HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYPREKLADYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÉ
KALENDÁR
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KÚP SI HRU
UŽÍVATEĽ
Prihlásiť
Registrácia


Užívatelia
Hry v obchode
Zlacnené hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráca
ŠTATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Preklady:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21179
5455
5063
1438
1600
7336
6043
12925
1687

Online 42126 užívateľov

Užívateľ > Memento > Hodnotenia

| Užívateľ | Hry | Hodnotenia | Priatelia |

Po dlhšej dobe zase originálna hra. Nato, že to je AA štúdio tak produkčnými kvalitami sa v určitých oblastiach rovnajú počinom AAA produkcie. Nenájdete tu však mikrotransakcie, dlc a iné blbosti ako v ,,hrách" od EA, Ubisoftu, 2k, atd. atd.
+ Celkom v pohode príbeh
+ Technické spracovanie
+ Postavy a herecké výkony
+ atmosféra
+ hrateľnosť (nie však pre každého)
+ Stealth
+ Postupné učenie sa nových prvkov vo svoj prospech
+ Dĺžka hry
+ Nie je to nudný Openworld ala Ubisoft, Avalanche...
K mínusom by som dal:
- Al niekedy protestuje
- pár technických chýb, bugov
No za seba môžem povedať, že som sa bavil viac ako pri Hellblade, ktorý mi prišiel síce námetom originálny avšak hrateľnosťou bol repetitívny. Inak povedané prial by som si viac takýchto počinov.







No konečne sa po dlhej dobe úplne stotožňujem s recenziou od borca zo Sectoru (za recenziu palec hore :). Úplne vystihol moje pocity z AoE 2 DE. Hra je síce už dvakrát prerobená od originálu ale stále je aj tak jedna z najlepších hier v roku 2019. Aspoň môžete vidieť nadčasovosť vtedajších titulov, krása.
Age of Empires bolo svojho času kráľom RTS, niet sa čo čudovať, keďže za zrodením tohto diela stálo legendárne Ensemble Studios. Borcom z Forgotten Empires sa síce podarilo krásne prepracovať grafiku ale to je celé. Ako štúdio nemajú a nebudú mať nikdy kvality Ensemble a to sa aj odzrkadluje na ich tvorbe vid (AoM Tale of the Dragon). Taktiež ani v Age of Empires IV veľmi neverím, aj keď dúfam, že sa mýlim. A dúfam, že sa dakedy dočkám plnohodnotných pokračovaní hier ako AoM 2 a Rise of Nations 2. Takže spať k hodnoteniu AoE.
+ grafika
+atmosfera
+skirmish
+klasická RTS aká sa dnes už veľmi nevidí

- chyby ale neskutočné, ešte ich je viacej ako v pôvodnom diely
- to neskutočné vnucovanie Win 10
- menej zábavy v porovnaní so staršími dielmi AoE 2, 3
Age of Mythology je nostalgia môjho detstva na ktorú rád spomínam. Pre mňa osobne AoM je najlepšou hrou, ktorú Ensemble Studios vydali. Možno aj najlepšia RTS a hra v danej dobe ever.
Po tejto RTske som poznam všetkých bohov a takisto som exceloval na hodinách dejepisu :D

Plusy
+Hrateľnosť
+Zábava
+Originalita
+Spracovanie
+Príbeh
+ kvantum ďaľších vecí...


Kto by si nechcel zahrať za Američanov a nakopať pár imigrandských zadkov z Európy ? V tejto RTske smelo môžete. Je to asi najlepšia stratégia zobrazujúca kolonizáciu Ameriky imigrantami z Európy. Mňa osobne American Conquest baví o niečo viac ako séria Cossacks. Hlavne kvôli zasadeniu, dobe a celkovej tématike.
Hodnotenie platí pre pôvodnú hru ako aj pre tento datadisk Fight Back, ktorý pridal 4 národnosti.
+ Grafika, prekrásna nadčasová 2D
+ hrateľnosť
+ Počet národov
+ Kampane (hlavne pre tých, ktorí majú radi dejiny),
+ skirmish mám radšej ako v Cossacks
+ Počet jednotiek na bojisku
+ Odlišná hrateľnosť a taktika národností
+ Vysoká náročnosť pri vyšších obtiažnostiach
+ Skvelý soundtrack aj hudba počas hry
Medzi mínusi patrí:
- AI sem tam
- niektoré misie v kampaniach
- pár bugov ale nič zásadné

Kto by si nechcel zahrať za Američanov a nakopať pár imigrandských zadkov z Európy ? V tejto RTske smelo môžete. Je to asi najlepšia stratégia zobrazujúca kolonizáciu Ameriky imigrantami z Európy. Mňa osobne American Conquest baví o niečo viac ako séria Cossacks. Hlavne kvôli zasadeniu, dobe a celkovej tématike.
Hodnotenie platí pre pôvodnú hru ako aj pre datadisk Fight Back, ktorý pridal 4 národnosti.
+ Grafika, prekrásna nadčasová 2D
+ hrateľnosť
+ Počet národov
+ Kampane (hlavne pre tých, ktorí majú radi dejiny),
+ skirmish mám radšej ako v Cossacks
+ Počet jednotiek na bojisku
+ Odlišná hrateľnosť a taktika národností
+ Vysoká náročnosť pri vyšších obtiažnostiach
+ Skvelý soundtrack aj hudba počas hry
Medzi mínusi patrí:
- AI sem tam
- niektoré misie v kampaniach
- pár bugov ale nič zásadné


Prvý diel bol pre mňa fakt skvelý. Jednak zasadením, otvorenejším prostredím, hrateľnosťou, postavami a celkovou atmosférou. Takisto treba brať do úvahy, že v roku 2008 to bola pecka aj po audiovizuálnej stránke. Hra bola veľmi originálna a v podstate to bola evolúcia Prince of Persia.
Ja viem originálna a Ubisoft nejde veľmi dokopy avšak vtedy bol Ubisoft iný nebol taký korporátny a nedojil každú svoju značku ako dnes, myslím tak od roku 2013 - ?. Hra mala tempo, príbeh, zasadenie, motív celkovo bola podarená, pre mnohých je práve tento diel najlepší a možno aj jediný, ktorý hrali.
Ja som dal možnosť aj ostatným dielom ale v podstate len AC 2, Brotherhood ma bavili zhruba rovnako ako tento diel. Nebyť šialeného ale zato vtedy uznávaného Patrice Desilets, ktorý v podstate dal Ubisoftu námet (Animus) vďaka, ktorému môžu chrliť stále nové diely v podstate donekonečna. Jeho prvé časti boli super. Pôvodne plánoval 3 diely ale ako odišiel, Ubisoft zo série urobil dojnú kravu a zlatú baňu. Je až na smiech aké hodnotenia získavajú nové diely pritom celý ten koncept, atmosféra, príbeh, templári, Desmond, prítomnosť je fuč ale hlavne sú bez duše.
Najlepší diel Assassins Creed, ktorý kedy vyšiel.
+ Grafika
+ Hrateľnosť
+ Príbeh
+ Ezio, Desmond, Lucy Stillman
+ Postavy, rozhovory
+ Soundtracks
+ Dlžka hry
+ Vylepšené prvky hrateľnosti skvelého prvého dielu (dymovnice, 2 skryté čepele atď.)
+ Florencia
+ Atmosféra

- Pár drobných chybiek
Tento soundtrack hovorí za všetko. Tí čo sme to hrali v dobe, keď to vyšlo nato nikdy nezabudneme :)
https://www.youtube.com/watch?v=FSVHx23ByhM






Dobrý príbeh, hrateľnosť, filmový a skvele vyzerajúci a hrateľný kombat, zapamätateľné postavy a rozhovory a atmosféra predošlých dielov je nahradená masívnosťou, stovkami táborov, s asi najhlúpejšou umelou inteligenciou, zlým uklikávajúcim sa a fakt, že otrasne vyzerajúcim kombatom so sci-fi prvkami a neohrabanými animáciami. Nie vážne tento odklon od série AC neuznávam ak to beriem ako Assassins Creed tak je to zlý diel, ak nie a beriem to ako RPG a spin-off série tak je to mierne nadpriemerná hra.
Assassins s Creed je tu s nami už nejakú tú dekádu. Priznám sa bol som vždy nadšení pri oznámení nového dielu. Najviac sa mi páčíl AC2, ktorý dodnes považujem za najlepší diel v sérii. I keď možno príbeh sa mi páčil viacej v AC I. AC III,IV boli tiež kvalitné ale nie až tak ako prvé dva diely, iste ponúkali jedinečné prostredia a doby ale nastával v nich už určitý stereotyp. AC Unity a Syndicate zase mali svoje čaro ale zrážali to zbytočné chyby a hlavne lacný príbeh. No a prišiel Origins ,,zrod celého bratstva´´. A priznám sa mám zmiešané pocity :
Vyzdvihnem grafiku, aj keď si myslím, že práve to zbytočne veľké prostredie jej uberá na kráse, na koľko určité miesta sú strašne generické a v určitých oblastiach to pripomína strašne GR Wildlands. Chýba mi tu aj príbeh z prítomnosti ale poriadny ale fakt. Combat tiež treba zlepšiť.
Hlavný príbeh je proste o ničom, absolútne je Vám jedno kto a prečo umrie, o prítomnosti radšej ani nepíšem, celé to pôsobí čudne, vlastne všetky posledné hry od Ubisoftu majú zlý príbeh či je to Far Cry, GR W, AC, WD2. len zväčšujú mapy, nagindžia prvky z 10 hier do kopy a jop máme novú hru. Takže to zhodnotím :
+grafika miestami
+Dlžka hry aj keď ... :D
+určité lokácie a historické budovy a pamiatky proste niekedy je to nádhera
- PRÍBEH to najdôležitejšie u SINGLE PLAYER hry preboha, postavy a rozhovory, combat, kopírovanie prvkov z 10 hier dokopy, blbé tá




































Rusi = agresori, Islamisti = chudáčikovia, ktorým sa nesmie ubližovať, USA = spasitelia sveta a ochrancovia ,,nevinných". Aj takto vyzerá moderná ,,emočne orientovaná" hra od veľkých manipulatívnych vydavateľov menom Activision. Už len z princípu je to pre mňa odpad, ktorý neprináša absolutne nič nové po stránke hernej a už vonkoncom po obsahovej...ale v Infinity Ward mali pravdu, že táto hra priniesie zmenu od pôvodných COD, aj priniesla. Totižto týmto dielom sa u mnohých rozumne zmýšľajúcich ľudí dostali na úplne dno stoky do ktorej sa postupne prepracovali.
Posledné fakt dobré COD bohužial. Po túto časť boli všetky diely kvalitné, ba priam definovali FPS žáner ako taký. Vid. hodnotenie jednotlivých častí hovorí za veľa. Bohužiaľ dnešné časti COD zarábajú najviac... a tak stačí Activisionu tvoriť jednoduchý odpad pre jednoduchších ľudí, nabaliť to farebnými skinami, zombíkmi atd. a jop všetci sa radujú a rok čo rok kupujú


Radšej ako takúto scienfiction 2. World war, mohli urobiť klasickú scifi zlátaninu. Toto je zase len hrozný príbeh, kde si samozrejme zahráte aj za ,,večne utrápených a utlačovaných". Zase prekrútená história s úplne farizejským príbehom, postavami a koncom a samozrejme s balíčkami s prekvapením. Nie, ako ja neviem ale táto propaganda debilizmu ma už celkom štve.










Solídna RTS, ktorá však vyšla vo veľmi zlom stave. Ale stále ponúka veľmi kvalitný gameplay, ktorý si podľa mňa užijete do sýta, hlavne ak to porovnáte s hrami, ktoré dostávajú oveľa vyššie hodnotenia a pritom neponúknu ani zlomok zábavy ako práve v tomto prípade. Avšak podľa môjho názoru číslovka 3 nie je práve najštastnejším označením tejto časti nakoľko sa v podstate jedná o remake Cossacks I. Takže veľa taktických a pokočilejších prvkov hrateľnosti hlavne v bojoch nedosahuje úrovne Cossacks 2 či mojej viac obľúbenej RTsky American Conquest.
Zhodnotenie:
+ Hrateľnosť
+ Množstvo obsahu
+ Skirmish
+ Počet národov a ich rozdielnosť
+ Množstvo jednotiek na bojiskách
+ Pre fanúšikov prvého dielu povinnosť
+ Aj grafika je slušná a drží sa predlohy prvého dielu takže fajn, ale osobne preferujem grafiku druhého dielu alebo American Conquest (tá 2D grafiku u starších RTs je stále prekrásna :)
Ale hra má veľa negatívnych stránok:
- Bugy je ich strašne moc
- AI
- Občas neprehľadnosť
- Niektoré prvky hry sú zastaralejšie a menej taktizovania ako v spomínanom Cossacks 2 a American Conquest.

Nakoniec dúfam, že sa autorom nový S.T.A.L.K.E.R. vydarí a bude veľmo úspešný a takisto nech nám fanúšikom prinesú o pár rokov nový Cossacks prípadne nejakú obdobu American Conquest :)
Znižujem svoje hodnotenie z krásnych 90 % na 40. Pretože mi poslednou aktualizáciou pridali do hry aj nitro-transakcie, pardon mikrotransakcie a zase sa nenazrany Activision ukázal v pravom svetle. Takže toto je fakt vrchol drzosti aspoň keby napísali čo všetko prinesie tá aktualizacia, banda. Inak rád by som vedel čo za trulov, to podporuje, keď sú tieto nevyhnutné prvky v hrách tak populárne :) ach zlatý to Crash od Naughty Dog na ps1 :(
Po viac ako 60 hodinách, konštatujem, že Cyberpunk 2077 je skvelá hra.
+ Postavy a ich charaktery a rôznorodosť
+ Animácie, mimika a prepracovanost
+Vizuálne nádherné mesto a okolie, perfektne spracované interiéry budov ktoré nie sú generické
+Kvalita dabingu a herecké výkony
Príbeh a jeho vetvenie, sidequesty, ktoré sú na nerozoznanie od hlavných a neporovnateľne lepšie ako v konkurencii
+rozhodovanie, dialógy
+ Rôzne možnosti gameplayu
Vyšetrovanie a minihry

-bugy, doskakovanie textur, NPC, vozidiel
- AI a sem tam UI, ktoré treba upraviť
- Určitá orezanosť obsahu,, tu však čakám hromadu obsahu, vylepšení, ktoré CD Projekt prinesie. Na optimalizáciu sa nesťažujem ide mi to ultra na GTX 1080TI, i7 7700 16 GB ram. Hodnotím len PC verziu nie 7 ročne konzoly, takže ja som viac ako nadšený z tejto pecky.
























Far Cry 3 je výnimočná hra, s celkom dobrým príbehom, grafikou, možnosťami a hrateľnosťou.
V tejto hre skutoče pocítite voľnosť okolitého sveta. Môžete loviť zvieratá, voziť sa rozličných vozidlách či už cestných, vzdušných, vodných, kupujete a upgradujete si svoje zbrane ako aj svoje schopnosti ako v RPG a ikonické postavy sa Vám postarajú o zábavu na dlhé hodiny.
+Grafika
+Príbeh
+Postavy
+Hrateľnosť
+Soundtrack
+Akčnosť a rozmanitosť

-Nevyužili potenciál Vassa naplno
-Multiplayer
V podstate Far Cry 3 len v inom prostredí. No nie je to úplne pravda. Keby Ubisoft ponúkol to čo vo Far Cry3 teda aspon dáky príbeh a v celku dobrý motív hlavnej postavy tak by som nemal čo až také vyčítať. Lenže tu zase UBisoft len navrhol nové prostredie a hlavným motom bolo zabi všetko živé aj neživé a tak to aj dopadlo. No je to tu znova ako v každej hre od Ubisoftu po roku 2013 tuším.
+grafika
+prostredie
+hrateľnosť

-príbeh
-postavy hlavne nechápem tú možnosť nevyužia Pagana Mina, keď si na jeho charaktere tak zakladali
-koniec
-misie
- vyrob peňaženku z 12 tigrov a 2 kôz ...
OK, Ubisoft takže z ďalšej série je hnoj. Hlúpy, generický obsah bez čo i len náznaku nejakej originality a príbehu. Určite ešte urobia 5 DLC a jeden spin-off aby vytrieskali z jednoduchších peniaze. A ľudia sa ešte dožadujú nového Splintera, preboha len to nie. Pri dnešnej situácii a trende by ste hrali za .., a vlastne ani nechcem vedieť čo by s tou sériou dorobili. Takže pre budúcnosť UBi nechytajte sa momentálne ani Princa.








Ročník, ktorý som si zadovážil po dlhšom čase a čo nevidím minimálne zmeny. No čo už stále sa prezentujú zlepšujúcim sa 3D enginom ale načo. Táto hra má oveľa viac oblastí v ktorých sa musí zlepšiť. Žeby jej bolo treba konkurenciu ?? :D Keby niet komunity, ktorá tento futbalový manažér zveľaduje asi by som to nehral. Inak je to pekný žrút času. Ale nakoniec ma vždy nejak prestane baviť hlavne kôli chybám a miestami nezmyslenej Al . Stačí kupovať každý piaty ročník aj to som napísal s nadsázkou
+ hrateľnosť
+ taktizovanie
+ komunita
+ máte vačsí prehľad o aktuálnom futbalovom dianí

- minimálne zmeny z roka na rok
- zlá Al a chyby
- niektoré fakt prekvapivé výsledky
- chyby v štatistikách a neúplnosť údajov
- grafická zastaranosť
- nemôžete ani riadiť financie, sponzrostvo, cenu lístkov navrhnúť je toho veľa
- cena, myslím si, že aktualizácia z roka na rok by stačila a bola by za menšie peniaze
Rok 2019 AAA produkcia od najväčších herných vývojárov = mikrotransakcie, nulová originalita, stereotyp, opakovie herných prvkov skĺbených z 10 hier do jednej, pol. korektnosť, idiotizmus, orezávanie hier pred vydaním, live service, prepadák za prepadákom atd...
Takto v skratke sa dá opísať rok 2019 v hernom priemysle. V priemysle, ktorý je zaplavený až po uši v sračkách.




Dlho očakávané GTA, až na začiatočné problémy dopadlo veľmi dobre. Rozmanitosť hry ako aj príbeh Vám zaberia desiatky hodín.
Grafika je dosť dobrá mnohí tvorcovia ju budú dlhé roky dobiehať. Rockstar sú perfekcionisti, dlhé roky skúseností nám predviedli v plnej kráse. Škoda až na ten neskorý dátum vydania, spôsobený markentingom niektorým hru znechutil.
Ale pre nás verných fanšikov GTA je to Klasika a takmer dokonalosť v každom kroku.
+Voľnosť a možnosti sveta
+Grafika
+Príbeh
+ 3 Hlavné postavy
+Prepracovanosť ale GTA IV má lepší jazdný model, deštrukciu prostredia atď.
+Dĺžka hry

-Marketing a začiatočné problémy s hrou.
-Stráca v detailoch na GTA IV ako aj v jazdnom modely atď










Najlepší diel série spolu s druhým dielom. Tá neskutočná zábava, hrateľnosť a mementy, ktoré si vybavím keď sme to ako deti hrávali 5 za jedným počítačom.. to boli časy. Na svoj dátum vydania malo HoMaM 3 peknú grafiku ako aj ostatné aspekty. Fakt tak rád spomínam na túto hru, že je škoda tých priemerných dielov za touto časťou. Je to proste LEGENDA medzi hrami.


Ešte nemám dohrané a neskôr doplním a možno zmením hodnotenie, ale zatiať to vidím takto :
Fakt podarené a originálne RPG zo začiatku 15. storočia, ktoré si musí zahrať každý, kto sa aspoň trocha zaujíma o históriu z našieho prostredia. Dobrý príbeh a zaujímavé misie, prekrásna príroda a atmosféra sveta. Zaujímavé postavy, ktoré si aj obľúbite, vtipné mementy, originálne prvky a combat, Al miestami prekvapí (NPC spia, modlia sa pred jedlom, pracujú, rozprávajú sa, prezliekajú sa, idú spať atd.) niektoré veci ma tu veľmi pozitívne prekvapili :) ale ...niekedy tieto prvky nefungujú ako majú a tým pádom vznikajú rôzne problémy ako nemožnosť dokončiť quest, atď... ale cením si Pána Vávru, Bocana a spol., že sa neustále o hru starajú a prinášajú videá o ich práci (teda aktívne spolupracujú s komunitou) Medzi najväčšie nedostatky však považujem neustále sa vyskytujúce sa bugy (hlavne v questoch - kláštor atd..), zlú optimalizáciu a doskakovanie textúr a dabing (áno myslím si,že dabing je veľmi priemerný ba až podpriemerný) a dúfam,že sa niekedy vytvorí kvalitný český dabing, ktorý by výrazne pomohol už tak dobrej atmosfére :)












V poslenom čase nemám dostatok času :D ..na hry ale na niektoré si rád čas nájdem. No bohužiaľ som si našiel čas na Mafiu 3. Tešil som sa veľmi a kto by nie po Mafii 1 a 2. Z traileru som vedel, že to bude dogabrané. Keď som to spustil hovorím si že, až na tú optimalizáciu a hnusné nepraktické menu to hádam bude stáť za ten čas aspoň príbehovo. A mýlil som sa, táto hra je celá špatná, fakt tak podpriemerný príbeh ešte s nudnou a frustrujúcou hrateľnosťou a so železo-betónovými kríkmi a špatnou grafikou som dávno nevidel. Popravde toto ani neuznávam ako Mafiu beriem to ako nepodarok , nastalo tu niečo ako pri mojej obľúbenej séií Empire Earth a kde EE 3 bola v pozícia ako dnešná Mafia. Proste nehrať.
+ hudba, sem tam pár dobrých nápadov
-Príbeh, hrateľnosť, grafika, optimalizácia, mesto, mapa, postavy aj hlavná, orlí zrak (to ako vážne ?), nie je to Mafia a ani poriadna hra
Dúfam, že sa poučia a v prípade Mafie IV si treba zobrať príklad z prvých 2 dielov. Teda priniesť zaujímavý príbeh, postavy, lepšie spracované mesto, menej arkádovosti, zmeniť hrateľnosť aby nebola taká nudná a stereotypná ako keby ju robili v Ubisofte s Avalanche Studios, a tiež pridať nejeké tie detaily ako mali prvé diely:
https://www.youtube.com/watch?v=ixlszwKVVP0
Plusy:
+ audiovizuálna stránka mesta, ale hlavne vozidiel, ktoré sú prekrásne vymodelované
+ atmosféra 30 rokov
+ niektoré prepracované misie, scény
+ hudba
+ anglický dabing, takisto aj český
Samozrejme do plusov patrí aj príbeh, postavy avšak ten patrí autorom z Illusion Softworks.
Mínusy:
- zmena charakterov hlavných postáv (Tommy, Sara...),
- arkádovosť (jazdný model, a upravený gunplay z Mafie 3)
- markery, skriptovanie niektorých úsekov - (nie všetci sme degeneráti ako v Amerike !!)
- škoda tých ikonických soundtrackov
- a tak isto aj ikonických hlášiek
- cítiť uponáhľanosť
- takisto treba v prípade Mafie 4 zmeniť tie animácie streľby a tie blbé ukončovacie údery.
Zhodnotím to takto, mohlo to dopadnúť oveľa horšie. Nakoniec z toho nie je prepadák a náhodou
ma tento Remake milo prekvapil, aj keď dalo sa to čakať lebo keby aj toto pohnojili tak by sa týmto
rovno pochovali. Takže Hangar 13 ste na dobrej ceste :)
Masterpiece od susedov. Ďakujeme Pán Vávra so spol. za vytvorenie skvostu a unikátu na českoslov. scéne. BRAVO
+Príbeh
+Postavy
+soundtrack
+hrateľnosť
+zábava
+mesto
+dabing
+++


Najlepší diel z jednej z najlepších sérii v hernej histórií. Neuveriteľne prepracovaný a gradujúci dej, postavy, ktoré si veľmi obľúbite a prežijete s nimi naozaj veľa :) Perfektné rozhovory, charakter Sheparda, ktorého považujem za jedného z najlepšie vykreslených herných postáv, veľmi ťažké a zmysluplné rozhodnutia, atmosféra a hrateľnosť ale hlavne originalita. A to sa priznám, že som dlho túto sérii prehliadal , nakoľko som dovtedy nebol fanúšikom vesmíru a s ním vecí súvisiacich. A bola to chyba. Ak niekto ešte nehral túto sériu a rozmýšľa či ju začať, tak smelo doporučujem je to proste pecka galaktických rozmerov.
A skvelá séria je u konca. No bolo mi potešením, že som mal možnosť zažiť takúto trilógiu. Pozitíva som rozpísal pri recenzii Mass Effect 2 takže tie všetky klady patria aj pre prvý aj posledný diel. Tento diel je navyše okorenený skvelým a originálnym humorom. Aj napriek tomu, že tento diel mnohí zatracujú hlavne kvôli koncu tak si myslím, že je to nespravodlivé nakoľko takmer celý diel bol perfektný. Ale áno súhlasím koniec bol slabý, ba priam si myslím, že ho tvorcovia zbytočne skomplikovali a zaslúžil si viac.
A týmto začala jedna z najlepších herných sérií. Pecka po všetkých stránkach. Ani sa mi to nechce rozpisovať.










Predchádzajúce hry Metro 2033 a Metro Last Light vrátane Redux edície považujem za veľmi skvelé hry. A to z hľadiska príbehu, hrateľnosti, postáv a samozrejme atmosféry, ktorá je priam dokonalá. Metro Exodus pokračuje v šlapajách predchodcov a takmer ich dorovnáva. Otvorenejšie prostredie hrateľnosti až tak neuškodilo ale je pravda, že atmosféra predchádzajúcich hier bola lepšia, avšak aj tu sa vďaka bohu nachádzajú koridorové úseky, kde zase atmosféra napreduje. Postavy sú sympatické, príbeh je síce priemerný ale hrateľnosť, audiovizuálna stránka sú skvelé. Takže zhrnutie Metra :
+ Grafika a vyobrazenie určitých miest predstavuje vrchol technického spracovania
+ Hrateľnosť je skvelá (monohé súčasné FPS by si mali brať príklad)
+ Postavy, rozhovory
+ Miestami atmosféra
+ Momenty vo vlaku, získavanie si priazne u kolegov atd.
+ Celkovo spracovanie je na vysokej úrovni

Zápory:
- Príbeh je priemerný (aj keď je tu viac koncov a možnosť ovlyvniť určité situácie)
- Otvorenejšie prostredia nie vždy bavia a často sú doplnené typickým vyzabíjaním kempov, táborov
- Al je dosť priemerná
- Aj po updates stále bugy, zasekávanie postáv aj levitovanie NPC ale stalo sa mi to len zopár krát
- Miestami hra strácala na tempe
- Atmosféra taktiež miestami je horšia
- Určité boss fighty boli podľa mňa zbytočné a uberali na kráse hry
- Arťom samozrejme nepovie ani slovo, často sa tak cítite ako mamvpičista


Takže začnem asi týmto... vďaka Bohu, že stihol Pán Jackson zrežírovať Pána Prsteňov pred touto stupiditou politickej korektnosti, ktorú všade nasilu pchajú a normálny človek musí nad tým len krútiť hlavou, a vďaka tomu sa vo filme nenachádzajú extrémi typu (Frodo-černoch, Saruman v hlavnej úlohe Samuel L.Jackson), no a samozrejme borci z WB a Monolith P. nasadli na trend primitivizmu a vymývania mozgov a jop priniesli nám gamesku "). Štúdio sa po dlhšej odmlke vrátilo a znenazdajky nasadli na trend mikrotransakcii, no a ako by sme to my ľudia používajúci zdravý mozog mohli ohodnotiť ?? OK, hodnotím to ako Definitive definitívnu edíciu :))
+ Známe postavy, hudba, hlášky štretov, nachviľku zabaví combat,miestami grafika
- pol. korektnosť, mikrotransakcie, nuda, sterotypné misie, zarába ta len na mene LOTR, ak si fakt chcete zahrať skvelé hry na motív Pána prsteňov doporučujem LOTR BFME 1,2 a RoTWK+ Edain mod a staručkú hru LOTR The Return of the king
NBA od 2k som donedávna považoval za vrcholové spracovanie virtuálneho športu. Ale od ročníka 2K18 je to len čistý fail a nenažranosť 2K. Treba si prečítať recenzie ľudí a nie podplatených kritikov. Samozrejme autori pridali ,,obľúbené´´ mikrotransakcie. A zaradili sa medzi nenažrancov ako sú EA, UBisoft atd..nič iné od predchádzajúce ročníka nezmenili, nevylepšili takže majitelia predchádzajúcich ročníkov toto nepodporte a radšej si počkajte, až keď bude nato dôvod, tento ročník to určite nie je. p.s. NBA live 2019 nie je o nič lepšie ba naopak tam to platí 2xnásobne
Takže toto má byť alternatíva k NBA live ?? Basketbal s mikrotransakciami predávaný pre deti od troch rokov?? Takže hazard v hernej AAA produkcii je v poriadku ale vynechanie žien, černochov tam, kde nemajú čo robiť by bolo pre vás neprijateľné .. Takto to vyzerá, keď banda imbecilov sa dostane na vyššie pozície, kde dokážu zmanipulovať ovečky bez názoru.. ps ak niekto z recenzentov či už v Česku alebo na Slovensku dá tomuto paskvilu nejakú vyššiu známku tak je u mňa korunovaný idiot.












Takže PES 2018 bez Ligy Majstrov a Európskej ligy s trocha lepšou textúrou trávnika .. treba podotknúť, že nie som fanúšikom ani toho kravaťáckeho a prehnitého EA takže o zaujatosti voči PES to nemá nič spoločné. Je to hanba od vydavateľov pýtať si za aktualizáciu súpisiek, sumu ako za novú hru. Tieto športové hry sa za posledné roky nikam neposunuli a ani nemajú dôvod, keďže im to ľudia stále kupujú...






Už nie tak dobré ako prvý restart Série. Zráža to len priemerný príbeh a zbieranie zbytočných predmetov. Séria stále nevie či chce byť pravým Tomb Raiderom alebo Uncharted. Je to niečo medzi a teda nemá vlastnú tvár.
+ Grafika
+ lokácie
+ Akčnosť a niektoré mementy ale už nie sú také vau ako v prvom diely TR
+ dlžka hry je postačujúca

-Príbeh
- lootovanie zbytočností a to, že neustále nachádzate vzácne predmety hodené vedľa cesty :D
-ponatierané steny a skaly na červeno, bielo aby ste vedeli kam skočiť atd.
- koniec :D :D
Pri porovaní s Uncharted 4 musím konštatovať, že tento diel je jeho slabší odvar
Strašne nudný diel fakt ...škoda(chce to zase nový reštart série) diel , ktorý nemôže konkurovať ani predchádzajúcemu ROtTB a to ani v príbehu, ktorý bol už minule veľmi slabý. Hrateľnosť nezáživná, do kola sa ako cez kopirak túlate tmavými prostrediami samozrejme s nepríjemne dlhými animáciami, ktoré takmer všetko urobia za Vás, neodladená streľba, plytké nezapamätateľné postavy,AI mizerné. Už z ukážok bolo cítiť, že to bude slabý odvar a len sa to potvrdilo. Ak to zhrniem je to len diel do počtu, ktorý aj keď miniete o nič neprídete.
Popravde, som sa pri tomto simulátore bavil dosť dobre. Pri porovnaní s Mudrunnerom autori popracovali na grafickej stránke, mierne vylepšili fyziku, pridali hromadu obsahu (vozidiel, máp, úloh).
Pre fanúšikov povinnosť, pre príležitostných hráčov takýchto typov hier taktiež velice odporúčam.
V podstate ani tomu nie je čo vytknúť, pretože zdolávanie rôzneho terénu je fakt zábava a navyše to všetko pôsobí veľmi reálne. Áno pár chybiek sa nájde, možno je niekedy až zbytočne skomplikovaných pár vecí v menu atd ale inak odporúčam.




Musím sa priznať zo začiatku ma hra veľmi nebavila a mal som problém sa k nej vrátiť, ale dal som jej šancu a musím povedať, že hra sa postupne zlepšuje hlavne s učením sa nových schopností Cala a takisto aj fakt podareného BD-1. Audiovizuálne hra ujde - niektoré planéty sú veľmi pekne spracované a takisto musím pochváliť zakomponovanie pesničky The HU - Black Thunder. Veľkým problémom hry je však, že je to vykrádačka hier (Tomb Raider, Uncharted, Prince of Persia) s combatom inšpirovaným Dark Souls sériou.
+ Grafika celkom ujde
+ soundtracks
+ Učenie sa nových schopností, skilly
+ BD-1
+ Pár dobrých hádaniek, súbojov a momentov hry
+ Dĺžka hry
K záporom:
- Postavy hlavne vedľajšie sú nesympatické
- Príbeh nič moc
- Skĺbenie viacerých žánrov do jednej hry nie vždy funguje ako má (neoriginalita)
- občas backtracking
- je tam zase pol. korektnosť, whit-ewashing a iné výmysli poslených rokov
- bugy, doskakovanie textúr, prepadávanie cez textúry
- Al je na bode mrazu
- niektorý planéty sú vizuálne priemerné
Je to určite dobrá hra, ktorá však nie je ničím prevratná. Nechápem tie nadšené vyhlásenia od EA a Respawnu, že robia singleplayer hru bez microtransakcii ako keby to bolo niečo výnimočné...


Jedna z najznámejších a najlepších RTS. Škoda, že ostatné hry z obdobia križiackych výprav sú slabé odvary oproti Strongholdu. Bohužiaľ aj diely po tomto sú slabé. Kiež by sa zmenila doba a vychádzali zase kvalitné RTS.








Zaklínač je masterpiece. Už dlho sa mi nestalo, aby ma v mojom veku tak bavila hra ako za detských čias. Už prvé dve časti ma pohltili príbehom a všetkým ostatným a tu sa to ešte znásobilo. Osobne považujem Zaklínača 3 za jednu z najlepších hier aké som kedy mal možnosť hrať. Príbeh, hrateľnosť, postavy, rozhovory, Questy, svet a atmosféra, soundtracks patrí medzi špičku. Neuveriteľné, bravo Poliaci.


Hra 100 %
edit. :Seriál od Netflixu odpad. Hnusná propaganda, pol. korektnosť... ak náhodou niektorých z Vás priviedol seriál k hre... mali by ste argentne vyhľadať odbornú pomoc.
95 %
Plusy:
- Výborná grafika
-Príbeh
-Lara
-Akčnosť a prepracovanosť jednotlivých úsekov v hre
-Soundtracks
Mínusy
-Chýbajú hádanky ťažšieho kalibru.

Proste je toho veľa, nevedel som sa tejto hry nabažiť. Prešiel som ju zhruba 4 krát. Čo sa mi pri novších hrách nestáva veľmi často :) Teším sa na pokračovanie :))


Ako veľkého milovníka stratégií ma nemohol obísť ani legendárny Warcraft 3. Patrí medzi top 5 RTS aké som kedy hral.


Takže zatiaľ to zhodnotím na 30 % ( preto lebo očakávam, že tí nenažranci to začnú opravovať a vylepšovať...), ak majú aspoň kúsok rešpektu a úcti k fanúšikom nielen pôvodného dielu). Od predstavenia hrateľnej ukážky z roku 2018 (Blizzcom) bolo vidieť, že ak dotiahnu tie cutscény a vyladia HUD a pár drobností tak nás fanúšikov určite potešia. No bohužial je z toho zatiaľ prepadák. Oni totižto nenažranci z Blizardu nedokázali ani doručiť kvalitu akú odprezentovali už v roku 2018 !!
Je to hamba aby si miliardárska spoločnosť ako Blizzard nedokázala poradiť s RTskou z roku 2002. Tak ako môžu vytvoriť nekonečne dlho očakávaný Warcraft IV ??!! Takýmto spôsobom určite. Ako sa momentálne Microsoft snaží remastrovať svoje RTS a znova si získať fanúšikov tak Blizzard ide proti. Hodnotenie som ochotný zmeniť ale len v prípade ozajstnej zmeny, ktorá tento momentálny prepadák ako tak zachráni.








- strong female fatale :))
- Al
-stealth
-er pí džíí, health bars
- niečo na štýl nových Far Cry hier
- ten ich silený humor je fakt des

V skratke ...strašná blbosť, nehrať ! Bethesda sa u mňa týmto zaradila k vývojárom ako sú EA, Activision, DICE, Ubisoft.
To, že sa WRC 8 stáva dôstojným konkurentom Dirt Rally je asi každému jasné. Áno simulácia správania sa jednotlivých vozidiel na tratiach sa s konkurenciou stále nedá porovnať, avšak kde WRC jednoznačne dominuje je v obsahu. Pretože nenažranci z Codemasters sa rozhodli pred vydaním hry, obsah rozkúskovať a následne vydávať už hotovo-orezanú časť v podobe DLC. Táto praktika len dokazuje akí sú dnešní AAA vývojári nenažraní a všetci dojedného chcú len oje... pardon oklamať zákazníka.



© 99-2022 ABCgames.sk 
Facebook
 ABCgames.SK | CZ | E-shop hry |