HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 25220 užívateľov

Návody > Thief 3: Deadly Shadows


Zobrazení:142484
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. časť | 2. časť | 3. časť


V návode sa snažím čo najviac robiť veci v tajnosti a vyhýbať sa aj likvidácii ľudí, alebo narúšaniu prostredia zahsínaním. Pokiaľ však máte niekedy problém vykradnúť miestnosť a vyhýbať sa pri tom domácim, tak kľudne pozhasínajte vodnými šípmi čo sa dá, alebo omráčte chudáka, ktorý sa tam moce, aj keď to nie je v návode.



Misia 1 - Checking Inn - Cashing Out
Korisť - 6 kusov. Hodnota 200.
Nepriatelia - Stráže
Hlavný cieľ - získať mešec Lorda Juliana

Prenikni do krčmy
Prvá misia je tréningová. Nemôžete zomrieť a ak sa vám niečo nepodarí, automaticky vás to spustí danú časť odznova. Stačí sledovať stopy na zemi. Najprv sa máte naučiť pohybovať sa v tieňoch. Sledujte stopy a držte sa v temnote pri stenách a sledujte si na drahokame v kompase svoju viditeľnosť. Postupujte po stopách až k okienku, pri ktorom sa zohnite a prejdite do skladu pod krčmou.

Zisti, v ktorej izbe je Lord Julian.
Zídite dole z rampy. Ak sa dotknete sudov, tak spadnú. Tu to nevadí, aspoň ste spoznali interaktivitu. Otvorte dvere a prejdite. Po pár krokoch vás hra oboznámi s vodnými šípmi. Na stene je fakľa, tak si vyberte vodný šíp a z luku na ňu vystreľte, nech zhasne. Z krabice pri fakli si môžete vziať ďalší šíp (objavujú sa donekonečna, tak si ich môžete brať, no máte limit 25, tak potom ich zbytočne neberte). Pokračujte ďalej ku krabiciam, ktoré preskočte. Medzerníkom vyskočte a pokračujte až k zamknutým dverám. Aktivujte ich a vypáčte. Môžete to robiť myšou, alebo klávesami, ktorými sa pohybujete (A,S,D,W). Klávesy sa mi zdajú jednoduchšie. Keď ich otvoríte (hore, doprava a doľava), tak nimi prejdite až k rebríku, ktorým vylezte hore. Hneď za dverami pred vami je krčmár. Potichu sa presuňte za krčmára, v ruke obušok a keď budete dosť blízko, Garret obušok zdvihne a vy udrite. Krčmár je omráčený. Ešte sa treba naučiť odpratávať telá, takže vezmite telo, dôjdite k rebríku a zhoďte ho dole. Vráťte sa k pultu, za ktorým stál a kliknite na knihu. Tam zistíte, že Lord Julian je Peon Suite. Druhá úloha je kompletná.

Ukradni mešec z izby Lorda Juliana.
Vyjdite hore po schodoch. Stopy vás zavedú k striebornému kalichu a dostanete tip, že korisť, ktorú získate v misiách, môžete neskôr speňažiť. Vezmite kalich (50, 1%). V chodbe pred vami použite pritisnutie sa k stene (R). To zníži vašu viditeľnosť, keď ste v dosť osvetlených priestoroch, kde nemôžete zhasnúť. Pritlačte sa k stene a prejdite chodbou. Potom pokračujte normálne, až za rohom uvidíte pred Julianovou izbou strážcu. Hra poradí vystreliť hlučný šíp na jeho odlákanie. Ak vystrelíte do dverí na konci chodby, tak sa tam vydá, ale ak vám ide o lup, tak nie. Presuňte sa bližšie k strážcovi a vystreľte do chodby, odkiaľ ste prišli. Keď odíde, tak bežte do dverí na konci chodby a z truhly si vezmite Medený svietnik (25, 37%). Potom sa presuňte do Peony Suit (izby, ktorú strážil). Ak sa náhodou vrátil, tak ho odlákajte ďalšou hlučnou strelou. Vnútri si vezmite zo stola Medený tanier (50, 62%). Tiež zistíte, že tu nie je ani Julian, ani jeho mešec. Na nočnom stolíku si prezrite list, v ktorom sa píše o schôdzke Juliana a kuchára Morisa. Tiež si vezmite zo stola Medený svietnik (25, 75%). Prečítaním listu sa zrušil váš súčasný cieľ.

Nájdi Lorda Juliana v Lancaster Room a ukradni mu jeho mešec.
V Julianovej izbe sú ďalšie dvere, ktorými odíďte. V temnej chodbe si zo stolíka v rohu vezmite Medený kalich (25, 87%). Zídite dolu schodmi do miestnosti, kde pred krbom sedia a debatujú Moris a Julian. Za nimi sa prechádza jeden strážca. Ak chcete, tak vodnými šípmi spravte väčšiu tmu, ale dá sa to tu spraviť aj tak, ako to je. Najprv sa presuňte za bar a z poličky v stene si vezmite Medený kalich (25, 100%). Potom sa presuňte za kreslá pred krbom. Na stolčeku je Julianov vak. Vezmite ho. Tiež si môžete vypočuť ich rozhovor.

Opusti krčmu.
Potom sa po stopách presuňte opäť za pult a tam vstúpte do dverí. Tie sa zavrú a vnútri vás čaká jeden strážca. Ako vám poradí hra, dajte si Flash Bomb (F1) a hoďte ju (I). To strážcu oslepí a vy sa môžete presunúť do dverí napravo (alebo môžete so strážcom bojovať). Tam len vstúpte do ďalších dverí a ukončite misiu.



Misia 2 - End of the Bloodline
Korisť - 36 kusov. Hodnota 2125.
Nepriatelia - stráže.
Hlavný cieľ - Získať Bloodline Opal.


Castle Front

Vnikni do Kutherfordského zámku.
Ste na dvore pred zámkom a máte tri možnosti vstupu. Prvá je klasicky cez hlavnú bránu, ale zložiť dvoch strážcov a ísť priamo, to nie je hodné pravého zlodeja. Druhá možnosť je ísť naľavo, popred nejaký skladovací priestor so svetlom, vyliezť k oknu a potom vliezť oknom dovnútra. Tu som zvolil tretiu možnosť, ktorú ponúka hra, ako poznámku vyplývajúcu z rozhovoru Juliana a Morisa, ktorí sa dohodli na vykradnutí tohto zámku. Na východnom múre je kamenná levia hlava a pod ňou horí oheň. Uhaste ho vodným šípom a na ochodzi vám kuchár otvorí dvere. Potom na ľavej strane vylezte po rebríku na ochodzu a presuňte sa k otvoreným dverám. Pri nich si vezmite zo sudu Medený kalich (25, 1%).

Nájdi stopu k tomu, ako nájsť a otvoriť vault.
Prejdite chodbu až na jej koniec. Pri dverách je páka, tá slúži na otvorenie dverí, ktorými ste sem vošli. Z poličky si vezmite Health potion a prečítajte si list. Zistíte, že vault sa nachádza v suteréne a ku vchodu boli nainštalované padacie mreže, ako ochrana pre Bloodline Opal. Len Lord Ember ho môže otvoriť. Dal to nainštalovať preto, lebo očakával príchod bratranca Juliana. Prečítaním listu je splnená druhá úloha.

Vault je chránený padacími mrežami. Prehľadaj izby Lorda Embera, aby si zistil, ako ich otvoriť.
Vstúpte do miestnosti pred vami. V pravom rohu je truhla a v nej je Medený tanier (50, 3%). Keď ho vezmete, choďte na sever do susednej miestnosti. Je tu spiaci strážca, no aj tak sa pohybujte potichu. Môžete zhasnúť sviečku, aj omráčiť spiaceho, ale nie je to nevyhnutné. Otvorte tu truhlu (ľ,p,ľ) a vezmite si Medený kalich (25, 4%). Z tejto miestnosti vyjdite von dverami. Na juhu (naľavo) je strážca, do chodby pod ním sa dá dostať z predošlej spálne. Vystriehnite si vhodnú chvíľu a keď bude chrbtom, tak ho omráčte. Telo odneste buď do spálne, alebo do miestnosti so schodami, inak by ho našiel strážca z chodby poniže. Socha pred ktorou sál ten, čo ste ho omráčili, drží v rukách Jade (100, 7%). Zobrať. Potom od dverí zo spálne pokračujte doprava (na sever, severovýchod). Tam sa dostanete do zbrojnice. Vnútri sa prechádza strážca s fakľou. Na podstavcoch po obvode, pri pravej stene je 6 Broadhead šípov, tak si ich môžete vziať. Aj tak si miestnosť obíďte po obvode a keď bude strážca vchádzať do zbrojnice, vy sa presuňte na západ, do chodby, z ktorej vyšiel. Za chodbou je napravo tajomný portál - vedie do Inner Quarters. Zatiaľ tam nechoďte a dajte sa doľava.
Tam sa prechádza sluha a obzerá si obrazy. Prejdite poza neho do susednej miestnosti, tam môžete pre istotu zhasnúť sviečku. Pokračujte na juh, do osvetlenej chodby. Naľavo sú dvere do haly so schodami nahor, zatiaľ ich ignorujte, ale zapamätajte si ich. Vstúpte do chodby napravo. V tejto chodbe sú zamknuté dvere. Vypáčte ich (h, p, ľ). V miestnosti za nimi je pred oknom strážca. Stojí stále chrbtom, tak si ho nemusíte všímať, alebo ho ovaľte, ako chcete. Naľavo na skrini sú dva Strieborné svietniky (po 50, 9% a 10%). Otvorte aj truhlu za strážnikom (ľ,p,ľ) a vezmite si Medený kalich (25, 11%). Na stole je list, ale nič podstatné, len informácia o tom, že Julianovi ukradli medailón. Potom sa presuňte do menšej, susednej miestnosti. Tam na stole je Health potion, list a dve Medené Mince (po 25, 13% a 17%).
Potom sa vráťte do chodby naspäť a vstúpte do haly so schodiskom, ktorú ste predtým míňali. Vnútri si vystriehnite na strážcu, ktorý chodí po schodoch a ovaľte ho. (Ak chcete zhasnúť luster, tak mierte na úchyt na strope, ale nie je to nevyhnutné). Potom si na medziposchodí vezmite zo stolíka za sochou leva Jade (100, 22%).
Vyjdite schodmi úplne nahor a tam pokračujte chodbou. Dvere na pravej strane (na severe) vedú do portála, ktorým sa dostanete do Inner Quarters. Zatiaľ netreba. V miestnosti na konci omráčte sluhu a vezmite si Medený svietnik (25, 23%). Vypáčte dvere (p,ľ,ľ,p) a vnútri z truhlice vezmite Strieborný kalich (50, 25%). Pri stene je v tejto miestnosti krabica. Odtlačte ju na bok a za ňou nájdete v stene dieru. Prelezte ňou a dostanete sa na balkón v hale nad schodami. Je pozoruhodné, že sem nevedú žiadne dvere. Na opačnej strane balkóna je obraz. Vezmite si ten portrét, je to špeciálna korisť LORD MORTIMER THE MAD (200, 35%). Tým ste tu hotový. Presuňte sa do Inner Quarters. Môžete portálom tu hore, alebo tým, čo ste míňali na prízemí. Ja som si pre postupnosť zvolil spodný.


Inner Quarters

Postupujte až na dvor. Pochôdzkuje tu jeden strážca, ale môžete ho ignorovať. Z dvora vedú tri cesty. Jedna výťahom na ochodzu a dvojo dverí, oboje do rovnakej časti. Choďte tými viac napravo. Sú zamknuté (ľ,p,ľ). Vnútri počkajte, než dohovoria dve slúžky a odídu. Jedna sa postaví pred okno na konci chodby. Prejdite poza ňu do jedálne naľavo. Tam druhá slúžka chodí okolo stola a riadi. Tu si vezmite Medený kalich (25, 36%) z malého stola pri sviečke, naľavo od vchodu; dva Medené kalichy (po 25, 37% a 38%) z hlavného stola a dva Medené svietniky (po 25, 40% a 41%) z poličky nad krbom. Jednoduchšie je slúžku ovaliť a pozbierať veci v kľude, ale ak ste gentleman, tak sa budete značne zdržovať ukrývaním sa a čakaním, kým k vám bude chrbtom. Potom sa vráťte poza slúžku pred oknom do chodby a v susednej chodbe uvidíte dvojo dverí. Na poličke je tu Medený svietnik (25, 42%). Dvere na konci sú zavreté (ľ,p,ľ). Najprv prejdite otvorenými dverami do kuchyne a vezmite si zo stola s mäsom Medený kalich (25, 43%). Potom to buď obíďte cez kuchyňu, alebo cez tie zamknuté dvere a vstúpte do kuchárovej izby. Z truhlice si vezmite Strieborný tanier (75, 47%) a prečítajte si jeho denník. Zistíte, že Lord Ember má vo svojej komnate spínač na padacie mreže.

Nájdi a aktivuj tajný spínač v komnate Lorda Embera na otvorenie mreží vo vaulte.
Vyjdite opäť von a choďte do výťahu. Vyhnite sa strážcovi, čo je vonku, pokiaľ ste ho predtým neklepli. Vyvezte sa hore a po ochodzi dôjdite do jediných dverí. Vnútri sprava prichádza strážca s fakľou a naľavo za dverami sa zhovára druhý strážca so slúžkou. Prejdite k nim a schovajte sa pri dverách. Keď sa dorozprávajú, chlapík vyjde po schodoch a slúžka bude chodiť do chodby naľavo. Buď ju ovaľte, alebo si vystriehnite vhodný čas, prejdite okolo nej a zhasnite sviečku. Pokračujte ďalej. Je to slepá chodba, no na konci je krysia diera. Vnútri okrem syra nájdete aj Medený kalich (25, 48%). Potom vyjdite hore schodmi. Úplne hore je strážca, čo sa zhováral so slúžkou a stojí chrbtom, tak ho omráčte. Ďalej sú tu dvere vedúce do komnaty Lady Elizabeth. Vstúpte dnu.
Otvorte truhlu (h,p,ľ) a vezmite si špeciálnu korisť, pozlátená helma - GILDED HELM (300, 62%). Na poličke v skrini sú dve Medené mince (po 25, 63% a 64%) a jedna Strieborná minca (50, 67%). Z ľavej strany postele vylezte na malý stolík a z neho na strop postele. Tam je Nefritový náhrdelník (50, 69%). Môžete si tu prečítať Elizabethin denník a dva listy, pre bližšie pochopenie súvislostí. Potom sa vráťte dole pod schody a prejdite do chodby na opačnej strane. Strážcu s fakľou môžete rovnako ľahko obísť, ako omráčiť.
Na vstup do komnaty Lorda Embera máte tri možnosti. Vojsť priamo cez dvere, počkať si kým vyjde von (môžete mu ukradnúť kľúč z opaska) a presunúť sa dnu, alebo posledná možnosť, prejsť z chodby pred jeho dverami von oknom. Táto možnosť sa mi javí najvhodnejšia pre zlodeja. Vylezte oknom a na plošine, kam sa dostanete je Nefritový prsteň (50, 71%). Ďalším oknom prelezte dovnútra. Vnútri buď Embera omráčte, alebo si počkajte, kým vyjde von. Keď máte kľud, tak si prečítajte jeho denník na stole. Zistíte, že spínač je pri písacom stole. Je to stôl s mincami, napravo od kozuba. Napravo od tohto stola je na stene zhasnutá fakľa. Aktivujte ju a tým ste otvorili mreže vo vaulte. Potom si ešte vezmite Medený pohár (25, 72%) zo stola pri denníku, Strieborný svietnik (50, 75%) zo skrine naľavo od krbu, tretiu špeciálnu korisť - RUTHERFORD MEDALLION (150, 82%) nad krbom a na stole pri spínači je Strieborná minca (50, 84%) a Medená minca (25, 85%). Ešte je tu truhlica (ľ,p,ľ) v ktorej je Jade (100, 90%). Potom opustite miestnosť cez okno, vlezte naspäť do chodby a vráťte sa do predošlej časti, teraz najlepšie cez horný portál.


Castle Front

Keď prejdete do predošlej časti vrchným portálom, tak len zbehnite dole po schodoch. Dole sa dajte do dverí napravo (na západ). Tam mierne na severozápad a uvidíte miestnosť pred vami, v ktorej je ešte jedna malá strážna miestnosť. Vnútri je strážca. Môžete ho obísť. Za ním zbehnite dole schodmi, do spodnej časti a tam za otvorenými mrežami otvorte dvere. Vnútri si vezmite kľúč, dva Nefrity (po 100, 95% a 100%) a Bloodline Opal.

Opusti zámok tak, ako si sa dostal dnu, cez hlavnú bránu.
Teraz sa už len treba dostať von. Buď choďte do miestnosti s otvoreným oknom a vyskočte von, alebo cez chodbu na ochodzu a dole rebríkom. V podstate použite jeden zo spôsobov, ako sa dostať dnu. Dole na dvore len prejdite k hlavnej bráne a tam už je koniec levelu.


Hard.
Castle Front - Pred schodmi vedúcimi do Vaultu pochoduje nový strážca. V tieni, ktorý vrhá strážna búdka so starým strážcom, ho nie je problém ovaliť.
Inner Quarters - Na ochodzi, kam sa dostanete portálom z Castle Front alebo výťahom z nádvoria, je nový strážca. Je pred sviečkou, no za chrbtom má dosť miesta aj tmy.
Pred dverami vedúcimi do komnaty Lorda Embera je nový strážca. Do okna sa môžete dostať úplne nepozorovane a šikovne sa z tmy presunúť môžete aj za neho a poza neho aj do dverí k lordovi.



Mesto - Deň Prvý

V meste sa vyhýbajte strážam. Ak vás začnú naháňať a porazia vás, tak sa ocitnete vo väzení, odkiaľ máte ešte šancu uniknúť. Na druhýkrát vás už zabijú. Tu si dávajte celkovo pozor, lebo v tomto meste žijete, tak nech vás pri krádeži nik nevidí, ani pri páčení zámkov, ani v izbách, v ktorých nemáte čo robiť. Celkovo tu musíte byť tieňom viac, než v misiách.

Nájdi svojho priekupníka, Heartless Perryho v Black Alley a predaj mu Bloodline Opal.


Garretov dom

Začínate vo svojom vlastnom byte. V miestnosti naľavo máte bábku a terč na cvičenie a tiež aj zámku na trénovanie lockpiku. Časom si môžete dokúpiť ďalšie zámky, no to je dosť zbytočné. V susednej izbe máte dve Flash Bomby a Broadhead šíp na stole a Noisemaker šíp v truhle. Vyjdite von zo svojho bytu. V meste si musíte dávať pozor na stráže, vyhýbať sa im, no tu na chodbe stretnete celkom priateľského strážcu. Nikde nikto iný, tak ho môžete omráčiť, alebo si dávať pozor pri páčení zámkov na dverách susedov, aby vás nezbadal. Páčenie môžete kľudne prerušiť a keď sa k zámku vrátite, tak bude rozpracovaný tak, ako ste ho opustili. Vniknite do najbližších dverí, pri ktorých je nápis Landlord. Tu býva váš domáci. Prečítajte si na stole jeho denník. Zistíte, že nájomné od vás, aj od ostatných dal ako výkupné pod starú kanálnu mrežu dole v Čiernej uličke (Black Alley). Táto informácia sa vám aj zapíše do denníka. Na stole pri knihe je Rubínový kalich (100). Ešte sú tu dva ďalšie byty. Vniknite do prvého (p,ľ,ľ,p). Vnútri je spiaci chlapík, tak si pokojne vezmite dva Medené svietniky (po 25) z kozuba. V susednom byte (ľ,p,ľ) je žena, ktorá chodí medzi knižnicou a krbom. Práve na krbe je Nefritový kalich (75), tak sa k nemu nejako preplížte. Na jej posteli leží kniha, ktorú si môžete prečítať. Rozprávka o tom, ako malému chlapcovi vraveli, nech nechodí v noci von, no on išiel a tak ho chytila striga, ktorá ho zjedla (to len tak). Po vylúpení týchto troch izieb vyjdite von na ulicu.


South Quarter

V meste môžete ľuďom kradnúť mešce, ktoré majú na opaskoch. Každý má hodnotu 25. Jeden chlapík sa v tejto časti pohybuje s Medenými okuliarmi. Sú brané ako umelecké dielo. Musíte ho kvôli nim omráčiť, no majú hodnotu len 25.
Choďte k fontáne pred vami. V nej sú dva Vodné šípy. Chlapíci za fontánou sa bavia o karanténe v meste. Je spojená s príchodom novej lode do prístavu a s nemŕtvymi. Ten naľavo má Medený náramok (25), no vziať mu ho môžete, len ak ho omráčite. Normálne (bez omračovania) mu môžete z opaska ukradnúť kľúč. Ak sa vydáte naľavo a na prvom rázcestí opäť naľavo, dorazíte k bočnej uličke, v ktorej je studňa. Dom hneď pri nej je domom toho chlapíka od fontány. Buď ho sem sledujte, alebo bežte hneď na začiatku a vybielite mu ho, než sa vráti. Buď sa vlámte (ľ,p,ľ), použite jeho kľúč, alebo choďte do bočnej uličky napravo a tam vyskočte na sud a vlezte dnu cez okno. V miestnosti s otvoreným oknom je v truhle Flahs Bomb a Health Potion. Vo vstupnej hale je v kozube Ohnivý šíp, na stole Strieborný nôž (50) a na lustri je Diamant (150). K nemu sa môžete dostať dvoma spôsobmi: Vyskočíte na stôl a z neho vyskočíte pod luster a zo vzduchu ho chytíte, alebo vybehnete na poschodie, tam odtlačte od steny stoličku. Za ňou je diera, cez ktorú sa dostanete na stropné trámy a po nich priamo nad luster. V miestnosti na poschodí je na krbe Health potion a v truhlici Nefritový náhrdelník (75).
Keď vykradnete tento dom, tak sa vráťte na križovatku (alebo choďte ďalej, cesta sa stáča do kruhu a vracia sa naspäť). Tam uvidíte stánok s jedlom. Na ňom sú tri Medené mince (po 25). Dajú sa zobrať ľahko, len pozor na chlapíka v stánku. O kúsok ďalej je strážnica a pred ňou vojak (vnútri sú dva Broadheads šípy, no netreba kvôli nim riskovať priamu cestu, a ak ich chcete, tak sa dostaňte v tieňoch k strážnici a ukradnite ich cez okno. Dá sa to.). Napravo si všimnite na stene značku červenej dlane. Vstúpte tam (v tme, nech vás nevidí strážca). V tejto slepej ulici sú dva obchody, kam smerujete. Je to Black Alley. Keď do nej vstúpite, tak napravo na zemi je kanál. Je to ten, čo bol spomínaný v denníku vášho domáceho. Odkryte mriežku a vnútri je jeho výkupné Purse of Coins (50) a Vodný šíp. V uličke sú dva obchody, oba majú vývesné tabule a na dverách červenú dlaň. Choďte najprv do toho nižšieho. Tam je priekupník Heartless Perry. Ten vám povie, že u neho bola Lady Elizabeth so svojimi hrdlorezmi. Trochu si ho podali a ako sa vypytovali na Opál, tak spomenul vaše meno. Odmietne ho od vás prevziať, ale odporučí vás k inému priekupníkovi. No je ochotný od vás kupovať šperky a drahé kovy. V obchode povyše môžete nakupovať nejaké vybavenie.

Vysporiadaj sa s Lady Elizabeth a jej hrdlorezmi, aby si sa mohol dostať na Stonemarket.
Potom sa vráťte k svojmu domu. Zostaňte pri fontáne pred bytom a porozhliadnite sa. Povyše, naľavo stoja Lady a jej kumpáni. Najprv sa zhovárajú o tom, ako si podali Perryho a potom požadujú sľúbené peniaze. Tie sú v dome oproti ktorému stoja. Dnu sa môžete dostať buď priamo dverami, alebo tunelom. Dom pri fontáne má malú drevenú verandu. Zohnite sa a podlezte pod ňu. Tam je pod domom tunel. Ním sa dostanete priamo do budovy, kde sú dva Mešce s peniazmi (po 50). Tu máte opäť viac možností. Potichu prejsť okolo strážcov a za nimi vstúpiť do portálu na Stonemarket. Stále ich takto obchádzať. Lady sa vydala po peniaze. Ak ich nevezmete, tak oboch vyplatí a budú strážiť bránu. Ak ich ukradnete, tak keď si príde prvý chlapík po odmenu (druhý čaká von, že pôjdu na striedačku, aby ste im neušli), tak sa rozčúli, že ich podviedla a napadne ju. Občas sa stane, že ho Lady zabije, no väčšinou zabije on ju a postaví sa k bráne. Ak trafíte situáciu, že to prežije Lady, máte to jednoduchšie. Ona zostane v dome a o druhého chlapíka v bráne sa môžete pokojne postarať. Taktiež ho môžete obísť, alebo zlikvidovať všetkých, je to na vás. Podstatné je, aby ste sa dostali za bránu, ktorú strážia a tam vstúpili do portálu.


Stonemarket Plaza

Predaj Bloodline Opal priekupníkovi v Stonemarket Proper. Je ním Black Market Bertha.
Po vstupe si všimnite budovu napravo. Je to krčma. Buď vstúpte hlavným vchodom pred vami, alebo sa dajte doprava zadnou uličkou a dostanete sa k zadnému vchodu. Ak ešte zahnete za roh, tak môžete otvoriť okenice a vliezť do krčmy cez okno. Na prízemí sa prechádza len jeden strážca. Ak idete zhora, tak si počkajte pritisnutý k stene oproti pultu, ak hlavným vchodom, tak ste hneď v tme. Dostaňte sa k sviečke na pulte a zhasnite ju. Preskočte pult a vezmite si dve fľaše Vzácneho vína (po 100). Na stole sú dve Medené mince (po 25). Potom choďte na poschodie. Tam naľavo sedí strážca pri stole a na stole je Vzácne víno (100). Priplížte sa po stĺp a odtiaľ by ste na fľašu mali dočiahnuť. Potom choďte ďalej na vnútorný balkón. Jeden strážca tu sedí za stolom. Keď druhý pri ňom pôjde k zábradliu, tak sa preplížte poza nich a z poličky si vezmite dve Medené mince (po 25). Vráťte sa do chodby naspäť.
Na poschodí v krčme je oproti sediacemu strážcovi okno. Otvorte okenice a vyskočte na okno. Pod ním je nejaké potrubie, tak naň zlezte. Skočte na balkón oproti vám. (dá sa tam dostať aj normálne dverami, ak chcete, obehnite si tú budovu, ale takto je to jednoduchšie). Prejdite k dverám, za ktorými počujete rozhovor. Otvorte ich, vstúpte, zavrite za sebou a presuňte sa na pravú stranu dverí. Vypočujte si rozhovor. Jeden chlapík je Brent a najíma si toho druhého, ktorý tvrdí, že je Garret. Chce, aby pre neho ukradol vzácnu dýku. Po rozhovore falošný Garret odíde (získate poznámku k cieľom. V Stonemarket Proper má táto vec pokračovanie) a Brent pôjde na balkón. Bude tam len chvíľu, tak to využite na otvorenie truhlice a vzatie si Mešca s peniazmi (50). Potom sa vráťte von (najľahšie opäť na balkón a naspäť do krčmy).
Pokračujte napravo zadnou uličkou za krčmou a dojdete k portálu. V tráve pod stromom napravo od portálu je Machový šíp. Prejdite portálom.


Stonemarket Proper

Pred vami je Kostol St. Edgar a pred bránou dvaja zlodejíčkovia, ktorí sa ho chystajú vylúpiť. Vypočujte si ich rozhovor a získate poznámku, že majú mapu kostola. Má ju na opasku chlapík naľavo. Ukradnite mu ju. Na juh od portálu, teda kúsok od vás je strážnica. Vnútri samozrejme strážca a na stole má dve mince. Obíďte si túto budovu a zo zadnej strany je cela, v ktorej je zavretá nejaká potvora. Poprosí o pomoc a máte poznámku o ďalšej mape. Otvorte dvere cely (h,p,ľ) a Gravid utečie. Z vnútra si vezmite mapu Kurshockskej Citadely. Strážca vybehne za tou potvorou na úteku, tak to využite, než sa vráti a vezmite mu zo stola dve Medené mince (po 25).
Potom postupujte ulicou na sever k najbližšiemu strážcovi. Dajte sa doľava poza neho a otvorte dvere (p,ľ,ľ,p). Vnútri si zo stola vezmite Striebornú mincu (50) a Rubín (125). Na poschodí si z malého stolíka za gaučom vezmite Medený prsteň (25) a z truhly Strieborný kalich (50) a Nefritový kalich (75). Na stole je denník pána domu, kovotepca Crowleyho. Prečítajte si ho a získate poznámku, lebo viete, že si ukryl drahokamy na Terces Courtyarde.
Potom zbehnite dole a začujete hlasy. V chodbe pri hlavnom vchode sú dvaja týpci a hrozia Crowleymu za to, že si ulial nejaké drahokamy pre seba. Napokon sa ho rozhodnú zabiť. Buď ho zabijú a zostanú na mieste, alebo vybehne a začne zháňať pomoc. Strážca vbehne dnu a zabije ich. To je najlepšia varianta. Občas sa mi stalo, že zabili strážcu a potom začali pobiehať po meste a zabíjať všetkých naokolo.
Cez tento dom môžete prebiehať do susednej ulice a vyhýbať sa tak obchádzke so strážcom (na tej obchádzke, pred domom je v tráve Nefritový prsteň (50)). Na druhej strane sú ešte dva domy vhodné na vykradnutie. No najprv si všimnite na konci ulice naukladané bedne. Nad nimi na rímse je Gas Arrow. Odtlačte bedne, vylezte na ne a z výskoku si šíp vezmite. Potom choďte k domu naľavo. Je to zrejme lekáreň. Nemusíte vylamovať dvere, zozadu si otvorte okno a vlezte dnu. Vnútri si vezmite z poličiek dve Health Potionsi a Medenú mincu (25).
Potom vstúpte do budovy napravo. To je Cothron´s Armory. Vnútri sa niekto zakráda. Je to falošný Garret, ktorého rozhovor s Brentom ste si mohli vypočuť v Stonemarker Plaza. Len by vám tu zavadzal, tak ho omráčte. Vnútri v trezore je Strieborná minca (50) a v truhlici sú Nefritový náhrdelník (50) a druhá Strieborná minca (50). Na debni pri vstupe sú dva Broadhead šípy. Potom sa vydajte po schodoch. Na medziposchodí je Medený prsteň (25). Na poschodí nájdete sediaceho Cothrona. Na skrinke, vedľa ktorej sedí, je Medený prsteň (25). Otvorte si truhlicu, ktorá je za ním a vezmite si Zlatú Dýku (Golden Dagger). Je medzi predmetmi a nie medzi cennosťami, ale môžete ju speňažiť. Pamätáte si, o čom sa zhovárali falošný Garret a Brent. Vráťte sa pred kostol (oproti portálu). Napravo od dverí je malá bedňa. Kliknite na ňu a vložíte do nej Zlatú dýku. Opustite lokáciu, aby mohol Brent uskutočniť výmenu. Keďže ste sa vrátili do Stonemarket Plaza, tak skočte na Terces Courtyard. Od portálu napravo (v kríkoch je Moss Arrow), doprava a nahor. Nájdete to podľa mapy. Na tomto námestí nájdite sochu Gargola. Preskočte cez plot k soche a za ňou na zemi nájdete Handful of Gems - Hrsť drahokamov (200). Potom sa vráťte naspäť do Stonemarket Proper a z debny pri kostole si vezmite odmenu - tri Zlaté mince (po 75).

Teraz, keď už ste pokradli, čo sa dalo, môžete konečne splniť úlohu. Choďte do uličky za kostolom. Je tam symbol červenej dlane. V tejto zadnej uličke je dvoje dverí. Za jednými je Marla Madison, ktorá má na predaj nejaké veci a za druhými je Black Market Bertha. Predajte jej Bloodline Opal. Potom vám dá list, ktorý tu pre vás niekto zanechal. Keď vyjdete von, tak si ho automaticky prečítate.

Stretni sa Keeperom na Terces Courtyard v Stonemarket Plaza.
Máte sa stretnúť s Keeperom Artemusom. Ak si boli vziať drahokamy, tak viete, kde je námestie Terces. Dostavte sa k soche Gargola a spustí sa animačka, v ktorej vám Artemus povie, že vám bude umožnené pozrieť si staré proroctvá, ak pre nich ukradnete dva predmety, ktoré potrebujú. Vy si samozrejme môžete pri ich získavaní prilepšiť aj svoje vreckové. Potrebujú Kalich zo St. Edgar a Pagan Paw od pohanov. Môžete si zvoliť, čo spravíte najprv. Buď choďte do Stonemarket Proper a použite symbol na dverách kostola, alebo choďte do South Quarter a použite symbol na studni, aby ste vstúpili k pohanom.



Misia 3 - St. Edgar´s Eve
Korisť - 33 kusov. Hodnota 2850.
Nepriatelia - Hammeriti, Hammerskí Kňazi, Zombie.
Hlavný cieľ - Nájdi a ukradni Budovateľov kalich (Builder´s Chalice).


Cathedral Grounds

Vnikni do kostola St. Edgar
Na nádvorí sa prechádza jeden strážca. Ukradnite mu kľúč, čo má na opasku. Na chvíľu sa zastaví pred bránou a pred sochou, vtedy máte šancu. Alebo ho omráčte. V západnej časti nádvoria nájdete v kríkoch machový šíp a v miske dve Medené mince (po 25, 1%). Do kostola môžete vojsť dvoma spôsobmi. Môžete vojsť hlavnou bránou, ktorú buď vypáčite, alebo otvoríte kľúčom od strážcu. Druhý spôsob - keď ste na západnej strane, pri miske s mincami, tak vylezte na krabicu pri stene. Z nej vylezte na potrubie a z neho na balkón.

Nájdi a ukradni Builder´s Chalice
Pre postupnosť, ak vojdete bránou, tak sa dajte na západ (dvere naľavo), hore schodmi a ste v miestnosti, do ktorej by ste vliezli cez balkón. Tam si vezmite Medený svietnik (25, 2%). Vybehnite hore schodmi na veľký balkón. Socha pod balkónom drží misku s ohňom. Z ohňa si vezmite Ohnivý šíp. Potom sa vráťte dole schodmi na medziposchodie a druhými schodmi na sever vyjdite hore. Je tu strážca. Má Mešec s peniazmi (50, 4%). Ukradnite mu ho. Keďže má svetlo a dosť sa hýbe, tak ho radšej omráčte. Choďte na koniec tohto balkóna a tam je malá kaplnka. V nej je špeciálna korisť Kódex Výstrah - CODEX OF THE ADMONITIONS (100, 7%). Z kaplnky vstúpte na vnútorný balkón, pod ktorým je obradná miestnosť kostola. Dole je kňaz a dvaja Hammeriti. Vypočujte si ich rozhovor a získate poznámku, že pokiaľ kňaz začuje zvon, tak vyjde zo svojej izby a pôjde do kostola, aby udelil požehnanie.
Všimnite si na opačnej strane balkóna na krabiciach svietnik. Obíďte si teda strednú časť a choďte na opačnú stranu balkóna a vezmite si Zlatý svietnik (75, 10%). Pri krabiciach zo svietnikom je vchod do východnej kaplnky. Vnútri si vezmite z misky na prednej lavici Medené mince (25, 11%).
Vráťte sa naspäť, ako ste prišli, až pred hlavnú bránu. Dole, na prízemí vstúpte do obradnej sály, kde bol predtým kňaz. Obchádza tu jeden strážca, ale má dosť dlhú trasu na to, aby ste sa mu vyhli. Z oltára si vezmite dva Diamantové kalichy (po 150, 16% a 21%). Tiež si prečítajte list na oltári.

Ukradni Svätý symbol vrchného kňaza z jeho izby.
Od oltára sa dajte ešte na sever, za rečnícky pult. Tam na lavici naľavo je Zlatá miska (125, 26%). Teraz sa presuňte do východnej časti, na východné nádvorie. Buď dverami, vedľa hlavného vchodu, alebo tými, na východ od oltára, tu v obradnej miestnosti. Na nádvorí je vodný šíp v studni a v kríkoch je Machový šíp. Vyjdite hore schodmi naľavo. Na sude je Rubínový kalich (100, 29%). Tiež sú tu dvere, pred ktorými je strážca. Za nimi je izba Vrchného kňaza. Máte tri možnosti vstupu. Môžete sa ich oboch zbaviť, no to nie je veľmi zlodejské. Môžete tam vniknúť cez Baráky, dvere do ktorých sú tu, na východnom nádvorí. Najpriamejší spôsob vychádza z vašej poznámky pri cieľoch. Vyjdite hore, do miestnosti, do ktorej sa môžete dostať cez balkón z hlavného nádvoria. Z nej choďte hore schodmi na veľký balkón, kde ste vzali ohnivý šíp. Za dverami na jeho konci je malá miestnosť so zvonom. Kliknite na visiace lano a tým zazvoníte na zvon. Nezdržujte sa, lebo strážca z vedľajšej chodby sa príde pozrieť, kto to zvoní. Zbehnite opäť dole na východné nádvorie. Vrchný kňaz Greidus a aj jeho strážca spred dverí sa vyberú do obradnej sály. Vy to využite a presuňte sa cez nestrážené dvere do jeho izby. Buďte rýchly, než sa vráti. Zo stola si vezmite Svätý symbol. Vezmite tiež Strieborný kalich (50, 31%) zo stola, dva Zlaté svietniky (po 75, 34% a 36%) z vrchu skrine a otvorte si truhlu (p,ľ,ľ,p). Vnútri je špeciálna korisť, korbáč - CAT O´NINE TAILS (350, 49%). Tiež máte v truhlici a na posteli po liste. Podstatný je list na stole, vedľa svätého symbolu.

Získaj surové ozubené koliesko vo Fabrike. Potom ho uprav v lisovacom stroji.
Ako som písal, do tejto izby sa môžete dostať aj cez baráky a teda aj teraz z nej môžete ísť do barákov. No ak by ste chceli použiť túto cestu na vniknutie ku kňazovi, tak to spíšem zvonku. Vyjdite von a naľavo od schodov je vchod do barákov. Vypáčte dvere (p,p,ľ,p,ľ). Vstúpte do komnaty s dvoma strážcami. V pravom rohu, oproti vám je výťah, ktorým sa môžete dostať na poschodie. Ak zostanete chvíľu, tak si môžete vypočuť rozhovor týchto dvoch o tom, že majster Greidus chce použiť kalich, napriek tomu, že pred 50-mi rokmi z toho jeden majster zomrel v plameňoch. Po rozhovore sa jeden strážca vydá na poschodie. Nemusíte čakať, kým rozhovor skončí a rovno sa vydať ku schodom. Napravo od nich je v poličke Health Potion. Vyjdite hore schodmi a tam máte tri cesty. Prejdite najprv dverami naľavo. Na stole je list a Gas Bomb. Oproti dverám je na sude druhá Plynová bomba a Zlatý krčah (175, 55%). Potom vstúpte na balkón a za prvou sochou naľavo si zo zeme vezmite Rubín (125, 59%). Na konci tohto balkóna je výťah, ktorý vás spája s prízemím, čo som spomínal skôr. Potom sa vráťte pred schody. Ak ste boli rýchly, tak ste to stihli, než sem prišiel ten strážca zdola. Ešte sú tu dve cesty, no obe vedú do tej istej časti. Dajte sa však tou napravo, je bezpečnejšia. Je tam mriežka v stene, otvorte ju a prelezte do miestnosti za ňou. Má tu izbu ďalší kňaz, ktorý spí na posteli. Pozor, občas sem nakukne strážca. Pred vami je truhla, otvorte ju (h,p,ľ). Je tam socha, špeciálna korisť - EFFIGY OF St.EDGAR (50, 61%). Na stole pri posteli sú dve Strieborné mince (po 50, 63% a 64%). Na západnej stene, nad lavicou, je obraz. Vezmite si tento Skvelý portrét (150, 70%). Napravo, aj naľavo od portrétu sú dvere, no oboje vedú na to isté miesto. V chodbe za stenou, na ktorej visel portrét, je na poličke Health potion. Z pravej časti sa dostanete do izby Vrchného kňaza (druhá cesta po Svätý symbol). Z ľavej časti vedú dvere na balkón a vrátili by ste sa tade pred schody.
Teraz sa vráťte na východné nádvorie. Buď cez izbu Vrchného kňaza (ak sa nevrátil), alebo tak, ako ste prišli. Musíte ísť na Západné nádvorie. Tam vedie cesta jedine cez kostol, z obradnej sály. Logicky na západnej strane sú dvere a dostanú vás na západné nádvorie. Tam je jeden Hammerit a Kňaz. Keď sa dorozprávajú, tak sa strážca bude prechádzať medzi sochou na opačnom konci a dverami. Kňaz sa postavil k dverám oproti vám. Vedú do Fabriky. Doporučujem tu zhasnúť fakľu pri vás, aby ste sa mohli kľudne vydať za kňazom. V tme si obíďte krabicu a priplížte sa k stene s dverami. Ešte sa priplížte za kňaza a ukradnite mu Mešec s peniazmi (50, 71%). (Myslite na to, že vás tu môže zbadať prechádzajúci sa Hammerit, tak počkajte v tieni za kňazom a potom sa presuňte k dverám, otvoriť a prejsť.)


Hammer Factory

Napravo od vás je kniha a Plynová bomba, v truhle sú tri Broadhead šípy. V miestnosti naľavo sa zhovára strážca s robotníkom. Keď stráž odíde, prejdite poza robotníka, prečítajte si list na stene a získate poznámku, že Unstamped gear získate v skladovacom priestore (Storage Area) fabriky. Vráťte sa do vstupnej miestnosti a z nej choďte na sever (doprava) a tam na východ, do dverí označených Reliquary. Vnútri, v relikviári, je nad vami klietka, v ktorej je kalich, no zatiaľ je nedosiahnuteľný. Vyjdite hore schodmi a v truhlici si vezmite dve Oil Flask. Potom otvorte dvere a prejdite až k ďalším schodom vedúcim nadol. Cestou sa v temnote vyhnite pochôdzkujúcemu kňazovi. Na konci zídite dole schodmi a choďte do malej bočnej miestnosti. Otvorte truhlicu a vnútri sú štyri Broadhead šípy. Nad truhlou je vypínač, ktorým tu môžete zhasnúť, ak chcete súkromie. Zo skrinky si vezmite Oil Flask, Flah Bomb a dva Strieborné nugety (po 100, 75% a 78%). Z poličky pri dverách si tu vezmite to najdôležitejšie, Unstamped Gear.
Potom choďte do miestnosti pod balkónom, z ktorého ste zišli. Zo stola si vezmite Strieborný svietnik (50, 80%). Napravo budete pokračovať, no najprv vstúpte naľavo, do dverí označených Inspector Drept (p,ľ,h,d). Vnútri otvorte truhlu a vezmite si dve Zlaté mince (po 75, 83% a 85%), Striebornú mincu (50, 87%) a Flash Bomb. Na poličke je Strieborný svietnik (50, 89%) a denník. Ešte jeden list je pod stolom, pod nohou stoličky. Nie je však na ňom nič podstatné, akurát zaujímavé; inšpektor píše, že sa stretol so strigami (prvá zmienka o nich bola v rozprávkovej knihe u vašej susedky). Tiež si v tejto miestnosti môžete zhasnúť, ale je to zbytočné, keďže tu nik nie je.
Potom vyjdite von. V miestnosti pred vami je veľká pec a dve cely. V každej je jedna zombie. Nemusíte sa s nimi zabávať, no ak chcete, môžete ich vypustiť na kňaza, ktorý tu stráži. (Tiež môžete nalákať kňaza do ich cely a zamknúť, alebo môžete nalákať do pece aj kňaza, aj zombie a upiecť ich tam). Keď vstúpite, kňaz zapne pec. Všimnite si napravo na peci mriežku. Otvorte ju a keď kňaz pec vypne, vlezte dnu. Je tam Nefritový prsteň (50, 91%). Kňaz sa bude potom prechádzať popred pec. Vy môžete cez pec prejsť na druhú stranu a tak sa mu vyhnúť a v tme prejsť do ďalšej miestnosti.
Pár krokov od dverí je naľavo stroj s kruhovým otvorom. Vložte do neho Unstamped Gear a on sa automaticky spustí. Keď sa opäť vypne, vezmite si hotovú Stamped Gear.

Vlož Stamped Gear a Svätý symbol do ochranného mechanizmu.
Doteraz ste v podstate obišli Fabriku dookola. Dvere z tejto miestnosti vás dovedú na chodbu pred miestnosťou s portálom. Prejdite nimi, pozor na strážcu, vojdite a zahnite doľava. Tam opäť vstúpte do Relikviára. Vnútri sú dva stroje. Do otvoru toho naľavo vložte Svätý symbol a do toho napravo Stamped Gear. Klietka sa zosunie. Vybehnite po schodoch a vstúpte do nej. Vnútri si vezmite Pozlátený zvon (150, 96%) a dva Strieborné svietniky (po 50, 98% a 100%). No a samozrejme si vezmite aj vytúžený Budovateľov Kalich.

Vráť sa na predné nádvorie.
Už sa len potrebujete vrátiť späť. Vyjdite opäť na chodbu pred portálom. Môžete prejsť týmto portálom, ale ak si chcete prejsť všetko, zjednodušiť cestu a vyhnúť sa kňazovi a Hammeritovi, ktorých ste zanechali pred portálom na Západnom nádvorí, tak choďte druhou cestou. Z miestnosti s portálom sa dajte na juh, do miestnosti, kde je robotník, kontrolujúci veľký stroj. Keď bude chrbtom, vstúpte a vyjdite po schodoch nad stroj. Tam je druhý portál. Prejdite.


Cathedral Grounds

Prejdite balkónom, na ktorom sa objavíte. Prejdite k mrežiam a otvorte ich pákou na stene. Ste v miestnosti s balkónom, tesne pred predným nádvorím. Tu už nie je problém. Von vyjdite buď hlavným vchodom, alebo zlezte dole balkónom a smerujte k bráne.


Hard.
Noví strážcovia sú: Jeden pred vstupnou bránou, na prednom nádvorí. Jeden pred dverami do barákov, na východnom nádvorí. Jeden je v barákoch, pred vchodom do komnaty Vrchného kňaza. Posledný je vo Fabrike, pred miestnosťou, v ktorej je Unstamped Gear.



Mesto - Deň druhý

Zatiaľ nemáte otvorenú žiadnu novú lokáciu, tak si môžete len prebehnúť staré. Vonku stále pobiehajú ľudia, ktorým môžete kradnúť mešce z opaskov, alebo ich ovaliť a ukradnúť im aj okuliare, náramky a náhrdelníky. Všetky šípy, ktoré ste mali v meste možnosť získať minule, sú opäť na svojich miestach, tak ich len stačí pozbierať. U Landlorda (dvere oproti vášmu bytu) je jedna nová cennosť, socha mačky (100) na kozube.


South Quarter

Pred domom, v ktorom bola Lady Elizabeth a jej peniaze, si môžete vypočuť rozhovor dvoch strážnikov, no nič zaujímavé, jeden druhého posiela k doktorovi. Na stenách si môžete všimnúť nové oznamy - výpočet zločinov, ktoré ste spáchali minulú noc. V dome pri studni, v ktorom ste kradli predtým, je už strážnik. Ak vleziete cez okno, tak na stole je nový denník, v ktorom majiteľ domu píše o vašej krádeži, zrejme preto si najal stráž. Strážca sedí priamo pred kozubom, tak ak chcete ohnivý šíp, musíte ho zhasnúť. V stánku s jedlom sú opäť tri mince. V Čiernej uličke si vyzdvihnite výkupné z kanála od Landlorda a na jej konci si môžete vypočuť rozhovor troch ľudí, v ktorom jeden hovorí historku o tom, ako šiel popri strašidelnom dome.


Stonemarket Plaza

Do krčmy choďte už len zadným vchodom, alebo oknom. Na prízemí je strážca rovno pred dverami. No opäť sú za pultom dve fľaše vzácneho vína (100) a na stole dve Medené mince (25). Stačí sa prepašovať k sviečke na pulte a sfúknuť ju. Na poschodí nie je nič cenné, len pre zmenu je tam len jeden pochodujúci strážnik. V susednom dome je stále Brent, ktorý predtým najímal falošného Garreta. Má na opasku mešce (25) a v truhle má opäť plný mešec (50). Akurát, že ak chcete peniaze z truhly, tak ho musíte omráčiť, lebo sa na ňu stále pozerá.


Stonemarket Proper

V truhličke pri kostole sú opäť tri zlaté mince (75), aj keď ste ich vzali za zlatú dýku už predtým. V strážnici napravo je na stole strieborná minca a aj strážca. Zhoďte na zem sud pri vchode, strážca vyjde a vy môžete vojsť po mincu (50). U klenotníka nájdete opäť Striebornú mincu (50) a rubín (125) na stole a na poschodí medený prsteň (25). V Cothron´s Armory už len Strieborná minca (50) v trezore na prízemí. Tak, a je čas prejsť k ďalšej misii.
Napokon sa vráťte do South Quarters a choďte k studni. Tá je v malej, slepej uličke pri dome, v ktorom ste boli kradnúť. Kliknite na symbol na studni a vydáte sa do podzemných tunelov.



Misia 4 - Into the Pagan Sanctuary
Korisť - 25 kusov. Hodnota 2575.
Nepriatelia - Pohani, Pohanskí šamani, Enti, ozbrojení civili, Bludičky.
Hlavný cieľ - nájsť Jacknallovu packu (Jacknall´s Paw).


Pagan Tunnels

Hneď na začiatku je pod vami Medená minca (25, 1%). Pred vami sú dvaja chlapíci, zlatokopi, ktorí sa bavia práve o tom, že chcú nájsť nejaké zlato, či striebro, no musia si dávať pozor na pohanov. Jeden zostane strážiť ich tábor a druhý sa vydá na prieskum. V pravom rohu jaskyne, v ktorej ste zostali s jedným zlatokopom, je na zemi Zlatý nuget (150, 6%). Z ohniska si vezmite Ohnivý šíp. Zlatokop sa prechádza, tak sa ho ani netreba zbaviť. Potom sa vydajte na východ, kadiaľ odišiel druhý zlatokop. Cestou narazíte na krabicu, na ktorej je Rubín (125, 11%) a Medená lyžica (25, 12%). Hneď pri krabici, na ktorej boli tieto cennosti si všimnite drevenú konštrukciu (pred vstupom do južného tunela, v ktorom je chlap). Vyskočte na drevený trám a vylezte naň, z neho na dosku nad vami. Hore, na konci dosky sú na sebe dve krabice. Vylezte na ne a vezmite si Rubínový kalich (100, 16%). Zlezte naspäť dole.
Ak by ste pokračovali tunelom na východ, tak by ste vbehli do náruče Šamana. Kúsok na východ si však vyjdite, stačí pár krokov a v kúte, na ľavej strane, za balvanom je Strieborný nuget (100, 20%). Prejdite radšej na juh, chodbou popri zlatokopovi. Na konci tejto chodby je rázcestie, tak tu pokračujte na východ (na západ by ste sa vrátili k ohnisku na začiatku levelu). Keď do tohto východného tunela vstúpite, pôjde oproti vám pohan. Máte tu dosť tmy, tak sa schovajte. Pohan a Zlatokop sa zbadajú a začne súboj (ak by nie, tak tomu pomôžte nejakým zvukom, no u mňa sa vždy stretli). Pre vás je výhodné, keď zlatokop pohana zabije. No aj tak nemusíte čakať, kým boj skončí a rovno sa vydajte ďalej tunelom. Na ohybe, kde sa tunel točí na sever, je v rohu za skalou Strieborný nuget (100, 24%). Postupujte na severe a po ľavej ruke budete míňať krabicu, na ktorej sú tri Broadhead šípy.
Keď vstúpite do jaskyne pred vami, tak si počkajte, kým dve pohanky nedohovoria. Jedna potom odíde chodbou napravo a druhá sa zostane ponevierať tu. Prechádza sa po jaskyni, tak vystriehnite vhodnú chvíľu a priblížte sa k truhlici. V truhlici je Nefrit (100, 28%). Nad truhlicou je list. Oproti truhlici je na zemi, medzi dvoma rybami Medená vidlička (25, 29%). Keď ju budete brať, tak sa presuňte do tieňa za ryby a tam si aj prečítajte list na stene, z neho získať poznámku, že pohan Leafer má so sebou mapu a mal by byť v kanáloch.
Na západe tejto jaskyne je východ a v ňom šaman, čo som ho spomínal. Vy sa dajte chodbou na východ (cestou by mal byť Machový šíp na zemi). Na konci tunela je voda a vchod do kanála. Vstúpte. Keď prejdete do ďalšej otvorenej oblasti, tak zamierte rovno a na východ (doprava). Vylezte na breh, nemusíte hľadať cestu, stačí vyskočiť a zachytiť sa okraja. Pozor, na brehu sa prechádza pohanka, čo sa predtým rozprávala s tou druhou v jaskyni. Tu kde vyleziete, je v juhovýchodnej časti truhla a v nej Rubínový prsteň (75, 32%). Po brehu, ale po pravej strane, sa kúsok vráťte a na brehu nad tunelom, ktorým ste vošli, sú nejaké krabice. Keď bude pohanka odchádzať, tak k nim dobehnite a vezmite si dve Výbušné míny a Nefritový kalich (75, 34%).
Z celej tejto časti vedie len jedna cesta na západ. Aj cez vodu, aj po brehu. Cez vodu nechoďte, v kanáli sa tam prechádza jeden Ent. Dá sa mu vyhnúť v tme, tak ako človeku, no hore sú podstatnejšie veci. Ak pôjdete po ľavom brehu, tak vedľa prvého rebríka, je na stene kanálu polica a na nej Health Potion. Inak choďte po pravom brehu. Choďte a na konci zahnite za roh, doprava (cestou budete míňať odbočku s rebríkom nahor, za chvíľu sa tam vrátite). Po ľavom brehu sa prechádza jedna pohanka. Tú si však veľmi netreba všímať. Na konci tohto tunela je však truhla a pri nej sa prechádza pohan Leafer. Dá sa k truhle dostať bez zhášania, presunom vždy, keď sa otočí, ale jednoduchšie je zhasnúť fakľu pred truhlou. V truhlici je Rubín (125, 39%) a mapa k celej oblasti, k tunelom, aj k sanctuary. Vráťte sa a vstúpte do tunela, ktorý ste predtým míňali. V ňom vylezte na rebrík a hore vlezte do portálu.


Pagan Sanctuary

Pred vami je na stene list, prečítajte si ho. Zistíte, že Jacknall´s Paw môžete získať len vykonaním istého rituálu.

Nauč sa, ako sa vykonáva Rituál koreňa, aby si mohol získať Jacknall´s Paw. Šaman pozná rituál, tak preskúmaj jeho oblasť.

Pred vami si takisto všimnite drevenú strechu, dosť deravú, opierajúcu sa o kamenný múr. Nad ňou, vo dverách vidíte sudy a na nich svietnik. Vyskočte na múr, vylezte hore a vezmite si Strieborný svietnik (50, 41%). Prejdite na juhozápadnú časť strechy, je tam truhla a v nej sú tri Broadhead šípy. Oproti nej je na zemi denník a pri ňom na poličke Hlučný šíp. Pod vami sa prechádzajú dvaja pohani. Zhasnite im vodným šípom oheň. Zoskočte pri ohnisku a z truhly si vezmite Flash Bomb. Pred dverami vedúcimi ďalej je napravo, na zemi Rubín (125, 46%). V chodbe za dverami sa nachádza šamanka. Vráťte sa hore na strechu. V tej časti strechy, kde je aj truhla, sú na východe dvere. V budove oproti sú ďalšie, tak do nich preskočte.
Tu ste na poschodí nad Training Grounds. Zídite dole schodmi, pozor, chodí po nich šamanka. Vypáčte dvere oproti schodom (ľ,d,ľ,h,d) a hneď napravo za nimi, na poličke je Strieborná urna (150, 52%). Potom sa vráťte na poschodie. Na východnej časti tohto poschodia, pred vami je veľké ozubené koleso. Ak chcete, môžete ho zhodiť na pohanov trénujúcich pod ním. No inak len prejdite po trámoch popri kolese do dverí úplne na východe (alebo je to okno). Tam vyjdite hore schodmi. Pred vami je rebrík, ten vedie do miestnosti medzi tréningovou a tou, kde ste vzali striebornú urnu. Vy len pokračujte ďalej a na konci nájdete špeciálnu korisť, prastarú sochu - ANCIENT STATUETTE (50, 54%). Pri nej vyjdite cez okno a pokračujte po potrubí. Pod vami sa budú na moste zhovárať dvaja pohani, inak len pokračujte na koniec potrubia. Tam z neho zlezte na dosku pod vami a z nej prejdite jediným oknom. Pred vami sú nedokončené schody smerujúce do vodného kanála. Vo vode sa prechádza Ent. Ak chcete všetok lup, tak skočte do rieky a smerujte na východ. Na konci nájdete Zlatú misku (125, 59%). Vo vode môžete tiež nájsť dve Vodné šípy. Entovi sa dá vyhnúť v tieni, tak ako ľuďom. Keď vezmete misku, tak sa vráťte k schodom, no pokračujte ďalej, až na západný koniec kanála, tam vyjdite hore po rebríku.
Objavíte sa pri posteli, na rozpadnutom poschodí, v izbe šamanky. Pri posteli je denník. V ňom sa dočítate o drahocennom hrebeni. Vylezte na posteľ a na podpernom tráme v rohu je niečo položené. Vezmite si špeciálnu korisť, PRECIOUS COMB (125, 64%). Prejdite po trámoch do opačného rohu miestnosti, stále tu na poschodí. Medzi fľaškami je pohodený Diamantový kalich (150, 69%). Dole pod vami je šamanka. V rohu miestnosti je truhla. Zoskočte k nej, otvorte ju a vezmite si Health Potion a Rubínovú tiaru (100, 73%). Na posteli je kniha, preplížte sa v tieni, prečítajte ju a zistíte, ako sa robí rituál. Tým ste ukončili úlohu a získali poznámku, že na vykonanie rituálu potrebujete mach, vodu a krv. Keď bude šamanka chrbtom, tak prejdite do dverí.

Keď vyjdete von, tak si všimnite schody na severe, vedúce dole. Vedú k vášmu hlavnému cieľu. No poďme ešte trochu pokradnúť. Na východ vedie dvojo dverí. Choďte tými naľavo. Za nimi vylezte na schody. Nad schodami prejdite dverami a ste na ochodzi, na ktorej sa prechádza pohanka, ktorá často sleduje dvere k šamanke. Tu na drevených doskách, rovno oproti dverám, ktorými ste vošli je Socha vtáka (125, 78%). Po jej zobratí sa vráťte na schody. Pred vami, smerom na východ, sú porozpadávané trámy. Na stene oproti sú zamknuté dvere a nad nimi je okno. Pred dverami pobehuje pohan, ktorý by vás mohol odhaliť pri ich páčení. Prejdite po trámoch do okna nad dverami. V miestnosti za oknom je truhla. Otvorte ju (p,ľ,h,d) a vnútri je tretia špeciálna korisť, BRONZOVÝ CHROBÁK (350, 92%). Po jeho zobratí povyskakujte naspäť na trámy a prejdite po nich naspäť na schody. Zlezte dole a vydajte sa na juh (na severe je machový šíp), k ohnisku. Z ohniska si vezmite Ohnivý šíp. Oproti vám, ešte kúsok na juhu je pri skale fakľa a pod ňou je Zlatá dýka (50, 94%). V tieni sa priplížte pritisnutý k stene a keď pôjde pohan k ohňu, tak si ju vezmite. Potom sa vráťte na nádvorie pred šamankinou izbou a choďte dole schodmi na severe, ktoré som spomínal predtým.
Teda, než sa vydáte dole schodmi, tak napravo od schodov je mŕtve telo pohanky. Vezmite ho zo sebou. Nejde o nekrofíliu, ale o rituál. Keď zídete úplne dole, je pred vami chodba, v ktorej sa prechádza pohan. Napravo je ďalšia chodba, na ohybe je fakľa a za fakľou je skriňa. V skrini sú dva Nefritové kalichy (po 75, 98% a 100%). Potom aj s mŕtvym telom choďte tou chodbou napravo. Tá sa vracia na hlavnú chodbu, ale môžete takto obísť toho pohana. Na konci na západe dorazíte do jaskyne. Po jej obvode obchádza Ent, ale má dosť dlhú trasu, tak pohoda. Pred vami na zemi sú na oltári namaľované tri symboly. Hoďte tam telo, vystreľte vodný a machový šíp (oba tieto šípy sú na zemi, takže nebudete stratoví). Za každú z prísad (krv, voda, mach) sa otvorí jeden z troch koreňov. Keď sa stiahne posledný, môžete si vziať Jacknall´s Paw.

Vráť sa cez tunely pohanov.
Teraz sa musíte vrátiť späť. Zvoľte si cestu, akú chcete, ale mne sa zdalo najbezpečnejšie, aj najjednoduchšie odísť, ako sme prišli. Takže sa vrátiť do bytu šamanky. Zhasnite fakľu pred poborenými schodmi. V tme vyjdite po schodoch na poschodie. Vyjdite von a po rebríku zlezte do vodného kanála. Po pár krokoch na východ vyskočte na schody a vybehnite po nich hore. Teraz pokračujte presne tou cestou, ktorou sme šli potom, čo sme získali špeciálnu korisť Ancient Statuette. Po potrubí, do okna, na trámy nad tréningový priestor a na striešku nad vstupnou oblasťou. Tam zlezte zo strechy a zlezte dole rebríkom do tunelov. Tým ste ukončili misiu.


Hard.
Na začiatku sú traja zlatokopi, nie dvaja. Pri šamanovi na východe je jeden pohan naviac a jeden je aj v kanáloch, pri rebríku do Sanctuary. V Sanctuary je jeden nový pri truhlici so špeciálnou korisťou, bronzovým chrobákom a nová šamanka je v jaskyni s Entom a Jacknall´s Pawom.

1. časť | 2. časť | 3. časť

Súvisiace hry Thief 4
Thief 2: The Metal Age
Dark Project 2: The Metal Age
Thief Gold
Thief Gold: Premier Collection
Thief: The Dark Project



Diskusia Príspevkov: 27 Hodnotenie
1553 hlasov

100
60
20

80
40
0
53
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |