ďalší rebrík, ktorým vylezte hore. Tam zlikvidujte poliša a vezmite mu ostreľovačku. Na ľavo sú dvaja policajti, ktorí idú po Ballardovi. Máte zobrazený jeho život a musíte ho ochraňovať, takže ich zastreľte. Keď je kľud, choďte rovno a hore rebríkom, tam ho zase chráňte. Dvaja sú nad ním, jeden na plošine pri ňom. Keď vyleziete hore, dajte sa doprava, na prvej odbočke doprava a zlezte dole rebríkom (v strede haly). Tam nájdite Ballarda, pri pevnej linke.

Priepasť 2 (Abyss 2)
Musíte zlikvidovať ostreľovačov, ktorý vám bránia v prístupe k telefónu. Na plošine, na ktorú vyleziete, je jeden policajt. Ďalší sú na plošinách napravo a naľavo. Jeden je nad vami. Po ich likvidácii choďte zdvihnúť telefón. Po medzianimačke sa objavíte naspäť. Bežte cestou k ventilátoru. Hoďte po ňom granát (alebo dva) a môžete prejsť cez zničený ventilátor. Tam už len dobehnite na koniec chodby.

Pumpovanie (Pumped)
Nasledujte šípku, ale aj tak máte len jedinú možnú cestu, tak pokračujte tou, až do poslednej miestnosti, kde už cesta nevedie. Tam vylezte po rebríku. Ten je pred vstupom do tejto miestnosti (dá sa ísť trocha ďalej, aj šípka vám zobrazí nový smer, ale je tam slepá cesta). Pokračujte vrchom, na konci vám cestu uzatvára para. Vráťte sa kúsok naspäť, dole policajti vyrazili dvere. Vojdite a za nimi skočte do diery. Tam pokračujte rovno, pred pletivom vylezte po stolíku hore a pokračujte ďalej. Na konci stlačte na nejakom stroji červené tlačidlo, to vypne paru. Potom nájdite rebrík a vylezte hore.

Ice a Corrupt (Ice and Corupt)
Hneď skraja vyskočte na plošinu napravo a z nej na stroj, nad ktorým sú na plošine Ice a Corrupt. Aj animačka vám ho ukáže, keď chvíľu počkáte. Prejdite kúsok po stroji, no ten sa pod vami zrúti. Prepadnete sa. Tu pokračujte cez policajtov, až k rebríku. Hore vyskočte na plošinu, nad ktorou sú Ice a Corrupt. Tam je nejaký poničený stroj, ktorý držia tri úchyty. Nastavte si v inventári výbušniny a zničte všetky tri úchyty. Keď ich odstránite, stroj vybuchne a urobí do neďalekej steny dieru. Skočte do nej.

Kanály (Waterway)
Pokračujte lineárne, až na most, kde sú dvaja policajti. Zlezte dole a vezmite si veci. Vráťte sa hore a pokračujte cestou za mostom. Keď v animačke uvidíte bežať poliša, tak sa vydajte za ním (doprava). Na konci uvidíte, že chystajú pascu na rebelov, tak ich pobite. Potom bežte na opačnú stranu kanála, v ktorom ste. Na konci vlezte do potrubia. Tam preskočte po doskách do potrubia pred vami a spravte ešte pár krokov.

Kanály 2 (Waterway 2)
Tu je to jednoduché. Kanály, rebríky. Po čase sa dostanete do časti, kde sa musíte pritisnúť k stene a tak prejsť po úzkej rímse. Potom prebehnite po potrubí a tam vyskočte a zachyťte sa rúry nad vami (hra vám aj oznámi nový Tip). Prerúčkujte na druhú stranu a tam pokračujte cez potrubie pod vami. Tam pokračujte až do slepej chodby, kde sú za pletivom dvoch dverí policajti, ktorí po vás pália. V podlahe je tam diera, tak do nej skočte.

Breathing Room (Breathing Room)
Trocha pokračujte rovno v smere šípky, trochu doprava, až pred most, ktorý sa zrúti. Potom na druhú stranu, odkiaľ vyjdú policajti a do diery v podlahe. Tam zase lineárne až na koniec. (Na jednom mieste musíte dvakrát preskočiť porušený most, ale inak je tu priama cesta.)

Malachi a Bane (Malachi and Bane)
Choďte rovno po potrubí a hore rebríkom. Chvíľu pokračujte a napravo si všimnite potrubie, po ktorom môžete prerúčkovať (cesta, na ktorej ste, je ďalej slepá). Keď sa Ghost sám pustí, pozoskakujte dole a tam skočte do potrubia, ktoré je nad vodnou nádržou. Tam pokračujte cez ňu a kanál ďalej.

Malachi a Bane 2 (Malachi and Bane)
Vylezte na rebrík kúsok od vás. Hore zabite dvoch ostreľovačov a potom sami ostreľovačkou kryte vašich priateľov na moste pred vami. Po čase príde agent a vás zachráni Key Maker.


ZÁMOK (THE CHATEAU)

Veľká hala (Great Hall)
Prejdite otvorenými dverami. V chodbe si zo stoličky spravíte kolík proti upírom. V hale s pianom ich pár pobite a prejdite chodbou ďalej.

Západné krídlo (West Wing)
Jedinou možnou cestou prebehnite až do výťahu.

Atrium (Atrium)
Jedinou možnou cestou prebehnite až do výťahu. Oba sú to veľmi kratučké levely.

Tajná pasáž (Secret Passage)
Na začiatku sa prepadnete cez podlahu. Na pravej stene môžete vyliezť hore pomocou dosiek na stene. Hore zabite upíra a opäť vylezte po ďalšej stene hore. Dostanete sa do miestnosti, kde vypukol požiar a tiež vás napadajú nepriatelia, tak pozor na oheň pri ich likvidácii. Po boji v stene vznikne diera, tak ňou prejdite.

Tajná pasáž 2 (Secret Passage 2)
Naľavo preskočte na nižší balkón a potom rovno prejdite ešte cez pár balkónov a vstúpte do otvorených dverí. Potom prebehnite budovou cez múzeá s vitrínami, medzi ktorými vás čakajú upíry, až dole na dvor. Tam sa v animačke zachránite pred presilou.

Merovingianova kancelária (Merovignian´s Office)
Pokračujte až do kancelárie, kde zvoní telefón. Zistíte, že dostali Niobe a treba ju zachrániť. Potom pokračujte cez novootvorené dvere ďalej. Keď dorazíte do kina, vbehnite do hľadiska a z dverí pod plátnom vybehnú upíry. Tade pokračujte.

Garážový prechod (Garage Hallway)
Len prejdite pár miestnosťami a zabite dvoch upírov.

Naspäť vo Veľkej Hale (Return to the Great Hall)
Napravo od vás sa otvoria dvere. Vstúpte do nich. Trochu divný level.

Dungeon (The Dungeon)
Aby ste sa od Persephone dozvedeli, kde je Niobe, musíte jej dať pekný bozk. Ghost sa na rozdiel od Nea (a aj od Niobe) činí a zvládne to skvele na prvýkrát. Persephone je príjemne oblažená a otvorí vám tajný prechod. Spoza neho pokračujte po schodoch do podzemia. Na konci vás napadne Cujo. Zabite ho a opustite miestnosť.

Cain a Abel (Cain and Abel)
Bežte na koniec chodby a po animačke zachráňte Niobe. Potom sa s ňou vydajte cestou naspäť, no zastavia vás dvaja chlapíci (zrejme vlkodlaci). Neporazíte ich, tak sa snažte dokopať ich k mrežiam, za ktorými sú väzni. Tí ich chytia a nepustia. Potom vezmite Niobe a pokračujte naspäť. V animačke sa stretnete s dvojčatami.


Pod mestom (Under the City)

Naháňačka s Dvojčatami (Twins in Pursuit)
Nemáte nič na práci, len ostreľovať z auta dvojčatá (vcelku zbytočne) a policajné vozy (vcelku účinné).


Zen záhrada (Zen Garden)

Trinity a Ghost (Trinity and Ghost)
Pohovoríte si s Trinity. Potom si dáte cvičný súboj. Porazte ju. Keď už má ozaj málo života, tak bojuje ako drak. Dá sa ju poraziť, ale je to fakt náročné. (Ak súboj prehráte, tak sa nič nedeje a pokračujete ďalej, ale hádam sa nedáte poraziť od nejakej Trinity!)


Diaľnica (The Freeway)

Chytanie Morphea (Chase Morpheus)
Ako väčšinou, keď ste v aute, nejak moc neovplyvňujete, čo sa deje. Niobe si to šinie dopredu a vy ostreľujte fízlov, ale najmä auto s agentmi. Teda paľba do ich auta sa mi veľmi účinná nezdala, aj keď trocha ich spomaľovala. Jednoduchšie je páliť po ostatných autách, aby ich vraky zavadzali agentom.

Nákladiak (The Truck)
Tu páľte po fízloch. Prvýkrát je ich viac - nie veľa, ale viac než obvykle, takže vám môžu narobiť nepríjemnosti. Keď predbehnete nákladiak, máte to v suchu.


ELEKTRÁREŇ (THE POWER PLANT)

Konštrukcia Reaktoru (Reactor Construction)
Postupujte rovno a na konci hore rebríkom. Tam pozoskakujte po plošinách úplne dole. Kúsok prebehnite a vyskočte na plošinu, na ktorej je to veľké svetlo, čo mieri na Niobe, po ktorej páli sniper. Tam ho vypnite. Potom pokračujte naľavo od svetla, hore po rebríkoch a tam sa stretnete s Niobe. Musíte ju kryť. Najprv odstráňte štyroch sniperov. Potom ju kryte pred ostatnými policajtmi, keď pobeží po ploche dole pred vami. Potom pokračujte ďalej. Vylezte po pletive a po nejakých doskách hore. Popreskakujte prekážky a za nimi pozoskakujte dole o dve poschodia nižšie.

Konštrukcia reaktoru 2 (Reactor Construction)
Pokračujte lineárne, preskočte drevené dosky a za nimi ďalej vylezte po pletive. Hore sa dajte pár krokov doprava a skočte dole. Ste za pletivom, po ktorom ste liezli. Ďalej zase pokračujte lineárne (raz hore rebríkom a raz hore po doskách).

Nukleárny náklad (Nuklear Shipping)
Prejdite cez parkovisko do dverí na druhej strane. Vnútri prejdite cez halu plnú členov SWAT do dverí na jej konci.

Pole transformátorov (Transformer Field)
Vybehnite hore po schodoch na plošinu uprostred nádvoria transformátorov a stlačte hore tlačidlo. Otvoríte poniže dvere a tiež získate novú zbraň, vhodnú na davy. Dole prejdite tými otvorenými dverami a za nimi pokračujte jedinou možnou cestou.

Pole transformátorov 2 (Transformer Field)
Tu je dlhá a úplne lineárna cesta, až na pár slepých uličiek, kde sú lekárničky. Na konci tejto cesty lemovanej SWATmi vylezte hore po rebríku.

Sekcia nukleárneho odpadu (Nuclear Waste Sector)
Postupujte stále rovno. Stačí sa držať hlavného ťahu miestností a prechádzať cez ďalšie a ďalšie dvere. V poslednej miestnosti prejdite cez zopár kovových ochodzí a na jej druhej strane dole sú posledné dvere.

Sekcia nukleárneho odpadu 2 (Nuclear Waste Sector 2)
Zase postupujte cez miestnosti. V druhej si preskočte riadiaci panel, aby ste mohli pokračovať. V poslednej musíte vybiť všetkých členov SWATu a Ghost bude sám pokračovať ďalej.

Riadiaca miestnosť jadra (Core Control Room)
Odstreľte pár vojakov za oknom, pred ktorým stojíte. Potom pobite SWAT, ktorý vpadol do miestnosti k vám. Potom opäť kryte Niobe, ktorá sa pokúša dostať na vrch Jadra. Po chvíli zase pobite nepriateľov, ktorí vstúpili k vám a zase kryte Niobe na jej poslednej časti cesty do Jadra.

Riadiaca miestnosť jadra 2 (Core Control Room 2)
Pobite najprv SWATov, ktorí k vám vniknú a potom sa dostaví aj Agent. Ako obvykle, nemôžete ho zabiť klasickým spôsobom. Ale v prostredí, kde teraz bojujete, sú energetické (počítačové) panely. Snažte sa ho kopnúť tak, aby dopadol na jeden z nich, to ho zabije.


ČÍNSKA ŠTVRŤ (CINATOWN)

Seraphova čajovňa (Seraph´s Tea House)
Tak ako privítal Nea, privíta Seraph aj vás. Porazte ho v súboji a zavedie vás k Veštici.
(Ak ho neporazíte, povie, že veštica sa vo vás asi zmýlila a pošle vás preč. Potom idete rovno do levelu Na Palube Logosu. Nechať sa poraziť som skúšal však, až keď som prešiel celú hru - iné savy som nemal - tak neviem, či to tak bude aj pri prvom hraní, ale zrejme bude).


Mrakodrap (Skycraper)

Vertigo (Vertigo)
Utekajte jedinou možnou cestou pred agentmi. Keď pôjdete hore schodmi, tak vyskočte z okna a utekajte po lešení. V istej časti lešenia, treba skočiť nižšie a zase postupovať smerom dohora. Keď dorazíte na koniec lešenia, tak preskočte do okna oproti. Vnútri len dobehnite, cez asi dve miestnosti do výťahu.

Smithova pasca (Smith´s Trap)
Vybehnite na ulicu. Tam utekajte pred Smithmi cez ulice a uličky. Po čase, keď sa objaví viac Smithov, niekto otvorí dvere na dome, pri ktorom práve budete. Vojdite dnu a prejdite cez dom. Za ním vybehnite po schodoch na strechu domu. Z nej skočte dole.

Po vlastných (On Foot)
Utekajte cez ulice, po chvíli vbehnete do nejakého podzemia. Keď za ním opäť vybehnete na ulicu, vezmite si veci z kufra policajného auta pred vami, odporúča to Sparks. Potom zase utekajte pred Smithmi. Na konci v slepej uličke vylezte po požiarnom rebríku a hore schodmi vybehnite až do dverí na vrchu.

K pevnej linke (Hard Line Pursuit)
Keď dorazíte k búdke, nechoďte k nej. Umiestnili k nej výbušninu, ktorá búdku zničí. Pokračujte ďalej ulicou a pred barikádou (Nezabávajte sa so SWATmi, lebo vás dohoní Smith. Ak, tak ich postrieľajte.) vylezte po rebríku naľavo. Pokračujte chvíľu po streche a obďaleč skočte dole a pokračujte zase cez ulice. Keď dorazíte k rieke, napravo prelezte plot. Potom za úzkou uličkou prelezte ďalší plot.

Šírenie vírusu (The Virus Spreads)
Tu len prebehnite cez pár ulíc, pri rieke cez nejaký sklad a za ním sa dajte na moste doprava. Prejdite mostom a vojdite do dverí na budove oproti vám.

Kostol (The Church)
Vybehnite úplne hore po schodoch. Hore utekajte po strechách a na poslednej vojdite do pravých dverí. Vnútri choďte hore po schodoch. Hore už len prebehnite cez jednu strechu.


NA PALUBE LOGOSU (ONBOARD THE LOGOS)

Tunely Reality, Králičia nora (Tunnels of the Real, The Rabbit Hole)
Na záver ste na palube lode Logos. Kapitánka Niobe sa ujme riadenia. Musíte uniknúť sondám a neskôr aj výbušnine. V týchto dvoch leveloch je vašou úlohou páliť po sondách, aby sa nepriblížili a nepoškodili plášť lode. Nezabudnite si prepínať pohľad dopredu lode (najme v druhom leveli) a likvidovať sondy na oboch stranách. Pred koncom máte ešte zničiť výbušninu, no nejak som tomu neporozumel. Len som pálil a pálil a vyhral som.?. Nakoniec sa zachránite a budete odmenení ukážkami z filmu Má tri X (Matrix).



Hackovanie

Hackovanie nie je až také zložité, ale vyzerá to zložito, keď človek nevie, že o čo ide. Preto som vypísal stručný prehľad, ako postupovať, keď si chcete v hackovaní sprístupniť všetko, čo sa dá. Občas do príkladov zadávam aj k ceste aj A:\>, no to máte automaticky napísané v hre pred zadaním, každého príkazu, tak ak to nemám v príklade, nič sa nedeje.

Press any key...

Na začiatku máte len dva príkazy Help a Exit.
Ak zadáte EXIT, spýta sa vás program, či ste si istí, že chcete opustiť systém.
Y - áno, N - nie. Môžete ho zadať kedykoľvek.


DRIVE A:

1. Zadajte príkaz HELP a systém vám vypíše:
A:\>HELP
HELP: to show usage for any known system command
Usage: HELP
Example: HELP DIR

2. Máte nový príkaz DIR, tak ho zadajte vo forme HELP DIR. Dostanete správu:
DIR: Displays list of files and folders at destination.
Usage: DIR or
Example: DIR A: or DIR A: TOOLS

3. Zadajte príkaz "DIR A:" a dostanete tri ďalšie príkazy:
Directory of A:
\SYSTEM
\TOOLS
\TEXT

4. Vypíšte najprv DIR A:\SYSTEM a získate príkazy s príponou exe
REBOOT.EXE
HELP.EXE
CLS.EXE
LOGIN.EXE
DIR.EXE
EXIT.EXE
READ.EXE
ECHO.EXE

5. Zadajte príkaz DIR A:\TEXT a dostanete zoznam textov, ktoré sú prístupné (NOTEZ.TXT, MANUAL1.TXT, MANUAL2.TXT, PASSWORD.TXT)

6. Zadajte príkaz READ.EXE a dostanete vypísaný príklad
Example: READ A:\TEXT\MANUAL1.TXT. Zadajte teda takýto príkaz a postupne nahraďte text s názvom Manual ostatnými názvami, ktoré ste získali v bode 5. Nie je to nutné, nič podstatné sa z textov nedozviete, akurát z textu Notez.txt získate heslo FROZENFISH - to budete potrebovať neskôr, na sprístupnenie virtuálneho disku.

7. Zadajte príkaz DIR A:\TOOLS a získate posledné príkazy disku A a to sú: Vibration.exe, Beep.exe, Cheat.exe

Vedľajšie príkazy:
CLS - vymaže všetok text z aktívnej obrazovky a zostane tam len A:\>, pre zadanie ďalšieho príkazu.
ECHO - zadajte ECHO a nejaký text a ten sa vám vypíše. Neviem, na čo je to dobré.
VIBRATION - zadáte tento príkaz a pridáte číslo od 1 do 100 a tým si môžete nastaviť úroveň vibrácie (alebo chvenia) v systéme. Príklad A:\>VIBRATION 25.
BEEP - zadáte tento príkaz a pridáte číslo (čísla) od 1 do 8. Systém vám zahrá melódiu, s tým, že každému číslu je priradený jeden tón. Čísla môžete zadávať v ľubovoľnom poradí.
REBOOT - resetuje váš systém a tým pádom vám vymaže všetky príkazy, ktoré už ste mali uložené v pamäti.
CHEAT - umožňuje vám používať cheaty. Jednoducho napíšete príkaz a príslušný čít.
Príklad: A:\>CHEAT 13D2C77F.


DRIVE B:

8. zadajte A:\>LOGIN a potom heslo, ktoré si systém vyžaduje - to je GUEST. Tým máte prístup na disk B.

9. Zadajte príkaz "DIR B:" a dostanete zoznam príkazov
Directory of B:
ID (postavy)
GUNS (zbrane)
FMV (filmy)
MAPS (mapy)
CARS (autá)
TOOLS (ďalšie príkazy)

Môžete si prečítať výpisy ku konkrétnym bodom, napríklad DIR B:\ID a vypíše vám všetky veci, s ktorými ste sa už v hre stretli. Tie, čo ste ešte nemali, sú označené ako Locked (závisí to od toho, kde v hre už ste). Špeciálny prípad sú Tools.

10. zadajte DIR B:\TOOLS. Aby sa vám táto funkcia sprístupnila, musíte uhádnuť päťmiestny binárny (jednotky a nuly) kód. Nie je to ťažké. Tipnite si a systém vám napíše, koľko čísel ste uhádli. Dajte napríklad 11111 a keď vám napíše, že tri čísla sú správne, je jasné, že ďalšie dve sú nuly. Potom kombinujte ich poradie a aj tam vám systém pomôže tým, že zakaždým napíše, koľko čísel z tých piatich je na správnych miestach. Keď kód uhádnete, získate tento výpis:
Directory of B:\TOOLS
VIEW.EXE
VIRTUAL.EXE
TRACEKILL.EXE
DROP.EXE
PLAY.EXE
DECODE.EXE

11. Príkazy VIEW a PLAY môžete použiť na prezeranie si filmov a rôznych informácií. Zadajte view a vyberte si z ponuky, ktorú máte dole naľavo a potvrďte CTRL, inak by to bolo dlhé vypisovanie cesty. Príklad A:\>VIEW B:\ID\SERAPH.IMG. Takto si môžete prezerať informácie o autách, zbraniach, postavách, mapách. Podobne postupujte aj v prípade play. A:\>PLAY B:\FMV\20.FMV. Ako som písal v bode 9., ponuka vecí na prezeranie závisí od vášho postupu v hre.
Príkaz DECODE vraj slúži na prekladanie kódovaných slov z oficiálnej príručky hry. To som sa dočítal na Nete, tak to nepotvrdzujem, ani nevylučujem.

12. Príkaz DROP vám umožní zadať do niektorých levelov zbrane naviac. Keď si pozriete mapy levelov (cez View a Maps), tak na každej mape máte zobrazené, kde budú uložené zbrane. Na každej je aj kód, ku konkrétnemu levelu. Tu sú:
2nd Floor Post Office - B1AXXF2
Airport Tunnels - RKHMS10
Courtyard - ZKHBD10
Drainage Canal - JXTRR10
North Concourse - PNSRZ10
Warehouse - ZSZQH10
Transformer Field - JDHQL10
Skycraper - RHFTQ10

Zadáte teda len Drop a príslušný kód, napríklad: A:\>DROP B1AXXFS. Potom si loadnite príslušný level a je to.

Ďalšie príkazy:
Virtual a Tracekill použijete vo virtuálnom disku.


VIRTUAL DRIVE:

13. Zadajte príkaz VIRTUAL.EXE. Teraz sa vás systém spýta na heslo. Zadajte heslo FROZENFISH, ktoré ste našli, keď ste si čítali súbor Notez.txt.
Potom sa vám spustia puzzle (pucle). Musíte poskladať čínsky znak. Sú tam tri varianty. Keď zadáte jednu, spustí sa vám hra puzzle ešte raz. Ľutujem, ale sú to čínske znaky, tak ich neviem popísať.
Keď poskladáte druhú variantu, tak sa vrátite do systému a napíše vám SOLUTION: BLUE. Potom sa vám ozve hlas a oznámi, že vás sledujú. Kým ubehne čas, musíte zadať príkaz TRACEKILL.EXE. Tým to zastavíte a môžete ísť odznovu. Ak príkaz Tracekill nenapíšete, resetuje sa vám systém a stratíte všetky uložené príkazy a aj prístupy.
Keď poskladáte tretiu variantu, tak sa vrátite do systému a napíše vám SOLUTION: RED (na obrázku). To je správne riešenie. Normálne ste ďalej v systéme a máte prístup aj na V Drive.

14. Potom zadajte klasicky "DIR V:", aby ste zistili príkazy tohto disku. Sú to
TOOLS
ROOT

Tak si ešte prezrite podpríkazy a zadajte DIR V:\TOOLS. Vypíšu sa príkazy:
ROOTSEARCH.EXE
DIAL.EXE

15. Zadajte príkaz A:\>ROOTSEARCH.EXE a získate heslo THISISNOTREAL. A zároveň tým získate prístup do ROOT.
Zadajte teraz A:\>DIR V:\ROOT a dostanete príkazy
MAIL.EXE
PORTKEY.EXE

16. Teraz zadajte príkaz A:\>MAIL.EXE. Ak ste medzičasom prerušili prácu a opustili hru, tak na jeho spustenie znovu predtým musíte zadať príkaz Rootsearch. Keď zadáte Mail.exe, tak si systém vyžaduje heslo. To ste získali predtým, tak napíšte THISISNOTREAL. Zistíte, že máte jeden mail a systém sa pýta, či si ho chcete pozrieť, tak samozrejme zadajte, že áno "Y".
Je tam:
DIAL:
001-949-555-0112
001-714-555-0187
001-213-555-0142
001-310-555-0111

Získali ste telefónne čísla.

17. Zadajte DIAL.EXE a nejaké číslo, napríklad: DIAL.EXE 0012135550142. Takto si zavolajte na všetky čísla, no len posledné dve sú zaujímavé. Na predposlednom je Morhpeus a na poslednom je odkaz od Trinity, ktorá vám prezradí kód 942.

Tiež môžete zavolať a vypočuť si odkaz od Persephone. V leveli Persephone Bedroom, kde bojujete s Vladom, si dobehnite k stolíku, na ktorom sú nejaké papiere a získate jej číslo:
001-949-555-0101.

18. Zostal vám ešte príkaz Portkey a keďže ste získali kód od Trinity, tak zadajte A:\>PORTKEY 942. Ak ste medzičasom vypli hru, tak zadajte znova pred príkazom Portkey príkaz Rootsearch. Po zadaní tohto príkazu aj s kódom sa spojíte s Trinity. Dá vám dve otázky, na ktoré sa dá odpovedať áno a nie a pošle vám súbor crack, aby ste sa mohli pripojiť na RAM.


RAM DRIVE

19. Zadajte príkaz CRACK 8RAM a to vám sprístupní disk RAM. Potom si ho prezrite klasikou A:\>DIR RAM: a získate príkazy
DIRECTORIES OF RAM:
TRINITY
PROG
BIO

Potom si ešte konkrétne prezrite A:\>DIR RAM:\TRINITY a získate
TRAINING.EXE
HANDSHAKE.EXE
READBIO.EXE

20. Zadaním príkazu READBIO.EXE získate výpis štatistiky vašej postavy v hre, v save, ktorý hackujete. Počet zabitých, hracia doba a podobne.
Zadaním príkazu Training získate príklad a môžete zadať celý príkaz
TRAINING RAM:\PROG\SWORD.DSK. po tomto príkaze a uložení sa (save) môžete v hre používať pri súbojoch meč (blokovacou klávesou).

21. Posledný príkaz HANDSHAKE.EXE vás spojí s loďou Logos, konkrétne so Sparksom. Kratučko si pokecáte a potom vám nahovorí niečo o víruse a že potrebuje, aby ste spustili EMP, tak zadajte príkaz EMP.EXE. Potom vám povie, že to bola len sranda, a že už musí ísť. Ešte predtým vám však pustí správu od Nea.

22. Na koniec, keď máte prístup na LOGOS, tak môžete použite posledné dva príkazy
DIR LOGOS:\SPARKS - len vám systém oznámi, že spojenie sa nedá nadviazať.
DIR LOGOS:\ART - získate nový zoznam s výpisom rôznych vecí. Použite známy príkaz VIEW a prezrite si novú ponuku. Sú to rôzne obrázky.



BONUS

Keď ste ukončili hru, tak na konci, za titulkami bol napísaný kód. Ak teda zadáte príkaz A:\>CHEAT 13D2C77F a uložíte si to, tak v možnosti Load si teraz môžete spustiť Sparksov tréningový level.

Súvisiace hry The Matrix: Path of Neo
The Matrix Online



Diskusia Príspevkov: 17 Hodnotenie
1047 hlasov

100
60
20

80
40
0
46
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |