HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21156
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 6815 užívateľov

Návody > Scrapland


Zobrazení:29926
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Stávkovanie

V hre máte možnosť privyrábať si stávkovaním. Ktorúkoľvek postavu môžete vyzvať, aby s vami súťažila. Buď v súboji, takže ide o to, kto koho skôr zničí, alebo v pretekoch, kde musíte pre víťazstvo ako prvý zozbierať všetky bóje. Môžete si vybrať akú sumu stavíte a potom je to už len na vás. Tu vyhrávate peniaze.

Ešte sú tu stávky Bláznivého Gamblera. Za ne vyhrávate vylepšenia pre svoje zbrane. Vždy musíte najprv splniť Bláznivú stávku, ktorá pozostáva z troch bodov, ktoré predstavujú rôzne drobnosti. Potom ste pustený k Super Bláznivej Stávke.


V takomto poradí získavate za Super Stávky vylepšenia na svoje zbrane.

Presnosť pre Vulcan. Presnosť pre rakety Swarm. Rýchlosť pre Vulcan. Lepšie navádzanie rakiet Swarm. Zvýšenie dosahu pre Devastator. Zvýšenie rozsahu poškodenia pre ATCP. Zníženie rozptylu streľby pre Devastator. Zvýšenie rýchlosti streľby pre ATCP. Vylpšenie presnosti pre Teslu. Vylepšenie priťahovania pre Teslu. Posledné dve sú vylepšenie dosahu pre Inferno a zvýšenie sily pre rakety Inferno.


Bláznivé stávky:

- Zabíjať ostatné postavy. Máte stanovený počet postáv, ktoré treba zabiť, tak to spravte. Vždy je určené, v podobe koho ich máte zabiť, takže sa zmeňte vo VDB na danú postavu. Sú to postavy D-Tritus, Betty, Biskup, Ozbrojený Policajt.

- Získavanie peňazí. Buď ich máte ukradnúť, alebo nájsť v banke. Keď ich treba ukradnúť, tak sa len zmeňte na Bankára alebo Šéfa Bankárov a kradnite. Pamätajte, že je to zločin a môžu vás pri tom načapať. Najlepšie je okrádať iného bankára, lebo tí majú pri sebe vždy najviac peňazí.

Ak ich máte nájsť v banke, je to trochu iné. V Banke prejdite cez symbol peňazí a objaví sa niekoľko trojuholníkov. Musíte ich pozbierať skôr, než pomiznú. Najlepšie je to robiť v podobe úradníka (Functionary), pretože môže spomaliť čas a tak ich pozbierate celkom v kľude. Pokiaľ sú aj vo vzduchu, osvedčilo sa mi zbierať ich v podobe Beholdera (stredne rýchly z lietajúcich, tak nezmätkujte). Za pozbieranie všetkých sa objaví truhlica s pokladom.

- Nurse. Sú dve úlohy, ktoré vyžadujú zobrať na seba postavu tohto robota s kladivom. Prvou je omráčiť istý počet postáv. To je jednoduché, len neomračujte nikoho z polície, inak vyvoláte poplach. Druhou úlohou, ktorú môžete dostať, je zabiť istý počet Staplerov. Jednoducho ich tresnite kladivom. Ostatných tak omráčite, no malých Staplerov to zničí.

- Ničenie lodí. Buď máte zničiť istý počet zaparkovaných lodí (úplná malina), alebo istý počet lodí verejnej dopravy. Tam je háčik len v tom, že po vás pôjde polícia. Do počtu sa vám nerátajú policajné, ani iné špecifické lode, takže ničte len bežne premávajúce lode.

- Messenger a správy. Zmeňte sa na Messengera. Potom mate na radare bielu šípku, ktorá vás smeruje k správe, alebo so správou k cieľu. Najprv, keď vysledujete šípku, dovedie vás k ďalšiemu messengerovi, ktorý má tubu so správou. Použite svoj útok bleskami (len messengeri majú) a zhodíte mu tak tubu. Vezmite ju a ponáhľajte sa preč, pretože ďalší Messengeri sa vám ju budú snažiť zobrať. Zaneste ju k označenému stolu a potom naspäť k označenej dátovej jednotke. Tá ju naplní a môžete ju odniesť opäť k ďalšiemu stolu. Toto zopakujte, koľkokrát treba.

- Získať batérie od policajtov. Vyberte si ľubovoľnú postavu, s ktorou môžete zabíjať a likvidujte ozbrojených policajtov. Z každého zostane batéria. Inak v policajnej stanici často bojujú policajti medzi sebou, takže sa stačí obzerať a nájdete batérie aj bez boja.

- Prepisovanie postáv. Jednoduchá záležitosť. Postavte sa k niekomu, prepíšte ho, stanete sa ním. Schovajte sa, kým utíchne poplach a zopakujte to, koľkokrát treba.

- Získanie životov v chráme. V Chráme sa na niekoľkých podstavcoch nachádzajú voľne umiestnené životy. Stačí ich nájsť, vziať si ich a potom sa len ukryť pred políciou.

- Zabíjanie na šrotovisku. Tam sa to týka len dvoch vecí. Zabiť istý počet moskytov, alebo Mad Hunterov. Takže tam zájdite a ničte ich. Moskyty sú tam stále, no na Mad Hunterov som narazil, až keď som sa s nimi stretol v rámci hlavného príbehu, no ale ani stávka sa mi neobjavila predtým, takže by to nemal byť problém.

- Napokon sú tu už len klasické súťaže v boji a pretekoch proti komukoľvek, koho vám Gambler v stávke zadá. Vyzvite teda konkrétny typ postavy na súboj, či závod a vyhrajte toľkokrát, koľko je potrebné. Po každom zápase chce porazený šancu na odvetu, takže stačí, keď po zápase zaletíte na plošinu s komunikátorom označenú bielou šípkou a dohodnete zápas s danou postavou znovu, takže ju nemusíte zasa hľadať v žiadnej budove. Vždy je určené proti komu máte bojovať, či závodiť, akurát dvakrát máte protivníka označeného inak. Ako byrokratov a novinárov. No to je však jasné. Byrokrati sú Starosta a úradníci (Functionary) a novinári sú Betty, Berto, Humphrey.


Super bláznivé stávky:

- Bojovať v aréne s nepriateľmi, napr. Scrapus, Multiplus. Jednoducho musíte zničiť súpera toľkokrát, koľko je treba.

- Istá forma pretekov. Na víťazstvo potrebujete zozbierať 50 bójí. Bóje môžete zbierať, len keď máte kopiju. Tá je len jedna, takže ak ju nezískate ako prvý, musíte zničiť súťažiaceho, ktorý ju má. Keď ju získate, tak sa budú ostatní snažiť zničiť vás. Potom, keď si ju vezmete, tak zozbierajte všetky bóje

- Súboje. Hromadný súboj. Bojuje každý s každým. Skupinový súboj. Bojujú družstvá, spoločne ničte nepriateľov. Zničte toľko lodí, koľko treba.

- Preteky mimo trasu. Proste sa vám v oblasti zobrazujú bóje a vy ich zbierate. Lietajte ako chcete a likvidujte súperov, ktorí otravujú.

- Obsadzovanie územia. Musíte obsadiť pár oblastí. Získajte kopiju. Pokiaľ ju získa súper, tak ho zničte a vezmite si ju. Potom preleťte cez pár označených bodov v každej oblasti na jej obsadenie. Súťaží sa na viac kôl. Keď preletíte cez všetky body, zabrali ste celé územie a zvíťazili ste.



1. Príchod do mesta

Orbitálna Stanica (Orbital station)

Pristávate na orbitálnej stanici Chiméry. Choďte k dverám, ktoré máte na mapke zobrazené žltou šípkou (takou šípkou budete mať vždy označený váš cieľ). Pri dverách oslovte Vrátnika (Gatekeeper). Od neho sa môžete dozvedieť niečo o planéte. Keď s ním dohovoríte, požiadajte ho, aby otvoril dvere. Otvorí ich a vy môžete prejsť. Na konci chodby vstúpte do teleportu. Prenesie vás do vyššej časti stanice. Tam postupujte do Dekontaminačnej komory. Keď do nej dorazíte, na paneli pred vami zahájte dekontamináciu.

Po ukončení procesu smiete vstúpiť. Máte sa zastaviť na recepcii, tak sa tam vydajte. Cestou v chodbe stretnete Beholdera - policajta. Môžete sa od neho dozvedieť niečo o tom, čo je trestné a ako polícia postupuje. Keď ste v podozrení, tak sa vám na pravej strane radaru napĺňa ukazovateľ podozrenia. Keď sa naplní, je vyhlásený poplach a všetci policajti po vás pôjdu. Pokiaľ sa však niekde schováte a počkáte si, kým sa ukazovateľ opäť zníži, je poplach zrušený a vy ste v bezpečí (to vám už nepovie, tak to hovorím ja). Pokračujte ďalej. Keď prejdete dverami, zastavia vás dvaja biskupi. Zistíte, že vás práve nakopírovali do Veľkej DataBázy, stroja, ktorý uchováva presnú kópiu každého robota z Chiméry a v prípade jeho smrti ho znovu oživí. No to samozrejme za malý poplatok.

Po rozhovore s nimi zájdite za úradníkom pri stole. Zaeviduje vás a pridelí vám prácu, pretože do mesta nesmie vstúpiť nik nezamestnaný. Jediné voľné miesto je v spravodajstve, tak sa z vás stáva reportér. Smiete vstúpiť do mesta. Choďte do stredu miestnosti a použite panel. Rýchlovýťahom sa dostanete do mesta.

Tam vás čaká Berto, váš nový kolega z redakcie. Porozpráva vám niečo o Veľkej DataBáze a o meste. Potom nasadnete do jeho novej lode a odvezie vás do Rustyho vrakoviska.


Rustyho Vrakovisko (Rusty´s Junkyard)

Berto vás zavezie k svojmu priateľovi Rustymu. Tam spoznáte aj Spoot-Nicka, cudzieho robotka - mechanika. Potrebujete vlastnú loď, aby ste sa mohli pohybovať po meste. Oslovte Rustyho a povie vám, aby ste použili jeho stroj na stavbu lodí. Zájdite teda k stroju a použite ho. Môžete si spustiť staviteľský tutorial, ktorý vám postaví prvú loď. No nie je to potrebné. Zatiaľ aj tak nemáte na výber veľa vecí. Len zadajte jediný dostupný trup lode, jediný dostupný motor, zbraň a napokon si za posledné peniaze zvýšte štít, odolnosť trupu (Hull). Potom choďte k svojej lodi. Tam vám Rusty oznámi, že Spot-Nick pôjde s vami. Vždy vás bude sprevádzať a čakať pri lodi a umožní vám meniť si lode, keď ich už budete mať viac. Potom vzlietnite do mesta.


Mesto (Industrial District)

Keď poletíte mestom, ozve sa vám Bláznivý Gambler. Má pre vás ponuku, tak sa za ním máte zastaviť. Leťte k označenému miestu na vašom radare a pristaňte v garáži. Vstúpte do výťahu.


The Gambling Joint

Vnútri sa pozhovárajte s Crazy Gamblerom. Povie vám o svojich bláznivých stávkach (Crazy Bets). Sú to súťaže, v ktorých môžete vyhrať zaujímavé ceny. Na začiatok vám dá niečo ako vstupný test. Máte zničiť dve policajné lode. Hneď pri ňom je Chief of Police a dole v bare sú rôzne postavy z mesta. Môžete si s nimi pohovoriť a zistiť niečo o nich. No nedozviete sa nič podstatné, tak ak nechcete, choďte priamo naspäť na parkovisko.


Mesto (Industrial District)

Nastúpte do svojej lode, alebo ukradnite nejakú z tých, čo tu parkujú. Ovládanie lode je jednoduché. Ľavým tlačidlom strieľate, pravým zrýchľujete a medzerníkom používate špeciálnu schopnosť. Napríklad priťahovanie sa k budovám, alebo lodiam. Obe policajné lode, ktoré máte zničiť, máte označené na radare, tak ich vyhľadajte a zničte. Zo zničených lodí (nie len týchto, z každej, ktorú zničíte) vypadnú nejaké veci (peniaze, zbrane), tak si ich nezabudnite vziať. Rôzne bonusy sú rozmiestnené kade-tade po meste. Zabojujte si a zničte obe policajné lode. Potom sa spustí poplach, tak utečte. Najlepšie zrýchliť a schovať sa niekam, kde vás nik nevidí a počkať, kým poplach skončí (tak to robte, aj keď budete sami lúpiť z neutrálnych lodí. Ak teda budete chcieť).

Po splnení tejto úlohy vám Crazy Gambler pošle plány na Swarm Missiles. Vždy, keď získate nejaké nové plány, zájdite k Rustymu a môžete si vylepšiť svoju loď. Taktiež, keď máte dosť peňazí, môžete k nemu zájsť a vylepšiť si loď z dostupných vecí, na ktoré ste predtým nemali.

O chvíľu po splnení Gamblerovej úlohy sa vám ozve Berto. Máte zájsť do redakcie a stretnúť sa so šéfom. Buď tam zaleťte priamo, alebo využite verejnú dopravu. Len zájdite na plošinu s prístupom k verejnej doprave a zvoľte si ciel.


Press Building

Len tak na okraj - v tejto budove sú na stenách umiestnené televízory, v ktorých si vždy môžete pozrieť aktuálne správy. Tie sa budú meniť s vývojom hry. V budove zájdite k miestu označenému na radare a tam vás čaká Berto. Oslovte ho a v animačke vás zavedie za šéfom. Cestou stretnete Betty, ktorá na vás rozhodne zapôsobí. Budete predstavený šéfovi, ktorý je pripravený vám prideliť prácu. Len si máte zájsť po vybavenie. Betty vám oznámi, že vás čaká v sklade.

Zájdite do skladu a tam dostanete starý foťák. Keď Betty odíde, pozhovárajte sa s fotoaparátom menom Sebastian. Povie vám, že je pristarý nato, aby chodil s vami von a fotil, no dá vám dar. Nainštaluje do vás svoj fotografický program, takže môžete robiť fotky sami. Taktiež vám prezradí, že vám dal program, ktorý vám umožní hacknúť Veľkú DataBázu. Máte dve možnosti, kopírovať z databázy, alebo prepisovať priamo základné matrice iných robotov. Takže buď choďte k terminálu VDB (Veľká DataBáza) a zvoľte si jednu z postáv, alebo choďte blízko ku konkrétnej postave a staňte sa ňou. Výsledkom je to, že získate fyzickú podobu danej postavy a aj jej schopnosti. Je to samozrejme nelegálne, takže pozor na policajtov. Ak vás pri tom pristihnú, tak pôjdu po vás. Pozor tiež na Beholderov. Keď vás v prestrojení za niekoho iného bude Beholder pozorovať, tak sa vám začne napĺňať ukazovateľ podozrenia pri radare, takže sa im veľmi nezdržujte na dohľad.

Než túto schopnosť budete môcť použiť, potrebujete poriadnu energiu. Zájdite teda do neďalekého skladu (označeného na radare) a vezmite si batériu. Taktiež takéto batérie môžete získavať od ozbrojených policajtov, keď ich zničíte.

Keď to všetko spravíte, ozve sa vám Bláznivý Gambler. Máte ho kontaktovať, tak zájdite k na radare označenému komunikátoru a použite ho. Má pre vás tri Crazy Bets. Zistil, že vám dal Sebastian svoj hackovací program, tak sa budú týkať práve toho. Ako prvé máte získať podobu Berta. Zájdite za ním, postavte sa tesne k nemu a stlačte tlačidlo na prepis. Zničíte ho a stanete sa ním. Budete zaznamenaný, tak utekajte, kým neskončí policajný poplach. Môžete využiť jeho špeciálnu schopnosť na oslepenie ostatných (medzerník).

Keď je kľud, máte druhú úlohu. Vrátiť sa do svojej podoby. Zájdite k terminálu VDB, no nie k hociktorému, ale k tomu, čo máte označený na radare. Použite VDB a z ponúkaných možností postáv si zvoľte sami seba.

Poslednou úlohou je poraziť Humphreyho v pretekoch. Zájdite za Humphreym (v tej miestnosti, kde bol Berto) a vyzvite ho. Prijíma. Nastúpte do lode.


Mesto

Leťte na označené miesto. Cieľ pretekov je opäť označený žltou šípkou. Modrými sú označené bóje, ktoré máte počas pretekov zbierať. Na vyhranie pretekov potrebujete zozbierať ako prvý 15 bójí. Takže využívajte zrýchlenie a svoje šoférske schopnosti.

Keď zvíťazíte, choďte na plošinu označenú na radare. Použite komunikátor a ozve sa Gambler. Oznámi vám, že kedykoľvek budete chcieť, môžete za ním zájsť, má pre vás v ponuke Super Crazy Bets. Ako terajšiu odmenu vám posiela plány na typ lode a motora BadBoy.

Tiež sa vám ozve váš šéf. Má pre vás prvú úlohu - zájsť za Arcibiskupom a spraviť s ním rozhovor. Použite buď verejnú dopravu, alebo tam zaleťte priamo.



2. Rozhovor s Arcibiskupom. Prvá vražda.

Chrám (Temple)

V chráme zájdite na označené miesto a pozhovárajte sa s Arcibiskupom. Nie je ochotný s vami robiť rozhovor, pretože ma dôležité povinnosti - kúpeľ. Keď vás vyhodí, uvidíte v animačke, ako ho niekto zavraždí. Nato uvidíte v správach ako Betty oznamuje, že došlo k vražde Arcibiskupa. Nebolo by to nič neobvyklé, no niekto ukradol jeho matricu z Veľkej DataBázy, takže nemôže byť oživený.

Šéf chce, aby ste zašli naspäť do chrámu a preverili miesto činu. Keďže tam došlo k vražde, je to pre verejnosť zakázaná oblasť. Zmeňte sa na policajta (akéhokoľvek) a vstúpte. Choďte do Arcibiskupovej izby a odfoťte tri označené stopy, ktoré odošlete k vám do redakcie. Po fotkách sa vám ozve Deep Throat, váš záhadný informátor. Zájdite k označenému komunikátoru. Deep Throat vám prezradí, že niektoré stopy zmizli. Poradí vám, aby ste zašli za policajtom Ficusom, ktorý bol prvý na mieste vraždy. Mohol by vám niečo prezradiť.



3. Získanie dôvery policajta Ficusa

Press Building

Zájdite do budovy redakcie a tam oslovte policajta Ficusa. Oslovte ho ako D-Tritus. Je celý žhavý, aby ste s ním spravili rozhovor. No vy potrebujete získať jeho dôveru, tak mu to navrhnete, aby vám bol ochotný prezradiť o sebe niečo viac. Bude vám dôverovať, keď pre neho spravíte tri úlohy.

Najprv chce, aby ste zbili bankára Scrapusa a vzali si od neho šek s Ficusovou vyplatenou dlžobou. Ten je tu v budove, tak za ním zájdite a zabite ho. Vezmite si šek, ktorý po ňom zostane. Vráťte sa za Ficusom. Druhou úlohou je poraziť namysleného policajta Multiplusa v pretekoch. Vyjdite von.


Mesto

Zaleťte na štart. Musíte ako prvý získať 15 bójí. Keď zvíťazíte, zaleťte ku komunikátoru a zavolajte Ficusa. Úradník Stupidus mu dlhuje peniaze, no popiera to. Máte ho zabiť, kým mu nedojdú životy naviac a teda, kým neskončí vo väzení. Leťte za Stupidusom a bojujte s ním. Zničte mu všetky jeho životy a ozve sa Ficus. Máte za ním prísť na policajnú stanicu a povie vám, čo chcete vedieť.


Policajná stanica

Na stanici zájdite do jej nižších častí. Tam sa zmeňte na policajta (obyčajného, malého) a vstúpte do teleportu (ak nie ste policajt, nevpustia vás). V miestnosti, v ktorej sa objavíte zájdite do rohu, kde sú trosky Ficusa. Oslovte ich, no je po ňom a už sa od neho nič nedozviete.

Ozve sa Deep Throat. Zájdite tu na stanici ku komunikátoru a zavolajte mu. Zistíte, že aj Ficusovu matricu ukradli a tak nemôže byť oživený. Jeho kolegovia to však zatiaľ nevedia, tak by ste sa mali vydávať za Ficusa a niečo od nich zistiť.



4. Vydávanie sa za Ficusa

Mesto

V policajnej stanici sa zmeňte na policajta a choďte na parkovisko. Tam ukradnite policajnú loď. V meste leťte na miesto stretnutia, kde vás čakajú kolegovia policajti. Keď dorazíte, zistíte, že prenasledujete skupinu úradníkov. Musíte im zničiť 15 lodí. Keď je po boji, ozve sa vám jeden policajt, v domnení, že ste Ficus a zavolá vás na stretnutie na Policajnej stanici. Leťte tam.


Policajná stanica

Predtým ste dostali tip od Rustyho, že na policajnej stanici je 6 plánov, ktoré môžete nájsť. Pohľadajte ich. Najlepšie je zakaždým, keď hľadáte plány, zmeniť sa na Messengera, ktorý lieta a pohybuje sa rýchlo a občas sa zmeniť aj na Staplera, keďže je maličký. Plány totiž bývajú poskrývané rôzne, na krabiciach, pod schodami, vo ventilačných šachtách, no občas aj normálne na dobre viditeľnom mieste. Nájdete tu plány na karosériu a motor lodí typu Bumble-bee, Fly a Beetle.

Zbehnite do dolnej časti a oslovte označeného policajta (stále ste zmenený na policajta). Spýtate sa na stopy a zistíte, že ich vzal policajný šéf. Policajt vám poradí, že šéf hráva pravidelne poker a povráva sa, že podvádza, tak by nebolo od veci prichytiť ho pri podvode a vydierať o stopy.

Zájdite stále ako policajt k dolnému teleportu a premiestnite sa do miestnosti, kde ste našli Ficusove zvyšky. Tam hrá šéf polície karty. Postavte sa k nemu a čakajte. Keď bude podvádzať, tak ho odfoťte. Vyjednávanie však nedopadne dobre a šéf si vezme fotky násilím.

Ešte predtým vám ale povedal, že o stopy mal záujem aj Bláznivý Gambler. Zavolajte mu z komunikátoru, z ktorého ste tu už raz volali Deepovi. Zistíte, že šéf polície je ochotný tie fotky predať. Posledná ponuka bola 50 000 skrapov. Zaleťte za ním do radnice.



5. Získavanie stôp od šéfa polície. Prvá a druhá stopa.

Radnica (Town Hall)

V radnici vyjdite do hornej časti a nájdete šéfa polície v spoločnosti starostu. Môžete mu zaplatiť tých päťdesiattisíc, ak ste už závodili, tak už možno máte aj viac. Ak nechcete míňať peniaze, tak ho môžete oklamať. Už viete, že verí jedine Starostovi. No starosta je tu s ním, tak sa ho musíte zbaviť. Odlákajte ho, uspite ho, nahuckajte na neho políciu, alebo ho zabite. Potom sa zmeňte sami na starostu a oslovte šéfa polície.

Či to z neho vytiahnete ako starosta, alebo mu zaplatíte, tak či tak, zistíte, že sú štyri stopy, ktoré ukryl. Prvá je v Scrapyarde. Zaleťte tam.


Šrotovisko (Scrapyard)

Zaleťte na Šrotovisko. Choďte k označeným miestam. Na každom zničte všetky moskyty, ktoré vyletia z hniezda. Pri poslednom vám šéf polície povie, že tu sa nachádza stopa. Tá vypadne z moskytov, tak si ju vezmite. Potom zájdite k označenému komunikátoru a ozvite sa mu. Pošle vás po ďalšiu, ktorú má vo svojej lodi úradník Rudolph.


Banka, Mesto

V banke zájdite za Rudolphom. Bude pred vami stále utekať. Zmeňte sa preto tiež na úradníka, dobehnite ho a oslovte. Vyzvete ho na preteky. Vonku s ním pretekajte, ale je jedno, čí zvíťazíte, alebo nie. Takže buď cez preteky, alebo po nich, na neho zaútočte a zničte ho. Potom si vezmite druhú stopu, ktorá zostane po jeho zničenej lodi. Zaleťte na označenú plošinu a zavolajte šéfovi polície. Nepamätá si, kde je tretia stopa, lebo sa opil, no máte sa spýtať niekoho, kto s ním vtedy pil. Jedným z nich je messenger Trurl.



6. Tretia stopa

Radnica (Town Hall)

Na radnici zájdite za messengerom Trurlom. Tvrdí, že vie, kde je tretia stopa, no máte pre neho niečo urobiť. Chce plány starostovej lode a zbrane Devastator. Tu v Radnici zájdite za tromi označenými úradníkmi a zničte ich. Z každého zostane plán, ktorý si odfoťte (sami potom môžete použiť tie plány na typ lode Korzár). Potom zájdite zase za Trurlom. Teraz chce, aby ste mu dokázali, aká je starostova loď dobrá. Máte ju ukradnúť a zabiť 20 policajtov. Choďte na parkovisko.


Mesto

Zaleťte na označené miesto v meste. Na parkovisku v Press Building parkuje Starostova loď. Nasadnite do nej a vzlietnite. Zničte 20 policajtov. Môžete využiť jej novú zbraň Devastator. Keď je po nich, tak sa zbavte prenasledovania a zájdite na označenú plošinu. Tam odparkujte starostovu loď a použite komunikátor. Trurl vám prezradí, že stopa je v policajnej transportnej lodi, ktorá je však nezničiteľná. Vzápätí nato sa ozve Deep Throat a odporučí vám získať novú zbraň žoldnierov. Tá by mala byť schopná zničiť policajný transport. Zaleťte teda za bláznivým Gamblerom.


Gambling Joint, Šrotovisko

U Gamblera sú traja žoldnieri. Brutal, Stupid a Smart. Brutal a Smart vás odbijú, takže sa s nimi nemusíte zaoberať. Oslovte hlúpeho žoldniera a oklamte ho. Sľúbi vám, že vám ukáže ich plány. Vyjdite von, do Šrotoviska. Sledujte ho a zavedie vás k plošine, na ktorej sú plány ATCP. Pristaňte, odfoťte ich a máte to. Zaleťte k Rustymu a namontujte si túto zbraň na svoju loď.


Mesto

Zaleťte do Industrial District a vyhľadajte policajný transport. Hneď, ako naň zaútočíte, tak vás napadne polícia, takže buďte pripravený. Bráňte sa, ako chcete, no na transport útočte jedine novou zbraňou ATCP. Nič iné naň nemá vplyv. Keď ho zničíte, vezmite si tretiu stopu. Potom zájdite na označenú plošinu, kde sa cez komunikátor spýtajte na štvrtú stopu. Tú má biskup Igor. Zaleťte ku Gamblerovi.



7. Pátranie po štvrtej stope

Gambling Joint

Tu v Gamblerovom bare je biskup Igor. Najprv oslovte Gamblera a potom Igora. Musíte si zaslúžiť poctu bojovať s ním, takže od vás niečo požaduje. Plány novej lode žoldnierov. Presne ako predtým, múdrejší žoldnieri vám nič neukážu, tak oslovte hlúpeho žoldniera a opäť ho oklamte. Zase za ním vyjdite na šrotovisko, aby vám ukázal plány lode.


Šrotovisko (Scrapyard)

Leťte za ním. Cestou vás napadnú ostatní žoldnieri, ktorí sa už poučili z vašej predošlej krádeže plánov. Ničte ich, ale nezdržujte sa len nimi, pretože budú prichádzať stále. Snažte sa držať s hlúpym žoldnierom, ktorý vás napokon dovedie k plošine, na ktorej sú plány. Pristaňte na nej a odfoťte ich. Sú to plány skvelej lode Armageddon, doporučujem postaviť. Keď sa potom zbavíte, zavolajte z označenej plošiny Igora. Je spokojný, no chce ešte niečo. Aby ste rozpútali v meste masaker. Oni tým pádom predajú viac životov a nabalia sa. Zaleťte do mesta.


Mesto (Downtown)

Máte ukazovateľ masakru. Len čo začnete, musíte zničiť aspoň jednu loď, každých 20 sekúnd. Nie je to žiadna sranda, lebo časom vám dojdú náboje a musíte si po nejaké zaletieť (doporučujem zobrať pravidelne nejaké, okolo ktorých poletíte. Aj keď nebudete v núdzi, pokiaľ budete stíhať za tých 20 sekúnd) a tiež vás budú otravovať policajti, ktorí manévrujú, takže nemusíte ich stihnúť zabiť v limite. Preto odporúčam likvidovať malé lode verejnej dopravy. Stále sa hýbte, nie je dobré čakať na jednom mieste, aj keď je to frekventovaný uzol. Pri pohybe častejšie narazíte na ďalšie náboje, ďalšie lode a skôr sa vyhnete policajtom. Keď sa naplní ukazovateľ, bude Igor spokojný.

Potom sa vám Ozve Rusty, že v Press Building má Betty plány svojej lode. Zájdite tam, ak chcete a prezrite budovu. Sú 4, motory a karosérie na lode Moonlight Beam a Crazy Lemon. Ich motory sú fakt rýchle, tak sa hodia.



8. Štvrtá stopa. Druhá vražda.

Gambling Joint

Oslovte Gamblera a povedzte, že ste si vyslúžili Igorov rešpekt. Gambler zaháji váš súboj. Musíte ho v aréne poraziť 10 krát. Ak už máte loď od žoldnierov, tak to nie je problém. Po boji vám odovzdá štvrtú stopu. Potom zavolajte Deep Throata z Gamblerovho komunikátora. Povie vám, že analyzoval tie stopy a zistil, že sú falošné. Odporučí vám sledovať Šéfa polície, mohol by s tým niečo mať.

Oslovte teda šéfa polície. Má na vás požiadavku. Pomôcť policajnému teamu poraziť bankárov. Zároveň máte pri tom odfotiť plány ich lode. Zájdite za Gamblerom a súhlaste so zápasom. Potom v podzemí zničte 20 nepriateľských lodí bankárov. Po zničení poslednej ešte súboj nekončí, pretože vypadli na zem plány ich lode. Zaleťte k nim (bankári na vás stále útočia), pristaňte a odfoťte ich. Vzlietnite a súboj končí.

Po boji uvidíte animačku, v ktorej záhadná potvora zavraždí Šéfa polície. Betty to ohlási v správach a vy sa objavíte u svojich kolegov.


Press Building

Načrtnete, o čo ide, čo ste sami vypátrali, no váš šéf tomu neverí. Pošle vás urobiť rozhovor so Starostom, keďže bol priateľ Šéfa polície. Tiež vám Berto oznámi, že Starosta zistil, že ste mu ukradli plány lode a chce si to s vami vybaviť. Môžete omkrnúť nové dialógy u kolegov a potom choďte von.


Mesto (Downtown)

Vonku zničte Starostovu loď. Starosta vás totiž napadne, tak mu to kľudne vráťte. Potom zaleťte na označenú plošinu a zavolajte. Deep Throat vám povie, aby ste sa Starostovi ospravedlnili a trochu ho sledovali.



9. Práca pre Starostu

Radnica (Town Hall)

Zájdite do Radnice. Keďže je Starosta na vás naštvaný, poštval proti vám políciu a celá Radnica je teraz Zakázaná zóna a policajti po vás pôjdu, len čo vás zbadajú. Zmeňte sa na niekoho rýchleho a zájdite k Starostovi. Keď ho nájdete, tak sa pri ňom zmeňte naspäť na seba a oslovte ho. Odpustí vám a zruší policajné pátranie po vás. No musíte pre neho spraviť pár vecí.

Najprv chce, aby ste zničili 10 Staplerov. Nedávajú totiž pozor pri jeho prejavoch. Sú označení na radare, tak ich všetkých vyhľadajte a postupne pozabíjajte.

Potom vám dá druhú úlohu. Tou je ochrániť jeho transport s volebnými letákmi. Vyleťte von.


Mesto

Leťte na miesto stretnutia. Tam sa k vám pridá transport, ktorý bude pomaly smerovať do radnice. Cestou ho budú napádať žoldnieri. Vy ho musíte chrániť. Likvidujte žoldnierov jedného za druhým. Transportér nemusíte zachrániť, misia tým nekončí, akurát, keď ho zachránite, tak vám dá starosta finančnú odmenu. Či už transportér doletí do Radnice, alebo nie, napokon vám Starosta prikáže zničiť 10 žoldnierov, ako varovanie pre ostatných. Zabite teda 10 žoldnierov a úloha je splnená. Potom sa vám niekto ozve, že vás čaká na Šrotovisku. Zájdite za ním.

Tiež sa vám ozve Rusty, že v Press Building sú ďalšie dva plány. Sú to plány motora a lode typu Schyzo. Ide o fajnú loď, tak sa po nich mrknite, ak chcete.



10. Pátranie a varovanie

Šrotovisko (Scrapyard)

Zaleťte na označenú plošinu a použite komunikátor. Ozve sa vám úradník, ktorý vás varuje, aby ste prestali s vyšetrovaním a to čo príde, máte brať ako varovanie. Napadne vás mnoho Mad Hunterov. Likvidujte len tých čo vám priamo prekážajú. Inak nasledujte šípku a tak ako vám káže Deep Throat; ktorý vás neskoro varuje, že je to pasca; smerujte k sonde. Zničte ju a tak isto potom aj ďalšie tri. Keď zničíte všetky sondy, útoky prestanú. Deep Throat vypátral signál. Patrí úradníkovi Traitoriusovi.


Mesto (Downtown)

Máte z neho vytĺcť, čo vie. Minútu mu musíte udržať život pod 30 bodmi. Zakaždým, keď mu ho znížite, začne plynúť čas. Vždy, keď si vezme život a opäť si ho zvýši, sa čas zastaví, no našťastie sa nespustí odznovu. Jednoducho ho zase dostrieľajte a čas sa bude odpočítavať ďalej. Toto opakujte, kým neuplynie minúta. Potom vám sľúbi, že vám povie, čo vie. Choďte na označenú plošinu. Tam vám cez komunikátor povie, že v podstate nič nevie.

Vy, ani Deep Throat mu neveríte, tak sa rozhodnete k nemu infiltrovať.



11. Podvedenie Traitoriusa

Policajná stanica

Zaleťte na policajnú stanicu. Tam sa zmeňte na úradníka, nájdite Traitoriusa a oslovte ho. Presvedčíte ho, že chcete vstúpiť do jeho klanu. No musíte dokázať, že ste toho hodný, takže treba splniť dve úlohy. Najprv si máte podať úradníka Pickusa, ktorý je práve tu, vo väzení. Máte od neho zistiť, kde ukryl plány ich lode. Zájdite na označené miesto a oslovte policajta. Je to vodca skupiny polišov, ktorý na objednávku mlátia iných robotov. Máte šťastie, tak to pre vás spravia zadarmo. Len ich odveďte do väznice, kde Pickusa stlčú. Ten vám prezradí, že plány ukryl tu, na polícii. Sú v celách, tak sa zmeňte na Staplera, prejdite cez ventilačné šachty do ciel a odfoťte plány motora a lode (Piraňa). Vráťte sa za Traitoriusom.

Máte získať peniaze od Mickusa, člena nepriateľského klanu úradníkov. Preváža ich v transporte, ktorý musíte identifikovať. Choďte do svojej lode a leťte do Commercial District.


Mesto (Commercial District)

Na radare máte označených mnoho transportných lodí. Vždy k niektorej zaleťte a nalepte sa na ňu. Najlepšie použiť prísavný lúč. Buďte blízko pri lodi, kým sa nenaplní skenovanie. Potom zistíte, či je to transport, ktorý hľadáte, alebo nie. Prvý to zrejme nebude, tak takto prezrite viacero lodí. Keď konečne po skenovaní identifikujete tú správnu loď, tak ju zničte. Samozrejme sa bude snažiť ujsť, tak pozor, aby sa nestratila a aby ste ju nemuseli hľadať nanovo. Keď ju zničíte, vezmite si peniaze.

Potom sa vám ozve Traitorius. Máte zájsť ku Gamblerovi.


Gambling Joint

Oslovte Traitoria. Ešte im musíte pomôcť v Stávke u Gamblera, proti bankárom. Zájdite za Gamblerom a začnite súťaž. Musíte akýmkoľvek spôsobom získať ako prvý 5 vlajok. Takže ničte súperov a buďte rýchly. Keď zvíťazíte, prijme vás do ich klanu. Navrhnete mu, aby vás zasvätil do svojich kšeftov, lebo potrebujete peniaze. Súhlasí, aby ste ho sprevádzali. Vyjdite na parkovisko.


Mesto (Industrial District)

Vonku vás už Traitorius čaká vo svojej lodi, no niekto ho zničí. Ozve sa Deep Throat. Máte zistiť, kto to bol. Rýchlo nasadnite a sledujte tú loď. Musíte ju zoskenovať tak, ako predtým transporty. No tu treba na zoskenovanie dlhší čas a táto loď sa vám na rozdiel od transportov snaží ujsť, takže buďte obratný a držte sa jej, kým ju skener nepreverí. Potom leťte na označenú plošinu, kde sa ozvite Deep Throatovi.

Zhodnete sa na tom, že treba zachrániť biskupa Gusa, o ktorom Traitorius tvrdil, že je ďalší na rade.



12. Záchrana biskupa Gusa. Záchrana seba.

Mesto (Commercial District)

Zaleťte do časti, kde na Gusa útočí Osamelý žoldnier. Obaja majú po 10 životov, takže sa snažte, aby o ne ako prvý prišiel žoldnier. Matrica Gusa je totiž ukradnutá. Gus sa bude tiež síce brániť, ale vašu pomoc potrebuje. Keď je po boji, zavolajte z komunikátora Deepovi. Predpokladá, že za tak krátky čas ešte jeho matricu nestihli odniesť, tak máte zájsť do Veľkej DataBázy.


Chrám (Temple)

Zájdite do chrámu. Tam nájdite vstup do Veľkej DataBázy, čo je alternatívny priestor vnútri stroja. Vedie tam teleport, cez ktorý môžu iba biskupi, tak sa zmeňte a použite ho. Nasadnite do lode. Máte zistiť, ktorá zo strážnych lodí má Gusovu matricu. Tak, ako ste už predtým lode skenovali, tak to zopakujte aj teraz. Prilepte sa na každú jednu a počkajte, kým neprebehne skenovanie. Keď identifikujete tú správnu loď, tak ju zničte. Vezmite si matricu, čo po nej zostane a odleťte na označenú plošinu. Tam pristaňte a vložte matricu do stroja. Hotovo. Vráťte sa do chrámu.

V chráme nájdite a oslovte Gusa. Je vám vďačný, aj vám daruje plány motora a karosérie lode, akú používajú biskupi. No veľmi vám nepomôže, jednal totiž s neznámym nepriateľom, no nevidel ho.

Potom bežte ku komunikátoru v chráme, Deep vám chce niečo oznámiť. Zistíte, že ukradli vašu matricu. Zaleťte ku Gamblerovi.


Gambling Joint, Šrotovisko (Scrapyard)

U Gamblera popíja Osamelý žoldnier, tak ho môžete osloviť, no nie je veľmi zhovorčivý. Vyjdite na parkovisko v Šrotovisku. Tam nasadnite do jeho lode, typu Apokalypsa. Keď vzlietnete, tak vás napadne. Utekajte na označenú plošinu, kde pristaňte. Tam si odfoťte plány jeho motora, lode a zbrane Tesla. Tiež si tu vezmite svoju matricu. Ponáhľajte sa ju vrátiť do databázy.


Chrám (Temple)

V Chráme sa zmeňte na biskupa a ako predtým vstúpte do Veľkej DataBázy. Zaleťte na označenú plošinu (pozor, už sú tam všetci biskupi nepriateľskí) a ako predtým Gusovu, tak teraz vložte naspäť svoju matricu.

Zavolajte z komunikátora Deep Throata. Navrhne vám sledovať ďalej Starostu.



13. Sledovanie Starostu

Radnica (Town Hall)

V radnici nájdite Starostu a nahovorte mu, že mu chcete pomôcť s jeho volebnou kampaňou. Má pre vás prvú úlohu. Úradník Corruptus mal voliť jeho, no jeho protikandidát Porkins Corruptusa podplatil a kúpil si tak jeho hlas. Máte ho pripraviť o peniaze, aby sa musel vrátiť k Starostovi. Zmeňte sa na bankára. Máte dve možnosti. Buď okradnite o všetky peniaze Corruptusa, no ak si všimnete, že mu dochádzajú, pôjde za neďaleko stojacim Porkinsom a požiada ho o ďalšie. Druhou možnosťou je okradnúť o všetky peniaze Porkinsa. Má ich viac, než Corruptus, tak viac získate, ale aj to dlhšie trvá. Keď príde o peniaze tak, či tak, Starosta je spokojný.

Druhou úlohou je zvýšiť Starostovu popularitu. Máte zničiť Porkinsove propagačné lode.


Mesto (Commercial District)

Zaleťte do mesta, kde máte na radare zobrazených viacero lodí. Sú to Porkinsove propagačné lode. Tiež sú tam jeho stíhači, ktorý zase ničia vaše (Starostove) propagačné lode. Máte Porkinsove ničiť a vaše chrániť. Stačí však byť silný a rýchly a ničiť len Porkinsove lode. Trochu to trvá a nalietate sa dosť, ale ide to. Stačí ich ničiť dovtedy, kým sa nenaplní ukazovateľ Starostovej popularity na maximum.

Po boji zaleťte na označenú plošinu a cez komunikátor sa spojte s Deepom. Potom v animačke dôjde k ďalšej vražde, tentokrát je obeťou Starosta. Taktiež na Orbitálnu stanicu práve dorazí nejaký človek. Hneď ho zatknú, pretože si myslia, že on je vrahom.



14. Záchrana Billa z väzenia

Press Building, Policajná Stanica

Po animačke ste v Press Building, kde vám Humphrey oznámi, že šéf chce, aby ste spravili rozhovor so zatknutým človekom. Zájdite na Policajnú stanicu. Tam sa vám ozve Deep Throat, tak choďte ku komunikátoru a spojte sa s ním. Zistíte, že potrebujete oprávnenie, na vstup do cely človeka. Zmeňte sa vo VDB na messengera. Zaleťte k stroju, ktorý napĺňa informačné tuby. Vezmite si tubu a zaleťte s ňou k označenému stolu, kde ju vyprázdnite. Prázdnu zaneste naspäť k stroju, teraz ju naplní falošnými údajmi s vaším oprávnením. Tieto údaje zaneste k označenému stolu. Dávajte pozor, aby vám ju nevzali ďalší messengeri.

Keď odnesiete falošné údaje, vaše oprávnenie je v systéme. Tak sa zmeňte opäť na seba a zájdite do väzenia. Vstúpte do zabezpečenej cely a pozhovárajte sa s človekom. Po animačke ho musíte dostať do bezpečia. Pozor, policajti po vás pôjdu. Taktiež sa človeku príliš nevzdiaľte, inak zostane stáť a čakať na vás. Odveďte ho k mestskej doprave a zájdite spoločne do Press Building. V nej ho odveďte na poschodie, do vašej kancelárie, kde sa schová do skrinky. Vaše prenasledovanie sa skončí.



15. Práca pre šéfa

Press Building

Po záchrane človeka sa vám ozve váš šéf. Zájdite za ním. Prezradí vám, že pripravuje najväčšiu databázu obyvateľov na Scraplande, no potrebuje ešte pár údajov a vy ich máte získať. Majú ich úradníci, tak za nimi zaleťte do mesta.


Mesto (Commercial District)

Šéf podplatil políciu, takže pokiaľ budete útočiť len na úradníkov, nebudú zasahovať. Ak na niekoho iného, tak samozrejme po vás pôjdu. Poletujú tu úradnícke transporty a ich ochranka. Vy útočte hlavne na transporty, no neničte ich. Keď transport dostrieľate, že mu zostane len málo života, vypadne z neho pár data kryštalov, ktoré pozbierajte. Keď vezmete všetky, tak sa ozve šéf a pošle vás za ďalším transportom. Toto opakujte, kým sa vám nenaplní ukazovateľ naľavo. Čím viac budete mať dát, tak neskôr začne ochranka sama ničiť svoje transporty, aby ste dáta nezískali. Takže buďte rýchly. Nepoužívajte na transportéry najsilnejšie zbrane, lebo hrozí, že transport zničíte a zničíte tak aj dáta.

Keď získate všetky, ozve sa vám šéf, máte zaletieť po ďalšie dáta do banky.


Banka

V banke zájdite ku komunikátoru po inštrukcie od šéfa. Potom sú tu tri označené stoly, z ktorých máte stiahnuť dáta. Len čo stiahnete dáta z prvého stolu, úradníci to zistia a keď začnete sťahovať ďalšie, pribehnú k danému stolu a zastavia sťahovanie. Preto sa zmeňte na nejakú bojujúcu postavu (mne najviac vyhovovala Betty, ale ak sa chcete vyhnúť poplachu, môžete na nich nahuckať políciu ako Beholder) a než začnete sťahovať z ďalších stolov, zabite úradníkov. Keď dosťahujete všetky dáta, zájdite naspäť do mesta.

Inak ohlásil sa vám Rusty, že na policajnej stanici sú ďalšie plány. Zájdite ich pohľadať (plány na Dragonfly a Goliath).


Mesto (Commercial District)

Zavolajte z označeného komunikátora šéfovi. Máte zničiť ďalších úradníkov. Vždy je letka a jej vodca. Toho máte označeného na radare, tak ho zničte a vezmite si dáta. Toto opakujte a zbierajte dáta, kým šéf nezíska všetky. Opäť je polícia podplatená, tak vás nechá na pokoji, pokiaľ budete útočiť len na úradníkov.

Potom zaleťte na označenú plošinu a cez komunikátor sa spojte s Deep Throatom. Potrebujete získať nejaké informácie o Gamblerovi. Najlepšie to bude získať z tajnej knižnice vášho šéfa. Na to potrebujete vstupný kód. Kým Deep hackne Humphreyho terminál, ktorý tam má prístup, máte ho na 5 minút zamestnať.



16. Prienik do zakázanej zóny v Press Building

Downtown

Zaleťte na označenú plošinu a zavolajte Humphreyho a vyzvite ho na súboj. Zaleťte na štart. Budete súťažiť, kto skôr zničí 10 lodí. Vaším cieľom je zdržať ho 5 minút, takže za ten čas nesmiete vyhrať ani prehrať. Uľahčuje to fakt, že sa vám nepripočítava každá zničená loď, ale najprv odpočítavate súperove. Musíte proste pre výhru zničiť 10 lodí hneď po sebe. Keď povedzme on vyhráva o dve lode a vy zostrelíte 3, tak máte na konte 1 loď a Humphrey 0. Nesmiete ujsť, ani napadnúť Humphreyho. Keď uplynie čas a Deep Throat hackne jeho terminál, tak dokončite preteky. Vyhrajte, alebo prehrajte.


Press Building

Zaleťte do Press Building. Tam sa zmeňte na ozbrojeného policajta, lebo máte povolenie na vstup len pre túto postavu. Musíte prepnúť 4 spínače. Keď vás pristihnú a vznikne poplach, musíte po skončení poplachu zase všetky postláčať odznova. K všetkým sa nedostanete po svojich, takže sa musíte zmeniť na lietajúcu postavu (messenger, beholder). Práve vtedy buďte opatrný, aby si vás nik nevšimol. Keď prepnete všetky, tak musíte ešte bez poplachu vydržať 30 sekúnd, kým Deep spracuje údaje. Potom zájdite do svojej kancelárie.



17. Hľadanie človeka

Press Building

V kancelárii zistíte, že stolík, do ktorého ste ukryli človeka Billa, je preč. Nájdite v budove Humphreyho a spýtajte sa ho na to. Zistíte, že stolík kúpil messenger Trurl. Nájdite ho a oslovte. Dá vám stôl, ak zvíťazíte za neho v pretekoch. Zaleťte do mesta na kvalifikačný let.


Mesto (Commercial District, Industrial District, Gambling Joint)

Najprv vás čaká kvalifikačný závod na čas. Musíte pozbierať 30 bójí. Odpočítavajú sa vám sekundy a po každom zobratí jednej bóje sa vám pár sekúnd pripočíta. Zoberte si malú a rýchlu loď. Keď to zvládnete, v ďalšej časti je už klasický závod. Musíte zozbierať 20 bójí skôr, než ostatní súťažiaci. Snažte sa. Keď zvíťazíte, tak zájdite za Gamblerom. Oslovte ho a začne súťaž, v ktorej musíte získať kopiju a s ňou zbierať bóje. Ak má kopiju súper, tak ho zničte a vezmite si ju. Keď ju máte vy, tak sa budú ostatní snažiť zničiť vás. Zozbierajte s kopijou ako prvý 20 bójí, celkom náročné. Keď vyhráte, získate plány pre rakety Inferno. Stôl bude na mieste.

Po súboji zavolajte cez Gamblerov komunikátor Deep Throata. Máte zájsť za šéfom bankárov.



18. Pomoc Bankárom a preverenie ich šéfa

Mesto

Zaleťte na označené miesto. Šéf bankárov vás požiada, aby ste mu pomohli zozbierať dlžoby. Musíte im pomôcť zozbierať peniaze, kým sa nenaplní ukazovateľ. Ničte označené transportné lode, z ktorých vypadnú peniaze. Tie neberte, ale nechajte, nech ich vezmú bankári, čo vás sprevádzajú. Tiež vás po chvíli napadnú žoldnieri a budú chcieť zničiť bankárov a utiecť s korisťou. Takže ničte žoldnierov, chráňte bankárov a ničte trasnporty pre peniaze. Keď zozbierate všetky peniaze, pošle vám šéf bankárov za odmenu plány svojej lode Predator. Potom zájdite do banky.


Banka

V banke sa zmeňte na šéfa bankárov. No práve teraz nie je vo VDB, takže sa na neho môžete zmeniť, jedine priamym prepísaním. Takže ho nájdite a prepíšte. Schovajte sa pred políciou a počkajte, kým skončí poplach. Potom vstúpte do teleportu, ktorý vás zavedie do bankárovej izby. Tam odhalíte, že šéf bankárov a Gambler sú tá istá osoba (robot).

Ozve sa vám Berto, aby ste za ním prišli.



19. Jednanie s Bertom

Šrotovisko (Scrapyard)

Zaleťte na šrotovisko a na označenú plošinu. Použite komunikátor a Deep Throat vám povie, že je to pasca. Berto ukradol vašu matricu a stovky Bertov smerujú k vám. Nečakajte na nich a utečte do mesta.


Mesto (Commercial District, Downtown)

Potrebujete zosilovač, aby mohol Deep Throat určiť, ktorý Berto má vašu matricu. Zosilovač má pri sebe Stupidus. Nájdite ho a zabite. Z jeho zničeného stroja si vezmite zosilovač. Potom utečte do Downtownu.

Tam vám Deep oznámi, že je tých Bertov priveľa, takže to ruší signál. Máte ich zlikvidovať isté množstvo, aby sa signál vyčistil. Likvidujte ich neprestajne, kým sa nevyprázdni ukazovateľ vľavo. Neprestávajte nadlho, lebo sa zas naplní. Potom Deep určí, ktorý má vašu matricu. Takže ho zničte a vezmite si ju. Choďte ju zaniesť na jej miesto.


Chrám, Press Room

V chráme sa zmeňte na biskupa a zájdite do VDB. Tam zaleťte, ako už dvakrát predtým k stroju a vložte do neho svoju matricu. Potom sa vráťte do chrámu a zájdite do Press Room.

Tam je už posledný Berto. Je otrasený, tvrdí, že sa nemohol kontrolovať, že ho niekto ovládal. Obviní Gamblera. Vtedy sa Gambler ozve, prizná sa a volá vás na konečné zúčtovanie.



20. Gambler a Humphrey a predohra k záveru

Mesto (Downtown, Scrapyard, Commercial District)

Vyleťte do mesta, kde vás už čaká Gambler. Má 12 životov. Bojujte s ním a 3 mu vezmite. Vtedy utečie na šrotovisko. Choďte za ním. Tam pozor, pomáhajú mu moskyty. Tam mu zničte ďalšie 3 životy. Utečie zase do mesta. Keď za ním dorazíte, tak vás čaká 6 Gamblerov. Zničte všetkých a tak viete, že ste zničili aj pravého, ktorý poputuje do väzenia. Posledný mal u seba matricu vášho šéfa, tak si ju vezmite. Potom máte zájsť naspäť do redakcie.


Press Building, Mesto

Vstúpte do kancelárie vášho šéfa. Tam sa stretnete s Betty a zistíte, že ona je ten tajomný hlas vášho informátora. Spoločne pôjdete za šéfom a Humphreym. Betty im prezradí, že Gambler a šéf bankárov sú ten istý robot. Humphrey sa vytratí. V animačke uvidíte, ako sa pokúsi vraždiaca potvora zbaviť aj Gamblera, no tam už na ňu čakáte. Síce vám ujde, ale viete, kto to je. Gambler vám pošle plány arcibiskupovej lode Inquizitor.

Zájdite do mesta. Tam bojujte s Humphreym. Zničte mu všetky životy a pôjde do väzenia. Potom sa vám ozve Betty, no unesie ju váš šéf. Zájdite naspäť do Press Building. V šéfovej kancelárii sa dozviete, že jeho tajná knižnica je v skutočnosti kópia Veľkej DataBázy a trochu upravená, takže môžete všetkých nielen oživovať, ale aj množiť a ovládať. Zájdite po človeka, no zistíte, že tam nie je. Ozve sa vám Gambler, človek je s ním.

Zaleťte za Gamblerom, cestou sú všetci proti vám, tak pozor.



21. Vyčistenie mesta

Gambler Joint, Mesto

U Gamblera sa stretnete s človekom Billom, od ktorého zistíte, že má program, ktorý je schopný zničiť všetky Scraplandské programy. Takže ho treba zaviesť do šéfovej databázy. No všetci v meste už na vás čakajú. Musíte zničiť bóje, pomocou ktorých šéf ovláda obyvateľov.

Vzlietnite do mesta a v Industrial Districte zničte 6 bóji. Žoldnieri z Gamblerovho baru vám budú pomáhať. Keď zničíte všetky bóje, tak sa presuňte do Commercial Districtu. Tam zničte opäť 6 bójí a potom posledných 6 bójí zničte v Downtowne. Keď je po všetkých bójach, tak zaleťte do Press Building. Gambler tam zatiaľ zaviedol človeka.


Press Building

Po vstupe do budovy sa stretávate s Billom. Musíte ho odviezť k centrále šéfovej databázy. Nechoďte príliš rýchlo, Bill je značne pomalý. Všetci sú tu samozrejme stále proti vám. Odveďte ho teda k cieľu, kde nainštaluje svoj program, ktorý databázu zničí.


Gambling Joint

Šéf je samozrejme naštvaný a rozhodne sa zničiť celý Scrapland odpálením jadrových hlavíc, ktoré tu zanechali ľudia, keď zem opustili. Musíte ho zastaviť. Ste u Gamblera, ktorý vám povie, že opustiť planétu sa dá len cez jedno konkrétne pole asteroidov. Otvorí sa pri ňom nový teleport. Bolo by vhodné, aby ste mali upgrady na svoje zbrane (z vyhraných stávok u Gamblera), lebo vás čaká finálny zápas. Aspoň niektoré.



22. Finále

Pole Asteroidov (Asteroid Field)

Ste na plošine a okrem svojich lodí tu máte aj šéfovu loď, ak chcete. Obaja ste v energetickom štíte, ktorý tu kedysi zanechal Gambler. Vzlietnite a zaútočte. Najprv musíte šéfovi zničiť dva štíty. Prvý je Energetický štít. Ten nie je taký silný, no celkom rýchlo sa regeneruje. Preto ho dostrieľajte niečím rýchlym a silným (Vulcan, Devastator). Potom má Kvantový štít. Ten regeneruje pomaly, ale je veľmi silný. Respektíve, funguje naň akurát vaša najsilnejšia zbraň Inferno. Môžete skúsiť aj ATPC, no Inferno spraví svoje. Potom už je len život jeho lode, ktorý sa nedopĺňa, tak ho zničte.

Po boji ste zachránili Betty, s ktorou vyrážate poznávať svet. Rozlúčte sa s priateľmi a hor sa ďalej.




Diskusia Príspevkov: 28 Hodnotenie
1242 hlasov

100
60
20

80
40
0
54
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |