HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21171
5455
5063
1438
1600
7336
6038
12920
1687

Online 39362 užívateľov

Návody > Fable: The Lost Chapters


Zobrazení:329059
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. časť | 2. časť | 3. časť | 4. časť


Bronzové questy

1. The Sick Child

V meste (Bowerstone South) na vás vykrikuje malé dievčatko. Oslovte ho a povie vám, aby ste ho nasledovali. Zavedie vás za mamou, ktorá vás požiada o pomoc pri hľadaní húb, pretože jej syn je chorý. Tie huby potrebuje čarodejka, aby ho mohla vyliečiť. Čarodejka je vedľa, v Bowestore Quay, tak ju tam oslovte, nech vás trocha navedie.

V oblasti Picnic Area je žena, ktorá jednu hubu už použila. Je trocha mimo a chce, aby ste ju zabavili. Zatancujte jej trikrát kazačok a vyrehotaná vám hubu daruje.

V oblasti Guild Woods je chlapík, ktorý sa na párty zoznámil s nejakou Myrou a zaľúbil sa. Máte jej zaniesť list do Oakvale. Keď sa tam dostanete, tak jej dajte list. Môžete povedať, od koho je, ale tiež môžete povedať, že je od vás a získate 20 zlých bodov. Tak, či tak, dostanete od nej odpoveď na druhom liste. Nie je v ňom oslovenie, tak ho zaneste do Guild Woods a chlapík naradostený, že našiel lásku a už nemusí drogovať, vám hubu daruje. - Inak, chlapíka môžete zabiť a hubu získať násilím, za 60 zlých bodov.

V oblasti Barrow Fields je obchodník, od ktorého môžete hubu kúpiť za 1500 zlatých. Môžete mu ju aj ukradnúť, no je to zločin a získate zlé body.

V Heroe´s Guild je posledná huba, ktorá je v rieke pri démonej bráne, stačí ju vyloviť udicou. V Picnic Area ste mohli stretnúť dvoch chlapíkov, ktorí sa vám posťažujú, že ju tam stratili, takže to viete od nich.

Keď máte všetky štyri, zaneste ich čarodejke a tá z nich spraví nápoj. Ten zaneste matke chorého chlapca.

Nápoj ho uzdraví a vy získate 2000 zlatých a 200 bodov reputácie.


2. Beardy Baldy

V meste Bowerstone, v časti Bowerstone Quay sedí pri móle na lavičke starec. Oslovte ho a povie vám, že by vás chcel predstaviť svojej dcére. Súhlaste a dá vám kartu vizáže na účes (The Pudding Basin), ktorý sa páči jeho dcére. Zájdite do centra mesta a nechajte sa ostrihať podľa tejto karty. Keď si zmeníte účes, vráťte sa za ním a dá vám kartu na bradu (Mutton Chop Beard) a keď si ju necháte spraviť, dá vám ešte kartu na fúzy (Trader Style Moustache Card). Keď sa za ním vrátite takto zmenený, tak vám povie, že si z vás len vystrelil a chcel vidieť, ako hlúpo budete vyzerať.

Keďže ste ho však pobavili, dá vám za odmenu dobré tetovanie (Fire Monkey Tattoo).

Získate tiež 100 zlatých a 100 bodov reputácie.


3. Fishing Lesson

Zájdite do Greatwood Entrance a odtiaľ do Fisher Creek. Po vstupe na vás volá muž zo svojho domu o pomoc, pretože sú tu v okolí osy. Pobite ich a muž vám poďakuje a za odmenu vám dá Rybársku udicu.

Chlapík vám povie, ako rybárčiť. Hneď si to choďte vyskúšať k rieke. Kúsok od jeho domu vidíte kruhy na hladine. Choďte tam, postavte sa k zábradliu a keď sa vám zobrazí háčik v ľavom dolnom rohu, stlačte príslušné tlačidlo (F1) a nahodíte udicu do vody. Čakajte, kým niečo zaberie a potom stláčajte ľavé tlačidlo myši. Keď ryba ťahá lanko, vtedy príliš nestláčajte, aby ste ho prílišným tlakom neroztrhli. Keď ryba povolí, opäť ťahajte/ stláčajte.

Lovte, kým nevylovíte zlatú rybku (Gold Fish). Tá je zároveň trofej aj vašou odmenou za ukončenie tohto questu.


4. Bandit Toll

Keď pôjdete z Lookout Point cez Greatwood Entrance a Greatwood Lake dostanete sa do oblasti Greatwood Gore. Tu vás čaká tábor banditov.

Prvý bandita, na ktorého narazíte, vás osloví pri vstupe a požaduje od vás zaplatenie 400 zlatých, aby ste mohli prejsť. Ak chcete, kľudne zaplaťte a prejdite oblasťou, no ste predsa hrdina a nenecháte sa zastrašiť takou zberbou, takže odmietnite zaplatiť a vstúpte. Vtedy vás napadne. Zabite ho, aj ostatných banditov v oblasti. Pár ich je v strede a pár napravo, menšia skupinka je v tábore naľavo, kde jej aj ich vodca. Ak ho zabijete, ostatní sa dajú na útek, ale prečo prichádzať o skúsenosti. Ak ste aj bojovník, tak kým na vás bežia, používajte luk a meč, až keď dobehnú, uľahčíte si tým prácu.

Za quest samotný získate 200 zlatých a 150 bodov reputácie a ďalšiu korisť získate z tábora banditov.


5. Fishing Competition

Keď splníte hlavný quest Trader Escort, tak sa vráťte do Fisher Creek a oslovte chlapíka, ktorý vás tu predtým naučil loviť ryby. Práve prebieha súťaž v rybárčení. Takže sa postavte k rieke a vylovte poriadnu rybu s dobrou veľkosťou a váhou. Potom znova oslovte rybára a dajte mu rybu. Keď je poriadna, zvíťazili ste a získate prvé miesto a dostanete odmenu: Rybársky Klobúk (Fisherman Hut) Udicu Šampióna (The Rod of Champions) a Strieborný kľúč č. 11.

Quest ako taký vám zostane medzi aktívnymi questami, pretože stále môžete rybárčiť a prekonávať svoj vlastný rekord.


6. Treasure of the Ghost Pirate

V Oakvale zájdite na východnú pláž a oslovte tam stojaceho ducha. Zistíte, že je to pirát, no jeho žena si myslí, že bol rybárom, ktorý sa stratil na mori. Požiada vás, aby ste jej odovzdali niečo z jeho pokladu, aby bola po jeho smrti zabezpečená. Zájdite na západnú pláž a naľavo pri móle máte možnosť kopať v piesku, tak použite rýľ a nájdete 500 zlatých. Môžete si ich samozrejme nechať, no radšej choďte ďalej po tejto pláži a nájdete pirátovu ženu, ako hľadí na more. Dajte jej to zlato a vráťte sa za duchom. Povie vám, že zvyšok svojej koristi zakopal pod sochou so sekerou.

Zájdite na sever do Memorial Garden. Hneď napravo je socha muža so sekerou. Pod ňou vykopte strieborný kľúč č. 12 a Obsidian Greataxe. Za splnenie questu tiež získate 100 zlatých a 150 bodov reputácie.


7. Chicken Kicking Competition

V Oakvale, na východe stojí chlapík, ktorý vás požiada, aby ste zbavili pláž ducha. Keď splníte quest Treasure of the Ghost Pirate, tak za ním zájdite a pozve vás na súťaž v kopaní sliepok. Zápisné je 50 zlatých. Keď sa prihlásite, objavíte sa pred dráhou, ktorá je rozdelená na štvorce. Každý štvorec má na sebe napísanú číselnú hodnotu. Pred vami sa prechádza sliepka. Kopnite ju a podľa toho, na aké políčko dopadne, toľko bodov máte. Ak nahráte nad 200 bodov, získate Strieborný kľúč. č. 13. Ak nahráte nad 250 bodov, získate Slepačí Klobúk (Chicken Hat). Potom už môžete kopať do sliepok len profesionálne, za peniaze.


8. Murder with a Twist

Keď sa po splnení questu Find the Bandit Seeress vrátite do Oakvale, tak zájdite do severozápadnej časti. Tam čakajú traja strážci. Oslovte ich vodcu a povie vám o vrahovi, ktorý je v blízkosti Twinblade´s Tentu. Zabil jeho brata a ocenili by, keby ste sa podujali skoncovať s ním v mene pomsty a spravodlivosti. Súhlaste.

Zájdite do lokácie Twinblade´s Tent a tam stojí vrah s dvoma pomocníkmi. Oslovte ho a zistíte, že on a ten strážca sú bratia. Vytiahnite zbraň a vrah vás varuje, aby ste si dali pokoj. Spravte to ešte raz (alebo ho rovno napadnite päsťou) a pochopí, že vás poslal jeho brat. Ponúkne vám 2000 zlatých, ak zabijete jeho brata a jeho necháte tak. Ak odmietnete, ponúkne vám ešte 2500 zlatých. Ak odmietnete aj to, tak s vami bojuje. Zabite ho aj jeho dvoch spoločníkov a vráťte sa do Oakvile po odmenu od strážcu.

Ak prijmete jeho ponuku, dá vám peniaze hneď a získate aj zlé body. Stačí zájsť do Oakvile a zabiť strážcu aj s jeho dvoma pomocníkmi a úloha je hotová.

Môžete tiež prijať odmenu od vraha a potom ho zabiť a vziať si odmenu od strážcu a tak získate celkovo 3500 zlatých.


9. Ghost Granny Necklace

Táto úloha sa objaví po splnení questu The Arena.

Zájdite do Orchard Farm a oslovte farmára. Požiada vás, aby ste navštívili hrob jeho matky a presvedčili sa, či odpočíva v pokoji, pretože sa mu zdá, že videl jej ducha. Zájdite k hrobu, ktorý je za domom a duch vám povie, že nájde pokoja, až keď prinesiete jej synovi náhrdelník, ktorý jej ukradol bandita, ktorý ju zabil. Inak, keď použijete rýľ na jej hrobe, nájdete Upper Dress. Zájdite do Greatwood Lake, tam zabite banditu, od ktorého získate náhrdelník. Vráťte sa na Orchard Farm a odovzdajte farmárovi náhrdelník. Ešte zájdite k hrobu, kde duch jeho matky odíde na odpočinok. Získate 500 zlatých a 200 bodov reputácie.


10. Archery Competition

Táto úloha je k dispozícii po splnení questu Break the Siege.

Zájdite do Knothole Glade. Pred bránou je miesto, kde sa usporadúva súťaž v streľbe. Pravidlá sú rovnaké ako pri súťaži v Gilde, počas vášho tréningu. Musíte poraziť svoje staré skóre. Keď ho prekonáte, získate Treasure Clue 4. Keď prekonáte aj toto skóre, získate ako trofej strieborný šíp (Silver Arrow). Keď budete prekonávať aj svoje ďalší skóre, získate nejaké drahokamy. Za nižšie hodnoty získate len menšie ceny (Mrkvu, Health Potion, Moonfish, Bonboniéru).


11. Investigating the Mayor

Po splnení hlavného questu The Arena získate prístup do časti Bowerstone North. Tam môžete získať tento quest. Odporúčam podrobnejšie si pozrieť v návode celú časť "17. Starostom Bowerstone". Máte totiž na výber buď tento quest, alebo quest Mayor´s Invitation a ich vzájomné vplyvy som rozpísal podrobne len tam.

Oslovte väzňa v klietke v západnej časti. Má byť popravený, tak vás požiada o pomoc, aby ste dokázali vinu starostky, že zavraždila svoju sestru. Nasmerovať by vás mohol jej priateľ Rhodri. Zájdite do Barrow Fields a tam pred démoniu bránu. Oslovte chlapíka, ktorý vám povie, že sa tajne stretával s Amandou, než ju jej sestra Elvira zabila. Stretávali sa v Grey House, tak tam zájdite. Choďte do stajní a trikrát zasvieťte lampou, čo bol ich signál (lampu máte odkedy ste ukončili tréning v Gilde a pri stajni budete mať automaticky medzi rýchlymi voľbami F1-F3 možnosť použiť lampu). Uvidíte ducha ženy, ako vstúpi do pivnice pod domom. Zájdite teda k domu a vstúpte do pivnice.

Po vstupe vás osloví duch Amandy, ktorý vás prosí, aby ste svetu vyjavili pravdu o jej sestre. Pri Amandinej kostre nájdete Scrawled Parchment. Keď ho vezmete, objaví sa Lady Grey. Ak ste sa s ňou medzitým oženili, tak vám list vezme, chlapíka vo väzení dá popraviť a je to. Ak s ňou ešte nie ste manželia, tak vám navrhne, aby ste jej ten dokument dali a ona si vás vezme /v prípade, že súhlasíte, preskočíte celé dvorenie, ktoré je v jej queste a prenesiete sa priamo k súboju s Thunderom/. Ak odmietnete, naštvaná odíde a sľúbi vám pomstu. Vráťte sa do mesta, do Bowerstone North a oslovte veliteľa stráží. Ten akceptuje vaše dôkazy, prepustí chlapíka z väzenia a ponúkne vám miesto starostu. Ak teda chcete, tak súhlaste.

Získate 100 zlatých a 150 bodov reputácie.


12. Mayor´s Invitation

Po splnení hlavného questu The Arena získate prístup do časti Bowerstone North. Tam môžete získať tento quest. Odporúčam podrobnejšie si pozrieť v návode celú časť "17. Starostom Bowerstone". Máte totiž na výber buď tento quest, alebo quest Investigating the Mayor a ich vzájomné vplyvy som rozpísal podrobne len tam.

V Bowerstone North choďte rovno za Lady Grey. Po krátkom flirte vám naznačí, aby ste jej doniesli nejaký hodnotný darček. Zájdite v tejto časti do obchodu a kúpte čiernu ružu. Zaneste ju Lady Gray. Je potešená týmto darčekom. Teraz vám povie, že sa nemôže vydať za chudáka, takže musíte mať vlastný dom. Ak ste ho ešte nekúpili, tak zájdite do Bowerstone South a kúpte si tam dom. Vráťte sa za ňou. Je spokojná, že máte dom a nechcete ju len pre peniaze. Teraz vás poprosí o láskavosť. Máte nájsť jej stratený náhrdelník. V tejto časti (Bowerstone North) oslovte štyroch ľudí označených na vašej mapke. Sú to obyčajní ľudia (zvyšné tri označené osoby sú veliteľ stráží, muž vo väzení a žena stojaca pri ňom). Od každého niečo zistíte a posledný vám povie, že náhrdelník bol videný v Oakvale. Vráťte sa za Lady Grey a povedzte jej to. Požiada vás, aby ste ho našli, takže sa vydajte do Oakvale.

Tam zájdite do Memorial Garden. Tam stoja dvaja chlapíci, ktorí sa prestanú rozprávať, keď ste nablízku. Obehnite si veľký strom a choďte za múrik za nimi. Tam si vypočujte ich rozhovor o tom, že náhrdelník zakopali na pláži, medzi dvoma loďami. Vráťte sa do Oakvale a choďte na západnú pláž, kde medzi dvoma člnmi na pláži použite rýľ a vykopete náhrdelník Lady Grey. Vráťte sa za ňou a darujte jej ho.

Napokon vám povie, že sa o ňu uchádza aj Thunder. Je to bývalý šampión z Arény, takže aby sa rozhodla, musíte dokázať, kto z vás je lepší bojovník. Prejdite odtiaľto do časti Bowerstone Jail. Tu vás čaká Thunder a vyzve vás na súboj. Prejdite ďalej do Windmill Hill a odtiaľ do Gibbet Woods a ďalej do Headman´s Hill. Tam vás už konečne čaká súboj s Thunderom. Keď mu odoberiete časť zo života, tak vás zhodí zo skaly a spadne s vami. Tam opäť bojujte a keď mu odoberiete ďalšiu časť zo života, utečie do jaskyne. Je tu démonia brána, ktorá vás vpustí, keď porazíte iného hrdinu, takže treba ísť za Thunderom. Vstúpte do jaskyne. Tu už dorazte Tuhundera. Ako trofej po boji získate jeho helmu (Thunder´s Helmet). Teraz vás už brána pustí von, tak sa potom vráťte do Bowerstone a oslovte Lady Gray. Teraz máte možnosť sa s ňou oženiť. Ak súhlasíte, získate odmenu 1000 reputácie a 15000 zlatých.


13. Book Collection

V meste Bowerstone (Bowerstone South) je v hornej časti mesta škola. Keď oslovíte učiteľa, posťažuje sa vám, že Lady Grey predala väčšinu z kníh školy a požiada vás, ak na nejaké pri svojom putovaní narazíte, tak či by ste mu ich nedoniesli. Pozrite si v návode podrobnejšie sekciu o knihách, kde sú aj ich lokácie. Väčšinu kníh, ktoré nájdete v hre, môžete škole venovať. Neprijme len pár špecifických kníh ako Hero´s Jourey, Book of Spell, Dusty Notebook, či The Bloodline. Každú knihu, ktorú im darujete, hneď aj učiteľ odprezentuje deťom, takže sa môžete dozvedieť ich obsah trochu záživnejším spôsobom. Po odovzdaní deviatich kníh vám darujú Bright Wizard Hutt (svetlý klobúk čarodeja). Po odovzdaní 25 kníh vám darujú Strieborný kľúč č. 30 a quest je tým skončený.


14. Assassin Attacks

Keď splníte úlohu Break the Siege, dostanete správu od Mazeho, že sa vám snažia banditi pomstiť za to, že ste porazili Twinbladea. Banditov nájdete na viacerých miestach, kde vás napadnú.
Zájdite do Knothole Glade a napadne vás tam jeden vrah. Získate od neho figúrku seba (Doll of You). A získate aj quest.
Potom zájdite do Witchwood Cullis Gate a tam vás napadne druhý vrah.
Tretí vrah vás napadne vo Windmill Hill. Získate od neho knihu Eyes of a Killer.
Štvrtý vrah vás napadne v Prison Path.
Posledný vrah vás napadne v meste Hook Coast.
Keď zabijete posledného vraha, Guildmaster vás pochváli za dobrú prácu a za odmenu vám dá Treasure Clue 3.


15. Hidden Booty Hunt

Tento quest sa vám zapíše, ako náhle získate niektorý Treasure Clue.
Treasure Clue 1: Odmena za splnenie questu Bounty Hunt.
Treasure Clue 2: Odmena za splnenie questu Lost Trader.
Treasure Clue 3: Odmena za splnenie questu Assassin Attacks.
Treasure Clue 4: Odmena za víťazstvo v streleckej súťaži v Knothole Glade. V rámci questu Archery Competition musíte dvakrát prekonať svoje vlastné skóre.
Treasure Clue 5: Nájdete ho v truhlici v Orchard Farm.
Treasure Clue 6: Nájdete ho v truhlici za mlynom v časti Windmill Hill.
Keď máte všetkých šesť, vydajte sa do Orchard Farm. Tam choďte k stodole. Pri stodole sú balíky so slamou. Pri jednom balíku je aj stĺp s lampou. Medzi stodolou a týmto balíkom s lampou použite rýľ. Tu sa vám nezobrazí medzi rýchlymi ponukami, tak ho musíte dať použiť sami, priamo z inventára. Vykopete Frying Pan, panvicu, do ktorej môžete vložiť štyri Augmentationy a používať ju ako zbraň.


16. The Hidden Sword

Tento quest získate automaticky po splnení hlavnej úlohy The Prophets of the Fire Heart. Guildmaster vám spomenie, že v Gilde by sa mal nachádzať ukrytý, mocný meč, po ktorom pátral aj Maze.

Zájdite do Mazeovej veže a prezrite si poličky s knihami. Tam sa dozviete, kde je meč. Vyjdite do záhrady pri veži, kde sú štyri hrobky. Prečítajte náhrobok pri prázdnom hrobe a budete odmenený mečom Avo´s Tear.


17. Collect Hero Dolls

V hre je celkovo 9 figúrok hrdinov. Jedna je figúrka vás (Doll of You), ktorú získate v rámci questu Assassin Attacks. No je nepodstatná, je len pre vás.

V Bowerstone South môžete získať prvú figúrku zo série.
Briar Rose Hero Doll: V krčme si môžete zahrať hru s kartami. Je to pexeso, proste otáčate vždy dve karty a ak sa zhodujú, tak zostanú obrátené. Ak nie, tak sa opäť zakryjú. V stanovenom čase musíte nájsť všetky dvojice kariet. Samozrejme môžete na hru staviť peniaze a následne ich prehrať, alebo vyhrať. Ak zvládnete hru pod 25 sekúnd, tak dostanete aj extra prémiu, figúrku hrdinky Briar Rose. Potom sa za vami zastaví malý chlapček a povie vám, že figúriek je viac. Ich učiteľ má tú najvzácnejšiu, takže ak získate všetky, máte sa za ním zastaviť.

Whisper Hero Doll: V krčme v Oakvale si môžete zahrať hru tak, ako v Bowerstone, no tu to nie sú karty, ale triafanie mince do kruhu. Na stole máte rôzne veci a pomedzi ne musíte odpinkať mincu do kruhu pred chlapíkom. Stlačte ľavé tlačidlo a objaví sa šípka pri minci. Otáčajte myškou, aby ste nastavili smer a posúvajte šípku ďalej/ bližšie k minci, aby ste nastavili silu úderu. Hrá sa na štyri kolá a dokopy ich musíte zvládnuť pod 13 ťahov. Ak vám minca spadne zo stola, skončili ste.
Medzi krčah a pohár a odtiaľ priamo do kruhu.
Medzi krígeľ a krčah a do kruhu.
Pošlite mincu do pohára naľavo, na kraji stola, aby sa odrazila. Odtiaľ pomedzi krčah a krígeľ do stredu pred kruh. Tam už len do kruhu.
Smerom doprava, do pohára na okraji stola, aby sa odrazila ďalej. Tam popri prekážkach do ďalšieho pohára na konci, na okraji stola, no nie plnou rýchlosťou, aby sa vám neodrazila naspäť. Odtiaľ už len do kruhu.
Ak to zvládnete pod dvanásť ťahov, tak získate odmenu bábiku Whisper.

Twinblade Hero Doll: Keď budete v Twinblade´s Camp, tak si môžete u chlapíka pri stole zahrať hru na pamäť. Chlapík vám ukáže pár figúriek. Keď si myslíte, že ste si ich zapamätali, tak ich zakryje a keď ich opäť odkryje, tak sú poprehadzované a je tam aj jedna nová. Musíte kliknúť na tú novú. Hrá sa na päť kôl a s každým novým kolom je figúrok na uhádnutie viac. Keď zvíťazíte pod 35 sekúnd, tak ste vyhrali. Ak to zvládnete pod 30 sekúnd, vyhráte figúrku - Twinbladea. Ak potrebujete, pomôžte si kúzlom na spomalenie času.

Scarlet Robe Hero Doll: V krčme, v Knothole Glade si môžete zahrať ďalšiu hru. Hrá sa na sedem kôl; v prvom vám na stôl vyložia tri karty a s každým ďalším kolom o kartu naviac. Vašou úlohou je poklikať na ne od karty s najnižšou hodnotou po kartu s najvyššou. Je to celkom jednoduchá záležitosť, keď použijete kúzlo spomalenie času. Celkovo máte na sedem kôl 35 sekúnd. Ak to zvládnete pod 20 sekúnd, získate prémiu bábiku hrdinky Šarlátovej Róby.

Thunder Hero Doll: Figúrku Thundera si môžete kúpiť v obchode v Aréne, alebo v Bowerstone North.

Maze Hero Doll: V krčme v Hook Coast je ďalšia minihra. Máte pinkať mince na políčka s číselnými hodnotami. Je to podobné, ako keď ste ich mali dostať do kruhu v Oakvale. Myškou si posúvate mincu doľava a doprava a keď ju stlačíte, tak si už len šípkou nastavte smer a čím viac dáte šípku od mince, tým väčší úder. Ak ťuknete do už ležiacej mince ďalšou mincou a posuniete ju tak na políčko s vyššou hodnotou, tak sa vám tá zaráta. Máte 4 kolá a musíte dosiahnuť minimálne skóre 20 na výhru. Ak dosiahnete skóre 30, tak získate špeciálnu cenu, figúrku Mazeho.

Scythe Hero Doll: v krčme v Snowspire Village si môžete zahrať minigolf s mincami. Je to rovnaká hra, ako v Oakvile. Musíte odpinkať mincu do kruhu do 12 ťahov. Ak to zvládnete za 10 ťahov, získate prémiu - figúrku Scytheho.

Keď už máte všetky figúrky, tak zájdite za učiteľom Bowerstone South a vymeňte ich za jeho figúrku Jacka (Jack Hero Doll). Tým je quest hotový. Figúrka je zrejme len pre zábavu.



Chrámy

Chapel of Skorm

Z oblasti Darkwood Camp máte priamy prístup do časti, v ktorej stojí Svätyňa Skorma, boha zla. Ak mu prinesiete obety, vo forme živých ľudí, odmení vás.

Odmena 1: Skorm´s Bow (unikátny luk).
Odmena 2: Dar mladosti (omladnete o 5-8 rokov)
Odmena 3: Získate titul Nekromancer.

Pre naklonenie si boha priveďte do chrámu ľudí odkiaľkoľvek (stačí, ak máte reputáciu a poviete niekomu, aby vás nasledoval a dovediete ho sem), oslovíte kňaza a povolíte mu obetovať vášho spoločníka. Obetovať môžete kohoľkovek, no najlepší sú na to žoldnieri, pretože na rozdiel od ostatných ľudí sa môžu s vami teleportovať (stačí, ak sa budete teleportovať zo svätyne do miest, kde ich najmete a potom sa len prenesiete naspäť) a tiež sa mi zdá, že majú väčšiu hodnotu.


Temple of Avo

Medzi oblasťami Witchwood Stones a Witchwood Lake je Chrám Ava, boha dobra. Ten vás odmení, ak mu prinesiete obety vo forme peňažných darov.

Odmena 1: The Sentinus (unikátny palcát).
Odmena 2: Dar mladosti (omladnete o 5-8 rokov).
Odmena 3: Získate titul Nekromancer

Pre naklonenie si boha stačí, ak kliknete na fontánku pri kňazoch a darujete ľubovoľnú čiastku peňazí.


Priazeň si u oboch získavate prinášaním obiet. Zdá sa mi, že pre oboch bohov je zaujímavejšia postava, ktorá nemá ich presvedčenie, zrejme majú väčšiu radosť, že sa k nim prikláňa nasledovník druhého boha. Preto, ak ste zloduch, stačí vám na prvú odmenu u Ava obetovať okolo 30 000 - 35 000 zlatých, kým dobrák musí obetovať okolo 40 000 - 45 000 zlatých. Preto nie je príliš problém, ak chcete získať obe zbrane a obe omladnutia (titul vám zrejme stačí len jeden). Stačí obetovať najprv u boha, ktorý má opačné presvedčenie ako vy a potom si presvedčenie doplníte u boha s vašim presvedčením. Čiže dobrák začne obetovávať ľudí u Skorma a potom získa zase body dobra peňažnými darmi u Ava. Bude vás to stáť menej úsilia a ani vám to príliš neovplyvní presvedčenie.

Tip: Ak vám záleží na mladosti vašej postavy a máte dostatok peňazí, tak si počas questu The Ransom Victim, alebo Find Archeologist zájdite do chrámu Ava, zložte dar a dostanete dar mladosti. Uložte si pozíciu a potom ju znova nahrajte. Začínate opäť pred questom, keďže je to v hre tak vymyslené. Mladosť máte, ale môžete si ju kúpiť opäť. Vek však hru neovplyvňuje, takže len ak chcete mať mladého hrdinu, pre dobrý pocit.



Strieborné kľúče

V hre je k dispozícii celkovo 30 kľúčov. Otvárajú sa nimi strieborné truhlice. Na každej truhlici je napísané, koľko kľúčov je potrebné na jej otvorenie. Po otvorení truhlice o kľúče neprichádzate, takže vám stačí iba zvyšovať ich počet. Samozrejme, ich hľadanie je úplne dobrovoľné a pre dohratie hry ich nepotrebujete. Číselné označenia kľúčov sú len moje vlastné, podľa toho, ako som ich nachádzal.

Strieborný kľúč č. 1
Lookout Point. V centre tejto oblasti je križovatka so sochou uprostred. Na západ od tejto sochy sú kríky, ktoré môžete rozsekať. Za nimi len zbehnite na koniec cestičky a nájdete kľúč.

Strieborný kľúč č. 2
Bowerstone South. Len čo vstúpite do mesta, vstúpte do domu naľavo. Je tam predavač oblečenia. Vybehnite na poschodie a na balkóne si vezmite kľúč.

Strieborný kľúč č. 3
Fisher Creek. V tejto rybárskej zátoke choďte za rybárov dom. Tam máte na hladine niekoľko kruhov. Udicou vylovte štyri predmety a jedným z nich je aj kľúč.

Strieborný kľúč č. 4
Guild Woods. V lesoch za Gildou je malé jazierko. Z neho vylovte udicou kľúč.

Strieborný kľúč č. 5
Greatwood Lake. Keď do tejto oblasti vstúpite z Greatwood Entrance, tak choďte doprava, cestou nahor. Na jej konci nájdete kľúč.

Strieborný kľúč č. 6
Orchard Farm. Za záhradou farmy vybehnite na mólo a z neho vylovte kľúč.

Strieborný kľúč č. 7
Rose Cottage. Pri dome je kruh zeminy tvorený kvetmi. Použite v ňom rýľ a vykopete kľúč.

Strieborný kľúč č. 8
Darkwood Lake. V tejto oblasti nájdete zvláštnu skalu s dierou na vrchu. Keď na ňu kliknete, tak vám napíše, že sa zdá, že je v nej niečo. Streľte šíp do otvoru v skale a vypadne z nej strieborný kľúč, ktorý si vezmite.

Strieborný kľúč č. 9
Ancient Cullis Gate. Na západnej strane oblasti sa postavte na most a udicou vylovte z rieky kľúč.

Strieborný kľúč č. 10
Focus Chamber. Táto oblasť je posledná časť jaskyne v Hobbe Cave. Sem môžete ísť v rámci questu "Hobbe Cave". Tu nájdite kruh tvorený hubami a v jeho strede použite rýľ a vykopte kľúč.

Strieborný kľúč č. 11
Fisher Creek. Keď budete v tejto oblasti plniť quest Fishing Competition. Je to vlastne rybárska súťaž a keď v nej zvíťazíte, mimo iných cien získate aj kľúč.

Strieborný kľúč č. 12
Memorial Garden. Táto oblasť je v meste Oakvale. Najprv musíte splniť quest Treasure of the Ghost Pirate. Potom v tejto oblasti vykopte rýľom zo zeme pod sochou muža so sekerou duchov poklad a získate sekeru a kľúč.

Strieborný kľúč č. 13
Oakvale. V Oakvale splňte quest Chicken Kicking Competition. Je to súťaž v kopaní sliepok. Nahrajte nad 200 bodov, aby ste sa umiestnili na druhom mieste a získate kľúč.

Strieborný kľúč č. 14
Twinblade´s Camp. V juhovýchodnej časti je pri truhlici kruh tvorený kvetmi. V jeho strede použite rýľ a vykopte kľúč.

Strieborný kľúč č. 15
Witchwood Stones. Oproti Démonej bráne vylovte udicou z vody tento kľúč.

Strieborný kľúč č. 16
Witchwood Lake. Hneď po vstupe do tejto oblasti z The Temple of Avo sa cesta rozdvojuje a o pár metrov ďalej sa spája opäť do jednej. Pri tom spojení ciest je naľavo socha Gargola, pod ktorou použite rýľ a vykopte kľúč.

Strieborný kľúč č. 17
Knothole Galde. V tomto meste zájdite k domu na predaj. Naľavo, pri tomto dome je kruh tvorený papradím. V jeho strede vykopte rýľom kľúč.

Strieborný kľúč č. 18
Grey House. Kľúč vylovte udicou z jazierka pri Démonej bráne.

Strieborný kľúč č. 19
Headman´s Hill. K tomuto kľúču sa dostanete jedine, počas plnenia questu Mayor´s Invitation, keď sa počas boja s Thunderom zrútite zo skaly. Nemusíte tento quest splniť, ale musíte sa v ňom dostať aspoň po túto časť. Bližšie si to pozrite v návode (17. Starostom Bowerstone).

Strieborný kľúč č. 20
Bowerstone North. Keď sa stanete starostom Bowerstonu (jedným z dvoch questov, návod časť 17), tak vstúpte do starostovho sídla. Tam v spálni Lady Grey si prezrite jej posteľ a nájdete tento kľúč.

Strieborný kľúč č. 21
Windmill Hill. Pri prvom dome naľavo je na poli kruh z kvetín. Vykopte v jeho strede rýľom tento kľúč.

Strieborný kľúč č. 22
Windmill Hill. Za mlynom, ktorý je na pravej strane od cesty je kruh tvorený kvetmi. V jeho strede použite rýľ a vykopte tento kľúč.

Strieborný kľúč č. 23
Lychfield Graveyard. Ako vstúpite na cintorín, choďte naľavo k jazierku a vylovte z neho udicou kľúč.

Strieborný kľúč č. 24
Lychfield Graveyard. Choďte do hrobky nad jazierkom, z ktorého ste vylovili kľúč č. 23 a tam si vezmite tento kľúč.

Strieborný kľúč č. 25
Lychfield Graveyard. Kúsok od hrobky, z ktorej ste si vzali kľúč č. 24, sú ďalšie hroby. Hrob tam má aj Deacon Sutter. Tam vykopte rýľom tento kľúč.

Strieborný kľúč č. 26
Cliffside Path. Keď pôjdete po ceste nahor, tak po ľavej strane budete mať truhlu. Pri nej je aj kruh tvorený hubami, v ktorom vykopte rýľom kľúč.

Strieborný kľúč č. 27
Hook Coast. Zájdite do majáka a v jednej zo skriniek nájdete kľúč.

Strieborný kľúč č. 28
Lost Bay. Hneď oproti kotviacej lodi, ktorou ste prišli, je opustený dom. Vedľa neho je hrob, z ktorého vykopte rýľom kľúč.

Strieborný kľúč č. 29
Necropolis. Pri zrútenom moste, pred Démoniou bránou vylovte udicou z vody kľúč.

Strieborný kľúč č. 30
Bowerstone North. Tento kľúč uvádzam ako posledný, ale môžete ho získať podstatne skôr, než niektoré iné kľúče. Stačí splniť quest Book Collection a doniesť učiteľovi v škole 25 kníh pre potreby jeho výučby. Za odmenu dostanete tento kľúč.



Strieborné Truhlice

V hre je niekoľko strieborných truhlíc, ktoré otvoríte jedine striebornými kľúčmi. Na každej truhlici je napísané, koľko kľúčov musíte mať, aby ste ju mohli otvoriť. Po otvorení truhlice vám kľúče zostávajú, takže na truhlice s vyššou hodnotou vám stačí iba doplniť chýbajúci počet kľúčov.
Truhlice uvádzam v poradí, v akom som ich postupne nachádzal a zároveň mal možnosť ich aj otvoriť.

Strieborná truhla 1.
Vyžaduje: 5 kľúčov.
Oblasť: Greatwood Lake.
Odmena: Elixir of Life.

Strieborná truhla 2.
Vyžaduje: 5 kľúčov.
Oblasť: Cave Larder. V jaskyniach Hobbe Cave.
Odmena: Will Master´s Elixir.

Strieborná truhla 3.
Vyžaduje: 15 kľúčov.
Oblasť: Witchwood Stones. V Démonej bráne, do ktorej vstúpite v rámci hlavného príbehu.
Odmena: Health Augmentation.

Strieborná truhla 4.
Vyžaduje: 15 kľúčov.
Oblasť: Darkwood Lake.
Odmena: Arken´s Crossbow.

Strieborná truhla 5.
Vyžaduje: 10 kľúčov.
Oblasť: Grey House. V dome na poschodí.
Odmena: Sharpening Augmentation.

Strieborná truhla 6.
Vyžaduje: 15 kľúčov.
Oblasť: Headman´s Hill. V jaskyni. K tejto truhlici sa dostanete jedine, počas plnenia questu Mayor´s Invitation, keď sa počas boja s Thunderom zrútite zo skaly. Nemusíte tento quest splniť, ale musíte sa v ňom dostať aspoň po túto časť. Bližšie si to pozrite v návode (17. Starostom Bowerstone).
Odmena: Mana Augmentation.

Strieborná truhla 7.
Vyžaduje: 15 kľúčov.
Oblasť: Bowerstone North. Keď sa stanete starostom Bowerstonu (jedným z dvoch questov, návod časť 17), tak vstúpte do starostovho sídla. Tam v spálni Lady Grey nájdete túto truhlu.
Odmena: The Katana Hiryu.

Strieborná truhla 8.
Vyžaduje: 20 kľúčov.
Oblasť: Heroe´s Guild.
Odmena: The Murren Greathammer.

Strieborná truhla 9.
Vyžaduje: 10 kľúčov.
Oblasť: Circle of the Dead.
Odmena: Piercing Augmentation.

Strieborná truhla 10.
Vyžaduje: 15 kľúčov.
Oblasť: Hook Coast.
Odmena: The Murren Greataxe.

Strieborná truhla 11.
Vyžaduje: 25 kľúčov.
Oblasť: Necropolis.
Odmena: Archon´s Battle Helmet, Archon´s Battle Chest Piece, Archon´s Battle Gauntlets, Archon´s Battle Leggings, Archon´s Battle Boots.

Strieborná truhla 12.
Vyžaduje: 30 kľúčov.
Oblasť: Lost Bay.
Odmena: The Avenger a drahokamy.



Démonie Brány

Po Albione sú tiež rozmiestnené démonie brány, ktoré ukrývajú rozličné poklady. Na to, aby sa vám otvorili, musíte vždy splniť ich konkrétnu požiadavku.

Brána 1 - Heroe´s Guild.
Táto brána v Gilde je medzi vodopádmi, za ostrovčekom, na ktorom ste trénovali magické útoky. Oslovte bránu a povie vám, že vaša cesta nie je dosť svetlá. V inventári si nájdite medzi rôznymi predmetmi lucernu (Lamp) a použite ju. Brána sa otvorí a za ňou nájdete v truhlici Elixir of Life, v skriniach tetovanie (Howl Tattoo) a knihu (Book of Spells) a ďalšiu knihu na stole (Making Friends).

Brána 2 - Greatwood Gore.
Túto Démoniu bránu otvoríte, len ak spáchate pred ňou niečo zlé. Rozhodnutie je na vás. Ak ste zloduch, tak sem doveďte pár nevinných ľudí a zabite ich pred očami brány. Druhý spôsob je zjesť kuriatka (Crunchy Chicken, na predaj v Darkwood Campe), za jedno máte 5 zlých bodov, tak ich zjedzte okolo 10. Potom vás brána vpustí dovnútra. Ak ste dobrák, tak nezabíjajte, len zjedzte pár kuriatok a potom jedzte tofu - za každé jedno zjedené máte 5 bodov dobra (?). Za bránou sa ako k šípovej Ruženke presekajte kríkmi k truhlici, v ktorej si vezmite Welllow´s Pickhammer.

Brána 3 - Rose Cottage.
Brána je neďaleko domčeka. Oslovte ju a povie, že otvorí len niekomu, kto ju ľúbi. Tesne pred ňou vstúpte do inventára, navoľte si darčeky a dajte na bonboniéru možnosť použiť. Za tento darček vám otvorí. Vnútri nájdete v truhlici komplet Will User´s Bright Outfit (rukavice, topánky, tuniku a nohavice). Sú priemerne silné, no poskytujú aj nejakú tú atraktivitu, čo sa zo začiatku hodí.

Brána 4 - Greatwood Caves.
Aby ste mohli vstúpiť do tejto brány, potrebujete Combat Multiplier (ukazovateľ pri útoku, čím viac zásahov dávate, bez toho, aby ste nejaký dostali, tým je väčší) dostať nad úroveň 14. Na to je nutné kúzlo Physical Shield, pretože akonáhle vás pri boji zasiahnu, klesne vám Combat Multiplier asi o 4 body. Keď máte tento magický štít, tak vám zásahy odoberajú energiu z many, a nie zo života a vtedy vám Multiplier neklesá. Je to dosť náročné, takže si to kľudne nechajte na neskôr. Keď ste silnejší a máte aj silnejšie zbrane, Multiplier získavate rýchlejšie. Ak to chcete skúsiť skôr, tak sa zásobte fľaštičkami s manou, pretože ju zatiaľ iste nemáte na vysokej úrovni. Najväčšie svinstvo je, že keď prejdete z oblasti do oblasti, tak vám Multiplier o polovicu klesne. Vstúpte do Hobbe Caves a tam sa prebojujte na opačnú stranu, na koniec jaskyne a tam vstúpte do poslednej miestnosti. Tu bojujte so všetkými nepriateľmi a dosiahnite Multiplier aspoň 16. Vráťte sa do Hobbe Caves a máte 8. (Ak ste dosiahli 17 a prichádzate s 9, je to úplne skvelé). Bojujte naspäť, na začiatok jaskyne. Snažte sa, aby ste pri opúšťaní jaskyne mali aspoň level 19 až 20. Keď vstúpite do Greatwood Caves, tak máte 10. Tu porazte Earth Trolla, pri ktorom by ste si mali zvýšiť Multiplier na vytúžených 14, no je to len tak, tak, takže buďte pripravený a rýchly (prípadne použite ku koncu na Trola blesky z diaľky a buďte už pripravený pri bráne). Len čo dosiahnete 14 a koľkokoľvek naviac, oslovte bránu a vpustí vás dnu. Vnútri na vás v truhlici čaká zbraň The Cultlass Bluetane. (Ono je to naozaj ťažká záležitosť. Treba sekať rýchlo, lebo keď dlho nemáte úspešný zásah, tak vám začne sám klesať. Zásah do zbrane, ktorou sa nepriateľ vykrýva, Multiplier nezvyšuje. Proste len treba skúšať, než sa to človek naučí. Na vyššom leveli nie je problém).

Brána 5 - Barrow Fields.
Keď ju oslovíte, tak vás skritizuje za to, že ste príliš chudý. Musíte pribrať. Jedzte červené mäso (Red Meat) a jablčníky (Apple Pie) a priberajte, až v tabuľke štatistík získate označenie obézny (Obese). Potom zjedzte ešte pár koláčov a mäsa priamo pred bránou a vpustí vás dnu. Vnútri nájdete v truhlici Will Master´s Elixir. S pribratím si nerobte problémy. Keď sa nebudete prejedať a budete behať a bojovať po okolí, tak opäť schudnete.

Brána 6 - Darkwood Marshes.
Oslovte Démoniu bránu. Musíte jej dokázať, aký ste bojovník a poraziť jej strážcov. Máte na výber, či chcete podstúpiť túto skúšku; tak súhlaste. Bude na vás útočiť niekoľko skupín Hobbesov, tak ich porazte. Keď padne posledný, brána uzná vašu výhru a otvorí sa. Vstúpte a v truhlici nájdete komplet Will User´s Dark Outfit (Róba, topánky, rukavice, nohavice). Je to obdoba svetlej verzie, ktorú ste už mohli nájsť.

Brána 7 - Witchwood Stones.
Do tejto brány sa musíte dostať v rámci hlavného questu Find the Archeologist. Brána vám povie, že sa vám otvorí jedine, keď budete poznať jej meno. Zájdite si do oblasti Temple of Avo. Postáva tam chlapík, ktorý vám ponúkne, že vám prezradí meno Démonej brány, no musíte mu dať za to niečo vzácne - musí to byť najmenej rubín, ak mu dáte nejaký lacnejší drahokam, tak ho síce odmietne s tým, že chce niečo vzácnejšie, no o drahokam prídete. Môžete mu zaplatiť, no ak čítate práve túto vetu, tak nemusíte, pretože v nasledujúcich riadkoch zistíte jeho meno. Vráťte sa ku štyrom kameňom vo Witchwood Stones a keď na ne kliknete, ukáže sa vám písmeno každého z nich. Potom udrite do každého kameňa zbraňou v takom poradí, aby ste vytvorili slovo HITS. Keď udriete do posledného kameňa, tak sa vám brána otvorí.
Prejdite ňou. Tu nájdete Archeológa a splníte tak quest. Potom si môžete pobrať tri knihy (Creatures of Albion I; The Sock Method; A Love Story), Chainmal Leggings, tetovanie (Howl Tattoo), Ressurection Phial, Rubín, Zafír a Health Augmentation zo striebornej truhly na pätnásť kľúčov.

Brána 8 - Knothole Glade.
Táto brána vám povie, že ak ju dokážete poraniť šípom, tak vás vpustí dovnútra. Na slabú zbraň zrejme potrebujete body medzi vlastnosťami Skill. Ja som mal Accuracy len na úrovni 2 a Speed na úrovni 5. So slabou zbraňou mi to nešlo, no vystrelil som z Arken´s Crossbow (z truhlice na 15 strieborných kľúčov z Darkwood Lake) a to stačilo. Vnútri je len jedna truhlica a v nej Elixir of Life.

Brána 9 - Abandoned Road.
Brána sa otvorí len svojim trom priateľom, Banditovi, rytierovi a zlému mágovi. Dajte na seba kompletne Bright Platemail Suit (rukavice a pancier ste mohli kúpiť v Aréne, ostatné u rôznych obchodníkov) a spozná vo vás svojho priateľa rytiera. Potom si dajte Dark Will User´s Outfit (z Démonej brány v Darkwood Marches) a spozná temného mága a napokon si dajte Bandit´s Outfit (ten ste získali v rámci questu) a spozná banditu. Otvorí sa. Vnútri si vezmite z truhlice The Dollmaster´s Mace.

Brána 10 - Grey House.
Táto brána vám povie, že vás vpustí jedine, ak sa oženíte so šľachtičnou. Jedinou k dispozícii v hre je Lady Grey, starostka Bowerstone. Oženiť sa s ňou môžete jedine v rámci questu Mayor´s Invitation. No nie je to najlepšia osoba. Podrobnejšie si to pozrite v návode, v časti 17. Ak sa oženíte s Lady Grey, splnili ste úlohu tejto brány. Zájdite k bráne, ktorá sa vám otvorí. Vnútri nájdete sekeru Ronok the Axe.

Brána 11 - Darkwood Bordello.
Za nevestincom je Démonia brána, ktorá vás vpustí dnu, ak ste mali sex aspoň desaťkrát. Takže hor sa do práce a pomilujte svoje manželky, alebo dievčatá v nevestinci. Keď budete mať v štatistikách, že ste mali sex 10 krát, tak prídite k bráne a vpustí vás do vnútra. Tam nájdete Pipin Hut (pasácky klobúk).

Brána 12 - Headman´s Hill.
K tejto bráne sa dostanete jedine v rámci questu Mayor´s Invitation. K nej sa dostanete počas boja s Thunderom. Keď ho porazíte, brána sa vám otvorí, aby ste sa dostali preč.

Brána 13 - Lychfield Graveyard.
Cez túto bránu prejdete v rámci hlavného questu The Graveyard Path. Musíte nájsť na cintoríne časti Nostrovej výbavy a priniesť mu ich do jeho hrobky.

Brána 14 - Lookout Point.
Táto brána je síce v časti Lookout Point, no objaví sa až keď porazíte Jacka. Potom ňou budete mať prejsť v rámci questu Prophets of the Fire Heart. Brána vo vás spozná hrdinu, ktorý porazil Jacka, takže ste hodný toho, aby ste ňou prešli a otvorí sa vám.

Brána 15 - Necropolis.
Ak ste už vyrabovali všetky truhlice na strieborné kľúče, tak už ich nepotrebujete. Zájdite do Necropolisu a oslovte Démoniu bránu. Zdôverí sa vám, že nikdy nechcela byť bránou a že by bola radšej truhlicou na strieborné kľúče, pretože sa jej tie kľúčiky hrozne páčia. Ak jej dáte všetky svoje kľúče, tak vás vpustí dnu. Rozmyslite si to, pretože tie kľúče už nezískate naspäť a ak ste neotvorili niektoré truhlice, tak ich už potom ani neotvoríte. Ak jej ich dáte, tak môžete vstúpiť a vziať si meč The Bereaver.



Unikátne zbrane

Zbraní je v Albione pomerne dosť. Obyčajné môžete kúpiť u rôznych obchodníkov. Bližšie popíšem len unikátne zbrane, ktoré môžete získať na iných miestach, aby ste mali prehľad, či sa vám oplatí ich zháňať.


The Cutlass Bluetane

Hoci boli mačety obľúbenými zbraňami starých námorníkov v okolí Hákového Pobrežia, Bluetane bola súčasťou legendárneho pokladu a nikdy nebola použitá v boji. No jej hlad po krvi je zrejmý.

Poškodenie: 165
Vylepšenia: Lightening
Cena: 40 425
Lokácia: Démonia brána v Greatwood Caves.


Wellow´s Pickhammer

Wellow vládol severným pohoriam Starého Kráľovstva a jeho vojvodcovia nosili tieto kladivá, o ktorých sa vravelo, že boli ukuté zo silného, no extrémne ľahkého materiálu v ukrytých baniach. Toto konkrétne patrilo samotnému Wellowovi.

Poškodenie: 120
Vylepšenia: 2x Piercing.
Cena: 29 400
Lokácia: Démonia brána v Greatwood Gore.


Arken´s Crossbow

Po masakri v Olagane Arken odišiel po smrteľnej porážke zvyšku armády, potom, čo táto podľahla prekvapivému útoku. Poskladal túto kušu zo zvyškov roztrúsených po bojovom poli a použil ju, aby s ňou ulovil každého jedného z útočníkov toho útoku.

Poškodenie: 220
Vylepšenia: Flame, Piercing, Silver.
Cena: 50 160.
Lokácia: Strieborná truhlica na 15 kľúčov v Darkwood Lake.


The Harbinger

Tento meč ukuli dvojčatá Elda a Essa. Po jeho stvorení si navzájom odsekli ruky, aby sa uistili, že svet už nikdy neuzrie ďalšiu podobnú zbraň.

Poškodenie: 198.
Vylepšenia: Sharpening, Piercing.
Cena: 44 100.
Lokácia: The Temple of Avo. Meč je v kameni, z ktorého ho vytiahnete, len ak máte vysoké hodnoty vo všetkých troch vlastnostiach v časti Strength.


The Dollmaster´s Mace

Rýchle prsty a cit pre detail boli obchodnou značkou bábkara - Dollmastera. Len raz ich využil na vytvorenie zbrane. Toto bol výsledok, ktorý bol tak kolosálny, ako jemné boli jeho bábky.

Poškodenie: 135.
Vylepšenia: Mana.
Cena: 33 075.
Lokácia: Démonia brána v Abandoned Road.


Ronok the Axe

Život sekier je krátky a surový. No Ronok prežil stáročia bojov a je stále tak ostrý, ako v deň, keď bol vyrobený lesníkmi Starého kráľovstva.

Poškodenie: 165.
Vylepšenia: Sharpening, Silver.
Cena: 36 750.
Lokácia: Démonia brána v Grey House.


The Katana Hiryu

Mnísi zo vzdialených pohorí použili svoje nadprirodzené schopnosti, aby zmenili Hiryu na niečo naozaj mimoriadne. Ich tajomstvo zomrelo s nimi.

Poškodenie: 214.
Vylepšenia: Flame, Sharpening.
Cena: 47 775.
Lokácia: Bowerstone North, strieborná truhla na 15 kľúčov v sídle starostu. Len keď ste starostom.


The Murren Greathammer

Murenove hroby boli vyrabované počas pádu Starého Kráľovstva. Toto kladivo a ani sekera neboli nikdy nájdené. O oboch sa vraví, že boli ukuté vôľou samotných bohov.

Poškodenie: 270.
Vylepšenia: Experience, Piercing.
Cena: 66 150.
Lokácia: Heroe´s Guild, v striebornej truhlici na 20 kľúčov.


The Murren Greataxe

Len málo sa vie o božskom bojovníkovi, z ktorého rúk bola táto sekera získaná. Jej smrtiaca čepeľ takmer žiari božskou kvalitou.

Poškodenie: 240.
Vylepšenia: Piercing.
Cena: 58 800.
Lokácia: Hook Coast, v striebornej truhlici na 15 kľúčov, v majáku.


Frying Pan

Táto panvica je sfarbená prastarými pozostatkami mastných raňajok a naviac má záhadné schopnosti.

Poškodenie: 100.
Vylepšenia: žiadne.
Cena: 100.
Lokácia: Orchard Farm, po splnení questu Hidden Booty Hunt. Jej výhodou je možnosť vloženia piatich vylepšení.


Sword of Aenos

Najstaršia zo všetkých zbraní. Meč Aenosa bol ukutý v krvi dávno pred časmi Starého Kráľovstva. Keď je raz uvoľnený, jeho moc je moc celého Albionu.

Poškodenie: 230.
Vylepšenia: Health, Mana, Experience.
Cena: 126 500.
Lokácia: Heroe´s Guild. Keď porazíte Jacka of Blades.


Avo´s Tear

Tento meč bol nasýtený mimoriadnou silou, keď ho veľký mág Gildy Solcius použil pri kúzle na zatvorenie vortexu. Na dlhú dobu existoval len ako mýtus medzi učňami Gildy. Jeho sila môže súperiť dokonca so silou Meča Aenosa.

Poškodenie: 230.
Vylepšenia: Health, Mana, Experience.
Cena: 126 500.
Lokácia: Heroe´s Guild. Odmena za splnenie questu Hidden Sword.


The Avenger

Táto mystická zbraň patrila Wheldonovi, hrdinovi, ktorého domov a rodina boli zničené nájazdom príšer. Uzavrel obchod s Nekromancerom: vymenil svoj život za meč dosť silný na to, aby zabil každú z týchto potvor. Hrdinovo srdce bolo umiestnené do stredu čepele a keď bola jeho pomsta hotová, stal sa Wheldon súčasťou ocele, keď jeho mŕtve telo dopadlo na zem.

Poškodenie: 180.
Vylepšenia: Flame, Lightning.
Cena: 44 100.
Lokácia: Lost Bay. V striebornej truhlici na 30 kľúčov.


Orkon´s Club

Orkon, často pokladaný za Hobbesa, či za mladého trola bol maličkým bojovníkom, ktorý sa vyhýbal spoločnosti a žil v horách. Nepriatelia sa neraz smiali, keď zbadali ako sa k nim blíži taký krpec s týmto kyjakom. Obvykle to bola posledná vec, čo spravili.

Poškodenie: 140.
Vylepšenia: žiadne.
Cena: 100
Lokácia: Archon´s Shrine. Obyčajná truhlica.


The Bereaver

Pôvod tohto meča je zahalený tak tajomstvom, ako aj krvou. Predpokladá sa, že ho nosil jeden z najhorších hrdinov Gildy, no žiadne záznamy neuvádzajú jeho meno. Niektorí hovoria, že ho nenosil muž, ale démon a práve preto žiari pekelným ohňom.

Poškodenie: 285.
Vylepšenia: Flame.
Cena: 69 825.
Lokácia: Démonia brána v Necropolis.


The Sentinus

Hovorí sa, že patril osobnému strážcovi Archona, prvého vládcu Starého Kráľovstva. Tento kyjak je tak vznešený, ako ktorékoľvek žezlo a tak mocný, že môže zložiť Impériá na kolená.

Poškodenie: 255.
Vylepšenia: Piercing, Silver.
Cena: 62 475.
Lokácia: The Temple of Avo. Odmena za dostatočné obetovanie zlatiek.


Skorm´s Bow

Legendárna zbraň Overberga. Tento dlhý luk nesie temné a strašlivé tajomstvá, ktoré dodávajú šípom unikátnu silu.

Poškodenie: 264.
Vylepšenia: Lightning, Sharpening.
Cena: 54 720.
Lokácia: The Chapel of Skorm. Odmena za dostatočné obetovanie ľudských životov.


Solus Greatsword

Legendárny Solus záhadných drakobijcov. Táto zbraň vyvoláva úctu u majstrov meča a bojovníkov po celom Albione.

Poškodenie: 314.
Vylepšenia: Flame, Health, Sharpening.
Cena: 69 825.
Lokácia: Bowerstone North. Môžete ho tam kúpiť u obchodníka.



Knihy

Uvádzam aj zoznam kníh a miesta, kde ich môžete nájsť. Zbieranie kníh nie je potrebné, pokiaľ nie ste zberatelia. No hodia sa na quest Book Collection, za splnenie ktorého získate Strieborný kľúč.


A Hero Journey I

Strana 126. Stojíš pred skalnatým pohorím a pozeráš sa na potrhané oblaky zahaľujúce jeho vrchol. Zrazu ucítiš chladný vietor na svojej tvári. Zdá sa, že prichádza z jaskyne priamo pred tebou. Jej čierny otvor ťa pohltí kvílením, len čo sa priblížiš. Ak sa rozhodneš vstúpiť do jaskyne, choď na stranu 241. Ak sa radšej vydáš cestou na západ od pohoria, otoč na stranu 37.

Lokácia: Fisher Creek. V dome rybára.


A Hero Journey II

Strana 241. Z jaskyne ti prebehol po chrbte mráz, keď ťa pohltila do svojej temnoty. Zápach hnijúceho mäsa je veľmi intenzívny. Zapálil si svoju fakľu a jej blikotavé svetlo ožiarilo desivú zbierku kostí, obhryzených údov a hustej kaluže krvi. Všimol si si ruku, ochablo vyčnievajúcu z masy tkaniva a odlesk smaragdu na jednom z jej prstov. Keď si sa zohol, aby si ho zdvihol, ozval sa spoza teba ohromný rev. Otočil si sa a zbadal si Nemŕtveho, rohatého medveďa, jeho tvár desivo zdeformovanú zubmi, slinami a jazvami. Postavil si sa mu pripravený na útok. Ak sa mu vydáš v ústrety so svojim mečom, choď na stranu 112. Ak sa pokúsiš streliť mu šíp do jeho očí, otoč na stranu 294. Ak sa rozhodneš použiť Ohnivú guľu, prejdi na stranu 89.

Lokácia: Rose Cottage. Voľný vstup do domu je po splnení questu Hobbe Cave.


A Hero Journey III

Strana 167. Potvora s Osou hlavou vo dverách sa nechala oklamať priepustkou, ktorú si vzal z Korolnovho tela a vpustila ťa dovnútra. Temná róba, ktorou sa maskuješ, nemôže úplne zakryť tvoj robustný zjav, no osadenstvo krčmy ti venuje len minimálnu pozornosť. Nedostatok okien, čierne závesy,navešané nedbalo po stenách a malé množstvo faklí sťažujú niekoho jasne rozpoznať. V jednom rohu je skupina vrahov zhrbených nad stolom a niečo si šepkajú. Pri dverách dvaja jaštery, nádherná žena s diabolskými, červenými očami a vysoký muž, ktorého chlpatá tvár prezrádzajúca uhryznutie Balverinom, hrajú karty. Naľavo od nich nalieva zamračený barman hustú, čiernu tekutinu do lebky. Ak si objednáš drink, otoč na stranu 15. Ak si chceš zahrať karty, otoč na stranu 101. Ak si chceš sadnúť neďaleko vrahov a pokúsiť sa začuť o čom sa zhovárajú, prejdi na stranu 76.

Lokácia: Oakvale. Ukradnite ju z obytných domov.


A History of the Guild

Zvýraznená pasáž na zadnej strane hovorí: Príbeh Avovej Slzy, záhadného meča, ktorý jedného dňa porazí všetko zlo, objaveného po smrti Solciusa, najmocnejšieho mága vôbec, ktorý trénoval v Gilde. Solcius hrdinsky zahynul pri zatváraní Vortexu, pri ktorom hrozilo, že pohltí celý Bowerstone. Za účelom vykonania tohto nebezpečného kúzla, Solcius potreboval predmet, aby zameral celú svoju Vôľu na jeden predmet v priestore. Vzal si meč padlého strážcu a nasýtil ho celou svojou mocou, než ho začaroval do mystickej prázdnoty. Následný výbuch zabil Solciusa, aj všetkých pri ňom a meč zmizol spolu s Vortexom. Čoskoro sa z toho stala legenda: že meč stále existuje v tomto svete, ukrytý niekde hlboko v Gilde a čaká na hrdinu hodného nosiť strašlivú silu tejto čepele.

Lokácia: Heroe´s Guild. Mazeova veža.


A Love Story

Ralf bol hrdina, ktorý bojoval dobre a statočne. No jeho tvár bola poznamenaná jazvami z bojov a ženy sa na neho nechceli ani len pozrieť. Vo svojom zúfalstve vykradol prastarých obchodných barónov Greatwoodu a kúpil si dom a hromadu darčekov na rozdávanie. Ženy v jeho prítomnosti padali z nôh a napokon si z nich vybral tú najkrajšiu. No neskoro zistil, že ten typ žien, ktorý sa zaujíma len o darčeky a domy je príliš plytký, aby bol dobrou nevestou. Tak ju Ralf sťal a na triumf mával jej nádhernou hlavou. A tak sa zrodila fráza "Trofejná manželka".


Lokácia: Heroe´s Guild. V policiach na poschodí.
Witchwood Stones. V Démonej Bráne.


Arban´s Thaumaturgica

Lokácia: Heroe´s Guild. Na stole v Mazeovej veži. Objaví sa tam až pri plnení questu Geteway to the Hook Coast.


Book of Spells

BERSERK
Divokosť dostane hrdinu do zúrivosti, čo značne zvýši jeho rýchlosť a silu.

FORCE PUSH
Toto kúzlo vytvorí mocný výbuch energie, ktorá sa rozletí z kúzelníka a odhodí všetkých nepriateľov naokolo. Užitočné pri veľkej presile.

ENFLAME
Rozpálenie spôsobí výbuch ohňa a ohnivé vlny zahalia okolie kúzelníka.

LIGHTNING
Toto kúzlo vytvorí prúd čistej energie, ktorá vyrazí z prstov kúzelníka na cieľ. Vyšší level umožní zasiahnuť viac, než jedného nepriateľa.

FIREBALL
Obľúbené kúzlo mágov. Toto kúzlo vytvorí ohnivú guľu v dlani kúzelníka, ktorá po uvoľnení letí priamo na cieľ. Väčšie Firebally sú značne výbušné.

ASSASSIN RUSH
Toto kúzlo v mihu premiestni kúzelníka v priestore. Ak je zameraná nejaká obeť, kúzlo okamžite premiestni kúzelníka za nešťastníka. Zlodejov najlepší priateľ.

TURNCOAT
Toto zákerné kúzlo zmätie nepriateľa a zmení cieľ v nevedomého spojenca.

SLOW TIME
Spomalenie času ovplyvní štruktúru samotného času: spomalí všetko v Albione do slimačieho tempa.

MULTI-ARROW
Keď je použité toto kúzlo, každý vystrelený šíp je magicky transformovaný na viacero smrť prinášajúcich projektilov, spôsobujúcich väčšie poškodenie.

PHYSICAL SHIELD
Toto kúzlo umožní kúzelníkovi zredukovať poškodenie utrpené nepriateľskými zásahmi tým, že ho obklopí ochrannou sférou energie (ktorú čerpá z many).

HEAL LIFE
Toto umožní kúzelníkovi vymeniť jeho magickú energiu za život. U mágov obľúbené.

DRAIN LIFE
Mimoriadne nepríjemné kúzlo. Toto kúzlo umožní kúzelníkovi liečiť samého seba tým, že vyťahuje životnú energiu z nepriateľov.

MULTI-STRIKE
Toto kúzlo nabije používateľovu čepeľ schopnosťou zaútočiť viackrát na jednu ranu. V kombinácii s inými kúzlami je tento malý trik zničujúci.

BATTLE CHARGE
Toto kúzlo vrhne kúzelníka vpred ohromnou rýchlosťou, trieštiac všetko, čo mu stojí v ceste a zasahujúc aj všetkých popri ňom.

SUMMON
Toto kúzlo vyvolá ako spojenca dušu nejakej potvory z druhého sveta na pomoc kúzelníkovi. Ak toto stvorenie zabije iné, silnejšie stvorenie, je nahradené dušou tejto novej, silnejšej obete.

GHOST SWORD
Toto kúzlo vyvolá niekoľko éterických čepelí z druhého sveta, aby bojovali po boku kúzelníka.

Lokácia: Heroe´s Guild. V Démonej bráne.
Snowspire Village. V obytnom dome neďaleko veštiarne.


Creatures of Albion, Book I.

Osy
Osy majú žihadlá, ktoré nebezpečím vyrovnávajú ich veľkosť. Sú agresívne a pokiaľ vstreknú do nepriateľa dostatok jedu, môžu ho zabiť. Ich vzdušné manévrovanie znižuje možnosť ich zasiahnuť. Cestovatelia sa obávajú najmä Osej kráľovnej, vodkyne celého hniezda.

Chrobáky
Chrobáky v Albionských lesoch sú tuhí, nebezpeční nepriatelia, keď útočia vo veľkých počtoch. Požaduje sa, aby tí, čo sú schopní v zaobchádzaní so zbraňami, ich likvidovali. Dedinčania, hoci aj ozbrojení, riskujú veľké zranenia, keď sa priblížia k ich hniezdam.

Trollovia
Trolovia sú prastaré, mocné bytosti, zrodené pod povrchom Albionu. Zemní trolovia majú len jeden cieľ a sú extrémne nebezpeční. Mocní Kamenní trollovia vzbudzujú hrôzu a strach v každom, kto ich zbadá. Sú to hromotĺci, no sú aj obávanými nepriateľmi, ktorí si získali rešpekt dokonca aj medzi najsilnejšími hrdinami.

Nemŕtvi.
Nemŕtvi sú nemysliaci a odolní voči tomu, čo živým spôsobuje bolesť. Vlna za vlnou nemŕtvych bude postupovať, až kým nepremôžu svoju obeť, preto jediný spôsob, ako ich zastaviť, je extrémna sila.

Lokácia: Heroe´s Guild. V policiach v knižnici.
Witchwood Stones. V Démonej bráne.


Creatures of Albion, Book II.

Nymfy
Nymfy sú éterické a nebezpečné stvorenia. Sú tri známe typy. Vodné Nymfy, Lesné Nymfy a veľmi mocné nymfy Sukkuby. Všetky budú veľmi horlivé zaistiť vám skorú smrť, ak im skrížite cestu.

Minions
Bezmyšlienkovité, útočné zvieratá, chované strážcami v Starom Kráľovstve na obranu pred narušiteľmi. Minioni trhajú mäso zo všetkého, čo im stojí v ceste. Boja sa jedine svojich pánov a väčších, omnoho silnejších Minionov známych ako Dreadwings.

Škorpióny
Zrodené v ohni prastarého Bolewoodu. Sú to opancierované beštie s diabolskými srdcami. Povráva sa o obrovskom škorpiónovi, chovanom v zajatí pre boj.

Screamers
Hrôzostrašné entity zachytené v druhom svete, prinášajúce strach v čase noci. Potulujú sa svetom a sú veľmi nebezpeční.

Lokácia: Heroe´s Guild. V policiach v knižnici.


Creatures of Albion, Book III.

Balverini
Balverini sú vlčí ľudia z lesov, silní, prefíkaní a rýchli. Sú zlí skrz naskrz, no najmä tí najsilnejší, Bieli Balverini, zrodení za mesačného splnu. Hovorí sa, že sú to tí, ktorí odolali Balveriniemu uhryznutiu a jedu a namiesto smrti sa stali jednými z nich. Príbehy zo Starého Kráľovstva hovoria o strieborných zbraniach zhotovených špeciálne na zabíjanie Bielych Balverinov.

Hobbes
Podrasa z dolín a dier, nízkych a malých poloľudí, ktorých vývoj je poznačený bahnom a slizom dolných krajov. Vždy agresívni Hobbesovia sú vedení svojimi najsilnejšími vodcami. Hovorí sa, že tí najbystrejší z nich sú dokonca schopní používať kúzla.

Kraken
Albion obkolesuje deväť morí a všetkým im vládnu Krakeni. Tieto vodné stvorenia tu boli dávno pred Starými Kráľovstvami, no teraz len sem-tam niekto nejakého z nich zbadá. Ani tí najvystatovačnejší hrdinovia si nenárokujú poraziť Krakena v súboji.

Drak
Čo viac môže byť povedané o týchto ohnivých stvoreniach ovládajúcich pohoria. Rasa na vyhynutie, ktorá bola kedysi ctená, no teraz sú to už len prastaré, aj keď mocné a nebezpečné pozostatky Starého Kráľovstva.

Lokácia: Heroe´s Guild. V policiach v knižnici.


Creatures of the North

Táto ošúchaná kniha bola napísaná miestnym historikom a dobrodruhom z oblasti Snowspire, Rewerom. No jedna z bielych stránok vpredu bola zaplnená roztraseným písmom Scytheho: Tento prastarý zväzok obsahuje jediný popis Summonerov, ktorý som našiel. Ich prítomnosť v tomto čase je značne neprirodzená. Mali sa vytratiť v priebehu storočí, tak ako som sa mal aj ja. Jedine, že by sa vrátilo niečo iné, čo by ich priviedlo na tento svet...

Ľadový troll
Blízky príbuzný zemného a kamenného trola. Tieto pôsobivé stvorenia sa prispôsobili svojmu arktickému prostrediu. Majú silné ľadové útoky.

Sukkuby
Sú príbuzné s nymfami v hlavnej časti Albionu, no mnohí zisťujú, že sú omnoho odolnejšie a ťažko sa zabíjajú. Sú schopné vyvolať to, čo miestni ľudia nazývajú prízrakmi, hoci učenci uprednostňujú termín Srienivý kostlivec.

Prízraky
Sú to nemŕtve stvorenia, ktorých mrazivý vzhľad perfektne odráža ľadového ducha smrti, ktorý nimi preniká.

Summoneri
Kolosálni, nemŕtvi bojovníci, oživení temnou mágiou. Staré záznamy popisujú ich schopnosť vyvolať stvorenia z podsvetia, aby ich vypustili na svoje obete. Tí, čo sa s nimi stretli nedávno - tých pár, čo to prežilo - to poprelo ako mýtus. No aj tak ich mená zostávajú, ako aj ich reputácia, ako jedných z najhorších stvorení, ktoré kedy chodili po tomto svete. Zaujímavé je aj ich ovládanie bleskov.

Lokácia: Northern Foothills. Pri mŕtvole na ceste.
Snowspire Village. V obytnom dome neďaleko veštiarne.


Dusty Notebook

V knihe sa píše: "Ja, Elvíra Grey - oddnes známa ako Lady Grey - som dosiahla plnoletosť a konečne aj moc, na ktorú som tak dlho čakala. Tento deň znamená zlom pre rodinu Grey, koniec slabosti, nerozhodnosti a ľútosti. Keď sa pozriem späť do minulosti, moja jediná nespokojnosť sa týka straty času. Priala by som si, aby maskovaný posol, po ktorého slovách som videla svet zrazu jasne, prišiel omnoho skôr. Dnes v noci sa rozlúčim s týmto domom a začnem odznova. Bowerstone zistí, že jeho novým vodcom je mocná žena..."

Lokácia: Grey House. V poličke, v dome.


Eyes of a Killer

Lokácia: Bowerstone South. Ukradnúť z domu.
Windmill Hill. Od vraha v rámci questu Assassin Attacks.
Hook Coast. U obchodníka.


Jack of Blades

Nikto ho nepozná a zároveň ho poznajú všetci. Hovorí sa, že je starší než Staré Kráľovstvo a má silu desiatich Hrdinov. Niektorí tvrdia, že nie je z tohto sveta a prišiel medzi nás len pre potešenie zo smrti a ničenia. Iní tvrdia, že je to len legenda a maska ukrýva tváre tuctov rôznych postáv v priebehu storočí, ktoré si hovoria Jack of Blades. Nech je už čímkoľvek, ovládol príbehy a nočné mory a je obávaný dokonca Gildou.

Lokácia: Heroe´s Guild. V Mazeho veži.


Making Friends

Lokácia: Heroe´s Guild. V Démonej bráne.
Oakvale. V obytnom dome.
Orchard Farm. Do domu sa dostanete jedine v rámci questu Orchard Farm Escort.
Bowerstone North. U obchodníka.
Oakvale. U obchodníka.
Hook Coast. U obchodníka.


Scrawled Parchment

V kúsku sa píše: "Dochádza vzduch a sotva mám silu naškriabať slová na tento list. Lampa vyhasla už pred hodinami a môj život zrejme nepotrvá o nič dlhšie. Teraz, keď som sa vzdala svojmu osudu, ma znepokojuje len zodpovednosť plynúca z mojej povinnosti ako najstaršieho dieťaťa z rodu Grey, právoplatného dediča úradu starostu v meste Bowerstone. Môžem len dúfať, že tieto slová raz budú nájdené a pravda, ktorú hovoria, bude vyjavená všetkým. Zomieram rukou mojej sestry, Elvíry. Nová Lady Grey je vrahyňa. Cítim sa unavená... premáha ma spánok..."posledné riadky sú nečitateľné.

Lokácia: Grey House. V pivnici pod domom. V rámci questu Investigating the Mayor.


The Arena

Hrdinovia opúšťajú Gildu a robia svoje rozhodnutia, dobré, alebo zlé v celom Albione. Niekedy bojujú na smrť. Niektoré tieto boje boli známe vopred a ľudia cestovali dlhé míle, aby ich mohli vidieť. Napokon bola postavená Aréna a boje boli väčšie a veľkolepejšie. Potvory z celého Albionu boli lovené a privážané do Arény, pre Hrdinov na zabíjanie. Jedno pravidlo sa udržalo zo starých čias. Obaja protivníci sa majú rozhodnúť, či bude súboj na smrť, či nie.

Lokácia: Heroe´s Guild.


The Balverine Slayer.

Táto kniha je zbožšťovaná, niektorí hovoria prehnaná, história najznámejšej postavy mesta Knothole Glade - Balverinobijkine, Šarlátovej róby. Rozpráva príbeh o jej prvom stretnutí s jednou z týchto beštií v útlom veku jej pätnástich rokov, keď ohromila starých bojovníkov Knothole Glade tým, že zabila obzvlášť divokého Balverina iba s kusom dreva. Príbeh pokračuje detailným popisom jej pobytu v Gilde Hrdinov, jej kľúčovou úlohu v boji známom ako Veľké Vyhladenie Balverinov a jej víťazstvo v aréne.

Lokácia: Knothole Glade. V obytnom dome.


The Bloodline

Hoci Staré Kráľovstvo zmizlo pred stáročiami, kúsky z neho stále zostávajú roztrieštené po Albione. Gilda vo svojej veľkolepej sláve, architektonické ruiny, temné a nesväté tajomstvá ukryté hlboko pod zemou. No prežilo toho viac, než len kamene a mágia. Stále je medzi nami živé potomstvo samotného kráľovstva. Línia napojená na tých, ktorí kedysi pozdvihli Kráľovstvo a potom nejako skončili pri jeho zničení. Či sú potomkovia samotného Archona, alebo tvorcov Meča, alebo možno tých čo sa pokúsili ukončiť ich moc, nie je známe. Aj keď ich oddeľujú generácie od dní pádu, stále sú medzi nami potomkovia tejto krvnej línie a prastará moc stále koluje v ich žilách. Môžu žiť ako Hrdinovia, alebo sa ukrývať v masách, no ich spojenie s mečom, ktorý nosil samotný Archon, s Mečom Aenosa je potvrdené vo všetkých dokumentoch, ktoré som objavil. Ak by som našiel živých potomkov tejto krvnej línie, mal by som byť schopný zistiť, čo sa stalo s mečom a možno by sa mohli navrátiť časy Starého Kráľovstva. Je jedna, ku ktorej ma vedú všetky znamenia. Hoci dnes žije tichým životom, urobila toho dosť, aby ju to označilo za jednu z nich. A teraz krvná línia pokračuje cez jej deti - syna a dcéru. A sila, ktorá žije v nej, jedného dňa prejde na jej deti.

Lokácia: Knothole Glade. Posiela ju vaša sestra, no dostanete ju od starostu Knothole Glade po splnení questu The White Balverine.


The Dragons

Lokácia: Heroe´s Guild.


The Guild of Zeroes

Tento satirický pamflet sa vyhlasuje za denník Zera (Zero - Hero. Zero = nula) v období tréningu v Gilde. Text mierne útočí na Gildu, samozvanú nadradenosť jej členov a kult ich oslavovania. Autor zmizol krátko po publikovaní tohto textu.

Lokácia: Bowerstone South. V obytnom dome.
Witchwood Cullis Gate.


The Hierarchy of Weapons

Lokácia: Heroe´s Guild.


The Northern Wastes

Lokácia: Heroe´s Guild.


The Oakvale Raid

Lokácia: Oakvale. Obytný dom.


The Old Kingdom.

Pred dávnymi časmi Archonovo kráľovstvo ovládalo každý kút Albionu. Svet bol mierumilovný a v perfektnom poriadku, aj keď sa mnohí čudovali, či sila, ktorá ho drží pokope, nie je skorumpovaná. Archon vlastnil meč ohromnej a tajomnej moci a Starešinovia Albionu písali o istých zmenách, ktoré sa prejavovali na ich vodcovi. Tieto zmeny sa rozširovali aj do samotného kráľovstva. Zvláštne stavby boli postavené po svete a obrovské, opancierované postavy boli videné, ako strážia štyri centrá energie a aj samotný Archonov zámok. Vplyv meča sa dotkol každej živej bytosti a čoskoro odporné potvory, aké svet ešte nevidel, zatienili životy ľudí. Potom už nie sú žiadne záznamy, ktoré by uvádzali, čo spôsobilo pád Kráľovstva. Tak náhle, tak nezvratne. Archon a meč zmizli, no temnota zostala.

Lokácia: Heroe´s Guild.


The Other Land

Lokácia: Heroe´s Guild.


The Pale Balverine

Lokácia: Heroe´s Guild.


The Repenant Alchemist

Lokácia: Bowerstone South. V polici v obchode s oblečením.


The Rotten Apple

Lokácia: Orchard Farm. Do domu sa dostanete jedine v rámci questu Orchard Farm Escort.


The Sock Method Lokácia: Oakvale. V obytnom dome.
Witchwood Stones. V démonej bráne.
Bowerstone North. U obchodníka.
Oakvale. U obchodníka.
Hook Coast. U obchodníka.


The Tailor´s Tragedy

Lokácia: Bowerstone North. Obytný dom.


The Tale of Maxley

Lokácia: Heroe´s Guild.


The Tale of Twinblade.

Hrdinovia, dobrí, alebo zlí, potrebujú sebadisciplínu. A Twinblade, mladý a mocný šermiar, nebol iný. Po absolvovaní prestal prijímať questy v Gilde, keď zistil, že si môže vziať čokoľvek chce od kohokoľvek. Jeho túžba po zlate a rastúci hnev ostatných Hrdinov ho donútili, aby sa ako zlodej uchýlil do lesov. Jeho krutosť a nemilosrdnosť ho dohnali k tomu, aby sa postavil ostatným vodcom banditských klanov a zabil ich. Spojil všetky lesné klany a stal sa Kráľom Banditov. No hlboko vnútri, Twinblade nikdy nestratil kódex cti a rešpektu, ktoré mu vštepila Gilda.

Lokácia: Heroe´s Guild.


The Trials of Aarkan

Lokácia: Oakvale. Obytný dom.


The Trigamist

Lokácia: Bowerstone North. Obytný dom.


The Ugly Guide.

Lokácia: Oakvale. Obytný dom.
Knothole Glade. U obchodníka.
Hook Coast. U obchodníka.


Theresa´s Letter

Drahý brat, vždy som vedela, že sme výnimoční a teraz som našla dôkaz. Táto kniha hovorí o krvnej línii z dní Starého Kráľovstva a jej napojení na meč mocný dosť na to, aby vládol svetu. Som si istá, že k tejto línii patrila naša matka, ku krvnej línii, ku ktorej rovnako patríme ty a ja. Možno s tvojimi očami tomu porozumieš lepšie než ja. Hovorím so stránkami, no tie neodpovedajú. Tereza.

Lokácia: Knothole Glade. Posiela ju vaša sestra, no dostanete ju od starostu Knothole Glade po splnení questu The White Balverine.


Three Haikus by Miko the Bard

Lokácia: Heroe´s Guild.


Windbreaker Rule Book

Lokácia: Bowerstone South. Obytný dom.
Oakvale. Obytný dom.
Oakvale. U obchodníka.
Hook Coast. U obchodníka.


You Are Not a Bad Person

Lokácia: Bowerstone South. Obytný dom.
Bowerstone North. U obchodníka.
Oakvale. U obchodníka.
Hook Coast. U obchodníka.

1. časť | 2. časť | 3. časť | 4. časť

Súvisiace hry Fable
Fable Fortune
Fable Anniversary
Fable III
Fable Legends
Fable II



Diskusia Príspevkov: 791 Hodnotenie
1228 hlasov

100
60
20

80
40
0
59
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |