HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21171
5455
5063
1438
1600
7336
6038
12920
1687

Online 4034 užívateľov

Návody > Fable: The Lost Chapters


Zobrazení:329058
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. časť | 2. časť | 3. časť | 4. časť


QUESTY

Zlaté questy

1. Birthday Gift

Vaša sestra Tereza má narodeniny a máte jej kúpiť darček. Otec vám sľúbi vám, že za každý dobrý skutok, ktorý vykonáte, vám dá jednu zlatku. V dedinke sú celkovo k dispozícii štyri skutky, ktoré môžete vykonať po dobrom, či po zlom a získať tak štyri zlatky (celkovo až šesť). Jediný darček, ktorý môžete kúpiť, je krabička s čokoládou, ktorá stojí tri zlatky.

Nevera: Inak sa vydajte na prieskum. Na konci ulice, kde sa cesta stáča na námestie, môžete odbočiť doprava a prejsť za domy. Tu nájdete chlapíka, ako sa zabáva s nejakou slečnou. Ak ho oslovíte, zistíte, že podvádza svoju manželku. Ponúkne vám zlatku za to, že nikomu nič nepoviete. Teraz je to na vás.

Ak chcete hrať ako dobrák, tak odmietnite a choďte na námestie povedať jeho žene, ktorá stojí pred domom oproti centrálnemu stromu na námestí, že ju jej manžel podvádza a kde je. Vyrazí za ním. Môžete ju sledovať a vypočuť si hádku. Potom zájdite za otcom a dostanete za dobrý skutok zlatku

Ak ste sa rozhodli hrať ako zloduch, tak prijmite mužov úplatok a je to.

Môžete tiež prijať jeho úplatok a zároveň povedať jeho žene, kde je a čo robí. Takto získate zlatku od neho a druhú za dobrý skutok od svojho otca, ktorý však prehliadol váš podvod, no zlatku vám dá. Získate tak dve zlatky, no body aj do dobra, aj do zla.

Malý strážca: Choďte na námestie a z neho na juhovýchod. Poniže vás osloví chlapík, ktorý si potrebuje odskočiť a poprosí vás, aby ste mu postrážili veci, než sa vráti. (Niekedy vás osloví už na námestí). Keď odíde, objaví sa pri vás malý chlapček, ktorý vás nahovára, aby ste mu porozbíjali sudy, že v nich isto niečo nájdete. Začne sa vám posmievať.

Ako dobrákovi vám stačí stáť na mieste, ignorovať chlapca a čakať, kým neuplynie ukazovateľ času, než sa chlapík vráti. Keď sa vráti, pochváli vás a môžete ísť za otcom po zlatku.

Ako lapaj choďte do bočných skladov a rozbite v nich sudy. Celkovo je tam deväť sudov a nájdete v nich troch chrobákov (ktorých zložíte jednou ranou) a jednu zlatku. A samozrejme máte za to zlé body.

Ak to tu vyriešite po dobrom a dostanete zlatku od otca, stále potom môžete rozbiť sudy a získať ďalšiu zlatku, no tak ako predtým, keď to spravíte oboma možnosťami, získate aj dobré, aj zlé body.

Šikana: pokračujte ďalej na východ a cestou stretnete dvoch chlapcov, kde sa ten väčší vyhráža tomu menšiemu. Oslovte ich oboch. Väčšiemu vadí, že sa krpec hrá s jeho sestrou a chce mu vziať ich medvedíka. Malý vás prosí o pomoc.

Dobrák vie, čo má spraviť. Zmláťte väčšieho chlapca (medzerníkom si ho zamerajte a udrite) a potom oslovte krpca, od ktorého dostanete medvedíka.

Ako darebák zmláťte malého chalana, ktorý vám po bitke dá medvedíka. S medvedíkom sa spája ďalšia úloha, ale ak nechcete, dajte ho zlému chalanovi, ktorý vám za neho dá zlatku, ktorú vzal krpcovi.

Medvedík: po meste sa pohybuje malé dievčatko. Môžete ho osloviť aj skôr, než získate medvedíka. Posťažuje sa vám, že stratila svojho medvedíka a chcela by ho späť. Medvedíka získate od chlapca, ktorého šikanoval väčší chlapec. Získate ho aj po dobrom, aj po zlom.

Ako dobrák jej medvedíka vráťte. Za dobrý skutok získate od otca mincu.

Ako darebák dajte medvedíka chalanovi, ktorý šikanoval malého chlapca.

Po splnení všetkých dobrých (alebo zlých skutkov) máte dostatok mincí. Zájdite na námestie, kde je obchodník vykrikujúci svoje ponuky. Kúpte od neho za tri zlatky balíček čokolády. Zájdite na sever mesta, kde sa na poli hrá vaša sestra. Pohovorte si s ňou a dajte jej narodeninový darček. Potom sa vydajte späť do centra, no preruší vás animačka, v ktorej vtrhnú do dedinky banditi, celú ju vypália a všetkých vyvraždia.Po scénke vybehnite cestou hore na most (inakadiaľ sa ani nedá, lebo vás blokujú horiace kusy) a prebehnite mostom k vášmu domu. Tam stretnete chlapíka.


2. Guild Training, Melee Combat Test

Vyjdite z budovy, prejdite mostom a zbehnite k tréningovej ohrade, pri ktorej stojí Guildmaster. Oslovte ho a čaká vás cvičenie v boji. Najprv útočte na figurínu päsťami. Po chvíli vám, povie, aby ste skúsili niečo, čo spôsobí väčšie poškodenie a dostanete palicu. Chyťte ju (Q) a udierajte ňou figurínu. Keď ju zničíte, Guildmaster vás poučí, že z nepriateľov vypadnú skúsenostné orby, ktoré musíte zbierať, aby rástli vaše skúsenosti. Získate ich tak, že cez ne prejdete, alebo si ich pritiahnete (Shift). Vezmite si tento orb. Potom získate prvý samostatný quest - Melee Combat Test.

Máte zničiť chrobáky, ktoré sa objavili v neďalekom lese. Odmena zaň je 20 zlatých a 30 bodov reputácie. Zájdite za Gildmasterom, ktorý sa postaví k vchodu do lesa a sami vstúpte do lesa. Do oblasti Guild Woods. Tam pobite palicou desať chrobákov. Nezabudnite si z nich pobrať skúsenosti. Potom sa vráťte za Guildmasterom. Ponúkne vám možnosť vyrásť a stať sa učňom.

Keď tú možnosť prijmete, tak sa preberáte ráno o pár rokov neskôr a máte sa hlásiť u Guildmastera. Zájdite za ním k tréningovej ohrade a čaká vás tréning so skutočnou zbraňou. Dostanete meč a protivníkom bude Whisper. Najprv ju musíte sedemkrát zasiahnuť. Potom sa máte blokovať, tak len držte blok a nech vás Whisper päťkrát zasiahne (respektíve nezasiahne). Napokon vás čaká súboj na ostro, takže ju porazte. Potom sa presuňte k streľbe. Pri streľbe sa môžete prepnúť aj do pohľadu prvej osoby, aby ste mohli lepšie zamieriť (ľavým myšítkom napnete luk, pravým si prepnete pohľad a kolieskom približujete). Najprv len trafte tri nehybné figuríny. Potom máte minútu na nazbieranie čo najviac bodov, strieľajte do hýbajúcich sa figurín. Čím vzdialenejšia figurína, tým viac bodov, čím silnejší zásah (dlhšie podržať tlačidlo) tým viac bodov. Po tomto teste sa presuňte vyskúšať si mágiu. Najprv len streľte blesk do figuríny (držte shift a stlačte ľavé tlačidlo myši). Potom máte útočiť na všetky tri figuríny. Keď jednu zasiahnete, tak sa otočí chrbtom, keď sa opäť otočí predkom, tak do nej streľte blesk opäť. Čím ste úspešnejší v ktoromkoľvek z týchto testov, tak vás viac Guildmaster pochváli, no na splnenie testu stačí byť dobrý.

Po testoch vás čaká ešte záverečná skúška. No môžete sa tiež zabaviť s niektorými možnosťami. Po poslednom teste vôle vám Guildmaster povedal, že Whisper sa šla zabaviť do lesov, tak sa vás spýta, či chcete ísť za ňou a počkať so skúškou, alebo ju prijať hneď.

Keď budete pripravený, zájdite si po záverečnú skúšku. Guildmaster vám oznámi, že váš záverečný test na vás čaká v lesoch, tak sa vydajte opäť do Guild Woods. Tam na vás čaká Maze, ktorý si vás preverí osobne. Na začiatok ho máte sedemkrát zasiahnuť mečom. Nebojuje, len sa občas teleportuje z miesta na miesto, tak za ním behajte a sekajte ho. Potom ho máte sedemkrát zasiahnuť z luku a napokon sedemkrát bleskom, takže použite streľbu aj mágiu a splňte svoju úlohu. Tým ste splnili záverečnú skúšku. Vráťte sa do Gildy, kde vás čaká animačka, v ktorej budete menovaný Hrdinom.


3. Wasp Menace

Keď po ukončení tréningu opustíte Gildu, tak dobehne za vami chlapík, ktorý vás volá, aby ste šli pomôcť jeho priateľom. Bežte za ním a keď zastane, vstúpte sami ďalej do susednej oblasti Picnic Area. Tam uvidíte, ako osy útočia na ľudí.

Vbehnite tam a pobite ich - používajte ľubovoľný druh útoku. Nezabudnite zbierať skúsenostné orby. Po zabití poslednej osy sa objaví obrovská osa (Giant Wasp). Môžete s ňou bojovať aj mečom, no je ťažké ju zasiahnuť, keďže sa stále hýbe vo vzduchu, tak na ňu radšej použite mágiu, alebo luk. Nebuďte pri nej blízko, občas sa po vás vrhne, inak občas vytvorí tri malé osy, ktoré vás napadnú. V takom prípade sa ich zbavte, nech neotravujú a venujte sa veľkej ose.

Keď ju zabijete, quest je kompletný, a získali ste aj trofej (Was Queen´s Head), 500 zlatých a 200 bodov reputácie.


4. Maze´s Information

Jednoduché, len zájdite do Bowerstone South, tam pokračujte cestou nahor a pred krčmou stojí Maze. Oslovte ho. Povie vám, že je tu možnosť, že vaša sestra prežila útok na Oakvale. Potom odíde a máte si ísť vziať novú úlohu do Gildy.


5. Protect Orchard Farm

Po splnení úlohy Maze´s Information máte v Gilde na výber tento quest a quest Attack Orchard Farm. Vybrať si môžete len jeden, v závislosti od vášho presvedčenia. V tomto queste máte pomôcť ochrániť farmu a jej majetok pred nájazdom banditov.

Vystatovania:
  • Bez ochrany (No Protection)
    Nemajte na sebe žiadne šaty. Stávka 80; Odmena 160.
  • Bez škrabnutia (Without a Scratch)
    Nesmiete utrpieť žiadny zásah. Stávka 100; Odmena 400.
  • Zápasník (Fist Fighter)
    Nebudete používať zbrane, ani mágiu. Stávka 100; Odmena 300.
  • Ochrániť majetok (Protect Property)
    Banditi nesmú ukradnúť žiadnu debnu. Stávka 80; Odmena 180.
  • Ochrániť Strážcov (Protect Guards)
    Žiadny zo strážcov nesmie zomrieť. Stávka 100; Odmena 250.
Z Greatwood Entrance môžete prejsť priamo do Orchard Farm, no tam je uzavretá cesta, takže sa vráťte do Greatwood Entrance a choďte do Greatwood Lake. Odtiaľ opäť do Orchard Farm. Keď dorazíte, majiteľ farmy vás privíta a odíde do domu. Máte na pomoc dvoch strážcov. Banditi prichádzajú z jednej strany, najskôr dvaja a potom dve vlny po troch. Ak ste sa vystatovali, tak dávajte pozor, nech nezabijú stráže a nech nič neukradnú. Jednoducho čakajte na ceste, z ktorej prichádzajú a likvidujte ich. Keď ich všetkých dostanete, objaví sa Whisper. Blokuje sa, takže musíte použiť špeciálny úder. Sekajte do nej, kým sa vám nerozžiari meč a vtedy stlačte pravé myšítko a spravíte silný útok, ktorý prerazí jej obranu a objaví sa vám jej život. Potom s ňou bojujte a porazte ju. Získate jej brošňu ako trofej (Whisper´s Booch).


6. Attack Orchard Farm

Po splnení úlohy Maze´s Information máte v Gilde na výber tento quest a quest Protect Orchard Farm. Vybrať si môžete len jeden, v závislosti od vášho presvedčenia. V tomto queste podniknete nájazd na farmu, z ktorej máte ukradnúť tri debničky.

Vystatovania:
  • Bez ochrany (No Protection)
    Nemajte na sebe žiadne šaty. Stávka 80; Odmena 160.
  • Bez škrabnutia (Without a Scratch)
    Nesmiete utrpieť žiadny zásah. Stávka 100; Odmena 400.
  • Zápasník (Fist Fighter)
    Nebudete používať zbrane, ani mágiu. Stávka 100; Odmena 300.
  • Žiadne liečenie (No Healing).
    Nepoužívať nič na obnovenie života. Stávka 80; Odmena 160.
  • Ochrániť Banditov (Protect Bandits)
    Žiadny z banditov nesmie zomrieť. Stávka 100; Odmena 275.
Z Greatwood Entrance môžete prejsť priamo do Orchard Farm, čakajú vás tam banditi, ktorí cestu uvoľnia odpálením barikády. Spoločne vbehnite na farmu a zabite troch strážcov. Zaveďte banditov do skladu a jeden z nich vezme krabicu. Odprevaďte ho k miestu, kde ste sa s nimi stretli a tam ju zloží. Vráťte sa po druhú krabicu a napadnú vás ďalší traja strážcovia. Odneste krabicu a vráťte sa po poslednú, tretiu. Opäť vás napadnú traja strážcovia. Po ich porazení odneste aj túto tretiu krabicu. Keď banditi odídu s krabicami, objaví sa Whisper. Blokuje sa, takže musíte použiť špeciálny úder. Sekajte do nej, kým sa vám nerozžiari meč a vtedy stlačte pravé myšítko a spravíte silný útok, ktorý prerazí jej obranu a objaví sa vám jej život. Potom s ňou bojujte a porazte ju. Získate jej brošňu ako trofej (Whisper´s Booch).


7. Trader Escort

Potom, čo splníte quest na Orchardovej Farme, máte k dispozícii tento quest v Gilde. Máte previesť dvoch obchodníkov cez Temný les, do Barrow Fields.

Vystatovania:
  • Bez ochrany (No Protection)
    Nemajte na sebe žiadne šaty. Stávka 200; Odmena 400.
  • Bez škrabnutia (Without a Scratch)
    Nesmiete utrpieť žiadny zásah. Stávka 200; Odmena 1000.
  • Ochrániť obchodníkov (Protect Traders)
    Žiadny z obchodníkov nesmie zomrieť. Stávka 100; Odmena 400.
Zájdite cez Greatwood do oblasti Darkwood Entrance. Po vstupe vás tu čakajú dvaja obchodníci, ktorých máte odviesť do Barrow. Obchodníci sa pridajú k vám, tak postupujte ďalej. Na moste vás čaká tretí obchodník, ktorý je ranený. Požiada vás, aby ste ho vzali so sebou. Jeden z vašich obchodníkov je proti, pretože vidí, že je nakazený a mohol by vás napadnúť. Rozhodnite sa, dobré body, ak ho vezmete k sebe, zlé, ak ho necháte v núdzi. Prejdite do oblasti Darkwood Marshes.

Tu vás čaká Balvarine. Keď vstúpite, vrhne sa na vás od svojej mŕtvej koristi. Najjednoduchšie je na neho použiť blesky. Nepribližuje sa tak k vám veľmi rýchlo, vy sa môžete hýbať a než vám dojde mana, je po ňom. Viac nepriateľov tu nie je, tak choďte ďalej. Pri vode je niekoľko húb, ktoré po priblížení sa k nim explodujú. Takže pozor a zničte ich z diaľky lukom, alebo najefektívnejšie bleskami. Prejdite ďalej do Darkwood Lake.

V tejto oblasti (aj v nasledujúcich) si dávajte dobrý pozor na banditov. Keď vás zbadajú, tak sa rozbehnú za obchodníkmi, nie za vami. Najlepšie je prikázať obchodníkom stáť hneď pri vstupe a potom pomaly vybiehať na banditov. Keď na nich narazíte, tak ich zastavte tým, že na nich zaútočíte. Ak prebehnú popri vás, tak utekajte naspäť, aby vám nezabili obchodníkov. Hneď po vstupe vás čakajú dvaja. Keď pôjdete cestou, vybehnú ďalšie dva páry a napokon traja banditi. Po bojoch sa vráťte k vstupu a prikážte obchodníkom, aby vás ďalej nasledovali do Darkwood Campu.

Tu je obchodnícky tábor a žiadni nepriatelia, tak si aspoň na chvíľu vydýchnete. Vašim obchodníkom sa tu tiež doplní život, ak cestou utrpeli nejaké zranenia. Po prezretí tábora pokračujte do Ancient Cullis Gate.

V tejto oblasti vás opäť čakajú banditi, tak ich zlikvidujte a nepustite k obchodníkom, ktorých nechajte na začiatku. Keď pôjdete cestou ďalej, tak sa tretí obchodník, ak ste ho so sebou vzali, premení na Balvarina, tak bežte za ním a zabite ho. Prejdite do Darkwood Weir.

Po vstupe nechajte obchodníkov stáť a choďte sami po ceste. Tam na vás čaká zemný troll (Earth Troll). Boj zblízka neodporúčam, kým ste slabý, pretože má silné útoky, ktoré dosť znemožňujú mu výrazne ublížiť, preto je najvhodnejší luk. Kameňom, ktoré po vás hádže do diaľky, sa ľahko vyhnete a postupne ho šípmi dostrieľate. Po boji pokračujte do Barrow Fields.

Tu ste už v bezpečnej oblasti. Obchodníci sa sami rozbehnú k obývanej časti, tak choďte za nimi. Prejdite mostom a quest je konečne splnený. Ako trofej získate od obchodníkov Obchodnícke pero (Treader´s Feather) a tiež získate 2000 zlatých a 500 bodov reputácie.


8. Maze´s New Information

Túto úlohu máte hneď po splnení Treader Escort. Zájdite do Oakvale, ktoré je hneď pri Barrow Fields. Tam choďte na námestie, kde stojí Maze. Porozprávajte sa s ním a táto úloha je hotová. Máte si zájsť do Gildy po ďalšiu.


9. Find the Bandit Seeress

Túto úlohu si vezmite v Gilde po splnení úlohy Maze´s New Information. Máte vypátrať veštkyňu banditov.

Vystatovania:
  • Bez ochrany (No Protection)
    Nemajte na sebe žiadne šaty. Stávka 500; Odmena 3000.
  • Ušetriť banditov (Spare Bandits)
    Nesmiete zabiť žiadneho banditu. Stávka 400; Odmena 1200.
  • Krv banditov (Bandit Blood)
    Musíte zabiť aspoň 24 banditov. Stávka 200; Odmena 400.
Choďte na západnú pláž Oakvile a vstúpte do jaskyne, kadiaľ sa dostanete do oblasti The Clifftop Path. Tu sa musíte dostať cez bránu. Oblasť strážia traja banditi. Keď vás zbadajú, brána sa zavrie a objaví sa vám ukazovateľ, ktorý sa pomaly napĺňa, keď vás z brány nevidia. Keď sa naplní, brána sa zas otvorí a vyjdú ďalší traja banditi. Takže si kľudne pobojujte, ak chcete, no napokon sa preplížte k bráne a prejdite ňou. Najlepšie je ukryť sa za skalou neďaleko brány, pri ktorej je vlajka a keď prejdú stráže, vojsť do brány. Dostanete sa na Abandoned Road.

Keď vstúpite, tak si vypočujete rozhovor dvoch banditov o tom, že do tábora má prístup len ten, kto má plnú výbavu, takže sa musíte prezliecť za banditu. Jednoducho sa prebojujte na druhú stranu tejto cesty. Cestou narazíte na 6 truhlíc. Z piatich si vezmite päť častí oblečenia Banditu a zo šiestej Ressurection Phial. Vstúpte do Twinblade´s Campu.

Majte na sebe kompletnú sadu banditského obleku a oslovte banditu pred bránou. Vpustia vás dovnútra. Pri dvoch prázdnych sudoch stojí bandita, ktorý vám ponúkne na predaj Bandit Camp Pass, aby ste mohli prejsť ďalej, za 1000 zlatých. Môžete ho kúpiť, alebo jednoducho banditu zabite a vezmite si priepustku. Druhá možnosť ako ju získať, je zahrať si hru na pamäť. Chlapík vám ukáže pár figúriek. Keď si myslíte, že ste si ich zapamätali, tak ich zakryje a keď ich opäť odokryje, tak sú poprehadzované a je tam aj jedna nová. Musíte kliknúť na tú novú. Hrá sa na päť kôl a s každým novým kolom je figúrok na uhádnutie viac. Keď zvíťazíte pod 35 sekúnd, tak ste vyhrali a získate Bandit Camp Pass.

Keď máte priepustku, prejdite do ďalšej oblasti, do Twinblade Elite´s Camp.

Tu sa musíte dostať do ďalšej oblasti, kam vás však nechcú pustiť. Máte pár možností. Pri ohni stoja traja vrahovia, ponúknu vám, že za 2000 zlatých vám pomôžu spôsobiť rozruch. Ak im zaplatíte napadnú banditu a utečú. Ďalší ich prídu prenasledovať a cesta je voľná. Druhá možnosť je pri klietkach s dvoma zajatými ženami. Choďte tam a zabite ich strážcu. Nepresuňte boj nižšie, aby sa nezapojili aj ďalší. Tu ho zabite a vezmite mu kľúč, ktorým otvorte klietku. Ženy utečú a pár banditov sa ich vydá prenasledovať, vrátane banditu, ktorý stráži pred prechodom. Takže máte voľnú cestu do časti Twinblade´s Tent.

Teraz vás čaká boj s Twinbladeom. Jeho blokádu neprekonáte a on zase vašu bez problémov, tak sa mu len uhýbajte. Po pár ranách sa mu zaseknú čepele do zeme. Toto využite a útočte na neho od chrbta. Dáte mu dve, tri rany a vytiahne si meče a opäť útočí, tak použite rovnakú stratégiu, kým si zas neodkryje chrbát. Keď mu odoberiete dosť zo života, tak sa objaví ich veštkyňa a vy zistíte, že je to vaša sestra. Keď odíde, môžete sa rozhodnúť Twinbladea zabiť, alebo nechať žiť (120 dobrých, alebo zlých bodov). V prípade boja vás napadnú aj ostatní banditi. Tých inak môžete pozabíjať skôr, než napadnete Twinbladea.

Keď vyjdite z oblasti, tak máte quest splnený a získali ste aj ako trofej Pečať banditov (Bandit Seal) a aj 4500 zlatých a 1000 bodov reputácie.


10. Maze´s Request

Tento quest získate hneď po splnení úlohy Find the Bandit Seeress. Zájdite do Mazeovej veže. Povie vám, že vaša sestra by sa mohla nachádzať v Aréne, no predtým má pre vás úlohu, aby preukázal láskavosť starému priateľovi. Hovorí si Archeológ a stratil sa niekde vo Witchwoode, takže ho máte nájsť.


11. Find Archeologist

Po splnení úlohy Maze´s Request získate túto úlohu, v rámci ktorej máte nájsť Mazeovoho priateľa, ktorý si hovorí Archeológ a stratil sa v oblasti Witchwood. Zájdite do Witchwood Cullis Gate.

Len prejdite na druhú stranu oblasti. Čaká vás tu kamenný trol (Rock Troll), na ktorého je najlepšie útočiť zblízka. Do diaľky stále metá kamene a keď ste pri ňom, tak len občas spraví silný úder, ktorý vás odhodí. Stačí k nemu pribehnúť, dať mu pár rán, odbehnúť a tak dookola. Prejdite do Witchwood Stones.

Tu hneď pri vstupe nájdete Démoniu bránu, ktorá vám otvorí jedine, keď poznáte jej meno. Zbehnite si do susednej oblasti Temple of Avo. Je tu chrám dobrého boha Ava. Pri chráme postáva chlapík, ktorý vám ponúkne, že vám prezradí meno démonej brány, no musíte mu dať za to niečo vzácne - musí to byť najmenej rubín, ak mu dáte nejaký lacnejší drahokam, tak ho síce odmietne s tým, že chce niečo vzácnejšie, no o drahokam prídete. Môžete mu zaplatiť, no ak čítate práve túto vetu, tak nemusíte, pretože v nasledujúcich riadkoch zistíte jeho meno.

Vráťte sa ku štyrom kameňom a keď na ne kliknete, ukáže sa vám písmeno každého z nich. Potom udrite do každého kameňa zbraňou v takom poradí, aby ste vytvorili slovo HITS. Keď udriete do posledného kameňa, tak sa vám brána otvorí.

Prejdite ňou. Tu nájdete Archeológa a splníte tak quest. Za odmenu dostanete 1200 zlatých.


12. White Balverine

Po splnení úlohy Find Archeologist máte tento quest k dispozícii v Gilde.

Vystatovania:
  • Bez ochrany (No Protection)
    Nemajte na sebe žiadne šaty. Stávka 800; Odmena 1800.
  • Bez škrabnutia (Without a Scratch)
    Nesmiete utrpieť žiadny zásah. Stávka 500; Odmena 2500.
Prejdite cez Witchwood Cullis Gate, Witchwood Stones, The Temple of Avo, Witchwood Lake, až do mestečka Knothole Glade.

Choďte k mestu a uvidíte, ako Balverine žerie svoju obeť a pár dedinčanov búcha na bránu, aby ich pustili dnu. Zabite Balverina a potom ďalších troch. Keď ich pobijete, stráž usúdi, že už je to bezpečné, tak vás aj s dedinčanmi vpustia dovnútra. Vnútri vás osloví starosta a po chvíľke vás napadne Biely Balverine. Desaťkrát ho zasiahnite a utečie. Starosta vám poradí nájsť vdovu jedného z ich najlepších lovcov, ktorá by mohla vedieť, ako zabiť tú beštiu.

Zájdite teda do hornej časti mesta a tam vás opäť napadne. Znova ho desaťkrát zasiahnite a utečie. Oslovte ženu, ktorá vám prezradí, že je to jej manžel, teda to, čo sa z neho stalo. Dá Vám Silver Augmentation, pretože aj jej manžel lovil tie potvory striebornými zbraňami. Potom sa v meste objaví opäť, teraz mu dajte len päť rán a utečie. Starosta vám povie, že sa zdržuje vo Witchwood Lake, tak ho máte zabiť. Vložte si do nejakej vašej zbrane Silver Augmentation a potom s ním bojujte len tou.

Zájdite teda do Witchwood Lake a tam ho nájdete. Používajte samozrejme len postriebrenú zbraň (môžete aj inú, no tá mu odoberá minimum zo života. Ak ste už predtým získali Arken´s Crossbow, tak tá kuša už mala v sebe Silver Augmentation, takže novozískaný si môžete ušetriť a použiť kušu, ak uprednostňujete streľbu). Vždy po pár zásahoch vyvolá normálneho Balverina, tak buď bojujte priebežne aj s nimi, alebo najprv dorazte jeho a potom ostatných. Keď padne, získate ako trofej jeho hlavu (White Balevarine Head).

Potom sa vráťte do mesta a oznámte starostovi splnenie úlohy. Obdivuje vás ako statočného bojovníka a oznámi vám, že si zaslúžite bojovať v Aréne. Vaša nominácia na vás čaká v Gilde. Taktiež vám dá knihu (The Bloodline) a list od vašej sestry (Theresa´s Lether), ktoré vám poslali. Kniha vám má osvetliť pokrvné dedičstvo vás a vašej sestry.

Za quest získate 6200 zlatých a 800 bodov reputácie.


13. The Arena

Tento quest máte k dispozícii v Gilde po splnení úlohy White Balverine.

Vystatovania:
  • Bez ochrany (No Protection)
    Nemajte na sebe žiadne šaty. Stávka 500; Odmena 4000.
  • Bez škrabnutia (Without a Scratch)
    Nesmiete utrpieť žiadny zásah. Stávka 400; Odmena 10 000.
  • Bez zľutovania (No Mercy)
    Zabijete každého, s kým budete v aréne bojovať. Stávka 1000; Odmena 2000.
  • Milosrdný hrdina (Merciful Hero).
    Pokiaľ to bude možné, dáte svojim protivníkom milosť. Stávka 1000; Odmena 2000.
Zájdite do oblasti Witchwood Lake a odtiaľ do Arena Entrance. Zájdite k vstupu do arény a ak máte aktívny tento quest, tak vás strážca vpustí dovnútra. Pamätajte, môžete sem vstúpiť len raz, teraz a keď splníte quest, už sa tam nebudete môcť vrátiť.

Po vstupe budete poinštruovaný o pravidlách. Najprv si môžete kúpiť vybavenie. Keď budete vyzvaný, máte vstúpiť do arény. Po každom kole sa môžete vrátiť a doplniť si výbavu, či sa preliečiť, no výhry, ktoré budete získavať, budú klesať. Preto je najlepšie prejsť všetkými kolami naraz. Takže, ak chcete, kúpte si, čo potrebujete.

Ak máte záujem o Bright Plate Gauntlets a o Bright Plate Chest Piece, tak si ich tu kúpte. Žiadny iný obchodník ich v ponuke nemá. Môžete ich nájsť u potulného obchodníka, no to je zbytočná oštara.

Po chvíli, čo sa tu budete motať, oznámia, že Chameleon, ktorý šiel do arény pred vami, to nezvládol. Je rad na vás. Keď budete pripravený, zájdite k dverám, oslovte strážcu a povedzte mu, že ste pripravený vstúpiť do arény.

Bojujte jednotlivými kolami. Ak medzi kolami odídete, ďalšie odmeny budú nižšie, no spíšem len tie najvyššie, pre motiváciu. Respektíve, aj tieto uvedené odmeny môžu byť ešte vyššie, ak dostatočne pobavíte publikum. Máte tam ukazovateľ, ako veľmi ste pobavili publikum a čím rýchlejšie bojujete a zabíjate nepriateľov, tým viac sa bude napĺňať a tým väčší bude bonus k odmene. Pri treťom kole sa k vám do arény pridá Whisper a budete spoločne bojovať proti nepriateľom.

Prvé kolo: štyri várky ôs. Prvá s piatimi, ostatné s ôsmimi osami. Výhra: 100 zlatých.
Druhé kolo: štyri várky Hobbesov. V každom kole sú dvaja mágovia, niekoľko bojovníkov a v posledných dvoch kolách aj pár silných Hobbesov v brnení. Výhra: 500 zlatých.
Tretie kolo: štyri várky Balverinov. Najprv 3, potom piati, potom piati a jeden Biely Balverin a napokon šiesti a dvaja bieli Balverini. Výhra: 1000 zlatých.
Štvrté kolo: štyri várky nemŕtvych. Najprv len slabých 8 zombíkov, ktorých počet sa postupne znižuje a nahrádzajú ich zombie bojovníci. Výhra: 2000.
Piate kolo: štyri várky banditov. Najslabší, postupne sa miešajúci so silnejšími verziami. Výhra: 3000.
Šieste kolo: Dvaja Earth Trolovia. Výhra 4000.
Siedme kolo: Dvaja Rock Trolovia. Výhra 8000.
Ôsme kolo: Scorpion King. Výhra 10 000.

Po týchto kolách sa objaví Jack of Blades a vyhlási ďalšie kolo, v ktorom máte s Whisper bojovať na život a na smrť. Bojujte, až kým jej neodoberiete väčšinu života. Potom je rozhodnutie na vás, či ju zabijete, alebo nie. Ak ju opäť napadnete, tak jej už odoberte zvyšok života a zabite ju, čo je samozrejme vhodné pre zlú postavu. Ak ju zabijete, tak získate aj odmenu 10 000. Ak ste dobrák, tak proste odíďte.

Získali ste značnú sumu peňazí, reputácie a dve trofeje, Pečať Šampióna (Champion´s Seal) a žihadlo Kráľovského Škorpióna (King Scorpion Sting).


14. Finding Theresa Again

Po splnení úlohy The Arena vás oslovil bandita s tým, že sa s vami chce opäť stretnúť vaša sestra, tak ju máte nájsť. Preneste sa do Barrow Fields a prejdite odtiaľ do Grey House. Tam nájdete Terezu a po krátkom rozhovore je úloha kompletná.


15. Rescue Archeologist

Po splnení úlohy Finding Theresa Again si vyzdvihnite tento quest v Gilde.

Vystatovania:
  • Bez ochrany (No Protection)
    Nemajte na sebe žiadne šaty. Stávka 1000; Odmena 2000.
  • Bez škrabnutia (Without a Scratch)
    Nesmiete utrpieť žiadny zásah. Stávka 1000; Odmena 8000.
  • Zápasník (Fist Fighter)
    Nebudete používať zbrane, ani mágiu. Stávka 1000; Odmena 7000.
Zájdite do Bowerstone North a odtiaľ prejdite do Bowerstone Jail. Tu sa k vám pridajú dvaja strážci, tak ak chcete, priebežne ich liečte, aby vám mohli pomáhať. Len sa prebojujte na druhú stranu oblasti a prejdite do Windmill Hill.

Opäť vás tu čakajú Minioni, cez ktorých sa prebojujte. Ak chcete, vstúpte do prvého domu, popri ktorom pôjdete a pomôžte tretiemu strážcovi, ktorý sa k vám pridá. Pokračujte cestou nahor. V ceste vám bráni magická bariéra, tak choďte k druhému domu a pobite všetkých nepriateľov, aby ste ju zrušili. Keď bariéra zmizne, môžete prejsť do Gibbet Woods.

Toto je krátka oblasť. Na začiatku porazte Kamenného trola, ktorého vyvolali, aby vás spomalili a potom porazte zvyšok nepriateľov. Môžete získať ďalších dvoch strážcov do party, ak im pomôžete. Vstúpte do poslednej časti Prison Path.

Po vstupe do tejto oblasti máte päť minút, aby ste sa dostali na mólo, kde už držia archeológa. Ak máte so sebou stráže, tak vám to trocha uľahčia, keďže je tu dosť nepriateľov. Výraznou pomocou sú plošné, útočné kúzla a dostatok many. Stačí sa v časovom limite dostať len na mólo, zabiť tam všetkých nepriateľov a archeológ je oslobodený. Prezradí vám cestu do väzenia a odíde. Quest je tým kompletný. Získali ste ako trofej Minionovu Helmu (Minion´s Helmet), tiež 7000 zlatých a 500 bodov reputácie.


16. The Graveyard Path

Tento quest získate automaticky po splnení úlohy Rescue Archeologist.

Zájdite si do časti Headman´s Hill a odtiaľ vstúpte do Lychfield Graveyard. Choďte najprv k domu, pri ktorom sa spustí animačka v ktorej sa rozpráva Graveyardkeepr s nejakým chlapíkom. Potom si prezrite dom a vezmite si Nostro´s Helmet z poličky. Potom oslovte chlapíka, ktorý vám otvorí bránu na cintorín. Oproti jeho domu je Démonia brána, ktorá vás však odpáli, pretože otvorí jedine Nostrovi. Otvorí sa, až keď mu pomôžete.

Prejdite otvorenou bránou na cintorín a pozor na zombíkov, ktorí sa kade-tade objavujú. Prejdite na koniec cintorína do hrobky, kde leží Nostro. Povie vám, aby ste mu priniesli jeho zbroj. Prilbu už máte z domu pred cintorínom. Brnenie je v hrobke poniže. V jazierku vylovte udicou štít. Pri poslednej krypte je hrob v ktorom leží Yaggath Sonnog. Tam vykopte Nostrov meč. Napokon zaneste všetky veci naspäť Nostrovi a v animačke sa objavíte pred Démoniou bránou, ktorá vás za to, že ste pomohli Nostrovi pustí ďalej. Prejdite ňou do Old Graveyard Path.

Tu sa len prebojujte na druhú stranu cez neprestajný príval zombíkov. Keď na konci zabijete veľkého zombíka, rozžiari sa brána a vy ňou prejdite do časti Circle of the Dead.

Tu sa len postavte do stredu kruhu, do žiary v jeho centre. Potom sa začnú objavovať zombíci. Môžete ich zasiahnuť, len keď sú v kruhu, takže z neho nevybiehajte. Likvidujte ich, pokým sa neobjavia traja hlavní zombíci. Zabite ich a otvorí sa vám tajný prechod. Tým je quest splnený.

Získali ste Ruku nemŕtvych (Undead Hand) ako trofej, ďalej 1500 zlatých a 200 bodov reputácie.


17. Rescue Scarlet Robe
      Prison Escape


Vráťte sa do Circle of the Dead (z Lychfield Graveyard cez Old Graveyard Path). Tento hlavný quest ste získali hneď po splnení questu The Graveyard Path. Vtedy ste tu otvorili uzavretý prechod, tak ním prejdite.

Cez Underground Chamber len prejdite ďalej do časti Underground Tunnel. Prejdite do časti, kde vás uzavrú. Tam len pobite pár nepriateľov a cesta je voľná. Prebojujte sa chodbou na koniec a vstúpte do Cliffside Path. Tu sa tiež len prebojujte na koniec oblasti. Potom len vstúpte do dverí a do časti Underground Passage. Stále lineárne, prebojujte sa do poslednej miestnosti. Potom len vybehnite hore schodmi a vstúpte do dverí.

Tu nájdete v cele Šarlátovú róbu, svoju matku. Vypustite ju z cely a pokúste sa ju vyviesť von. No cestou vás oboch chytí Jack of Blades.

Vo väzení ste strávili rok (áno, áno, zostarli ste) a práve má správca narodeniny a ako každý rok o tomto čase, usporiada bežecké preteky väzňov. O chvíľu po vás príde stráž, tak sa pripravte. Po animačke len bežte vpred. Stále majte stlačený beh, bežte popri hradbách, hore schodmi a po hradbách dookola. Stojace stráže vám budú ukazovať cestu. Ak náhodou nezvíťazíte, môžete to skúsiť opäť o rok. Ale nie je to nič ťažké. Keď zvíťazíte, získate prvú cenu. Odvedú vás do správcovej komnaty, kde budete mať tú česť, vypočuť si jeho básnickú tvorbu. Môžete sa pohybovať, no plížte sa, aby ste nerobili hluk, inak vás pošle naspäť do cely a všetko odznova. Choďte k tabuli, ktorá je pri ňom a na nej si pozrite kód. Na stolíku sú tri knihy. Keď už viete kód z tabule, tak ich otvoríte. Otvorte ich a nájdete kľúč. Teda, ak nenájdete kľúč na prvýkrát, tak vás pošlú opäť na rok do basy. Za rok treba absolvovať opäť preteky a zase zistiť kód u správcu. Nikdy sa mi nepodarilo na prvýkrát nájsť kľúč a väčšinou bol potom v strednej knihe. Proste skúšajte.

Keď máte konečne kľúč, otvorte si svoju celu. Môžete vypustiť aj ostatných väzňov. Potom vyjdite na nádvorie. Vybehnite hore schodmi, ako ste chodili, keď ste mali bežecké preteky, no vybehnite len prvými schodmi a nechoďte ďalej na hradby. Tu vstúpte do barákov, kde konečne nájdete všetku vašu výbavu, ktorú vám zhabali. Vráťte sa na nádvorie a pokračujte do Torture Chamber. Tam znova osloboďte svoju matku a vyjdite von.

Vráťte sa cez všetky oblasti, ktorými ste sem prišli, až do Underground Chamber. Vaša matka vás nasleduje a má už aj ukazovateľ života, takže na ňu dávajte pozor. V poslednej oblasti vás napadne Kraken. Likvidujte najprv chápadlá. Ak mečom, tak sa im uhýbajte a keď udrie na podlahu, tak do chápadla sekajte. Inak do nich môžete strieľať, alebo útočiť mágiou. Keď doráňate všetky chápadlá, tak sa objaví Krakenova hlava. Do nej útočte na diaľku, takže šípy, alebo mágia. Keď jej odoberiete dosť zo života, tak sa opäť ponorí. Znovu sa zbavte chápadiel a opäť útočte na hlavu. Takýmto štýlom ho zabite.

Ako odmenu získate trofej Kareknov Zub (Kraken´s Tooth).


18. Geteway to the Hook Coast

Po splnení úlohy Prison Escape máte túto úlohu automaticky od svojej matky.

Preneste sa do Barrow Field, vstúpte do Darkwood Weir a prejdite do Ancient Cullis Gate. Tu zájdite ku kamennému kruhu. Objaví sa vám ukazovateľ nasýtenia brány dušami nemŕtvych. Zabíjajte ich, kým sa ukazovateľ nenaplní. Potom sa brána aktivuje a vy automaticky do nej vstúpite a prenesiete sa do Hook Coast. V meste len zájdite k starej svätyni, no v prechode vám bráni magická bariéra. Matka vás zavolá späť do Gildy, kde našla zaujímavú knihu. Vráťte sa do Gildy a choďte do Mazeovej veže. Tam vašu matku unesú Minioni. Čo sú to za časy, keď už ani Gilda Hrdinov nie je bezpečné miesto a kde sa fláka Maze. Než zmizne, povie vám, aby ste nezabudli na knihu. Vezmite si teda zo stolíka knihu Arabn´s Thaumaturgica. Quest je tým splnený.

Získali ste 4200 zlatých a 500 bodov reputácie.


19. Return to Hook Coast

Po úlohe Geteway to the Hook Coast sa vráťte za Guildmasterom a získate túto úlohu.

Vráťte sa Hook Coast. Mesto zaplienili prízraky. Prebojujte sa cez ne opäť k bariére, ktorá vás predtým nepustila ďalej. Pri nej postojte, kým Guildmaster neprerečie zaklínadlo, ktoré ju zruší. V animačke vstúpite dovnútra, kde zistíte, že Maze je zradca. Má vašu sestru a privolá kľúč, ktorí si Jack vezme. Odíde aj s vašou sestrou, ktorá vás pred zmiznutím vyslobodí z kúzelnej bariéry. Potom nasleduje boj s Mazem. Likvidujte ho ľubovoľným spôsobom. Vždy, keď mu odoberiete časť zo života, tak sa teleportuje od vás, tak si ho dobehnite a bojujte ďalej, až kým ho nezabijete. Ako trofej získate Mazeovu Sponu (Maze´s Clasp).

Odmenou vám je 16 000 zlatých a 1500 bodov reputácie.


20. Try to Stop Jack of Blades

Po úlohe Return to Hook Coast sa vráťte do Gildy, kde vám Guildmaster zadá novú úlohu.

Po prijatí úlohy len vstúpte do portálu a budete automaticky prenesený. Prenosy budú automatické po každej animačke. V oblastiach, v ktorých sa objavíte, budú s nemŕtvymi bojovať stráže, učni z Gildy, aj Hrdinovia. Vy sa nemusíte zdržiavať bojmi, stačí, len ak vždy prebehnete na vyznačené miesto na mape. Samozrejme ale môžete bojovať. Vždy dobehnete neskoro a Jack aktivuje všetky zdroje. Napokon sa vrátite do Gildy.

Odmena aj keď za neúspešný quest je 5000 zlatých a 800 bodov reputácie.


21. Battle Jack of Blades

Túto úlohu získate automaticky po splnení úlohy Try to Stop Jack of Blades.

Gilda je v plameňoch. Zájdite do knižnice, kde vás za Jackom pošle ranený Guildmaster. Vstúpte do dverí v knižnici. Na spojovacom moste nájdete Oak Bow. To pre prípad, že nemáte strelnú zbraň, ktorú budete potrebovať. Vstúpte do Chamber of Fate. Tu na vás čaká Jack a jeho prisluhovači. Jack zabije vašu matku a má tak k dispozícii meč Sword of Aenos. Najprv pobite Minionov a potom vás čaká Jack. Je to naozaj nehorázne tuhý nepriateľ. Polovicu života mu odoberte klasickým bojom. No jeho útok len tak ľahko neprerazíte, takže je to zdĺhavé nabíjanie špeciálneho útoku a občasné sekanie. Pomôžete si kúzlami. Keď má po polovici života, tak sa vznesie do vzduchu, kde bude poletovať a útočiť na vás. Práve na to ste tam mali luk. Ak máte nejaký lepší, tak ho spokojne použite, prípadne kúzla. Jack je hnusný potkan, s ktorým sa mi nechcelo zabávať, tak som čerpal z bohatej zásoby fľaštičiek s manou a púšťal na neho Divine Fury štvrtého stupňa.

Napokon raz padne a vtedy ste zvíťazili.

Získate 20 000 zlatých a 4000 bodov reputácie.

Napokon máte možnosť sa rozhodnúť. Získali ste Sword of Aenos a buď zabijete svoju sestru, meč si necháte a získate ohromnú moc, alebo meč hodíte do vortexu pred vami a tak ho navždy zničíte. Rozhodnutie je na vás.


22. The Prophets of the Fire Heart

Tento quest získate po porazení Jacka v queste Battle Jack of Blades.

Zájdite do Lookout Pointu, kde na vás čaká Guildmaster, Briar Rose a Scythe, ktorý vás na diaľku informuje o novom nebezpečenstve. Musíte získať ohnivé srdce. Po scénke choďte k Démonej bráne v tejto oblasti. Brána vo vás spozná hrdinu, ktorý porazil Jacka a tak vás vpustí dovnútra. Tam na vás čakajú zajatí proroci. Aby ste získali Ohnivé Srdce, musíte zvládnuť niekoľko testov. Všetky spočívajú v tom, že máte pred sebou plochu so šestnástimi štvorcami, na ktorých sú symboly slnka, alebo mesiaca. Postavením sa na jeden štvorec sa jeho symbol zmení. Ak zmeníte všetky štvorce na symboly mesiaca, tak jedného z prorokov zabijete, ak ich zmeníte na symboly slnka, tak ho oslobodíte. Takto buď zabite, alebo osloboďte všetkých prorokov. Nie je to náročné, sťažuje to akurát to, že na zmenu všetkých symbolov máte obmedzený čas. Ak to nestihnete, kým vyprší, Srdce vás zraní a musíte začať odznova. Keď všetkých prorokov oslobodíte, alebo zabijete, quest je splnený.

Získate Ohnivé srdce a ako trofej aj Stuhu ohnivého srdca (Fire Heart Band). Taktiež 5000 zlatých a 250 bodov reputácie.


23. The Ship of the Drowned

Tento quest získate automaticky po splnení questu The Prophets of the Fire Heart.

Zájdite do Hook Coast. Tam vám strážnik oznámi, že mesto bolo na príkaz Guildmaster evakuované a tiež odíde. Zájdite do majáku a vybehnite na jeho vrchol. Tam vložte Ohnivé Srdce do podstavca. Objaví sa Summoner, ktorý sa pokúša srdce zničiť. Pod majákom vás čaká Briar Rose, tak za ňou dole zbehnite a spoločne zničte Summonera. Potom sa objavia ďalší Summoneri a Minioni, tak ich spoločne s Rose zničte. Máte zobrazený život srdca, tak to musíte stihnúť skôr, než ho zničia. Potom sa automaticky odplavíte do Lost Bay. Za quest získate ako trofej Mapu Stratenej Zátoky (Map to Lost Bay), 5000 zlatých a 800 bodov reputácie.


24. The Oracle of Snowspire

Tento quest máte automaticky po splnení questu The Ship of the Drowned. Prejdite z Lost Bay cez Northern Foothills a Archon´s Shrine do Snowspire Willage a tam vám Scythe povie, že potrebujete tri Glyphy pre komunikáciu s veštiarňou. Vráťte sa do Northern Foothills a tam vstúpte do časti Necropolis, ktorú pre vás Scythe sprístupnil. Tu len prekopte všetky hroby a nájdete rôzne veci, vrátane Glyphov.

Keď získate tri Glyphy, tak prejdite na úplný koniec oblasti, kde sa prebojujte cez Ľadového Trola. Za nim vás čaká parta Minionov a Summonerov. Keď ich pobijete, automaticky získate Štvrtý Glyph. Ako trofej získate Rukavicu Summonera (Summoner´s Gauntlet) a tiež 4000 bodov reputácie. Quest je kompletný.


25. The Oracle´s Knowledge

Vráťte sa do Snowspire Village. Zájdite pred veštiareň, kde spolu so Scythom oslovíte veštiareň, ktorá vám povie o znvunavrátenísa Jacka.


26. The Souls of Heroes

V Archon´s Shrine vás očakáva Briar Rose. Povie vám, že na otvorenie brány potrebujete tri duše. Prvou z nich je duša Kráľa Arény. Zo známych šampiónov je tu Thunder a druhým ste vy. Zájdite do Knothole Glade.

Tam na vás čaká Thunder. Povie vám, že môžete získať dušu niektorého zo starých šampiónov priamo v aréne. Ak chcete, zaútočte na Thundera, zabite ho a získate jeho dušu. Ak nie ste zloduch, tak choďte do arény. Tam uvidíte, že ľudia v aréne sú pobití a narazíte aj na pár Summonerov. Prejdite do centra, priamo do arény a tam bojujte s množstvom nepriateľov - Minioni, Balverini, Summoneri. Po bojoch získate dušu Kráľa arény. Vráťte sa do Archon´s Shrine.

Tu vám Briar Rose povie, že ďalej potrebujete dušu hrdinky. Ak ste zloduch, tak zabite ju a získate jej dušu. Ako dobrák zájdite do Oakvale a tam do Memorial Garden. Po vstupe uvidíte, že je zamorená Screamermi. Likvidujte tieto tiene, až kým sa nenaplní ukazovateľ a spustí sa animačka, v ktorej do Jackovej masky vsajete dušu svojej matky.

Vráťte sa do Archon´s Shrine. Poslednú dušu vám našepká Jack. Mal by to byť Guildmaster. Zájdite do Gildy. Tam vám oznámia, že to môže byť aj duša Nostra. Ak ste zloduch, zájdite do Guild Woods a zabite Guildmastera. Ako dobrák zájdite do Lychfield Graveyard a odtiaľ do Circle of the Dead. Cestou stretnete Jackove potvory, no môžete len prebehnúť, pretože nemŕtvi útočia aj na vás, ale aj na nich. Na konci vás čaká Nostro. Ponúkne vám svoju dušu, no keďže je bojovník, musí o ňu prísť ako bojovník, takže bojujte s ním a jeho ochrancami. Bojujte a zabíjajte ich, aby bol Nostro zraniteľný a keď ho zabijete, získate jeho dušu.

Vráťte sa s ňou do Archon´s Shrine a so všetkými troma dušami otvoríte bránu. Tiež získate Archonov kruh s dušami hrdinov, ako trofej (Archon´s Circle). 8000 zlatých a 100 bodov reputácie.


27. The Final Battle

Bránu do Archon´s Folly máte otvorenú. Vstúpte a čeľte poslednému nepriateľovi. Jack of Blades je drak a vstúpil do vášho sveta vo svojej vlastnej podobe. Bojujte s ním. Osobne sa mi zdalo jednoduchšie poraziť draka, než ľudského Jacka. Lieta po okolí a občas pristane, aby na vás vychrlil oheň. Môžete po ňom strieľať. Ak preferujete boj na blízko, tak sa mu len vyhýbajte a keď pristane na ohnivej časti, oproti vstupu, tak mu sekajte do hlavy. Opakujte spôsob boja, ktorý si zvolíte a zabite ho. Kúzlo spomalenia času mi tu prišlo dosť vhod.

Keď ho zabijete, vtiahnete jeho dušu do masky. Teraz sa máte rozhodnúť, či si masku nasadíte, alebo ju zahodíte do lávy. Potom už nasleduje len animačka a titulky, ktoré nechajte odznieť a môžete pre zábavu pokračovať v hraní v Albione, ak máte záujem.



Strieborné questy

1. Will Combat Test

Keď splníte jednotlivé testy v Gilde, máte možnosť pred záverečnou skúškou ísť za Whisper. Choďte teda k vstupu do Guild Woods. Stojí tam Whisper. Ak ju oslovíte, tak vám povie, aby ste šli prvý. Vstúpte do lesa a v animačke sa vyberiete s Whisper k hniezdu chrobákov, no cestou zbadáte za jazierkom banditov. Whisper vám povie, že vás bude liečiť, ak to bude potrebné a vy sa ich máte zbaviť. Takže buď vytiahnite luk, alebo použite mágiu a postrieľajte banditov na druhej strane jazierka.


2. Orchard Farm Escort

Zájdite do časti Lookout Point, potom, čo ste splnili quest na Orchard Farme. Je tam potulný obchodník, ktorý vás požiada, aby ste ho odprevadili na Orchardovu Farmu. Súhlaste, že ho vezmete na farmu a zavolajte ho (Follow medzi vyjadrovacími výrazmi) so sebou. 125 zlatých dostanete vopred. Choďte do Greatwood Entrance. Tam sa prebojujte priamo do Orchard Farm. Cestou vás tu však už nečakajú len osy, ale aj banditi.

Len čo vstúpite do Orchard Farm, tak vám dá odmenu 375 zlatých a ak sa mu cestou nič nestalo, teda neutrpel ani škrabanec, dá vám ešte prémiu v podobe drahokamu.

Tento obchodník sa v Lookout Pointe objaví viackrát, takže aj quest môžete splniť viackrát.


3. Hobbe Killing Contest

Keď splníte quest na Orchardovej Farme, môžete prijať tento strieborný quest v Gilde.

Vystatovania:
  • Bez ochrany (No Protection)
    Nemajte na sebe žiadne šaty. Stávka 200; Odmena 400.
  • Bez škrabnutia (Without a Scratch)
    Nesmiete utrpieť žiadny zásah. Stávka 100; Odmena 600.
  • Zápasník (Fist Fighter)
    Nebudete používať zbrane, ani mágiu. Stávka 100; Odmena 800.
  • Ponížiť Whisper (Humble Whisper).
    Zabiť o 10, alebo viac Hobbesov, než Whisper. Stávka 150; Odmena 500.
Zájdite na Orchardovu farmu a tam stretnete Whisper. Orchard vás požiada, aby ste ho zbavili Hobbesov. Bežte s Whisper na koniec záhrady, kde na vás budú útočiť. Máte tri a pol minúty. Likvidujte ich, kým vám neuplynie časový limit a snažte sa, aby ste ich zabili viac, než Whisper. Ak nie ste príliš silný, neodporúčam poslednú stávku, teda zabiť od 10 Hobbesov viac, než Whisper. Môžete si pomôcť aj tak, že dorazíte nepriateľov, ktorých už doráňala Whisper. Podstatné je, kto viacerých zabije. Ak ich Whisper zabije viac, ako vy, quest je nesplnený.

Po boji získate ako trofej Hobbesov Zub (Hobbe´s Tooth), 900 zlatých a 200 bodov reputácie.


4. Hobbe Cave

Po splnení questu na Orchardovej Farme máte túto úlohu k dispozícii v Gilde.

Vystatovania:
  • Bez ochrany (No Protection)
    Nemajte na sebe žiadne šaty. Stávka 100; Odmena 800.
  • Bez škrabnutia (Without a Scratch)
    Nesmiete utrpieť žiadny zásah. Stávka 100; Odmena 1800.
  • Zápasník (Fist Fighter)
    Nebudete používať zbrane, ani mágiu. Stávka 100; Odmena 1400.
  • Obyvateľstvo jaskyne (Cave Dweller).
    Zabiť všetkých nepriateľov v jaskyniach. Stávka 200; Odmena 500.
  • Obetovať nevinného (Sacrifice Innocent).
    Obetovať nevinnú osobu. Stávka 200; Odmena 500.
  • Ochrániť chlapca (Protect Boy).
    Chlapec nesmie utrpieť žiadne zranenie. Stávka 200; Odmena 900.
Po prijatí questu zájdite do oblasti Rose Cottage, kde vám žena dá Hexagon key a poprosí vás, aby ste zachránili jej vnuka. Potom zájdite do Greatwood Caves a tam po boji do Hobbe Cave Entrance. Prebojujte sa k prvým dverám na boku a vstúpte do časti Cave Side Chamber. Tu je bandita pri klietke. Pobite všetkých Hobbesov a ponúkne vám pomoc. Nie je skvelý bojovník, ale môžete ho vziať so sebou. Vráťte sa do Cave Entrance a pokračujte ďalej, k druhým dverám po ľavej strane. Tam vstúpte do Cave Larder. Je tu strieborná truhla na päť kľúčov, ktorá obsahuje Will Master´s Elixir. Vráťte sa znova do Cave Entrance a prebojujte sa na druhú stranu jaskyne do Main Chamber. V dvoch truhliciach tu nájdete dvakrát 500 zlatých a Flame Augmentation. Prejdite ďalej do Moonlit Tunnel. Tu nik nie je, tak prejdite ďalej do Focus Chamber. Tu je Nymfa, ktorá drží zajatého chlapca. Ak ste priviedli so sebou banditu, môžete jej ho dať ako výmenu za chlapca (pokiaľ ste si vzali pri vystatovaní aj možnosť obetovať nevinného človeka. Sú za to samozrejme zlé body. Ak súhlasíte, tak bandita nahradí chlapca v bariére a nemusíte s ňou bojovať). Samozrejme môžete odmietnuť. Potom vás čaká boj. Zaútočte na Nymfu a bojujte. Počas boja vyvolá nejakých Hobbesov, tak sa zbavte najprv ich a potom aj Nymfy. Používajte na ňu strelné zbrane (sú účinné a s mečom ju zasiahnete len veľmi ťažko). Keď padne, bariéra okolo chlapca zmizne. Vyjdite von a prejdite naspäť na povrch, von z jaskyne. Cestou pozor, pretože v jaskyni je hromada nových nepriateľov, tak hlavne chráňte chlapca. Keď vyjdete z jaskyne a ak je bandita ešte s vami, tak požaduje 300 zlatých, ako svoju odmenu, za to, že vám pomohol. Buď to prijmite, alebo odmietnite - no v takom prípade vás napadne, vy máte zlé body a musíte ho zabiť. Potom už len chlapca odveďte do časti Rose Cottage. Tam oslovte chlapcovu babku a quest je splnený.

Dostanete tiež trofej - Hlavu Hobbesa (Hobbe´s Head), 5500 zlatých a 400 bodov reputácie.


5. Trader Rescue

Po splnení hlavnej úlohy Find the Bandit Seeress máte v Gilde k dispozícii túto úlohu. Treba zachrániť pár obchodníkov.

Vystatovania:
  • Bez ochrany (No Protection)
    Nemajte na sebe žiadne šaty. Stávka 100; Odmena 400.
  • Bez škrabnutia (Without a Scratch)
    Nesmiete utrpieť žiadny zásah. Stávka 300; Odmena 1000.
  • Zápasník (Fist Fighter)
    Nebudete používať zbrane, ani mágiu. Stávka 300; Odmena 1000.
  • Nikoho nezabiť (Don´t Kill Anyone).
    Nezabijete žiadneho banditu. Stávka 400; Odmena 1000.
  • Úloha na čas (Timed Quest).
    Zvládnete quest za menej, než 8 minút. Stávka 400; Odmena 1000.
Ak hráte ako dobrák, tak sa vydajte zachrániť obchodníkov. Zájdite do tábora banditov, do Twinblade´s Camp a pobite banditov v tábore. Tu je jeden obchodník, oslovte ho a bude vás nasledovať. Len ho doveďte pred bránu tábora a odíde. Prejdite ďalej, do časti Twinblade Elite´s Camp. Tu sú dvaja obchodníci. Opäť pobite banditov, oslovte oboch obchodníkov a vyveďte ich pred brány tábora v časti Twinblade´s Camp. Zakaždým, keď oslovíte jedného z obchodníkov, tak sa objavia ďalší banditi, takže buďte pripravený.

Odmenou vám bude 5000 zlatých a 400 bodov reputácie.


6. Trader Massacre

Po splnení hlavnej úlohy Find the Bandit Seeress máte v Gilde k dispozícii túto úlohu. Treba zmasakrovať pár civilistov.

Vystatovania:
  • Bez ochrany (No Protection)
    Nemajte na sebe žiadne šaty. Stávka 100; Odmena 400.
  • Bez škrabnutia (Without a Scratch)
    Nesmiete utrpieť žiadny zásah. Stávka 1000; Odmena 6000.
  • Zápasník (Fist Fighter)
    Nebudete používať zbrane, ani mágiu. Stávka 800; Odmena 5000.
  • Udržať banditov nažive (Keep Bandit Alive).
    Nezabijú vám žiadneho banditu. Stávka 400; Odmena 1000.
  • Úloha na čas (Timed Quest).
    Zvládnete quest za menej, než 4 minúty. Stávka 400; Odmena 1000.
Veľmi jednoduché, len sa preneste do oblasti Barrow Fields a za pomoci pár banditov zabite všetkých 25 ľudí v oblasti, vrátane strážcov, ktorí s vami budú bojovať. Na konci, keď všetkých zabijete, chytia banditi ešte jedného obchodníka, ktorý prosí o zmilovanie. Je to v podstate jedno, buď ho zabijete vy, alebo ho zabijú banditi - vy akurát nespáchate jednu vraždu naviac. Quest je splnený.

Odmenou vám bude 5000 zlatých a 400 bodov reputácie.


7. Lost Trader

Po splnení hlavnej úlohy Finding Theresa Again máte tento quest k dispozícii v Gilde. Treba nájsť strateného obchodníka.

Preneste sa do Oakvale, odtiaľ prejdite od Clifftop Path a odtiaľ do Abandoned Road. Po vstupe vás osloví obchodník. Jeho brat sa stratil niekde na konci cesty a poprosí vás, aby ste ho našli. Prebojujte sa cez banditov na koniec cesty a tam nájdete Toma. Pridá sa k vám, tak ho odveďte celou cestou naspäť, k jeho bratovi. Cestou vás budú napádať ďalší banditi.

Keď ho dovediete, je úloha splnená. Za odmenu dostanete Treasure Clue 2. Tiež získate 2600 zlatých a 150 bodov reputácie.


8. Break the Siege

Po splnení hlavnej úlohy Finding Theresa Again máte tento quest k dispozícii v Gilde. Treba pomôcť mestečku pri obliehaní banditami.

Vystatovania:
  • Bez ochrany (No Protection)
    Nemajte na sebe žiadne šaty. Stávka 500; Odmena 1300.
  • Bez škrabnutia (Without a Scratch)
    Nesmiete utrpieť žiadny zásah. Stávka 400; Odmena 1800.
  • Zápasník (Fist Fighter)
    Nebudete používať zbrane, ani mágiu. Stávka 400; Odmena 1900.
  • Sólo misia (Solo Mission).
    Úlohu splníte bez pomoci stráží. Stávka 800; Odmena 1600.
  • Zabiť vodcu (Kill Leader).
    Zabijete vodcu obliehajúcich banditov. Stávka 500; Odmena 1200.
Preneste sa do Knothole Glade a tam uvidíte, že mesto obliehajú banditi. Chcú vyslobodiť svojho vodcu, ktorého v meste zajali. Môžete si zavolať na pomoc stráž, no ak ste prijali vystatovanie, že to spravíte sami, tak netreba. Oslovte strážcu pri bráne a povedzte mu, nech ju otvorí. Potom len jednoducho všetkých banditov pobite. Ak niektorí preniknú až do mesta, tak pôjdu oslobodiť vodcu. Zbehnite za nimi a pobite ich, no vodcu nezabíjajte, inak quest nesplníte. Keď všetci padnú, úloha je hotová. Získate 5000 zlatých a 450 bodov reputácie.


9. Execution Tree

Po splnení úlohy Rescue Archeologist máte v Gilde na výber dve úlohy. Jedna je pre dobráka - pomôcť eskortovať väzňa určeného na popravu a druhá je pre zloducha, pomôcť banditom oslobodiť väzňa (Execution Tree Rescue).

Vystatovania:
  • Bez ochrany (No Protection)
    Nemajte na sebe žiadne šaty. Stávka 400; Odmena 1000.
  • Bez škrabnutia (Without a Scratch)
    Nesmiete utrpieť žiadny zásah. Stávka 500; Odmena 1500.
  • Zápasník (Fist Fighter)
    Nebudete používať zbrane, ani mágiu. Stávka 500; Odmena 1500.
  • Ochrániť Strážcov (Protect Guards)
    Žiadny zo strážcov nesmie zomrieť. Stávka 500; Odmena 1500.
Zájdite do časti Bowerstone Jail, kde už na vás čakajú dvaja strážci aj s väzňom. Vydajte sa na cestu. Pred odchodom z oblasti vás napadne pár banditov, tak sa ich zbavte. Prejdite do Windmill Hill. Tu vás napadne pár banditov na začiatku a na konci cesty. Po boji prejdite do Gibbet Woods. Tu vás krátko po vstupe napadnú dve skupiny banditov, spredu, aj zozadu. Po boji len prejdite do časti Headman´s Hill, kde zdolajte poslednú skupinu banditov a sledujte, ako kat vykoná svoju povinnosť.

Získate 4500 zlatých a 200 bodov reputácie.


10. Execution Tree Rescue

Po splnení úlohy Rescue Archeologist máte v Gilde na výber dve úlohy. Jedna je pre dobráka - pomôcť eskortovať väzňa určeného na popravu (Execution Tree) a druhá je pre zloducha, pomôcť banditom oslobodiť väzňa.

Vystatovania:
  • Bez ochrany (No Protection)
    Nemajte na sebe žiadne šaty. Stávka 400; Odmena 1000.
  • Bez škrabnutia (Without a Scratch)
    Nesmiete utrpieť žiadny zásah. Stávka 500; Odmena 1500.
  • Zápasník (Fist Fighter)
    Nebudete používať zbrane, ani mágiu. Stávka 500; Odmena 1500.
  • Ochrániť Banditov (Protect Bandits)
    Žiadny z banditov nesmie zomrieť. Stávka 500; Odmena 1500.
Zájdite do časti Bowerstone Jail, kde už na vás čakajú štyria banditi. Povedia vám, že poprava sa začne onedlho a spustí sa vám časový odpočet 3:45. Banditi sú inak strašne slabí a chrániť ich je len strata času. Tu na vás čakajú traja strážcovia. Bežte do Windmill Hill. Tu vás napadnú tri vlny strážcov po troch. Po boji prejdite do Gibbet Woods. Tu na vás čaká len jedna skupina šiestich strážcov. Po boji len prejdite do časti Headman´s Hill, kde zdolajte posledných dvoch strážcov a aj kata. Zachránený bandita utečie a úloha je splnená.

Získate 4600 zlatých a 200 bodov reputácie.


11. Darkwood Disturbance

Tento quest máte v Gilde k dispozícii po splnení úlohy Rescue Archeologist.

Vystatovania:
  • Bez ochrany (No Protection)
    Nemajte na sebe žiadne šaty. Stávka 200; Odmena 400.
  • Bez škrabnutia (Without a Scratch)
    Nesmiete utrpieť žiadny zásah. Stávka 800; Odmena 4000.
  • Zápasník (Fist Fighter)
    Nebudete používať zbrane, ani mágiu. Stávka 1000; Odmena 6000.
  • Nepripustiť zranenie Briar Rose (Briar Rose Not Hamed)
    Briar Rose nesmie utrpieť žiadne zranenie. Stávka 400; Odmena 2000.
Zájdite do oblasti Darkwood Lake. Tam vás čaká Briar Rose. Spoločne sa prebojujte k svätyni, ktorá je v tejto oblasti. Briar musí zastaviť ceremoniál, tak ju chráňte, kým nevysloví zaklínadlo. Proste len stojte v jej blízkosti a likvidujte stále sa objavujúcich nepriateľov. Ak ju aj zasiahnu, tak len preruší zaklínanie, aby sa bránila a potom pokračuje ďalej. Keď dopovie celé zaklínadlo, quest je kompletný.

Odmenou vám bude jej uznanie, 3500 zlatých a 100 bodov reputácie.


12. Bounty Hunt

Po splnení questu The Graveyard Path sa vám sprístupní tento quest v Gilde.

Vystatovania:
  • Bez ochrany (No Protection)
    Nemajte na sebe žiadne šaty. Stávka 600; Odmena 1500.
  • Bez škrabnutia (Without a Scratch)
    Nesmiete utrpieť žiadny zásah. Stávka 500; Odmena 2500.
  • Rýchla práca (Perform Quickly)
    Splniť quest v časovom limite 5 minút. Stávka 1000; Odmena 2200.
  • Sťať vodcu (Behead Leader)
    Zabiť vodcu banditov. Stávka 600; Odmena 2000.
Máte zachrániť pár ľudí z mesta, ktorých uniesli banditi. Zájdite do Greatwood Entrance, kde uvidíte banditov, ako sa rozdelia. Jedni smerujú do Fisher Creek. Prebojujte sa teda priamo tam. Na móle je bandita s rukojemníkom. Keď sa priblížite, napadnú vás ďalší. Pobite ich. Zachránený rukojemník vám poďakuje a vráti sa do mesta. Máte ešte zachrániť jeho sestru, ktorá je v Greatwood Lake. Tak sa vráťte do predošlej oblasti a zájdite do Greatwood Lake. Tu pobite banditov vo svojom okolí. Na kopci je vodca banditov, ktorý má dievča ako rukojemníčku. Ak sa k nemu vydáte, tak vás varuje, aby ste sa nepribližovali, ak aj tak pôjdete, tak ju zabije a quest je nesplnený. Môžete na neho vystreliť šípom alebo mágiou, a sám na vás zaútočí. No jednoduchšie je zbaviť sa najprv banditov pri vás, potom, skôr než vás vodca zbadá, vytiahnite luk a z diaľky mu odstreľte hlavu. Ešte zabite pár ďalších banditov a dievčina je zachránená.

Za odmenu vám daruje Treasure Clue 1. Tiež získate 5400 zlatých a 400 bodov reputácie.


13. Bandit Spy Extraction

Tento quest máte v Gilde k dispozícii po splnení hlavnej úlohy Prison Escape.

Vystatovania:
  • Bez ochrany (No Protection)
    Nemajte na sebe žiadne šaty. Stávka 400; Odmena 1000.
  • Bez škrabnutia (Without a Scratch)
    Nesmiete utrpieť žiadny zásah. Stávka 400; Odmena 1600.
  • Zápasník (Fist Fighter)
    Nebudete používať zbrane, ani mágiu. Stávka 400; Odmena 1100.
  • Masaker stráží (Guard Massacre)
    Zabiť všetkých strážcov. Stávka 500; Odmena 1000.
  • Masaker obchodníkov (Trader Massacre)
    Zabiť vodcu banditov. Stávka 500; Odmena 1200.
  • Pacifista (Pacifist)
    Nezabiť nikoho. Stávka 500; Odmena 1400.
  • Sólo misia (Solo Mission)
    Nevezmete si žiadnych banditských spojencov. Stávka 400; Odmena 800.
Máte nájsť špióna banditov, ktorý je medzi obchodníkmi. Zájdite do Bowerstone North, kde oslovte Tanyu. Tá vás zavedie do Bowerstone Jail, kde vám banditi vysvetlia, o čo ide. Konvoj sa práve vydal na cestu, tak ho musíte dostihnúť a priviesť ich špióna. Máte dve možnosti ako to prejsť. Po dobrom, alebo po zlom. Po zlom jednoducho všetkých zabíjajte. Po dobrom nezabite nikoho a ako dobrák nemáte problém s tým, že plníte quest pre banditov. Jednoducho zájdite do Windmill Hill a tam nájdite obchodníka s veľkými fúzami (ako ho opísali banditi). Vysvietených na mapke máte všetkých obchodníkov, tak ho trochu pohľadajte. Keď ho oslovíte, tak sa k vám pridá, zobrazí sa vám jeho život, tak ho chráňte. Ak všetkých zabíjate, tak ho len nechajte stáť, kým nevyčistíte cestu. Ak to chcete po dobrom, tak použite kúzlo spomalenie času a prebehnite na koniec oblasti. Bez spomalenia času vám ho zabijú a aj takto je to len tak, tak. Keď prejdete do novej oblasti, automaticky bude pri vás, pokiaľ teda žije. Takto ho doveďte až do Bowerstone North, kde si ho vyzdvihne Tanya.

Získate ako trofej Obchodníkovu hlavu (Trader´s Head) a za odmenu Sharpening Augmentation. Celková odmena je 5800 zlatých a 400 bodov reputácie.


14. The Ransom Victim

Tento quest máte k dispozícii v Gilde po splnení hlavnej úlohy The Prophets of the Fire Heart.

Vystatovania:
  • Bez ochrany (No Protection)
    Nemajte na sebe žiadne šaty. Stávka 100; Odmena 300.
  • Bez škrabnutia (Without a Scratch)
    Nesmiete utrpieť žiadny zásah. Stávka 300; Odmena 900.
  • Zápasník (Fist Fighter)
    Nebudete používať zbrane, ani mágiu. Stávka 200; Odmena 600.
  • Nezranená obeť (Victim not Harmed)
    Obeť neutrpí žiadne zranenie. Stávka 400; Odmena 1000.
  • Masaker obchodníkov (Kill the Kidnappers)
    Zabiť únoscu a jeho stráže. Stávka 400; Odmena 1000.
Zájdite do Knothole Glade a na konci mesta oslovte vodcu. Povie vám, že mu uniesli syna a dá vám 7500 zlatých, aby ste ho vykúpili a priviedli späť. Potom vás osloví starostov starší syn, ktorý vám navrhne, aby ste mladšieho syna, z ktorého chce potom ich otec spraviť vodcu, priviedli radšej za ním. Zájdite do Witchwood Stones a tam do jaskyne za Démoňou bránou, ktorú ste otvorili, keď ste hľadali Archeológa. Vnútri je únosca, ktorý od vás požaduje výkupné. Môžete mu zaplatiť a pokojne chlapca odviezť. Ak si chcete nechať výkupné pre seba, tak ho zabite. Vonku sa potom naspäť do Knothole Glade musíte prebojovať množstvom banditov, ktorí chcú zabiť vás a chlapca. Ochraňujte chlapca a odveďte ho do Knothole Glade. Tam sa rozhodnite. Buď odvediete chlapca do lesa za jeho starším bratom, ktorý ho zabije, alebo ho odvediete za otcom, ktorý vám bude vďačný za navrátenie syna.

Získate odmenu 3000 zlatých a 500 bodov reputácie.

1. časť | 2. časť | 3. časť | 4. časť

Súvisiace hry Fable
Fable Fortune
Fable Anniversary
Fable III
Fable Legends
Fable II



Diskusia Príspevkov: 791 Hodnotenie
1228 hlasov

100
60
20

80
40
0
59
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |