HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 9320 užívateľov

Návody > Fable: The Lost Chapters


Zobrazení:328820
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. časť | 2. časť | 3. časť | 4. časť


Najprv je spísaný návod na postupné, kompletné prejdenie hry so všetkými vedľajšími vecami. Pre lepšiu orientáciu som označil hlavné questy žltou farbou, sekundárne sivou, voliteľné oranžovou. Démonie brány sú farbou červenou a strieborné kľúče a truhlice sú vyznačené modrou farbou.

Ovládanie je celkom pohodlné. Trochu neprehľadne môže pôsobiť menu s inventárom, ale tam si môžete prepínať pomocou kláves F4 - F12 medzi jednotlivými položkami (zbrane, kúzla, questy, atď) a už len konkrétne kliknúť na žiadanú položku (zbrane - strelné/ na blízko). Priamo v hre môžete využívať klávesy F1 - F3, ktoré vám vždy ponúkajú v danej chvíli najvhodnejšiu vec. Napríklad pri vode sa vám zobrazí udica; na povrchu, v ktorom môžete kopať, sa vám zobrazí rýľ, pri bojoch podľa potreby veci na dopĺňanie života, či many a podobne. Mimo toho si môžete ešte rôzne veci prideliť k číslam 1 - 9. Tam si môžete vložiť napríklad kúzla, alebo rôzne vyjadrovacie prostriedky, či predmety. Potom vám stačí kedykoľvek počas hrania stlačiť klávesu s príslušným číslom a nemusíte chodiť do inventára.

V hre ako vo väčšine RPG získavate skúsenosti. (Z nepriateľov vypadávajú orby, ktoré zbierajte, tie vám pridávajú skúsenosti. Stačí cez ne prejsť, alebo podržať shift a automaticky si ich pritiahnete). Tu získavate štyri druhy skúseností. Prvé sú všeobecné, ktorých body môžete prideliť pri povyšovaní vašej postavy ku ktorýmkoľvek vlastnostiam. Zvyšné tri druhy sú skúsenosti sily, mágie a obratnosti, ktoré získavate v závislosti od toho, aký druh boja používate (sila - chladné zbrane, mágia - kúzla, obratnosť - strelné zbrane) a tieto body môžete investovať vždy len do schopností daného druhu (sila - fyzika, odolnosť, zdravie; atď).

Povyšovať na vyšší level môžete vašu postavu jedine v Gilde Hrdinov. Vo vstupnej hale je na druhej strane, oproti portálu podstavec, na ktorý keď sa postavíte, zobrazí sa vám menu s možnosťou investovať vaše skúsenostné body do jednotlivých schopností. Tie sú tri základné.
Strength: v nej máte položky Physyque - väčšia sila a tým pádom aj väčšie poškodenie nepriateľov. Tiež mohutniete a rastú vám viditeľne svaly; Thougness - väčšia odolnosť voči utŕženému poškodeniu; Health - väčší ukazovateľ zdravia.
Skill: Accuracy - zvyšuje presnosť pri streľbe a silu poškodenia, ktoré strely spôsobujú; Speed - zvyšuje rýchlosť používania aj strelných zbraní, aj zbraní nablízko; Guile - táto schopnosť ovplyvňuje vaše zlodejské schopnosti. Zlepšuje schopnosť plíženia sa, na treťom leveli vám pridá medzi Expressions schopnosť kradnúť (kradnúť môžete veci, ktoré majú obchodníci vystavené na pultoch, stoloch a poličkách. Keď stlačíte klávesu pre kradnutie, tak ju držte, kým sa nenaplní ukazovateľ a vec je vaša. Nesmie vás pritom nik vidieť.) a na šiestom leveli vám pridá možnosť páčiť zámky (používa sa tak ako kradnutie, akurát že na zamknuté dvere. Tu vám umožní v noci nerušene vybieľovať domy, len nech vás pritom nevidia stráže).
Will: Tu máte len Magic Power, ktorá zvyšuje váš ukazovateľ many a potom si už len vyberáte jednotlivé kúzla, alebo zvyšujete silu už naučených kúziel. Bližší popis kúziel je za návodom v časti o knihách.

Keď si vylepšujete schopnosti rozdeľovaním skúsenostných bodov, tak vždy starnete. Za každé jedno povýšenie o nejakú časť. Starnutie sa vám zastaví okolo šesťdesiatky. Vek je inak len pre štatistiku, no ak máte záujem, môžete trochu aj omladnúť. Omladzovanie si pozrite v časti o chrámoch za návodom.

Mimo skúseností získavate aj reputáciu, ktorá súvisí s tým, ako vás vnímajú ľudia naokolo. Tú si zvyšujete bojovaním, plnením questov a podobne. Taktiež si ju môžete zvýšiť pomocou trofejí. Z rôznych questov získate trofeje, tak si ich len nájdite v inventári, kliknite na trofej, ktorou sa chcete pochváliť a máte ju v rukách. V danej oblasti sa všetkým postavám, ktorým by ste ju mali ukázať, objaví nad hlavou otáznik, ktorý zmizne, akonáhle vás uvidia chváliť sa trofejou. Takže behajte po oblasti a ukazujte trofej ľuďom (zdvihnite ju tabulátorom, nestačí len byť pri nich). Čím viac ľudí stihnete obehnúť, tým viac reputácie získate. Ak ste nestihli obehnúť všetkých, môžete si to kedykoľvek zopakovať, no pri opakovanom použití tej istej trofeje (aj v nových oblastiach, kde ste ju ešte neukazovali) s ňou však musíte obehnúť viac ľudí ako predtým a body získavate len za tých naviac. Ak sa s ňou pochválite rovnakému počtu ľudí ako minule, alebo menšiemu, nezískate žiadne body.

Ovplyvňovať môžete aj vaše presvedčenie a vzhľad. Presvedčenie meníte dobrými, alebo zlými skutkami, čo sa odrazí aj na vašom vzhľade, aj na tom, ako vás budú ľudia vnímať a chovať sa k vám. Vzhľad vám upravujú samozrejme šaty (brnenia), účesy a brada (môžete nájsť, alebo nakúpiť kartičky, na ktorých sú rôzne zostrihy a tie si potom nechať aplikovať na vlastnú hlavu za istý počet zlatiek u holičky v Bowerstone) a taktiež tetovania na rôzne časti tela.

Pri kontakte s ľuďmi si môžete ich náklonnosť získať do takej miery, že sa do vás zaľúbia. Aby vás postava mala rada, tak jej predvádzajte hrdinské pózy (medzi Expressions) a dávajte darčeky (bonboniéry, ruže, parfémy). Nad hlavou sa jej bude zväčšovať srdce, ktoré keď dosiahne maximum, tak vás postava miluje. Vtedy jej dajte Snubný prsteň (kúpite u obchodníka) a zasnúbite sa. Postava ešte chce, aby ste mali kde bývať, tak si kúpte dom a môžete sa s postavou oženiť. Potom žije u vás a stará sa o váš dom. Ak s ňou chcete súložiť, musíte byť v dome pri posteliach a dostať ju do nálady (opäť darčekmi a pózami) a po chvíli okúzlovania máte možnosť mať sex. V každom meste môžete mať jednu ženu.

V každom meste je jeden dom, ktorý je na predaj. Keď ho kúpite, môžete ho ešte vylepšovať za istý obnos zlatiek, čo ho spraví luxusnejším a zvýši jeho cenu. Dom môžete predať, nechať si ho pre vlastné potreby, či pre manželku, alebo ho prenajať. Ak ho prenajmete, tak sa nezabudnite pravidelne vracať pre nájomné. Kupovať môžete aj iné domy v meste (no v tých už nemôžete vylepšovať zariadenie), no najprv ich musíte zbaviť majiteľov. Takže ich buď zabite, alebo (menej krutým spôsobom) ich vyveďte z mesta (stačí do susednej oblasti). Potom bude dom (platí to aj na obytné domy, aj na obchody a krčmy) na predaj.

Majte na pamäti, že mestá sú pod dozorom stráží, takže ak ste prichytený pri zločine (napádanie, či zabíjanie ľudí, kradnutie, páčenie zámkov, rozbíjanie predmetov), musíte zaplatiť pokutu. Ak odmietnete, napadnú vás a ak vás porazia, vyhodia vás z mesta. Keď vás niekto zbadá pri zločine, tak sa vám stačí teleportovať z mesta skôr, než sa stretnete s nejakým strážnikom a za deň sa vrátiť a už je to urovnané, nik vás nehľadá.



1. Oakvale

Po úvodnej animačke ste v dedinke Oakvale, vašom rodisku. Oslovte svojho otca, ktorý vám pripomenie, aby ste nezabudli, že vaša sestra Tereza má narodeniny a aby ste jej kúpili darček. Sľúbi vám, že za každý dobrý skutok, ktorý vykonáte, vám dá jednu zlatku. V dedinke sú celkovo k dispozícii štyri skutky, ktoré môžete vykonať po dobrom, či po zlom a získať tak štyri zlatky (celkovo až šesť). Jediný darček, ktorý môžete kúpiť, je krabička s čokoládou, ktorá stojí tri zlatky. Než sa vydáte na prieskum, môžete vbehnúť do vášho domu, pred ktorým stojí otec a v poličke pri posteli objavíte denník svojej sestry, ktorý si môžete prečítať.

- Birthday Gift -
Jediný hlavný quest tejto časti je zohnať narodeninový darček.

Nevera: Inak sa vydajte na prieskum. Na konci ulice, kde sa cesta stáča na námestie, môžete odbočiť doprava a prejsť za domy. Tu nájdete chlapíka, ako sa zabáva s nejakou slečnou. Ak ho oslovíte, zistíte, že podvádza svoju manželku. Ponúkne vám zlatku za to, že nikomu nič nepoviete. Teraz je to na vás.
Ak chcete hrať ako dobrák, tak odmietnite a choďte na námestie povedať jeho žene, ktorá stojí pred domom oproti centrálnemu stromu na námestí, že ju jej manžel podvádza a kde je. Vyrazí za ním. Môžete ju sledovať a vypočuť si hádku. Potom zájdite za otcom a dostanete za dobrý skutok zlatku.
Ak ste sa rozhodli hrať ako zloduch, tak prijmite mužov úplatok a je to.
Môžete tiež prijať jeho úplatok a zároveň povedať jeho žene, kde je a čo robí. Takto získate zlatku od neho a druhú za dobrý skutok od svojho otca, ktorý však prehliadol váš podvod, no zlatku vám dá. Získate tak dve zlatky, no body aj do dobra, aj do zla.

Malý strážca: Choďte na námestie a z neho na juhovýchod. Poniže vás osloví chlapík, ktorý si potrebuje odskočiť a poprosí vás, aby ste mu postrážili veci, než sa vráti. (Niekedy vás osloví už na námestí). Keď odíde, objaví sa pri vás malý chlapček, ktorý vás nahovára, aby ste mu porozbíjali sudy, že v nich isto niečo nájdete. Začne sa vám posmievať.
Ako dobrákovi vám stačí stáť na mieste, ignorovať chlapca a čakať, kým neuplynie ukazovateľ času, než sa chlapík vráti. Keď sa vráti, pochváli vás a môžete ísť za otcom po zlatku.
Ako lapaj choďte do bočných skladov a rozbite v nich sudy. Celkovo je tam deväť sudov a nájdete v nich troch chrobákov (ktorých zložíte jednou ranou) a jednu zlatku. A samozrejme máte za to zlé body.
Ak to tu vyriešite po dobrom a dostanete zlatku od otca, stále potom môžete rozbiť sudy a získať ďalšiu zlatku, no tak ako predtým, keď to spravíte oboma možnosťami, získate aj dobré, aj zlé body.

Šikana: pokračujte ďalej na východ a cestou stretnete dvoch chlapcov, kde sa ten väčší vyhráža tomu menšiemu. Oslovte ich oboch. Väčšiemu vadí, že sa krpec hrá s jeho sestrou a chce mu vziať ich medvedíka. Malý vás prosí o pomoc.
Dobrák vie, čo má spraviť. Zmláťte väčšieho chlapca (medzerníkom si ho zamerajte a udrite) a potom oslovte krpca, od ktorého dostanete medvedíka.
Ako darebák zmláťte malého chalana, ktorý vám po bitke dá medvedíka. S medvedíkom sa spája ďalšia úloha, ale ak nechcete, dajte ho zlému chalanovi, ktorý vám za neho dá zlatku, ktorú vzal krpcovi.

Medvedík: po meste sa pohybuje malé dievčatko. Môžete ho osloviť aj skôr, než získate medvedíka. Posťažuje sa vám, že stratila svojho medvedíka a chcela by ho späť. Medvedíka získate od chlapca, ktorého šikanoval väčší chlapec. Získate ho aj po dobrom, aj po zlom.
Ako dobrák jej medvedíka vráťte. Za dobrý skutok získate od otca mincu.
Ako darebák dajte medvedíka chalanovi, ktorý šikanoval malého chlapca.

----

Po splnení všetkých dobrých (alebo zlých skutkov) máte dostatok mincí. Zájdite na námestie, kde je obchodník vykrikujúci svoje ponuky. Kúpte od neho za tri zlatky balíček čokolády. Zájdite na sever mesta, kde sa na poli hrá vaša sestra. Pohovorte si s ňou a dajte jej narodeninový darček. Potom sa vydajte späť do centra, no preruší vás animačka, v ktorej vtrhnú do dedinky banditi, celú ju vypália a všetkých vyvraždia.
Po scénke vybehnite cestou hore na most (inakadiaľ sa ani nedá, lebo vás blokujú horiace kusy) a prebehnite mostom k vášmu domu. Tam stretnete chlapíka menom Maze, ktorý vás odvedie do Gildy Hrdinov.



2. Dospievanie - Heroe´s Guild

Maze vás odvedie do Gildy Hrdinov. Vašou spolubývajúcou bude študentka Whisper. Keď po animačkách získate kontrolu, tak zbehnite dole schodmi a choďte cez dvere úplne naľavo. Tam je knižnica. Prezrite si každú policu a získate 11 kníh (The Pale Balverine; The Hierarchy of Weapons; The Other Land; Creatures of Albion Book I; Creatures of Albion Book II; Creatures of Albion Book III; The Old Kingdom; The Northern Wastes; The Tale of Twinblade; The Dragons; The Arena.). Vráťte sa do centrálnej haly, kde ste začali po animačke. Máte tam dvojo schodísk, no obe vedú na poschodie, do ubytovní. Preskúmajte to tu a prezrite všetky poličky. Nájdete tu tri knihy (Three Haikus by Miko the Bard; The Tale of Maxley; A Love Story) a jedno tetovanie (Kryndon Tatto). Vráťte sa dole schodmi a vybehnite vonku pred budovu. Než prejdete mostom, tak choďte úplne napravo do veže, v ktorej žije Maze. Vybehnite hore schodmi, uvidíte zaujímavý rozhovor Mazeho s nemŕtvym hrdinom. Potom mu prezrite dve poličky s knihami a vezmite si dve knihy (A History of the Guild; Jack of Blades). Vráťte sa naspäť dole a choďte teraz na opačnú stranu, na tomto brehu rieky. Tam prejdite mostom na druhú stranu a choďte doľava. Je tam dom služobníctva.

Jablkový koláč: Oslovte v dome služobníctva ženu, ktorá vám povie, že pripravuje koláč, no chýbajú jej ešte štyri jablká. Ponúknite sa, že jej ich pomôžete zohnať. Choďte k druhému mostu. Pri ňom je veľká skala. Neďaleko nej je na zemi prvé jablko. Od skaly choďte ďalej na západ, k stromu, okolo ktorého sú cvičné figuríny. Neďaleko je most vedúci k vodopádom a Démonej bráne. Pri moste je druhé jablko. Neďaleko tohto mosta je strom a pod ním strieborná truhlica. Medzi stromom a truhlicou je tretie jablko. Teraz choďte k cvičisku pre lukostreľbu. Nad ním je drevený vozík a povyše neho je pod stromom, na zemi štvrté jablko. Zaneste jablká žene a dostanete od nej za odmenu čučoriedkový koláč.

Preteky: Teraz choďte do záhrady pri Mazeovej veži. Sú tam dvaja členovia gildy, ktorí sa hádajú o tom, kto je rýchlejší. Tvrdí že je najrýchlejší a ak ho chcete poraziť, musíte dobehnúť k démonej bráne a späť za menej než 50 sekúnd. Ak prijmete jeho výzvu, hneď po rozhovore vám začne bežať čas, tak hneď bežte. Brána je neďaleko, prejdite cez most za rieku a tam doprava cez ďalší most a k bráne medzi dvoma vodopádmi. Dotknite sa jej (nerozprávajte sa s ňou) a bežte naspäť. Len čo dobehnete, oslovte znovu chlapíka a ak ste to stihli než vám uplynul 50 sekundový limit, zvládli ste to. Ako odmenu vám dá 25 zlatých. Ak ste to nestihli, môžete si to kedykoľvek zopakovať.

Tréning: Teraz konečne prejdite mostom a zbehnite k tréningovej ohrade, pri ktorej stojí Guildmaster. Oslovte ho a čaká vás cvičenie v boji. Najprv útočte na figurínu päsťami. Po chvíli vám, povie, aby ste skúsili niečo, čo spôsobí väčšie poškodenie a dostanete palicu. Chyťte ju (Q) a udierajte ňou figurínu. Keď ju zničíte, Guildmaster vás poučí, že z nepriateľov vypadnú skúsenostné orby, ktoré musíte zbierať, aby rástli vaše skúsenosti. Získate ich tak, že cez ne prejdete, alebo si ich pritiahnete (Shift). Vezmite si tento orb. Potom získate prvý quest.

- Melee Combat Test -
Máte zničiť chrobáky, ktoré sa objavili v neďalekom lese. Odmena zaň je 20 zlatých a 30 bodov reputácie. Zájdite za Gildmasterom, ktorý sa postaví k vchodu do lesa a sami vstúpte do lesa. Do oblasti Guild Woods. Tam pobite palicou desať chrobákov. Nezabudnite si z nich pobrať skúsenosti. Potom sa vráťte za Guildmasterom. Ponúkne vám možnosť vyrásť a stať sa učňom. Prijmite ju.

- Guild Training -
Preberáte sa ráno o pár rokov neskôr a máte sa hlásiť u Guildmastera. Zájdite za ním k tréningovej ohrade a čaká vás tréning so skutočnou zbraňou. Dostanete meč a protivníkom bude Whisper. Najprv ju musíte sedemkrát zasiahnuť. Potom sa máte blokovať, tak len držte blok a nech vás Whisper päťkrát zasiahne (respektíve nezasiahne). Napokon vás čaká súboj na ostro, takže ju porazte. Potom sa presuňte k streľbe. Pri streľbe sa môžete prepnúť aj do pohľadu prvej osoby, aby ste mohli lepšie zamieriť (ľavým myšítkom napnete luk, pravým si prepnete pohľad a kolieskom približujete). Najprv len trafte tri nehybné figuríny. Potom máte minútu na nazbieranie čo najviac bodov, strieľajte do hýbajúcich sa figurín. Čím vzdialenejšia figurína, tým viac bodov, čím silnejší zásah (dlhšie podržať tlačidlo) tým viac bodov. Po tomto teste sa presuňte vyskúšať si mágiu. Najprv len streľte blesk do figuríny (držte shift a stlačte ľavé tlačidlo myši). Potom máte útočiť na všetky tri figuríny. Keď jednu zasiahnete, tak sa otočí chrbtom, keď sa opäť otočí predkom, tak do nej streľte blesk opäť. Čím ste úspešnejší v ktoromkoľvek z týchto testov, tak vás viac Guildmaster pochváli, no na splnenie testu stačí byť dobrý.

----

Po testoch vás čaká ešte záverečná skúška. No môžete sa tiež zabaviť s niektorými možnosťami. Po poslednom teste vôle vám Guildmaster povedal, že Whisper sa šla zabaviť do lesov, tak sa vás spýta, či chcete ísť za ňou a počkať so skúškou, alebo ju prijať hneď. Zvoľte si ísť za Whisper. Než pôjdete do lesa, máte ešte pár možností.

Bojová výzva: Zájdite k tréningovej ohrade a oslovte muža pri nej. Navrhne vám, aby ste si zopakovali súboj s Whisper a ak ho zvládnete na A+, tak získate odmenu. Je to obyčajný boj, no musíte byť perfektný, čiže nedostať príliš veľa zásahov a rýchlo ju poraziť. Po boji vám vždy oznámi vaše hodnotenie. Ak ste to nezvládli, môžete si to kedykoľvek zopakovať, ak ste to zvládli na A+, tak dostanete Iron Katana.

Strelecká výzva: Pri ohrade, kde sa trénuje streľba, stojí chlapík v kapucni, ktorý vám navrhne predviesť sa v streľbe. Tak ako v boji, aj tu musíte na zvládnutie dosiahnuť hodnotenie A+. Máte minútu na to, aby ste nastrieľali čo najviac bodov. Stačí vám na to okolo 160 bodov, no môžete aj viac. Strieľajte najmä do poslednej, tretej figuríny, ktorá je za najviac bodov. Ak získate hodnotenie A+, dostanete za odmenu Yew Crossbow.

Magická výzva: na ostrovčeku pred démoňou bránou, kde ste trénovali s Guildmasterom mágiu, oslovte muža v čiernej kapucni. Ponúkne vám skúšku vašej schopnosti ovládať mágiu. Je to rovnaké, ako pri prvom teste, strieľajte magické blesky na figuríny, ktoré sú otočené smerom k vám. Ak to zvládnete na A+, tak dostanete odmenu Will Potion a Resurrection Phial.

Vrabce: Pred hlavnou budovou stojí muž s kapucňou. Oslovte ho a požiada vás, či by ste nepostrieľali vrabce, ktoré ho tu v Gilde otravujú. Za každého zabitého vrabca vám dá 5 zlatých a 1 bod reputácie. Vrabce sú na rôznych miestach v Gilde, na strechách, na stromoch, tak ich len pohľadajte a postrieľajte. Keď ich postrieľate všetky, dostanete prémiu 20 zlatých.

- Will Combat Test -
Teraz choďte k vstupu do Guild Woods. Stojí tam Whisper. Ak ju oslovíte, tak vám povie, aby ste šli prvý. Vstúpte do lesa a v animačke sa vyberiete s Whisper k hniezdu chrobákov, no cestou zbadáte za jazierkom banditov. Whisper vám povie, že vás bude liečiť, ak to bude potrebné a vy sa ich máte zbaviť. Takže buď vytiahnite luk, alebo použite mágiu a postrieľajte banditov na druhej strane jazierka.

---

Vráťte sa naspäť do Gildy a v hlavnej budove, pri mape, oslovte Guildmastera, aby ste dokončili svoj výcvik. Voliteľné úlohy už nebudete môcť potom spraviť, tak ak ich máte hotové, alebo sa s nimi nechcete zabávať, tak prijmite záverečnú skúšku.

- Guild Training - /pokračovanie/
Guildmaster vám oznámi, že váš záverečný test na vás čaká v lesoch, tak sa vydajte opäť do Guild Woods. Tam na vás čaká Maze, ktorý si vás preverí osobne. Na začiatok ho máte sedemkrát zasiahnuť mečom. Nebojuje, len sa občas teleportuje z miesta na miesto, tak za ním behajte a sekajte ho. Potom ho máte sedemkrát zasiahnuť z luku a napokon sedemkrát bleskom, takže použite streľbu aj mágiu a splňte svoju úlohu. Tým ste splnili záverečnú skúšku. Vráťte sa do Gildy, kde vás čaká animačka, v ktorej budete menovaný Hrdinom.

---

Po ceremoniáli vám ešte Guildmaster povie o povyšovaní vašich schopností. Keď dohovorí, vstúpte na žiariacu plošinu neďaleko neho a zobrazí sa vám tabuľka, v ktorej keď na čokoľvek kliknete, tak vám o tom Guildmaster povie. Môžete si zvyšovať tri základné vlastnosti, podľa toho, či chcete byť strelec, bojovník, alebo mág. Po rozhovore vám ešte povie, aby ste si vzali questovú kartu. Kliknite na veľkú mapu v centre Gildy a tam máte na výber zatiaľ len quest Wasp Menace. Neskôr tu budete prijímať všetky questy Gildy.

Tak, skoro hotovo. Keď vás vymenovali za hrdinu, tak ste dostali aj nejaké vybavenie a jedno z toho môžete hneď použiť. Zájdite k démonej bráne - Démonia brána (Heroe´s Guild). Takýchto brán je v Albione niekoľko a každá vyžaduje špeciálny spôsob jej otvorenia a každá tiež ukrýva nejaký poklad. Táto brána v gilde je medzi vodopádmi, za ostrovčekom, na ktorom ste trénovali magické útoky. Oslovte bránu a povie vám, že vaša cesta nie je dosť svetlá. V inventári si nájdite medzi rôznymi predmetmi lucernu (Lamp) a použite ju. Brána sa otvorí a za ňou nájdete v truhlici Elixir of Life, v skriniach tetovanie (Howl Tattoo) a knihu (Book of Spells) a ďalšiu knihu na stole (Making Friends). Vráťte sa do Gildy a prejdite hlavnou bránou von.



3. Prvé kroky.
Lookout Point, Picnic Area, Heroe´s Guild


Tak, skončil sa tréningový tutoriál a čaká vás svet. Než sa do neho pustíte, splňte si najprv ešte práve zadaný quest. Dobehne za vami chlapík, ktorý vás volá, aby ste šli pomôcť jeho priateľom. Bežte za ním a keď zastane, vstúpte sami ďalej do susednej oblasti. Tam uvidíte, ako osy útočia na ľudí.


- Wasp Menace -
Vbehnite tam a pobite ich - používajte ľubovoľný druh útoku. Nezabudnite zbierať skúsenostné orby. Po zabití poslednej osy sa objaví obrovská osa (Giant Wasp). Môžete s ňou bojovať aj mečom, no je ťažké ju zasiahnuť, keďže sa stále hýbe vo vzduchu, tak na ňu radšej použite mágiu, alebo luk. Nebuďte pri nej blízko, občas sa po vás vrhne, inak občas vytvorí tri malé osy, ktoré vás napadnú. V takom prípade sa ich zbavte, nech neotravujú a venujte sa veľkej ose. Keď ju zabijete, quest je kompletný, a získali ste aj trofej (Was Queen´s Head). Po boji si poberte veci zo stolov. Ľudia ich tam nechali, tak to nie je krádež. Máte tam nejaké jablká, koláče, Kartu vizáže (Standard Beard) a Health Potion.

----

Dostanete správu, že na vás čaká ďalšia úloha, tak sa teleportujte naspäť do Gildy (G). Tam vám povedia, že na vás čaká Maze v mestečku Bowerstone. Takže quest máte, tak opustite Gildu a vráťte sa do Lookout Point. Vonku pri bráne je Leo - Hero Title Vendor. Môžete si u neho kúpiť nový titul. Nie je to podstatné, ale zatiaľ ste známy ako Chicken Chaser a nie je nič moc, keď tak na vás pokrikujú.

Žobrák a grázel: Vybehnite cestou hore do centrálnej časti. Tam nájdete starca a mladého grázla, ako sa vadia. Rozhodnite sa, ku komu sa pridáte. Ak chcete pomôcť žobrákovi, tak vás poprosí, aby ste sa zbavili toho grázla a hra vám poradí použiť vaše vyjadrovacie prostriedky. Tak sa na neho nasmerujte, aby bol vysvietený a prdnite si. Zbavili ste sa ho a žobráka potešili. Získate tak 20 dobrých bodov. Ak to chcete spraviť naopak, tak ponúknite spoluprácu grázlovi, párkrát si grgnite na žobráka a získate 20 zlých bodov.

Strieborný kľúč 1: Otočte sa na západ, naľavo od sochy a tam máte aktívne nejaké kríky. Použite meč a rozsekajte ich. Zbehnite dole otvorenou cestičkou a na jej konci nájdete váš prvý strieborný kľúč.

Vráťte sa hore a choďte na východ do mesta.



4. Bowerstone - Prieskum mesta
Bowerstone South, Bowerstone Quay


Vstúpte do mesta a hneď vás v animačke zastaví strážca, ktorý vám odoberie zbrane, ktoré nesmiete voľne nosiť po meste. Tiež vám povie, aké možnosti mesto ponúka. Nezabúdajte, že vykrádanie bytov a rozbíjanie cudzieho majetku sú zločiny, pri ktorých, keď ste prichytený, platíte pokutu a celkovo máte za ne zlé body. Po scénke sa vrhnite sami na prieskum. Máte tu dosť obchodníkov, tak u nich môžete neskôr utrácať svoje ťažko zarobené peniaze.

Strieborný kľúč 2: Než pôjdete ďalej, vstúpte naľavo do domu obchodníka s oblečením. Vybehnite na poschodie a na balkóne si vezmite strieborný kľúč.

Keď presnoríte poličky s knihami v jednotlivých domoch, nájdete 5 kníh. (The Repentant Alchemist; Windbreaker Rule Book; Eyes of a Killer; The Guild of Zeroes; You Are Not a Bad Person).
Ďalšie veci, ktoré nájdete sú karty vizáže a tetovania: Regural Beard, Seachaos Arm Tattoo, Puding Basin, Normal Haircut, Ponytail.

- Maze´s Informations -
Potom pokračujte cestou nahor a pred krčmou stojí Maze. Povie vám, že je tu možnosť, že vaša sestra prežila útok na Oakvale. Potom odíde a máte si ísť vziať novú úlohu do Gildy.

----

Briar Rose Hero Doll: V krčme si môžete zahrať hru s kartami. Je to pexeso, proste otáčate vždy dve karty a ak sa zhodujú, tak zostanú obrátené. Ak nie, tak sa opäť zakryjú. V stanovenom čase musíte nájsť všetky dvojice kariet. Samozrejme môžete na hru staviť peniaze a následne ich prehrať, alebo vyhrať. Ak zvládnete hru pod 25 sekúnd, tak dostanete aj extra prémiu, figúrku hrdinky Briar Rose. Potom sa za vami zastaví malý chlapček a povie vám, že figúriek je viac. Ich učiteľ má tú najvzácnejšiu, takže ak získate všetky, máte sa za ním zastaviť.

Pred polnocou, okolo desiatej choďte do Lookout Point a kliknite na sochu v jeho strede. Keď dostanete oznam, že socha ukazuje na Bowerstone, tak choďte do mesta a v meste zájdite za krčmu. Tam sú dvere vedúce do pivnice pod krčmou (Tavern Cellar Door). Vždy sú zamknuté, ale teraz sa dajú otvoriť. Dole nájdete v truhlici Leather Chest Piece.

- The Sick Child -
V meste na vás vykrikuje malé dievčatko. Oslovte ho a povie vám, aby ste ho nasledovali. Zavedie vás za mamou, ktorá vás požiada o pomoc pri hľadaní húb, pretože jej syn je chorý. Tie huby potrebuje čarodejka, aby ho mohla vyliečiť. Čarodejka je v Bowestore Quay, tak ju tam oslovte, nech vás trocha navedie. Splnenie tohto questu je na dlhšiu dobu, ale popíšem ho tu celý.
V oblasti Picnic Area je žena, ktorá jednu hubu už použila. Je trocha mimo a chce, aby ste ju zabavili. Zatancujte jej trikrát kazačok a vyrehotaná vám hubu daruje.
V oblasti Guild Woods je chlapík, ktorý sa na párty zoznámil s nejakou Myrou a zaľúbil sa. Máte jej zaniesť list do Oakvile. Keď sa tam dostanete, tak jej dajte list. Môžete povedať, od koho je, ale tiež môžete povedať, že je od vás a získate 20 zlých bodov. Tak či tak, dostanete od nej odpoveď na druhom liste. Nie je v ňom oslovenie, tak ho zaneste do Guild Woods a chlapík naradostený, že našiel lásku a už nemusí drogovať, vám hubu daruje. - Inak, chlapíka môžete zabiť a hubu získať násilím, za 60 zlých bodov.
V oblasti Barrow Fields je obchodník, od ktorého môžete hubu kúpiť za 1500 zlatých. Môžete mu ju aj ukradnúť, no je to zločin a získate zlé body.
V Heroe´s Guild je posledná huba, je v rieke pri démonej bráne, stačí ju vyloviť udicou.
Keď máte všetky štyri, zaneste ich čarodejke a tá z nich spraví nápoj. Ten zaneste matke chorého chlapca. Nápoj ho uzdraví a vy získate 2000 zlatých a 200 bodov reputácie.

----

Teraz prejdite bránou na druhej strane mesta do prístavu (Bowerstone Quay).
Na začiatku je čarodejka, ktorú oslovte kvôli chorému chlapcovi a povie vám, že potrebuje, aby ste jej zohnali štyri modré muchotrávky.

Pästný súboj: Prejdite ďalej a tam narazíte na kruh, okolo ktorého v noci postáva skupina ľudí. Oslovte ich vodcu a ponúkne vám možnosť zúčastniť sa ich zápasníckeho turnaja. Vstupné je 50 zlatých. Toto je ľahký súboj, tak súhlaste. Čakajú vás štyria protivníci. Buďte v kruhu, ak sa dostanete von, tak sa do 10 sekúnd vráťte naspäť. Nezabudnite sa kryť (blokovať) a porazte troch protivníkov. Posledným, štvrtým, je samotný vodca. Je trochu silnejší, ale dá sa zvládnuť celkom v pohode. Keď ho porazíte, získate odmenu 350 zlatých (250, ak ste dostali nejaký zásah) a potvrdenie o zvládnutí prvého zápasníckeho turnaja (Fist Fight Level 1 Passed).
Tohto súboja sa môžete zúčastniť každú noc, čo je dobrý spôsob, ako si privyrobiť.

- Beardy Baldy -
Pri móle sedí na lavičke starec. Oslovte ho a povie vám, že by vás chcel predstaviť svojej dcére. Súhlaste a dá vám kartu vizáže na účes (The Pudding Basin), ktorý sa páči jeho dcére. Zájdite do centra mesta a nechajte sa ostrihať podľa tejto karty. Keď si zmeníte účes, vráťte sa za ním a dá vám kartu na bradu (Mutton Chop Beard) a keď si ju necháte spraviť, dá vám ešte kartu na fúzy (Trader Style Moustache Card). Keď sa za ním vrátite takto zmenený, tak vám povie, že si z vás len vystrelil a chcel vidieť, ako hlúpo budete vyzerať. Keďže ste ho však pobavili, dá vám za odmenu dobré tetovanie (Fire Monkey Tattoo). Získate tiež 100 zlatých a 100 bodov reputácie.

---

Vráťte sa do Gildy a vezmite si z mapy v centre nový quest. Na výber sú dva, útok na farmu a ochrana farmy. Teda si zvoľte podľa toho, či ste zlý, či dobrý. Ešte sa môžete pochvastať, čo je dobrá možnosť privyrobenia, ak si veríte, že to zvládnete.

Potom choďte do Lookout Point (ak ste sa chvastali, tak ste už tam) a z neho prejdite do Greatwood.



5. Greatwood - akcia na Orchardovej farme.
Greatwood Entrance, Fisher Creek, Greatwood Lake, Orchard Farm


Greatwood Entrance

Po vstupe vás tu čaká Whisper, ktorá vám oznámi, že prijala opačný quest ako vy, takže sa zrejme ešte stretnete. Trúba. V les vás čakajú nepriatelia (osy a banditi). Likvidujte ich a zbierajte skúsenosti. Tiež v lesoch narazíte na civilistov, takže ak hráte za zloducha, tak ich kľudne zabíjajte. Niektorí z nich sú potulní obchodníci, tak môžete využiť ich služieb. Keď vyčistíte túto oblasť, tak ju preskúmajte a v truhlici nájdete Will Master´s Elixir (natrvalo zvýši maximum vašej Many). Nájdete aj ďalšie veci ako Health Potion a Will Potion. Naľavo od vchodu z Lookout Point je malá cestička, ktorá vedie k dvom sochám, medzi ktorými je prázdny priestor. Keď vstúpite do lesa na obed (slnko je v strede na ukazovateli dňa/noci. Musíte sem vstúpiť v tom období, nestačí čakať od rána), tak medzi tými sochami nájdete truhlu. Otvorte ju a vezmite si Piercing Augmentation. Potom prejdite na severovýchode do Fisher Creek. Orchard Farm chvíľu počká.


Fisher Creek

Po vstupe na vás volá muž zo svojho domu o pomoc, pretože sú tu v okolí osy. Pobite ich a muž vám poďakuje a za odmenu vám dá Rybársku udicu.

- Fishing Lesson -
Chlapík vám povie, ako rybárčiť. Hneď si to choďte vyskúšať k rieke. Kúsok od jeho domu vidíte kruhy na hladine. Choďte tam, postavte sa k zábradliu a keď sa vám zobrazí háčik v ľavom dolnom rohu, stlačte príslušné tlačidlo (F1) a nahodíte udicu do vody. Čakajte, kým niečo zaberie a potom stláčajte ľavé tlačidlo myši. Keď ryba ťahá lanko, vtedy príliš nestláčajte, aby ste ho prílišným tlakom neroztrhli. Keď ryba povolí, opäť ťahajte/ stláčajte. Lovte, kým nevylovíte zlatú rybku. Gold Fish je zároveň trofej a ukončenie tohto questu.

----

V rybárovom dome si vezmite z poličky knihu (A Hero´s Journey I).

Strieborný kľúč 3 a korisť: Choďte potom za rybárovu drevenicu. V truhlici tam nájdete Rukavice (Leather Gauntlet). Vo vode tam vidíte štyri miesta, kde sa robia na hladine kruhy. Nahoďte tam udicu a vytiahnete 100 zlatých, Kartu vizáže (Working Moustache), rybu Moonfish a Strieborný kľúč.


Heroe´s Guild, Lookout Point

Strieborný kľúč 4. Muchotrávka. Korisť: Aby sme mali veci po poriadku, môžete si odskočiť do Gildy. Je tam pár vecí, ktoré čakajú na rybára. Pri démonej bráne vylovte z jazierka Modrú muchotrávku (pre quest The Sick Child). V Guild Woods vylovte strieborný kľúč. 4. Choďte do Lookout Point a pred vstupom do Picnic Area máte na vode kruhy, tak nahoďte a vylovte Ages of Skill Potion. Potom sa vráťte do Greatwood Entrance.


Greatwood Entrance, Greatwood Lake.

Z Greatwood Entrance môžete prejsť priamo do Orchard Farm, no tam je uzavretá cesta. Ak ste si zvolili quest Attack Orchard Farm, tak vás tam čakajú banditi, ktorí cestu uvoľnia. Ak ste si zvolili quest Protect Orchard Farm, tak sa cez barikádu nedostanete, takže sa vráťte do Greatwood Entrance a choďte do Greatwood Lake.

Strieborný kľúč 5. Tam choďte najprv napravo, hore kopcom k zničenému mostu a máte tam piaty strieborný kľúč.

Vráťte sa dole a choďte cez most, kde stretnete pár banditov. Na ostrovčeku je Strieborná truhla na 5 kľúčov, tak ju otvorte a získate Elixir of Life. Pokračujte do Orchard Farm.


Orchard Farm

- Protect Orchard Farm -
Ak ste dobrák, tak ste si zvolili ochrániť farmu. Keď dorazíte, majiteľ farmy vás privíta a odíde do domu. Máte na pomoc dvoch strážcov. Banditi prichádzajú z jednej strany, najskôr dvaja a potom dve vlny po troch. Ak ste sa vystatovali, tak dávajte pozor, nech nezabijú stráže a nech nič neukradnú. Jednoducho čakajte na ceste, z ktorej prichádzajú a likvidujte ich. Keď ich všetkých dostanete, objaví sa Whisper. Blokuje sa, takže musíte použiť špeciálny úder. Sekajte do nej, kým sa vám nerozžiari meč a vtedy stlačte pravé myšítko a spravíte silný útok, ktorý prerazí jej obranu a objaví sa vám jej život. Potom s ňou bojujte a porazte ju. Získate jej brošňu ako trofej (Whisper´s Booch).

- Attack Orchard Farm -
Ak ste zloduch, tak ste si zvolili zaútočiť na farmu. Keď dorazíte, stretnete dvoch banditov, ktorí práve odpália zátarasy. Spoločne vbehnite na farmu a zabite troch strážcov. Zaveďte banditov do skladu a jeden z nich vezme krabicu. Odprevaďte ho k miestu, kde ste sa s nimi stretli a tam ju zloží. Vráťte sa pod druhú krabicu a napadnú vás ďalší traja strážcovia. Odneste krabicu a vráťte sa po poslednú, tretiu. Opäť vás napadnú traja strážcovia. Po ich porazení odneste aj túto tretiu krabicu. Keď banditi odídu s krabicami, objaví sa Whisper. Blokuje sa, takže musíte použiť špeciálny úder. Sekajte do nej, kým sa vám nerozžiari meč a vtedy stlačte pravé myšítko a spravíte silný útok, ktorý prerazí jej obranu a objaví sa vám jej život. Potom s ňou bojujte a porazte ju. Získate jej brošňu ako trofej (Whisper´s Booch).

-----

Strieborný kľúč 6 a Korisť: Po boji si prezrite oblasť. Za stodolou je truhla, v ktorej je drahokam (Jet). Ďalej pri vchode do jabloňovej záhrady je druhá truhla, v ktorej je Treasure Clue 5. Medzi stodolou a domom je mláka, s kruhmi na hladine, tak v nej trochu rybárčite a vytiahnite Elixir of Life. Choďte do jabloňovej záhrady a pod stromami môžete nájsť nejaké popadané jablká. V záhrade je prístup k dvom mólam. Pri každom sú kruhy na hladine, tak si pri oboch zarybárčite. Z jedného vytiahnete tetovanie (Coron Visor Tattoo) a z druhého Strieborný kľúč.



6. Ďalšie úlohy.
Lookout Point, Greatwood Entrance, Orchard Farm


Vráťte sa do Gildy a choďte z nej von do časti Lookout Point. Je tam potulný obchodník, ktorý vás požiada, aby ste ho odprevadili na Orchardovu Farmu.

- Orchard Farm Escort -
Súhlaste, že ho vezmete na farmu a zavolajte ho (Follow medzi vyjadrovacími výrazmi) so sebou. Choďte do Greatwood Entrance. Tam sa prebojujte priamo do Orchard Farm. Cestou vás tu však už nečakajú len osy, ale aj banditi. Len čo vstúpite do Orchard Farm, tak vám dá odmenu v zlatkách a ak sa mu cestou nič nestalo, teda neutrpel ani škrabanec, dá vám ešte prémiu v podobe drahokamu. Potom sa rozbehne do domu. Bežte za ním a vstúpte do domu. Môžete si vziať dve knihy (Making Friends; A Rotten Apple).

---

Vráťte sa do Gildy a vezmite si quest. Máte ich tam viac, tak postupne.

- Hobbe Killing Contest -
Zájdite na Orchardovu farmu a tam stretnete Whisper. Orchard vás požiada, aby ste ho zbavili Hobbesov. Bežte s Whisper na koniec záhrady, kde na vás budú útočiť. Máte tri a pol minúty. Likvidujte ich, kým vám neuplynie časový limit a snažte sa, aby ste ich zabili viac, než Whisper. Môžete si pomôcť aj tak, že dorazíte nepriateľov, ktorých už doráňala Whisper. Podstatné je, kto viacerých zabije. Ak ich Whisper zabije viac, ako vy, quest je nesplnený. Whisper. Po boji získate ako trofej Hobbesov Zub (Hobbe´s Tooth).

----

Vráťte sa do Gildy a pozrite si questy. Na druhý vedľajší zrejme zatiaľ nemáte dosť reputácie, tak prijmite hlavný quest Trade Escort. Môžete si skočiť do mesta kúpiť nejaké lepšie vybavenie, lebo teraz sa už dosť nabojujete. Tiež si kúpte jednu bonboniéru a rýľ.



7. Greatwood 2 - prechod do temného lesa.
Greatwood Gore, Greatwood Cullis Gate, Rose Cottage, Greatwood Caves


Greatwood Gore

Keď ste pripravený choďte do Lookout Point, z tadiaľ do Greatwood Entrance, do Greatwood Lake a odtiaľ do novej oblasti Greatwood Gore. Tu vás čaká tábor banditov.

- Bandit Toll -
Prvý bandita, na ktorého narazíte vás osloví pri vstupe a požaduje od vás zaplatenie 400 zlatých, aby ste mohli prejsť. Ak chcete, kľudne zaplaťte a prejdite oblasťou, no ste predsa hrdina a nenecháte sa zastrašiť takou zberbou, takže odmietnite zaplatiť a vstúpte. Vtedy vás napadne. Zabite ho, aj ostatných banditov v oblasti. Pár ich je v strede a pár napravo, menšia skupinka je v tábore naľavo, kde jej aj ich vodca. Ak ho zabijete, ostatní sa dajú na útek, ale prečo prichádzať o skúsenosti. Ak ste aj bojovník, tak kým na vás bežia, používajte luk a meč, až keď dobehnú, uľahčíte si tým prácu.

-----

Keď všetkých pobijete, nezabudnete prezrieť oblasť. V dvoch truhliciach v ich tábore je Flame Augmentation a 500 zlatých. Zbehnite nižšie z tábora k ďalšej truhlici a tam nájdete Steel Pickhammer. Tiež porozbíjajte sudy a poberte si nejaké fľaštičky.

Démonia brána (Greatwood Gore): Máte tu jednu démoniu bránu, ktorú otvoríte, len ak spáchate pred ňou niečo zlé. Rozhodnutie je na vás. Ak ste zloduch, tak sem doveďte pár nevinných ľudí a zabite ich pred očami brány. Druhý spôsob je zjesť kuriatka (Crunchy Chicken, na predaj v Darkwood Campe), za jedno máte 5 zlých bodov, tak ich zjedzte okolo 10. Potom vás brána vpustí dovnútra. Ak ste dobrák, tak nezabíjajte, len zjedzte pár kuriatok a potom jedzte tofu - za každé jedno zjedené máte 5 bodov dobra (?). Za bránou sa ako k šípovej Ruženke presekajte kríkmi k truhlici, v ktorej si vezmite Welllow´s Pickhammer.
Potom opustite oblasť a prejdite do susednej.


Greatwood Cullis Gate

Toto je celkom malá oblasť. Na úvodnom rázcestí sa dajte doľava a dôjdete k teleportu, ktorý vám uľahčí presun (už máte na teleport Gildu a mesto). Vráťte sa na rázcestie a pokračujte cestou dole. Tam je druhé rázcestie. Než pôjdete do jaskýň, odbočte najprv do Rose Cottage.


Rose Cottage

Strieborný kľúč 7, Démonia brána (Rose Cottage) a korisť: V tejto oblasti je len jeden domček so záhradou a démonia brána. Choďte k domčeku. Za ním vidíte truhlu, pred ktorou sú kríky. Rozsekajte ich a z truhlice si vezmite 500 zlatých. Za rozsekanie kríkov je síce 5 zlých bodov, no za tie peniaze sa to oplatí. Potom v záhrade choďte do kruhu zeminy, okolo ktorej sú ruže. Tam použite rýľ (ktorý ste si mali kúpiť v meste) a vykopete strieborný kľúč. Potom choďte k démonej bráne oproti domčeku. Oslovte ju a povie, že otvorí len niekomu, kto ju ľúbi. Tesne pred ňou vstúpte do inventára, navoľte si darčeky a dajte na bonboniéru možnosť použiť. Za tento darček vám otvorí. Vnútri nájdete v truhlici komplet Will User´s Bright Outfit (rukavice, topánky, tuniku a nohavice). Sú priemerne silné, ako vaša doterajšia výbava, no poskytujú aj nejakú tú atraktivitu.

Potom sa vráťte do Greatwood Cullis Gate a z nej prejdite do Greatwood Caves. Ešte pred prechodom nahoďte udicu do vody, kde sa čerí hladina a vylovte rybu (Moonfish).


Greatwood Caves

V tejto oblasti sa zatiaľ len prebojujte ďalej.

Démonia Brána (Greatwood Caves): Máte tu inak Démoniu bránu. Aby ste do nej mohli vstúpiť, potrebujete Combat Multiplier (ukazovateľ pri útoku, čím viac zásahov dávate, bez toho, aby ste nejaký dostali, tým je väčší) dostať nad úroveň 14. Nato je nutné kúzlo Physical Shield, pretože akonáhle vás pri boji zasiahnu, klesne vám Combat Multiplier asi o 4 body. Keď máte tento magický štít, tak vám zásahy odoberajú energiu z many, a nie zo života a vtedy vám Multiplier neklesá. Je to dosť náročné, takže si to kľudne nechajte na neskôr. Ak to chcete skúsiť skôr, tak sa zásobte fľaštičkami s manou, pretože ju zatiaľ iste nemáte na vysokej úrovni. Najväčšie svinstvo je, že keď prejdete z oblasti do oblasti, tak vám Multiplier o polovicu klesne. Vstúpte do Hobbe Caves a tam sa prebojujte na opačnú stranu, na koniec jaskyne a tam vstúpte do poslednej miestnosti. Tu bojujte so všetkými nepriateľmi a dosiahnite Multiplier aspoň 16. Vráťte sa do Hobbe Caves a máte 8. (Ak ste dosiahli 17 a prichádzate s 9, je to úplne skvelé). Bojujte naspäť, na začiatok jaskyne. Snažte sa, aby ste pri opúšťaní jaskyne mali aspoň level 19 až 20. Keď vstúpite do Greatwood Caves, tak máte 10. Tu porazte Earth Trolla, pri ktorom by ste si mali zvýšiť Multiplier na vytúžených 14, no je to len tak, tak, takže buďte pripravený a rýchly (prípadne použite ku koncu na Trola blesky z diaľky a buďte už pripravený pri bráne). Len čo dosiahnete 14 a koľkokoľvek naviac, oslovte bránu a vpustí vás dnu. Vnútri na vás v truhlici čaká zbraň The Cultlass Bluetane. (Ono je to naozaj ťažká záležitosť. Treba sekať rýchlo, lebo keď dlho nemáte úspešný zásah, tak vám začne sám klesať. Zásah do zbrane, ktorou sa nepriateľ vykrýva, multiplier nezvyšuje. Proste len treba skúšať, než sa to človek naučí. Kým som sa to naučil ja, mal som v štatistikách zabitých niekoľko stoviek Hobbesov. No za tú zbraň sa to oplatilo).



8. Darkwood - obchodnícka eskorta.
Darkwood Entrance, Darkwood Marshes, Darkwood Lake, Darkwood Camp, Ancient Cullis Gate, Darkwood Weir, Barrow Fields


Darkwood Entrance

- Trader Escort -
Po vstupe vás tu čakajú dvaja obchodníci, ktorých máte odviesť do Barrow Fields v rámci questu. Quest končí až po dorazení do Barrow Fields, takže prechod všetkými nasledujúcimi oblasťami prináleží k tomuto questu. Obchodníci sa pridajú k vám, tak postupujte ďalej. Na moste vás čaká tretí obchodník, ktorý je ranený. Požiada vás, aby ste ho vzali so sebou. Jeden z vašich obchodníkov je proti, pretože vidí, že je nakazený a mohol by vás napadnúť. Rozhodnite sa, dobré body ak ho vezmete k sebe, zlé, ak ho necháte v núdzi. Potom si na konci oblasti ešte vezmite veci z dvoch sudov a Ressurection Phial z truhlice.


Darkwood Marshes

Tu vás čaká Balvarine. Keď vstúpite, vrhne sa na vás od svojej mŕtvej koristi. Najjednoduchšie je na neho použiť blesky. Nepribližuje sa tak k vám veľmi rýchlo, vy sa môžete hýbať a než vám dojde mana, je po ňom. Máte tu démoniu bránu, ktorú otvoriť nie je ťažké, ale čaká vás boj, tak to odložte, kým odvediete obchodníkov do bezpečia. Viac nepriateľov tu nie je, tak choďte ďalej. Po ľavej strane stojí truhlica, v ktorej je drahokam (Jet). Pri vode je niekoľko húb, ktoré po priblížení sa k nim explodujú. Takže pozor a zničte ich z diaľky lukom, alebo najefektívnejšie bleskami. Prejdite ďalej.


Darkwood Lake

V tejto oblasti si dávajte dobrý pozor na banditov. Keď vás zbadajú, tak sa rozbehnú za obchodníkmi, nie za vami. Najlepšie je prikázať obchodníkom stáť hneď pri vstupe a potom pomaly vybiehať na banditov. Keď na nich narazíte, tak ich zastavte tým, že na nich zaútočíte. Ak prebehnú popri vás, tak utekajte naspäť, aby vám nezabili obchodníkov. Hneď po vstupe vás čakajú dvaja. Keď pôjdete cestou, vybehnú ďalšie dva páry a napokon traja banditi. Po bojoch sa vráťte k vstupu a prikážte obchodníkom, aby vás ďalej nasledovali.

Strieborný kľúč 8, a korisť: Než pôjdete dole k vode, zabočte doľava a tam na konci cesty je truhla, v ktorej sú Leather Boots. V sudoch pri nej je nejaké jedlo. Zájdite k vode a napravo nájdete v truhle 250 zlatých. Ďalej, tiež na pravej strane, nájdete zvláštnu skalu s dierou na vrchu. Keď na ňu kliknete, tak vám napíše, že sa zdá, že je v nej niečo. Streľte šíp do otvoru v skale a vypadne z nej strieborný kľúč, ktorý si vezmite. Potom prejdite ďalej do Darkwood Campu.


Darkwood Camp

Tu je obchodnícky tábor a žiadni nepriatelia, tak si aspoň na chvíľu vydýchnete. Vašim obchodníkom sa tu tiež doplní život, ak cestou utrpeli nejaké zranenia. V tábore si vezmite z prvej truhlice sekeru (Steel Axe) a z druhej truhlice Ressurection Phial a rozbite dva sudy (tu to nie je zločin) a získate Will Potion a tetovanie (Dark Wortex Tattoo). Môžete si stadiaľto odskočiť do oblasti Darkwood Chapel Of Skorm. Je to chrám boha zla a z truhlice pri chráme si vezmite Assassin Shirt. Inak prejdite z Darkwood Campu do Ancient Cullis Gate.


Ancient Cullis Gate

V tejto oblasti vás opäť čakajú banditi, tak ich zlikvidujte a nepustite k obchodníkom, ktorých nechajte na začiatku. Keď pôjdete cestou ďalej, tak sa tretí obchodník, ak ste ho so sebou vzali, premení na Balvarina, tak bežte za ním a zabite ho. Choďte na koniec. Pred druhým mostom si z truhlice vezmite Ressurection Phial. Za mostom pobite pár Hobbesov.

Strieborný kľúč 9: Z mosta potom ešte nahoďte udicu a vytiahnite strieborný kľúč. Vráťte sa po obchodníkov a prejdite do ďalšej oblasti.


Darkwood Weir

Po vstupe nechajte obchodníkov stáť a choďte sami po ceste. Tam na vás čaká zemný troll (Earth Troll). Boj zblízka neodporúčam, kým ste slabý, pretože má silné útoky, ktoré dosť znemožňujú mu výrazne ublížiť, preto je najvhodnejší luk. Kameňom, ktoré po vás hádže do diaľky, sa ľahko vyhnete a postupne ho šípmi dostrieľate. Po boji choďte do južnej oblasti. Pôjdete cez vodu medzi skaly. Tam nájdete truhlu, v ktorej je Lightning Augmentation a v sudoch Tofu, jablko a Zlatá mrkva (Golden Carrot).


Barrow Fields

Tu ste už v bezpečnej oblasti. Obchodníci sa sami rozbehnú k obývanej časti, tak choďte za nimi. Prejdite mostom a quest je konečne splnený. Ako trofej získate od obchodníkov Obchodnícke pero (Treader´s Feather).
V tomto tábore je obchodník, ktorý má na predaj modrú muchotrávku za 1500 zlatých (pre quest The Sick Child), tak ju môžete kúpiť, alebo ukradnúť a čeliť následkom svojho zločinu.

Démonia brána (Barrow Fields): Než pôjdete inam, máte tu pár možností. V prvom rade, je tu démonia brána. Keď ju oslovíte, tak vás skritizuje za to, že ste príliš chudý. Musíte pribrať. Jedzte červené mäso (Red Meat) a jablčníky (Apple Pie) a priberajte, až v tabuľke štatistík získate označenie obézny (Obese). Potom zjedzte ešte pár koláčov a mäsa priamo pred bránou a vpustí vás dnu. Vnútri nájdete v truhlici Will Master´s Elixir. S pribratím si nerobte problémy. Keď sa nebudete prejedať a budete behať a bojovať po okolí, tak opäť schudnete.

V ruinách pri démonej bráne je tiež truhlica, v ktorej nájdete zafír. Z rieky tu pri ruinách vylovte udicou rybu (Moonfish). Z rieky pri moste vylovte zase tetovanie (Coron Night Tattoo). Napokon choďte popri rieke až k strašiakovi a tam vylovte z rieky 500 zlatých. V strašiakovi v centre tohto tábora je Health Potion. Na kopci v tábore, pri rieke je kruh z kameňov. Použite naň rýľ a vykopete zlatú mrkvu (Golden Carrot). Než vstúpite do Oakvile, je tu ešte pár vecí, čo sme nechali cestou.



9. Ďalšie úlohy -
Greatwood Cave, Hobbe Cave Entrance, Darkwood Marshes, Fisher Creek


Vráťte sa najprv do Gildy, kde prijmite quest Hobbe Caves, na ktorý ste predtým nemali dostatok reputácie.

- Hobbe Cave -
Po prijatí questu zájdite do oblasti Rose Cottage, kde vám žena dá Hexagon key a poprosí vás, aby ste zachránili jej vnuka. Potom zájdite do Greatwood Caves a tam po boji do Hobbe Cave Entrance. Prebojujte sa k prvým dverám na boku a vstúpte do časti Cave Side Chamber. Tu je bandita pri klietke. Pobite všetkých Hobbesov a ponúkne vám pomoc. Nie je skvelý bojovník, ale môžete ho vziať so sebou. Vráťte sa do Cave Entrance a pokračujte ďalej, k druhým dverám po ľavej strane. Tam vstúpte do Cave Larder. Je tu strieborná truhla na päť kľúčov, ktorá obsahuje Will Master´s Elixir. Vráťte sa znova do Cave Entrance a prebojujte sa na druhú stranu jaskyne do Main Chamber. V dvoch truhliciach tu nájdete dva rát 500 zlatých a Flame Augmentation. Prejdite ďalej do Moonlit Tunnel. Tu nik nie je, tak prejdite ďalej do Focus Chamber. Tu je Nymfa, ktorá drží zajatého chlapca. Ak ste priviedli so sebou banditu, môžete jej ho dať ako výmenu za chlapca (pokiaľ ste si vzali pri vystatovaní aj možnosť obetovať nevinného človeka. Sú za to samozrejme zlé body. Ak súhlasíte, tak bandita nahradí chlapca v bariére a nemusíte s ňou bojovať). Samozrejme môžete odmietnuť. Potom vás čaká boj. Pred ním, alebo po ňom, zájdite k fakli, pri ktorej je na zemi kruh tvorený hubami. V ňom použite rýľ a vykopete Strieborný kľúč č. 10. Zaútočte na Nymfu a bojujte. Počas boja vyvolá nejakých Hobbesov, tak sa zbavte najprv ich a potom aj Nymfy. Používajte na ňu strelné zbrane (sú účinné a s mečom ju zasiahnete len veľmi ťažko). Keď padne, bariéra okolo chlapca zmizne. Vyjdite von a prejdite naspäť na povrch, von z jaskyne. Cestou pozor, pretože v jaskyni je hromada nových nepriateľov, tak hlavne chráňte chlapca. Keď vyjdete z jaskyne a ak je bandita ešte s vami, tak požaduje 300 zlatých, ako svoju odmenu za to, že vám pomohol. Buď to prijmite, alebo odmietnite - no v takom prípade vás napadne, vy máte zlé body a musíte ho zabiť. Potom už len chlapca odveďte do časti Rose Cottage. Tam oslovte chlapcovu babku a quest je splnený. Dostanete tiež trofej - Hlavu Hobbesa (Hobbe´s Head)

-----

Potom môžete vstúpiť do domčeka tu v Rose Cottage a zo skrinky ukradnúť knihu (A Hero´s Journey II).

Démonia brána (Darkwood Marshes): Teraz sa vráťte do Darkwood Marshes a oslovte Démoniu bránu. Musíte jej dokázať, aký ste bojovník a poraziť jej strážcov. Máte na výber, či chcete podstúpiť túto skúšku, tak súhlaste. Bude na vás útočiť niekoľko skupín Hobbesov, tak ich porazte. Keď padne posledný, brána uzná vašu výhru a otvorí sa. Vstúpte a v truhlici nájdete komplet Will User´s Dark Outfit (Róba, topánky, rukavice, nohavice). Je to obdoba svetlej verzie, ktorú ste už mohli nájsť.

- Fishing Competition -
Vráťte sa do Fisher Creek a oslovte chlapíka, ktorý vás tu predtým naučil loviť ryby. Práve prebieha súťaž v rybárčení. Takže sa postavte k rieke a vylovte poriadnu rybu s dobrou veľkosťou a váhou. Potom znova oslovte rybára a dajte mu rybu. Keď je poriadna, zvíťazili ste a získate prvé miesto a dostanete odmenu: Rybársky Klobúk (Fisherman Hut) Udicu Šampióna (The Rod of Champions) a Strieborný kľúč č. 11.
Quest ako taký vám zostane medzi aktívnymi questami, pretože stále môžete rybárčiť a prekonávať svoj vlastný rekord.

----

Tak a teraz sa vráťte do Barrow Fields a prejdite do Oakvile.



10. Oakvile - návrat domov.

Oakvile

Môžete tu získať rôzne knihy, pokiaľ vám nevadí kradnutie. Je to len pár zlých bodov, takže ak chcete, presnorte súkromné domy a poberte knihy z poličiek s knihami (Making Friends; A Hero´s Journey III; The Trials Of Aarkan; The Oakvale Raid; The Ugly Guide; Windbreaker Rule Book; The Sock Method). Ďalšie veci na ukradnutie sú Dark Upper Dress, Will Potion, Spiral Dementia Tattoo. Dark Lower Dress, Short Hair, Youngster Style.

Choďte na západnú pláž a na jej konci, za vstupom do jaskyne je truhla, z ktorej si vezmite Assasssin Boots. V domčeku na východnej pláži si z truhlice vezmite Oak Crossbow. Vo východnej časti mesta je malá záhradka, v ktorej si z truhlice vezmite Ressurection Phial. Posledná truhlica je za domom hore, kde ste ešte v detstve mohli nájsť chlapíka, čo podvádzal svoju manželku. V nej je 250 zlatých. Potom choďte k bojovníckemu kruhu, pri ktorom sú tri sklady. V prostrednom je tmavý kus zeme, na ktorý môžete použiť rýľ, tak to spravte a vykopete tetovanie (Balverine Skull Tattoo). Z móla na západnom pobreží si môžete zarybárčiť a vytiahnuť falošný svadobný prsteň (Fake Wedding Ring).

Whisper Hero Doll: V krčme si môžete zahrať hru tak, ako v Bowerstone, no tu to nie sú karty, ale triafanie mince do kruhu. Na stole máte rôzne veci a pomedzi ne musíte odpinkať mincu do kruhu pred chlapíkom. Stlačte ľavé tlačidlo a objaví sa šípka pri minci. Otáčajte myškou, aby ste nastavili smer a posúvajte šípku ďalej/ bližšie k minci, aby ste nastavili silu úderu. Hrá sa na štyri kolá a dokopy ich musíte zvládnuť pod 13 ťahov. Ak vám minca spadne zo stola, skončili ste.
Medzi krčah a pohár a odtiaľ priamo do kruhu.
Medzi krígeľ a krčah a do kruhu.
Pošlite mincu do pohára naľavo, na kraji stola, aby sa odrazila. Odtiaľ pomedzi krčah a krígeľ do stredu pred kruh. Tam už len do kruhu.
Smerom doprava, do pohára na okraji stola, aby sa odrazila ďalej. Tam popri prekážkach do ďalšieho pohára na konci, na okraji stola, no nie plnou rýchlosťou, aby sa vám neodrazila naspäť. Odtiaľ už len do kruhu.
Ak to zvládnete pod trinásť ťahov, tak získate odmenu bábiku Whisper.

Pästný súboj č. 2: Tak ako v Bewerstone, tak aj tu v noci nájdite chlapíka s punkom, ktorého keď oslovíte, povie vám o možnosti zúčastniť sa ich zápasníckeho turnaja. Vstupné je 50 zlatých. Súhlaste. Čakajú vás piati protivníci. Buďte v kruhu, ak sa dostanete von, tak sa do 10 sekúnd vráťte naspäť. Nezabudnite sa kryť (blokovať) a porazte štyroch protivníkov. Posledným, piatym je samotný vodca. Je trochu silnejší, ale dá sa zvládnuť celkom v pohode. Keď ho porazíte, získate odmenu 450 zlatých (350, ak ste dostali nejaké zásahy) a potvrdenie o zvládnutí druhého zápasníckeho turnaja (Fist Fight Level 2 Passed).

- Maze´s New Information -
Keď sa rozhodnete pokračovať, tak choďte na námestie, kde stojí Maze. Porozprávajte sa s ním a táto úloha je hotová. Máte si zájsť do Gildy po ďalšiu. Z mapy v centre gildy prijmite quest Find the Bandit Seeress. No než ho budete plniť, je ešte pár vecí v Oakvile.

- Treasure of the Ghost Pirate -
Zájdite na východnú pláž a oslovte ducha. Zistíte, že je to pirát, no jeho žena si myslí, že bol rybárom, ktorý sa stratil na mori. Požiada vás, aby ste jej odovzdali niečo z jeho pokladu, aby bola po jeho smrti zabezpečená. Zájdite na západnú pláž a naľavo pri móle máte možnosť kopať v piesku, tak použite rýľ a nájdete 500 zlatých. Môžete si ich samozrejme nechať, no radšej choďte ďalej po tejto pláži a nájdete pirátovu ženu, ako hľadí na more. Dajte jej to zlato a vráťte sa za duchom. Povie vám, že zvyšok svojej koristi zakopal pod sochou so sekerou.

----

Zájdite na sever k vstupu do Memorial Garden. Z hrobu, ktorý tu je, vykopte 500 zlatých. Potom vstúpte do Memorial Garden. Hneď napravo je socha muža so sekerou. Pod ňou vykopte strieborný kľúč č. 12 a Obsidian Greataxe. Prekopte ešte hroby a nájdete Zlatú mrkvu a Health Potion.

Vráťte sa do mesta. Na východe je pri studni Myra. Odovzdajte jej list od chlapíka z Guild Woods a máte možnosť povedať jej, že list je od vás. Ak poviete pravdu, tak vám dá list pre chlapíka a natešená odíde. Ak jej poviete, že je od vás, máte 20 zlých bodov, ale list vám dá aj tak. Vráťte sa za chlapíkom, dajte mu list a on vám dá na oplátku modrú muchotrávku (pre quest The Sick Child).

- Chicken Kicking Competition -
Na východe stojí chlapík, ktorý vás požiada, aby ste zbavili pláž ducha. Keď splníte quest Treasure of the Ghost Pirate, tak za ním zájdite a pozve vás na súťaž v kopaní sliepok. Zápisné je 50 zlatých. Keď sa prihlásite, objavíte sa pred dráhou, ktorá je rozdelená na štvorce. Každý štvorec má na sebe napísanú číselnú hodnotu. Pred vami sa prechádza sliepka. Kopnite ju a podľa toho, na aké políčko dopadne, toľko bodov máte. Ak nahráte nad 200 bodov, získate Strieborný kľúč. č. 13. Ak nahráte nad 250 bodov, získate Slepačí Klobúk (Chicken Hat). Potom už môžete kopať do sliepok len profesionálne, za peniaze.



11. Twinblade - hľadanie veštkyne banditov.
The Cliftop Path, Abandoned Road, Twinblade´s Camp, Twinblade´s Elite Camp, Twinblade´s Tent.


- Find the Bandit Seeress -
Teraz je čas pohnúť sa ďalej v hlavnej línii. Choďte na západnú pláž Oakvile a vstúpte do jaskyne. Nasledujúci postup sa týka tohto hlavného questu.


The Clifftop Path

Tu sa musíte dostať cez bránu. Oblasť strážia traja banditi. Keď vás zbadajú, brána sa zavrie a objaví sa vám ukazovateľ, ktorý sa pomaly napĺňa, keď vás z brány nevidia. Keď sa naplní brána sa zas otvorí a vyjdú ďalší traja banditi. Takže si kľudne pobojujte, ak chcete, no napokon sa preplížte k bráne a prejdite ňou. Najlepšie je ukryť sa za skalou neďaleko brány, pri ktorej je vlajka a keď prejdú stráže, vojsť do brány.


Abandoned Road

Keď vstúpite, tak si vypočujete rozhovor dvoch banditov o tom, že do tábora má prístup len ten, kto má plnú výbavu, takže sa musíte prezliecť za banditu. Jednoducho sa prebojujte na druhú stranu tejto cesty. Cestou narazíte na 6 truhlíc. Z piatich si vezmite päť častí oblečenia Banditu a zo šiestej Ressurection Phial.
Máte tu aj Démoniu bránu, pri ktorej potrebujete na vstup tri kompletné sady brnení. Bright Platemail Suit, ktoré však budete môcť kúpiť až neskôr v hre, Will User´s Dark robe z démonej brány v Darkwood Marshes a Bandit´s Outfit, ktoré nájdete v tejto oblasti.
Napokon vstúpte do ďalšej časti.


Twinblade´s Camp

Majte na sebe kompletnú sadu banditského obleku a oslovte banditu pred bránou. Vpustia vás dovnútra. Vnútri sa trochu poobzerajte. V juhovýchodnej časti je v sude Ages of Will, Health Potion a v truhlici 500 zlatých. Tiež tu, rovno pred truhlicou máte kruh tvorený kvetmi. Kopte v ňom rýľom a nájdete Strieborný kľúč č. 14. Máte tu aj obchodníkov s novou výbavou. Pri dvoch prázdnych sudoch stojí bandita, ktorý vám ponúkne na predaj Bandit Camp Pass, aby ste mohli prejsť ďalej, za 1000 zlatých. Môžete ho kúpiť, alebo jednoducho banditu zabite a vezmite si priepustku. Druhá možnosť ako ju získať, je zahrať si hru na pamäť. Chlapík vám ukáže pár figúriek. Keď si myslíte, že ste si ich zapamätali, tak ich zakryje a keď ich opäť odokryje, tak sú poprehadzované a je tam aj jedna nová. Musíte kliknúť na tú novú. Hrá sa na päť kôl a s každým novým kolom je figúrok na uhádnutie viac. Keď zvíťazíte pod 35 sekúnd, tak ste vyhrali a získate Bandit Camp Pass.

Twinblade Hero Doll: Keď budete mať Bandit Camp Pass, tak si hru zahrajte znova a prekonajte svoj predošlý rekord a vyhráte figúrku - Twinbladea.

Keď máte priepustku, prejdite do ďalšej oblasti.


Twinblade Elite´s Camp

Najprv sa tu poobzerajte a poberte si veci zo sudov a z truhiel - Ages of Might Potion, Ressurection Phial, 100 zlatých, Assassin Trousers a pár drobností. Na jednom stane môžete tiež nájsť pripnutý Steel Greatmace.

Pästný súboj č. 3: Aj tu sa v noci usporadúva súťaž- bitkárska súťaž. Zájdite ku kruhu, okolo ktorého v noci postáva skupina ľudí. Oslovte ich vodcu a ponúkne vám možnosť zúčastniť sa ich zápasníckeho turnaja. Vstupné je 50 zlatých. Čaká na vás šesť protivníkov. Buďte v kruhu, ak sa dostanete von, tak sa do 10 sekúnd vráťte naspäť. Nezabudnite sa kryť (blokovať) a porazte piatich protivníkov. Posledným, šiestym, je samotný vodca. Je trochu silnejší, ale dá sa zvládnuť celkom v pohode. Keď ho porazíte, získate odmenu 500 zlatých (400, ak ste dostali nejaký zásah) a potvrdenie o zvládnutí tretieho zápasníckeho turnaja (Fist Fight Level 3 Passed).

Tu sa musíte dostať do ďalšej oblasti, kam vás však nechcú pustiť. Máte pár možností. Pri ohni stoja traja vrahovia, ponúknu vám, že za 2000 zlatých vám pomôžu spôsobiť rozruch. Ak im zaplatíte, napadnú banditu a utečú. Ďalší ich prídu prenasledovať a cesta je voľná. Druhá možnosť je pri klietkach s dvoma zajatými ženami. Choďte tam a zabite ich strážcu. Nepresuňte boj nižšie, aby sa nezapojili aj ďalší. Tu ho zabite a vezmite mu kľúč, ktorým otvorte klietku. Ženy utečú a pár banditov sa ich vydá prenasledovať, vrátane banditu, ktorý stráži pred prechodom. Takže máte voľnú cestu.


Twinblade´s Tent

Teraz vás čaká boj s Twinbladeom. Jeho blokádu neprekonáte a on zase vašu bez problémov, tak sa mu len uhýbajte. Po pár ranách sa mu zaseknú čepele do zeme. Toto využite a útočte na neho od chrbta. Dáte mu dve, tri rany a vytiahne si meče a opäť útočí, tak použite rovnakú stratégiu, kým si zas neodkryje chrbát. Keď mu odoberiete dosť zo života, tak sa objaví ich veštkyňa a vy zistíte, že je to vaša sestra. Keď odíde, môžete sa rozhodnúť Twinbladea zabiť, alebo nechať žiť (120 dobrých, alebo zlých bodov). V prípade boja vás napadnú aj ostatní banditi. Tých inak môžete pozabíjať skôr, než napadnete Twinbladea.
Potom si poberte veci zo sudov, z truhiel - 750 zlatých, Ressurection Phial a aj z truhly na boku - diamant. Odíďte. Keď vyjdete z oblasti, tak máte quest splnený a získali ste aj ako trofej Pečať banditov (Bandit Seal).



12. Ďalšie úlohy -
Oakvile, Twinblade´s Tent, Barrow Fields, Twinblade´s Camp.


Vráťte sa ešte do Oakvile po jednu vedľajšiu úlohu.

- Murder with a Twist -
Keď sa po splnení questu Find the Bandit Seeress vrátite do Oakvile, tak zájdite do severozápadnej časti. Tam čakajú traja strážci. Oslovte ich vodcu a povie vám o vrahovi, ktorý je v blízkosti Twinblade´s Tentu. Zabil jeho brata a ocenili by, keby ste sa podujali skoncovať s ním v mene pomsty a spravodlivosti. Súhlaste.
Zájdite do lokácie Twinblade´s Tent a tam stojí vrah s dvoma pomocníkmi. Oslovte ho a zistíte, že on a ten strážca sú bratia. Vytiahnite zbraň a vrah vás varuje, aby ste si dali pokoj. Spravte to ešte raz (alebo ho rovno napadnite päsťou) a pochopí, že vás poslal jeho brat. Ponúkne vám 2000 zlatých, ak zabijete jeho brata a jeho necháte tak. Ak odmietnete, ponúkne vám ešte 2500 zlatých. Ak odmietnete aj to, tak s vami bojuje. Zabite ho, aj jeho dvoch spoločníkov a vráťte sa do Oakvile po odmenu od strážcu.
Ak prijmete jeho ponuku, dá vám peniaze hneď a získate aj zlé body. Stačí zájsť do Oakvile a zabiť strážcu aj s jeho dvoma pomocníkmi a úloha je hotová.
Môžete tiež prijať odmenu od vraha a potom ho zabiť a vziať si odmenu od strážcu a tak získate celkovo 3500 zlatých.

----

Vráťte sa do Gildy.

- Maze´s Request -
Zájdite do Mazeovej veže. Povie vám, že vaša sestra by sa mohla nachádzať v Aréne, no predtým má pre vás úlohu, aby preukázal láskavosť starému priateľovi. Hovorí si Archeológ a stratil sa niekde vo Witchwoode, takže ho máte nájsť.

-----

Predtým sa ešte zastavte pri mape s questami. Čakajú tam na vás dva questy, teda jeden buď za dobro, alebo za zlo. Teda tieto dva môžete splniť oba, ale sú za dobré a za zlé body, takže zrejme vezmete len jeden, podľa presvedčenia. Než sa teda vydáte do ďalšej oblasti, tak ich môžete splniť.

- Trader Rescue -
Ak hráte ako dobrák, tak sa vydajte zachrániť obchodníkov. Zájdite do tábora banditov, do Twinblade´s Camp a pobite banditov v tábore. Tu je jeden obchodník, oslovte ho a bude vás nasledovať. Len ho doveďte pred bránu tábora a odíde. Prejdite ďalej, do časti Twinblade Elite´s Camp. Tu sú dvaja obchodníci. Opäť pobite banditov, oslovte oboch obchodníkov a vyveďte ich pred brány tábora v časti Twinblade´s Camp. Zakaždým, keď oslovíte jedného z obchodníkov, tak sa objavia ďalší banditi, takže buďte pripravený.

- Trader Massacre -
Veľmi jednoduché, len sa preneste do oblasti Barrow Fields a za pomoci pár banditov zabite všetkých 25 ľudí v oblasti, vrátane strážcov, ktorí s vami budú bojovať. Na konci, keď všetkých zabijete, chytia banditi ešte jedného obchodníka, ktorý prosí o zmilovanie. Je to v podstate jedno, buď ho zabijete vy, alebo ho zabijú banditi - vy akurát nespáchate jednu vraždu naviac. Quest je splnený.

-----

Teraz pokračujme v hlavnom príbehu. Použite teleportáciu a preneste sa do novej oblasti, do Witchwood Cullis Gate.

1. časť | 2. časť | 3. časť | 4. časť

Súvisiace hry Fable
Fable Fortune
Fable Anniversary
Fable III
Fable Legends
Fable II



Diskusia Príspevkov: 790 Hodnotenie
1228 hlasov

100
60
20

80
40
0
59
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |